Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, δεν πληροί τις απαιτήσεις»
  • [02] «Tα σύνορα των Δωδεκανήσων είναι και σύνορα της ΕΕ, τα οποία φυλάσσει κυριάρχως, η Ελλάδα»
  • [03] «Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ανάπτυξη άνω του 3%»
  • [04] Έκθεση φωτογραφίας στο στέκι μεταναστών για τα θύματα των εγκλημάτων μίσους στην Ελλάδα
  • [05] Φρ. Ολάντ: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα - Συνεργασία με Τουρκία - Προστασία των συνόρων της ΕΕ
  • [06] Εγκαίνια της έκθεσης σκίτσων «Μετέωρο Βήμα», με θέμα το προσφυγικό από τον ΠτΔ
  • [07] «Θεμελιώδης αρχή της Ευρώπης η κατανομή της ευθύνης και του βάρους, αλλά και η αλληλεγγύη»
  • [08] Mάρτιν Σουλτς: Δεν νομίζω ότι στη σύνοδο θα κλείσουν πόρτες, αλλά το αντίθετο
  • [09] Η Μέρκελ κατά των κλειστών συνόρων
  • [10] Η Lexus διακρίθηκε για την αξιοπιστία των πολυτελών μοντέλων της
  • [11] Γιάνκοβιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θέλουμε το "5 στα 5" στο Top 16 της Euroleague»
  • [12] Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση από Αντετοκούνμπο
  • [13] "A Bola": «Η Μπενφίκα αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς του Μήτρογλου»

  • [01] «Το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, δεν πληροί τις απαιτήσεις»

    Στην εκτίμηση πως το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που έχει παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, δεν πληροί ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις τις οποίες από κοινού συμφωνήσε με τον Πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευή, προέβη ο Κυριάκος Μητστοτάκης διευκρινίζοντας πάντως πως δεν κάνει σχόλια σε μια διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε όμως πως «το προσχέδιο περνάει κάτω από τον χαμηλό πήχη που βάλαμε εμείς στον Πρωθυπουργό στα πλαίσια της συζήτησης που είχαμε στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή.? Όπως είπε, ?η ΝΔ από την πρώτη στιγμή, έχει τηρήσει μια εξαιρετικά υπεύθυνη στάση, έχει αναζητήσει πλαίσιο συναίνεσης και με τη δική της στρατηγικη έχει φέρει τον Πρωθυπουργό σε γραμμή ρεαλισμού και κοινής λογικής?, ενώ χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το δίλημμα ?ανθρωπισμός ή ακροδεξιά? του πρωθυπουργού στην χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. ?Είναι ανθρωπισμός αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ειδομένη όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες χωρίς απολύτως καμία μέριμνα; Είναι ανθρωπισμός η μέχρι χθες εικόνα της πλατείας Βικτωρίας;? διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους διχαστικά διλήμματα δεν βοηθούν στο δημόσιο διάλογο. ?Μεταξύ του ανθρωπισμού και της ακροδεξιάς υπάρχει κοινή λογική? είπε ,ξεκαθαρίζοντας πως στη ΝΔ δεν υπάρχει ακροδεξιά.

    [02] «Tα σύνορα των Δωδεκανήσων είναι και σύνορα της ΕΕ, τα οποία φυλάσσει κυριάρχως, η Ελλάδα»

    «Tα σύνορα των Δωδεκανήσων είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία και κατά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο φυλάσσει, επίσης κυριάρχως, η Ελλάδα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Κω και πρόσθεσε ότι «την αυτονόητη αυτή διαπίστωση πρέπει να την συνειδητοποιήσουν οι πάντες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως κατά την ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία του οξύτατου Προσφυγικού ζητήματος, από την άμεση αντιμετώπιση του οποίου, υπό όρους Ανθρωπισμού, εξαρτάται η συνοχή και το μέλλον του όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Κω προκειμένου να συμμετάσχει στον εορτασμό της 68ης επέτειου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στον Εθνικό μας Κορμό, την 7η Μαρτίου 1948. Έκτοτε ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος «τα Δωδεκάνησα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κορμού τούτου, επί του συνόλου του οποίου ασκείται πλήρως, ως την τελευταία της έκφραση, η εθνική μας κυριαρχία, κατά το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο».

