Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο
  • [02] «Όσοι ονειρεύονται εκλογές και υπονοούν αποστασίες βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός»
  • [03] «Πάρτε πίσω το κυβερνητικό σχέδιο - λαιμητόμο για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης»
  • [04] Νεκρή στο διαμέρισμά της βρέθηκε 59χρονη, στον Πειραιά
  • [05] Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα για τις ενέργειες αστυνομικών στην Κω
  • [06] Μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού εφέτος, εκτιμά ο Ν. Αναστασιάδης
  • [07] Ερντογάν: Η Τουρκία, έτοιμη να υποδεχθεί τους Σύρους από το Χαλέπι, «αν αυτό είναι απαραίτητο»
  • [08] Ταϊβάν: Ανέσυραν ζωντανό 20χρονο, από τα συντρίμμια πολυώροφης πολυκατοικίας
  • [09] Κλείνουν κι άλλους δρόμους οι αγρότες στην Πελοπόννησο
  • [10] Άνοιξαν εν μέρει τα μπλόκα οι αγρότες στη Φθιώτιδα

  • [01] Π. Καμμένος: Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες αν το κουαρτέτο επιμείνει σε «παράλογες απαιτήσεις» αφήνει ο Πάνος Καμμένος με συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews.«Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο», προειδοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος συμπληρώνει: «Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει απαντήσει πολύ προόσφατα. Το 2019, που θα γίνουν οι εκλογές, θα αποφασίσει ξανά...».

    Για το αν θα αντέξει η κυβέρνηση από τις κοινωνικές αντιδράσεις, απαντά πως η κυβέρνηση έχει λάβει εντολή για τέσσερα χρόνια από τους Έλληνες πολίτες, «γνωρίζοντας» την τρίτη συμφωνία που είχε υπογράψει.

    Συντάσσεται με την άποψη του πρωθυπουργού περί οργανωμένων συμφερόντων που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «ζούμε μία εποχή που ξαναζήσαμε με τον Κώστα Καραμανλή το 2007», ενώ τονίζει πως «θα πρέπει να καταλάβουν τα οργανωμένα συμφέροντα ότι τελείωσαν. Δεν πρόκειται οι "νταβατζήδες" να κυβερνούν τη χώρα, η χώρα θα κυβερνάται από την εκλεγμένη της κυβέρνηση».

    Ο υπουργός προαναγγέλλει μείωση στις δαπάνες για την εθνική άμυνα, κάνοντας λόγο για «νοικοκύρεμα», το οποίο γίνεται «από τη δική μας πλευρά και χωρίς να εκτελούμε καμία εντολή» και θα αφορά, μεταξύ άλλων, στην ομογενοποίηση των προμηθειών στα στρατιωτικά νοσοκομεία και στο κλείσιμο όσων στρατοπέδων «είχαν σκοπό να εξυπηρετούν μόνο ρουσφέτια, λες και φυλάσσουν την Ελλάδα από τον...Ομέρ Βρυώνη».

    Ο ίδιος δηλώνει βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από τη Σένγκεν, τονίζοντας ότι «όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν τέτοια σενάρια θα διαψευστούν ακόμα μία φορά».

    Σχετικά με τις διαμαρτυρίες στην Κω για τα hotspots, υπογραμμίζει ότι δεν διαμαρτύρονται οι κάτοικοι αλλά «εκείνοι που δεν θέλουν να δημιουργηθούν hotspots, προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολίτες» και να τους εκμεταλλεύονται οικονομικά.

    Ο κ. Καμμένος λέει «ναι» σε εξεταστική για το Μνημόνιο «για να πληρώσουν όλοι εκείνοι που σκλάβωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας» και δηλώνει ότι με τον Αλέξη Τσίπρα θα προχωρήσουν μαζί μέχρι να έρθει η ανάπτυξη. Αποκλείει συμμετοχή της Φώφης Γεννηματά στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς η ίδια δεν έχει απαλλαγεί «από το παλαιό ΠΑΣΟΚ», ενώ διαψεύδει το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ λόγω των καλών σχέσεών του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

    [02] «Όσοι ονειρεύονται εκλογές και υπονοούν αποστασίες βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός»

    «Όσοι ονειρεύονται εκλογές και υπονοούν αποστασίες, αν και είναι χειμώνας, βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός», τονίζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής. Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποκλείει και το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι «αν λάβουμε υπόψη μας το εγχείρημα Παπαδήμου, τότε δεν μένει κανένα περιθώριο για πολιτικές διαστροφές».

    Δηλώνει θετικός στη δημιουργία μιας «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης», χαρακτηρίζοντας ως πρώτο βήμα συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων τη στήριξη της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό από την πλευρά των σοσιαλδημοκρατών. Ο ίδιος σημειώνει ότι δαμορφώνεται ένα νέο δίπολο μεταξύ της νεοφιλελεύθερης ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και των προοδευτικών δυνάμεων «με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα», σημειώνοντας πως «όσοι αγνοούν αυτήν τη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται θα μείνουν απολιθώματα της Ιστορίας».

    Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτηρίζει συμπαγή την κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών, ενώ για τον νέο εκλογικό νόμο τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστεί η πλειοψηφία των 200 ψήφων ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, ενώ για το μπόνους εδρών δηλώνει ότι θα πρέπει να συνδέεται με το ποσοστό που θα συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων, το οποίο προσδιορίζει στο 40%.

    [03] «Πάρτε πίσω το κυβερνητικό σχέδιο - λαιμητόμο για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης»

    «Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 4 του Φλεβάρη, οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε 76 πόλεις σε όλη την Ελλάδα έστειλαν δυνατό, καθαρό, βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο: Πάρτε πίσω το κυβερνητικό σχέδιο - λαιμητόμο για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης»τόνισε ο γγτης ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χθες βράδυ στην Καλαμάτα.

    Επισήμανε,ταυτόχρονα, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «δεν έχει λυμένα τα χέρια της για να βάλει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και να συνεχίσει και σ' αυτό τον τομέα τη βρώμικη δουλειά που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε έχει λυμένα τα χέρια της να συνεχίσει με νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο, όπως προβλέπεται από το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν όλα μαζί τα κόμματα της αστικής διαχείρισης».

    «Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 4 του Φλεβάρη, δείχνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του λαού μας, που λέει κάτι πρέπει να γίνει, δεν πάει άλλο»πρόσθεσε.

    [04] Νεκρή στο διαμέρισμά της βρέθηκε 59χρονη, στον Πειραιά

    Νεκρή υπό αδιευκρίνιστη αιτία,βρέθηκε χθες βράδυ στον 5ο όροφο διαμερίσματος όπου διέμενε στον Πειραιά, 59χρονη γυναίκα, η οποία νωρίτερα μαζί με τον 75χρονο σύζυγό της, είχαν πέσει θύματα ληστείας από τρία άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους.Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 25.Σύμφωνα με την αστυνομία το ζευγάρι είχε επιστρέψει από την απογευματινή έξοδο όταν ήρθε αντιμέτωπο με τα τρία άτομα. Οι δράστες που είχαν διαρρήξει την οικία με σκοπό τη ληστεία, ακινητοποίησαν και έδεσαν την 59χρονη και στη συνέχεια και το σύζυγό της.

    Ο 75χρονος κάποια στιγμή κατάφερε να λυθεί και όταν έφθασε στο δωμάτιο όπου βρίσκονταν δεμένη η γυναίκα του, διαπίστωσε ότι ήταν χωρίς τις αισθήσεις της.'Αμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την 59χρονη γυναίκα η οποία διαπιστώθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο ότι ήταν νεκρή.

    [05] Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα για τις ενέργειες αστυνομικών στην Κω

    Διοικητική έρευνα διαταχθηκε απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με τις ενέργειες των αστυνομικών των ΜΑΤ, στην Κω, οι οποίες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας μέσω βίντεο, που προβλήθηκαν χτες σε ιστοσελίδες και ενημερωτικές εκπομπές.

    Σημειώνετασι οτι οι επίμαχες σκηνές που προκάλεσαν την αντίδραση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, είναι οι βιαιοπραγίες σε βάρος πολίτη, οι φθορές σε δίκυκλα αλλά και υβριστικές εκφράσεις αστυνομικών των ΜΑΤ, κατα την διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν κατα τις εκδηλώσεις των κατοίκων του νησιού, που αντιδρούν στην κατασκευή hot spot.

    Η ΕΔΕ ανατέθηκε σε ανώτατο αξιωματικό, με την εντολή να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο, προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις στους υπευθύνους.

    [06] Μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού εφέτος, εκτιμά ο Ν. Αναστασιάδης

    Την εκτίμηση ότι μπορεί να επιτευχθεί λύση του κυπριακού αυτό το χρόνο διατύπωσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, εφόσον καταστεί δυνατό να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, κυρίως στο περιουσιακό και να ετοιμαστούν από τους τεχνοκράτες οι πτυχές που αφορούν στο Σύνταγμα, στην πρώτη μέρα εφαρμογής της λύσης και στα χρονοδιαγράμματα.

    Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης»ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της λύσης εάν ο ίδιος εκτιμήσει ότι αυτή θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων.«Αν θωρήσω όμως ότι η λύση δεν είναι δυνατόν να παρουσιαστεί ενώπιον του λαού θα αναλάβω τις ευθύνες μου και δεν θα τις φορτώσω στο λαό», ανέφερε ο κ. Αναστασιαδης.

    Είπε, επίσης, ότι στο περιουσιακό έγινε σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχουν ακόμα δυσκολίες.

    [07] Ερντογάν: Η Τουρκία, έτοιμη να υποδεχθεί τους Σύρους από το Χαλέπι, «αν αυτό είναι απαραίτητο»

    Η Τουρκία είναι έτοιμη να υποδεχθεί, «αν αυτό είναι απαραίτητο», τις δεκάδες χιλιάδες των Σύρων που συνωστίζονται στα σύνορά της αφού διέφυγαν από την επίθεση των στρατευμάτων του καθεστώτος της Δαμασκού στο Χαλέπι, διαβεβαίωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    «Το καθεστώς (της Δαμασκού) έχει πλέον αποκλείσει ένα τμήμα του Χαλεπιού (...) αν (οι άμαχοι που διαφεύγουν) βρίσκονται στις πόρτες μας και δεν έχουν άλλη επιλογή, αν είναι απαραίτητο, οφείλουμε να αφήσουμε τους αδελφούς μας να εισέλθουν και θα το πράξουμε»δήλωσε χθες Σάββατο ο Ερντογάν προς τους δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεψε από την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική και τη Σενεγάλη.

