Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι διμερείς σχέσεις και η γενικότερη ασφάλεια στην περιοχή συζητήθηκαν στη συνάντηση των ΥΕΘΑ Ισραήλ - Ελλάδας
  • [02] Την εθνική θέση για το προσφυγικό ανέπτυξε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην Αγγ. Μέρκελ
  • [03] Μ. Σάλλας: Δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο η πτώση των τραπεζικών μετοχών
  • [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, οι προκλήσεις παραμένουν
  • [05] Μ. Σούλτς: Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα κάθε ανθρωπίνως δυνατή βοήθεια για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση
  • [06] Αλ. Τσίπρας: Tο μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τείχη και ξενοφοβία
  • [07] Τραγική και στη Δανία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

  • [01] Οι διμερείς σχέσεις και η γενικότερη ασφάλεια στην περιοχή συζητήθηκαν στη συνάντηση των ΥΕΘΑ Ισραήλ - Ελλάδας

    Θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας Ισραήλ και τη γενικότερη ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή συζήτησαν στο Τελ Αβιβ, ο Ισραηλινός υπουργός 'Αμυνας Μοσέ Γιαλόν με τον Έλληνα ομόλογο του Πάνο Καμμένο ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα.

    Στη συνάντηση συμμετείχε ο διευθυντής Πολιτικών και Στρατιωτικών Θεμάτων του ισραηλινού υπουργείου ¶μος Γκιλάντ.

    Επίσης ο κ. Καμμένος ανέπτυξε το θέμα «Ελλάς και Νοτιοανατολική Μεσόγειος: Πολιτική για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη" μιλώντας στο Κέντρο Στρατηγικών Μελετών Begin-Sadat.

    [02] Την εθνική θέση για το προσφυγικό ανέπτυξε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην Αγγ. Μέρκελ

    Το προσφυγικό και οι εσωτερικές εξελίξεις συζητήθηκαν στην πρώτη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, με την καγκελάριο της Γερμανίας ¶γγελα Μέρκελ.

    Η συνάντηση γνωριμίας, έγινε σε καλό κλίμα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε την πάγια θέση του για το προσφυγικό στην καγκελάριο, η οποία από την πλευρά της είπε ότι είναι θετικό για την χώρα ότι δεν ασκείται αντιπολίτευση στο ζήτημα αυτό. Η κ. Μέρκελ συμφωνεί με την ελληνική θέση κατά του κλεισίματος των συνόρων. Όπως σχολίαζε συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, στην παρούσα συγκυρία οι θέσεις των δύο χωρών ταυτίζονται, καθώς τα συμφέροντά τους στο προσφυγικό συγκλίνουν. Η κ. Μέρκελ συμφώνησε με την ελληνική θέση -κατά του κλεισίματος των βορείων συνόρων- και στην διάρκεια της Συνόδου του ΕΛΚ, όταν υπήρξε αντιπαράθεση του κ. Μητσοτάκη με τον αντικαγκελάριο της Αυστρίας, Ράινχολτ Μιτερλένερ. Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ανακοπούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και γι αυτό θα πρέπει να κλείσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι αυτό δεν αποτελεί λύση σε καμία περίπτωση και εξήγησε ότι «τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, δεν μπορεί να μεταφερθεί η συνοριακή γραμμή της Ευρώπης -που τώρα είναι στο Αιγαίο όπως και της Ελλάδας, στην ΠΓΔΜ». Επιπλέον είπε εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, τότε απλώς θα ανοίξουν άλλοι δρόμοι για να έρχονται οι πρόσφυγες στην Ευρώπη.

    Όσον αφορά στα εσωτερικά ζητήματα ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την θέση του κατά του ασφαλιστικής πρότασης της κυβέρνησης. Επιπλέον είπε ότι δεν δέχεται να υπάρχουν δύο κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες -στα εύκολα η κυβέρνηση να προχωρά μόνη της, όπως στο παράλληλο πρόγραμμα- και στα δύσκολα να βασίζεται στα άλλα κόμματα.

    Δήλωση Μητσοτάκη για προσφυγικό

    Στην Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ το προσφυγικό επισκίασε το Brexit που ήταν το βασικό αντικείμενο, ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδουν οι ηγέτες.

    Μετά την Σύνοδο ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω στην Σύνοδο, τις πάγιες ελληνικές θέσεις για το προσφυγικό. Τόνισα ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση στο πρόβλημα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της στην δημιουργία των δομών ελέγχου. Σημείωσε επίσης ότι πρέπει και η Ευρώπη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της κυρίως στην πολιτική επανεγκατάστασης των προσφύγων.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης

    [03] Μ. Σάλλας: Δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο η πτώση των τραπεζικών μετοχών

    «Δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο», επισημαίνει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ερωτηθείς πού οφείλεται η πτώση των μετοχών ελληνικών τραπεζών μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους.

