Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Τουρκία πιέζει τους Ευρωπαίους με συνεχιζόμενη αύξηση των προσφυγικών ροών εκτιμά ο Γ. Κουμουτσάκος
  • [02] «Ήρθαμε για να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες σε ένα μεγάλο δράμα για το οποίο υπάρχουν υπεύθυνοι»
  • [03] Ο Απ. Τζιτζικώστας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Πάρα πολύ χλιαρή η αντίδραση της ΕΕ απέναντι στην Αυστρία
  • [04] Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Tο ελληνικό πρόγραμμα σκιαγραφεί τομείς, όχι λεπτομερείς όρους
  • [05] Απαισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ οι Έλληνες - Δύσπιστοι απέναντι σε ΜΜΕ και θεσμούς
  • [06] «Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο» τονίζει για το προσφυγικό ο Ι. Μουζάλας
  • [07] Κοινό ιατρείο λειτουργούν από σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος και οι Γιατροί του Κόσμου στο λιμάνι του Πειραιά
  • [08] Ειδομένη: Με καθυστέρηση τα δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών
  • [09] Κομισιόν: Βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 700 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό
  • [10] Ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών έπληξε την Ινδονησία - Προειδοποίηση για τσουνάμι
  • [11] Οι Βρυξέλλες πιέζουν την Τουρκία να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα
  • [12] Αμαλία Κάτζου: «Έργα και ημέρες αθλίων συκοφαντών»
  • [13] Την Παρασκευή το ραντεβού της ΠΟΕΔΗΝ με τον Γ. Χουλιαράκη
  • [14] Δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη με το πρόβλημα η Ελλάδα, τόνισε η Ά. Μέρκελ
  • [15] Φουστέρ: «Χρωστάω τα πάντα στον Ολυμπιακό, εδώ έχω περάσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου»
  • [16] Κοντονής: «Επιχειρηματίες με την ενεργοποίηση οπαδικών στρατών νομίζουν ότι θα εκβιάσουν την κυβέρνηση»
  • [17] Σφοδρή επίθεση Μαραντόνα σε Ινφαντίνο

  • [01] Η Τουρκία πιέζει τους Ευρωπαίους με συνεχιζόμενη αύξηση των προσφυγικών ροών εκτιμά ο Γ. Κουμουτσάκος

    Διαπραγματευτική τακτική της Τουρκίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου για το προσφυγικό, αποτελεί η συνεχιζόμενη αύξηση των ροών προς τα ελληνικά νησιά, η ένταση στο Αιγαίο με το ΝΑΤΟ, αλλά και ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

    Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος μάλιστα εκτιμά ότι η Άγκυρα θα διαπραγματευτεί μέχρι την τελευταία ώρα και θα κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση μέσα στις επόμενες ημέρες.

    "Δραματοποιούν την κατάσταση προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς τους Ευρωπαίους ενόψει της Συνόδου της 7ης Μαρτίου και οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες όσον αφορά τις ροές και τις εντάσεις" επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε λέγοντας ότι η Άγκυρα επιχειρεί να περάσει τη δική της γραμμή.

    Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα έχει τη δική της ατζέντα και θα πρέπει να την προωθήσει και είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής με αποτελέσματα και όχι με αδιέξοδα.

    Αναφερόμενος στη μεθαυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είπε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων και παραγωγής ανούσιων εντυπωσιασμών από την κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης στο χειρισμό της οικονομίας και του προσφυγικού ζητήματος.

    [02] «Ήρθαμε για να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες σε ένα μεγάλο δράμα για το οποίο υπάρχουν υπεύθυνοι»

    Τους επιβατικούς σταθμούς του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς αλλά και την Πέτρινη Αποθήκη, όπου φιλοξενούνται, προσωρινά, μετανάστες και πρόσφυγες που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του Αιγαίου, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματός του.

    «Ήρθαμε εδώ για να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες σε ένα μεγάλο ανθρωπιστικό δράμα για το οποίο υπάρχουν υπεύθυνοι» ανέφερε ο πρόεδρος της ΛΑΕ κατά την επίσκεψή του στους τρεις σταθμούς του λιμανιού και την Πέτρινη Αποθήκη, όπου συνομίλησε με πρόσφυγες, εθελοντές αλλά και προσωπικό του ΟΛΠ.

