Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: «Μόνη σας έγνοια είναι να φτιάξετε άλλο ένα ελεγχόμενο καθεστώς. Όπως κάνετε παντού, όπως κάνετε στο κράτος»
  • [02] N. Παππάς: Η επόμενη μέρα νομιμότητας θα βρει τη χώρα με τέσσερα κανάλια
  • [03] Eurogroup: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το Καθολικό Πάσχα
  • [04] «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες το "πράσινο φως" από τους θεσμούς για την πρώτη αξιολόγηση»
  • [05] Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε απαιτεί η Πορτογαλία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της
  • [06] Τραγωδία με πτώση ελικοπτέρου στο Αιγαίο
  • [07] Παναγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στην Αθήνα
  • [08] Γ. Μουζάλας: Δεν μπορούν να μας διώξουν από τη Σένγκεν, δεν προβλέπεται νομικά
  • [09] Ντ. Μεντβέντεφ: Η ευρωπαϊκή πολιτική που ενσαρκώνει η Άγγελα Μέρκελ στο προσφυγικό ζήτημα είναι "απλά βλακώδης"
  • [10] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση του ΝΑΤΟ να στείλει ναυτική δύναμη στο Αιγαίο
  • [11] Ο ηθοποιός Τζ. Κλούνεϊ θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ και με πρόσφυγες στο Βερολίνο
  • [12] "Είμαστε όλοι Αφρικανοί" δήλωσε η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ του Βερολίνου, Μέριλ Στριπ
  • [13] Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού
  • [14] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει ευρωπαϊκή μπανανία
  • [15] Στάση εργασίας στα κανάλια με αφορμή την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: «Μόνη σας έγνοια είναι να φτιάξετε άλλο ένα ελεγχόμενο καθεστώς. Όπως κάνετε παντού, όπως κάνετε στο κράτος»

    Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης, όχι μόνον δεν βάζουν τάξη στο χάος, αλλά δρομολογούν «παζάρια» με τους καναλάρχες, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας πως ο υπουργός Επικρατείας «θα κρατά την σπάθα και θα αποφασίζει ποιος θα επιβιώσει - προφανώς ο πιο υπάκουος».

    «Φτιάχνετε ένα καθεστώς δικής σας διαπλοκής. Το δίλημμα που σήμερα θέτετε, είναι διαπλοκή παλαιού τύπου ή διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας πως αν ήθελε όντως «να σπάσει η αμαρτωλή σχέση πολιτικών με την τηλεόραση», θα προέκρινε την πιο εύκολη λύση «να φέρει μια τροπολογία που θα επιστρέψει την αρμοδιότητα για την τηλεόραση στο ΕΣΡ».

    «Αλλά εσείς έχετε αλλεργία στις ανεξάρτητες αρχές. Όλο και συχνότερα ακούμε από κυβερνητικά στελέχη και από βουλευτές σας ότι δεν χρειάζονται» συμπλήρωσε και ανέφερε ότι όλες οι χώρες της ΕΕ, με εξαίρεση το Λουξεμβούργο, έχουν αναθέσει την ευθύνη της ρύθμισης και εποπτείας της τηλεοπτικής αγοράς σε ανεξάρτητες αρχές.

    Ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε την κυβέρνηση, ότι χρησιμοποίησε μια έκθεση (αυτή της Φλωρεντίας) που βρίθει ανακριβειών, για να ισχυροποιήσει ένα σαθρό επιχείρημα περί δυνατότητας παραχώρησης τεσσάρων αδειών, επικαλούμενους τα παραδείγματα άλλων χωρών.

    «Γιατί όμως εσείς λέτε 4; Είναι σαν να λέτε, απειλώ τους οκτώ ότι θα γίνουν τέσσερις, με προφανή σκοπό να μπουν σε παζάρια μαζί μου και ταυτόχρονα υπόσχομαι και σε ένα Τούρκο, άρα το παιγνίδι γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, καθότι οι οκτώ μπορεί να γίνουν τρεις και πάει λέγοντας», είπε ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

    Επισημαίνοντας πως η διαφημιστική πίτα για την τηλεόραση το 2015 θα κυμανθεί γύρω στα 230 εκατομμύρια που θα μοιράζονταν σε οκτώ σταθμούς και με την ρύθμιση Παππά θα μοιραστεί σε τέσσερις, ο κ. Θεοδωράκης απηύθυνε το ερώτημα, «αυτό με ποιον τρόπο αποδυναμώνει τους ολιγάρχες καναλάρχες όπως λέτε;» και αποφάνθηκε: «Απλώς κάνει λιγότερους και ισχυρότερους τους ολιγάρχες».

