Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο λιμάνι του Πειραιά το «Blue star 1» με 1.352 μετανάστες και πρόσφυγες
  • [02] Δ. Σπάθης: Οι θεατρολογικές του μελέτες, συμβολή στην πολιτιστική μας αυτογνωσία
  • [03] Μουσείο Νίκου Γκάτσου ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο δήμος στην Ασέα Αρκαδίας
  • [04] Dome Event: Πέντε διαφορετικές δράσεις με επίκεντρο το προσφυγικό, σε χώρους της Αθήνας
  • [05] Κηδεύτηκε ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κυριακίδης
  • [06] Αλ.Τσίπρας: Όχι σε συμφωνίες, αν δεν κατοχυρωθεί διαμερισμός βαρών, για το
  • [07] Σε επίτιμο διδάκτορα της Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ θα αναγορευθεί ο Π. Μάρκαρης

  • [01] Στο λιμάνι του Πειραιά το «Blue star 1» με 1.352 μετανάστες και πρόσφυγες

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 6.40 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο«Blue star 1» μεταφέροντας 1.352 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το πλοίο παρέλαβε 918 άτομα από τη Μυτιλήνη και 434 από τη Χίο.

    Οι μετανάστες κατευθύνθηκαν στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά όπου φιλοξενούνται προσωρινά, ενώ κάποιοι από αυτούς αναμένεται να οδηγηθούν στα κέντρα προσωρινής κράτησης με πούλμαν.Στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά υπάρχουν στελέχη του Ερυθρού Σταυρού και μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές για τη διευκόλυνση των μεταναστών.

    Στις 10 το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας»μεταφέροντας 30 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

    [02] Δ. Σπάθης: Οι θεατρολογικές του μελέτες, συμβολή στην πολιτιστική μας αυτογνωσία

    Με τη μορφή του Δημήτρη Σπάθη (1925-2014) βιντεοσκοπημένη, να μιλάει για το πνεύμα και τη λειτουργία των παραστάσεων στις Δελφικές Γιορτές του 'Αγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ, ξεκίνησε την Τετάρτη 25/2 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη, η εκδήλωση για την έκδοση «Από τον Χορτάτση στον Κουν. Μελέτες για το νεοελληνικό θέατρο», που κυκλοφορεί από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) με επιμέλεια του Νικηφόρου Παπανδρέου, ομότιμου καθηγητή της Θεατρολογίας στο ΑΠΘ.

    Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του ΜΙΕΤ Διονύσης Καψάλης, που μίλησε για έναν «μοναδικό θησαυρό», ο οποίος δυστυχώς δεν μπόρεσε να δει το φως της δημοσιότητας όσο ζούσε ο Σπάθης. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Νικηφόρος Παπανδρέου, παρατηρώντας πως μολονότι ο Σπάθης υπήρξε σπουδαίος δάσκαλος, το μεγαλύτερο μέρος του έργου του παρέμεινε σε όλο το διάστημα του βίου του διασκορπισμένο, βρίσκοντας μόνο τώρα τη θέση του στην «τριζάτη έκδοση» του ΜΙΕΤ. «Ένας άλλος τίτλος που θα μπορούσε να δοθεί στο βιβλίο», συνέχισε ο ομιλητής, «θα ήταν "Η δύσκολη πορεία του νεοελληνικού θεάτρου προς την ωριμότητα". Τα κριτήρια του Σπάθη στη γραμμή αυτή είναι πάντοτε κοινωνιοκεντρικά: τοποθετεί το θέατρο στο πλαίσιο της κοινωνίας και της εποχής του, αλλά και στο εσωτερικό της ιστορίας των ιδεών, διευρύνοντας τη θεατρολογική του ματιά. Και η διεύρυνση της θεατρολογικής του ματιάς περιλαμβάνει και τη χειραφέτηση του θεάτρου από τη λογοτεχνία. Το θέατρο στην αντίληψη του Σπάθη δεν είναι λογοτεχνικό μνημείο, αλλά ζωντανή παράσταση. Σίγουρα, ήταν ο πιο μοντέρνος θεατρολόγος απ' όλους μας».