    «Πρέπει να ληφθεί υπόψη το περιβάλλον όλης της αγοράς. Οι αγορές αυτή τη στιγμή παρακολουθούν ακόμα πιο επιφυλακτικά τη νομισματική πολιτική. Οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες όπως ο Dow Jones και ο Dax έχουν σημειώσει σαφώς απώλειες από την αρχή του έτους, κάτι που επηρέασε όλες τις τράπεζες- δεν πρόκειται αποκλειστικά για ελληνικό φαινόμενο. Δικό μας έργο είναι η συνεπής εκτέλεση των εργασιών μας, η βελτίωση των αδύνατων σημείων μας και η εφαρμογή μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής» επισημαίνει ο κ. Σάλλας.

    Ερωτηθείς ειδικότερα σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η μεσοπρόθεσμη στρατηγική ο κ. Σάλλας αναφέρει συγκεκριμένα: «Στη συνεχή περαιτέρω μείωση των εξόδων μας, στην άγρυπνη παρακολούθηση των πηγών κερδών μας και στην εστίαση στην ελληνική αγορά, ώστε να εξασφαλίσουμε τη δύναμή μας εδώ. Ωστόσο, επιθυμούμε να απευθυνθούμε, δυνατοί πλέον, και σε ξένες επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα» και επισημαίνει ότι «σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο στην αναδιάρθρωση των επισφαλών δανείων μας».

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί χρειάζονται και άλλες ενέσεις κεφαλαίου, ο κ. Σάλλας επισήμανε ότι η Τράπεζα Πειραιώς με ένα ποσοστό βασικού κεφαλαίου της τάξεως του 19,6% βρίσκεται προς το παρόν σε καλή θέση,

    Αναφερόμενος στο πρόβλημα των επισφαλών δανείων, σημείωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ιδρύσει ήδη από το 2013 μια δική της μονάδα διακανονισμού για επισφαλή δάνεια, η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο έργο της.

    Ερωτηθείς για το ποιες προσδοκίες έχει από τη Γερμανία, ο κ. Σάλλας επισήμανε ότι η Γερμανία έχει κάνει πάρα πολλά για την Ελλάδα στο πλαίσιο της κρίσης. «Χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων βοήθειας. Εδώ και πολύ καιρό συνεργαζόμαστε στενά με πολλές γερμανικές επιχειρήσεις, όπως οι Fraport, Lidl, Hochtief, Tui και Beiersdorf, για να αναφέρω μερικές μόνο από αυτές. Αν μου επιτρέπεται να εκφράσω μια επιθυμία, αυτή θα ήταν η εξής: Επενδύστε στην Ελλάδα! Παρ' όλους τους επικριτές: Στην Ελλάδα προσφέρονται καλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

    [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, οι προκλήσεις παραμένουν

    Την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας της, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι προκλήσεις παραμένουν.

    Αναφορικά με την πρώτη αξιολόγηση, ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι οι συζητήσεις είναι αρκετά εποικοδομητικές και τόνισε ότι το κύριο μέλημα των θεσμών είναι να διασφαλίσουν την «ποιότητα των μεταρρυθμίσεων» που θα εφαρμοστούν.

    Συνέχισε, λέγοντας ότι η πρώτη αξιολόγηση περιλαμβάνει τεράστιες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι το ασφαλιστικό, αλλά και δημοσιονομικά ζητήματα, η λειτουργία του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η πάταξη της φοροδιαφυγής κτλ. Παραδέχτηκε ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις είναι πολιτικά και κοινωνικά δύσκολες, αλλά, όπως είπε, είναι σημαντικό η Ελλάδα να υλοποιήσει αυτά που συμφώνησε το καλοκαίρι του 2015.

    Ειδικότερα, όσον αφορά το ασφαλιστικό, ο Γ. Ντάισελμπλουμ επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει «σοβαρές προτάσεις», σημείωσε όμως ότι παραμένουν ανοιχτά δημοσιονομικά θέματα, όπως η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

    «Όλοι θέλουμε η αξιολόγηση να κλείσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup. O ίδιος σημείωσε ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν εκφράσει την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση, κάτι το οποίο συμμερίζεται και ο ίδιος.

    Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με τη λιτότητα που επέβαλε το πρόγραμμα στην Ελλάδα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ σχολίασε ότι ο δρόμος της λιτότητας είναι απαραίτητος για να επιστρέψει μια χώρα σε υγιή οικονομικά και να νοικοκυρέψει τα του οίκου της.

    [05] Μ. Σούλτς: Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα κάθε ανθρωπίνως δυνατή βοήθεια για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση

    Τον κώδωνα του κινδύνου έναντι των εξαιρετικά αρνητικών συνεπειών που θα έχει για το μέλλον της ΕΕ ενδεχόμενη μη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έκρουσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, μιλώντας στη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο Σουλτς κατέκρινε την τάση κρατών μελών της ΕΕ να αντιμετωπίζουν την κρίση με αποκλειστική βάση τις δικές τους οπτικές γωνίες και κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην ΕΕ για να εξέλθει από το αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα.

