Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Στη ΝΔ δεν χωράνε παράσιτα και άνθρωποι που την απομυζούν
  • [02] Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σχετικά με το Προσφυγικό
  • [03] Ν. Κοτζιάς: Με την Τουρκία κάνουμε ανοιχτές ειλικρινείς συζητήσεις και η κατάσταση εμπιστοσύνης είναι καλύτερη απ΄ ό,τι πριν έναν χρόνο
  • [04] Η επιστροφή του Ιράν στη διεθνή σκηνή και οι ελληνο-ιρανικές σχέσεις
  • [05] Σε εξέλιξη η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς
  • [06] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών
  • [07] Επτά Έλληνες ανάμεσα στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή το 2015
  • [08] Κανονικά από αύριο τα δρομολόγια των πλοίων
  • [09] Δ. Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν δεν απειλεί καμία χώρα με έξοδο από τη Σένγκεν
  • [10] Αυθαίρετη έκρινε την κράτηση του Ασάνζ η επιτροπή του ΟΗΕ
  • [11] Κλειστά τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, ενώ χιλιάδες εγκαταλείπουν το Χαλέπι
  • [12] Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα στην Ιαπωνία
  • [13] ΚΕΕΛΠΝΟ: Να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα για τη γρίπη όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου
  • [14] Θεραπεία της εκφύλισης ωχράς κηλίδας με στατίνες δοκιμάζουν Έλληνες και Aμερικανοί γιατροί
  • [15] Πέθανε η ηθοποιός Νατάσα Μανίσαλη
  • [16] Αποφάσεις της τριμερούς συνάντησης για το προσφυγικό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • [17] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ΥΠΕΣ της Γαλλίας και της Γερμανίας
  • [18] Σε εξέλιξη η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς
  • [19] Θα αποχωρήσουν από το γήπεδο οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ
  • [20] Ζέκα: «Παναθηναϊκός σημαίνει οικογένεια»

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Στη ΝΔ δεν χωράνε παράσιτα και άνθρωποι που την απομυζούν

    "Στη ΝΔ δεν χωράνε παράσιτα, δεν χωράνε δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να απομυζούν τη ΝΔ χωρίς οι ίδιο να συμμετέχουν δημιουργικά" ξεκαθάρισε η βουλευτής και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στην ερώτηση, αν ο νέος αρχηγός του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα χρειαστεί να συγκρουστεί με παλιές λογικές και αντιλήψεις.

    Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" με τον Κώστα Μπλιάτκα, είπε ότι σ' αυτή τη ΝΔ πολιτικά και ιδεολογικά χωράνε όλοι και εμφανίστηκε βέβαιη, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα καταφέρει να εφαρμόσει μια "κεντρώα και κοινωνικά πιο ευαίσθητη πολιτική", ενώ χαρακτήρισε "γελοίους" αυτούς που τον χαρακτηρίζουν νεοφιλελεύθερο.

    "Γελοίοι, γελοιοδέστατοι οι οποίοι τα λένε αυτά. Ο Κυριάκος είναι ένας βαθιά φιλελεύθερος άνθρωπος" είπε η κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή η διαφορά δεν είναι μεταξύ φιλελευθερισμού, σοσιαλισμού ή κομμουνισμού, ή αριστεράς, ενώ κατηγόρησε όσους "προσπαθούν με την παλιά λογική της αριστεράς να κολλήσουν ταμπέλες" σε ανθρώπους.

    Αναφερόμενη στις χθεσινές πανελλαδικές κινητοποιήσεις, είπε ότι σηματοδοτούν "το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα και ότι εκτός από τη μαζικότητα, το χαρακτηριστικό τους ήταν ότι αθροίστηκαν ετερόκλητες κοινωνικές ομάδες.

    "Κατέβηκαν στους δρόμους οι παραγωγικοί Έλληνες και κατέβηκαν με πάρα πολύ μεγάλη οργή και νομίζω ότι ο βασικός λόγος είναι ότι νιώθουν τον εμπαιγμό στο πετσί τους, ότι η κυβέρνηση τούς ενέπαιξε" τόνισε.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι με τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό ουσιαστικά ποινικοποιεί την εργασία, αντί να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και αναρωτήθηκε "πώς είναι δυνατόν από τη μια μεριά να λέμε ότι θα αυξήσουμε τα όρια ηλικίας στις συντάξεις και από την άλλη να λέμε ότι διαφορά δεν θα υπάρχει".

    Για το ασφαλιστικό των αγροτών παραδέχτηκε ότι όλες οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια έκαναν λάθη, ασκώντας κοινωνική πολιτική μέσω του ΟΓΑ και υπογράμμισε ότι ο ΟΓΑ θα πρέπει να παραμείνει ένα ταμείο, αλλά -όπως είπε- ταμείο των πραγματικών αγροτών.

