Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα είναι έτοιμη και θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και να γίνουν
  • [02] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Τζ. Πιτέλα, για το προσφυγικό
  • [03] Αρχίζει το απόγευμα το τριήμερο συνέδριο του Ποταμιού
  • [04] Πρ. Παυλόπουλος: Η πολιτική λιτότητας έχει οδηγήσει την ευρωζώνη στα πρόθυρα κρίσης
  • [05] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,189 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός τον Ιανουάριο
  • [06] Στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων επιμένει ο Σόιμπλε
  • [07] Την ερχόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα
  • [08] Σε εφαρμογή το σχέδιο επιβράδυνσης της μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά
  • [09] «Έμφραγμα» στην καρδιά της πόλης από την κάθοδο των τρακτέρ
  • [10] «Καμία σκέψη για επιβολή νέας εισφοράς στους συνταξιούχους»
  • [11] Βίντεο ΕΚ: Το ΝΑΤΟ θέλει να βοηθήσει και όχι να υποκαταστήσει την Ελλάδα και την Τουρκία
  • [12] «Η Μελαγχολία των δράκων» ή αλλιώς «ένα θέατρο επιβίωσης» του Γάλλου σκηνοθέτη Φιλίπ Κεν
  • [13] «Όχι» της Αθήνας σε επίσκεψη της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών, αν δεν αρθούν τα μέτρα κατά της Ελλάδας
  • [14] Ανοιχτοί δρόμοι σε Δυτική Μακεδονία και Αμύνταιο - Το βράδυ οι γενικές συνελεύσεις των αγροτών
  • [15] Ανοιχτός ο Προμαχώνας, επ' αόριστον αποκλεισμός για φορτηγά και νταλίκες στο τελωνείο της Εξοχής
  • [16] Το ψηφιακό κλειδί θα αντικαταστήσει το κλασικό κλειδί των αυτοκινήτων
  • [17] Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Συστήθηκε» ο Μάρκους Ράσφορντ
  • [18] Τίμο Μπολ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ελπίζω στο Ρίο να κατακτήσω ένα μετάλλιο»

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα είναι έτοιμη και θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και να γίνουν

    Η ΝΔ θα είναι έτοιμη και θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και να γίνουν, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν μπορεί πάντως να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών εξελίξεων. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές και τις οργανωτικές δομές του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και όποτε γίνουν θα τις κερδίσουμε», εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως όποια κυβέρνηση και να βγει θα είναι καλύτερη από τη σημερινή. «Η ΝΔ θα είναι έτοιμη όποιες και αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ως ζήτημα προτεραιότητας για τη ΝΔ στην κατάρτιση του κυβερνητικού της προγράμματος, υπενθυμίζοντας πως παρουσίασε ήδη στη Βουλή συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις στο κυβερνητικό σχέδιο που, όπως είπε, επιτείνει τα προβλήματα και δημιουργεί στρεβλώσεις, ενώ, όπως υποστήριξε, δεν είναι ποσοτικοποιημένο.

    Ο αρχηγός της ΝΔ διαχώρισε τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σε δύο σκέλη, την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για παρεμβάσεις ύψους 1,8 δισ. αλλά και την ανάγκη βιωσιμότητάς του. «Εκεί, η ΝΔ θα σταθεί ιδιαίτερα, καθώς στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα βιώσιμο σχέδιο με ευέλικτες πρακτικές από άλλες χώρες που υλοποίησαν αλλαγές» είπε χαρακτηριστικά.

    Τάχθηκε υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών τονίζοντας πως κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει αν η οικονομία δεν επιστρέψει σε διαχειρίσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. «Κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχουν πόροι» είπε θέτοντας τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον πυρήνα του προγράμματος της ΝΔ.

    Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μπορεί να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση φορολογικων συντελεστών υπό δύο προυποθέσεις: Η κυβέρνηση να στηρίζει πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων, κάτι που, όπως είπε, δεν κάνει η σημερινή κυβέρνηση, και να υπάρξει μείωσης κρατικών δαπανών. Διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται σε μείωση συντάξεων, τονίζοντας πως και σήμερα υπάρχουν περιθώρια για εξοικονόμηση δαπανών. «Μια επιθετική μείωση φορολογικών συντελεστών θα αποφέρει νέα έσοδα. Το δημόσιο εν μέσω μιας φορολογικής καταιγίδας το 2015 εισέπραξε λιγότερα απο το 2014» τόνισε χαρακτηριστικά.

    [02] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Τζ. Πιτέλα, για το προσφυγικό

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, θα έχειο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο το προσφυγικό.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθείστις 17:00,στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και θαακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στονΤύπο.

