Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Τρόικα δεν αισθάνομαι ούτε σήμερα, ούτε αισθανόμουν χτες, ούτε προχθές
  • [02] Συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς οι ροές προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ
  • [03] Ο Γκ. Κνάους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Αν η Ελλάδα αποσταθεροποιηθεί, λόγω των προσφύγων, θα αποσταθεροποιηθεί η Ευρώπη
  • [04] Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «δεν απαντά στα ερωτήματα που προκύπτουν από τη σχέση της με ένα βρώμικο κύκλωμα εκβιαστών»
  • [05] Έβδομος ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Παναιτωλικό
  • [06] «Περισσότερες επιλογές για Σφαιρόπουλο με Παπανικολάου και εμένα στο σχήμα»
  • [07] Το «όνειρο» του Φάρου και η «σπουδαία ιστορία» του Τζόρτζεβιτς
  • [08] «Τιμή μου που ο πρωθυπουργός δέχθηκε τις εισηγήσεις μου»

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Τρόικα δεν αισθάνομαι ούτε σήμερα, ούτε αισθανόμουν χτες, ούτε προχθές

    «Τρόικα δεν αισθάνομαι ούτε σήμερα, ούτε αισθανόμουν χτες, ούτε προχθές. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα δίκαια των πολλών και όχι της τρόικας», τόνισε Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος σε διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου που χαρακτήριζαν πολιτικούς αρχηγούς «τρόικα εσωτερικού».

    Από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών κρατώ την εθνική συνεννόηση που επιτεύχθηκε και την υποχώρηση της κυβέρνησης από θέσεις που είχε πέρυσι, από εκεί κι έπειτα, «αν διάφορα ποντίκια διαδίδουν διάφορα δεν με ενδιαφέρει», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι το κοινό ανακοινωθέν των αρχηγών δίνει ένα ισχυρό χαρτί στον Αλέξη Τσίπρα για τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, σημειώνοντας πως στο κείμενο αποτυπώνονται πολλά πράγματα που «ανήκουν στην πραγματικότητα» όσον αφορά το μέγεθος και τη σοβαρότητα των επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας.

    Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι η συζήτηση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο «προσγείωσε» τον κ. Τσίπρα στην πραγματικότητα. «Αυτό που κερδίσαμε χθες με πάρα πολλά από τα πράγματα που έχουν συμπεριληφθεί στο ανακοινωθέν της Προεδρίας, είναι η πραγματικότητα. Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια άλλη άποψη για το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Μια άποψη πολύ πιο τρυφερή, πολύ πιο γενική και έξω από την πραγματικότητα. Νομίζω ότι η χθεσινή σύσκεψη προσγείωσε τον πρωθυπουργό στην πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

    [02] Συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς οι ροές προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ

    Με πολύ αργούς ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα οι ροές προσφύγων από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ.Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο 24ωρο πέρασαν στη γειτονική χώρα περίπου 200 άτομα ,ενώ στον καταυλισμό βρίσκονται στην αναμονή περίπου 10.000 πρόσφυγες.

    [03] Ο Γκ. Κνάους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Αν η Ελλάδα αποσταθεροποιηθεί, λόγω των προσφύγων, θα αποσταθεροποιηθεί η Ευρώπη

    H Γερμανία και ένας «συνασπισμός προθύμων» χωρών να δέχονται απ΄ευθείας από την Τουρκία πρόσφυγες, να δεσμευθεί η Τουρκία να αποκαταστήσει τον έλεγχο των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο από κοινού με την Ελλάδα, διότι στη θάλασσα δεν μπορούν να ελεγχθούν πουθενά στον κόσμο χωρίς τη συνεργασία γειτονικών χωρών και να δοθεί βίζα στους Τούρκους από την Ε.Ε. Ολες αυτές οι ιδέες μας, υιοθετήθηκαν από την κ. Μέρκελ, η οποία υπεραμύνεται αυτής της στρατηγικής παντού», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Αντώνη Πολυχρονάκη ο αυστριακός επικεφαλής του ευρωπαϊκού think tank «Πρωτοβουλία Ευρωπαϊκής Σταθερότητας» Γκέραλντ Κνάους.

    Ο άτυπος σύμβουλος της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης για το μετανευστικό που διοργανώθηκε σήμερα στην Αθήνα από το Ιδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ και το Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή προσθέτει, ότι επειδή δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα «πρέπει το Μάρτιο να γίνουν οι πρώτες μετεγκαταστάσεις, ούτως ώστε να πάρει μια άλλη διάσταση και η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την επαναπροώθηση».