    Απαντώντας στην ερώτηση για ποιο λόγο δεν υποστήριξε δημόσια κάποιον στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, επέκρινε τους Έλληνες δημοσιογράφους, λέγοντας ότι αν υποστήριζε τον κ. Μητσοτάκη θα την κατηγορούσαν ότι το κάνει για αδελφικούς λόγους και στην αντίθετη περίπτωση ότι στρεφόταν κατά του αδελφού της. "Δυστυχώς αυτή είναι η ελληνική δημοσιογραφία και έτσι αντιλαμβάνονται τα πράγματα" σχολίασε.

    Για τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι "τα πάει πολύ καλά", επισημαίνοντας ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ παρέλαβε ένα κόμμα σε κακά χάλια και για το λόγο αυτό έχει μπροστά του ένα τιτάνιο έργο. "Παρέλαβε ένα κόμμα σε κακά χάλια, διαλυμένο ουσιαστικά και οικονομικά αρχίζει και βάζει τάξη" υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενη στην πρώτη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή είπε ότι ο κόσμος "δεν είχε ξαναδεί μέχρι τώρα έναν αρχηγό, ο οποίος λέει τα πράγματα με το όνομά τους".

    Εξάλλου, στην ερώτηση γιατί η ΝΔ δεν ζητάει εκλογές, επισήμανε πως δεν μπορεί κάποιος να το ζητάει αυτό από τον κόσμο κάθε τέσσερις μήνες και χαρακτήρισε "εφιάλτη" τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2015.

    "Ο κ. Τσίπρας εξεβίασε εκλογές το Γενάρη του '15 για να πάρει μια εξουσία που δεν ήξερε τι να την κάνει. Εξεβίασε εκλογές και κόστισε στον ελληνικό λαό το 1,8 δισ. του ασφαλιστικού" είπε και κατέληξε λέγοντας: "ο κ. Τσίπρας καλείται πλέον να μπορέσει να κυβερνήσειΒ· εάν τώρα δεν μπορεί να κυβερνήσει, το Σύνταγμα της Ελλάδος προβλέπει ό,τι χρειάζεται να γίνει".

    [02] Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σχετικά με το Προσφυγικό

    Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σχετικά με το Προσφυγικό ζήτημα, όπως ταιριάζουν στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, υπό όρους ανθρωπισμού και Δημοκρατίας,διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ κατά τησυνάντησή τουςκαι υπογράμμισε την αναγκαιότητα της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων και των ευρωπαίων εταίρων μας και της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Γάλλο υπουργό διότι κατά τις δηλώσεις του, υπογράμμισε την ανάγκη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, και στάθηκε ιδιαίτερα στη διευκρίνιση του κ. Καζνέβ, ότι όσοι μιλούν για ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν μάλλον δεν ξέρουν για ποιο πράγμα μιλούν και σε θεσμικό και σε πολιτικό επίπεδο.

    Ζητούμε από τους εταίρους μας, να δείξουν και εκείνοι το πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού που πρέπει να διέπει την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης κρίσης τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και σημείωσε ότι δυστυχώς υπάρχουν εταίροι μας, που αντιμετωπίζουν με φοβικά σύνδρομα το Προσφυγικό, που δεν ταιριάζουν στην Ευρώπη και τόνισε ότι το κακό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του, που δεν είναι άλλη από τον πόλεμο στη Συρία.

    Αναφερόμενος στις ευθύνες της Τουρκίας, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία της με όρους δημοκρατίας και πολιτισμού και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει εκμετάλλευση των ανθρώπων από την πλευρά ορισμένων τουρκικών αρχών.

    Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής, ώστε να επιστρέψουν οι παράνομοι μετανάστες που έχουν περάσει μέσω της Τουρκίας στη χώρα μας, και οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τους πρόσφυγες.

    Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών κ. Μπερνάρ Καζνέβ, υπογράμμισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την πλευρά της Ελλάδας στη διαδικασία εισόδου, καταχώρησης και αναγνώρισης όλων αυτών των ανθρώπων που πέρασαν τα σύνορα και αναγνώρισε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, με τις μεταναστευτικές ροές και ιδιαίτερα με το θέμα των παράνομων μεταναστών, τις οποίες όπως είπε αντίκρισαν και κατά την επίσκεψή τους στη Λέσβο.

    Σχετικά με την Σένγκεν τόνισε ότι εάν δεν καταφέρουμε να την διαφυλάξουμε με πλήρη αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ μας, τότε δεν θα υπάρχει Σένγκεν, και εξέφρασε την πρόθεση της Γαλλίας να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια στην Ελλάδα για τον εντοπισμό των πλαστών διαβατηρίων για την αποτροπή της τρομοκρατικής απειλής, καθώς και για συνδρομή στην ολοκλήρωση των hotspots.