    Ο κ. Λαφαζάνης έδωσε συγχαρητήρια στους εθελοντές αλλά και τους εργαζόμενους του ΟΛΠ για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε μικρά παιδιά γυναίκες και άντρες με κινητικά προβλήματα, τονίζοντας ότι σώζουν την τιμή και την υπόληψη της χώρας αλλά και του ελληνικού λαού.

    Πολλοί πρόσφυγες, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα από τη Συρία, μιλώντας στον κ. Λαφαζάνη με τη βοήθεια μεταφραστή, του είπε ότι βρίσκεται στο λιμάνι τουλάχιστον 10 ημέρες και του ζήτησε να υπάρξει άμεση μέριμνα, προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν η ίδια και οι ομοεθνείς της από την Ελλάδα και να μεταβούν, μέσω Σκοπίων, σε άλλη χώρα της ΕΕ. «Αυτό επιδιώκεται αυτήν τη στιγμή, αλλά, δυστυχώς, η υποκρισία του ευρωπαϊκού κατεστημένου έχει κλείσει τα σύνορα. Δεν τα κλείνει η Ελλάδα» της απάντησε ο πρόεδρος της ΛΑΕ.

    [03] Ο Απ. Τζιτζικώστας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Πάρα πολύ χλιαρή η αντίδραση της ΕΕ απέναντι στην Αυστρία

    Πάρα πολύ χλιαρή χαρακτηρίζει την αντίδραση της ΕΕ απέναντι στην Αυστρία στο προσφυγικό ζήτημα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», επισήμανε ότι θα έπρεπε να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στη Βιέννη, αλλά και σε όσες χώρες αποφάσισαν μονομερώς να κλείσουν τα σύνορα.

    «Όταν μια χώρα παραβιάζει τους κανόνες αλληλεγγύης και η ΕΕ αντιμετωπίζει το θέμα με μια απλή δήλωση δυσαρέσκειας αυτό δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση» είπε ο κ. Τζιτζικώστας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα» με τους Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.

    Επεσήμανε δε, ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε, σε διπλωματικό επίπεδο, να πιέσει ώστε να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στις χώρες - μέλη της ΕΕ, αλλά και στις υπό ένταξη χώρες, όπως η ΠΓΔΜ.

    [04] Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Tο ελληνικό πρόγραμμα σκιαγραφεί τομείς, όχι λεπτομερείς όρους

    «Ισχύει ότι πρέπει να εφαρμοστεί αυτό που έχει συμφωνηθεί» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αναφερόμενη στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και σημείωσε ότι η προσφυγική και η οικονομική κρίση αποτελούν δύο πεδία πολιτικής.

    «Συγχέετε, εδώ, δύο πεδία πολιτικής» υπογράμμισε η κ. Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε ερώτηση εάν τα δύο θέματα σχετίζονται και πρόσθεσε: «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο γίνονται τώρα πολλά για να στηριχθεί η Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει τώρα το σχέδιό της για το ποια οικονομική βοήθεια είναι ακόμα δυνατή για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κατάστασης. Αυτό που πρέπει να διαχωριστεί είναι ότι έχουμε από την άλλη πλευρά το πρόγραμμα του ESM και σε αυτό το πεδίο συνεχίζει να ισχύει ότι πρέπει να εφαρμοστεί αυτό που έχει συμφωνηθεί». Όπως επεσήμανε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ζήτημα είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει πάλι στις αγορές, ενώ παρέπεμψε στους θεσμούς για την αξιολόγηση των απαραίτητων βημάτων. «Είναι, όμως, σωστό ότι το ίδιο το πρόγραμμα δεν θέτει λεπτομερείς όρους, αλλά σκιαγραφεί τομείς» διευκρίνισε, για να συμπληρώσει πως για τη γερμανική πλευρά το σημαντικό είναι στο τέλος να βγαίνουν και τα νούμερα για την Ελλάδα.

    [05] Απαισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ οι Έλληνες - Δύσπιστοι απέναντι σε ΜΜΕ και θεσμούς

    Απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας τους αλλά και για το μέλλον της ΕΕ εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο. Τα στοιχεία της έρευνας κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες με τη χειρότερη ποιότητα ζωής στην ΕΕ, σύμφωνα με τις απόψεις των πολιτών της χώρας.