    Ο κ. Πιτέλα έχει εκφραστεί πολύ θετικά για τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα στο ζήτημα. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 2 Φεβρουαρίου, στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Στρασβούργο, τόνιζε ότι «δεν πρέπει να κατηγορούμε και να ενοχοποιούμε την Ελλάδα για το προσφυγικό, η οποία κάνει μεγάλη προσπάθεια, όπως και η Ιταλία, για να σώζει ζωές. Αντιθέτως, η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί», προσθέτοντας ότι είναι «απαράδεκτο, να ακούγονται φωνές περί αποκλεισμού της Ελλάδας από την ζώνη Σένγκεν».

    [03] Αρχίζει το απόγευμα το τριήμερο συνέδριο του Ποταμιού

    Ξεκινά στις 4 το απόγευμα το τριήμερο συνέδριο του Ποταμιού, στο οποίο θα αποφασιστεί ποια θα είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθεί το κόμμα, δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του. Ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, θα παρουσιάσει τις προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στα όσα λέγονται περί συνεργασιών.

    Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί και θα συνεχίσει να είναι ο φορέας προτάσεων αλλαγής για τη πορεία της χώρας, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας χθες στον ραδιοσταθμό "ΒΗΜΑ FM", ένα εικοσιτετράωρο πριν από την έναρξη του συνεδρίου του κόμματος. «Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί. Το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει» τόνισε.

    Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ταυτόχρονα ότι είναι έτοιμος για μικρές και μεγάλες συνεργασίες, ενώ επεσήμανε ακόμη ότι είναι ανοικτό κόμμα και όλες οι απόψεις διατυπώνονται ελεύθερα. «... Έχουμε μια απέχθεια στις πειθαρχικές διώξεις. Έχουμε αφήσει όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, οπότε ο καθένας λέει την άποψή του. Την Παρασκευή, αύριο δηλαδή, θα μιλήσει ο επικεφαλής, το Σάββατο θα μιλήσουν όλα τα στελέχη του κινήματος και την Κυριακή θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Τόσο απλά και τόσο Ποταμίσια», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι από Δευτέρα όλοι δεσμεύονται από τις αποφάσεις του Συνεδρίου, κι όποιος δεν τις αποδέχεται δεν μπορεί να συνεχίσει στο Ποτάμι.

    Στο συνέδριο, θα μιλήσουν, αύριο, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Επίσης, οι νέοι του κόμματος οργανώνουν την ίδια ημέρα ντιμπέιτ μεταξύ του σοσιαλιστή Τζιάνι Πιτέλα και του φιλελεύθερου Γκι Φερχόφστατ.

    [04] Πρ. Παυλόπουλος: Η πολιτική λιτότητας έχει οδηγήσει την ευρωζώνη στα πρόθυρα κρίσης

    Η πολιτική λιτότητας έχει οδηγήσει την Ευρωζώνη στα πρόθυρα μιας κρίσης οικονομικής και νομισματικής «ασφυξίας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του Πρώτου Οικονομικού «FORUM ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ», που πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, με τη συμμετοχή διεθνών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο.

    Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, με δεδομένο το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήτοι στην Ευρωζώνη, οι αναπτυξιακές της προοπτικές, υπό όρους βιωσιμότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων, εξαρτώνται, δίχως αμφιβολία, από την όλη αναπτυξιακή πορεία του ως άνω ευρωπαϊκού της περιγύρου.

    Μάλιστα, χαρακτήρισε επιβεβλημένο τον προβληματισμό όλων ως προς την, κατά την τρέχουσα συγκυρία, πορεία της ανάπτυξης της Ευρωζώνης, ως γενικότερου οικονομικού συστήματος που επηρεάζει, αυτονοήτως και καθοριστικώς, την πορεία ανάπτυξης των υποσυστημάτων της, ήτοι των κρατών-μελών της.

    Η Ευρωζώνη, παρατήρησε ο Πρόεδρος, καταδεικνύει εναργώς και το εντελώς πρόσφατο σύμπτωμα των επικίνδυνων κραδασμών εντός των τραπεζικών και των ευρύτερων χρηματοοικονομικών της δομών, διανύει μια μακρά περίοδο -που η αφετηρία της εντοπίζεται πριν την «επίσημη» έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τον Σεπτέμβριο του 2008- συρρίκνωσης της οικονομίας της.

    Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι αυτό το σύνδρομο της, δυστυχώς επιδεινούμενης, οικονομικής οιονεί «αναπνευστικής ανεπάρκειας» της Ευρωζώνης εκδηλώνεται, τουλάχιστον κατά μεγάλο μέρος, λόγω της υπερέκθεσής της στους εγγενείς κινδύνους μιας πολιτικής αυστηρής λιτότητας. Τις αρνητικές συνέπειες των οποίων, επιτείνουν οι ασυμμετρίες που χαρακτηρίζουν τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής και την άσκηση της τραπεζικής προληπτικής εποπτείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Από πλευράς αμιγώς νομισματικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής, σημείωσε, η Ευρωζώνη, πέρα κι έξω από τις αρνητικές επιπτώσεις της ως άνω οικονομικής πολιτικής λιτότητας στο εν γένει οικονομικό της σύστημα, βιώνει την εμπειρία μιας Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δεν έχει τα απαιτούμενα θεσμικά και πολιτικά μέσα, για να διαδραματίσει αποδοτικώς τον ρόλο που διαδραματίζουν άλλες Κεντρικές Τράπεζες, όπως κατ' εξοχήν η Fed. «Και τούτο διότι το μόνο πεδίο, στο οποίο φαίνεται να κινείται κάπως άνετα, είναι εκείνο της χάραξης κι εφαρμογής της νομισματικής πολιτικής. Και τούτο μάλιστα μέσα στο στενό πλαίσιο που θέτει η Συνθήκη για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο πρωταρχικός στόχος που καλείται να διαδραματίζει είναι σχεδόν μονοσήμαντος: Η διασφάλιση της σταθερότητας του επιπέδου των τιμών και η οικονομική ανάπτυξη» τόνισε.

    Υπό τα δεδομένα αυτά, υπογράμμισε ο κ.Παυλόπουλος, η προμνημονευόμενη πολιτική λιτότητας έχει οδηγήσει την Ευρωζώνη στα πρόθυρα μιας κρίσης οικονομικής και νομισματικής «ασφυξίας», η οποία προοιωνίζεται τέσσερα -αναποσπάστως συνδεόμενα μεταξύ τους- «δεινά»: Στασιμότητα, χαμηλό πληθωρισμό ως και αποπληθωρισμό, υπερχρέωση και, κυρίως, δραματικώς αυξανόμενες ανισότητες κι εξίσου δραματικώς αυξανόμενη ανεργία. «Δεινά», τα οποία αφενός-όπως τόνισε- αναδεικνύουν το μέγεθος στρέβλωσης κι αντίστοιχης κρίσης του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος εντός Ευρωζώνης. Και, αφετέρου, ερμηνεύουν επαρκώς το δυσοίωνο σημάδι σταδιακής εμφάνισης ακραίων πολιτικών μορφωμάτων, ακόμη και με την λεοντή του νεοναζισμού.

    Επισήμανε, ακολούθως, ότι η αναστροφή αυτής της δυσοίωνης πορείας της Ευρωζώνης -κι ως την οριστική διαμόρφωση των πάγιων πυλώνων αντιμετώπισης κρίσεων δημόσιου χρέους- και η επάνοδος στην προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης προϋποθέτουν την άμεση δόμηση και θέση σ' εφαρμογή τουλάχιστον μιας ουσιαστικής παρεμβατικής πολιτικής, προσαρμοσμένης φυσικά στην ιδιομορφία της τρέχουσας συγκυρίας. Παρεμβατικής πολιτικής η οποία, και μέσω της υιοθέτησης δραστικών μέτρων ορθολογικής ποσοτικής χαλάρωσης και στοχευμένης ενίσχυσης της ρευστότητας, θα μπορέσει να τονώσει την ζήτηση και να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον μέσο ευρωπαϊκό όρο του 2%. «Συνακόλουθα, θα μπορέσει να καταπολεμήσει την ανεργία, επαναφέροντας το οικοδόμημα της Ευρωζώνης στην τροχιά της σταθερής επιδίωξης επίτευξης του, κατά Keynes, όρου της πλήρους απασχόλησης» ανέφερε ο Πρόεδρος.