    Επισημαίνει, επίσης, ότι η συνεργασία με την Τουρκία «δεν θα μπορούσε να έχει επιτυχία εάν δεν τεθεί υπό την αιγίδα της Γερμανίας, διότι η Ε.Ε. έχει πολύ μικρή αξιοπιστία στην Τουρκία» η οποία βρίσκει έτσι και «ένα σύμμαχο σε μια εποχή κατά την οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση στην εξωτερική πολιτική κατά την αναζήτηση συμμάχων στην Ευρώπη».

    Ο Κνάους δηλώνει αισιόδοξος για το σχέδιό του «διότι οι άνθρωποι κλειδιά το βλέπουν θετικά. «Δεν αρκεί όμως να είναι κανείς υπέρ του σχεδίου Μέρκελ, αλλά πρέπει και να το εφαρμόσει και γρήγορα», αφού είναι εμφανές ότι «το εναλλακτικό σχέδιο του Βίκτορ Ορμπάν να υψώσουμε φράχτες δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα», όπως τονίζει.

    Πάντως, δεν είναι «εντελώς σίγουρος» ότι εισακούεται και στη Βιέννη». Θεωρεί ότι η πρωτοβουλία της Αυστρίας και των βαλκανικών χωρών να κλείσουν τα σύνορα «κατά μιας χώρας μέλους της Ε.Ε. και της Σένγκεν όπως η Ελλάδα, είναι ένα βαθύ ρήγμα και κάτι πολύ ανησυχητικό», αλλά ελπίζει «ότι οι δραματικές εικόνες των τελευταίων ημερών θα οδηγήσουν τη Βιέννη να συνεργασθεί γιατί μόνον έτσι μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση».

    [04] Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «δεν απαντά στα ερωτήματα που προκύπτουν από τη σχέση της με ένα βρώμικο κύκλωμα εκβιαστών»

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «εξακολουθεί να μην απαντά στα ερωτήματα που προκύπτουν από τη σχέση της με ένα βρώμικο κύκλωμα εκβιαστών» και επαναφέρει το ερώτημα, με αφορμή σχετικό δημοσίευημα «ποιες ακριβώς ήταν οι υπηρεσίες που παρείχε ο Π. Μαυρίκος στη ΝΔ»

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο κατηγορούμενος για σειρά εκβιασμών, Τ. Μαυρίκος, φέρεται να έχει εκδώσει σειρά τιμολογίων για το κόμμα της ΝΔ, καθώς και να έχει σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη του κόμματος, που ανήκαν στον στενό κύκλο του κ. Σαμαρά. Δεν πρόκειται, λοιπόν, , προσθέτει, για ένα «ξεχασμένο, απλήρωτο τιμολόγιο», όπως η ΝΔ ισχυριζόταν, πριν από λίγες μόλις μέρες, αλλά για μια σταθερή, μηνιαία σχέση του κατηγορούμενου με τη ΝΔ.

    [05] Έβδομος ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Παναιτωλικό

    Ο Κυριακίδης κράτησε το «μηδέν» για τον Παναιτωλικό έως το 73ο λεπτό με σωρεία εξαιρετικών επεμβάσεων, όμως σε εκείνο το σημείο η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Άντι Λίλα έκαμψε την αντίσταση του Έλληνα τερματοφύλακα και έδωσε στον ΠΑΣ Γιάννινα την ώθηση για να φτάσει στη νίκη με 2-0 απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου, με τον Ακόστα να «τελειώνει» το παιχνίδι στις καθυστερήσεις, στο εναρκτήριο ματς της 25ης αγωνιστικής της Super Lague.

    [06] «Περισσότερες επιλογές για Σφαιρόπουλο με Παπανικολάου και εμένα στο σχήμα»

    Η ανησυχία του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μην «παραγκωνιστεί» ο ανερχόμενος Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο βασικός λόγος της καθυστέρησης στην επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου στο Λιμάνι. Χθες, στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ, οι δύο «Παπ» των «ερυθρόλευκων» έστειλαν μήνυμα ηχηρό πως τελικά... όλοι οι καλοί χωράνε! Και πράγματι... δεν αποδείχτηκε κίνηση «ματ» η απόκτηση του Παπανικολάου... με την απρόσμενη εξέλιξη της υγείας του Ματ (σ.σ. Λοτζέσκι); Χωρίς... δεύτερες σκέψεις εξάλλου, ο Ιωάννης Παπαπέτρου... παραχώρησε στον πρώην ΝΒΑερ τη φυσική του θέση για να σταθεί χθες ο 22χρονος φόργουορντ επάξια - μία ακόμη φορά φέτος- στη θέση «4». Στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε ο τελευταίος σημείωσε 11 πόντους (με 4/5 δίποντα και 1/2 τρίποντα), λειτουργώντας εξαιρετικά στο ?transition? παιχνίδι του Ολυμπιακού. «Υπάρχουν περισσότερες επιλογές για τον προπονητή μας με Παπανικολάου και εμένα στο σχήμα,» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ? Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Ιωάννης Παπαπέτρου. «Μπορούμε να αλλάξουμε στα σκριν, να παίξουμε πιο πιεστική άμυνα και αυτό δίνει και άλλες λύσεις στον προπονητή,» στήριξε με επιχειρήματα την άποψή του.

