Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ «σχετικά με την ένοχη σιωπή της για την υπόθεση Παπασταύρου»
  • [02] Η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες θα πραγματοποιείται εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών
  • [03] Ο Στ. Κοντονής καλεί όσους εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις να παραιτηθούν από τις θέσεις τους

  • [01] Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ «σχετικά με την ένοχη σιωπή της για την υπόθεση Παπασταύρου»

    "Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να υπεκφεύγει με παραληρηματικές ανακοινώσεις και να απαντήσει στα πολιτικά ερωτήματα που της έχουν τεθεί:

    Α. Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξ αιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ; Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης; Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;

    Β. Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου», με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;" αναφέρει απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ "σχετικά με την ένοχη σιωπή της για την υπόθεση Παπασταύρου".

    "ΥΓ. Επειδή η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται σε «παρασύστημα», είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και το εξής: Τα ιδιωτικά κανάλια απέκρυψαν απόψε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις οικονομικές δραστηριότητες που φέρεται να είχε η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου. Σε συνδυασμό με την λυσσαλέα προσπάθεια της ΝΔ να μπλοκάρει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτό ονομάζεταιΔιαπλοκή.

    Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους" καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες θα πραγματοποιείται εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών

    Μέσα σε διάστημα ενός μήνα θα επιστρέφεται ο ΦΠΑ στους αγρότες όπως προβλέπεται στην σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που υπογράφηκε την Παρασκευή.

    Με την απόφαση αυτή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών:

    1) Λύνεται ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολούσε τους αγρότες.

    2) Δημιουργείται ένα νέο και πιο αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου για την ορθή καταβολή του επιστρεπτέου φόρου στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.

    3) Προωθείται ένα νέο σύστημα ταχείας επιστροφής φόρου με την άμεση ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων.

    4) Η επιστροφή θα πραγματοποιείται εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης επιστροφής, σύμφωνα με τα κριτήρια τα οποία αναγράφονται στην υπουργική απόφαση.

    [03] Ο Στ. Κοντονής καλεί όσους εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις να παραιτηθούν από τις θέσεις τους

    Ο Σταύρος Κοντονής καλεί με δήλωσή του να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους μέχρι τη λήξη των δικών όλοι οι εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό «εις βάρος των οποίων έχουν απαγγελθεί σοβαρές κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη». Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ρίχνει τα «βέλη» του και προς την Ελληνική Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδία, την οποία κατηγορεί για «αδιαφανές και προβληματικό καθεστώς», ενώ τονίζει ότι η ΕΠΟ «αψηφώντας κάθε αρχή χρηστής διοίκησης συνεχίζει να μεταχειρίζεται πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται σε σοβαρά αθλητικά αδικήματα σα να μην μπορούν να αντικατασταθούν από άλλους».

    Από την πλευρά της, η ΕΠΟ δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ομοσπονδία απάντησε στις αιτιάσεις του κ. Κοντονή υπογραμμίζοντας ότι «όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ασχολούνται νομίμως» και πως όλοι οι έλεγχοι που έχουν διενεργηθεί σε αυτή δεν εμφάνισαν το παραμικρό μεμπτό εναντίον της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 February 2016 - 23:32:23 UTC