Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς για τον νόμο των ΜΜΕ
  • [02] Το απόγευμα στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [03] Γ. Κουμουτσάκος για τις τηλεοπτικές άδειες: Ο πρωθυπουργός κινείται πάνω από το Σύνταγμα και κάτω από το τραπέζι
  • [04] Θ.Δρίτσας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στο τέλος του μήνα θα έχουν λειτουργήσει τα πέντε hot spots
  • [05] Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο Αθηνών
  • [06] Τρ. Αλεξιάδης: Αποκλείεται να διαγραφούν χρέη οικονομικά ισχυρών που φοροδιαφεύγουν
  • [07] Υπέρ της απόσυρσης των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ ο Μπενουά Κερέ
  • [08] Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και αύριο η Ντένια Παράσχη ταξιδεύει για Βοστώνη
  • [09] Ηράκλειο: Αναχωρούν απόψε οι αγρότες, για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
  • [10] Μ. Ρέντσι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σφάλλει, μόνον με λιτότητα, κανείς πεθαίνει
  • [11] Έξι μαθητές νεκροί από σύγκρουση σχολικού με φορτηγό στη Γαλλία
  • [12] Ο Ερντογάν δήλωσε ότι εξαντλείται η υπομονή της ¶γκυρας για τη Συρία
  • [13] Βίντεο ΕΚ: Ευρωβουλευτές επισκέπτονται τον καταυλισμό προσφύγων Nizip στην Τουρκία
  • [14] Βίντεο ΕΚ- Ο Martin Schulz στηρίζει την πορεία της Τυνησίας με την επίσκεψή του
  • [15] Βίντεο ΕΚ:Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας
  • [16] Αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από ευρωβουλευτές-συμμετοχή Γ. Κύρτσου
  • [17] Τραγωδία με πτώση ελικοπτέρου στο Αιγαίο
  • [18] Πτώση ελικοπτέρου στο Αιγαίο
  • [19] Ο Μάικλ Τζόρνταν κορυφαίος όλων των εποχών στο ΝΒΑ
  • [20] Μεγάλη η συμβολή των επαγγελματικών αυτοκινήτων στην οικονομία

  • [01] Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς για τον νόμο των ΜΜΕ

    Ολοκληρώθηκε ο κύκλος της διαβούλευσης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους εμπλεκόμενους φορείς, στο πλαίσιο της υλοποίησης των προβλέψεων του νέου νόμου για τα media και ενόψει της διενέργειας του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών.

    Συνολικά, ο υπουργός Επικρατείας πραγματοποίησε συναντήσεις με τις διοικήσεις έντεκα φορέων, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι απόψεις και οι προστάσεις, ώστε η διαμόρφωση του νέου τηλεοπτικού τοπίου της χώρας, με τη χορήγηση αδειών για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, να συντελεστεί με όρους απόλυτης διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

    Σήμερα το πρωί, ο κ.Παππάς συναντήθηκε με τη διοίκηση της 'Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ). Στη διάρκεια της συνάντησης, διαπιστώθηκε η πλήρης διάσταση απόψεων των εκπροσώπων των ιδιωτικών καναλιών με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

    Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνος Κυριακόπουλος (STAR), ο αντιπρόεδροςΝικόλαος Πεφάνης (MEGA), ο γενικός γραμματέας Στρατής Λιαρέλλης (ANT1), ο ταμίας Κώστας Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΪ), η έφορος¶ννα Σούρπη (ALPHA), το μέλος του ΔΣ Γεώργιος Ζώης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV), ο γενικός διευθυντήςΜανώλης Δραϊνάκης και ο νομικός σύμβουλος Κωστής Φιλιππόπουλος.

    [02] Το απόγευμα στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

    Κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η τροπολογία, ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις (υψηλής ευκρίνειας), ενώ η τιμή εκκίνησης της δημοπράτησης θα ορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας και θα είναι για δέκα έτη.

    Η τροπολογία θα συζητηθεί το απόγευμα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η οικονομική βιωσιμότητα των τηλεοπτικών επιχειρήσεων για να μη δημιουργούνται στρεβλώσεις στην αγορά ή υπερδανεισμός με τις τακτικές του παρελθόντος.