    [03] Ν. Κοτζιάς: Με την Τουρκία κάνουμε ανοιχτές ειλικρινείς συζητήσεις και η κατάσταση εμπιστοσύνης είναι καλύτερη απ΄ ό,τι πριν έναν χρόνο

    Για σχέση εμπιστοσύνης, σε καλύτερη κατάσταση απ΄ ότι πριν έναν χρόνο, μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ANA-MPA turk. Ο κ. Κοτζιάς, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις αντιπαραθέσεις μεταξύ χωρών, που «γέννησε» ο πόλεμος στη Συρία, και στο Κυπριακό.

    Στην συνέντευξη του ο υπουργός, αναμεσα στα άλλα , επισημαινει οτι:

    --Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:" Εχουν μια σειρά από προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε. Και η λύση θα στηριχθεί στο διεθνές δίκαιο αλλά και στην εμπιστοσύνη ανάμεσα στους δυο λαούς....

    -- Για τον πόλεμο στη Συρία: ".. Εχει φέρει σε αντιπαράθεση πάρα πολλές χώρες. Έχει φέρει κατ? αρχάς σε αντιπαράθεση δυο μεγάλα ρεύματα του ισλαμισμού, τους σουνίτες με τους σουΐτες. Εκφράζονται μέσα από τις κρατικές τους οργανώσεις. Κατά συνέπεια υπάρχουν αντιπαραθέσεις που είναι πέρα από το Ρωσία-Τουρκία όπως είναι η αντιπαράθεση Σαουδικής Αραβίας-Ιράν, η αντιπαράθεση μιας σειράς κινημάτων στην ίδια τη Μέση Ανατολή. Οσον αφορά τα τελευταία επεισόδια Τουρκίας-Ρωσίας, ξέρετε ότι η χώρα μας θέλει πάντα να λειτουργεί με τρόπο που να κατευνάζει τα πνεύματα με ορθό και δίκαιο τρόπο και να υλοποιούνται οι αρχές του διεθνούς δικαίου. Από αυτή την άποψη είμαστε πάντα ανοιχτοί στο να συμβάλουμε στην συζήτηση ανάμεσα στις ποιο διαφορετικές γνώμες σε αυτή την περιοχή."

    -- Για το θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων στην Κύπρο: "Πρέπει να καταργηθούν οι εγγυήσεις.... Η Ελλάδα δεν έχει καμιά διάθεση να παραμείνει σε ένα τέτοιο καθεστώς και θα φύγει Νομίζω ότι έχει ένα ενδιαφέρον πρώτον ότι οι Αμερικάνοι το συζητούν. Δεύτερον ότι οι Βρετανοί λένε πως εφόσον οι δυο χώρες, οι εγγυήτριες (Ελλάδα-Τουρκία) συμφωνήσουν δεν θα διεκδικήσουν στάτους εγγυήτριας δύναμης..."

    [04] Η επιστροφή του Ιράν στη διεθνή σκηνή και οι ελληνο-ιρανικές σχέσεις

    H αναβάθμιση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με το Ιράν, είναι ο στόχος των επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην Τεχεράνη, στις 7-8 Φεβρουαρίου.

    Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην ιρανική πρωτεύουσα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει ειδικό αφιέρωμα στο Ιράν και τις ελληνο-ιρανικές σχέσεις. Στο πλαίσιο του αφιερώματος φιλοξενεί συνεντεύξεις με τον τον πρεσβευτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα, Μαζίντ Μοταλεμπί Σαμπεσταρί, τον γενικό γραμματέα Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργο Τσίπρα, και τον πρόεδρο του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Στάθη Τσοτσορό.

    Επίσης, παραθέτει χρονολόγιο επισκέψεων Ελλήνων αξιωματούχων στο Ιράν από το 1992, μέσα από το αρχείο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς και μια σειρά άρθρων από το τμήμα διεθνούς ρεπορτάζ για την επιστροφή του Ιράν στην διεθνή πολιτική και οικονομική σκηνή.

    [05] Σε εξέλιξη η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς

    Σε εξέλιξη είναι από τις 11.30 η απολογιστική συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Στη συνάντηση μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

    Η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης ολοκληρώνεται σήμερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα και αναμένεται οι εκπρόσωποι των δανειστών να επιστρέψουν στην Αθήνα σε ορίζοντα 10-15 ημερών, με στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

    Ασφαλιστικό, φορολογικό και κόκκινα δάνεια είναι τα θέματα στα οποία επικεντρώνονται οι συζητήσεις.

    Οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν στη συνέχεια και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα μετά από διάστημα περίπου 10 ημερών για την συνέχιση της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

    Διαβάστε επίσης:Γ. Κατρούγκαλος: Όλα τα μεγάλα θέματα εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά

    [06] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών

    Με ένταση και αποφασιστικότητα, συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, δείχνονταν την πρόθεσή τους να σκληρύνουν τη στάση τους και γιαυτό συνεχίζουν τις συναντήσεις και τις γενικές συνελεύσεις.