    [03] «Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ανάπτυξη άνω του 3%»

    Την εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει ανάπτυξη περισσότερο από 3%, φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ). «Την τελευταία χρονιά αναμέναμε ύφεση 2%, στην πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το ΑΕΠ μειώθηκε μόνο κατά 0,2%. Επιπλέον αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα, διευκολύνθηκε η συγκέντρωση ΦΠΑ μέσω του περιορισμού των αναλήψεων μετρητών και της αύξησης της χρήσης πιστωτικών καρτών. Στα θέματα αυτά αναμένεται με βεβαιότητα ότι θα χρειαστούν λιγότερες διορθώσεις», δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών.

    Ο Ευκλείδης Τακαλώτος υπογραμμίζει ότι δεν βλέπει κανένα λόγο γιατί να μη μπορεί η Ελλάδα ήδη τώρα να επιστερέψει σε υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 3% ετησίως. "Δεν είμαστε νεοφιλελευθεροι , οι οποίοι λένε η αγορά τα καθορίζει όλα, αλλά δεν είμαστε και παλαιομοδίτικοι οπαδοί της κρατικά σχεδιασμένης οικονομίας", προσθέτει.

    «Αυτό που χρειαζόμαστε μέχρι το ορθόδοξο Πάσχα, την 1η Μαίου, είναι η κρίση των διεθνών ΜΜΕ, ότι αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι κατέληξαν σε μια συμφωνία, ότι δεν έγινε αναβολή και ότι η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο», λέει ο Τσακαλώτος και προσθέτει: «Το ζήτημα του χρόνου είναι σημαντικό, αν θέλουμε να φτάσουμε από τον φαύλο στον ενάρετο κύκλο. Διότι δεν μπορεί κανείς να συζητά αιωνίως για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, έτσι ώστε να παραμένει αιωνίας ανοικτή μια πληγή.»

    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνει ότι «σε μια συμφωνία με τους πιστωτές στέκεται όμως εμπόδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διότι ζητά ξανά από τους Έλληνες σημαντικές περικοπές των συντάξεων και των παροχών, ή ως εναλλακτική λύση ένα κούρεμα εκ μέρους των πιστωτών, με το οποίο να μειωθούν οι υποχρεώσεις καταβολών των Ελλήνων στο μέλλον" και προσθέτει : «Βρίσκουμε την άποψη του ΔΝΤ πολύ αιφνιδιαστική».

    Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λέει στην Frankfurter Allgemeine : «Δεν νομίζω πως εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης θα επηρεασθούν οι διαπραγματεύσεις (ενν. με τους θεσμούς). Ολοι θα εστιάσουν στο να επιτύχουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα έναν έντιμο συμβιβασμό»

    [04] Έκθεση φωτογραφίας στο στέκι μεταναστών για τα θύματα των εγκλημάτων μίσους στην Ελλάδα

    Το «Hate hurts» είναι ένα ντοκιμαντέρ-φωτογραφικό έργο που προβάλλει τις ιστορίες ανθρώπων, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα εγκλημάτων μίσους.

    Το πρώτο μέρος της έκθεσης ξεκινά από την Ελλάδα, όπου τα περιστατικά των εγκλημάτων μίσους είναι ιδιαίτερα υψηλά στις κοινότητες των προσφύγων και μεταναστών. Θίγει την ανάγκη παρέμβασης για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση και η αύξηση του ρατσισμού σαν μια ανθρωπιστική κρίση και την ανάγκη για ευαισθητοποίηση σχετικά με την αιτίες και τις επιπτώσεις αυτών των εγκλημάτων. Η φωτορεπόρτερ Τσίντσια Ντ' Αμπρόζι ήρθε στην Ελλάδα, συνάντησε τα θύματα, συνομίλησε μαζί τους και «κατέγραψε» τις πληγές τους.

    Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης «Hate hurts», στις 21 Μαρτίου στο Στέκι Μεταναστών, θα γίνει συζήτηση σχετικά με τα εγκλήματα μίσους με ομιλητές τη συντονίστρια του «Δικτύου για τα Δικαιώματα Μεταναστών και Προσφύγων» της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα, Ιωάννα Σκούρα, τη φωτογράφο Τσίντσια Ντ' Αμπρόζι και την Τίνα Σταυρινάκη από το «Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.

    Όπως εξηγεί η κ. Σκούρα στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες θυμάτων των εγκλημάτων μίσους με λεζάντες που προέρχονται από συνεντεύξεις ήχου. Οι φωτογραφίες κυρίως είναι από πρόσφυγες και μετανάστες από την αφρικανική κοινότητα που ζούνε στην Ελλάδα.

    «Οι περισσότεροι από εκείνους που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους μίλησαν για ξυλοδαρμό από μέλη της Χρυσής Αυγής, μερικές φορές από τις αστυνομικές αρχές και δήλωσαν ότι δεν προστατεύονται επαρκώς. Υπάρχουν επίσης ιστορίες από εκείνους που έχουν υποστεί διακρίσεις λόγω της άσκησης της ισλαμικής πίστης τους», τονίζει η ίδια.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν καταγραφεί, στην Ελλάδα τα πιο συχνά θύματα είναι πρόσφυγες και μετανάστες/στριες, ΛΟΑΤKI άτομα (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Κουήρ, Ίντερσεξ) και Εβραίοι/ες.

    Με βάση τα στοιχεία του «Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας», τα οποία παραθέτει η κ. Σκούρα, το 2014 καταγράφηκαν 81 περιστατικά ρατσιστικής βίας με περισσότερα από 100 θύματα. Σε 46 περιστατικά στοχοποιήθηκαν μετανάστες ή πρόσφυγες λόγω εθνικής προέλευσης ή χρώματος, ενώ σε 32 περιστατικά στοχοποιήθηκαν ΛΟΑΤKI άτομα (σε τρία τέτοια περιστατικά τα θύματα ήταν αλλοδαποί). Τέλος, σε τρία αντισημιτικά περιστατικά βεβηλώθηκαν ιερός χώρος και σύμβολα.

    [05] Φρ. Ολάντ: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα - Συνεργασία με Τουρκία - Προστασία των συνόρων της ΕΕ

    H Γαλλία υποστηρίζει ένα σχέδιο που βασίζεται στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, στη συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία και στην αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία στις Βρυξέλλες.

    Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της Τουρκίας με την ΕΕ, ο Φρ. Ολάντ τόνισε ότι πρέπει να είναι «ειλικρινής και αποτελεσματική». Όπως είπε, θα ζητηθεί η δέσμευση της Τουρκίας να καταπολεμήσει τους διακινητές, να δεχτεί την επανεισδοχή των οικονομικών μεταναστών που ήρθαν στην Ευρώπη από το έδαφός της, ενώ παράλληλα η Ευρώπη εξετάζει ένα πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων απευθείας από την Τουρκία.

    Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων στο Αιγαίο, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι αναμένονται αποτελέσματα από τη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο Φρ. Ολάντ είπε ότι θα της παρασχεθεί βοήθεια, καθώς βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και είναι η πρώτη χώρα εισόδου για τους πρόσφυγες. Παραδέχτηκε ότι σήμερα ο Δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων είναι κλειστός και, όπως είπε ,η Ελλάδα θα δεχτεί σημαντικό αριθμό προσφύγων που συνεχίζουν να έρχονται- και γι' αυτό πρέπει να βοηθηθεί.