    Σύμφωνα με τη μελέτη του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, την οποία έχει στα χέρια της η κυβέρνηση, οι τεχνικές προδιαγραφές και οι τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας απαιτούν την καλύτερη ποιότητα περιορίζοντας τις δυνατότητες του φάσματος, απαντώντας εμμέσως στις φωνές που μιλούν για απεριόριστο φάσμα.

    Στόχος, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, όλοι οι υποψήφιοι, είτε υφιστάμενες επιχειρήσεις, είτε νέες, να ξεκινούν από μηδενική βάση προκειμένου να ενισχυθεί ο υγιής ανταγωνισμός και να αδειοδοτηθούν βιώσιμες επιχειρήσεις, με εργαζόμενους οι οποίοι θα προστατεύονται καθώς ο νόμος 4339/2015 προβλέπει το εύνομο των εργασιακών σχέσεων που θα συνάπτονται.

    [03] Γ. Κουμουτσάκος για τις τηλεοπτικές άδειες: Ο πρωθυπουργός κινείται πάνω από το Σύνταγμα και κάτω από το τραπέζι

    Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αφαιρεί από το ΕΣΡ την αρμοδιότητα να δίνει άδειες και τη μεταφέρει στην κυβερνησή του.

    «Θέλει να μοιράσει η κυβέρνησή του τις τηλεοπτικές άδειες. Χωρίς να δίνει εξήγηση, αποφασίζει αυθαίρετα και αυταρχικά να δώσει τέσσερις άδειες. Κινείται πάνω από το Σύνταγμα και κάτω από το τραπέζι. Χτίζουν κύκλωμα διαπλοκής, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και έκανε λόγο για απόπειρα πολιτικής πόλωσης και διχασμού.

    Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας, από την πρώτη στιγμή, συνειδητά, διαμορφώνει κουλτούρα σύγκρουσης και διχασμού. «Είναι μόνιμος εκφραστής διχαστικού λόγου» πρόσθεσε, αναφέροντας ως παραδείγματα το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, το ναι και το όχι, το παλιό και το νέο. «Τώρα κατασκευάζει νέα διχαστική γραμμή. Διχάζει με όρους διαπλοκής από τη μία, και δήθεν αθωότητας από την άλλη. Ονομάζει διαπλοκή καθέναν που στρέφεται απέναντι στην πολιτική του. Δηλαδή όλους. Αυτός ο νέος διαχωρισμός, ο νέος στα σκαριά διχασμός, δεν πρόκειται να περάσει» τόνισε.

    [04] Θ.Δρίτσας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στο τέλος του μήνα θα έχουν λειτουργήσει τα πέντε hot spots

    «Η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμώ ότι θα έχουν λειτουργήσει τα πέντε hot spots (κέντρα καταγραφής μεταναστών και προσφύγων) στα νησιά του Αιγαίου και τα δύο προαναχωρησιακά κέντρα στο Σχιστό, στην Αθήνα, και στη Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη» διαβεβαίωσε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας.

    Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση στις τοπικές κοινωνίες να μιμηθούν τους νησιώτες, που με ελάχιστες εξαιρέσεις διαχειρίστηκαν το προσφυγικό ζήτημα, ενώ δεν απέκλεισε τον κίνδυνο εγκλωβισμού μεταναστών στη χώρα μας, εάν κάποιες γειτονικές χώρες, μπροστά στις δύσκολες εξελίξεις, επιλέξουν το κλείσιμο συνοριακών εισόδων.

    «Η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και ενέργειες, που πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, ώστε να αποφευχθεί αυτό το γεγονός» ανέφερε ο κ. Δρίτσας και χαρακτήρισε «εθνική υπόθεση» τη δημιουργία των hot spots και των προαναχωρησιακών κέντρων.

    Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση, για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη υπάρξει, θα αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου η διαδικασία διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών να μην επιβαρύνει μονόπλευρα μία η δύο περιοχές, αλλά να διαχυθεί σε όλη την επικράτεια για να είναι διαχειρίσιμη με ανθρώπινους όρους.

    [05] Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο Αθηνών

    Σε νέα ιστορικά χαμηλά κινούνται οι τράπεζες παρασύροντας σε μεγάλη πτώση της χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω ισχυρής πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και της νέας σημαντική πτώσης των διεθνών τιμών πετρελαίου.

