Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να πάψει να παίζει κρυφτό, καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη λίστα Μπόργιανς
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν διαλύεται ούτε θα ενταχθεί σε αλλο κόμμα
  • [03] Τηλεφωνική συνομιλία του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με τον Ιταλό ομόλογό του Π. Τζεντιλόνι
  • [04] Ανακαλείται η πρέσβης της Ελλάδας στη Βιέννη
  • [05] Ευ. Τσακαλώτος: Η εγγύηση των καταθέσων είναι συστατικό στοιχείο μιας νομισματικής ένωσης
  • [06] Για προβολή ατεκμηρίωτων ισχυρισμών κατηγόρησε τη ΝΔ ο Γ. Σταθάκης
  • [07] Απογοητευμένοι οι αγρότες της Δυτ. Μακεδονία από τον διάλογο με τον πρωθυπουργό
  • [08] Αρ. Μπαλτάς: Στόχος το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία τη νέα τουριστική σεζόν
  • [09] Επέστρεψαν οικειοθελώς οι περισσότεροι πρόσφυγες που είχαν φύγει από το Κέντρο Μετεγκατάστασης Διαβατών
  • [10] Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε ο Β. Λεβέντης
  • [11] Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Βασίλης Γεωργιάδης
  • [12] Με 11 πλοία συμμετέχει το Πολεμικό Ναυτικό στις πρσφυγικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο
  • [13] Εκλογές FIFA: Νέος πρόεδρος, νέες ελπίδες
  • [14] Για δύο χρόνια στην Ατλέτικο Μινέιρο ο Ρομπίνιο
  • [15] Ο Γιάννου υπέγραψε στην Γκουανγκζού R&F
  • [16] Παπαγεωργίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στόχος στο Παγκόσμιο η τριάδα στον όμιλο μας»

  • [01] Να πάψει να παίζει κρυφτό, καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη λίστα Μπόργιανς

    «Να πάψει να παίζει κρυφτό και να πάρει επιτέλους θέση με το ζήτημα της λίστας Μπόργιανς», καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, μια ημέρα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή και τη δημοσιοποίηση τής επιστολής Μπόργιανς. Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι η συνεχιζόμενη σιωπή εκ μέρους της ΝΔ συνιστά ομολογία ενοχής και τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας.

    «Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον Κυρ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ζήτημα της άρνησης αποδοχής στοιχείων για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή από το γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καταθέτοντας τη σχετική επιστολή του Β. Μπόργιανς, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επιλέξει να απουσιάζει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ υπογραμμίζει ότι ο κ. Κουμουτσάκος «επέλεξε πάλι να μην απαντήσει επί της ουσίας, κάνοντας λόγο για "λάσπη" και ότι ο Α.Τσίπρας δεν ανέφερε τις λέξεις... "ηλεκτρονικά στοιχεία-cd", αλλά μόνο cd».

    «Αν μη τι άλλο, η συνεχιζόμενη σιωπή όχι μόνο συνιστά ομολογία ενοχής από την πλευρά της ΝΔ, αλλά αναδεικνύει και τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας. Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά υιοθετούσε με περισσή ευκολία σκληρά μέτρα εναντίον των αδυνάτων, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να προστατέψει τους ισχυρούς. Καλούμε τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, να πάψει να παίζει κρυφτό αναφορικά με το θέμα της λίστας Μπόργιανς και να πάρει επιτέλους επίσημα θέση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν διαλύεται ούτε θα ενταχθεί σε αλλο κόμμα

    Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί και θα συνεχίσει να είναι ο φορέας προτάσεων αλλαγής για τη πορεία της χώρας, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "ΒΗΜΑ FM", ένα εικοσιτετράωρο πριν από το συνέδριο του κόμματος. «Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί. Το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει. Αν εννοείτε, να ενταχθεί το Ποτάμι σε ένα άλλο κόμμα από τα υπάρχοντα, αυτό δεν θα γίνει», είπε.

    Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ταυτόχρονα ότι είναι έτοιμος για μικρές και μεγάλες συνεργασίες. «Ανάλογα τη συγκυρία, ανάλογα τα εμπόδια, ανάλογα τις ανάγκες της χώρας, εμείς θα συνεργαστούμε, σε μικρές ή σε μεγάλες συνεργασίες. Μικρές μπορεί να είναι συνεργασίες στη Βουλή για να προασπίσουμε κάτι, και μεγαλύτερες είναι να φτιάξουμε ένα μέτωπο, για τρία, τέσσερα, πέντε συγκεκριμένα προβλήματα που θεωρούμε ότι είναι σημαντικά. Όλα αυτά, όμως, θα τα συζητήσει το συνέδριο».

    Επεσήμανε ακόμη ότι το Ποτάμι είναι ανοικτό κόμμα και όλες οι απόψεις διατυπώνονται ελεύθερα. «... Έχουμε μια απέχθεια στις πειθαρχικές διώξεις. Έχουμε αφήσει όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, οπότε ο καθένας λέει την άποψή του. Την Παρασκευή, αύριο δηλαδή, θα μιλήσει ο επικεφαλής, το Σάββατο θα μιλήσουν όλα τα στελέχη του κινήματος και την Κυριακή θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Τόσο απλά και τόσο Ποταμίσια», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι από Δευτέρα όλοι δεσμεύονται από τις αποφάσεις του Συνεδρίου, κι όποιος δεν τις αποδέχεται δεν μπορεί να συνεχίσει στο Ποτάμι.

    [03] Τηλεφωνική συνομιλία του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με τον Ιταλό ομόλογό του Π. Τζεντιλόνι

    Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι, όπως αναφέρει σχετικό ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών της Ρώμης

    «Η Ιταλία- τόνισε ο Τζεντιλόνι- θεωρεί επικίνδυνες μονομερείς πρωτοβουλίες σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό. Η Ιταλία δεν συμμερίζεται τις θέσεις που στοχεύουν στο να αποδώσουν σε μια μόνον χώρα, όπως στην Ελλάδα, την ευθύνη αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης», αναφέρει το ανακοινωθέν του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Παράλληλα, τονίζεται ότι ο Πάολο Τζεντιλόνι, στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Νίκο Κοτζιά, τόνισε πως «χρειάζεται η συμβολή όλων, αλλά οι αποτελεσματικές λύσεις δεν μπορούν παρά να υιοθετηθούν στα πλαίσια μιας αλληλέγγυας ευρωπαϊκής προσπάθειας, με ευρεία συναίνεση».

    [04] Ανακαλείται η πρέσβης της Ελλάδας στη Βιέννη

    Με ανάκληση της πρέσβεως μας στη Βιέννη, Χρυσούλας Αλειφέρη, στην Αθήνα για διαβουλεύσεις απαντά η Ελλάδα στην Αυστρία. Μετά από το διάβημα που πραγματοποίησε το υπουργείο των Εξωτερικών δύο ημέρες πριν, για την πρωτοβουλία διάσκεψης στη Βιέννη των Αυστριακών υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών με τους ομολόγους τους των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων εν απουσία της Ελλάδας, ως «πράξη μη φιλική» και «εξωθεσμική που παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα των Συνθηκών της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες», σήμερα, με εντολή του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά καλείται στην Αθήνα η κ. Αλειφέρη, «προκειμένου να διαφυλαχθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας».

    «Είναι σαφές», τονίζει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «ότι τα μεγάλα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με σκέψεις, νοοτροπίες και εξωθεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν τις ρίζες τους στο 19ο αιώνα ούτε οι αποφάσεις των αρχηγών κρατών μπορούν να υποκαθίστανται από οδηγίες Αστυνομικών διευθυντών. Το τελευταίο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα Δημοκρατίας. Καταδεικνύει δε την ανάγκη προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους ανιστόρητους».

    Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει επίσης ότι «οι μονομερείς πρωτοβουλίες για την επίλυση του προσφυγικού και οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου από κράτη μέλη της ΕΕ είναι πρακτικές που μπορούν υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης». Επισημαίνει δε ότι «οι ευθύνες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης δεν μπορούν να βαρύνουν μία μόνο χώρα», καθώς «η κοινή λογική επιτάσσει ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Η Ελλάδα εργάζεται σε μια τέτοια κατεύθυνση»

    [05] Ευ. Τσακαλώτος: Η εγγύηση των καταθέσων είναι συστατικό στοιχείο μιας νομισματικής ένωσης

    «Η εγγύηση των καταθέσεων είναι συστατικό στοιχείο μιας νομισματικής ένωσης, γιατί εάν το σύστημα είναι διαφορετικό ανάλογα την περιοχή θα είναι διαφορετικό και το επιτόκιο, γιατί τα ασφάλιστρα κινδύνου θα είναι υψηλότερα και αυτό είναι αρνητικό στοιχείο, όταν επιδιώκεις μια νομισματική ένωση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων.

    Αναφερόμενος στο υπάρχον ευρωπαϊκό σύστημα εγγυήσεων, ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι «είναι ακόμη πίσω» και κινείται ανάμεσα σε δυο απόψεις: την άποψη που εκφράζεται κυρίως από τη Γερμανία και αποσκοπεί στη μείωση του ρίσκου για τις τράπεζες και εκείνης που εκφράζεται κυρίως από τις χώρες του νότου και την Ελλάδα για περισσότερη "διανομή" του ρίσκου.

    «Αν προχωρήσουμε ταυτόχρονα στη μείωση και το μοίρασμα του ρίσκου, τότε μειώνουμε περισσότερο τους κινδύνους για μια νέα κρίση», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

    Σχολιάζοντας την άποψη που εκφράστηκε από το ΚΚΕ ότι με την εφαρμογή της οδηγίας στηρίζεται το μεγάλο τραπεζικό κεφάλαιο, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε τη θέση του Τζον Ρόμπισον για την αγορά εργασίας, ότι «το χειρότερο στον καπιταλισμό είναι να μην σε εκμεταλλεύεται ο καπιταλισμός» γιατί τότε μένεις άνεργος, όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «όταν καταρρέουν οι τράπεζες, οι επιπτώσεις στην εργατική τάξη, είναι δραματικότατες».

    [06] Για προβολή ατεκμηρίωτων ισχυρισμών κατηγόρησε τη ΝΔ ο Γ. Σταθάκης

    Στοιχεία του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, για να απαντήσει στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι η εικόνα που εμφανίζει περί «κύματος φυγής των ελληνικών επιχειρήσεων προς την Βουλγαρία», είναι «παραπλανητική».

    Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι στη γείτονα χώρα μετέφεραν τις δραστηριότητές τους 60.000 επιχειρήσεις τους τελευταίους τρεις-τέσσερις μήνες, κάτι που ο κ. Σταθάκης σχολίασε ως «καταστροφολογία», κατηγορώντας τη ΝΔ για «προβολή ατεκμηρίωτων ισχυρισμών».

    Ο υπουργός Οικονομίας, επικαλέστηκε στοιχεία, τα οποία παρουσίασε ο πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητήριου Βορείου Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία: ενώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το σύνολο των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στη Βουλγαρία ήταν 11.000 -εκ των οποίων 9.000 δεν είχαν ούτε έναν απασχολούμενο και οι 6.000 είχαν μηδενική δραστηριότητα- στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 υπήρξαν περίπου 2.000 νέες εγγραφές, οι οποίες, όμως, στο σύνολό τους δεν δημιούργησαν ούτε μία νέα θέση εργασίας.

    [07] Απογοητευμένοι οι αγρότες της Δυτ. Μακεδονία από τον διάλογο με τον πρωθυπουργό

    Με τη φράση «δεν αλλάζει τίποτα, μας επανέλαβε ό,τι είπε στους συναδέλφους μας στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα», ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής των οκτώ μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία, Δημήτρης Μόσχος, εξέφρασε την απογοήτευσή του από τα αποτελέσματα του σημερινού διαλόγου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    «Άφησε από έξω από τη φορολογία τη συνδεδεμένη και την εξισωτική, ενώ για το αφορολόγητο το έθεσε στις 12.000 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενων και των ασφαλιστικών εισφορών) και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί», μας είπε χαρακτηριστικά. «Το μόνο θετικό είναι το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ, κάτι που δεν υπήρχε στο προσχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα», μας επισήμανε.

