Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ Παυλόπουλος: Αυτονόητες οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις
  • [02] Με πτώση 7,87% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α.
  • [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά
  • [04] Τέμπη: Από Τρίτη στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες τα κλείνουν επ' αόριστον
  • [05] Τουλάχιστον 27 νεκροί από το ναυάγιο ανοικτά των τουρκικών ακτών
  • [06] Ο Τζ. Κέρι ελπίζει ότι θα αρχίσουν εντός εβδομάδων συνομιλίες για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Υεμένη
  • [07] Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία είναι "καλό πράγμα", δηλώνει η Κάρλα Ντελ Πόντε
  • [08] Στην πρώτη τετράδα ο Πανιώνιος, «βλέπει» play off
  • [09] Ο Σπανούλης γλίτωσε τον Ολυμπιακό από το «έμφραγμα»
  • [10] Ρανιέρι:«Δραματική η κατάσταση στην Εθνική Ελλάδας»

  • [01] Πρ Παυλόπουλος: Αυτονόητες οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις

    Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι ορισμένες από τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες επιχειρούνται τα τελευταία χρόνια στην υπό το καθεστώς «Μνημονίων» ή «Προγραμμάτων», θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί και περατωθεί με δική μας, αποκλειστικώς, πρωτοβουλία, ως μάλλον αυτονόητες ανέφερε οΠρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την έναρξη του συνεδρίου του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή .

    Η σχέση μεταξύ μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και Ανάπτυξης, γενικώς, είναι πολύπλευρη και πολυσήμαντη είπε ο κ Παυλόπουλος.

    Οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, εφόσον βεβαίως συντελούνται με τον κατάλληλο σχεδιασμό και προγραμματισμό, μπορούν να οδηγήσουν σε δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας της κρατικής μηχανής, δίχως μάλιστα να θίγεται η αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Οι σοβαρές, θετικές, μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση καθίστανται εφικτές μόνον όταν, εκτός από τον κατάλληλο σχεδιασμό και προγραμματισμό τους, εφαρμόζονται υπό όρους διάρκειας και συνέχειας ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος . Άλλως, παραμένουν οιονεί «ημιτελείς συμφωνίες» των εμπνευστών τους, οι οποίες, εκτός του ότι αποβαίνουν, τελικώς και νομοτελειακώς, σε βάρος της όποιας υστεροφημίας τους, επιβαρύνουν δραματικώς τις χρόνιες παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης, μ'όλες τις εντεύθεν συνέπειες για την κοινωνία, την οικονομία και τους δημοκρατικούς Θεσμούς, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .

    [02] Με πτώση 7,87% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α.

    Δραματική πτώση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχώρησε πλέον και κάτω από τα χαμηλά του Ιουνίου του 2012, τις 471 μονάδες, εν μέσω αβεβαιότητας γύρω από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής και εν μέσω έντονων κοινωνικών αντιδράσεων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ την αγορά επηρέασαν και τα σενάρια για πολιτικές εξελίξεις.

    Την ίδια ώρα, ισχυρές πιέσεις δέχονται και οι ευρωπαϊκές, με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, κινούμενες σε χαμηλά 15 μηνών.

    Οι επενδυτές «ξεπουλούν» τις τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες που προσέγγισαν το 25% και να σημειώνει νέα ιστορικά χαμηλά.

    Η υποχώρηση κάτω από την ισχυρή στήριξη των 470 μονάδων δημιουργεί ανησυχία στους αναλυτές, καθώς τα επίπεδα αυτά χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμα για την περαιτέρω πορεία της αγοράς.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 464,23 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 7,87%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 460,56 μονάδες (-8,60%).

    Από τις αρχές του έτους, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει απώλειες 26,47%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 59,37

    Δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου

    «Μας ανησυχεί βαθύτατα η δραματική πτωτική πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι η πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών «συνδέεται με την αίσθηση διογκούμενης πολιτικής αβεβαιότητας, που η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί» και κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα πορεία και πολιτική.

    «Ειδάλλως, αναλαμβάνει βαριές ευθύνες απέναντι στη χώρα και τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

    Η Ν.Δ. αγνοεί τι γίνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τονίζει το Μ. Μαξίμου

    "Ο κ. Κουμουτσάκος δεν έχει προφανώς υπόψιν του τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταγράφουν ιστορικά χαμηλά 16μήνου, στη σκιά οικονομικών και πολιτικών συγκυριών παγκοσμίου βεληνεκούς", αναφέρει απάντηση στην ΝΔ του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, προσθέτοντας "όσο κι αν ο κ. Κουμουτσάκος επιθυμεί να αποδώσει την παγκόσμια χρηματιστηριακή αναταραχή στην ελληνική κυβέρνηση, φοβούμαστε ότι η πραγματικότητα και η κοινή λογική τον διαψεύδουν".