    Παράλληλα, τόνισε την επείγουσα ανάγκη άσκησης δραστικών, και μάλιστα ριζοσπαστικών, παρεμβατικών οικονομικών πολιτικών προκειμένου ν' αντιμετωπισθεί εγκαίρως η επαπειλούμενη νέα παγκόσμια οικονομική ύφεση και πρόσθεσε ότι για να επιτευχθούν οι ως άνω στόχοι, καλό είναι να έχουμε προ οφθαλμών την ανάγκη, πέρα από την -σαφώς χρήσιμη αλλά και απαραίτητη- γνώμη των τεχνοκρατών, οργάνωσης της ενεργού παρέμβασης των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, κυρίως μέσω των αντίστοιχων αρμόδιων δημοκρατικών θεσμών.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκλεισε τον χαιρετισμό του επικαλούμενος τις πάντα επίκαιρες, ρήσεις του Φρ. Ρούσβελτ. Αναφέρθηκε στον δεύτερο εναρκτήριο λόγο του, την 20η Ιανουαρίου 1937, όπου με την ενόραση του ηγέτη που διαισθάνεται την πολεμική λαίλαπα και τη ναζιστική επιδρομή κατά των θεσμών και του κοινωνικού κράτους δικαίου, τόνιζε: «Εμείς που πιστεύουμε στην Δημοκρατία γνωρίζαμε ότι το δημοκρατικό πολίτευμα έχει την εγγενή ικανότητα να προφυλάσσει τον λαό από τις καταστροφές εκείνες που άλλοτε θεωρούνταν αναπότρεπτες, να επιλύει προβλήματα που άλλοτε θεωρούνταν ανεπίλυτα. Αρνούμασταν να δεχθούμε ότι δεν υπήρχε τρόπος να ελέγξουμε τις οικονομικές επιδημίες, όπως ακριβώς ελέγξαμε άλλοτε τις επιδημίες των ασθενειών, μετά από αιώνες δεινών τα οποία αποδεχόμασταν μοιρολατρικά. Αρνηθήκαμε να αφήσουμε την λύση των προβλημάτων της κοινής μας διαβίωσης στους ανέμους της τύχης και τους κυκλώνες της καταστροφής».

    Και ολοκλήρωσε την ομιλία του με ένα απόσπασμα από τον τρίτο εναρκτήριο λόγο του Ρούσβελτ, την 20η Ιανουαρίου 1941 -δηλαδή στην καρδιά πλέον του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου- συνέχιζε στο ίδιο μήκος ανάληψης της ιστορικής ευθύνης των ΗΠΑ: «Οι ελπίδες της Δημοκρατίας δεν μπορούν να ανεχθούν επ' άπειρον την άδικη φτώχεια και τον πλούτο που δεν υπηρετεί παρά μόνο τον εαυτό του. Μπροστά στους μεγάλους κινδύνους, που όμοιούς τους ποτέ στο παρελθόν δεν αντιμετωπίσαμε, είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της Δημοκρατίας».

    [05] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,189 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός τον Ιανουάριο

    Πλεόνασμα ύψους 1,073 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός τον μήνα Ιανουάριο 2016, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών.Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε σε 1,189 δισ. ευρώ.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου 2016, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.073 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 367 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του Προϋπολογισμού 2016 για πλεόνασμα 197 εκατ. ευρώ.

    Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.189 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 443 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 307 εκατ. ευρώ.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 4.214 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 393 εκατ. ευρώ ή 10,3% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.649 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 13 εκατ. ευρώ ή 0,4% έναντι του στόχου.

    Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου 2016 αύξηση έναντι του στόχου παρατηρήθηκε στις εξής κατηγορίες εσόδων:

    Α) Άμεσοι φόροι ΠΟΕ κατά 78 εκατ. ευρώ ή 38,7%,

    Β) Λοιποί άμεσοι φόροι κατά 19 εκατ. ευρώ ή 13,3%,

    Γ) Έμμεσοι φόροι ΠΟΕ κατά 81 εκατ. ευρώ ή 76,5%,

    Δ) Λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 86 εκατ. ευρώ ή 32,2%.

    Μειωμένα έναντι του στόχου την ίδια περίοδο ήταν τα έσοδα στις κατηγορίες:

    Α) Φόρος εισοδήματος ειδικών κατηγοριών κατά 31 εκατ. ευρώ ή 29,1%,

    Β) Φόροι στην περιουσία κατά 98 εκατ. ευρώ ή 20,0%,

    Γ) ΦΠΑ πετρελαιοειδών κατά 32 εκατ. ευρώ ή 22,4%,

    Δ) ΦΠΑ λοιπών κατά 102 εκατ. ευρώ ή 7,6%,

    Ε) ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων κατά 44 εκατ. ευρώ ή 12,5%,

    ΣΤ) Λοιποί φόροι κατανάλωσης κατά 22 εκατ. ευρώ ή 52,4%

    Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 296 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 49 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (346 εκατ. ευρώ).

    Τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 566 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 406 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

    Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 3.141 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 483 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (3.625 εκατ. ευρώ).

    Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.006 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 469 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 438 εκατ. ευρώ.

    Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 κατά 167 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί επιπλέον 20 εκατ. ευρώ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και 11 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης.