    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα αναγνώρισε ότι έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά την καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος.

    Τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα για να ελέγξει πιο αποτελεσματικά τα σύνορα της με την ΠΓΔΜ. Ανέφερε ακόμη ότι η συνεργασία της ΕΕ με την κυβέρνηση των Σκοπίων θα πρέπει να συντονίζεται μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

    Ο πρόεδρος της ευρωβουλής ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα κάθε κάθε ανθρωπίνως δυνατή βοήθεια για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση και να λάβει τους ερχόμενους τρεις μήνες τα μέτρα που πρότεινε η Επιτροπή.

    Αναφερόμενος στην Τουρκία ο πρόεδρος της ευρωβουλής τόνισε ότι εξακολουθεί να αποτελεί το σημείο αναχώρησης πολλών προσφύγων που αντιμετωπίζοντας πολλούς κινδύνους κατευθύνονται προς την Ευρώπη. Ο Μάρτιν Σουλτς επισήμανε ότι προς το παρόν δεν έχει υλοποιηθεί το σχέδιο δράσης που συμφώνησε η ΕΕ με την κυβέρνηση της ¶γκυρας και ανέφερε ότι η όποια μείωση των προσφυγικών ροών οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω του χειμώνα. Ο πρόεδρος της ευρωβουλής ανέφερε επίσης ότι παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία τις στρατιωτικές ενέργειες της ¶γκυρας στα κουρδικά εδάφη. Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος ο πρόεδρος της ευρωβουλής σημείωσε ότι έχουν άμεση ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Ανέφερε επίσης ότι η τουρκική πλευρά θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μία Ευρώπη πιο αδύνατη πολιτικά και οικονομικά θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας.

    [06] Αλ. Τσίπρας: Tο μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τείχη και ξενοφοβία

    Θετικό ήταν το κλίμα για την Ελλάδα κατά τη σημερινή συζήτηση για το προσφυγικό στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Οι 28 αναγνώρισαν τη γενικότερη πρόοδο της Ελλάδας στη διαχείριση των προσφυγικών ροών και ειδικότερα στην κατασκευή και τη λειτουργία των hotspots. Αντίθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπήρξε προβληματισμός για τη στάση της Τουρκίας αφενός ως προς την υλοποίηση της δέσμευσής της για μείωση των ροών και αφετέρου ως προς τη μη πρόθυμη συνεργασία της στην υλοποίηση της συμφωνίας για το έργο επιτήρησης του ΝΑΤΟ.

    Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως η Γερμανία άσκησε πίεση στις χώρες του Βίσεγκραντ για τις γενικότερες επιλογές τους και την πολιτική που ακολούθησαν μέχρι σήμερα.

    Τέλος, οι τρεις βασικές προτεραιότητες της Ελλάδας, όπως τις έθεσε η ελληνική πλευρά αφορούν τη λειτουργία του σχήματος μετεγκατάστασης, την εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία και να αποδώσει η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη μείωση των ροών.

    Παρέμβαση του πρωθυπουργού

    Την αντίφαση μεταξύ του δόγματος για όλο και μεγαλύτερη πολιτική ενότητα στην ΕΕ και τις μονομερείς ενέργειες ορισμένων χωρών στο θέμα του προσφυγικού, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για το Brexit στη Σύνοδο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές.

    Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την «βαθύτατη και σοβαρότατη αντίθεση», μεταξύ του Ever closer Europeστο βόρειο άκρο της Ευρώπης και των "μονομερών ενεργειών"που δημιουργούν πλήγματα στο άλλο άκρο της.

    Δεύτερον, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Μ. Βρετανία πρέπει να βοηθηθεί στις σχέσεις της με την Ευρώπη, αλλά όχι καταστρατηγώντας το κοινοτικό κεκτημένο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αν η κάθε χώρα βάζει στο τραπέζι ό,τι τη συμφέρει και την εξυπηρετεί και η συζήτηση δε γίνεται στη βάση αξιών, αργά ή γρήγορα η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

    Απευθυνόμενος στις χώρες της λεγόμενης ομάδας του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία), ο Έλληνας πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ενώ μιλούν για φράχτες, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που αντιμετωπίζουν από τη Μ. Βρετανία είναι επίσης ένας φράχτης (αναφερόμενος στην αναστολή των κοινωνικών επιδομάτων για ευρωπαίους πολίτες).

    Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει να βρεθούν συνολικές και συλλογικές λύσεις για την Ευρώπη και πρόσθεσε ότι αν αυτό δεν είναι εφικτό, καλύτερα να καθυστερήσει το κείμενο συμπερασμάτων, έως ότου βρεθούν οι λύσεις στις οποίες θα έχουν συμφωνήσει όλοι μαζί.

    "H Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι"

    «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις κρίσεις παράλληλα. Τη χρηματοπιστωτική κρίση, την κρίση ασφάλειας και την προσφυγική κρίση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

    «Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε αλληλεγγύη, αλλά ενωμένοι και αλληλέγγυοι παντού, όχι μόνο στη βορειοδυτική πλευρά της Ευρώπης, αλλά και στην νοτιοανατολική και στη μεσογειακή πλευρά της» προσέθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Η λύση στην προσφυγική κρίση δεν είναι το χτίσιμο φραχτών και η προώθηση του ρατσισμού στην Ευρώπη. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τείχη και ξενοφοβία. Οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν μπορεί να είναι μόνο για κάποιους και για κάποιους άλλους "α λα καρτ"».

    Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Τσέχο πρωθυπουργό

    Για το περιεχόμενο της μίνι συνόδου των τεσσάρων χωρών του Βίζεγκραντ, που έγινε στην Πράγα την περασμένη Δευτέρα, ενημέρωσε ο Τσέχος πρωθυπουργός, Μπόχουσλαβ Σόμποτκα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε διμερή συνάντηση που είχαν πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.

    Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ο Τσέχος πρωθυπουργός είχε προσκαλέσει τον Αλ. Τσίπρα στη σύνοδο στην Πράγα, ωστόσο ο ίδιος δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση λόγω φόρτου εργασίας. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Αλ. Τσίπρας είπε στον Τσέχο ομόλογό του πως η Ελλάδα αδυνατεί να υλοποιήσει οτιδήποτε μη σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο, όπως είναι οι παράνομες επαναπροωθήσεις.

    Επίσης, ζήτησε να δοθεί το απαραίτητο περιθώριο στην ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό να αποδώσει καρπούς, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Τουρκίας, της μετεγκαταστασης και της συμμέτοχης του ΝΑΤΟ.

    Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως η αποστολή στρατού και χωροφυλακής στα σύνορα μιας χώρας, συνιστά μια «μη φιλική ενέργεια».

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τσέχος πρωθυπουργός απάντησε πως η Τσεχία θα βοηθήσει και την Ελλάδα, όπως και βοηθάει τις άλλες χώρες.

    [07] Τραγική και στη Δανία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Το «βαρέλι δεν έχει πάτο» για τη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ του Λουίς Φαν Γκααλ, αφού...κατάφερε να χάσει 2-1 από τη Μίντιλαντ και μάλιστα με ανατροπή, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του Europa League. Σίγουρα εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς της 25ης Φεβρουαρίου στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί ακόμα μια ταπεινωτική ήττα για τους άλλοτε κραταιούς «κόκκινους διαβόλους».

    Το καλύτερο δώρο γενεθλίων έκαναν οι παίκτες της Βαλένθια στον προπονητή τους Γκάρι Νέβιλ, που έκλεισε τα 41. Συνέτριψαν 6-0 τη Ραπίντ Βιένης στο «Μεστάγια» και εξασφάλισαν την πρόκριση, με τα πέντε γκολ να σημειώνονται στα πρώτα 35 λεπτά της αναμέτρησης.

    Στους άλλους αγώνες, η Μπράγκα επικράτησε 2-1 της Σιόν στην Ελβετία με τον Φάνη Γκέκα να αγωνίζεται στα τελευταία 15 λεπτά με τους ηττημένους, επιστρέφοντας μετά από 4,5 χρόνια σε ματς ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και ο Κυριακος Παπαδόπουλος έπαιξε με τη Λεβερκούζεν στη νίκη (1-0) επί της Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα.

    Τα αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες της φάσης των «32»:

    Φενερμπαχτσέ-Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0

    ¶ντερλεχτ-Ολυμπιακός 1-0

    Βιγιαρεάλ-Νάπολι 1-0

    Σεντ Ετιέν-Βασιλεία 3-2

    Φιορεντίνα-Τότεναμ 1-1

    Ντόρτμουντ-Πόρτο 2-0

    Μίντιλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ 2-1

    Σεβίλη-Μόλντε 3-0

    Βαλένθια-Ραπίντ Βιένης 6-0

    ¶ουγκσμπουργκ-Λίβερπουλ 0-0

    Σπάρτα Πράγας-Κράσνονταρ 1-0

    Γαλατασαράϊ-Λάτσιο 1-1

    Σιόν-Μπράγκα 1-2

    Σαχτάρ Ντόνετσκ-Σάλκε 0-0

    Μαρσέιγ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1

    Σπόρτινγκ Λισ.-Λεβερκούζεν 0-1

    Οι ρεβάνς στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 February 2016 - 23:32:39 UTC