    [02] N. Παππάς: Η επόμενη μέρα νομιμότητας θα βρει τη χώρα με τέσσερα κανάλια

    «Δεν περιμέναμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ανέτρεχε στην ιστορία της γαλλικής επανάστασης για να μας διορθώσει» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην έναρξη της ομιλίας του στη συζήτηση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

    «Θα περίμενα μία κουβέντα αυτοκριτικής για την κατάντια που έχει περιπέσει η ελληνική τηλεόραση», συμπλήρωσε ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ. «Ή έστω ένας να μιλήσει για την υπόθεση του βασικού μετόχου, δεν ακούσαμε τίποτα παρά το γνωστό κατενάτσιο». «Η Ελλάδα παύει να είναι η ντροπή της Ευρώπης» δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος σε διακοπή του από την βουλευτή της ΝΔ Σ. Βούλτεψη είπε ότι έχει χαθεί το μέτρο. «Υποστηρίζετε ότι εμείς ελέγχουμε τη ροή της ενημέρωσης με τόση λάσπη που έχουμε δεχθεί; Λίγη ντροπή» τόνισε ο κ. Παππάς. «Τα κανάλια εδώ και 25 χρόνια λειτουργούν με καθεστώς μη νόμιμης λειτουργίας γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επέλεξαν συνειδητά να διατηρούν το τρίγωνο της διαπλοκής».

    Η κυβέρνησή μας είναι η πρώτη κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να κάνει διαγωνισμό παρόλο που ακόμα και τώρα προσπαθείτε να υπονομεύσετε τη διαδικασία, σημείωσε ο κ. Παππάς. Η πλειοψηφία της Βουλής εξάντλησε όλα τα όρια για να συγκροτηθεί ΕΣΡ, αλλά μπλοκαρίστηκε η διαδικασία. Με ποια αξιοπιστία τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά και άλλες τροποποιήσεις; αναρωτήθηκε ο υπουργός. «Αντί για αυτοκριτική εδώ έχουμε και ακρότητες». Μιλώντας για το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο κ. Παππάς είπε ότι σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η διαδικασία της αδειοδότησης είναι κρατική αρμοδιότητα, «μην ελπίζετε σε νέα υπόθεση βασικού μετόχου». Η επόμενη μέρα νομιμότητας θα βρει τη χώρα με τέσσερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, τόνισε ο κ. Παππάς. «Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και βάλετε πλάτη να ξεπλύνουμε τη ντροπή των τελευταίων 25 ετών» είπε κλείνοντας ο υπουργός Επικρατείας.

    [03] Eurogroup: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το Καθολικό Πάσχα

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε σήμερα καλή τη συνεργασία που είχαν στην Αθηνά οι θεσμικοί εκπρόσωποι των δανειστών και η ελληνική πλευρά, τονίζοντας πως επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος.Ταυτόχρονα όμως επισήμανε ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, κυρίως σε τομείς όπως το συνταξιοδοτικό, ο κρατικός προϋπολογισμός και η έναρξη της λειτουργίας του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

    Από πλευράς του ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι αν συνεχιστεί η σημερινή δυναμική, η επιστροφή στην ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία θα επιτευχθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2016. Ανέφερε επίσης ότι στόχος είναι η επιστροφή των τεχνοκρατών της Επιτροπής στην Αθήνα τις ερχόμενες ημέρες και η επίτευξη συμφωνίας τις ερχόμενες εβδομάδες. Αναγνώρισε ότι οι διαβουλεύσεις αφορούν ?δύσκολες μεταρρυθμίσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο" όπως το συνταξιοδοτικό, επισήμανε όμως ότι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών είναι ?αναγκαία? και πως οι καθυστερήσεις δε θα κάνουν ?ευκολότερες? τις μεταρρυθμίσεις.

    Ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε επίσης ότι η πρόσφατη αναχώρηση των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών από την Αθήνα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι συνιστά πρόβλημα και ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του νέου ελληνικού προγράμματος πριν το Πάσχα των Καθολικών.

    [04] «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες το "πράσινο φως" από τους θεσμούς για την πρώτη αξιολόγηση»

    «Πρόοδο» και ανάκτηση εμπιστοσύνης με την Ελλάδα διαπιστώνει ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ. Προσερχόμενος στη συνεδριάση του Eurogroup, δήλωσε πως από το περασμένο καλοκαίρι έχει σημειωθεί πρόοδος και έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Σχετικά με την πρώτη αξιολόγηση, σημείωσε πως υπάρχει ακόμα «πολλή δουλειά» αλλά «βρισκόμαστε εντός του χρονικού πλαισίου». «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ελπίζω πως θα λάβουμε το πράσινο φως από τους θεσμούς για την πρώτη αξιολόγηση. Δεν θα γίνει αύριο αυτό ούτε την επόμενη εβδομάδα αλλά σίγουρα τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο κ. Στουμπ.