    Οι δαπάνες του ΠΔΕ διαμορφώθηκαν σε 135 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 15 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

    [06] Στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων επιμένει ο Σόιμπλε

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε σήμερα να προωθηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα ελέγχου των χρηματοοικονομικών ροών για να μειωθεί η αναταραχή στις αγορές.«Πρέπει να κάνουμε σαφές ότι τα περιθώρια της νομισματικής πολιτικής έχουν εξαντληθεί... και πρέπει να σκεφτούμε το πώς μπορούμε να επιτύχουμε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων», είπε ο Σόιμπλε στη Σανγκάη όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών και των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20).

    Ο Σόιμπλε υποστήριξε ακόμη πως «θα ήταν τρομερό λάθος» να σταματήσει ή να αποδυναμωθεί ο έλεγχος των ρυθμιστικών αρχών στις αγορές.Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι η επεκτατική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόστηκε από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να δημιούργησε την επόμενη κρίση.

    «Αν θέλεις η πραγματική οικονομία να αναπτυχθεί δεν υπάρχουν παρακαμπτήριες οδοί με τις οποίες αποφεύγεις τις μεταρρυθμίσεις», επέμεινε ο Σόιμπλε. «Το να μιλάμε για πακέτα τόνωσης της οικονομίας απλώς μας αποσπά από το αληθινό έργο που έχουμε μπροστά μας».«Το μοντέλο της ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από νέο χρέος έχει φθάσει στα όρια του. Δημιουργεί νέα προβλήματα, αυξάνει τα χρέη, δημιουργεί φούσκες και ανάληψη υπερβολικών κινδύνων, μετατρέποντας την οικονομία σε ζόμπι», πρόσθεσε.

    [07] Την ερχόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα

    Την ερχόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν.

    Στην εκτίμηση αυτή προχώρησε σήμερα κυβερνητικό στέλεχος το οποίο μετέχει στις διαπραγματεύσεις επιβεβαιώνοντας την σύγκλιση που παρατηρείται μεταξύ κυβέρνησης και ευρωπαίων για το ασφαλιστικό και ταυτόχρονα τις μεγάλες αποστάσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν με το ΔΝΤ σε ότι αφορά το δημοσιονομικό κενό.

    Όπως εξηγούσε ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τους ευρωπαίους για το ασφαλιστικό αλλά θεωρεί ότι αυτή θα επιτευχθεί τελικά εφόσον προωθηθούν ορισμένες παραμετρικές αλλαγές στο σχέδιο που αφορούν στις επικουρικές και στη μείωση του ανώτατου πλαφόν στην κύρια σύνταξη και στις πολλαπλές συντάξεις.

    [08] Σε εφαρμογή το σχέδιο επιβράδυνσης της μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά

    Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε, από το πρωί σήμερα, το σχέδιο επιβράδυνσης της μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, με στόχο τον καλύτερο και μεγαλύτερο δυνατόν συντονισμό των ροών και της προσωρινής φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών στο εσωτερικό της Ελλάδας.

    Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από τα νησιά θα μετακινούνται μόνο με τα τακτικά δρομολόγια των πλοίων προς Πειραιά ή τη βόρεια Ελλάδα, ενώ για έκτακτες ανάγκες στα λιμάνια των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου περνά και το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων και μεταναστών, θα βρίσκονται αγκυροβολημένα ναυλωμένα από το Υπουργείο ναυτιλίας πλοία.

    Ειδικότερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται ήδη αγκυροβολημένο το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο λιμάνι της Χίου το πλοίο «Terra Jet» και στο λιμάνι της Σάμου το πλοίο «Blue Star Patmos». Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό δεν θα υπάρχει επιβράδυνση της διαδικασίας καταγραφής και πιστοποίησης στα hot spot του βορείου Αιγίου. «Απλά οι πρόσφυγες ενημερώνονται για τις δυσκολίες μετακίνησης προς το εσωτερικό της Ελλάδας αλλά και τα προβλήματα της αναχώρησης τους από την Ελλάδα και τους προτείνεται να παραμείνουν στην περίπτωση της Λέσβου στον καταυλισμό του hot spot της Μόριας ή στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων η συντονίστρια της λειτουργίας του hot spot της Μόριας Ανθή Καραγγελή.

