Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το σχέδιο της οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης
  • [02] Για το προσφυγικό συνομίλησαν τηλεφωνικά Τσίπρας - Νταβούτογλου
  • [03] Αλ. Χαρίτσης: Έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων ΕΣΠΑ 2007-2013
  • [04] Βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε Κλ. Ρέγκλινγκ
  • [05] Για παρερμηνεία των δηλώσεων του ότι η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει έκανε λόγο ο Γ. Μουζάλας
  • [06] Τουρκία: Νεκρές οι δύο γυναίκες που επιτέθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη
  • [07] Ερώτηση Παπαδημούλη για τα κράτη - μέλη που παραβιάζουν την χάρτα του ΟΗΕ
  • [08] Την αποπομπή του Ν. Καρανίκα από τη θέση του ειδικού συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργου ζητά η ΝΔ
  • [09] Αλ. Τσίπρας «Η Ελλάδα έχει αναλάβει βάρος δυσανάλογο με τις δυνάμεις της»
  • [10] Αγγλία: Πρωταθλήτρια 38 αγωνιστικών η Λέστερ
  • [11] Υφυπουργείο Αθλητισμού: Εξετάζεται η διακοπή του κυπέλλου μετά τα επεισόδια στην Τούμπα
  • [12] Φουστέρ: «Με θυμώνει και με λυπεί, γιατί αυτές τις εικόνες τις βλέπουν και παιδιά...»
  • [13] Εκτενείς αναφορές των διεθνών ΜΜΕ για τα επεισόδια στην Τούμπα
  • [14] Σαββίδης: «Δεν θα κατέβει ο ΠΑΟΚ να παίξει το δεύτερο παιχνίδι»

  • [01] Το σχέδιο της οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης

    Το σχέδιο της οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το σύνθημα «βάζουμε τάξη στο σπίτι μας». Ο Πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του τόνισε πως το σχέδιο θα στηρίζεται σε 3 βασικές αρχές, «τη διαφανεια , η οποία, όπως είπε είναι αίτημα των πολιτών και απαραίτητη προυπόθεση για να δομηθούν στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης, στον σεβασμό στον φορολογούμενο, καθώς όπως τόνισε το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής στήριξης προέρχεται από χρήματα του φορολογούμενου, αλλά και στην ανάγκη ισοσκελισμένων προυπολογισμών».

    «Τα κόμματα πρέπει να τα βγάζουν πέρα με τα ετήσια εσοδά τους. Θα εισηγηθώ καταστατική πρόβλεψη που να απαγορεύει στα κόμματα να δανειζονται» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης περιγράφοντας τη σημερινή οικονομική κατάσταση στη ΝΔ. Όπως είπε η ΝΔ έχει συνολικά χρέη ύψους 214 εκ. ευρώ κυρίως προς τράπεζες με τις ετήσιες δαπάνες της να φτάνουν τα 8,2 εκ. ευρώ και τα ετήσια έσοδα για το 2016 να είναι 4,2 εκ ευρώ.

    «Το 60% πηγαίνει προς κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων. Άρα μένει 1,8 εκ ευρώ για κάλυψη ετήσιων δαπανών. Η ΝΔ πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έθεσε τους βασικούς στόχους του νέου οικονομικού προγράμματος. Όπως είπε θέλει οι ετήσιες δαπάνες να πέσουν μέσα σε 3 χρόνια από τα 8,2 εκ ευρώ στα 2,5 εκ, να μειωθούν δηλαδή οι ετήσιες δαπάνες κατά 70%. «Θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις για να μπορούμε να λειτουργούμε με οικονομική αυτοτέλεια» είπε τονίζοντας πως η ΝΔ μετακομίζει από ένα ακριβό κτίριο που πλήρωνε 95 χιλιάδες ευρώ τον μήνα σε ένα πιο μαζεμένο και λιτό με ενοίκιο 9,5 χιλιάδες, ενώ έκανε λόγο και για αναγκαίες περικοπές σε δαπάνες, προσωπικό και μισθοδοσία. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε και το « επιθετικό» όπως το περιέγραψε πρόγραμμα ιδιωτικής χρηματοδότησης.

    «Σήμερα είμαστε σε μια κατάσταση όπου ένα κομμάτι της κρατικής χρηματοδότηση θα πηγαίνει σε αποπληρωμή χρέους. Θέλουμε όμως να καλύπτουμε τις ετήσιες δαπάνες από την ιδιωτική χρηματοδότηση» τόνισε επισημαίνοντας πως η ΝΔ θα βασιστεί σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές χορηγίες.