    Στο ελληνικό τμήμα της έρευνας συμμετείχαν 1.002 πολίτες από αντιπροσωπευτικές περιοχές της επικράτειας.

    Σε εθνικό επίπεδο οι Έλληνες εμφανίζονται να μην εμπιστεύονται κανέναν από τους θεσμούς, οι οποίοι σε αξιολογική σειρά είναι οι εξής: πολιτικά κόμματα (EL 92% EU28: 78%), Βουλή των Ελλήνων (EL: 83% ΕU28: 64% αντίστοιχη εθνική Βουλή), η ελληνική κυβέρνηση (EL: 82% EU28: 66% αντίστοιχη εθνική κυβέρνηση), οι περιφερειακές και τοπικές δημόσιες αρχές (EL: 82% ΕU28: 51%).

    Δυσπιστία εκφράζεται και για τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα για την τηλεόραση (EL 80% υψηλότερο αρνητικό ποσοστό της έρευνας EU28: 47%), τον γραπτό Τύπο (ΕL: 65% υψηλότερο αρνητικό ποσοστό της έρευνας, EU28: 50%) και το ραδιόφωνο (EL: 61%, 2ο υψηλότερο ποσοστό μετά της Τουρκίας 66%, EU28: 36%). Πιο θετικά διακείμενοι φαίνεται να είναι οι Έλληνες ερωτηθέντες για το Διαδίκτυο, καθώς τείνουν να το εμπιστεύονται περισσότερο από το μέσο όρο των Ευρωπαίων (EL: 43% ΕU28: 35%) αν και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζεται δυσπιστία (EL: 51% Eu28: 55%).

    Ως προς την εικόνα για την ΕΕ, προκύπτει ότι οι Έλληνες, περισσότερο από όλους τους ευρωπαίους πολίτες, εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρώπης. Ανήσυχοι για την πορεία της ΕΕ είναι 7 στους 10 Έλληνες πολίτες εκτιμώντας ότι η ΕΕ έχει πάρει λάθος δρόμο.

    [06] «Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο» τονίζει για το προσφυγικό ο Ι. Μουζάλας

    Καθησυχαστικός ότι σύντομα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τους πρόσφυγες εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

    «Μην πανικοβάλλεστε. Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο. Πρόκειται για ένα έκτακτο γεγονός και θέλει τον χρόνο του μέχρι την τελική διευθέτηση» τόνισε ο κ. Μουζάλας απευθυνόμενος στους περιφερειάρχες. Ο ίδιος σημείωσε ότι η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι «όπου αποκαθίσταται η έννοια του κράτους, η κατάσταση μπαίνει σε τάξη» χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Λέσβου, όπου από 35.000 πρόσφυγες που υπήρχαν προ μηνών έχουν απομείνει 3.000, χωρίς, πλέον, να διαταράσσεται στο ελάχιστο η καθημερινότητα των κατοίκων.

    Όπως ανέφερε, χωρίς τη συνδρομή των ΟΤΑ και άλλων κοινωνικών φορέων, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση. «Στηριζόμαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση και μαζί με την κοινωνία θα τα καταφέρουμε» συμπλήρωσε.

    Από την πλευρά τους, οι περιφερειάρχες διαβεβαίωσαν τον αναπληρωτή υπουργό ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί ομαλά το πρόβλημα, ενώ έθεσαν σειρά ζητημάτων που- όπως είπαν- αντιμετωπίζουν καθημερινά και δυσχεραίνουν το έργο τους.

    [07] Κοινό ιατρείο λειτουργούν από σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος και οι Γιατροί του Κόσμου στο λιμάνι του Πειραιά

    Περίπου 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΟΛΠ, στους τρεις επιβατικούς σταθμούς αλλά και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά.

    Το πρωί κατέπλευσαν δύο πλοία αποβιβάζοντας συνολικά 1.016 άτομα, πολλά εκ των οποίων αναχώρησαν με λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό τον ηλεκτρικό σταθμό καθώς θέλουν από μόνοι τους να βρουν μέσο μεταφοράς προκειμένου να μεταβούν μέσω ΠΓΔΜ στην Ευρώπη.

