Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει με στόχο τη στήριξη των αδύναμων αγροτών
  • [02] Διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ προς την Αυστρία για τη διάσκεψη για το προσφυγικό χωρίς την Ελλάδα
  • [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Απόλυτη πολιτική κάλυψη" του Κ. Μητσοτάκη στον Στ. Παπασταύρου
  • [04] Γ. Μανιάτης: Αδήριτη εθνική ανάγκη η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με την υποχρεωτική συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
  • [05] Π. Σκουρλέτης στο Bloomberg: Ο Δ.Σ. της Eldorado "έπαιξε παιχνίδια" με την τιμή της μετοχής της εταιρείας
  • [06] ΥΠΟΙΚ: Από κοινού η απόφαση για την ακύρωση του προγράμματος με το ΔΝΤ
  • [07] «Έχουμε όλο το πλαίσιο να φέρουμε την οικονομία στην ανάπτυξη»
  • [08] Νέα ποινική δίωξη κατά υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΠΑΠ
  • [09] Αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των Αφγανών από τον καταυλισμό της Ειδομένης
  • [10] Στον εισαγγελέα ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι, που κατηγρούνται για εκβιασμούς
  • [11] Διακόπηκε για την Πέμπτη η δική της Χρυσής Αυγής
  • [12] Ξεπέρασαν τους 100.000 οι πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα και την Ιταλία φέτος
  • [13] O Ντάριο Φο υπέρ του Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους της Λέσβου
  • [14] Ολλανδία: Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας, ένας νεκρός, αρκετοί οι τραυματίες
  • [15] «Ζήσε με υγεία», πρόλαβε και αντιμετώπισε τη ΧΑΠ , τον διαβήτη και την υπέρταση
  • [16] «Θέλουμε να καταστήσουμε την Αθήνα έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς κόμβους στην Ευρώπη»
  • [17] Ο. Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση Σαμαρά απέρριψε πρόταση του υπ. Οικονομικών της Ρηνανίας-Βεστφαλίας για τη φοροδιαφυγή
  • [18] Γ. Μουζάλας: Θα σκληρύνουμε τη στάση μας προς τις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες
  • [19] Εθιμοτυπική επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη στον Άρειο Πάγο
  • [20] Το ρεκόρ του γρηγορότερου τίτλου στην ιστορία του ετοιμάζεται να πετύχει ο Ολυμπιακός
  • [21] Μετά από τρία χρόνια απραξίας θα λειτουργήσουν πάλι τα κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ
  • [22] Πρώτο «τριπλ νταμπλ» για τον Αντετοκούνμπο και εγκώμια από τον Κόμπε Μπράιαντ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει με στόχο τη στήριξη των αδύναμων αγροτών

    Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι έχει προτεραιότητα τη στήριξη του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων αγροτών, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Αναφερόμενη στις προτάσεις που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι επιφέρουν μικρότερη επιβάρυνση, σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, για τους αγρότες που δηλώνουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ και που είναι σε ποσοστό άνω του 90% του συνόλου των αγροτών.

    Καλούμε τους μικρούς και μεσαίους αγρότες να μελετήσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και να βγάλουν συμπεράσματα με βάση τη δική τους κρίση, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Επισήμανε ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση με στόχο τη στήριξη των αδύναμων αγροτών, την άρση των στρεβλώσεων και με μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού κλάδου.

    Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει με τις προσφυγικές ροές, όσο δύσκολη και αν είναι

    Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει, εξαιτίας αυξημένων προσφυγικών ροών, όσο δύσκολη και αν είναι αυτή, δήλωσε πριν λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα.

    «Η πρακτική των χωρών μελών της ΕΕ -και μάλιστα σε θέματα τόσο μεγάλης σημασίας όσο το προσφυγικό- είναι πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη και έρχεται σε αντίθεση με ομόφωνες αποφάσεις θεσμικών οργάνων της ΕΕ» υπογράμμισε. Αναφερόμενη στις κινήσεις της Αυστρίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι η Ελλάδα προέβη σε διάβημα προς την Αυστρία για τη μη πρόσκληση της χώρας μας στις διαδικασίες που ξεκίνησε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την ολλανδική Προεδρία της ΕΕ για όλες αυτές τις εξελίξεις.

    Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει και σήμερα τις ενέργειες που κρίνει απαραίτητες για τη διευθέτηση του ζητήματος και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει την απόφαση για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης. Ανέφερε ακόμη ότι οι αντιρρήσεις της Τουρκίας προβάλλονται σήμερα για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου, αν και στη σύνοδο της 11ης Φεβρουαρίου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχε συμφωνήσει και ο ίδιος. «Εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί, η συμφωνία όπως αποφάσισε ομόφωνα το πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και ευελπιστούμε ότι οι συζητήσουν θα καταλήξουν τις αμέσως επόμενες ημέρες» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι σύνθετη καθώς ακόμη και αυτά που συμφωνήθηκαν στη σύνοδο του ευρωπαϊκού συμβουλίου, σε επίπεδο αρχηγών κρατών, σήμερα αμφισβητούνται από κατώτερους αξιωματούχους συγκεκριμένων κρατών μελών ή και μη μελών της ΕΕ, επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα.