    [02] Για το προσφυγικό συνομίλησαν τηλεφωνικά Τσίπρας - Νταβούτογλου

    Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στη μείωση και διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, στη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, καθώς και στην 4η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου, στη Σμύρνη.

    [03] Αλ. Χαρίτσης: Έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων ΕΣΠΑ 2007-2013

    Έχουν διασφαλιστεί όλοι οι απαιτούμενοι πόροι για την πλήρη χρηματοδότηση των έργων του προηγούμενου ΕΣΠΑ 2007-2013 που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης ενώ γίνεται προσπάθεια να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν από το Γ' ΚΠΣ 2000-2006.

    Αυτά διαβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης στη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, μετά και από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016.

    Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συζητήθηκαν οι ενέργειες που υλοποιούνται από το Υπουργείο για την ομαλή ολοκλήρωση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 και για την δυναμική έναρξη των νέων προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020.

    Ο υφυπουργός ενημέρωσε την Επίτροπο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τα μεγάλα έργα υποδομών, καθώς και για την εντατική δουλειά που έχει γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες και να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν από το Γ' ΚΠΣ 2000-2006. Διαβεβαίωσε επίσης την κ. Κρέτσου ότι έχουν διασφαλιστεί όλοι οι απαιτούμενοι πόροι για την πλήρη χρηματοδότηση των έργων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

    Τέλος, η Επίτροπος και ο υφυπουργός συζήτησαν διεξοδικά για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (σχέδιο Γιούνκερ).

    [04] Βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε Κλ. Ρέγκλινγκ

    Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας σε εκδήλωση του ιδρύματος ερευνών Chatham House στο Λονδίνο.

    «Τα πολιτικά ζητήματα είναι δύσκολα, αλλά κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ. «Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Θεωρώ, επίσης, ότι θα συμμετέχει και το ΔΝΤ. Στο τέλος, εάν κλείσει η αξιολόγηση, το Eurogroup έχει δεσμευθεί να συζητήσει πρόσθετη ελάφρυνση χρέους, όχι ένα κούρεμα, αλλά πρόσθετη ελάφρυνση χρέους», σημείωσε ο Ρέγκλινγκ.

    Ο επικεφαλής του ΕΜΣ πρόσθεσε ότι αναγνωρίζεται σαφώς στην Ευρώπη πως η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια για να αντιμετωπίσει το κόστος δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία και άλλες χώρες που έρχονται στην Ελλάδα κάθε μήνα.

    [05] Για παρερμηνεία των δηλώσεων του ότι η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει έκανε λόγο ο Γ. Μουζάλας

    Για παρερμηνεία των δηλώσεων του ότι η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει και ότι η Ελλάδα θα γίνει χώρα εγκατάστασης προσφύγων, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε ότι οι πρόσφυγες θα μείνουν στους χώρους προσωρινής εγκατάστασης για όσο χρόνο χρειάζεται και ότι ο σχεδιασμός γίνεται σαν να είναι κλειστά το σύνορα.

    «Αυτό μας βάζει σε μία άλλη φάση. Από κει που ήμασταν χώρα διέλευσης, αυτήν τη στιγμή οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Έχουμε καθήκον να τους τακτοποιήσουμε, να πάψουν να γυρίζουν στους δρόμους. Να φτιάξουμε πολύ προσωρινούς χώρους εγκατάστασης» τόνισε και πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμη ένας σχεδιασμός για χώρους με πολύ καλύτερες συνθήκες, ώστε οι πρόσφυγες να μείνουν όσο χρειάζεται, μέχρι τη στιγμή της μετεγκατάστασης στην Ευρώπη.

    [06] Τουρκία: Νεκρές οι δύο γυναίκες που επιτέθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη

    Η τουρκική αστυνομία σκότωσε δύο γυναίκες, δράστες της επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί κατά του αρχηγείου των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ή κατά αστυνομικού λεωφορείου, σύμφωνα με το Ρόιτερς, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet αναφέρει ότι δύο γυναίκες έφθασαν στον τόπο της επίθεσης με ταξί και άνοιξαν πυρ εναντίον του κτιρίου της αστυνομίας στη συνοικία Μπαϊράμπασα της Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια, οι δύο γυναίκες βγήκαν από το ταξί και διέφυγαν πεζή στα σοκάκια της περιοχής.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, η αστυνομία είχε παγιδεύσει τις δύο γυναίκες σε κτίριο της περιοχής, από όπου στη συνέχεια ακούσθηκαν πυρά και μία έκρηξη.