    [05] Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε απαιτεί η Πορτογαλία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απηύθυνε σήμερα προειδοποίηση στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας, καλώντας την πιεστικά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τα δημοσιονομικά της και να συνεχίσει την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    «Η Πορτογαλία θα έκανε καλά (...) να μην συνεχίσει να αναστατώνει τις αγορές, αφήνοντας να υποτεθεί ότι θα κάνει βήματα πίσω στον δρόμο που είχε πάρει», είπε ο Σόιμπλε πριν από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    «Αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο για την Πορτογαλία», συνέχισε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε πως μαζί με τους εταίρους του θα «ενθαρρύνει σθεναρά» τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών «να συνεχίσει τον δρόμο που είχε πάρει, που είχε μεγάλες επιτυχίες».

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Η Πορτογαλία πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα εάν απαιτείται ώστε να τηρήσει τις διατάξεις του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης», τόνισε.

    [06] Τραγωδία με πτώση ελικοπτέρου στο Αιγαίο

    Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη βορειοδυτικά της νήσου Κινάρου, κοντά στη Λέρο. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ ανήκουν στον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου. Παραμένει αγνοούμενος ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης.

    Οι σοροί βρέθηκαν στην πλαγιά της απόκρυμνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.

    Στην Κίναρο, την περιοχή των ερευνώνμετέβη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.

    Την οδύνη του για το δυστύχημα με το ελικόπτερο του ΠΝεξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενημερώθηκε από πολύ νωρίς το πρωί για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο. Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την οδύνη του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Ευάγγελο Αποστολάκη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται διαρκώς για την πορεία των ερευνών.

    Τη βαθύτατη οδύνη του για το θάνατο των αξιωματικών του ΠΝ εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας

    Τη βαθύτατη οδύνη του για το θάνατο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    «Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για το θανατηφόρο δυστύχημα που έπληξε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό μας. Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές και, μάλιστα, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα. Ζήτησα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Στις οικογένειες των πεσόντων αξιωματικών εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    Θρήνος στη Λέρο για τον ανθυπασπιστή

    Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λέρου στο άκουσμα της είδησης ότι ο ένας εκ των τριών χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε τα ξημερώματα δυτικά της Λέρου, στη νησίδα Κίναρος, κατάγεται από γνωστή οικογένεια του νησιού. Πρόκειται για τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου ναυτίλο-χειριστή ραντάρ, 36 χρονών. Οι γονείς του άτυχου ανθυπασπιστή κατάγονται από το νησί και ο ίδιος το επισκεπτόταν αρκετές φορές για διακοπές την θερινή περίοδο.

    Η είδηση προκάλεσε βαρύ πένθος στο νησί όπου η οικογένεια Ευαγγέλου έχει πολλούς συγγενείς και φίλους.

    Σημειώνεται ότι η νησίδα Κίναρος όπου συνεντρίβη το ελικόπτερο ανήκει διοικητικά στον Δήμο Λέρου.

    Διαβάστε επίσης:

    Συλλυπητήρια του Ν. Βούτση για τους πεσόντες αξιωματικούς του ΠΝ

    ΣΥΡΙΖΑ: Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τον θάνατο των αξιωματικών του ΠΝ

    Συνεχής επικοινωνία Αλ. Τσίπρα - ΥΠΕΘΑ μετά την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

    «Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Π. Καμμένος

    [07] Παναγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στην Αθήνα

    Μεγάλο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο προετοιμάζει για αύριο Παρασκευή αλλά και για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

    Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 το απόγευμα θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.

    Την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση των αγροτών εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και η ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 11 το πρωί του Σαββάτου το ΠΑΜΕ διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια και η ΑΔΕΔΥ θα δώσει το παρόν στην πλατεία Συντάγματος.

    Εν τω μεταξύ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία. Με τα έως τώρα δεδομένα το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

    Η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

    Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.α.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.

    Την ίδια ώρα, από τις άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας θα ελέγχεται η κίνηση των τρακτέρ, που τυχόν θα επιχειρήσουν να κατευθυνθούν στην Αττική, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία στα εθνικά δίκτυα.

    Σημειώνεται ότι οι εντολές είναι να μην υπάρξουν συγκρούσεις, γι' αυτό στην πρώτη ζώνη τον κύριο λόγο θα έχει η Τροχαία, ενώ τα ΜΑΤ θα είναι σε επιφυλακή, περισσότερο στο κέντρο της πόλης.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαζική κάθοδο προς την Αθήνα ετοιμάζουν για αύριο οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

    [08] Γ. Μουζάλας: Δεν μπορούν να μας διώξουν από τη Σένγκεν, δεν προβλέπεται νομικά

    «Δεν υπάρχει θέμα να φύγουμε από τη Σένγκεν. Νομικά δεν προβλέπεται», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

    «Αυτό που μπορεί να γίνει είναι μας κλείσουν τα σύνορα οι χώρες με τις οποίες συνορεύουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας και εξήγησε:

    «Εμείς με τη μόνη χώρα που συνορεύουμε είναι με τα Σκόπια, που δεν είναι στη Σένγκεν. Υπάρχει ένα θέμα εκεί, για αυτό και προετοιμαζόμαστε με δύο τρόπους. Πρώτον να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας, και δεύτερον, με βάσει μελέτες που έχουμε κάνει, να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το πρόβλημα σε περίπτωση που μείνουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που δεν θα μπορούν να φύγουν».

    Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι το κόστος της προσφυγικής κρίσης για την Ελλάδα είναι περισσότερο από ένα δισ. ευρώ, υπερβαίνει -όπως είπε- και τις εκτιμήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που το υπολόγιζε στα 600 εκατ. ευρώ, ενώ επέρριψε μεγάλες ευθύνες στην ΕΕ για τη μη εκταμίευση των κοινοτικών κονδυλίων. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει μάχες απέναντι σε προτάσεις που είναι απαράδεκτες.

    [09] Ντ. Μεντβέντεφ: Η ευρωπαϊκή πολιτική που ενσαρκώνει η Άγγελα Μέρκελ στο προσφυγικό ζήτημα είναι "απλά βλακώδης"

    O πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε «πολύ απλά βλακώδη» την ευρωπαϊκή πολιτική υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών που ενσαρκώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η οποία θα δημοσιευθεί αύριο.

    «Ήταν πολύ απλά βλακώδες να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα της Ευρώπης και να προσκαλέσουν όλους εκείνους που επιθυμούσαν να έρθουν στις πατρίδες σας» επισήμανε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

    «Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική είναι απόλυτη αποτυχία, όλο αυτό είναι απόλυτα τρομακτικό. Ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε πριν από κάποια χρόνια; Είχατε τόσο κακούς αναλυτές;» κατά το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο Μεντβέντεφ.

    «Στις πατρίδες σας υπάρχουν ήδη Σύροι και άνθρωποι από χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία» συνέχισε ο ίδιος.

    «Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Ανάμεσά τους υπάρχουν σίγουρα φτωχοί νέοι που έφυγαν καταδιωκόμενοι από τον πόλεμο. Τι θέλουν; Να επιβιώσουν αλλά επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά επιδόματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    [10] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση του ΝΑΤΟ να στείλει ναυτική δύναμη στο Αιγαίο

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση του ΝΑΤΟ να στείλει ναυτική δύναμη στο Αιγαίο για την αναχαίτιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σήμερα από τις Βρυξέλλες.

    Όπως είπε o κ. Σχοινάς, η Επιτροπή ελπίζει ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα συμβάλει στη διάσωση ανθρώπων και θα ενισχύσει τους συνοριακούς ελέγχους. "Τα 10 χιλιόμετρα που χωρίζουν τις τουρκικές ακτές από τα ελληνικά νησιά δεν πρέπει να είναι παράδεισος για τους διακινητές και τους δουλεμπόρους", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ είναι αυτό που θα αποφασίσει τις τεχνικές λεπτομέρειες της ναυτικής επιχείρησης στο Αιγαίο.

    Εξάλλου, o M. Σχοινάς ανέφερε ότι ο Frontex έχει συγκεκριμένη αποστολή συνεργασίας με τη ναυτική νατοϊκή δύναμη στο Αιγαίο. Όπως είπε, οι λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας θα καθοριστούν από αυτούς που έχουν αναλάβει την επιχείρηση και όχι από την Επιτροπή. Κατέληξε λέγοντας ότι κατά κάποιο τρόπο, πρόκειται για μια ?πολύ πρώιμη? μορφή της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, η οποία θα έχει πιο διευρυμένη και ευέλικτη εντολή από αυτή που έχει σήμερα ο Frontex.

    [11] Ο ηθοποιός Τζ. Κλούνεϊ θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ και με πρόσφυγες στο Βερολίνο

    O διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και με αιτούντες άσυλο αύριο Παρασκευή για να συζητήσει μαζί τους για την προσφυγική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

    «Θα συναντήσω την Άγγελα Μέρκελ αύριο για να συζητήσουμε και να διαβουλευτούμε σχετικά με το ποια μηνύματα μπορούμε να στείλουμε και τι μπορούμε να κάνουμε (...) για να βοηθήσουμε» δήλωσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, πρωταγωνιστής της ταινίας των αδελφών Κοέν "Άβε, Καίσαρα!", με την προβολή της οποίας άνοιξε σήμερα η αυλαία της Μπερλινάλε.

    Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος τύπου της Άγγελα Μέρκελ προς το παρόν δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες.