    Αντιπροσωπεία της Νίκαιας θα βρεθεί σήμερα σε μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει της συνάντησης που συγκάλεσε για την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της γραμματείας της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Κοινή συνισταμένη όλων παραμένει η απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό και η εκ νέου κατάρτισή του με τη δικής τους συνδρομή, αλλά και η συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, προκειμένου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετηθούν επί των θεμάτων που οδήγησε τον κλάδο στα μπλόκα.

    Στον Λευκό Πύργο συναντώνται τέσσερα μπλόκα

    Από τέσσερα διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης, θα φτάσουν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένα στο Λευκό Πύργο, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα. Τα μπλόκα «πράσινα φανάρια», αερογέφυρα Θέρμης, Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας έχουν δώσει «ραντεβού» το μεσημέρι στο Λευκό Πύργο, όπου θα διανεμηθεί έντυπο υλικό με τις θέσεις και τα αιτήματά τους (άνω των 4.000 φυλλαδίων συνολικά). «Με βροχή, ανεμοθύελλα και χιόνια, εμείς θα πάμε όπως το αποφασίσαμε», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Βασίλης Μαυροσκάς, μέλος της συντονιστικής στο μπλόκο των πράσινων φαναριών, τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι αναμένεται να υπερβούν τα 300 τα τρακτέρ που θα συναντηθούν στο κέντρο της πόλης.

    Αμετακίνητοι ...στο τελωνείο του Προμαχώνα

    Κλειστό παραμένει για πέμπτη ημέρα σήμερα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά «υπερβαίνουν» πλέον τα 25 χλμ», όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος στη συντονιστική.

    Το συγκεκριμένο μπλόκο, με τη δύναμη των τρακτέρ να υπερβαίνει τα 1.400, αποτελεί ένα από τα πιο σθεναρά και όπως μας επισήμανε ο κ. Λίτος «είναι δύσκολη και κουραστική υπόθεση αυτό που κάνουμε, αλλά δεν θα σταματήσουμε. Θα το πάμε μέχρι τέλους και θα μείνουμε στο μπλόκο όσο καιρό χρειαστεί».

    Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκινά και σήμερα στις 12 το μεσημέρι και «το πότε θα ανοίξει εξαρτάτε από τον καιρό», όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο αγρότης Χαλάστρας, Αχιλλέας Καμπούρης, συντονιστής του μπλόκου.

    Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για πέμπτη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.

    Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16.00, ενώ υπενθυμίζεται ότι η δύναμη στο μπλόκο υπερβαίνει τα 400 τρακτέρ.

    Στον νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Δημαλή, δεν θα γίνει αποκλεισμός δρόμων. Υπενθυμίζεται ότι στο Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.

    Στο νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο Νομού αφορά στα εξής: το μπλόκο στη γέφυρα Σερβικιά στα Γιαννιτσά σήμερα δεν θα κλείσει, αφού οι μετέχοντες σε αυτό θα μεταβούν με τα αγροτικά τους οχήματα στο Λευκό Πύργο, αυτά σε Έδεσσα και Αμύνταιο θα κλείσουν 12.00-13.00 το πρωί και 19.00-21.00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείσουν 17.30-20.30 το βράδυ. Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Τάσος Κυραλίδης, μας γνωστοποίησε ότι αύριο στις 10 το πρωί, όλοι οι συμμετέχοντες στα μπλόκα του Νομού Πέλλας, έχουν «ραντεβού» στον κόμβο Μαυροβουνίου και στόχος είναι να μεταβούν στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών Σύριζα του Νομού, να τους επιδώσουν ψήφισμα με τις θέσεις τους και να τους καλέσουν να «μας υποσχεθούν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα που προωθούνται. Εμείς θα τους πούμε ότι εάν το πράξουν θα είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή, πόσο μάλλον να τους ψηφίσουμε εκ νέου». Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ και σήμερα δεν θα κλείσει η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας και σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Παναγή, «αυτό γίνεται ώστε να έχουμε τις δυνάμεις και να πραγματοποιήσουμε τον 24ωρο αποκλεισμό από το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι».

    Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στο Νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή. Υπενθυμίζεται ότι το τελωνείο της Εξοχής άνοιξε χθες στις 11 το βράδυ και για επτά ώρες και από τις 6 το πρωί «μπλόκαρε» εκ νέου. Εάν και πότε θα ανοίξει είναι κάτι που θα αποφασιστεί σε σημερινή γενική συνέλευση, ενώ βέβαιος θεωρείτε, σύμφωνα με τον συντονιστή, Θοδωρή Ιφόγου, ο 24ωρος αποκλεισμός από αύριο στις 12 το μεσημέρι.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12.00-14.00 και μετά μέχρι τις 18.00 θα λειτουργεί η μία λωρίδα και στις δύο πλευρές), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα. Όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνοτρόφος Χαλκιδικής, Δημήτρης Παπαδάκης, από το μπλόκο στην αερογέφυρα Θέρμης, από τις 26 Ιανουαρίου έχουμε διανείμει περισσότερα από 4.500 ενημερωτικά με τις θέσεις μας στους διερχόμενους οδηγούς και «συνεχίζουμε».