    Στο λιμάνι του Πειραιά από τα ξημερώματα και καθ? όλη τη διάρκεια της ημέρας, βρίσκονται μέλη του Ερυθρού Σταυρού αλλά και εθελοντές προσφέροντας στους μετανάστες και πρόσφυγες πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

    Επίσης μέλη του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης για το άσυλο EASO, με τη βοήθεια μεταφραστών αλλά και έντυπων οδηγιών ενημερώνουν τον κόσμο που θα ήθελε να μεταβεί σε κάποια χώρα της ΕΕ, τι χαρτιά χρειάζονται αλλά και πώς μπορεί να μεταβεί σε αυτήν μέσω άλλης διαδρομής, εκτός από την Ειδομένη.

    [08] Ειδομένη: Με καθυστέρηση τα δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών

    Με καθυστέρηση αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών που βρίσκονται στην Ειδομένη και ήταν προγραμματισμένα για σήμερα το πρωί.

    Οι αρχές της ΠΓΔΜ κρατούσαν από το πρωί κλειστή τη σιδερόφραχτη πύλη πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώπριν από λίγη ώρα αναπτύχθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη από την άλλη πλευρά των συνόρων προκειμένου να ανοίξει η περίφραξη και να περάσουν τα τρένα.

    [09] Κομισιόν: Βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 700 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό

    Ένα νέο μέσο βοήθειας έκτακτης ανάγκης για τις χώρες της ΕΕ, συνολικού ποσού 700 εκατ. ευρώ, τη διετία 2016-2018, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς η προσφυγική κρίση λαμβάνει έκταση πρωτοφανούς κλίμακας.

    Η Επιτροπή επισημαίνει ότι το προσφυγικό βάρος που επωμίζονται ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ καθιστά επιτακτική την ανάγκη παροχής άμεσης και επείγουσας υποστήριξής τους.

    «Με την εν λόγω πρόταση, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε βοήθεια έκτακτης ανάγκης σε κρίσεις εντός της ΕΕ πολύ γρηγορότερα από πριν. Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρόταση αυτή θα καταστεί εξαιρετικά αναγκαία για την υποστήριξη των προσφυγών. Δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο στην ενεργοποίηση κάθε δυνατού μέσου προκειμένου να αποτρέψουμε την ανθρωπιστική κρίση εντός των συνόρων μας. Με τη σημερινή πρόταση θα διατεθούν 700 εκατ. ευρώ για την παροχή βοήθειας όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη», δήλωσε ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης. Απευθυνόμενος στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Κύπριος επίτροπος ζήτησε να στηρίξουν ταχύτατα την πρόταση της Επιτροπής.

    Σημειώνεται ότι η πρόταση της Επιτροπής έρχεται σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 18ης-19ης Φεβρουαρίου, στο οποίο οι κυβερνήσεις κάλεσαν την Επιτροπή να χαράξει το νομικό πλαίσιο για την παροχή βοηθείας έκτακτης ανάγκης στο εσωτερικό της ΕΕ.

    [10] Ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών έπληξε την Ινδονησία - Προειδοποίηση για τσουνάμι

    Μια πολύ ισχυρή και ρηχή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,9 βαθμών έπληξε σήμερα τα δυτικά παράλια της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 808 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Παντάνγκ. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα.

    Οι αρχές της Ινδονησίας εξέδωσαν αμέσως προειδοποίηση για τσουνάμι που ενδέχεται να πλήξει τις επαρχίες της Δυτικής Σουμάτρας, της Βόρειας Σουμάτρας και του Άτσεχ. Σύμφωνα με την τοπική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,8 βαθμών.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, όμως όσο πιο ρηχός είναι ο σεισμός, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να προκαλέσει καταστροφές.

    [11] Οι Βρυξέλλες πιέζουν την Τουρκία να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί πιέσεις στην Άγκυρα να περιορίσει τον αριθμό των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα δια θαλάσσης σε λιγότερους από 1.000 ημερησίως, ανέφεραν σήμερα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Σε αντάλλαγμα, η Ευρώπη θα παραλαμβάνει πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία.

    Αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ πίεσε ώστε να συγκληθεί μια έκτακτη σύνοδος κορυφής των χωρών-μελών της ΕΕ και της Τουρκίας στις 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η συμφωνία που είχε επιτευχθεί στις 29 Νοεμβρίου με την Άγκυρα ώστε να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές.