    Ο Αμερικανός ηθοποιός, που είναι γνωστός για τις πολιτικές του αναζητήσεις και το ανθρωπιστικό του έργο, ιδιαίτερα στο Νταρφούρ, προσέθεσε ότι θα συναντηθεί επίσης «αύριο με πρόσφυγες».

    «Αφιέρωσα πολύ από τον χρόνο μου σε αυτές τις ερωτήσεις. Το ενδιαφέρον μου είναι καθολικό» επισήμανε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

    «Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη στιγμή» τόνισε.

    «Εκτυλίσσονται πολλές καταστάσεις που επιδεινώνονται όπως όλοι μας το γνωρίζουμε κι υπάρχουν πολλές συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα και πρέπει να συνεχιστούν».

    «Πιστεύω ότι αυτές τις ιστορίες τις αφηγούνται προς το παρόν καλύτερα τα μέσα ενημέρωσης» και όχι ο κινηματογράφος, συνέχισε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης υπογραμμίζοντας ότι θα χρειαστούν «κάποια χρόνια προτού το κάνουμε στις ταινίες».

    [12] "Είμαστε όλοι Αφρικανοί" δήλωσε η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ του Βερολίνου, Μέριλ Στριπ

    Η Μέριλ Στριπ, ίσως η πλέον καταξιωμένη ηθοποιός της γενιάς της, πυροδότησε εκ νέου σήμερα την αντιπαράθεση που μαίνεται στο Χόλιγουντ σχετικά με την έλλειψη πολυπολιτισμικότητας, καθώς δήλωσε στο Βερολίνο ότι όλη η ανθρωπότητα κατάγεται από την Αφρική.

    Η Αμερικανίδα πρωταγωνίστρια είπε συγκεκριμένα ότι είναι ενθουσιασμένη με την ευκαιρία που της δόθηκε να προεδρεύσει στην κριτική επιτροπή για πρώτη φορά στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, καθώς πρόκειται για ένα φεστιβάλ παγκόσμιου κινηματογράφου και επιπλέον διότι όλη η ανθρωπότητα προέρχεται από την Αφρική.

    Τιμηθείσα 3 φορές με βραβείο Όσκαρ, η Στριπ προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου όταν ρωτήθηκε εάν είναι εξοικειωμένη με τον παγκόσμιο κινηματογράφο και ιδιαίτερα τις ταινίες από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή.

    Η ηθοποιός απάντησε ότι πρόσφατα είδε την ιορδανική ταινία "Theeb" που αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού της φυλής των Βεδουίνων το οποίο αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή στην έρημο και επίσης την ταινία "Timbuktu" που εξιστορεί την κατάληξη μιας πόλης στο Μαλί από ισλαμιστές μαχητές.

    «Αυτό που παρατήρησα είναι ότι υπάρχει ένας πυρήνας ανθρωπιάς που διαδίδεται μέσω κάθε πολιτισμού. Και σε τελευταία ανάλυση, όλοι καταγόμαστε από την Αφρική, ξέρετε. Όλοι μας είμαστε Βερολινέζοι, όλοι μας είμαστε Αφρικανοί στην πραγματικότητα» τόνισε η διάσημη ηθοποιός.

    Οι δηλώσεις αυτές της Μέριλ Στριπ, που έχει προταθεί για το Χρυσό Αγαλματίδιο 19 φορές, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ σε ολόκληρο τον κόσμο και σχολιάστηκαν ευρέως από τους χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    [13] Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού

    Η ΝΔ και όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα αγωνιστούν να αποτρέψουν αυτό το θεσμικό "GREXIT" ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες. Γιατί μόνο 4 άδειες και όχι περισσότερες; Αναφερθήκατε στο ευρωπαϊκό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά τα στοιχεία είναι λάθος, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού αλλά πάντα υπό τον έλεγχο της αρμόδιας αρχής.

    Όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι απέναντί σας. Όλη η παραγωγική Ελλάδα είναι απέναντί σας Δυστυχώς η ελεύθερη ενημέρωση και ο πλουραλισμός απειλούνται ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού μιας κοινωνίας η οποία βρίσκεται σε αναβρασμό» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,ενώ υποστήριξε ότι «ο πλουραλισμός βρίσκεται σε κίνδυνο».

    Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε, ότι βλέπει παντού εχθρούς και διχάζει τους Έλληνες και πρόσθεσε ότι όλη η δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα είναι απέναντι στην κυβέρνηση.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στο περιεχόμενο της τροπολογίας, είπε ότι ο πλουραλισμός βρίσκεται σε κίνδυνο, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ακολουθεί πρακτικές καθεστωτικού τύπου, «οι οποίες όπως ανέφερε, απομακρύνουν τη χώρα από τις ευρωπαϊκές αξίες».