    «Όλοι ήταν σημαντικοί στο παιχνίδι. Είμαστε μια γροθιά. Δεν κοιτάμε ατομικές διακρίσεις. Κοιτάμε ομαδικές. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει. Ήταν μια καλή εμφάνιση για εμάς αλλά ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια ένα προς ένα,» εξήγησε αρχικά ο Ιωάννης Παπαπέτρου για το πώς ήρθε η πρώτη νίκη μετά από δύο διαδοχικές ήττες στη Euroleague.

    Που κρίθηκε ο αγώνας; «Διάθεση και ενέργεια. Η διάθεση και η θέληση για τη νίκη ήταν πολύ μεγάλη και νομίζω πως όταν έχεις αυτά τα δύο όλα γίνονται εύκολα. Εξάλλου, αυτή είναι η ταυτότητα που έχουμε δημιουργήσει στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια,» απάντησε.

    [07] Το «όνειρο» του Φάρου και η «σπουδαία ιστορία» του Τζόρτζεβιτς

    Με φόντο στο πάνελ των ομιλητών το τρόπαιο του 41ου Κυπέλλου Ελλάδας των Ανδρών, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ η συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού καταληκτικού αγώνα του θεσμού, μεταξύ Παναθηναϊκού και Φάρου Κερατσινίου.

    «Πάμε να πάρουμε το Κύπελλο», ήταν τα μήνυμα του προπονητή του Φάρου, Ανδρέα Πολέμη, στους παίκτες του μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και την πρόκριση της ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Παράλληλα, ο τεχνικός της ομάδας του Κερατσινίου επισήμανε ότι θέλει να αποδείξει ο ίδιος και οι παίκτες του ότι δεν έφτασαν τυχαία μέχρι εδώ, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ζούμε το όνειρο». Από την πλευρά του ο τεχνικός του πολυνίκη του θεσμού με 16 τρόπαια Κυπέλλου, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, χαρακτήρισε το αυριανό παιχνίδι ως το πιο σημαντικό της χρονιάς μέχρι στιγμής, ενώ τόνισε ότι ο Φάρος, που προέρχεται από την α2 Ανδρών, θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους, σχετικά με την προσπάθεια επίτευξης ενός στόχου.

    Κοινός παρονομαστής όσων βρέθηκαν σήμερα στο πάνελ των ομιλητών ήταν ο αυριανός τελικός να διεξαχθεί σε φίλαθλα πλαίσια, ενώ όπως επισήμανε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης από πλευράς ομοσπονδίας: «Να είναι όλοι στα όρια της ευπρέπειας. Το μπάσκετ μπορεί και έχει διαφορετικές αντιλήψεις».

    Αρχικά το λόγο στο πάνελ των ομιλητών πήρε ο β? αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, ο οποίος είπε: «Ελπίζω ότι θα έχουμε ένα πολύ ωραίο αγώνα. Και μία πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Το κύπελλο αποτελεί τον σπουδαιότερο θεσμό της ομοσπονδίας και όλοι πρέπει να τον τιμούμε. Να έχουμε μία ευχάριστη βραδιά και να κερδίσει ο καλύτερος. Να είναι μία γιορτή».

    Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, δήλωσε: «Να συγχαρώ τις δύο ομάδες για την πρόκριση τους στον τελικό. Ελπίζω να γίνει καλό παιχνίδι σε σωστή ατμόσφαιρα. Να είναι όλοι στα όριο της ευπρέπειας. Το μπάσκετ μπορεί και έχει διαφορετικές αντιλήψεις».

    [08] «Τιμή μου που ο πρωθυπουργός δέχθηκε τις εισηγήσεις μου»

    Το πρόσωπο των ημερών στον χώρο του αθλητισμού είναι χωρίς αμφιβολία ο Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, που πήρε δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα έκτροπα που συμβαίνουν στον χώρο, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Ionian TV», μιλώντας για την απόφαση του να ματαιώσει το εφετινό Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει στο εξής.

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος, ο κ. Κοντονής, απάντησε: «Όπου χρειαστεί θα επέμβουμε. Η διακοπή του πρωταθλήματος προβλέπεται στο νέο αθλητικό νόμο. Αν χρειαστεί θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να επιταχύνουμε προς αυτή την κατεύθυνση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 March 2016 - 15:32:27 UTC