    "Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικός. H κυβέρνηση εργάζεται σταθερά για ανάκαμψη και τη σταθερότητα της οικονομίας", καταλήγει το κείμενο απάντησης του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, προς την ΝΔ.

    [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά

    Νέα συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα, έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στον χώρο.

    Το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Δημήτρης Σκουλαριώτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ειρηνικά, δεν έχουν πρόβλημα με τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς και πρόσθεσε ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος.

    Ομάδα περιφρούρησης θα παραμείνει στο χώρο μέχρι να επιστρέψει από την Αθήνα ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος και να τους ενημερώσει επίσημα για το αποτέλεσμα των επαφών του.

    Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ

    Το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Σωκράτη Φάμελλο και τον Νίκο Παυλίδη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού Ηλία Λεοντάρη και τον γενικό επιθεωρητή Β. Ελλάδας της Αστυνομίας Δημήτρη Σοφιό, επισκέφθηκαν το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά, που πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων.

    Εκεί, ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών καθώς και για τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής.

    Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Φάμελλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσει με τις τοπικές κοινωνίες, με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πληροφόρηση ως προς το τι ακριβώς θα γίνει στην περιοχή. Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει δύο σημαντικές υποχρεώσειςΒ· πρώτον να τηρήσει τις διεθνείς συνθήκες και να δείξει αλληλεγγύη στις προσφυγικές ροές και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει όλες εκείνες τις υποδομές, οι οποίες θα πρέπει να είναι άρτιες για την υγεία των ανθρώπων που θα φιλοξενηθούν, χωρίς να δημιουργούν ταυτόχρονα προβλήματα και να επιβαρύνουν τις τοπικές κοινωνίες.

    [04] Τέμπη: Από Τρίτη στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες τα κλείνουν επ' αόριστον

    Σε επ'αόριστον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, από την Τρίτηστις 12 το μεσημέρι, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες του εκεί μπλόκου σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο την στάση τους.

    Μετά την συγκεκριμένη απόφαση, η κοιλάδα θα παραμείνει εν τέλει ανοιχτή απόψε- ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κλείσει στις 9 μ.μ.- και θα κλείσει οριστικά την Τρίτητο μεσημέρι.

    Στο μεταξύ οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών που μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις -με βασικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν.

    [05] Τουλάχιστον 27 νεκροί από το ναυάγιο ανοικτά των τουρκικών ακτών

    Τουλάχιστον 27 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 11 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Αιγαίο, στις ακτές της δυτικής Τουρκίας, όταν ναυάγησε το πλεούμενο με το οποίο προσπαθούσαν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, ανακοίνωσε το τουρκικό Λιμενικό Σώμα.

    Ένας προηγούμενος απολογισμός τον οποίο είχε μεταδώσει το πρακτορείο ειδήσεων Do?an έκανε λόγο για 24 νεκρούς. Η νέα τραγωδία σημειώθηκε καθώς ένα μικρό πλοίο με 40 επιβάτες έπλεε στην κατεύθυνση της Λέσβου, σύμφωνα με το τουρκικό λιμενικό.

    Τέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται παρά τις έρευνες που διεξάγουν πολλά πλοία κι ένα ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο.

    Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η ομάδα των προσφύγων ακολούθησε αυτή την πορεία, η οποία είναι πιο μακρά σε σχέση με αυτές που χρησιμοποιούνται γενικά για να φθάσει κανείς από τις τουρκικές ακτές στη Λέσβο, για να παρακάμψει τις περιπόλους που κάνουν μέλη της στρατοχωροφυλακής κατά μήκος των ακτών.

    Το πλεούμενο ναυάγησε στα ανοικτά της πόλης Εντρέμιτ (Αδραμύττιο) της βορειοδυτικής επαρχίας Μπαλίκεσιρ.

    [06] Ο Τζ. Κέρι ελπίζει ότι θα αρχίσουν εντός εβδομάδων συνομιλίες για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Υεμένη

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να είναι εφικτή η επανέναρξη συνομιλιών μέσα στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες για τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης στην Υεμένη.

    «Μέσα στην επόμενη εβδομάδα μπορεί να καταστεί δυνατό να προσπαθήσουμε να διεξαγάγουμε παραγωγικές συζητήσεις για το πώς μπορούμε να οδηγήσουμε αυτή τη σύρραξη στο τέλος της», ανέφερε ο Κέρι μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ Άντελ αλ Τζουμπέιρ.