    «Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα εφαρμοστεί δυο με τρεις μέρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ολοκλήρωσης των νέων κέντρων φιλοξενίας που δημιουργούνται και να εξομαλυνθεί η κατάσταση στα σύνορα. Ένα σχέδιο συνεχώς παρακολουθούμενο όμως, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα και στα νησιά» δήλωσε στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

    «Είναι μια απόφαση της κυβέρνησης, παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα είμαστε σε ετοιμότητα» είπε σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Δρίτσα, η περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

    Από τη Λέσβο χθες με το πλοίο της γραμμής «Αριάδνη» αναχώρησαν 1350 μετανάστες και πρόσφυγες. Στο νησί στις 9 το πρωί καταγεγραμμένοι και έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονταν 1766 άνθρωποι, οι οποίοι και διαμένουν στον καταυλισμό του hot spot, στον καταυλισμό του καρά Τεπέ ή όσοι έχουν χρήματα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.

    Από τη Χίο χθες με το «Αριάδνη» αναχώρησαν 142 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ έχουν μείνει στο νησί 498, οι οποίοι με την ολοκλήρωση της καταγραφής τους θα παραμείνουν στο hot spot της ΒΙΑΛ και στον καταυλισμό της Σούδας.

    Σημειώνεται ότι περίπου 1000 από τους παραπάνω πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να αναχωρήσουν από τη Λέσβο και τη Χίο σήμερα Παρασκευή το βράδυ με το πλοίο «Blue Star 1» το οποίο πραγματοποιεί τακτικό δρομολόγιο για Πειραιά.

    [09] «Έμφραγμα» στην καρδιά της πόλης από την κάθοδο των τρακτέρ

    «Έμφραγμα» στην κυκλοφορία των αυτοκινητιστών της Θεσσαλονίκης, έχει προκαλέσει η είσοδος των τρακτέρ και των αγροτικών οχημάτων, που από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν να καταφθάνουν στο κέντρο της πόλης, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, που είχε προγραμματισθεί για τις 11:30.

    Παρότι αρχικά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στάθμευσαν τα επαγγελματικά τους οχήματα μπροστά στον Λευκό Πύργο, τώρα βρίσκονται έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, εν αναμονή και των συναδέρφων τους, που φθάνουν από κάθε γωνιά της Κεντρικής Μακεδονίας.

    Τονίζεται ότι στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από όλη την Κεντρική Μακεδονία, όπου είναι στημένα περισσότερα από 50 μπλόκα.

    [10] «Καμία σκέψη για επιβολή νέας εισφοράς στους συνταξιούχους»

    Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, με δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", υπό τον τίτλο «έκτακτη εισφορά ειδικά για συνταξιούχους», επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για επιβολή νέας εισφοράς στους συνταξιούχους».

    «Τα μόνιμα κέντρα εξουσίας της χώρας διαπιστώνουν την προσωρινότητα τους και αντιδρούν σπασμωδικά. Μετά την ποινική δίωξη κατά του επικεφαλής του ΔΟΛ, πρώτα το Βήμα και σήμερα τα Νέα, σε πρωτοσέλιδο, γράφουν για προαποφασισμένες μειώσεις στις συντάξεις και για επιβολή, δήθεν, έκτακτης εισφοράς. Δεν υπάρχει καμιά σκέψη για επιβολή νέας εισφοράς στους συνταξιούχους και η μη μείωση των κύριων συντάξεων ήταν και παραμένει κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση. Δεν ανησυχούν όμως για τις συντάξεις. Για την Δικαιοσύνη ανησυχούν?», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Κατρούγκαλος.

    [11] Βίντεο ΕΚ: Το ΝΑΤΟ θέλει να βοηθήσει και όχι να υποκαταστήσει την Ελλάδα και την Τουρκία

    [12] «Η Μελαγχολία των δράκων» ή αλλιώς «ένα θέατρο επιβίωσης» του Γάλλου σκηνοθέτη Φιλίπ Κεν

    «Στα έργα μου δημιουργώ βιώσιμους χώρους, στους οποίους ακόμα και αν συνέβαινε μία πραγματική καταστροφή, όπως ένας σεισμός,θα μπορούσε κάποιος να ζήσει εκεί».

    Αυτό πιστεύει ο νέος σούπερσταρ σκηνοθέτης και εικαστικός της γαλλικής αβανγκάρντ, Φιλίπ Κεν, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με έναθέαμα -ύμνο στη φιλία και την έννοια της κοινότητας.

    Από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου, ο πρωτοπόρος Γάλλος δημιουργός (ο οποίος από το 2003 θριαμβεύει στα φεστιβάλ της Αβινιόν, της Βιέννης, της Νέας Υόρκης και του Χονγκ Κονγκ με την εικονοκλαστική δύναμη των παραστάσεών του), θα μας χαρίσει τρεις λευκές νύχτες, μεταμορφώνοντας σε αλπικό τοπίο τη σκηνή της Στέγης. Στην παράσταση «Η Μελαγχολία των δράκων» οι θεατές παρακολουθούν όσα συμβαίνουνόταν το ξεχαρβαλωμένο Citroen μιας ξεπεσμένης μπάντας χεβυμεταλλάδων «μένει» στο μέσον ενός απόκοσμου χιονισμένου τοπίου, και η Ιζαμπέλα, μια ηλικιωμένη κάτοικος της περιοχής, προσφέρεται να το επισκευάσει. Με τη σειρά τους εκείνοι, προκειμένου να την ευχαριστήσουν, στήνουν ένα «ψυχαγωγικό πάρκο», μια hard-rock Disneyland, με ό,τι διαθέτουν στο ρεπερτόριό τους.