    [02] Διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ προς την Αυστρία για τη διάσκεψη για το προσφυγικό χωρίς την Ελλάδα

    Σε διάβημα διαμαρτυρίας προέβη η Ελλάδα για την πρωτοβουλία διοργάνωσης, στη Βιέννη, διάσκεψης των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αυστρίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για το προσφυγικό εν τη απουσία της. Το διάβημα επέδωσε χθες, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο πρέσβης Πέτρος Μαυροειδής, πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, στην πρέσβη της Αυστρίας στην ΑθήναAndrea Iki?-B?hm.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Μαυροειδής τόνισε, μεταξύ άλλων, στην πρέσβη της Αυστρίας ότι με τη μονομερή και καθόλου φιλική προς τη χώρα μας ενέργεια αυτή, επιχειρείται να ληφθούν, εν τη απουσία της Ελλάδας, αποφάσεις που αφορούν άμεσα την Ελλάδα και τα ελληνικά σύνορα, επισημαίνονταςότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η πρωτοβουλία αυτή ανακοινώθηκε λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίo εξέτασε διεξοδικά το ζήτημα του προσφυγικού, υιοθετώντας και σχετικά συμπεράσματα.

    Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, η οποία επωμίζεται ένα δυσανάλογο βάρος μιας προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης που προκλήθηκε από ενέργειες άλλων, θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται τις αρχές, τις αξίες και το όνομα της ενωμένης Ευρώπης και θα αντικρούσει όλους αυτούς που υπονομεύουν στην πράξη τη συνοχή και το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Αντίστοιχο διάβημα διαμαρτυρίας επιδόθηκε και από την Πρεσβεία μας στη Βιέννη, προς το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας.

    [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Απόλυτη πολιτική κάλυψη" του Κ. Μητσοτάκη στον Στ. Παπασταύρου

    Δεν προκαλεί την παραμικρή έκπληξη η στήριξη που παρείχε ο κ. Μητσοτάκης στον πρώην συνέταιρο της συζύγου του και στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ως προς την εμπλοκή του τελευταίου στη λίστα Λαγκάρντ, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR και στον κ. Χατζηνικολάου» δήλωσε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κάνοντας λόγο «για απόλυτη πολιτική κάλυψη του Κυρ. Μητσοτάκη στον Σταύρο Παπασταύρου».

    «Και μόνο το γεγονός ότι ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε την υπόθεση Παπασταύρου απλώς "μια φορολογική εκκρεμότητα" αποδεικνύει περίτρανα ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, στην οποία ο κ. Μητσοτάκης διετέλεσε πρώτος τη τάξει υπουργός, δεν είχε την παραμικρή βούληση να διαλευκάνει τις υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής, είτε πρόκειται για τη λίστα Λαγκάρντ, είτε για τη λίστα Μπόργιανς» πρόσθεση η κ. Χρυσοβελώνη.

    [04] Γ. Μανιάτης: Αδήριτη εθνική ανάγκη η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με την υποχρεωτική συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

    Αδήριτη εθνική ανάγκη, χαρακτηρίζει τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας, στην οποία θα συμμετέχουν υποχρεωτικά τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    Όπως είπε, τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα αυτή την εποχή (προσφυγικό, αγροτικό, αξιολόγηση) είναι τόσο μεγάλα, που, όπως υπογράμμισε, δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει ένα μόνο κόμμα, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι διατίθενται να στηρίξουν μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. "Είναι βέβαιο πως και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι θα συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο τους ζητηθεί" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

    Σε ερώτηση αν είναι εφικτή αυτή η συνεργασία, με δεδομένη τη διαφωνία του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Μανιάτης είπε: "οποιοσδήποτε συζητά για τέταρτες εκλογές σ' αυτή τη χώρα, μέσα σ' έναν χρόνο, ξεπερνά και τα στοιχειώδη όρια σοβαρότητας. Θα γελάει μαζί μας ο υπόλοιπος κόσμος και θα πρόκειται για τραγικές αποφάσεις".

    [05] Π. Σκουρλέτης στο Bloomberg: Ο Δ.Σ. της Eldorado "έπαιξε παιχνίδια" με την τιμή της μετοχής της εταιρείας

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ, προχώρησε σε ανοικτές πωλήσεις (σορτάρισμα) μετοχών της εταιρείας του, πριν από την ανακοίνωση της αναστολής της επένδυσής της στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, στο πρακτορείο Bloomberg.

    Ο αντιπρόεδρος της καναδικής εταιρείας και γενικός διευθυντής της Eldorado Gold, Εντουάρντο Μούρα, χαρακτήρισε με e-mail του στο Bloomberg «χωρίς βάση και επιθετικό» τον ισχυρισμό αυτό, ενώ η εκπρόσωπος της καναδικής εταιρείας στο Βανκούβερ μίλησε για «καθαρή ανοησία», απαντώντας εκ μέρους του Διευθύνοντος Συμβούλου.

