Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει «δύο παράλληλες κρίσεις»
  • [02] Ας συμφωνήσουν οι θεσμοί τι θέλουν από την Ελλάδα, τόνισε ο Δημήτρης Μάρδας
  • [03] Ν.Τόσκας: Ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ειδομένη, σε 1-2 εβδομάδες
  • [04] Άμεση εκταμίευση 100 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα
  • [05] Επτά πλάκες χρυσού εντόπισαν οι τελωνειακές αρχές Κήπων στις αποσκευές επιβάτη
  • [06] Πρόβλημα σε αεροσκάφος κατά τη διάρκεια πτήσης προς Κάρπαθο, με 3ωρη καθυστέρηση η άφιξη
  • [07] Τρία λεωφορεία με μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησαν από τον Πειραιά, με προορισμό την Κόνιτσα
  • [08] Αύγουστο ή Σεπτέμβριο η παράδοση των πρώτων S-300 από τη Ρωσία στο Ιράν
  • [09] Ιαπωνία: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τσουνάμι του 2011
  • [10] «Κανείς δεν μας θέλει αν και προστατεύουμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, την Ελλάδα, η οποία ελέγχει πλημμελώς τους πρόσφυγες»
  • [11] Τζίντι Ματζά: Η ποίησή μου αποκτά ένα καινούργιο νόημα στην Ελλάδα
  • [12] Με τον επίτροπο, αρμόδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια συναντάται ο πρωθυπουργός
  • [13] Χρηματοπιστωτικός τομέας και «κόκκινα» δάνεια στη συνάντηση κυβέρνησης - θεσμών
  • [14] Μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει «δύο παράλληλες κρίσεις»

    Η Ελλάδα αντιμετωπίζει «δυο παράλληλες κρίσεις»στο οικονομικό και ανθρωπιστικό πεδίο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNBC και στη δημοσιογράφο Julia Chatterley, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν μπορούν να υλοποιηθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές.

    «Στο οικονομικό μέτωπο, η Ελλάδα δυσκολεύεται να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανήμπορη να επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή κρίση όσο αφορά το μεταναστευτικό» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Αν δε βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη συνεργασία της Τουρκίας, η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη για τη χώρα μου» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προειδοποίησε: «έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν μπορούμε να δεχτούμε επιπλέον ροές».

    Υπογράμμισε,ακόμα, ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον οικονομική βοήθεια, αλλά, επίσης, χρειάζεται οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    «Αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν μπορεί να επιλυθεί από την Ελλάδα μονομερώς» σημείωσε και πρόσθεσε: «Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, οι δεσμεύσεις για επανατοποθέτηση προσφύγων εκτός Ελλάδος δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και άρα αν δεν υπάρξει πραγματική ηγεσία από τις ευρωπαϊκές χώρες, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε μια βιώσιμη λύση».

    [02] Ας συμφωνήσουν οι θεσμοί τι θέλουν από την Ελλάδα, τόνισε ο Δημήτρης Μάρδας

    Την ανάγκη οι θεσμοί να κάνουν λίγο πιο σαφή αυτά που ζητούν από την Ελλάδα και να συμφωνήσουν και μεταξύ τους για το τι θέλουν, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9" και στην εκπομπή "Δεύτερη ανάγνωση" με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    "Έχουμε υπογράψει μια συμφωνία, η οποία προβλέπει κάποια πράγματα για να κλείσει η αξιολόγηση. Οτιδήποτε άλλες σκέψεις υπάρχουν εκτός αυτής της συμφωνίας και εκτός αυτού του μέρους της συμφωνίας είναι για να συζητηθούν για το απώτερο μέλλον" είπε ο κ. Μάρδας και υπογράμμισε πως αυτό που ενδιαφέρει την Ελλάδα είναι να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατόν.

    Σε ερώτηση, αν οι προτάσεις και οι υπαινιγμοί που διατυπώνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών εντάσσονται εκτός του πλαισίου της συμφωνίας που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μάρδας απάντησε θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: "οι περισσότερες ναι" και πρόσθεσε πως "μετά την πρώτη αξιολόγηση, αν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση που μπορούν να μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τότε εκ των πραγμάτων θα συζητηθούν".