    [03] Μουσείο Νίκου Γκάτσου ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο δήμος στην Ασέα Αρκαδίας

    Μουσείο αφιερωμένο στον ποιητή Νίκο Γκάτσο ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο δήμος Τρίπολης στην γενέτειρά του Ασέα, αξιοποιώντας το πατρικό σπίτι του ποιητή, που είναι σε κακή κατάσταση.Την απόφαση αυτή έλαβε ο δήμος Τρίπολης, ύστερα από την δωρεά του πατρικού σπιτιού του ποιητή, από την κληρονόμο του Αγαθή Δημητρούκα, μαζί και με όμορο οίκημα που ουσιαστικά αποτελεί νεότερη επέκταση του πατρικού σπιτιού του Νίκου Γκάτσου στην 'Ανω Ασέα, από τους κληρονόμους του ακινήτου Βασιλική Γκάτσου, Χρυσάνθη Πλατανίτη και Κανέλλας Γιαννακούλη.

    Η διαδικασία της δωρεάς του ακινήτου βρίσκεται στο τελικό στάδιο, αφού το μεσημέρι της Τρίτης έγινε η αποδοχή από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Τρίπολης και σύντομα θα υπογραφούν τα συμβόλαια.

    [04] Dome Event: Πέντε διαφορετικές δράσεις με επίκεντρο το προσφυγικό, σε χώρους της Αθήνας

    Τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους αυτοί, που συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες, ομάδες ή οργανώσεις, παρεμβαίνουν και αλλάζουν τις ζωές ανθρώπων, ειδικά σε συνθήκες που δημιουργούν ραγδαίες αλλαγές όπως η προσφυγική κρίση, θα παρουσιαστούν από τις 26 έως 28 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, στα πλαίσια του Dome Event, μαζί με μαρτυρίες και ντοκουμέντα.

    Το Dome Event, μία διεθνής διοργάνωση της plays2place που σκοπό έχει να προβάλει και να αναδείξει ανθρώπους, ιστορίες και πρωτοβουλίες από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, πραγματοποιείται για πρώτη φορά και θα παρουσιάσει πέντε διαφορετικές δράσεις σε πέντε διαφορετικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας με θεματική το προσφυγικό ζήτημα. Το Ινστιτούτο Γκαίτε, η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, το Ξενοδοχείο Μπάγκειον της Ομόνοιας, ο Πολιτιστικός Χώρος «Συνεργείο» και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, είναι οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τις δράσεις αυτές.

    [05] Κηδεύτηκε ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κυριακίδης

    Στα χώματα της γενέθλιας πόλης του της Θεσσαλονίκης- της πόλης που δεν εγκατέλειψε ποτέ στα 92 χρόνια της πολυτάραχης και δημιουργικότατης ζωής του, αναπαύεται από το απόγευμα σήμερα ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κυριακίδης.

    Μια ...σκάλα στημένη στην είσοδο του ναού της Αγίας Σοφίας, στολισμένη με λευκά λουλούδια κι ένα χαρτί που έγραφε... «Στον δάσκαλο» αποχαιρέτησε η ...παλιά "φουρνιά" της φωτο-ειδησεογραφικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης τον... "δάσκαλο" της Γιάννη Κυριακίδη.

    Μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας τον Γιάννη Κυριακίδη που πέθανε προχθές σε ηλικία 92 ετών, αποχαιρέτησαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Α.Φωκιανίδης, ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Γιακουμίδης, ο δημοσιογράφος (εκ μέρους των Ποντιακών Ενώσεων) Φόρης Πεταλίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, και η κόρη του εκλιπόντα, η σκηνογράφος Αφροδίτη (Τίτυ) Κυριακίδου.

    Ο δήμαρχος "θυμήθηκε" τα "κλίκ" του Γιάννη Κυρακίδη απ? το 1964 (στο γάμο του με την Αθηνά Μπουτάρη), ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ το ότι «ο Κυριακίδης καθιέρωσε την έννοια του φωτο-ειδησεογράφου», και η Τίτυ Κυριακίδου τον «Πόντιο πατέρα και φίλο και το στίγμα που άφησε στην πόλη και την καρδιά όλων για πάντα...».

    Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τον "κυρ-Γιάννη" - σύμβολο και "μύθο" της πόλης. Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος (στην πλειονότητα τους παλιοί του συνεργάτες), πολιτικοί, αλλα και πολίτες της πόλης συνόδευσαν -παρά την ισχυρή βροχή- τον "κυρ-Γιάννη" τους ως τα νεκροταφεία Αναστάσεως του Κυρίου.

    [06] Αλ.Τσίπρας: Όχι σε συμφωνίες, αν δεν κατοχυρωθεί διαμερισμός βαρών, για το

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την άσκηση βέτο άφησε μιλώντας ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου η Ελλάδα να μην μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών, προκειμένου να υπάρξει πλέον αναλογικός διαμερισμός της ευθύνης σε όλες τις χώρες της ΕΕ και να τηρηθούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί. Η Ελλάδα προσέρχεται με σκληρή στάση στη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου και ζητεί απόφαση για υποχρεωτική αναλογική συμμετοχή στο relocation και στο resettlement των προσφύγων από όλες τις χώρες της Ένωσης.

    Ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου, πριν από την Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου, να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση για τη θέση με την οποία θα προσέλθει η Ελλάδα στην κρίσιμη αυτή Σύνοδο. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ντροπή για την Ευρώπη να ανατρέπονται και να ακυρώνονται οι αποφάσεις των ηγετών της από παρασυνάξεις μελών της αστυνομίας κάποιων χωρών, και έκανε ρητή αναφορά στην Αυστρία καταγγέλλοντας ότι συνιστά απαράδεκτη συμπεριφορά η σύγκληση παρασυνάξεων χωρίς μάλιστα τη συμμετοχή άμεσα των ενδιαφερομένων χωρών.

    «Πρέπει να παραδεχθούμε ότι μέχρι στιγμής η διαχείριση της κρίσης από την Ευρώπη είναι απογοητευτική. Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κοινοί μας κανόνες, είτε ισχύουν για όλους είτε δεν υπάρχουν κανόνες. Κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι συμφωνίες, οι κοινές μας συμφωνίες, είτε τηρούνται από όλους είτε δεν υπάρχουν συμφωνίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση και την αδυναμία διαχείρισης αυτής της κρίσης από το σύνολο της Ευρώπης. «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα βρέθηκε στο απόσπασμα στο όνομα των κοινών κανόνων και στο όνομα της αρχής ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να υπογραμμίσει ότι ξαφνικά σήμερα αποδεικνύεται πως η πίεση για εφαρμογή των κανόνων είναι κάτι που αφορά ορισμένους και όχι όλους. «Κατά την άποψή μου έχει συμβεί κάτι ακόμη χειρότερο», είπε ο κ. Τσίπρας για να καταγγείλει: «Είναι ντροπή για την Ευρώπη να αποφασίζουν οι ηγέτες της Ευρώπης και αργότερα οι αποφάσεις αυτές να ακυρώνονται από τις αποφάσεις κάποιων παρασυνάξεων, μεταξύ των επικεφαλής της αστυνομίας κάποιων μόνο κρατών και μάλιστα κρατών όχι μόνο της Ε.Ε. αλλά και κρατών μη μελών της ΕΕ που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή διαδρομή». Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτο από την πλευρά μιας χώρας, με μεγάλη ιστορία στην Ένωση, της Αυστρίας, να συγκαλεί παρασυσκέψεις για το προσφυγικό, χωρίς τη συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερόμενων χωρών. «Είναι κοινή ομολογία ότι το προσφυγικό δεν μπορεί να λυθεί χωρίς συνεργασία των κρατών μελών της Ένωσης και ειδικά αυτών που αφορά άμεσα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    «Η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να απαιτήσει από εδώ και στο εξής, από τους εταίρους μας, να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ακριβώς όπως υπεύθυνα συμπεριφερόμαστε κι εμείς σε μια κρίση η οποία έχει φορτώσει μια μικρή χώρα με βάρος μεγαλύτερο από αυτό που της αναλογεί. Και πρέπει λοιπόν να απαιτήσουμε άμεσα να εφαρμοστούν χωρίς χρονοτριβή άλλη, και χωρίς παρεκκλίσεις το σύνολο όσων συμφωνήθηκαν», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε για τις προθέσεις της κυβέρνησης: «Από εδώ και στο εξής, δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά. Ή θα βρισκόμαστε σε μια Ένωση με κοινούς κανόνες για όλους που όλοι θα τους τηρούμε ή ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε το δεύτερο ενδεχόμενο. Και θέλω από σήμερα να ξεκαθαρίσω από το βήμα της Βουλής ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει από εδώ και στο εξής σε συμφωνίες αν δεν κατοχυρωθεί ο υποχρεωτικός διαμερισμός των βαρών και της ευθύνης αναλογικά στα κράτη μέλη».