    «Ο Ράιτ είναι Διευθύνων Σύμβουλος, είναι έξυπνος και έμπειρος. Έδωσε συνέντευξη τύπου, γνωρίζοντας ότι η τιμή της μετοχής της εταιρείας θα κατρακυλούσε», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Γιατί το έκανε; Κατά τη γνώμη μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιξε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. ?Είπατε στους φίλους σας ότι θα πείτε αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη τύπου, ώστε να μπορούσαν να πουλήσουν από πριν και μετά να αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές'».

    Η μετοχή της Eldorado μειώθηκε 19% στα 3,53 καναδικά δολάρια στις 12 Ιανουαρίου στο Τορόντο - η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Δεκέμβριο του 2008 -, μετά την ανακοίνωση του Ράιτ σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Αθήνα ότι η εταιρεία του αναστέλλει τα επενδυτικά σχέδια για τα ελληνικά ορυχεία της, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβερνητική στάση.

    [06] ΥΠΟΙΚ: Από κοινού η απόφαση για την ακύρωση του προγράμματος με το ΔΝΤ

    Από κοινού, μεταξύ της κυβέρνησης και του ΔΝΤ, ελήφθη η απόφαση για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος του Ταμείου στη χώρα, προκειμένου να αποφευχθεί η πληρωμή διοικητικών επιβαρύνσεων που σχετίζονται το πρόγραμμα.

    Αυτό ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ενώ από την πλευρά του ΔΝΤ, ο υπεύθυνος για την Ελλάδα, Αντρέας Αντριάνο, δήλωσε ότι «το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα του 2012 ακυρώθηκε τον Ιανουάριο 2016, μετά από σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών».

    Ούτως ή άλλως, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έληγε στο τέλος του Μάρτιο εφέτος και η κυβέρνηση έχει ήδη αιτηθεί νέο πρόγραμμα. Στην περίπτωση συμφωνίας, το ΔΝΤ θα συντάξει ένα νέο λεπτομερές πρόγραμμα, υπό την ονομασία Memorandum of Economic and Financial Policies (MEFP), ή Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής. Το MEFP θα πρέπει να «κουμπώσει» με το κείμενο της ευρωπαϊκής πλευράς (MoU), όπως ακριβώς συνέβη με τις περιπτώσεις των δύο πρώτων μνημονίων όπου τα δύο κείμενα «έτρεχαν» παράλληλα.

    Εν τω μεταξύ, καταφθάνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, για συζητήσεις όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις. Από την έκβαση των συζητήσεων αυτών, θα εξαρτηθεί και η ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα των επικεφαλής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

    [07] «Έχουμε όλο το πλαίσιο να φέρουμε την οικονομία στην ανάπτυξη»

    Με την φράση «Δεν θριαμβολογούμε, αλλά έχουμε όλο το πλαίσιο να φέρουμε την οικονομία στην ανάπτυξη, να παραμείνουμε παρεμβαίνοντας στις ευρωπαϊκές δομές και με κοινωνική αναδιανομή», ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απάντησε στην σφοδρή κριτική που άσκησε η ΝΔ, σε επερώτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Ο κ. Τσακαλώτος, δήλωσε δε ότι «είναι περήφανος» που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη «που το πρόγραμμά του, το ακούμε από την Πορτογαλία και την Ισπανία μέχρι την Ιταλία» όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να απολογηθεί στον ελληνικό λαό και μάλιστα πολύ σύντομα». Εξάλλου, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι η Ν.Δ. θα αναζητήσει, θα διερευνήσει και θα αναδείξει τις μεγάλες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    «Παλαιότερα πείραζα την κ. Κωνσταντοπούλου ότι ανακάλυψε το δικαστικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό, ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να μην έχει αποκαλύψει το δικαστικό δρόμο προς τον ακραίο φιλελευθερισμό», απάντησε, με σκωπτικό τόνο, ο κ. Τσακαλώτος.

    Απέναντι στην κριτική που δέχθηκε από την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα της ανακεφαλαιοποίησης, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα 5,7 δισ. ευρώ που δόθηκαν για την κεφαλαιακή ενίσχυση των πιστωτικών ιδρυμάτων θα επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία, καθώς το 75% των χρημάτων είναι σε μορφή «CoCos».

    «Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα είναι με σημαντική παρουσία στα Βαλκάνια αν τα πράγματα πάνε καλά σε μία δεκαετία. Έχω κάθε προσδοκία ότι θα ξεπεράσουμε τα έσοδα των 5,7 δισ.», είπε χαρακτηριστικά.

