Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε επίπεδα του Δεκέμβριου του 1989 επέστρεψε η χρηματιστηριακή αγορά
  • [02] «Οι αξίες δεν αγοράζονται. Θέλουν αγώνα, αίμα και προσπάθεια»
  • [03] Τέμπη: Από Τρίτη στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες τα κλείνουν επ' αόριστον
  • [04] Γ. Μουζάλας: Είναι πολύ πιθανό, παρ' όλο που θα είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, να υπάρξουν αρνητικές κινήσεις από την Ευρώπη
  • [05] Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία είναι "καλό πράγμα", δηλώνει η Κάρλα Ντελ Πόντε

  • [01] Σε επίπεδα του Δεκέμβριου του 1989 επέστρεψε η χρηματιστηριακή αγορά

    Σε νέα χαμηλά 26 και πλέον ετών, και συγκεκριμένα, στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 1989, επέστρεψε ο Γενικός Δείκτης Τιμών, εν μέσω αβεβαιότητας γύρω από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής και εν μέσω έντονων κοινωνικών αντιδράσεων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ την αγορά επηρεάζουν και τα σενάρια για πολιτικές εξελίξεις.

    Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης και ανακεφαλαιοποιημένες τις τράπεζες, για τρίτη φορά το ελληνικό χρηματιστήριο δεν παίζει το σενάριο της ανάκαμψης.

    Την ίδια ώρα, το δυσμενές διεθνές περιβάλλον και η πτώση των διεθνών αγορών επιβαρύνει και το κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά, με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται σε χαμηλά 16 μηνών.

    Η αγορά διέσπασε καθοδικά την ισχυρή στήριξη των 470 μονάδων, επίπεδα στα οποία είχε υποχωρήσει στο διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου του 2012, όταν υπήρχε το σενάριο του Grexit.

    Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης από τις αρχές του 2016 σημειώνει πτώση κατά 26,47%, σχεδόν διπλάσια από τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE-25, o τραπεζικός δείκτης και οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν σε νέα ιστορικά χαμηλά.

    [02] «Οι αξίες δεν αγοράζονται. Θέλουν αγώνα, αίμα και προσπάθεια»

    «Οι αξίες δεν αγοράζονται. Θέλουν αγώνα, αίμα και προσπάθεια. Και αυτό είναι δύσκολο να το συναντήσουμε σήμερα», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός για τα είκοσι χρόνια του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού.

    Παρατήρησε ότι «ο Ελληνισμός έξω από την Ελλάδα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο συνήθως προσπερνάμε» και εξέφρασε μια σκέψη του, «πως αν κάναμε μία επίσκεψη σήμερα σε ένα οποιοδήποτε σχολείο και δείξουμε τις μορφές των Κολοκοτρώνη ή Καραΐσκάκη, τα παιδιά θα απορήσουν. Διότι θεωρείται υποτιμητικό αυτές οι μορφές να στολίζουν τους τοίχους των σχολείων μας σήμερα και είναι πλέον πεταμένες στις αποθήκες. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει. Να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο δεν υπάρχουν σήμερα αξίες. Πιστεύουμε ότι οι αξίες μπορούν να αγοραστούν στο σούπερ μάρκετ. Οι αξίες, όμως, δεν αγοράζονται. Θέλουν αγώνα, αίμα, προσπάθεια.».

    [03] Τέμπη: Από Τρίτη στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες τα κλείνουν επ' αόριστον

    Σε επ'αόριστον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, από την Τρίτηστις 12 το μεσημέρι, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες του εκεί μπλόκου σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο την στάση τους.

    Μετά την συγκεκριμένη απόφαση, η κοιλάδα θα παραμείνει εν τέλει ανοιχτή απόψε- ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κλείσει στις 9 μ.μ.- και θα κλείσει οριστικά την Τρίτητο μεσημέρι.

    Στο μεταξύ οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών που μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις -με βασικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν.

    [04] Γ. Μουζάλας: Είναι πολύ πιθανό, παρ' όλο που θα είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, να υπάρξουν αρνητικές κινήσεις από την Ευρώπη

    Αρνητικές κινήσεις από την πλευρά της Ευρώπης, "ακόμα και να κλείσουν τα σύνορα, παρ' ότι η Ελλάδα θα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της" εκτίμησε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Όπως είπε στη συνέντευξή του στον "Ενικό", σε αυτή την περίπτωση "δεν θα δημιουργηθεί κάποιο φαινόμενο, το οποίο θα είναι τραγικό, αλλά θα είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα, που θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε".

    Ο κ. Μουζάλας συνόψισε την εθνική πολιτική για το προσφυγικό στα εξής: τα κέντρα ταυτοποίησης να είναι έτοιμα και να στελεχωθούν, να δημιουργηθούν κέντρα μετεγκατάστασης για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, καθώς και προαναχωρησιακά κέντρα "αξιοπρεπή για να διεκδικήσουμε επιστροφές".

    Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση ζητάει ασφαλή διάδρομο για τους πρόσφυγες από Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο, και άμεση επανεισδοχή στην Τουρκία όσων δεν αιτούνται άσυλο ή δεν δέχονται οικειοθελή επιστροφή.

    Τέλος, ο κ. Μουζάλας σχολίασε και το ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών λέγοντας ότι "έχουμε μείνει σημαντικά πίσω". Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων γύρω από τα ασυνόδευτα παιδιά έχει συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από το υπουργείο, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τη UNICEF και μη-κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

    [05] Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία είναι "καλό πράγμα", δηλώνει η Κάρλα Ντελ Πόντε

    Η πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα Ντελ Πόντε, η οποία ερευνά αυτήν την περίοδο την κατάσταση στη Συρία για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών, χαιρέτισε σήμερα τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των "τρομοκρατικών ομάδων" σε αυτή τη χώρα.

    "Γενικά, πιστεύω ότι είναι καλή η επέμβαση της Ρωσίας επειδή σε τελική ανάλυση κάποιος επιτίθεται σε αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες (...) το Νταές (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και το (Μέτωπο) αλ Νόσρα και όλες αυτές", είπε στη δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας η Ντελ Πόντε.

    Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι "προφανώς, εξ όσων γνωρίζουμε, (οι Ρώσοι) κάνουν ελάχιστες διακρίσεις μεταξύ των τρομοκρατών και των άλλων και επομένως αυτό δεν είναι και τόσο καλό".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 February 2016 - 5:32:24 UTC