    Στο μεταξύ, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής στο μπλόκο αεροδρομίου, στη διασταύρωση του κρατικού αερολιμένα, 'Αγγελος Τσαρτσαφλής «σήμερα θα κάνουμε πορεία προς το κτίριο αναχωρήσεων, χωρίς να εμποδίζουμε τον κόσμο που θέλει να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, και θα μοιράσουμε ελιές και γάλα στους πολίτες, ενημερώνοντάς τους για τους λόγους που τόσο καιρό βρισκόμαστε στο δρόμο». Μας γνωστοποίησε δε ότι 19.00-21.00 θα κλείσουν την είσοδο στο «Μακεδονία», αφήνοντας ωστόσο τον παράπλευρο δρόμο ανοιχτό, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος. Το μπλόκο της Χαλκηδόνας, παρά τη συμμετοχή κάποιων στην πορεία προς το Λευκό Πύργο, θα κλείσει κανονικά σήμερα 12.00-14.00 το μεσημέρι και 18.00-21.00 τουλάχιστον το βράδυ, όπως μας είπε ο αγρότης, συντονιστής, Θόδωρος Νέλλας.

    Στον νομό του Κιλκίς, έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και θα γίνουν αποκλεισμοί 12-14.00 και 19.00-21.00 (συνήθως παρατείνεται κατά μία ώρα το βράδυ) στο πρώτο, και 12.00-15.00 το μεσημέρι και 18.00-22.00 το βράδυ στο δεύτερο. Και στα δύο μπλόκα συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.

    Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ. Όπως επισήμανε ο συντονιστής του μπλόκου στο κόμβο Μουδανιών, σήμερα θα γίνει αποκλεισμός του δρόμου και των παράπλευρων οδών από τις 14.00 το μεσημέρι και για έξι ώρες τουλάχιστον.

    Δυναμικά συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και η Δυτική Μακεδονία με εννέα μπλόκα και ο συντονιστής όλων, Δημήτρη Μόσχο, αναφέρει ότι «αυξάνουμε τη διάρκεια κλεισίματος, αιφνίδια μερικές φορές, ενώ ταυτόχρονα διοργανώνουμε και άλλες δράσεις».

    Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 12.00-14.00 και 19.00.21.00 αντίστοιχα (ενώ δεν αποκλείουν παράταση κλεισίματος) και τα άλλα έχουν ως εξής:Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 12.00-14.00 το μεσημέρι και 17.30-20.30, Νεάπολης Τσοτυλίου (12.00-18.00), στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12.00-13.30 και 16.30-18.30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00.

    Διαβάστε επίσης:Σύσκεψη αγροτών στα Τέμπη: Διακομματική επιτροπή στη Βουλή ζητούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων

    Οι αγρότες κλείνουν για 12 ώρες την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας

    [07] Επτά Έλληνες ανάμεσα στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή το 2015

    Επτά Έλληνες ακαδημαϊκοί περιλαμβάνονται στη λίστα των 3.000 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, που συντάσσει κάθε χρόνο ο οργανισμός Thomson Reuters.

    «Είναι ασφαλώς μία πολύ μεγάλη τιμή. Όχι μόνο για μένα, αλλά και για το ίδρυμά μας και φυσικά για τη χώρα μας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ένας από τους επτά Έλληνες επιστήμονες που διακρίθηκαν.

    Οι υπόλοιποι έξι είναι ο Γεράσιμος Φιλιππάτος, επίσης, καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και από το 2014 πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιακής Ανεπάρκειας, οι Κωνσταντίνος Ρακόπουλος και Δημήτριος Ρακόπουλος, καθηγητές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Γιώργος Καραγιαννίδης, καθηγητής Πληροφορικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και - από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - οι καθηγητές Δήμητρα Δαφερέρα και Μόσχος Πολυσίου.

    Το μέγεθος της διάκρισης γίνεται αντιληπτό εάν λάβει κανείς υπόψη ότι ο αριθμός των ερευνητών, παγκοσμίως, φτάνει τα εννέα εκατομμύρια, ενώ οι επιστημονικές δημοσιεύσεις ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ετησίως.

    Το βασικό κριτήριο επιλογής για την κατάρτιση της λίστας των 3.000 ήταν όχι μόνο ο όγκος των δημοσιεύσεων που έχει κάθε ένας από αυτούς τους επιστήμονες, αλλά και η συχνότητα της χρήσης των ερευνών τους ως πηγή από τους συναδέλφους τους.