    [12] Αμαλία Κάτζου: «Έργα και ημέρες αθλίων συκοφαντών»

    «Βάναυσα συκοφαντική και εξόχως κακοήθη», χαρακτηρίζει η δημοσιογράφος Αμαλία Κάτζου, την αναφορά της ιστοσελίδας tovima.gr, υπό τον τίτλο «Το σχέδιο Κάτζου: 170.000 ευρώ το μήνα σε sites θα πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ».

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr, που υπογράφεται από "ειδικό συνεργάτη", στην δικογραφία σε βάρος των δημοσιογράφων κ.κ. Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου «περιέχονται στοιχεία (λίστα που είχε καταρτίσει η υπεύθυνη της ΕΥΔΑΠ με το πλάνο πληρωμών του 2015) για 66 sites που φέρονται να λάμβαναν μηνιαίως 170.000 ευρώ από διαφήμιση της ΕΥΔΑΠ».

    Η δημοσιογράφος Αμαλία Κάτζου σχολιάζει σχετικώς ότι «αφού οι κακοήθεις συκοφάντες μου και με "κρυμμένο" το ονοματεπώνυμό τους, επεχείρησαν, αρχικά, να δυσφημήσουν την ΕΥΔΑΠ, αποδίδοντάς της, δήθεν, "λίστα με 66 sites ευρώ 170.000 ευρώ το μήνα που πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ" και "βρήκαν τοίχο", με την άμεση διάψευση της ΕΥΔΑΠ, ανακάλυψαν και χωρίς ντροπή τους, νέο και, κατά τη γνώμη τους, εύκολο στόχο τους, τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου. Και ήξεραν και ξέρουν οι άθλιοι συκοφάντες μου, ότι εγώ προσλήφθηκα στην ΕΥΔΑΠ την 15 Οκτωβρίου 2015 και, σύμφωνα με το ισχύον ημερολόγιο, δεν θα μπορούσα, ακόμα και αν ήθελα, να καταρτίσω "πλάνο πληρωμών του 2015", 45 ημέρες πριν τη λήξη του έτους 2015».

    «Η άμεση ανάκληση του συκοφαντικού αυτού δημοσιεύματός τους, θα περιορίσει και τις σε βάρος τους βαριές συνέπειες της δικαιοσύνης», προσθέτει η δημοσιογράφος Αμαλία Κάτζου, η οποία καταλογίζει «δόλιο σκοπό» στους συντάκτες του δημοσιεύματος, τους οποίους χαρακτηρίζει «συκοφάντες».

    [13] Την Παρασκευή το ραντεβού της ΠΟΕΔΗΝ με τον Γ. Χουλιαράκη

    Την Παρασκευή το πρωί κλείστηκε το ραντεβού εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον αν. υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, όπως είπε στοwww.praktoreio-ygeias.grτου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννακός. Δήλωσε, επίσης, ότι την ίδια μέρα προγραμματίζεται στάση εργασίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο. Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έχουν αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών.

    Νωρίτερα είχαν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απομακρύνουν με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια και να τραυματισθεί, μία εργαζόμενη, η οποία και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

    Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, όπως είπε ο κ. Γιαννακός, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του υπουργείου, καθώς άλλες τρεις φορές επιχείρησαν να συναντήσουν τον Αν. Υπουργό Οικονομικών σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις εργαζομένων, αλλά «ήρθαν αντιμέτωποι με ρολά και ΜΑΤ».

    Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, ένταξη των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων στα ΒΑΕ, αύξηση των μισθών και διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.

    [14] Δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη με το πρόβλημα η Ελλάδα, τόνισε η Ά. Μέρκελ

    «Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη με το πρόβλημα», δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση, και τονίζει την ανάγκη να εξευρεθούν κοινές ευρωπαϊκές λύσεις οι οποίες δεν επιβαρύνουν ένα συγκεκριμένο κράτος-μέλος, σημειώνοντας ότι όποιος κλείνει τα εθνικά σύνορα δεν επιτυγχάνει τίποτα, αντιθέτως, θέτει σε κίνδυνο την οικονομία.

    «Όποιος κλείνει σύνορα, δεν επιτυγχάνει με αυτό τίποτα κατά των αιτίων της προσφυγικής κίνησης. Αντιθέτως, ρισκάρει μακροπρόθεσμη βλάβη στην οικονομία μας. Πρέπει να βρούμε, ακόμη και αύριο, λογικές λύσεις -και κυρίως λύσεις οι οποίες δεν ορίζουν κάτι μονομερώς, το οποίο μετά πρέπει να υποστούν άλλες χώρες», δηλώνει η κ. Μέρκελ στην εφημερίδα της Σαξονίας-Άνχαλτ Volksstimme και προσθέτει ότι στόχος της είναι «η εξεύρεση συνολικών ευρωπαϊκών αποφάσεων, οι οποίες δεν οδηγούν στην επιβάρυνση ενός μεμονωμένου κράτους-μέλους, αλλά στην μείωση του αριθμού των προσφύγων».