    Σε ότι αφορά τις προβλέψεις του ισχύοντος συντάγματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι το σύνταγμα θεωρεί τον έλεγχο και την επιβολή των κυρώσεων αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ.

    Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να τεθούν καθαροί κανόνες με διαφάνεια και να ισχύσει για τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτκών μέσων, ό,τι ισχύει και για όλους τους άλλους επιχειρηματίες.

    Συνεχίζοντας είπε, ότι η τροπολογία οδηγεί στην πλήρη κατάργηση του ΕΣΡ και τη χαρακτήρισε «ιδιότυπο θεσμικό γκρέξιτ» και «κρίκο στην αλυσίδα απαξίωσης της χώρας», ενώ υποστήριξε ότι δεν θα αντέξει, στα Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ θα ενεργοποιήσει «θεσμικά ανακλαστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

    [14] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει ευρωπαϊκή μπανανία

    Συνεδρίαση "που αποδεικνύει ξεκάθαρα ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν να μπει επιτέλους μια τάξη στην ασυδοσία και ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας και ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν να εμποδίσουν την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει στον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών ΜΜΕ", χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την συζήτηση στη Βουλή για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες.

    Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη διαπλοκή και όσους τη στηρίζουν, περιγράφοντας το αλληλοτροφοδοτούμενο αυτό σχήμα ως υπόγειες διαδρομές ενός λαβύρινθου συμφερόντων μεταξύ οικονομικής, μιντιακής και πολιτικής εξουσίας, ώστε να διατηρείται ένα "χρεοκοπημένο και σαθρό πολιτικό σύστημα".

    Καταλόγισε σε κόμματα ότι προσπαθούν και τώρα να κάνουν αυτό που έκαναν επί 27 χρόνια, όπως είπε, βάζοντας πλάτες για να καλύπτουν την ασυδοσία των μη αδειοδοτούμενων ΜΜΕ. Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική προς τη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη, ότι έβαλαν επανειλημμένα προσκόμματα στη συγκρότηση του ΕΣΡ προκειμένου να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός. Χαρακτήρισε θεσμική εκτροπή τη μη συναίνεση των κομμάτων στη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς όπως είπε αυτή δεν είναι προαιρετική, αλλά συνταγματική επιταγή.

    Τόνισε ότι η Βουλή σήμερα, μετά τις εξαντλητικές προσπάθειες της κυβέρνησης για εξασφάλιση συναίνεσης για το ΕΣΡ, δεν έχει παρά να αποφασίσει ότι τα ψέματα τελείωσαν. "Αποφασίσατε να παραβιάσετε το Σύνταγμα εμποδίζοντας τη συγκρότηση του ΕΣΡ, εμείς δεν έχουμε παρά μια επιλογή, να τηρήσουμε το Σύνταγμα και να υλοποιήσουμε τη λαϊκή επιταγή βάση της οποίας έχουμε εκλεγεί να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο", είπε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας ότι με την ψήφιση της διάταξης η κυβέρνηση θα αναλάβει να ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Επισήμανε ότι παρά την πολλή φασαρία που γίνεται δεν ζητήθηκε από την αντιπολίτευση ονομαστική ψήφος και πως εάν δεν γινόταν, θα τη ζητούσε η κυβέρνηση, "γιατί η εθνική αντιπροσωπεία πρέπει να καταγράψει τις ψήφους αυτής της τομής, ποιοι είναι υπέρ και ποιοι είναι αντίθετοι".

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευση και την σαφή εντολή που πήρε από τον λαό: Συγκρουστείτε με το κατεστημένο, αλλάξτε τις παθογένειες, πολεμήστε τα συστήματα διαπλοκής και διαφθοράς, καθαρίστε τη χώρα από τις εστίες παραβατικότητας, τις εστίες ανομίας των κρατικοδίαιτων και διαπλεκόμενων ολιγαρχών και των συνεταίρων τους που πλούτισαν στην πλάτη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων που τα τελευταία χρόνια είναι αυτοί που δίνουν το αίμα τους για να βγούμε από την κρίση.