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, περιοριζόμενος να πει ότι συζήτησε με τον ομόλογό του σχετικά με τις ένοπλες συρράξεις στη Συρία και στην Υεμένη.

    [07] Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία είναι "καλό πράγμα", δηλώνει η Κάρλα Ντελ Πόντε

    Η πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα Ντελ Πόντε, η οποία ερευνά αυτήν την περίοδο την κατάσταση στη Συρία για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών, χαιρέτισε σήμερα τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των "τρομοκρατικών ομάδων" σε αυτή τη χώρα.

    "Γενικά, πιστεύω ότι είναι καλή η επέμβαση της Ρωσίας επειδή σε τελική ανάλυση κάποιος επιτίθεται σε αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες (...) το Νταές (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και το (Μέτωπο) αλ Νόσρα και όλες αυτές", είπε στη δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας η Ντελ Πόντε.

    Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι "προφανώς, εξ όσων γνωρίζουμε, (οι Ρώσοι) κάνουν ελάχιστες διακρίσεις μεταξύ των τρομοκρατών και των άλλων και επομένως αυτό δεν είναι και τόσο καλό".

    [08] Στην πρώτη τετράδα ο Πανιώνιος, «βλέπει» play off

    Μεγάλες στιγμές ζουν οι φίλοι του Πανιωνίου. Ο «Ιστορικός» νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη και βρίσκεται μαζί με τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Super League μετά από 21 αγωνιστικές. Τα γκολ πέτυχαν ο Ανσαριφάρντ στο 64΄ και ο Καραμάνος στο 70΄. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 52΄ λόγω αποβολής του Ρουσκουγέδα.

    Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη συνεχίζει να εκπλήσσει και πλέον στοχεύει ξεκάθαρα στην πεντάδα, ενώ διεκδικεί και πρόκριση στους ημιτελικούς κυπέλλου. Στην αντίπερα όχθη, η αττική... τραγωδία συνεχίζεται για τον Παναιτωλικό, καθώς σε 32 επισκέψεις της σε Αθήνα και Πειραιά η ομάδα του Αγρινίου έχει 26 ήττες και 5 ισοπαλίες!

    [09] Ο Σπανούλης γλίτωσε τον Ολυμπιακό από το «έμφραγμα»

    Με τον Σπανούλη να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης (8 διαδοχικοί πόντοι), ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών στο ΣΕΦ και παρέμεινε στη θέση του οδηγού... Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 83-76 του μαχητικότατου -παρά την απουσία δύο βασικών μονάδων του (σ.σ. Σχορτσανίτη, Βασιλειάδη)- ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να «πέφτουν» στην 6η θέση της κατάταξης, όπου ισοβαθμούν πλέον με τον Απόλλωνα Πατρών.

    Πρώτος σκόρερ των νικητών, με πολύτιμο μπλοκ στον Ντούβνιακ στα 27΄΄ για την λήξη, ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 17 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Γιώργος Πρίντεζης με 16. Από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι «πλήρωσαν» την επιθετική... ανομβρία των τελευταίων 2.5 λεπτών (σ.σ. έμειναν στους 2 πόντους), ξεχώρισε ο Ούρος Ντούβνιακ με 21 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 23-21, 41-41, 58-59, 83-76

    [10] Ρανιέρι:«Δραματική η κατάσταση στην Εθνική Ελλάδας»

    Δραματική χαρακτήρισε ο Κλαούντιο Ρανιέρι την κατάσταση που επικρατεί στην Εθνική Ελλάδας. Ο Ιταλός προπονητής, μιλώντας στο «Radio Anch'io Lo Sport» της πατρίδας του και εξηγώντας τη μεγάλη επιτυχία της Λέστερ, που τρέχει προς την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League διαλύοντας προγνωστικά και προβλέψεις, αναφέρθηκε και στο πέρασμά του από την Ελλάδα.

    «Δυστυχώς, στον κόσμο μας μπαίνουν αμέσως ετικέτες, αλλά αυτό που μου δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η απροσεξία. Ήθελα να δοκιμάσω με μια Εθνική ομάδα και επέλεξα την Ελλάδα», είπε ο Ρανιέρι και πρόσθεσε: «Έπρεπε να αλλάξουν όλα και είχα στη διάθεσή μου μόνο τέσσερα παιχνίδια. Πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό σε αυτές τις συνθήκες; Πώς θα μπορούσε ένας προπονητής να κερδίσει σε αυτές τις περιπτώσεις; Όποιος πήγε μετά από μένα, δεν έκανε κάτι καλύτερο. Εκεί υπάρχει μια δραματική κατάσταση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 February 2016 - 21:32:24 UTC