    [06] Εγκαίνια της έκθεσης σκίτσων «Μετέωρο Βήμα», με θέμα το προσφυγικό από τον ΠτΔ

    Την γλώσσα της εικόνας του σκίτσου και της σάτιρας επιλέγει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να στείλει το μήνυμα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες με αποδέκτες τόσο στο εσωτερικό της χώρας αλλά κυρίως στο εξωτερικό.

    Σήμερα το απόγευμα συγκεκριμένα στο μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου θα εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η έκθεση σκίτσων «Μετέωρο Βήμα» που έχει θέμα το προσφυγικό και η οποία συνδιοργανώνεται με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων.

    Συμμετέχουν στην έκθεση είκοσι οκτώ σκιτσογράφοι, ο καθένας με τα εκφραστικά του μέσα και την ιδιαιτερότητα της ματιάς του, οι οποίοι μεταφράζουν σε κριτική εικόνα τον πόνο, την οργή, την πίκρα, την υποκρισία, την ενοχή και υποκλίνονται στην αλληλεγγύη και στον ανθρωπισμό των απλών ανθρώπων.

    «Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, και είναι πολύ μεγάλη η ανάγκη να στείλουμε τα δικά μας μηνύματα με στόχο την κοινή γνώμη της Ευρώπης» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιωργος Χατζημάρκος

    Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή.

    Μετά τη Ρόδο, το «Μετέωρο Βήμα» θα περιοδεύσει σε νησιά του Αιγαίου, στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, με κατάληξη το κέντρο της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.

    [07] «Θεμελιώδης αρχή της Ευρώπης η κατανομή της ευθύνης και του βάρους, αλλά και η αλληλεγγύη»

    «Στην Ευρώπη έχουμε αρχές και αξίες και μια από τις θεμελιώδεις αρχές μας είναι η κατανομή της ευθύνης και του βάρους αλλά και η αλληλεγγύη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε στις δηλώσεις του πως το προσφυγικό είναι ένα «κοινό, ευρωπαϊκό πρόβλημα, δεν είναι το πρόβλημα μιας χώρας» και πως «πρέπει να βρούμε συλλογικές, ευρωπαϊκές λύσεις». «Δυστυχώς» ανέφερε «μεταξύ των δύο Συνόδων Κορυφής υπήρξαν κάποιες συμφωνίες που δεν εφαρμόστηκαν απ' όλους, κάτι που αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη. Οι συμφωνίες που δεν εφαρμόζονται, δεν είναι συμφωνίες», επισημαίνοντας τη «δύσκολη κατάσταση» που καλείται τώρα να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

    «Σήμερα προσβλέπω σε ουσιαστικά αποτελέσματα στη συνάντηση με την Τουρκία, έτσι ώστε να εφαρμοστεί το Σχέδιο Δράσης, να μειωθούν ουσιαστικά οι ροές προς την Ελλάδα και να καταπολεμήσουμε τα δίκτυα των διακινητών» συνέχισε ο Α. Τσίπρας, προσθέτοντας πως είναι ανάγκη «να επιταχύνουμε σημαντικά τη διαδικασία της μετεγκατάστασης και να έχουμε μια αξιόπιστη διαδικασία μετεγκατάστασης».

    «Στην Ευρώπη έχουμε αρχές και αξίες και μια από τις θεμελιώδεις αρχές μας είναι η κατανομή της ευθύνης και του βάρους αλλά και η αλληλεγγύη. Προσμένω πως αυτές οι αρχές είναι για όλους, οι κανόνες είναι για όλους και όλοι πρέπει να εφαρμόζουν τις κοινές μας αποφάσεις» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    [08] Mάρτιν Σουλτς: Δεν νομίζω ότι στη σύνοδο θα κλείσουν πόρτες, αλλά το αντίθετο

    "Δεν νομίζω ότι αυτή η σύνοδος είναι μια σύνοδος στην οποία θα κλείσουν πόρτες, αλλά το αντίθετο: ελπίζω ότι θα βρούμε λογικές και ανθρωπιστικές λύσεις να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως την προστασία μας", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