    Ως προς τη χώρα προέλευσης των επιστημόνων, τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, από τα πανεπιστήμια των οποίων προέρχονται περισσότεροι από τους μισούς διακριθέντες, και ακολουθούν η Βρετανία, η Γερμανία, η Κίνα, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Σαουδική Αραβία και η Ισπανία.

    Ως προς τον επιστημονικό κλάδο, την πρωτοκαθεδρία έχει η Ιατρική και ακολουθούν η Βιολογία-Βιοχημεία, η Χημεία και η Μοριακή Βιολογία-Γενετική.

    Τέλος, στα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στην πρώτη θέση είναι το University California System των ΗΠΑ.

    [08] Κανονικά από αύριο τα δρομολόγια των πλοίων

    Κανονικά θα πραγματοποιηθούν από αύριο και μετά τις 6:00 τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς, σε σημερινή συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων και επανάληψή τους τις επόμενες ημέρες, σε συγκεκριμένο χρόνο που θα αποφασίσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας των ναυτικών.

    Η ΠΝΟ ζητά την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, εκτιμά ότι έως σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους και προειδοποιεί ότι ο αγώνας των ναυτικών θα συνεχιστεί.

    Σημειώνεται, ότι τα 14 ναυτεργατικά σωματεία έχουν ανακοινώσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.

    [09] Δ. Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν δεν απειλεί καμία χώρα με έξοδο από τη Σένγκεν

    Ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απειλεί καμία χώρα με έξοδο από τη Σένγκεν στέλνει ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας πως οι κανόνες της Συνθήκης δεν προβλέπουν τέτοια δυνατότητα.

    Σε συνέντευξή του στο EurActiv, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει πως αυτό που προσπαθεί να κάνει η Επιτροπή είναι να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη ζώνη Σένγκεν, δίνοντας έμφαση στο γεγονός πως χρειάζεται να διασφαλιστούν και να ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπη. «Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να μετακινούμαστε ελέυθερα στο εσωτερικό της, πρέπει να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα. Βοηθάμε την Ελλάδα να το πετύχει αυτό, και ο ίδιος γνωρίζω ότι η Ελλάδα προσπαθεί» υπογραμμίζει, επισημαίνοντας το αίσθημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που δείχνουν οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών προς τους πρόσφυγες.

    Ο Έλληνας επίτροπος ξεκαθαρίζει πως «τα σύνορά μας δεν χρήζουν "προστασίας" από έκθετους σε κίνδυνο ανθρώπους, χρειάζονται καλύτερη οργάνωση» και πως «σε όποιον βρίσκεται ενώπιον ευρωπαϊκού συνόρου και επιθυμεί να αιτηθεί άσυλο, θα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα να το κάνει».

    Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, όμως, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που φθάνουν, να καταγράφονται και να δίνουν δακτυλικά αποτυπώματα. «Η τήρηση αυτής της διαδικασίας είναι θεμελιώδης για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και την ασφάλειά μας, και πρέπει να βελτιωθεί. Το γεγονός ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις δεν σημαίνει ότι "προστατεύει" τα σύνορά της, αλλά στοχεύει στη βέλτιστη αντιμετώπιση της κατάστασης. Ο στρατός λειτουργεί υπό πολιτική εντολή και κατά βάση προσφέρει ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικά μέσα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διαχείριση των αφίξεων τεράστιου αριθμού ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια» τονίζει χαρακτηριστικά.

    [10] Αυθαίρετη έκρινε την κράτηση του Ασάνζ η επιτροπή του ΟΗΕ

    Η επιτροπή του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι θεωρεί παράνομη την κράτηση του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, που ζει έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του, και ζητεί από τη Βρετανία και τη Σουηδία να τον αποζημιώσουν.

    «Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ κρατείται αυθαιρέτως από τη Σουηδία και τη Βρετανία από την σύλληψή του στο Λονδίνο στις 7 Δεκεμβρίου 2010»αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης της επιτροπής του ΟΗΕ για την αυθαίρετη κράτηση.Οι πέντε ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες που την απαρτίζουν καλούν «τις σουηδικές και τις βρετανικές αρχές»να θέσουν τέλος στην κράτησή του και να τον αποζημιώσουν.

    [11] Κλειστά τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, ενώ χιλιάδες εγκαταλείπουν το Χαλέπι

    Τα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας είναι κλειστά σήμερα νοτίως της πόλης Κιλίς, στη νότια Τουρκία, ενώ χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με την Άγκυρα, στη συριακή πλευρά των συνόρων για να διαφύγουν από την επιχείρηση που διεξάγουν οι κυβερνητικές δυνάμεις γύρω από την πόλη του Χαλεπίου.

    Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η κατάσταση ήταν ήρεμη στο τουρκικό συνοριακό φυλάκιο Οντζούπιναρ απέναντι από τη συριακή πόλη Μπαμπ αλ-Άσλαμ, όπου ουδεμία είσοδος ή έξοδος από το τουρκικό έδαφος επιτράπηκε σήμερα. Εισροή προσφύγων δεν φαινόταν από την Τουρκία. Μόνο ορισμένα οχήματα της τουρκικής αστυνομίας είχαν σταθμεύσει κατά μήκος του προστατευόμενου από τον τουρκικό στρατό διαδρόμου που χρησιμεύει ως ουδέτερο έδαφος μεταξύ των δύο χωρών.

    Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεκάδες χιλιάδες άμαχοι εγκατέλειψαν το Χαλέπι, όπου από τη Δευτέρα οι κυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν μεγάλη επιχείρηση με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

    [12] Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα στην Ιαπωνία

    Ένα ηφαίστειο στην Ιαπωνία, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χλμ από ένα πυρηνικό εργοστάσιο, εξερράγη σήμερα, ανέφερε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, εκτινάσσοντας πίδακες λάβας στον νυκτερινό ουρανό.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή τραυματισμούς.

    Το ηφαίστειο Σακουρατζίμα, που βρίσκεται στο μεγάλο νησί Κιούσου, στον απώτατο νότο της χώρας, εκρήγνυται συχνά.

    Το πυρηνικό εργοστάσιο Σεντάι, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρία Kyushu Electric Power και βρίσκεται στο ίδιο νησί, επανέλαβε τη λειτουργία του πέρυσι. Είχε κλείσει, όπως και όλα τα ιαπωνικά πυρηνικά εργοστάσια, έπειτα από τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011 που προκάλεσε την τήξη αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, βόρεια του Τόκιο.

    [13] ΚΕΕΛΠΝΟ: Να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα για τη γρίπη όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου

    «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έστω και τώρα να εμβολιαστούν διότι γρίπη και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο θα έχουμε και η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου». Τα παραπάνω επισήμανε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», με τον Κώστα Μπλιάτκα, ο κ. Γιαννόπουλος έκανε γνωστό ότι εμβόλια υπάρχουν και αποζημιώνονται πλήρως μέσω των ταμείων, ενώ -σύμφωνα με στοιχεία- ανακοίνωσε μέχρι σήμερα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που οφείλονται στη γρίπη, τύπου Η1Ν1, 44 άνθρωποι.

    «Έχουμε χάσει 44 περιστατικά και φέτος είναι περισσότερα τα κρούσματα απ' ό,τι πέρυσι τηνίδια περίοδο, δηλαδή την 5η εβδομάδα του αντιστοίχου έτους, του 2015» είπε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει έξαρση, αλλά ξεκαθάρισε ότι αν δεν ολοκληρωθεί η περίοδος της γρίπης δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από τον ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

    Ο κ. Γιαννόπουλος έκανε επίσης γνωστό ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει η ανάρτηση της προκήρυξης για τη στελέχωση των ΜΕΘ με την πρόσληψη 500 ατόμων, 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών - τριών όλων των κατηγοριών, ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν κλίνες.

    [14] Θεραπεία της εκφύλισης ωχράς κηλίδας με στατίνες δοκιμάζουν Έλληνες και Aμερικανοί γιατροί

    Επιστήμονες από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια ελπιδοφόρα κλινική δοκιμή για τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας με στατίνες των ηλικιωμένων ασθενών που πάσχουν από εκφύλιση ωχράς κηλίδας. Οι ασθενείς εμφάνισαν βελτίωση μετά από την χορήγηση υψηλών δόσεων των στατινών, μιας κατηγορίας φαρμάκων που συνταγογραφούνται ευρέως για την μείωση της χοληστερόλης.

    Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου «Eye and Ear»της Μασαχουσέτης, με επικεφαλής την καθηγήτρια οφθαλμολογίας Τζόαν Μίλερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο νέο ιατρικό περιοδικό «EBioMedicine», πραγματοποίησαν κλινική δοκιμή με 23 ασθενείς που είχαν την ξηρά μορφή της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

    [15] Πέθανε η ηθοποιός Νατάσα Μανίσαλη

    Πέθανε, σε ηλικία 55 ετών, τα ξημερώματα, νικημένη από τον καρκίνο, η γνωστή ηθοποιός Νατάσα Μανίσαλη, πρωταγωνίστρια της πετυχημένης σειράς του ΜEGA «Εμείς κι Εμείς».

    Η Νατάσα Μανίσαλη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1961 και σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο. Πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις με πιο γνωστή την επιθεώρηση «Βίρα τις Άγκυρες» του Μιχάλη Ρέππα. Στην τηλεόραση έγινε εξαιρετικά δημοφιλής και γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή της στη σειρά «Εμείς και Εμείς» στον ρόλο της Νατάσας Σαριτζόγλου. Τα τελευταία χρόνια πάλευε με τον καρκίνο, ενώ από την επάρατη νόσο έχει χάσει συγγενικά της πρόσωπα.