    Απώλειες 20,90% σημειώνει η Eurobank υποχωρώντας στα 0,265 ευρώ, η Πειραιώς υποχωρεί κατά 20% στα 0,072 ευρώ, η Εθνική σημειώνει πτώση 14,96% στα 0,108 ευρώ και η Alpha Bank κατά 14,22% στα 0,995 ευρώ.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:35 διαμορφώνεται στις 426,94 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,99%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 420,82 μονάδες (-6,35%).

    [06] Τρ. Αλεξιάδης: Αποκλείεται να διαγραφούν χρέη οικονομικά ισχυρών που φοροδιαφεύγουν

    «Δεν υπάρχει περίπτωση, οικονομικά ισχυροί που φοροδιαφεύγουν να δουν τα χρέη τους να διαγράφονται. Αντίθετα, αυτοί είναι στο στόχαστρο του ελέγχου, γιατί τα προηγούμενα χρόνια απολάμβαναν απαλλαγές με σκανδαλώδεις διατάξεις». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργου Κατσιαντώνη.

    Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι ο έλεγχος για φοροδιαφυγή γίνεται κάτω από την επίβλεψη των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι όπου διαπιστώνουν ότι υπάρχει φοροδιαφυγή προχωρούν σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι ταυτόχρονα ένοχοι και αυτοί που τα ονόματά τους βρίσκονται είτε στη λίστα «Λαγκάρντ» είτε στη λίστα «Μπόργιανς» και πρόσθεσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος δεν αγνοείται το τεκμήριο της αθωότητας.

    [07] Υπέρ της απόσυρσης των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ ο Μπενουά Κερέ

    Υπέρ της απόσυρσης από την κυκλοφορία των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ τάχθηκε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ εξετάζει ενεργά και θα αποφασίσει σύντομα για το θέμα αυτό.

    «Βρίσκω όλο και λιγότερο πειστικά τα επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης των 500ευρων», δήλωσε ο Κερέ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ. «Ιστορικά, τα χαρτονομίσματα αυτά επέτρεπαν στους ιδιώτες να κάνουν μεγάλες πληρωμές με βολικό τρόπο. Αλλά αυτό το επιχείρημα γίνεται όλο και λιγότερο σημαντικό με την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πληρωμών», τόνισε ο Κερέ, προσθέτοντας: «Επιπλέον, οι αρμόδιες Αρχές υποψιάζονται όλο και περισσότερο ότι χρησιμοποιούνται (τα 500ευρα) για παράνομους σκοπούς, ένα επιχείρημα που δεν μπορούμε να αγνοούμε πλέον, με δεδομένη τη σημασία της μάχης κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος χρήματος».

    [08] Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και αύριο η Ντένια Παράσχη ταξιδεύει για Βοστώνη

    Αίσιο τέλος φαίνεται να έχει το ταξίδι της Ντένιας Παράσχη στη Βοστώνη, καθώς ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια που είχαν δημιουργηθεί το τελευταία 24ωρα και το αργότερο έως αύριο, η 28χρονη Ζακυνθινιά θα κάνει το πιο κρίσιμο ταξίδι της ζωής της στη Βοστώνη των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής, ώστε να θεραπευτεί από τη σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, απομένουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα κυρίως γραφειοκρατικά και αύριο η 28χρονη κοπέλα, που έχει ενώσει όλους τους Έλληνες με το πρόβλημα υγείας της, θα βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Βοστώνης.

    Αυτή την στιγμή η οικογένεια της Ντένιας έχει στα χέρια της τέσσερις προτάσεις αεροπορικών εταιριών και τις εξετάζεις όλες, καθώς για να ταξιδέψει η 28χρονη πρέπει να διασφαλιστεί ειδικός χώρος στο αεροπλάνο.

    [09] Ηράκλειο: Αναχωρούν απόψε οι αγρότες, για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

    Απόψε αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι τουΗρακλείου οι αγρότες την ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

    Οι εκπρόσωποι των αγροτών, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, οργανώνουν τις τελευταίες κινήσεις τους, ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες συμφώνησαν με τους εκπροσώπους των αγροτών να δοθούν ειδικές εκπτώσεις στα εισιτήρια για όσους συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Αθήνας, με εισιτήρι20 ευρώ.