    «Η σχέση του ανθρώπου με τη φύση είναι πάντοτε παρούσα στις παραστάσεις μου, όπως συμβαίνει και στη «Μελαγχολία των Δράκων»,που είναι μια ωδή στη φύση καθώς κατά την προετοιμασία της περάσαμε με τους ηθοποιούς πολύ χρόνο στο δάσος.Γύρω από αυτό οικοδομήθηκε μία σκηνογραφίαπου λαμβάνει υπόψη το ρόλο του ανθρώπου στο τοπίο, που ενέχει τη λειτουργία ενός οικοσυστήματος εντός του οποίου εμβαπτίζονται οι ηθοποιοί».

    [13] «Όχι» της Αθήνας σε επίσκεψη της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών, αν δεν αρθούν τα μέτρα κατά της Ελλάδας

    Ένα «όχι» έλαβε ως απάντηση η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ από την Αθήνα όταν εξέφρασε την πρόθεσή της να έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα για εξηγήσεις. Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές, η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν αρθούν τα μέτρα κατά της Ελλάδας.

    Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη με την εμφανή αναδίπλωση της Αυστρίας μετά τη σκληρή στάση και την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο χθες κάλεσε στην Αθήνα για διαβουλεύσεις τη πρέσβη της Ελλάδας στη Βιέννη Χρυσούλα Αλειφέρη.

    Την κίνηση αυτή του ΥΠΕΞ ακολούθησε δήλωση του προέδρου της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, σχετικά με την πρωτοβουλία διάσκεψης στη Βιέννη των Αυστριακών υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών με τους ομολόγους τους των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων εν απουσία της Ελλάδας, στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση με την οποία εξέφρασε την έκπληξή του για την απουσία της χώρας μας από διάσκεψη. «Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των συμμετεχόντων, έμεινα έκπληκτος που δεν ήταν ανάμεσά τους η Ελλάδα, κάτι που το επισήμανα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    [14] Ανοιχτοί δρόμοι σε Δυτική Μακεδονία και Αμύνταιο - Το βράδυ οι γενικές συνελεύσεις των αγροτών

    Με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους κατά μήκος των δρόμων, στα σημεία που για περισσότερες από 30 ημέρες είχαν αποκλεισμένα, μερικώς ή και πιο? «σφιχτά», συνεδριάζουν το βράδυ οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, όπως κοινοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, Δημήτρης Μόσχος.

    Εκφράζοντας εκ νέου την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις, ο κ. Μόσχος επισήμανε: «Τίποτα δεν τελείωσε, παραμένουμε σε εγρήγορση και παρόντες σε όσα θα έρθουν».

    Υπενθυμίζεται ότι στη Δυτική Μακεδονία, τα μπλόκα που έχουν στηθεί βρίσκονται στα εξής σημεία:

  • Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την πΓΔΜ - Γρεβενά- πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα.

  • Νεάπολη Τσοτυλίου.

  • Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά.

  • Διόδια Πολυμύλου Κοζάνης

  • Αμύνταιο, στον κόμβο Αντιγόνου.

    [15] Ανοιχτός ο Προμαχώνας, επ' αόριστον αποκλεισμός για φορτηγά και νταλίκες στο τελωνείο της Εξοχής

    Ανοιχτό παραμένει από τις 22 χθες το βράδυ το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με τους συμμετέχοντες στο μπλόκο να έχουν γενική συνέλευση σήμερα στη μία το μεσημέρι και «όλα είναι ανοιχτά» για το τι μέλλει γενέσθαι, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Γιάννης Τουρτούρας.

    Όπως διευκρίνισε, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο, που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο του προμαχώνα για περισσότερες από 30 ημέρες, θα γίνει ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα ληφθεί η απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι τις προσεχείς ημέρες. Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, ο κ. Τουρτούρας ξεκαθάρισε «δεν υπάρχει διάσπαση του μπλόκου στο τελωνείο του Προμαχώνα».