    [03] Ν.Τόσκας: Ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ειδομένη, σε 1-2 εβδομάδες

    Απέκλεισε το ενδεχόμενο βίαιης επέμβασης στην Ειδομένη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και προέβλεψε ομαλοποίηση της κατάστασης σε 1-2 εβδομάδες.Μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν πρόσφυγες που γυρνάνε στην Αθήνα αλλά και κάποιοι που πάνε το βράδυ στους καταυλισμούς για να κοιμηθούν και το πρωί επιστρέφουν στην Ειδομένη.

    Τόνισε πως, στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιληφθούν οι πρόσφυγες ότι η βαλκανική οδός έχει κλείσει, με ευθύνη χωρών που βρίσκονται στα βόρεια, και ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες πηγαίνοντας στους κοντινούς καταυλισμούς, όπου θα έχουν τη στοιχειώδη στέγη και τροφή μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

    «Με βίαιο τρόπο δεν γίνεται. Και δεν θέλουμε και θα είναι απάνθρωπο» είπε και πρόσθεσε: «πρέπει να τους πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους και φυσικά το να τους πείσουμε δεν γίνεται με δακρυγόνα. Το 50% είναι γυναίκες και παιδιά».Αναγνώρισε πάντως, ότι δεν είναι εύκολο να πειστούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στο λιμάνι του Πειραιά προσπαθούσαμε χθες επί 5 ώρες να επιβιβάσουμε κόσμο για να τους πάμε σε καταυλισμό στον 'Αγιο Ανδρέα. Δεν ήθελαν να μπουν στα λεωφορεία, γιατί ήθελαν να πάνε στην Ειδομένη. Δεν είναι ενημερωμένοι,υπάρχουν και τα διάφορα κυκλώματα...».

    Ο κ. Τόσκας αποκάλυψε ότι από τον Γενάρη έχουν συλληφθεί 68 διακινητές, ενώ σε ότι αφορά τις ροές από την Τουρκία είπε ότι συνεχίζονται, εκτιμώντας ότι η 'Αγκυρα «προσπαθεί να διαπραγματευτεί μέχρι την επόμενη Σύνοδο κορυφής».Υπογράμμισε ότι δεν έχουν δημιουργηθεί νέοι διάδρομοι, ούτε μέσω Αλβανίας ούτε μέσω Ιταλίας, και συμπλήρωσε: «απλά η Αλβανία μπήκε και αυτή στη νοοτροπία των χωρών εκείνων που μαζί με την Αυστρία πρωτοστατούν να φτιάξουν μια διαφορετική Ευρώπη που δεν σέβεται και δεν υπολογίζει».

    Για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ, είπε ότι έχει αρχίσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή της. «Θα δούμε μόλις ολοκληρωθεί η εφαρμογή τι αποτελέσματα θα έχει» ανέφερε ο αν. υπουργός.

    [04] Άμεση εκταμίευση 100 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα

    Το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί άμεσα από την ΕΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια που θα σταλεί στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ήδη κινείται η διαδικασία για την υλοποίηση της απόφασης να διατεθούν 700 εκατομμύρια ως ανθρωπιστική βοήθεια στα Κράτη-Μέλη που υφίστανται την προσφυγική πίεση και όπου επιβάλλεται η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.

    Μέχρι όμως να εξασφαλιστεί και να εκταμιευθεί το ποσό αυτό, με εντολή του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δ. Αβραμόπουλου μεταφέρθηκαν προσωρινά 100 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό του χαρτοφυλακίου του, στο χαρτοφυλάκιο του αρμοδίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια Χρ. Στυλιανίδη, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα ο μηχανισμός.

    Σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, παράλληλα τα 510 εκατομμύρια για τα ελληνικά εθνικά προγράμματα είναι πάντα στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, και θα πρέπει άμεσα να αρχίσουν να απορροφούνται. Την ίδια ώρα έχουν άμεσα εγκριθεί, πάντα κατά προτεραιότητα, όλα τα αιτήματα της Ελλάδας για επείγουσα χρηματοδότηση, που σχετίζονται με το μεταναστευτικό, ύψους προς το παρόν 40 εκατομμυρίων.