    Την ίδια ώρα, οι αγρότες από το Οροπέδιο Λασιθίου αναμένεται, όπως αποφάσισαν, να φτάσουν σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου με τρακτέρ. Σύμφωνα με τους ίδιους θα συγκεντρωθούν στις 14:30 στο μπλόκο για να αναχωρήσουν με οχήματα και τρακτέρ για το λιμάνι.

    [10] Μ. Ρέντσι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σφάλλει, μόνον με λιτότητα, κανείς πεθαίνει

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση σφάλλει, μόνον με λιτότητα, κανείς πεθαίνει» τιτλοφορεί άρθρο-παρέμβασή του στην εφημερίδα La Reppublica ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.

    «Έχω μεγάλο σεβασμό στην συζήτηση που αναπτύχθηκε και στην οποία και η Ιταλία έχει να πει και λέει την άποψή της, αλλά η υπόθεση του ευρωπαίου υπερυπουργού Oικονομικών δεν είναι το κεντρικό θέμα. Το πρόβλημα της οικονομίας της Ένωσης, σήμερα, δεν είναι ο υπερυπουργός, αλλά η κατεύθυνση. Διότι, και αυτή είναι η θέση της κυβέρνησής μας, τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη ακολούθησε λάθος δρόμο. Και αν αγαπάμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, πρέπει να κάνουμε αισθητή την φωνή μας: το κάνουμε για την Ευρώπη, όχι για την Ιταλία», τονίζει ο Ρέντσι.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός προσθέτει στο άρθρο του: «Εν περιλήψει: στα οκτώ χρόνια προεδρίας των Δημοκρατικών, οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν ωε στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την τεχνολογική ανανέωση. Η Ευρώπη έθεσε ως στόχο την λιτότητα, το νόμισμα, την δημοσιονομική πειθαρχία. Σε οικονομικό επίπεδο οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από οκτώ χρόνια, η Ευρώπη είναι πολύ χειρότερα από ότι πριν από οκτώ χρόνια. Ο Ομπάμα έδρασε ορθά, ο Μπαρόζο όχι.

    [11] Έξι μαθητές νεκροί από σύγκρουση σχολικού με φορτηγό στη Γαλλία

    Έξι μαθητές σκοτώθηκαν σε τροχαίο, όταν μικρό σχολικό και φορτηγό συγκρούστηκαν μετωπικά σήμερα το πρωί στην περιοχή Ροσφόρ της δυτικής Γαλλίας, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

    Δύο μαθητές και ο οδηγός του σχολικού τραυματίστηκαν ελαφρά και άλλοι οκτώ έφηβοι βγήκαν σώοι από το σχολικό.

    Το σχολικό μετέφερε "17 ή 18 άτομα", σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

    Η σύγκρουση σημειώθηκε στις 07.15 τοπική ώρα (08.15 ώρα Ελλάδας), την επομένη ενός επίσης τροχαίου με σχολικό στην ανατολική Γαλλία στο οποίο σκοτώθηκαν δύο μαθητές και επτά τραυματίστηκαν ελαφρά.

    [12] Ο Ερντογάν δήλωσε ότι εξαντλείται η υπομονή της ¶γκυρας για τη Συρία

    Η Τουρκία θα είναι υπομονετική μέχρις ενός σημείου σχετικά με την κρίση στη Συρία και στη συνέχεια θα αναγκαστεί να αναλάβει δράση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σε επιχειρηματικό φόρουμ στην ¶γκυρα η οποία μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

    Ο τούρκος πρόεδρος απέρριψε κατηγορηματικά τις διεθνείς εκκλήσεις να ανοίξουν τα τουρκικά σύνορα σε δεκάδες χιλιάδες σύρους πρόσφυγες που φεύγουν από τη μάχη του Χαλεπίου, απειλώντας ότι θα τους στείλει σε άλλες χώρες.

    "Δεν είναι γραμμένη η λέξη 'ηλίθιος' στα μέτωπό μας. Μην πιστεύετε πως τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία βρίσκονται εδώ για το τίποτα. Θα κάνουμε αυτό που απαιτείται", είπε.

    Ο Ερντογάν είπε ακόμη πως υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις στη Συρία πραγματοποιούν "ανελέητες σφαγές" και πως τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν την "εθνοκάθαρση" στη χώρα.