    Σταθεροί στο πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει για τη διευκόλυνση των οδηγών ιδιωτικών χρήσης οχημάτων και λεωφορείων, παραμένουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Βασίλης Καστίδης.

    Υπενθυμίζεται ότι επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι. Πάντως, όπως εξήγησε ο κ. Καστίδης «διευκολύνουμε την κυκλοφορία όταν διαπιστώνουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο».

    [16] Το ψηφιακό κλειδί θα αντικαταστήσει το κλασικό κλειδί των αυτοκινήτων

    Η τεχνολογία κάνει άλματα και η αυτοκινητοβιομηχανία επωφελείται από τις νέες εφαρμογές που αυξάνουν τη ασφάλεια και την λειτουργικότητα των νέων μοντέλων.

    Στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας Mobile World Congress 2016 που διεξήχθη στη Βαρκελώνη, από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου, η Volvo παρουσίασε το ψηφιακό κλειδί στο περίπτερο της επίσης σουηδικής εταιρείας Ericsson.

    Πρόκειται για ένα ψηφιακό κλειδί, ένα app για κινητά τηλέφωνα, εφαρμογή που αντικαθιστά το φυσικό κλειδί. Το ψηφιακό κλειδί θα λειτουργεί με τεχνολογία Bluetooth και θα προσφέρει στους πελάτες της μάρκας μεγαλύτερη ευελιξία.

    Έχει την δυνατότητα να κάνει οτιδήποτε κάνει σήμερα ένα κλασικό κλειδί, όπως το να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει τις πόρτες ή το πορτμπαγκάζ και να ενεργοποιεί τον κινητήρα.

    Επιπλέον, η νέα τεχνολογία θα προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να έχουν περισσότερα από ένα ψηφιακά κλειδιά, επιτρέποντάς τους πρόσβαση σε διαφορετικά αυτοκίνητα της Volvo σε διαφορετικές τοποθεσίες, ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες μετακίνησής τους.

    Μέσω της εφαρμογής, ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να κάνει κράτηση και να πληρώσει για ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο οπουδήποτε στον κόσμο και να παραλάβει αμέσως το ψηφιακό κλειδί στο τηλέφωνο του. Κατά την άφιξή του, απλά θα εντοπίζει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μέσω GPS, θα το ξεκλειδώνει και θα φεύγει.

    Η Volvo θα εφαρμόσει πιλοτικά αυτήν την τεχνολογία σε μερικές εβδομάδες, μέσω της εταιρείας ενοικίασης Sunfleet, που εδρεύει στο αεροδρόμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία. Περιορισμένος αριθμός εμπορικά διαθέσιμων αυτοκινήτων θα εξοπλιστεί με τη νέα τεχνολογία το 2017.

    Σπύρος Ρέκκας

    [17] Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Συστήθηκε» ο Μάρκους Ράσφορντ

    Ένα νέο αστέρι ανέτειλε το βράδυ της Πέμπτης στο «Όλντ Τράφορντ». Ο 18χρονος Μάρκους Ράσφορντ, με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Μίντιλαντ, στον αγώνα ρεβάνς των «32» του Europa League, όχι μόνο οδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους» στην πρόκριση, αλλά έγινε και ο νεότερος σκόρερ στην Ιστορία του συλλόγου ξεπερνώντας τον Τζορτζ Μπεστ.

    Ο μικρός (γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1997) συμπεριλήφθηκε στην 18άδα της αναμέτρησης με τους Δανούς κι «έπιασε από τα μαλλιά» την ευκαιρία που του έδωσε ο Λουίς Φαν Γκάαλ μετά τον τραυματισμό του Αντονί Μαρσιάλ.

    Ο Ράσφορντ είχε συμπεριληφθεί επίσης στην αποστολή των αγώνων της Premier League με Γουότφορντ και Λέστερ, αλλά δεν είχε αγωνιστεί. Για τον Ολλανδό προπονητή των «μπέμπηδων» δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια, όταν αναγκάστηκε να προβεί στην αντικατάσταση του Μαρσιάλ κι ενώ δεν είχε στη διάθεσή του τον επίσης τραυματία Γουέιν Ρούνεϊ. Αναγκάστηκε να... στραφεί στην ακαδημία της Μάντσεστερ και να επιλέξει μεταξύ άλλων τον Μάρκους Ράσφορντ.

    [18] Τίμο Μπολ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ελπίζω στο Ρίο να κατακτήσω ένα μετάλλιο»

    Είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους αθλητές της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και η ελπίδα της Γερμανίας για μία διάκριση στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μαλαισίας. Ο Τίμο Μπολ μίλησε αποκλειστικά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τους στόχους του, αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 February 2016 - 11:32:36 UTC