    [07] Ερώτηση Παπαδημούλη για τα κράτη - μέλη που παραβιάζουν την χάρτα του ΟΗΕ

    Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με την «συστηματική και πολύμηνη άρνηση ορισμένων, ευτυχώς λίγων, κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο να συμβάλλουν στην εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από το Συμβούλιο , την Κομισιόν και το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, για τις από κοινού Ευρωπαϊκές πολιτικές αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Παπαδημούλης επικαλούμενος το κεφάλαιο 1 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζει ότι τα κράτη-μέλη είναι υποχρεωμένα να συμμορφώνονται με την χάρτα του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές συνθήκες και προσθέτει ότι από την στιγμή που ορισμένα κράτη- μέλη παραβιάζουν τα όσα προβλέπουν η χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και οι οι συνθήκες της ΕΕ τίθεται θέμα ενεργοποίησης του μηχανισμού επιβολής κυρώσεων.

    Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτάει την Κομισιόν «πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει την συνεχή άρνηση ορισμένων κρατών μελών να συμμορφωθούν με τις κοινές αποφάσεις της ΕΕ» και ζητά ενημέρωση για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.

    [08] Την αποπομπή του Ν. Καρανίκα από τη θέση του ειδικού συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργου ζητά η ΝΔ

    Την αποπομπή εντός της ημέρας του Ν. Καρανίκα απότη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργου ζητά η ΝΔ. "Μεταξυ άλλων απίθανων και ανόητων που δημόσια υποστηρίζει, εκθειάζει έργα και ημερες της διεθνούς τρομοκρατίας", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνοντας οτι "ο εκλεκτός του πρωθυπουργου έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει ως "αριστούργημα τέχνης"την τραγωδία των κατεστραμμένων δίδυμων πύργων".

    Ολα αυτα δεν ειναι αστεία, ειναι πολυ σοβαρά, τονίζει το κομμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης και κάνει λόγο για ανεκδίηγητες επιλογές του πρωθυπουργου "διορίζοντας ως συμβούλους του, απίθανους ανθρώπους".

    [09] Αλ. Τσίπρας «Η Ελλάδα έχει αναλάβει βάρος δυσανάλογο με τις δυνάμεις της»

    «Η Ελλάδα, ως προς την προσφυγική κρίση, έχει ήδη αναλάβει βάρος δυσανάλογο με τις δυνάμεις της. Η ανταπόκρισή μας, όμως, ήταν άριστη και αφορά το καθήκον μας απέναντι στις δικές μας αξίες και στον πολιτισμό μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη δραστικός περιορισμός των ροών από τη βαλκανική οδό και ενώ υπάρχει άρνηση κρατών μελών να συμμετάσχουν στη διαδικασία μετεγκατάστασης.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα περιμένει από την ΕΕ να αναγνωρίσει πως η χώρα μας δεν μπορεί να μείνει μόνη σε αυτή την κρίση και ότι πρέπει να λειτουργήσει άμεσα η μετεγκατάσταση προσφύγων με αξιοπρεπείς συνθήκες. Επίσης, ζήτησε την εφαρμογή μίας συγκροτημένης πολιτικής από πλευράς της ΕΕ για την επιστροφή παράτυπων μεταναστών στις χώρες προέλευσης.

    Ντ. Τουσκ:Η ΕΕ δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα

    «Η ΕΕ δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, δεν θα την αφήσει μόνη της» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

    Επίσης, ο κ. Τουσκ τόνισε ότι η κατάσταση στη δυτική διαδρομή των Βαλκανίων είναι δραματική και πρέπει η ΕΕ να ενεργήσει αποφασιστικά, ενώ σημείωσε ότι ειδικά στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη, με τη συνεχή ροή μεταναστών και προσφύγων και γι' αυτό θα ταξιδέψει άμεσα στην Τουρκία.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε έκκληση προς όλους τους πιθανούς μετανάστες να μην έρθουν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, να μην πιστέψουν τους διακινητές, γιατί η Ελλάδα δεν θα είναι μία χώρα transit.

    [10] Αγγλία: Πρωταθλήτρια 38 αγωνιστικών η Λέστερ

    Κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι η Λέστερ θα αντέξει έως το τέλος και θα ολοκληρώσει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα στην Ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Όμως, ένα μικρότερο ολοκληρώθηκε ήδη!