    [13] Βίντεο ΕΚ: Ευρωβουλευτές επισκέπτονται τον καταυλισμό προσφύγων Nizip στην Τουρκία

    Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιούναπό τη Δευτέραως την Πέμπτηδύο επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών και η επιτροπή Προϋπολογισμού, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση των προσφύγων επιτόπου και να διερευνήσουν την χρήση των ευρωπαϊκών πόρων και την λήψη μέτρων για τους πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ.

    Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την επίσκεψη

    [14] Βίντεο ΕΚ- Ο Martin Schulz στηρίζει την πορεία της Τυνησίας με την επίσκεψή του

    Η μετα-επαναστατική Τυνησία συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τη δημοκρατία, αλλά η οικονομία της έχει μείνει πίσω.Οπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα, στηρίζοντας την πορεία της προς τη δημοκρατία και τη σταθερότητα.

    Ακολουθεί βίντεο με την επίσκεψη:

    [15] Βίντεο ΕΚ:Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας

    Με ποσοστό που αντιστοιχεί στο 18,4% του ΑΕΠ της ΕΕ, η αδήλωτη εργασία αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την Ευρώπη. Οι επιπτώσεις γίνονται αισθητές από τους εργαζομένους, τις επιχειρήσεις αλλά και από τις κυβερνήσεις. Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, τη δημιουργία ευρωπαϊκής πλατφόρμας για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Τί θα κάνει όμως αυτή η νέα πλατφόρμα; Παρακολουθήστε τη συνέντευξη με τον εισηγητή του ΕΚ Γκεόργκι Πιρίνσκι (Σοσιαλιστές, Βουλγαρία).

    [16] Αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από ευρωβουλευτές-συμμετοχή Γ. Κύρτσου

    Ευρωβουλευτές της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του ΕΚ, επισκέπτονται την Ελλάδα από 10-12 Φεβρουαρίου 2016 στο πλαίσιο διερευνητικής αποστολής.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνομοθετεί τους κανόνες του Συμφώνου Ανάπτυξης και Σταθερότητας στην ΕΕ. Αξιολόγησε επίσης το 2013 τα αποτελέσματα των εργασιών της λεγόμενης "Τρόικα". Για το λόγο αυτό το ΕΛΚ, ως η μεγαλύτερη πολιτική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην ΕΕ, ήταν και είναι σε στενή επαφή με συντελεστές της ελληνικής διακυβέρνησης, κοινωνίας και οικονομίας. Η "διερευνητική αποστολή" είναι μια ακόμα ευκαιρία για τους Ευρωβουλευτές να σχηματίσουν ιδία γνώμη για την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και να συνεχίσουν το διάλογό με τις ελληνικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς. Στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η αντιπροσωπεία του ΕΛΚ, οι Ευρωβουλευτές θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματά τους καθώς και τις παρατηρήσεις τους, σε συνέχεια των επαφών τους με τις Ελληνικές αρχές και φορείς, αναφορικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

    Μέλη της αποστολής που θα συμμετάσχουν στην συνέντευξη Τύπου:

    Fran?oise Grosset?te, ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ στο ΕΚ

    Burkhard Balzευρωβουλευτής, Εκπρόσωπος του ΕΛΚ για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις

    Γεώργιος Κύρτσος, ευρωβουλευτής, Μέλος του ΕΛΚ στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων

    [17] Τραγωδία με πτώση ελικοπτέρου στο Αιγαίο

    Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τις σορούς των δύο εκ των τριών μελών του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Οι σοροί βρέθηκαν στην πλαγιά της απόκρυμνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.

    Το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ήταν τύπου ΑΒ-212, και κατέπεσε βορειοδυτικά της νήσου Κινάρου, κοντά στη Λέρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχής επικοινωνία Αλ. Τσίπρα - ΥΠΕΘΑ μετά την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

    [18] Πτώση ελικοπτέρου στο Αιγαίο

    Σε βάθος 50 έως 100 μέτρων στη θάλασσα και την ξηρά, βορειοδυτικά της Κινάρου, συνεχίζονται οι έρευνες των ειδικών τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων για τον εντοπισμό των αγνοουμένων χειριστών και των υπολοίπων συντριμμιών του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη στην περιοχή.