    [08] Νέα ποινική δίωξη κατά υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΠΑΠ

    Αντιμέτωποι με νέα κακουργηματική κατηγορία είναι οι υπεύθυνοι του ΤΑΙΠΕΔ, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς ποινική δίωξη για υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου σχετικά με ποσό, προερχόμενο από την εκκαθάριση του τιμήματος πώλησης του ΟΠΑΠ που δεν απέδωσαν στο Δημόσιο.

    Η ποινική δίωξη αφορά την κατηγορία της "υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου, αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, το οποίο έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας , κατά συναυτουργία" και ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διενεργήθηκε με εντολή της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου, με στόχο την αναζήτηση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης του τιμήματος που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emma Delta Ltd.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς φαίνεται να προέκυψε ότι οι υπεύθυνοι του ΤΑΙΠΕΔ δεν απέδωσαν στο Δημόσιο τους συνολικούς τόκους που πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Ταμείου, οι οποίοι φέρεται να ανέρχονται σε ποσό άνω των 480 χιλιάδων ευρώ. Το συνολικό αρχικό τίμημα από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emma Delta ανήλθε στο ποσό των 622 εκατομμυρίων ευρώ ευρώ. Όπως αναφέρεται στην δικογραφία το ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμόπου τηρεί το ΤΑΙΠΕΔ στην Εθνική Τράπεζα, μετά την παρακράτηση από τη χρηματιστηριακή εταιρεία ως εξόφληση των εξόδων και των προμηθειών της, ανήλθε σε ποσό 612.819.500 ευρώ.

    [09] Αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των Αφγανών από τον καταυλισμό της Ειδομένης

    Σε εξέλιξη είναι η αστυνομική επιχείρηση, που ξεκίνησε από τις 7:30 το πρωί, για την απομάκρυνση των Αφγανών από τον καταυλισμό της Ειδομένης.

    Ήδη, αναχώρησαν για την Αθήνα 14 λεωφορεία με Αφγανούς. Η αστυνομία, ωστόσο, παραμένει στον χώρο καθώς υπάρχουν και άλλα άτομα από το Αφγανιστάν.

    Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή δήλωσε πως πρέπει να γίνεται σωστός έλεγχος των ανθρώπων που προσεγγίζουν στην ουδέτερη ζώνη, μετά την απαγόρευση διέλευσης σε Αφγανούς.

    Καθηλωμένα παραμένουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης τρένα που μεταφέρουν φορτία, αφού δεν έχουν ελευθερωθεί ακόμη από τους Αφγανούς οι σιδηροδρομικές γραμμές.

    [10] Στον εισαγγελέα ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι, που κατηγρούνται για εκβιασμούς

    Στον εισαγγελέα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πρόκειται να οδηγηθούν το μεσημέρι ο 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι, ηλικίας 35 και 50 ετών, που κατηγορούνται για εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

    Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην πολύκροτη αυτή υπόθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα.

    [11] Διακόπηκε για την Πέμπτη η δική της Χρυσής Αυγής

    Με την έκκληση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας να δώσει κατ'εξαίρεση άδειες στους δικηγόρους που παρίστανται στο δικαστήριο, διακόπηκε για την Πέμπτη η συνεδρίαση.

    Παρόντες στο εδώλιο στη σημερινή συνεδρίαση ήταν ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, που μετράει πλέον αντίστροφα για την έξοδό του από τη φυλακή και άλλοι πέντε από τους 68 κατηγορούμενους. Παρούσα στο ακροατήριο η μητέρα αλλά και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, που παρακολούθησαν αμίλητοι τη σύντομη διαδικασία.

    Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, με την έναρξη της συνεδρίασης, ζήτησε από τον ΔΣΑ να χορηγήσει άδειες στα μέλη του να παρασταθούν στη δίκη, επικαλούμενη και τη χθεσινή ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

    Όπως ενημέρωσαν το δικαστήριο συνήγοροι από την Πολιτική Αγωγή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ θα ασχοληθεί, πιθανότατα αύριο, με το θέμα της άδειας που έχουν αιτηθεί προκειμένου να παραστούν στη δίκη, παρά τη συνέχιση της αποχής των δικηγορικών για το ασφαλιστικό.

    Από την πλευρά της υπεράσπισης, όπως δήλωσαν συνήγοροι κατηγορουμένων, ζητήθηκαν άδειες που όμως δεν τους χορηγήθηκαν. Τόνισαν, ωστόσο, πως είναι λάθος να αποδίδεται η επικείμενη αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά στην αποχή των δικηγόρων.

    Αποχωρώντας από το δικαστήριο, η κ. Μάγδα Φύσσα δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους παραπέμποντάς τους στον εκ των συνηγόρων της οικογένειας Ανδρέα Τζέλλη.