    Σε κύκλο 38 αναμετρήσεων, οι «Αλεπούδες» του Κλαούντιο Ρανιέρι έχουν συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Premiership. Μια κανονική σεζόν, δηλαδή, στην οποία αντιμετώπισαν από δύο φορές όλες τις ομάδες τις κατηγορίας εκτός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Έβερτον και την Κρίσταλ Πάλας.

    Στις τελευταίες 10 αγωνιστικές της προηγούμενης σεζόν και στις πρώτες 28 της τρέχουσας, η Λέστερ έχει κατακτήσει συνολικά 80 βαθμούς, οκτώ περισσότερους από την Άρσεναλ, 12 από τη Μάντσεστερ Σίτι και 18 από την απερχόμενη πρωταθλήτρια Τσέλσι! Ακριβώς πριν από έναν χρόνο, με τη συμπλήρωση 28 αγωνιστικών, η Λέστερ βρισκόταν στην τελευταία θέση με 19 βαθμούς, απέχοντας επτά από τη σωτηρία. Ακολούθησαν δύο ήττες κι έτσι οκτώ αγωνιστικές πριν από το τέλος, υπήρξαν στοιχηματικές εταιρίες, οι οποίες είχαν «κλειδώσει» τον υποβιβασμό. Η Λέστερ πραγματοποίησε επική αντεπίθεση και μάλιστα εξασφάλισε την παραμονή της δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Φαίνεται, όμως, ότι από τότε ξέχασε να βγάλει το πόδι από το... γκάζι.

    [11] Υφυπουργείο Αθλητισμού: Εξετάζεται η διακοπή του κυπέλλου μετά τα επεισόδια στην Τούμπα

    Το ενδεχόμενο διακοπής της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο θα εξετάσει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας. Για το λόγο αυτό ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, απέστειλε σε ΕΠΟ και ΔΕΑΒ έγγραφο με το οποίο ζητά την γνώμη τους για τα γεγονότα και η απάντησή τους θα πρέπει να δοθεί μέχρι τις 16.00, καθώς ο δεύτερος ημιτελικός της διοργάνωσης του κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί λίγες ώρες αργότερα (19.30).

    [12] Φουστέρ: «Με θυμώνει και με λυπεί, γιατί αυτές τις εικόνες τις βλέπουν και παιδιά...»

    Απογοητευμένος αλλά και θυμωμένος με τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε ο Νταβίντ Φουστέρ. «Κάθε χρόνο πάμε και πιο πίσω. Με θυμώνει και με λυπεί, γιατί αυτές τις εικόνες τις βλέπουν και παιδιά. Είμαι 100% εναντίον τέτοιων περιστατικών, σε όποιο γήπεδο κι αν συμβαίνουν. Είναι εύκολο να βρεθεί λύση εάν το θέλουν οι αρμόδιοι. Και στην πατρίδα μου συνέβαιναν παλιότερα τέτοια επεισόδια. Όμως, η ομοσπονδία και η Λίγκα αποφάσισαν να εφαρμόσουν τους νόμους και σταμάτησαν τα επεισόδια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού.

    [13] Εκτενείς αναφορές των διεθνών ΜΜΕ για τα επεισόδια στην Τούμπα

    Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι και πάλι στα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ για τα όσα (απαράδεκτα) συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας και στο παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Ο διεθνής Τύπος περιγράφει τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και μόνο κολακευτικά δεν είναι τα σχόλια για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

    Στη Βρετανία, «η βία προκάλεσε την διακοπή του ημιτελικού του ελληνικού κυπέλλου», αναφέρει ο ειδησεογραφικός όμιλος του «BBC», ενώ η εφημερίδα «Daily Mail» τόνισε: «Οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, επειδή δεν τους δόθηκε καθαρό πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό για το ελληνικό κύπελλο».

    [14] Σαββίδης: «Δεν θα κατέβει ο ΠΑΟΚ να παίξει το δεύτερο παιχνίδι»

    Δηλώσεις μετά το τέλος και την διακοπή του επεισοδιακού αγώνα της Τούμπας έκανε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, που δήλωσε πως η ομάδα του δεν θα κατέβει να παίξει το δεύτερο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, και πως αυτό που διεκόπη σήμερα, "θα πρέπει να ξαναγίνει". Ακόμα ο ομογενής παράγοντας απαίτησε την παραίτηση του Γιώργου Γκιρτζίκη, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε πως ντρέπεται που έχει σχέση με τον ελληνικό ποδόσφαιρο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 March 2016 - 11:32:38 UTC