    Λέγοντας «αμφιβάλλω αν η ελληνική κυβέρνηση θα κατεβάσει για ψήφιση στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο», απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μόσχος σημείωσε πως «το τι μέλλει γενέσθαι στα μπλόκα, θα κριθεί στις επόμενες ώρες».

    Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη τής αντιπροσωπείας που συμμετείχε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αποτιμήσουν όσα ειπώθηκαν και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Από τη Βόρεια Ελλάδα στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, συμμετείχαν, πέραν του κ. Μόσχου, εκπρόσωποι από τα μπλόκα των Προμαχώνα, Μάλγαρα και Αμύνταιο.

    [08] Αρ. Μπαλτάς: Στόχος το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία τη νέα τουριστική σεζόν

    "Προσπαθούμε και ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς.

    Όπως εξήγησε ο κ. Μπαλτάς, μιλώντας στην εκπομπή "Δύο στις 12", με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, η καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα συμβάλλει και στην αύξηση των πόρων που εισπράττονται από το κράτος, ενώ έκανε γνωστό ότι η εξορθολόγηση στις τιμές των εισιτηρίων θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, όπως η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Μπαλτάς υπογράμμισε ότι έγιναν μέχρι τώρα αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων, λέγοντας ότι κάποιες τιμές ήταν δραματικά χαμηλές, επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις δεν θα γίνονται με ήπιο τρόπο και όχι οριζόντια. "Αυξήσαμε τις τιμέςσε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποια εισιτήρια που ήταν δραματικά χαμηλά και προσπαθούμε με έναν έναν ήπιο τρόπο σχετικά να το γενικεύσουμε και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ροτόντα" είπε.

    [09] Επέστρεψαν οικειοθελώς οι περισσότεροι πρόσφυγες που είχαν φύγει από το Κέντρο Μετεγκατάστασης Διαβατών

    Γύρισαν πίσω, στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Διαβατών, οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες που νωρίτερα το πρωί είχαν ανοίξει τον φράχτη και είχαν φύγει προκειμένου να πάνε στην Ειδομένη.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσωρινά υπεύθυνος για το Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά Σάκης Παπαθεμελής, "το πρωί έφυγαν περίπου 250 άτομα αλλά λίγες ώρες μετά, επέστρεψαν οι περισσότεροι".

    Όσοι δεν επέστρεψαν, προσπαθούν να φτάσουν στα σύνορα και ακόμα πιο κοντά στον τελικό προορισμό τους. Όπως μια μεγάλη οικογένεια Σύριων που εντόπισε το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε μια καντίνα, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς. Με μικρά παιδιά που έτρωγαν χαρούμενα πατάτες με κέτσαπ και "ζωσμένοι" με τις βαριές αποσκευές τους, οι Σύροι δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν το ταξίδι της προσφυγιάς.

    [10] Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε ο Β. Λεβέντης

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε, νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος τού εξέφρασε την ανησυχία του για τη χώρα.

    «Ηκυβέρνηση διαψεύδεται πολύ γρήγορα σε πολλά από αυτά που επιδιώκει» ανέφερε ο κ. Λεβέντης για να προσθέσει: «Όλα αυτά, με έκαναν να ζητήσω συνάντηση μαζί σας. Στην Ένωση Κεντρώων πάντα ενεργούμε, όχι για το κόμμα αλλά για τον τόπο».

    «Με χαρά θα ακούσω τις απόψεις σας» δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τον κ. Λεβέντη.

    «Είναι η πρώτη φορά που τα λέμε κατ΄ιδίαν. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές η άποψη των πολιτικών αρχηγών των δημοκρατικών κομμάτων, μου είναι πάντα χρήσιμη» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

    [11] Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Βασίλης Γεωργιάδης

    Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι ο Βασίλης Γεωργιάδης.Η ΚΕΦΕ της ΟΝΝΕΔ, αφού έλαβε υπόψη της ότι έως τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή νέου προέδρου της Οργάνωσης Νέων της ΝΔ κατατέθηκε μία και μόνη έγκυρη και εμπρόθεσμη υποψηφιότητα, ανακήρυξε ως νεοκλεγέντα πρόεδρο της οργάνωσης τον Βασίλη Γεωργιάδη.