    Ο κ. Τζέλλης δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «η αποχή των δικηγόρων είναι απολύτως δικαιολογημένη, λόγω της αντιλαϊκής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης». Ανέφερε ωστόσο πως «θα έπρεπε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων να δείξει μια ευαισθησία και να χορηγήσει άδειες σε δίκες που ενδιαφέρουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

    Ο συνήγορος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε πως οι δικηγόροι δεν έχουν ευθύνη για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, λέγοντας: «Δεν θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ( σσ με την λήξη του ορίου προφυλάκισης) αλλά είναι θέμα ηθικής τάξεως να προχωρήσουμε, μόνο και μόνο για να αισθάνονται κάποιοι ότι είναι κατηγορούμενοι». Ανέφερε επίσης ότι ως πολιτικός ενάγων είναι καλυμμένος από τους περιοριστικούς όρους που επιβάλλονται στον κατηγορούμενο για τον βίαιο θάνατο του 34χρονου μουσικού, σημειώνοντας: «αρκεί να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο δικαστήριο».

    [12] Ξεπέρασαν τους 100.000 οι πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα και την Ιταλία φέτος

    Περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ήδη φτάσει φέτος στην Ελλάδα και την Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

    Σε αυτούς περιλαμβάνονται τουλάχιστον 97.325 που έχουν φτάσει στα ελληνικά νησιά και 7.507 στην Ιταλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΟΜ που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.

    "Περισσότεροι από 410 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, με τη διαδρομή της ανατολικής Μεσογείου μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας να εξακολουθεί να είναι αυτή με τον μεγαλύτερο φόρο αίματος, με 321 θανάτους", σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

    [13] O Ντάριο Φο υπέρ του Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους της Λέσβου

    Την πρόταση του Ιταλού σκηνοθέτη Τζανφράνκο Ρόζι να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους της Λέσβου και της Λαμπεντούζα, στηρίζει και ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντάριο Φο, ο οποίος βραβεύθηκε επίσης με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997.

    «Είναι μια υπέροχη ιδέα και την υποστηρίζω. Κατά την άποψή μου δεν θα ήταν μόνον μια συμβολική αναγνώριση, αλλά και πραγματική, για όλα όσα προσφέρουν κάθε μέρα οι κάτοικοι των νησιών αυτών της Μεσογείου, για να επιζήσουν οι άνθρωποι που φτάνουν στις ακτές τους», δήλωσε ο Ντάριο Φο.

    «Οι κάτοικοι της Λέσβου και της Λαμπεντούζα απέδειξαν σε όλο τον κόσμο ότι μπορεί να είναι αλληλέγγυος κανείς, ότι μπορεί να υποδέχεται και να δείχνει ανοχή χωρίς να οικοδομεί τείχη και χωρίς να υποστεί η ζωή του φοβερές συνέπειες».

    Ο Ιταλός σκηνοθέτης Τζανφράνκο Ρόζι, ο οποίος κέρδισε την Χρυσή 'Αρκτο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, πρότεινε χθες να απονεμηθεί το Νομπέλ Ειρήνης στους κατοίκους των δυο αυτών νησιών, διότι «η βράβευση ενός λαού και όχι ενός μεμονωμένου ατόμου θα αποτελούσε ισχυρή συμβολική επιλογή».

    Το φιλμ-ντοκιμαντέρ «Fuoccoammare» που σημαίνει «φωτιά στη θάλασσα» του Ιταλού σκηνοθέτη γυρίστηκε στην Λαμπεντούζα και πραγματεύεται ακριβώς την ανθρώπινη περιπέτεια των ατέλειωτων αυτών ταξιδιών προσφύγων και μεταναστών. «Στην Λαμπεντούζα, στο Παλέρμο ή στην Κατάνη της Σικελίας κανείς δεν μιλά για τείχη. Γυρίζοντας το έργο αυτό, το πρώτο που έμαθα είναι η αξία της υποδοχής και της φιλοξενίας», δήλωσε ο Τζανφράνκο Ρόζι.

    [14] Ολλανδία: Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας, ένας νεκρός, αρκετοί οι τραυματίες

    Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε σήμερα στην ανατολική Ολλανδία μετά τη σύγκρουσή της με γερανό. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν, μεταξύ τους ένας βαριά, μετέδωσαν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

    Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε "σιδηροδρομικό δυστύχημα".

    Ο δήμαρχος Χαν Νότεν δήλωσε στο ολλανδικό ραδιοφωνικό δίκτυο NOS ότι υπάρχει ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας από τον εκτροχιασμό του τραίνου που διαχειριζόταν η εταιρία Arriva, θυγατρική των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn.

    Φωτογραφίες από τον εκτροχιασμό στο Ντάλφσεν, 120 χλμ. ανατολικά του Άμστερνταμ, δείχνουν τέσσερα επιβατικά βαγόνια να έχουν ανατραπεί μετά τη σύγκρουσή τους με τον γερανό.

    [15] «Ζήσε με υγεία», πρόλαβε και αντιμετώπισε τη ΧΑΠ , τον διαβήτη και την υπέρταση

    Θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης παθήσεων, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), ο διαβήτης και η αρτηριακή υπέρταση θα αναπτυχθούν στην ανοιχτή για το κοινό ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα "Ζήσε με υγεία", η οποία θα πραγματοποιηθεί, στις 27 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

    Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της 3ης Επαγγελματικής Ημερίδας του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, με θέμα: "Επιχειρηματικές λύσεις και προοπτικές για το φάρμακο".

    Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη σύγχρονη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση στη ΧΑΠ από τον πνευμονολόγο διευθυντή ΕΣΥ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Σταύρο Τρύφωνα.

    Ο διαβητολόγος Ευάγγελος Φουστέρης θα ενημερώσει το κοινό για έναν "ύπουλο εχθρό" τον διαβήτη και θα μιλήσει για τη συμβολή του φαρμακοποιού, αλλά και του διαβητικού στη ρύθμιση του σακχάρου.

    Τέλος, ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας στο ΑΠΘ Βασίλειος Κώτσης θα ενημερώσει τους πολίτες για το ρόλο της μέτρησης της αρτηριακής πίεσης στο σπίτι από τον ασθενή και για το ρόλο του φαρμακοποιού στη διάγνωση της υπέρτασης.

    Η εκδήλωση, που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Porto Palace, ξεκινά στις 10 το πρωί.

    [16] «Θέλουμε να καταστήσουμε την Αθήνα έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς κόμβους στην Ευρώπη»

    Στη νέα διαδρομή του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Αθήνας αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς σε συνέντευξή του στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ,επισημαίνοντας τα προβλήματα που συνάντησε αναλαμβάνοντας το υπουργείο Πολιτισμού.

    Ο υπουργός αναφέρεται ,μεταξύ άλλων,στις εξελίξεις στο Μέγαρο Μουσικής, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), και το Φεστιβάλ Αθηνών και εμφανίζεται πλέον αισιόδοξος μετά την αντιμετώπιση των μέχρι πρότινος ανοικτών ζητημάτων: «Μπορούμε να πούμε κατά μία έννοια ότι το υπουργείο, σ΄αυτά τα επίπεδα τουλάχιστον, γυρίζει σελίδα».

    Παράλληλα, ο κ.Μπαλτάς προσδιορίζει τους στόχους του κάθε ιδρύματος για το 2016 και αναφέρεται στη γενναιόδωρη προσφορά του ιδρύματος Νιάρχου για την Εθνική Βιβλιοθήκη και τη Λυρική Σκηνή στο Φαληρικό Δέλτα, η οποία όπως τονίζει ο υπουργός είναι σχεδόν έτοιμη και θα παραδοθεί στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

    [17] Ο. Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση Σαμαρά απέρριψε πρόταση του υπ. Οικονομικών της Ρηνανίας-Βεστφαλίας για τη φοροδιαφυγή

    Οι επαφές σε επίπεδο κλιμακίων συνεχίζονται, και η εκτίμηση μας είναι ότι οι θέσεις της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών συγκλίνουν αρκετά ικανοποιητικά. Χρειάζεται να διευκρινιστεί η στάση του ΔΝΤ», ανέφερε για την πορεία των διαπραγματεύσεων η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε πως η κυβέρνηση κάνει όλες τις αναγκαίες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση. Ανέφερε δε ότι από ευρωπαϊκής πλευράς, τόσο σε πολιτικό όσο και επίπεδο θεσμών, έχει υπογραμμιστεί επανειλημμένα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση.

    Για τη λίστα Μπόργιανς, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη δήλωση που φιλοξενείται σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τόνισε ότι μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις προκύπτει με σαφήνεια ότι το 2012, η τότε κυβέρνηση απέρριψε πρόταση του υπουργείου Οικονομικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας για συνεργασία και παροχή στοιχείων που σχετίζονται με φοροδιαφυγή και διακίνηση μαύρου χρήματος. Είπε ακόμη ότι σε αυτό το γεγονός εμπλέκεται αποδεδειγμένα ο διευθυντής γραφείου του τότε πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και αυτό είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία και αναδεικνύει ότι η άρνηση προήλθε από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

    Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι έχει προτεραιότητα τη στήριξη του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων αγροτών, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Αναφερόμενη στις προτάσεις που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι επιφέρουν μικρότερη επιβάρυνση, σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, για τους αγρότες που δηλώνουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ και που είναι σε ποσοστό άνω του 90% του συνόλου των αγροτών.

    Καλούμε τους μικρούς και μεσαίους αγρότες να μελετήσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και να βγάλουν συμπεράσματα με βάση τη δική τους κρίση, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Επισήμανε ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση με στόχο τη στήριξη των αδύναμων αγροτών, την άρση των στρεβλώσεων και με μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού κλάδου.

    Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει με τις προσφυγικές ροές, όσο δύσκολη και αν είναι

    Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει, εξαιτίας αυξημένων προσφυγικών ροών, όσο δύσκολη και αν είναι αυτή, δήλωσε πριν λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα.

