Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβληματισμό για την κατάσταση στο προσφυγικό εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [02] Οι δικηγόροι του Ασάνζ ζητούν την άρση του εντάλματος σύλληψής του
  • [03] Ματέο Ρέντσι: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τον Αλέξη Τσίπρα
  • [04] Στους 124 οι νεκροί από τη γρίπη
  • [05] Ο Νίκος Θεοχαράκης, νέος πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
  • [06] Συνέντευξη Βουγιούκα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στο Ρίο μπορώ να φτάσω ψηλά»

  • [01] Προβληματισμό για την κατάσταση στο προσφυγικό εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη

    «Η ΝΔ θέλει να εκφράσει τον τεράστιο προβληματισμό της για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ, η οποία συμμετείχε στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρέσβη της Αυστρίας Ικιτς Μπεμ, σημείωσε ότι πληροφορίες αναγραφόμενες στον Τύπο μιλούν για πιθανή αλλαγή στάσης της Τουρκίας σε σχέση με τα συμφωνηθέντα για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ.

    «Ταυτόχρονα χώρες όπως η Αυστρία προχωρούν σε μονομερείς ενέργειες, απαράδεκτες κατά την άποψη μας», προσέθεσε η κ. Μπακογιάννη και κάλεσε την κυβέρνηση να ασχοληθεί πλήρως και άμεσα με το θέμα σε όλα τα επίπεδα «ώστε να μην βρεθεί η Ελλάδα σε τέσσερις ήμερες από σήμερα μπροστά σε ένα πρόβλημα που αριθμητικά, πολιτικά και κοινωνικά, θα είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει».

    [02] Οι δικηγόροι του Ασάνζ ζητούν την άρση του εντάλματος σύλληψής του

    Οι συνήγοροι του Τζούλιαν Ασάνζ ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέστειλαν επιστολή στο δικαστήριο της Στοκχόλμης το οποίο εξετάζει τις κατηγορίες για βιασμό που βαρύνουν τον ιδρυτή του WikiLeaks για να του ζητήσουν να άρει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.

    Οι σουηδοί δικηγόροι του Ασάνζ βασίζονται στη γνωμοδότηση που ανακοινώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου από μια ομάδα εργασίας του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία ο Ασάνζ είναι θύμα αυθαίρετης κράτησης.

    Οι δικηγόροι δήλωσαν πως ζήτησαν, υπό το φως αυτού του νέου στοιχείου, την επανάληψη της διαδικασίας αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, την οποία είχαν ήδη χάσει μια πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου και του εφετείου της Στοκχόλμης, καθώς και ενώπιον του σουηδικού Ανώτατου Δικαστηρίου.

    "Θέλουμε να επανεξετάσουν την απόφαση και να την ακυρώσουν", δήλωσε ο δικηγόρος Τόμας Όλσον.

    "Πιστεύω πως [η γνωμοδότηση της ομάδας εργασίας του ΟΗΕ] είναι ένα σημαντικό γεγονός και ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη", πρόσθεσε.

    [03] Ματέο Ρέντσι: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τον Αλέξη Τσίπρα

    «H σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ιδιαίτερα θετική. Θεωρώ ότι η προσπάθειά του είναι σοβαρή» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Θα κάνω ό,τι μου είναι δυνατόν για να τον βοηθήσω. Κατά την τεταμένη σύνοδο του Ιουλίου εμείς ταχθήκαμε με την Ελλάδα, με την Ευρώπη, διότι χωρίς τη χώρα σας, η Ευρώπη θα έχανε μια ανεκτίμητης αξίας κληρονομιά» πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    «Ελπίζω ο Αλέξης να δεχθεί να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Θεωρώ ότι θα ήταν προς όφελος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά και του ίδιου» κατέληξε ο κ. Ρέντσι.

    [04] Στους 124 οι νεκροί από τη γρίπη

    Σε υψηλά επίπεδα, συνεχίζει να βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα και η κορύφωσή της αναμένεται προς το τέλος του μήνα. Από την Παρασκευή έως σήμερα, άλλοι δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από εργαστηριακώς επιβεβαιωμένη γρίπη, ανεβάζοντας σε 124 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία,του ΚΕΕΛΠΝΟ, σήμερα δηλώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα, και νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 106 ασθενείς με επιπλοκές της γρίπης. Συνολικά,από την αρχή της εποχικής γρίπηςέχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 360 ασθενείς.

    [05] Ο Νίκος Θεοχαράκης, νέος πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

    Ο Νίκος Θεοχαράκης, νέος πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού, μετά την πρόσφατη μεταβίβαση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στην πλήρη κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

    «Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΜΑ, πρόεδρος του οποίου προτείνεται να είναι ο Νίκος Θεοχαράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναλαμβάνει δύσκολο αλλά ζωογόνο έργο» αναφέρει η ανακοίνωση.

    Επίσης, αποδίδονται ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αποχωρούντα πρόεδρο Γιάννη Μάνο, «όχι μόνο γιατί διατήρησε την παρουσία του Μεγάρου σε δύσκολες συνθήκες, ενισχύοντας μάλιστα και διαφοροποιώντας γόνιμα τις παρεμβάσεις του, αλλά και γιατί συνέβαλε ποικιλότροπα και καθοριστικά στην αίσια ολοκλήρωση μιας ολόκληρης πορείας».

    [06] Συνέντευξη Βουγιούκα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στο Ρίο μπορώ να φτάσω ψηλά»

    Η Βάσω Βουγιούκα έγινε το 54ο μέλος της ελληνικής αποστολής που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Ελληνίδα οπλομάχος «σφράγισε» την πρόκρισή της μέσω της θέσης που κατέλαβε στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης γυναικών, που διεξήχθη το Σάββατο στο Βέλγιο. Η Βουγιούκα μίλησε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη μεγάλη της επιτυχία.

    «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Εξασφάλισα την πρόκρισή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και μάλιστα αυτό συνδυάστηκε με μία πολύ καλή εμφάνιση. Η αλήθεια είναι ότι μου έφυγε ένα βάρος. Ήθελα πολύ την πρόκριση και δούλευα σκληρά για να το πετύχω», λέει μεταξύ άλλων η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια και προσθέτει: «Είχα εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 February 2016 - 13:32:45 UTC