    Επίσης, στις έρευνες συμμετέχουν οι φρεγάτες ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ, ΕΛΛΗ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, ΑΔΡΙΑΣ, τα οργανικά ελικόπτερα ΣΙΚΟΡΣΚΙ της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ και ΑΒ-212 της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ και δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν απογειωθεί από τη Χίο και τη Ρόδο.

    Όπως έγινε γνωστό, ο κυβερνήτης, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης γεννήθηκε το 1979, είναι έγγαμος και έχει περισσότερες από 1.300 ώρες πτήσης στα ελικόπτερα. Ο συγκυβερνήτης, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς γεννήθηκε το 1982, είναι έγγαμος με παιδιά και ο ναυτίλος ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου γεννήθηκε το 1980 και επίσης έχει παιδιά.

    Εν τω μεταξύ, μετά την τουρκική ΝΟΤΑΜ για διεξαγωγή επιχείρησης έρευνας και διάσωσης και παραπομπή των συμμετεχόντων πλοίων στις ελληνικές Αρχές, που εκδόθηκε μετά την πρώτη ελληνική ΝΟΤΑΜ του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (στις 4:05), εξεδόθη νέα ελληνική ΝΟΤΑΜ, με την οποία ακυρωνόταν η τουρκική ΝΟΤΑΜ.

    [19] Ο Μάικλ Τζόρνταν κορυφαίος όλων των εποχών στο ΝΒΑ

    Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών στο ΝΒΑ, όπως προέκυψε από τη ψηφοφορία που διοργάνωσε ο ειδησεογραφικός όμιλος των Ηνωμένων Πολιτειών «ESPN» και συμμετείχαν ειδικοί αναλυτές και προπονητές του αθλήματος, οι οποίοι ψήφισαν με βάση την καριέρα του εκάστοτε παίκτη, αλλά και τις προσωπικές επιδόσεις του. Έκπληξη προκαλεί η 12η θέση του Κόμπε Μπράιαντ, την ίδια στιγμή που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι στην 3η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον θρυλικό «Μάτζικ» Τζόνσον.

    [20] Μεγάλη η συμβολή των επαγγελματικών αυτοκινήτων στην οικονομία

    Τα επαγγελματικά αυτοκίνητα συμβάλλουν στην αύξηση της οικονομίας των χωρών και αναπτύσσουν την συνεργασία μεταξύ των εταιρειών.

    Έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών για λογαριασμό της Ford δείχνει ότι επιχειρήσεις που βασίζονται στη χρήση van συνέβαλαν με το ποσό των 584 δισεκατομμυρίων ευρώ στις μεγάλες οικονομίες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας το 2014, δηλαδή περίπου όσο το ΑΕΠ της Ελβετίας. Η αύξηση που σημειώθηκε σε σχέση με το 2010 ήταν 16%.

    Τα επαγγελματικά οχήματα της Ford συγκέντρωσαν μερίδιο αγοράς 12,6% το 2015, αύξηση 1,2% ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη χρονιά. Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων Ford ανήλθαν στις 280.000 πέρσι, αύξηση 23% σε σχέση με το 2014. Αυτή η πορεία της μάρκας είχε σαν αποτέλεσμα το 2015 να αναδειχθεί η δημοφιλέστερη εταιρεία μοντέλων επαγγελματικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά.

    Επιπλέον, πέρσι, συμπληρώθηκε μία 50ετία συνεχούς πρωτοκαθεδρίας στη βρετανική αγορά επαγγελματικών οχημάτων. Η μάρκα διακρίνεται επίσης και στην αγορά της Ελλάδας, όπου εδώ και τρεις συνεχόμενους μήνες ανακηρύσσεται πρώτη σε πωλήσεις μάρκα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

    Από τις 9 Αυγούστου 1965 που το πρώτο Ford Transit έφυγε από τη γραμμή παραγωγής του Langley στη Βρετανία, έχουν κατασκευαστεί πάνω από 8 εκατομμύρια Transit και Transit Custom. Όλο αυτό το διάστημα, το Transit έχει εξελιχθεί από μεμονωμένο μοντέλο σε ολόκληρη οικογένεια επαγγελματικών οχημάτων. Στοιχισμένα το ένα πίσω από το άλλο, μέσα σε 50 χρόνια τα Transit θα μπορούσαν να περικυκλώσουν τον πλανήτη.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 February 2016 - 11:32:36 UTC