    "Εδώ πρέπει να γίνει και η διαπίστωση ότι και άλλοι οι οποίοι ψάχνουν μια καλύτερη ζωή, χρειάζονται την προστασία μας", επισήμανε επίσης ο Σουλτς. "Εχω κατανόηση γι αυτό, αλλά σε αυτήν την προσφυγική κρίση πρέπει, επιφυλασσόμενοι να εξετάσουμε ειδικές περιπτώσεις, να απορρίψουμε το αίτημά τους και να τους αποστείλουμε πίσω, ώστε να καταστεί δυνατή η βοήθεια γι αυτούς που πράγματι την χρειάζονται, ιδίως για οικογένειες από τη Συρία και το Ιράκ. Σε αυτό χρειαζόμαστε και τη συνεργασία της Τουρκίας και ελπίζω ότι σήμερα θα κάνουμε μερικά βήματα".

    [09] Η Μέρκελ κατά των κλειστών συνόρων

    "Δεν μπορεί να κλείσει οτιδήποτε" είπε ακόμα μια φορά ξεκάθαρα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες, αναφερόμενη στο κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου.

    Ο αριθμός των προσφύγων δεν θα πρέπει να μειωθεί μόνο για ορισμένες, αλλά για όλες τις χώρες και γι αυτό απαιτείται μια "βιώσιμη λύση" από κοινού με την Τουρκία, πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

    Εν τω μεταξύ, Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαιώνειστο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότιη Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, να υποστηρίξει τη μη διατήρηση στα τελικά συμπεράσματα της φράσης που αναφέρεται στο «κλείσιμο του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων».

    Διαβάστε επίσης:

    Φρ. Ολάντ: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα - Συνεργασία με την Τουρκία - Προστασία των συνόρων της ΕΕ

    [10] Η Lexus διακρίθηκε για την αξιοπιστία των πολυτελών μοντέλων της

    Η αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου είναι ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια που εξετάζει ο υποψήφιος αγοραστής. Όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσπαθούν να αναβαθμίσουν τα μοντέλα τους, καθώς και τις υπηρεσίες μετά την πώληση.

    Φορείς, ανεξάρτητες αρχές και εξειδικευμένες εταιρείες διεξάγουν έρευνες στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, για να διαπιστωθεί η συμπεριφορά τους, καθώς και η αντοχή τους στη συνεχή χρήση. Μια από τις πιο γνωστές εταιρείες είναι η J.D. Power, η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από την πρόσφατη έρευνά της.

    Η J.D. Power διαπίστωσε ότι η ιαπωνική μάρκα πολυτελών οχημάτων Lexus πέτυχε την υψηλότερη θέση στην έρευνα αξιοπιστίας οχημάτων 2016 J.D. Power & Associates Vehicle Dependability Study (VDS). Μάλιστα, είναι η πέμπτη συνεχή χρονιά που η συγκεκριμένη μάρκα κατακτά την κορυφή.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται στον αριθμό των προβλημάτων που ανέφεραν οι ιδιοκτήτες οχημάτων. Ειδικότερα, εξετάστηκαν αυτοκίνητα, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2013 και βρίσκονται στην τρίτη χρονιά από την ημερομηνία ταξινόμησής τους.

    Εκτός από την υψηλότερη συνολική βαθμολογία, η Lexus, η οποία είναι θυγατρική της Toyota, έλαβε και τρία βραβεία σε αντίστοιχες κατηγορίες. Το Lexus ES είναι το πιο αξιόπιστο premium μοντέλο της γενικής κατάταξης, έχοντας το χαμηλότερο μέσο αριθμό προβλημάτων ανά 100 οχήματα (PP100) και κατετάγη στην κορυφή της κατηγορίας Compact Premium Car. Το Lexus GS βραβεύτηκε στην κατηγορία Midsize Premium Car και το πολυτελές Lexus GX ήρθε πρώτο στην κατηγορία Midsize Premium SUV, με το Lexus RX να κατατάσσεται δεύτερο στην ίδια κατηγορία.