    Από τη Δευτέρα, πολλές δεκάδες χιλιάδες άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι λόγω των σφοδρών μαχών που φέρνουν εκεί αντιμέτωπους τον συριακό στρατό, που υποστηρίζεται από τους Ρώσους, και τους αντάρτες.

    [08] Ταϊβάν: Ανέσυραν ζωντανό 20χρονο, από τα συντρίμμια πολυώροφης πολυκατοικίας

    Σωστικά συνεργεία έβγαλαν ζωντανό έναν 20χρονο άνδρα από τα συντρίμμια μιας πολυώροφης πολυκατοικίας στην πόλη Ταϊνάν, πάνω από 24 ώρες αφότου το κτίριο κατέρρευσε εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε τη νήσο, μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν.Ο Χουάνγκ Κουάνγκ-ουέι ανασύρθηκε ζωντανός από μέλη των σωστικών συνεργείων κατόπιν μιας επιχείρησης η κατάληξη της οποίας αναμεταδόθηκε απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.Νωρίτερα, ΜΜΕ μετέδωσαν ότι στα συντρίμμια του 17ώροφου κτιρίου βρίσκονται παγιδευμένοι τουλάχιστον 132 άνθρωποι ακόμη.

    Ο σεισμός των 6,4 βαθμών που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου είχε αποτέλεσμα να καταρρεύσουν πολλά κτίρια, περιλαμβανομένης της πολυκατοικίας αυτής στην Ταϊνάν.

    [09] Κλείνουν κι άλλους δρόμους οι αγρότες στην Πελοπόννησο

    Σκληραίνουν τη στάση τους σήμερα οι αγρότες της Πελοποννήσου με κλείσιμο και της παλαιάς εθνικής οδού και στους Μύλους της Λέρνης, στην Αργολίδα και στο Καλαμάκι Κορινθίας, ενώ το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν και την γέφυρα του Ευρώτα, κάνοντας το ταξίδι για την Αττική σωστό γολγοθά.

    Ειδικότερα, από χθες το απόγευμα είναι κλειστός επ' αόριστον ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης από τους αγρότες της Αρκαδίας, που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου, ενώ για πολλοστή ημέρα είναι κλειστή η νέα εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού.

    Αυτή την ώρα οι αγρότες της Αργολίδας πραγματοποιούν προσυγκεντρώσεις στα χωριά του αργολικού κάμπου και λίγο μετά τις 13.00 θα κλείσουν την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους στην είσοδο του χωριού Μύλοι και θα μοιράσουν στους διερχόμενους οδηγούς πορτοκάλια, αποκόπτοντας την ανατολική Πελοπόννησο τελείως, με μόνη διαφυγή για την Κορινθία τον δρόμο Λεβίδι - Κανδύλα - Νεμέα.

    Οι αγρότες δεν έχουν ενημερώσει για το χρόνο που θα κρατήσουν κλειστή την παλαιά εθνική οδό στους Μύλους της Λέρνης.

    Επιπλέον, οι αγρότες της Κορινθίας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου από τις 3.00 μετά το μεσημέρι έως τις 10.00 το βράδυ.

    Στο μεταξύ, οι αγρότες της Λακωνίας, βρίσκονται στα μπλόκα τους και θα κλείσουν από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ την εθνική οδό Σπάρτης - Τρίπολης, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης, με αποτέλεσμα όσοι θα ταξιδέψουν για Τρίπολη θα πρέπει να ακολουθήσουν τον επαρχιακό δρόμο Σπάρτη - Καστόρι - Λογγανίκος - Μεγαλόπολη.

    [10] Άνοιξαν εν μέρει τα μπλόκα οι αγρότες στη Φθιώτιδα

    'Ανοιξε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας στα δύο μπλόκα στη Φθιώτιδα. Το ένα μπλόκο που είχε στηθεί στον κόμβο του Μπράλου στο 200ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και είχε κόψει κάθε κίνηση του εθνικού δικτύου άνοιξε καθώς οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και ο δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία.

    Εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί στους δρόμους γύρω από την Λαμία άρχισαν σιγά σιγά να κινούνται για τον προορισμό τους αλλά λόγου του μεγάλου αριθμού θα χρειαστούν ώρες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας

    Στο 140ο χλμ του δρόμου Αθηνών-Λαμίας οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και από τα δύο ρεύματα και κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.Στο 210ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας ,στο ύψος της Ανθήλης, ο δρόμος παραμένει κλειστός,αλλά οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ από τους παράδρομους με συνέπεια με μικρές παρακάμψεις να διεξάγεται η κυκλοφορία .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 February 2016 - 11:32:28 UTC