    [16] Αποφάσεις της τριμερούς συνάντησης για το προσφυγικό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

    Στην ανάγκη ανακοπής των προσφυγικών ροών με συγκεκριμένες δράσεις μεταξύ των οποίων και η αναγνώριση της Τουρκίας ως τρίτη χώρα ασφαλούς διέλευσης κατέληξε η τριμερής συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την παρουσία υπουργών Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ και της Γερμανίας Τόμας Ντεμεζιέρ που βρίσκονται σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

    Από ελληνικής πλευράς στη σύσκεψη πήραν μέρος ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και στελέχη των δυο υπουργείων. Μετά τη συνάντηση ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι συμφώνησαν στην αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και στη σαφήνεια όλων των ενεργειών και τόνισε «συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στην αναγνώριση της Τουρκίας ως τρίτη χώρα ασφαλούς διέλευσης αυτό είναι μια μεγάλη υπέρβαση της Ελλάδας ακριβώς για να καταδείξει ότι θα υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος».

    Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε επίσης ότι ζητήθηκε από τους υπουργούς της Γαλλίας και της Γερμανίας τη βοήθεια των δυο χωρών σε ό,τι αφορά τη διέλευση των προσφύγων που προστατεύονται από τις διεθνείς συνθήκες δια των βαλκανικών χωρών καθώς επίσης και την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τρίτες χώρες όπου θα πρέπει να επιστρέψουν πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

    Από την πλευρά τους οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας συμφώνησαν στην αύξηση των δραστηριοτήτων του Frontex και την ενίσχυση με Γάλλους και Γερμανούς εμπειρογνώμονες, ενώ έγινε ειδική επισήμανση στην άμεση ενημέρωση του συστήματος Σένγκεν και η σύνδεσή του με άλλες βάσεις δεδομένων αρχών ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση των πλαστών εγγράφων κυρίως και την καταγραφή των προσφύγων.

    [17] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ΥΠΕΣ της Γαλλίας και της Γερμανίας

    Mε τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, και της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέ, συναντάται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Υποδεχόμενος τους δύο υπουργούς, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η προσφυγική κρίση είναι ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, πως η Ελλάδα αυτή την ώρα σηκώνει ένα τεράστιο βάρος, ενώ την ίδια στιγμή οι αριθμοί των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο είναι αμείλικτοι.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και υπογράμμισε ότι όλοι θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που, επίσης, έχουν αναλάβει.

    [18] Σε εξέλιξη η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς

    Σε εξέλιξη είναι από τις 11.30 η απολογιστική συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Στη συνάντηση μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

    Η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης ολοκληρώνεται σήμερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα και αναμένεται οι εκπρόσωποι των δανειστών να επιστρέψουν στην Αθήνα σε ορίζοντα 10-15 ημερών, με στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

    Ασφαλιστικό, φορολογικό και κόκκινα δάνεια είναι τα θέματα στα οποία επικεντρώνονται οι συζητήσεις.

    Οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν στη συνέχεια και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα μετά από διάστημα περίπου 10 ημερών για την συνέχιση της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

    Διαβάστε επίσης:Γ. Κατρούγκαλος: Όλα τα μεγάλα θέματα εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά

    [19] Θα αποχωρήσουν από το γήπεδο οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ

    Αντιδρούν οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ στην ανακοίνωση της διοίκησης της διάσημης αγγλικής ομάδας για αύξηση στην τιμή των διαρκείας, αλλά και των κανονικών εισιτηρίων της επόμενης περιόδου, εξαιτίας της ανακατασκευής της κερκίδας «Main Stand» στο «Άνφιλντ».

    Οι οργανωμένοι οπαδοί, μάλιστα, έχουν σχεδιάσει να αντιδράσουν έξυπνα στο ματς της Λίβερπουλ με τη Σάντερλαντ. Συγκεκριμένα έχουν συμφωνήσει, μέσω επιστολής του συνδέσμου «Spion Kop 1906», ν' αποχωρήσουν από το γήπεδο στο 77ο λεπτό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του εισιτηρίου από τις 59 στις 77 λίρες.

    [20] Ζέκα: «Παναθηναϊκός σημαίνει οικογένεια»

    «Παναθηναϊκός σημαίνει οικογένεια, πάθος, δέος...Είναι η ομάδα που μου έδωσε τα πάντα και της οφείλω τα πάντα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κάρλος Ζέκα στην συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

    Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζει το κύπελλο ως το μεγαλύτερο φετινό στόχο της ομάδας του, λέει για τους οπαδούς του «τριφυλλιού» ότι «είναι η μισή ομάδα» και δηλώνει «ευτυχισμένος αν τελειώσω εδώ την καριέρα μου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 February 2016 - 11:32:45 UTC