    Οι απαντήσεις στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης

    Ο πρωθυπουργός απάντησε στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης κατά της διάταξης της κυβέρνησης με την οποία ξεκινά ο διαγωνισμός για 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

    Σε όσους που δηλώνουν "Ευρωπαίοι" και "μας λέγατε να 'μείνουμε Ευρώπη'", δηλώνουν ότι ο αριθμός πρέπει να είναι απεριόριστος για να μην περιορίζεται ο ανταγωνισμός, απάντησε ότι εάν γινόταν αυτό όλες οι προσπάθειες θα έβγαιναν άγονες. Επισήμανε ότι στις ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό όπως η Ελλάδα οι άδειες είναι δύο και πως π.χ. σε χώρες με 5πλάσιο πληθυσμό οι άδειες είναι 5 και στη Γερμανία που είναι 8πλάσιος οι άδειες είναι 6. "Είναι ηλίθιοι στην υπόλοιπη Ευρώπη που έχουν κάνει διαγωνισμό και έχουν περιορισμένο αριθμό;" "Εσείς", είπε, "θέλετε Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη λιτότητα για τους πολλούς και θέλετε 'μπανανία' σε ό,τι αφορά τα προνόμια των λίγων. Γι' αυτό άλλωστε εδώ και 5 χρόνια που η χώρα είναι υπό επιτήρηση σε όλες τις συμφωνίες που ΄έχουμε υπογράψει ως χώρα ένα δεν έχετε τηρήσει: Να προχωρήσετε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες". "Η Ελλάδα", σημείωσε, 'θα παραμείνει ευρωπαϊκή χώρα αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ευρωπαϊκή 'μπανανία', όπως εσείς τη θέλετε".

    Απαντώντας στους "φανατικούς νεοφιλελεύθερους" που, όπως είπε, ισχυρίζονται ότι αυτά πρέπει να τα λύνει η ίδια η αγορά, διερωτήθηκε γιατί αυτή η αγορά δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα. "Η αγορά έχει κανόνες που οφείλει να θέτει και να εγγυάται το κράτος. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε, να θέσουμε επιτέλους κανόνες και να εγγυηθούμε την τήρηση τους".

    Απαντώντας στο επιχείρημα ότι με βάση το Σύνταγμα δεν μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση στον διαγωνισμό, τόνισε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι υπό τον άμεσο έλεγχο του κράτους και όχι του ΕΣΡ και πως αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε να διεξάγει τον διαγωνισμό ντε και καλά το ΕΣΡ, θα το όριζε ρητά, και δεν το έπραξε δίνοντας την ευχέρεια στη Βουλή να αποφασίσει.

    Το σύστημα της διαπλοκής

    Ο πρωθυπουργός μιλώντας για τη διαπλοκή, έκανε λόγο για ΜΜΕ που συντηρούνται και δανειοδοτούνται από τράπεζες με μοναδικό στόχο να στηρίζουν πολιτικά χρεοκοπημένες κυβερνήσεις, πολιτικά και κυριολεκτικά χρεοκοπημένα κόμματα, με αντάλλαγμα κυβερνητικές διευκολύνσεις σε παράλληλες επιχειρηματικές δράσεις των ιδιοκτητών των ΜΜΕ.

    Είπε ότι τα κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία και τελικά συγκυβέρνησαν ώσπου να χάσουν την εξουσία και ο λαός πριν από έναν χρόνο έδωσε εντολή και στήριξη τρεις φορές σε μια νέα κυβέρνηση προκειμένου να συγκρουστεί με τα συμφέροντα αυτά και αυτό το κατεστημένο. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μιλά γι' αυτούς που τα χρόνια της ανάπτυξης αλλά και της κρίσης νέμονταν κρατικό χρήμα είτε από προμήθειες μεγάλων κρατικών εργολαβιών με συγκεκριμένες εταιρείες, όπως η ΖΙΜΕΝΣ, που, όπως υπενθύμισε, έδινε ένα σημαντικό ποσοστό από τα κέρδη της κατευθείαν στα κόμματα και στα στελέχη των κομμάτων που κυβερνούσαν, είτε με θαλασσοδάνεια από κρατικές ή ιδιωτικές τράπεζες που την κεφαλαιοποίηση τους έχει πληρώσει με αίμα ο λαός. Πρόσθεσε ότι τα υπερκέρδη τους όλοι αυτοί προφανώς τα τοποθέτησαν χωρίς να φορολογηθούν σε κάποιες τράπεζες του εξωτερικού και πως γι' αυτό όταν κάποιες φορές ήρθαν λίστες και στοιχεία καταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού, οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντιζαν να τις κρύβουν και να τις χώνουν σε συρτάρια για να μην γίνονται έλεγχοι.

    Ο κ. Τσίπρας παρέπεμψε στην αναφορά Σαμαρά ότι "μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρους", για να σχολιάσει: "Ε λοιπόν όχι 10 Παπασταύρους, 110 θα έχουμε και θα πληρώσουν", προσθέτοντας ότι τώρα όλοι αυτοί που παρασιτούσαν για χρόνια ήρθε ή ώρα να περάσουν από το ταμείο. Τόνισε ότι πρέπει να πληρώσουν όσοι έχουν δάνεια που δεν εξυπηρετούν, όπως συνέβη με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες. Να μας πουν, πρόσθεσε, γιατί ξεχνάγανε να κάνουνε δηλώσεις Πόθεν έσχες για χρόνια και ιδίως τα χρόνια όπου εμφανίζονται να φέρνουν και να διαχειρίζονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις των Μέσων ενημέρωσης.