    «Η πρακτική των χωρών μελών της ΕΕ -και μάλιστα σε θέματα τόσο μεγάλης σημασίας όσο το προσφυγικό- είναι πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη και έρχεται σε αντίθεση με ομόφωνες αποφάσεις θεσμικών οργάνων της ΕΕ» υπογράμμισε. Αναφερόμενη στις κινήσεις της Αυστρίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι η Ελλάδα προέβη σε διάβημα προς την Αυστρία για τη μη πρόσκληση της χώρας μας στις διαδικασίες που ξεκίνησε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την ολλανδική Προεδρία της ΕΕ για όλες αυτές τις εξελίξεις.

    Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει και σήμερα τις ενέργειες που κρίνει απαραίτητες για τη διευθέτηση του ζητήματος και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει την απόφαση για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης. Ανέφερε ακόμη ότι οι αντιρρήσεις της Τουρκίας προβάλλονται σήμερα για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου, αν και στη σύνοδο της 11ης Φεβρουαρίου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχε συμφωνήσει και ο ίδιος. «Εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί, η συμφωνία όπως αποφάσισε ομόφωνα το πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και ευελπιστούμε ότι οι συζητήσουν θα καταλήξουν τις αμέσως επόμενες ημέρες» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι σύνθετη καθώς ακόμη και αυτά που συμφωνήθηκαν στη σύνοδο του ευρωπαϊκού συμβουλίου, σε επίπεδο αρχηγών κρατών, σήμερα αμφισβητούνται από κατώτερους αξιωματούχους συγκεκριμένων κρατών μελών ή και μη μελών της ΕΕ, επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα.

    [18] Γ. Μουζάλας: Θα σκληρύνουμε τη στάση μας προς τις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

    Αυστηρή προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα σκληρύνει τη στάση της απέναντι στις χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους και δεν δέχονται τους πρόσφυγες απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "ΑΠΕριττα" με τους Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.

    Ο κ. Μουζάλας είπε ότι αστυνομικοί διευθυντές των κρατών αυτών ακύρωσαν την απόφαση που έλαβαν πριν από 15 μέρες οι αρχηγοί τους για διατήρηση του status quo, μέχρι τις 8 Μαρτίου, τονίζοντας ότι η ελληνική στάση απέναντι σ' αυτές τις χώρες, οι οποίες δρουν με βάναυσο, όπως τόνισε, τρόπο απέναντι στην Ελλάδα και τους πρόσφυγες, θα σκληρύνει.

    Στο ερώτημα με ποιο ακριβώς τρόπο θα αντιδράσει η Ελλάδα, ο κ. Μουζάλας απάντησε: "θα κάνουμε διαβήματα, θα ασκήσουμε διπλωματικές πιέσεις. Και με κάποια από αυτά τα κράτη θα ξαναβρεθούμε στην ΕΕ, όταν μοιράζονται χρήματα για τις αγροτικές καλλιέργειες ή για την παιδεία, όταν θα υποστηρίξουμε την ένταξή τους στην ΕΕ".

    Σε ερώτηση αν αναφέρεται στην ΠΓΔΜ και τη Σερβία, ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε ότι η προειδοποίηση από ελληνικής πλευράς απευθύνεται σε όποιο κράτος ψήφισε αυτές τις διατάξεις και διατηρεί μια στάση εξόχως ανθελληνική επειδή -όπως είπε-είναι εξόχως ρατσιστική και αντιπροσφυγική η συμπεριφορά τους.

    [19] Εθιμοτυπική επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη στον Άρειο Πάγο

    Εθιμοτυπική επίσκεψη στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Μιχάλη Μπεκιάρη.

    Η κ. Θάνου, υποδεχόμενη τον πρόεδρο της ΝΔ, εξέφρασε τη χαρά της, καθώς η επίσκεψη καταδεικνύει το ενδιαφέρον του για τον θεσμό της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία του.

    Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ήταν φυσικό να υπάρχει ενδιαφέρον από τη ΝΔ για τη Δικαιοσύνη. Ακόμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε το θέμα της καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης και επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχει διακομματική συμφωνία για να στηριχθεί η Δικαιοσύνη.

    [20] Το ρεκόρ του γρηγορότερου τίτλου στην ιστορία του ετοιμάζεται να πετύχει ο Ολυμπιακός

    Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του συλλόγου, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα. Απέναντι στην Βέροια, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, οι Πειραιώτες έχουν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» το 43ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, δεδομένου ότι θα έχουν εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας από την δεύτερη της κατάταξης ΑΕΚ έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της εφετινής Super League. Επί θητείας Ερνέστο Βαλβέρδε, τη σεζόν 2012/13, η ομάδα είχε εξασφαλίσει την πρωτιά στις 10 Μαρτίου, ρεκόρ που είναι σε θέση να καταρρίψει το συγκρότημα του Μάρκο Σίλβα.

    Ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται «αγκαλιά» με το έκτο σερί πρωτάθλημα και το 18ο τα τελευταία 20 χρόνια, από τη σεζόν 1996/97 έχει πανηγυρίσει εννέα φορές την εξασφάλιση του τίτλου μπροστά στο κοινό του, ενώ οκτώ φορές ήταν φιλοξενούμενος με τελευταία τη σεζόν 2011/12 όταν είχε επικρατήσει 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με γκολ του Μιραλάς στο 52`. Ένα από τα 17 τελευταία πρωταθλήματα, το εξασφάλισε παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε. Ήταν τη σεζόν 2005/2006 (16/4), όταν έχασε από την Λάρισα με 2-1 στο Αλκαζάρ, ωστόσο στέφθηκε πρωταθλητής λόγω της ήττας του Παναθηναϊκού από τον Ηρακλή σ` ένα ματς που είχε γίνει νωρίτερα την ίδια ημέρα.

    Ο Μάρκο Σίλβα θα γίνει ο 25ος προπονητής που θα έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Τα περισσότερα «ερυθρόλευκα» πρωταθλήματα τα έχει κατακήσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (1997, 1998, 1999, 2005), με τον Σερβοέλληνα πρωταθλητή να έχει ακόμη δύο κύπελλα (1999, 2005) αλλά και παρουσία στον προημιτελικό του Champions League. Από τρεις κατακτήσεις πρωταθλημάτων έχουν οι Γιάννης/Βαγγέλης Χέλμης (1951, 1954, 1956), Λάκης Πετρόπουλος (1973, 1974, 1975), Κάζιμιρ Γκόρσκι (1980, 1981, 1983), Τάκης Λεμονής (2001, 2002, 2007) και Ερνέστο Βαλβέρδε (2009, 2011, 2012).

    [21] Μετά από τρία χρόνια απραξίας θα λειτουργήσουν πάλι τα κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ

    Μετά από τρία χρόνια απραξίας θα ξαναγίνουν αγώνες κολύμβησης στο ΟΑΚΑ, καθώς πήραν τη σχετική άδεια τόσο το κλειστό όσο και τα ανοιχτά κολυμβητήρια. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός υπέγραψε την αδειοδότηση της ανοιχτής πισίνας για προπονήσεις και την προσωρινή άδεια λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου για αγώνες κολύμβησης και συγχρονισμένης κολύμβησης.

    Το Κλειστό Κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου του Ο.Α.Κ.Α. θα χρησιμοποιείται για προπονήσεις και αγώνες κολύμβησης, τεχνικής κολύμβησης, συγχρονισμένης κολύμβησης, και καταδύσεων. Δεν θα χρησιμοποιείται για αγώνες υδατοσφαίρισης.

    Οι ανοιχτές κολυμβητικές δεξαμενές που περιλαμβάνονται στην παρούσα άδεια θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για προθέρμανση ? προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών. Η παρούσα άδεια ισχύει έως 8-10-2016.

    [22] Πρώτο «τριπλ νταμπλ» για τον Αντετοκούνμπο και εγκώμια από τον Κόμπε Μπράιαντ

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε το πρώτο «τριπλ νταμπλ» της καριέρας του, καθώς σε 41:44 λεπτά συμμετοχής στον αγώνα των Μπακς με τους Λέικερς στο Μιλγουόκι είχε 27 πόντους (3/6 βολές, 12/16 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 4 τάπες, 3 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος. Ο Έλληνας σταρ γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους, αλλά και τον Κόμπε Μπράιαντ και οδήγησε τους Μπακς στη νίκη με 108-101.

    Ο Μπράιαντ, που αποθεώθηκε στην τελευταία του εμφάνιση στο Μιλγουόκι είχε 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ στο ενεργητικό του και το τέλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα άσο.

    «Ο Γιάννης είναι πάρα πολύ καλός παίκτης με τρομερό ταλέντο και απίστευτη προοπτική. Ο Τζέισον Κιντ μου είχε πει πως το σημαντικότερο για τον Γιάννη είναι να αποφασίσει τι θέλει να γίνει. Αν πραγματικά θέλει να γίνει μεγάλος παίκτης ή όχι. Είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνει», τόνισε ο Κόμπι και συμπλήρωσε:

    «Μίλησα μαζί του και του είπα πως για να γίνει ένας παίκτης υψηλού επιπέδου χρειάζονται θυσίες και σκληρή δουλειά. Ειδικά ατομικά. Ο Γιάννης έχει όλα τα προσόντα για να γίνει μεγάλος παίκτης. Διαθέτει τα κατάλληλα σωματικά προσόντα και την απαραίτητη εξυπνάδα, αλλά πρέπει να δουλέψει για να γίνει καλύτερος».

    Από την πλευρά του ο Αντετοκούνμπο ζούσε μια ακόμη μαγική βραδιά:. «Ήταν μια σπουδαία βραδιά. Σαν πάρτι! Ήταν η τελευταία εμφάνιση του Κόμπι και ήμουν ενθουσιασμένος που τον είχαμε εδώ. Είναι ένα από τα πρότυπά μου, τον παρακολουθούσα όταν ήμουν νεότερος», τόνισε ο 21χρονος άσος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 February 2016 - 11:32:55 UTC