    «Από τη δική μας πλευρά κάναμε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να δώσουμε ουσιαστική βοήθεια, ζεστασιά, ανθρωπιά, ασφάλεια σε κυνηγημένους και ξεριζωμένους ανθρώπους. Και θα είμαστε οι πρώτοι που θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις απέναντι και στους πρόσφυγες, στις ανθρώπινες αξίες όσο και απέναντι στους εταίρους μας. Αυτό που δεν πρόκειται όμως να κάνουμε είναι να αποδεχθούμε την μετατροπή της χώρας μας σε μια μόνιμη αποθήκη ψυχών και την ίδια στιγμή να συνεχίζουμε τις Συνόδους Κορυφής να λειτουργούμε σα να μην συμβαίνει τίποτα», είπε ο πρωθυπουργός.

    «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε ότι μια σειρά από χώρες όχι μόνο θα χτίζουν τείχη και φράχτες αλλά ταυτόχρονα δεν θα δέχονται να φιλοξενήσουν ούτε ένα πρόσφυγα. Δεν θα δέχονται να μοιραστούν το βάρος», είπε ο κ. Τσίπρας και ενημέρωσε τη Βουλή ότι πριν φύγει για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μάρτη θα ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση και σύγκλιση σε ότι αφορά τη θέση της χώρας στη Σύνοδο. Σε αυτή τη συνάντηση, είπε πως θα ζητήσει να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, η Ελλάδα στη Σύνοδο να απαιτήσει απόφαση για υποχρεωτική αναλογική συμμετοχή στο relocation και στο resettlement των προσφύγων από όλες τις χώρες της Ένωσης. «Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να σηκώνουν φράκτες και να ρίχνουν το βάρος σε μια χώρα επειδή η γεωγραφική της θέση την έχει οδηγήσει σε μια αντικειμενική αδυναμία, να γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι ανεκτό και η Ελλάδα θα αντιδράσει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη αλλά υπάρχουν δυνάμεις και κυβερνήσεις που συμπαραστέκονται σε αυτό το δίκαιο αίτημα.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας και ρατσισμού και οργισμένος καταδίκασε ως πράξη σκοταδισμού, το πρόσφατο ανατριχιαστικό γεγονός στο Σχιστό όταν «αρρωστημένοι εγκέφαλοι έκαναν την αθλιότερη των πράξεων στο κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων», « όταν στο όνομα χριστιανικών ιδεωδών, κρέμασαν το φρικιαστικό σύμβολο κομμένης κεφαλής γουρουνιού και έβαλαν δίπλα το σταυρό».

    «Ανόητοι και θλιβεροί υπάνθρωποι επικαλούνται τη θρησκεία και την πατρίδα. Και σας καλώ να τους καταδικάσουμε διότι δεν έχουν το δικαίωμα να επικαλούνται ούτε τη θρησκεία ούτε την πατρίδα! Οι πατριδοκάπηλοι! Διότι ο πυρήνας του χριστιανισμού είναι η αγάπη προς το συνάνθρωπο και η πατρίδα είναι μια πατρίδα που έχει υποφέρει από προσφυγιά, από μετανάστευση και ξέρει από ξεριζωμό και δεν θα το επιτρέψουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

    Η λίστα Μπόργιανς

    O υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, στην ηλεκτρονική του αλληλογραφία προς τις ελληνικές αρχές σήμερα που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας στα πρακτικά της βουλής, επιβεβαιώνει το περιεχόμενο των τηλεγραφημάτων του προξένου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ ότι οι μεταξύ τους συνομιλίες αφορούσαν ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από CD.