    Πρόκειται για κατ'ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων πάρ. 7 του άρθρου 10 του καταστατικού της ΝΔ για την εκλογή προέδρου του κόμματος και της πάρ. 5 του άρθρου 3 του Κανονισμού Γενικών Αρχών Λειτουργίας και Εκλογής των Κομματικών Οργάνων.

    [12] Με 11 πλοία συμμετέχει το Πολεμικό Ναυτικό στις πρσφυγικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο

    Με 11 πλοία συμμετέχει στις επιχειρήσεις διαχείρισης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Πρόκειται για 4 κανονιοφόρους, 2 πυραυλακάτους και 5 παράκτια περιπολικά.

    Στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο -στη Μόνιμη Ναυτική Δύναμη Μεσογείου (SNMG2)0 έχει διατεθεί η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ.

    [13] Εκλογές FIFA: Νέος πρόεδρος, νέες ελπίδες

    Ιστορική ημέρα για το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο η 26η Φεβρουαρίου. Το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο αλλάζει σελίδα, καθώς ο διάδοχος του Σεπ Μπλάτερ θα προκύψει μετά τις αρχαιρεσίες του έκτακτου συνεδρίου της FIFA στο επιβλητικό «Hallenstadion» της βόρειας Ζυρίχης. Ο επί 17 χρόνια «ισχυρός άνδρας» του ποδοσφαίρου παύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο εν μέσω σκανδάλων διαφθοράς, που έπληξαν ανεπανόρθωτα την εικόνα του ίδιου, δεκάδων παραγόντων που ενεπλάκησαν, αλλά κυρίως του αθλήματος.

    Μεταβατικός πρόεδρος ανέλαβε ο Ίσα Χαγιάτου που θα παραδώσει τα «σκήπτρα» σε έναν από τους πέντε υποψήφιους: Τζιάνι Ινφαντίνο (Ελβετία), Τόκιο Σεξουάλε (Νότια Αφρική), Ζερόμ Σαμπάνιε (Γαλλία), Αλί Μπιν Χουσεΐν (Ιορδανία), Σαλμάν Μπιν Αλ Χαλίφα (Μπαχρέιν).

    40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΛΑΤΕΡ

    Ο Σεϊχης Σαλμάν και ο Ινφαντίνο θεωρούνται οι επικρατέστεροι, με αουτσάιντερ τον (επίσης) Σεΐχη, Αλί Μπιν Χουσεΐν. Ο άνεμος αλλαγής φαίνεται κυρίως από τις ηλικίες των υποψηφίων: στα 45 ο Ινφαντίνο, 50άρης ο Σεΐχης Σαλμάν, μόλις 40 ετών ο Χουσεΐν. Τεράστια διαφορά από τον Μπλάτερ που σε λίγες ημέρες κλείνει τα 80 και μην ξεχνάμε ότι επανεξελέγη πανηγυρικά τον περασμένο Μάιο! Ο Ελβετός βρισκόταν στον προεδρικό θώκο από τον Ιούνιο του 1998 και χάρη στις δημόσιες σχέσεις και τις εξυπηρετήσεις που (όπως αποδείχθηκε) μοίραζε? απλόχερα, όδευε ολοταχώς σε εικοσαετή παραμονή. Το σκάνδαλο που συγκλόνισε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, τού χάλασε τα σχέδια και η ενασχόλησή του με τη FIFA σταμάτησε απότομα μετά από 40 χρόνια, καθώς το πρώτο πόστο του στη διεθνή ομοσπονδία ήταν αυτό του τεχνικού διευθυντή το 1975!

    ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Τυπικά, δεν είναι σίγουρο ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία. Με βάση την ατζέντα του έκτακτου συνεδρίου, τα μέλη της FIFA καλούνται να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, με αποκλειστικό στόχο τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαπλοκής. Εφόσον επέλθει συμφωνία, τότε οι σύνεδροι θα ασχοληθούν με το (12ο κατά σειρά!) θέμα της ημερήσιας διάταξης, που είναι η ανάδειξη προέδρου.

    Οι μεταρρυθμίσεις που θα προταθούν είναι ριζοσπαστικές και επαναστατικές σε σχέση με το καθεστώς δεκαετιών. Συνεπώς υπάρχει ένα ερωτηματικό αν θα περάσουν ή αν θα γίνουν... εκπτώσεις. Για παράδειγμα, από το πρωί του Σαββάτου παύει να υπάρχει η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA. Αντικαθίσταται από συμβούλιο με 36 μέλη, εκ των οποίων τουλάχιστον τα έξι θα είναι γυναίκες. Επίσης, ένα από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος είναι οι περιορισμοί στη θητεία των κορυφαίων μελών της Συνομοσπονδίας, καθώς και η δημοσιοποίηση των απολαβών τους. Η καθημερινή λειτουργία περνάει στη γενική γραμματεία, που ουσιαστικά αναλαμβάνει καθήκοντα εκτελεστικού συμβουλίου. Οι ισολογισμοί θα περνούν από «κόσκινο» με τη συμμετοχή διάφορων επιτροπών, η σημαντικότερη εκ των οποίων θα είναι η πλήρως ανεξάρτητη Επιτροπή Ελέγχου και Συμμόρφωσης. Τα μέλη της θα είναι οι τελικοί κριτές της διαφάνειας στα οικονομικά της Συνομοσπονδίας.

    [14] Για δύο χρόνια στην Ατλέτικο Μινέιρο ο Ρομπίνιο

    Ο Ρομπίνιο επέστρεψε στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας. Ο 32χρονος επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μινέιρο, μετά το σύντομο πέρασμά του από την Κίνα και την Γκουανγκζού Εβεργκράντε, όπου ακολούθησε τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Ο πρώην παίκτης των Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Μίλαν υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος του Μπέλο Οριζόντε.

    [15] Ο Γιάννου υπέγραψε στην Γκουανγκζού R&F

    Παίκτης της Γκουανγκζού R&F είναι και επίσημα ο Απόστολος Γιάννου, καθώς ο κινεζικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτηση από τον Αστέρα Τρίπολης του 26χρονου στράικερ, ο οποίος βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ της τρέχουσας Super League με 13 τέρματα. Ο Γιάννου, ο οποίος γεννήθηκε στη Νάουσα, ωστόσο μετακόμισε σε νεαρή ηλικία στην Αυστραλία και μεγάλωσε στη Μελβούρνη, είχε φτάσει σε συμφωνία με τους ανθρώπους της Γκουανγκζού R&F για τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1,5 εκατ. δολαρίων.

    [16] Παπαγεωργίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στόχος στο Παγκόσμιο η τριάδα στον όμιλο μας»

    Η ελληνική αποστολή αναχωρεί για την Μαλαισία που διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ο Κώστας Παπαγεωργίου μίλησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τους στόχους και τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η Εθνική Ανδρών. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας χαρακτήρισε δύσκολο τον όμιλό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αλλά τόνισε ότι ο στόχος είναι η τριάδα.

    «Στην αρχή είχαμε παγώσει με την κλήρωση. Με τις σημαντικές απουσίες που έχουν οι αντίπαλοί μας, όμως, είναι λίγο πιο βατός ο όμιλος. Πάλι το έργο μας παραμένει εξαιρετικά δύσκολο, αλλά οφείλουμε να κυνηγήσουμε τους στόχους μας. Μετά την Κίνα, οι υπόλοιπες ομάδες έτσι όπως θα αγωνιστούν δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Η Αυστρία έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Από εκεί και πέρα, όλες οι άλλες ομάδες είναι σχεδόν στην ίδια μοίρα. Ο μεγάλος στόχος είναι η τριάδα. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολος, αλλά θέλουμε να μπούμε στην τριάδα στον όμιλο και να προκριθούμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας διεθνής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 February 2016 - 13:32:38 UTC