    «Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη με το πρόβλημα», συνεχίζει η καγκελάριος, η οποία ωστόσο επισημαίνει ότι «η Ελλάδα ήταν αργοπορημένη για καιρό, όπως όμως και άλλες χώρες», καθώς τα hotspots ολοκληρώνονται υπερβολικά αργά, ενώ δεν δημιουργήθηκαν ως το τέλος του 2015 οι 50.000 θέσεις φιλοξενίας που είχαν συμφωνηθεί, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετεγκατάσταση και η κατανομή των προσφύγων.

    Η κ. Μέρκελ εκφράζει ακόμη την πεποίθηση ότι οι εικόνες από τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ δεν σοκάρουν τους ανθρώπους από το Χαλέπι που προσπαθούν να σωθούν από τις βόμβες ή από τους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους.

    [15] Φουστέρ: «Χρωστάω τα πάντα στον Ολυμπιακό, εδώ έχω περάσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου»

    Συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «Marca» παραχώρησε ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος απέναντι στην Βέροια στέφθηκε δύο φορές σκόρερ. Ο Ισπανός άσος είπε πως δεν έχει μετανιώσει για τη μεταγραφή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, δήλωσε υπερήφανος που έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση έξι σερί πρωταθλημάτων με την ομάδα του Πειραιά, ενώ άφησε ανοικτό το θέμα της παραμονής του.

    [16] Κοντονής: «Επιχειρηματίες με την ενεργοποίηση οπαδικών στρατών νομίζουν ότι θα εκβιάσουν την κυβέρνηση»

    Στην τηλεόραση της ΕΡΤ μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και απάντησε σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με την δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, με το οποίο η Πολιτεία ελπίζει ότι θα φέρει την τάξη στα αθλητικά πράγματα της χώρας.

    Ο κ. Κοντονής μίλησε για την ΕΠΟ, τους επιχειρηματίες σε ΠΑΕ και την ενεργοποίηση οπαδικών «στρατών» με στόχο να εκβιάσουν την κυβέρνηση, τόνισε ότι θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία για τα επεισόδια που έγιναν στον ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, αναφέρθηκε στην αυστηροποίηση των ποινών για επεισοδιακή συμπεριφορά, στη διαιτησία και στην κόντρα που έχει αναπτυχθεί με τον Παναθηναϊκό, λέγοντας μεταξύ άλλων:

    «Πριν από τον Παναθηναϊκό, είχαν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα σε αρκετές ομάδες. Δύο φορές στον Ολυμπιακό, δύο φορές στον ΠΑΟΚ και σε άλλες ομάδες. Δυστυχώς κάποιοι αναφέρουν ότι μόνο ο Παναθηναϊκός τιμωρείται. Δεν είναι έτσι. Η πρώτη φορά που τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός ήταν στο συγκεκριμένο αγώνα, που τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα».

    [17] Σφοδρή επίθεση Μαραντόνα σε Ινφαντίνο

    Επίθεση εξαπέλυσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατά του νέου προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο θρυλικός Αργεντινός ποδοσφαιριστής, ο οποίος στήριξε για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας, τον πρίγκηπα της Ιορδανίας Αλι Χουσεϊν, επιτέθηκε στον Ελβετό παράγοντα για την υπόθεση διαφθοράς που βρίσκεται υπό έρευνα.

    «Ο Ινφαντίνο είναι προδότης και θα αποκαλυφθεί. Οι ΗΠΑ δεν έχουν τελειώσει την έρευνα για την FIFA. Αυτός ήταν στο κέντρο των αποφάσεων μαζί με τον Πλατινί και τον Μπλάτερ, αλλά δεν ήξερε τίποτα; Αν όντως ισχύει αυτό, ή είναι χαζός ή έχει πάθει άνοια», τόνισε σχετικά ο Ντιεγκίτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 March 2016 - 13:32:43 UTC