    Η Toyota κατετάγη στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης και πήρε τρία βραβεία σε αντίστοιχες κατηγορίες. Το Prius αναδείχθηκε πρώτο στην κατηγορία Compact Multi-Purpose Vehicle, το Sienna επικράτησε στην κατηγορία Minivan και το Tundra ηγήθηκε της κατηγορίας Large Light Duty Pickup.

    Σπύρος Ρέκκας

    [11] Γιάνκοβιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θέλουμε το "5 στα 5" στο Top 16 της Euroleague»

    Πρώτος στόχος επετεύχθη και έπεται συνέχεια... Με αυτή την προσδοκία του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς άρχισε η συζήτησή μας, λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του 17ου Κυπέλλου Ελλάδας, 5ου διαδοχικού και 58ου τίτλου στο σύνολο για τον Παναθηναϊκό.

    Ο πρώτος σκόρερ των «πράσινων», μαζί με τον Τζέιμς Γκιστ (σ.σ. σημείωσαν από 13 πόντους), μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), υπογραμμίζοντας την επιθυμία του, αλλά και των συμπαικτών του για μία πλούσια σε τίτλους αγωνιστική περίοδο.

    «θέλουμε να υπάρχει συνέχεια και θα υπάρχει... » είπε με βεβαιότητα ο έμπειρος φόργουορντ, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε ότι η επίτευξη των στόχων θα έρθει μέσα από δουλειά και συγκέντρωση...

    Παράλληλα, ο Γιάνκοβιτς μίλησε για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη φάση των «16» της Euroleague, τονίζοντας ότι ο στόχος της εξασφάλισης του πλεονεκτήματος της έδρας είναι εφικτός για τους «πράσινους» και πως η προνομιούχος δεύτερη θέση του 5ου ομίλου περνάει από το Βελιγράδι, ενόψει του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Άλλωστε, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θέλουν το «5 στα 5» στις εναπομείνασες αγωνιστικές του Top 16, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, ο Γιάνκοβιτς υποσχέθηκε στον κόσμο ότι ο ίδιος θα είναι μαχητής σε άμυνα και επίθεση, ενώ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο.

    [12] Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση από Αντετοκούνμπο

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «έλαμψε» και πάλι στον ουρανό του ΝΒΑ, μολονότι η ομάδα του δεν απέφυγε την ήττα από την Οκλαχόμα στο Μιλγουόκι με 104-96. Ο 21χρονος άσος έγινε ο πρώτος παίκτης των Μπακς με τρία τριπλ-νταμπλ σε μια σεζόν μετά τον Άλβιν Ρόμπερτσον τη σεζόν 1990/91, καθώς τελείωσε την αναμέτρηση έχοντας 26 πόντους (10/11 βολές, 8/18 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 κοψίματα και μόλις 2 λάθη σε 42:26 λεπτά συμμετοχής.

    [13] "A Bola": «Η Μπενφίκα αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς του Μήτρογλου»

    Η Μπενφίκα το αποφάσισε: θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα 7.000.000 ευρώ που υπάρχει στον δανεισμό του Κώστα Μήτρογλου από την Φούλαμ και θα τον κάνει οριστικά δικό της. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της "A Bola", είδηση που μάλιστα είναι το πρώτο θέμα της, το γκολ στο ντέρμπι με την Σπόρτινγκ που χάρισε τη νίκη στην Μπενφίκα, αλλά και τα προηγούμενα 9, συνολικά 10 στα 9 τελευταία παιχνίδια για τον 27χρονο Έλληνα επιθετικό, όπως φυσικά και η παρουσία του, υποχρέωσαν την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας να αποφασίσει άμεσα για την αγορά του, κάτι πρέπει να γίνει υποχρεωτικά κατά τη διάρκεια του μήνα του Μαΐου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 March 2016 - 13:32:31 UTC