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε με οξύτητα την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για την στάση της και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα φέρει όλα τα στοιχεία στο φως.

    Ο κ. Μπόργιανς αναφέρει ότι «μπορώ να επιβεβαιώσω την περιγραφή του τότε Έλληνα Πρόξενου στο Ντίσελντορφ, κ. Πλεξίδα, ότι στο πλαίσιο επανειλημμένων συνομιλιών μας, του προσέφερα βοήθεια για την ενίσχυση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης, καθώς επίσης και για την ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από CD».

    Στην επιστολή σημειώνονται και τα εξής:

    «Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015. Αντικείμενο της συζήτησης το 2012 ήταν πιθανές ενδείξεις για Έλληνες φοροφυγάδες. Επιπλέον, ήταν ξεκάθαρο από τότε, πως αυτού του είδους η υποστήριξη δεν είναι δυνατό να παρασχεθεί από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση αλλά μονάχα από τα κρατίδια, καθώς η φορολογική διοίκηση στη Γερμανία είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατιδίων της χώρας. Κατά συνέπεια, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να παράσχει τη συγκεκριμένη βοήθεια. Λόγω της επιφυλακτικότητας του Έλληνα συνομιλητή μου για μια συνεργασία σε επίπεδο κρατιδίου, είχα μιλήσει και με τον υπουργό Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για την πρόθεσή μας, ο οποίος την ενέκρινε ρητά, γεγονός για το οποίο ενημέρωσα τον κ. Πλεξίδα και εγγράφως».

    Η Ν.Δ.

    Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τη λίστα Μπόργιανς, τον κατηγόρησαν ότι αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και ότι την ώρα που ζητά εθνική συνεννόηση επιλέγει το δρόμο του διχασμού.

    «Ο κ. Τσίπρας, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται θλιβερά κατώτερος των περιστάσεων. Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει δραματικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, επιλέγει για μια ακόμη φορά το δρόμο του διχασμού, της συκοφαντίας και της λασπολογίας», τόνισαν οι ίδιοι κύκλοι και συμπλήρωσαν:

    «Κι όλα αυτά, ενώ μόλις σήμερα το πρωί ζητούσε συνεννόηση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της εκτός ελέγχου κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και στην οποία ο ίδιος συνέβαλλε με την πολιτική του. Επιτίθεται ανοίκεια εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος αναλαμβάνει εδώ και ένα μήνα συνεχείς πρωτοβουλίες εντός και εκτός Ελλάδας ενίσχυσης της χώρας απέναντι στο εθνικό ζήτημα του προσφυγικού».

    «Από τη μία ζητά συνεννόηση και από την άλλη υβρίζει. Είναι ο Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ της πολιτικής. Αποκορύφωμα αυτής της απαράδεκτης στάσης είναι ότι χρησιμοποίησε σήμερα στη Βουλή ως δήθεν αποδεικτικό των θέσεών του μια επιστολή που λέει τα αντίθετα από αυτά που ισχυρίστηκε», κατέληξαν.

    [07] Σε επίτιμο διδάκτορα της Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ θα αναγορευθεί ο Π. Μάρκαρης

    Τον ..."ταξιδιώτη των κειμένων", τον ...Ελληνόφωνο, Τουρκόφωνο αλλά και άψογο γνώστη της γερμανικής γλώσσας, από την οποία έχει μεταφράσει πλήθος λογοτεχνικών και άλλων έργων, τον συγγραφέα κινηματογραφικών και τηλεοπτικών σεναρίων και εσχάτως αστυνομικής λογοτεχνίας Πέτρο Μάρκαρη, αναγορεύει σε επίτιμο διδάκτορά του το τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ.

    Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00, στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 February 2016 - 7:32:43 UTC