    "Κάνατε και κάνετε πλάτες"

    "Έρχεστε όλοι εσείς που συγκροτήσατε αυτό το πλέγμα της διαπλοκής, που είχατε τη βασική ευθύνη και κάνατε πλάτη σε όλους αυτούς τόσα χρόνια και προσπαθείτε και τώρα που είστε στην αντιπολίτευση να τους καλύψετε. Κάνετε πλάτες", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Και σαν να μη φτάνει αυτό, πουλάτε και εκδούλευση σε κάποιους κυρίους, τους υπόσχεστε ότι με την προσπάθειά σας να μην συγκροτηθεί το ΕΣΡ θα μας εμποδίζατε", συνέχισε και τόνισε: "Ε λοιπόν είστε βαθιά γελασμένοι γιατί είναι λαϊκή εντολή να μπει τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά και θα βάλουμε τέλος είτε το θέλετε είτε όχι".

    "Πυρά" σε ΚυριάκοΜητσοτάκη

    Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση έφερε εσπευσμένα τη ρύθμιση, είπε ότι κάνουν πως δεν θυμούνται ότι ήταν εκ των βασικών προγραμματικών δηλώσεων της και ότι δεν καθυστέρησε λόγω ταλαντεύσεων, αλλά επειδή έτρεφε την ελπίδα και την αυταπάτη ότι "στον τόπο θα μπορούσαμε να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί και θα ερχόταν και η συντηρητική παράταξη με συναίνεση να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο".

    Ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ ότι μόλις εξελέγη έσπευσε να παρακωλύσει την συγκρότηση του ΕΣΡ. Αναφέρθηκε σε "προφάσεις" που παρουσίασε σε διαδοχικές φάσεις η αξιωματική αντιπολίτευση και ότι μετά από τρεις συνεδριάσεις αποδείχτηκε περίτρανα ότι αυτό που ουσιαστικά έλεγε η ΝΔ ήταν ότι δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός και δεν πρόκειται να συναινέσει.

    "Δεν ήρθαμε στην εξουσία για να συμμετέχουμε στο πάρτι της διαπλοκής, αλλά για να το τελειώσουμε"

    Υποστήριξε ότι κάποιοι παίζουν τα ρέστα τους επιδιώκοντας να μην υπάρξει διαδικασία αδειοδότησης και ότι ορισμένοι από αυτούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής κρίσης σκορπούν το γέλιο. Είπε συγκεκριμένα ότι "αυτοί που αγωνιούν τον τελευταίο καιρό για τις κινητοποιήσεις και τον αγροτικό κόσμο ήταν οι ίδιοι που υποστήριζαν και προπαγάνδιζαν με νύχια και με δόντια πολύ χειρότερες πολιτικές". Οι ίδιοι άνθρωποι και τα ίδια Μέσα, συνέχισε, λοιδορούσαν τις αγροτικές κινητοποιήσεις και σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι κάνουν τεράστιο λάθος αν νομίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της προς τον λαό, για να σημειώσει πως "εμείς δεν έχουμε έρθει στην εξουσία για να διαχειριστούμε τις δικές σας δομές, αλλά για να τις αλλάξουμε, ούτε για να συμμετέχουμε σε αυτό το πάρτι της διαπλοκής. Έχουμε δεσμευτεί στον λαό να το τελειώσουμε και θα το τελειώσουμε".

    Φόρος τιμής στους αδικοχαμένους πιλότους

    Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την τοποθέτηση του αποτίνοντας φόρο τιμής στους αδικοχαμένους πιλότους του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, "που χάθηκαν κάνοντας το καθήκον τους και υπηρετώντας με αυταπάρνηση την πατρίδα". Εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στις οικογένειες τους και διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να τους συνδράμεις στις δύσκολες στιγμές. Τόνισε ότι είναι χρέος μας ηθικό να στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειές τους και να θυμόμαστε πάντα όσους δίνουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή για το καθήκον.

    [15] Στάση εργασίας στα κανάλια με αφορμή την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

    Επτάωρη στάση εργασίας κήρυξαν η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ από τις 18:00 σήμερα έως τη 01:00 της Παρασκευής, όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα καθώς και στα ενημερωτικά sites των τηλεοπτικών σταθμών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, οι εργαζόμενοι στον Τύπο ζητούν: θεσμοθέτηση κανόνων διαφάνειας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ, διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ΕΡΤ, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους, διασφάλιση των πόρων των Ταμείων με απόσυρση του σχεδίου Κατρούγκαλου και τέλος, να σταματήσει η κάθε απόπειρα συγκέντρωσης των μέσων ενημέρωσης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 February 2016 - 21:32:34 UTC