    Η ΕΕ με απόφαση του Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας έχει παράλληλα εγκρίνει και 100 εκατομμύρια προς την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για άμεση υποστήριξη της χώρας στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

    [05] Επτά πλάκες χρυσού εντόπισαν οι τελωνειακές αρχές Κήπων στις αποσκευές επιβάτη

    Περίπου έξι κιλά και 300 γραμμάρια χρυσού, σε επτά πλάκες, εντόπισαν οι υπάλληλοι του τελωνείου των Κήπων κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στις αποσκευές των επιβατών λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Κωνσταντινούπολη.Την ποσότητα χρυσού επιχείρησε να περάσει παράνομα στη γείτονα χώρα Τούρκος υπήκοος, επιβάτης του λεωφορείου, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για την προέλευση των πολύτιμων αποσκευών του.

    Σύμφωνα με τις τελωνειακές Αρχές, ο κρυμμένος στον χώρο των αποσκευών χρυσός, δεν συνοδευόταν από παραστατικά προέλευσής του και δεν τεκμηριωνόταν ότι προερχόταν από την Ελλάδα.

    [06] Πρόβλημα σε αεροσκάφος κατά τη διάρκεια πτήσης προς Κάρπαθο, με 3ωρη καθυστέρηση η άφιξη

    Με ανακοίνωσή της η Olympic Air, κάνει γνωστό ότι η πτήση ΟΑ034 από Ρόδο προς Κάρπαθο, που αναχώρησε στις 07:30 με αεροσκάφος DH8-100 με 35 επιβάτες και 4μελές πλήρωμα, μετά την απογείωση από τη Ρόδο, ένας εκ των 2 κινητήρων παρουσίασε βλάβη με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να επιστρέψει στη Ρόδο.

    Η εταιρία απέστειλε άμεσα από την Αθήνα άλλο αεροσκάφος, το οποίο έφτασε στη Ρόδο στις 10:05, προκειμένου να μεταφέρει τους 35 επιβάτες στον προορισμό τους. Η πτήση θα αφιχθεί στην Κάρπαθο στις 11:05, με 3 ώρες καθυστέρηση.

    [07] Τρία λεωφορεία με μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησαν από τον Πειραιά, με προορισμό την Κόνιτσα

    Τρία πούλμαν με 162 μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησαν πριν από λίγο από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό κέντρο φιλοξενίας στην Κόνιτσα.

    Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν και νέες μετακινήσεις προσφύγων από το λιμάνι σε άλλα κέντρα.

    [08] Αύγουστο ή Σεπτέμβριο η παράδοση των πρώτων S-300 από τη Ρωσία στο Ιράν

    Η πρώτη συστοιχία του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-300 θα παραδοθεί στο Ιράν τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δηλώσεις του Σεργκέι Τσεμέζοφ, διευθυντή του ρωσικού ομίλου επιχειρήσεων Rostec, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.Πρόσφατα μη επιβεβαιωμένη πηγή είχε δηλώσει ότι οι παραδόσεις του αναφερόμενου συστήματος στο Ιράν είχαν προγραμματιστεί ν' αρχίσουν τον προηγούμενο μήνα.

    Παράλληλα, η Μόσχα δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποδεσμεύσει στο Ιράν και τη νέα έκδοση του αναβαθμισμένου αντιπυραυλικού σύστηματος (S-400) η οποία ενσωματώνει πολλές τεχνολογικές καινοτομίες.Τις προηγούμενες ημέρες το Ιράν πραγματοποίησε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, προκαλώντας την ανησυχία της Δύσης.

    [09] Ιαπωνία: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τσουνάμι του 2011

    Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σήμερα στις 14:46 τοπική ώρα (07:46 ώρα Ελλάδος) σε όλη την Ιαπωνία στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του σεισμού και του τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011.

    Στην επίσημη τελετή που έγινε στο Τόκιο, το αυτοκρατορικό ζεύγος και ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε απέτισαν φόρο τιμής μαζί με τους εκατομμύρια συμπατριώτες τους στους 18.500 νεκρούς του τσουνάμι και τους περίπου 3.000 που έχασαν αργότερα τη ζωή τους από τις συνέπειες της τραγωδίας.

    "Πέντε χρόνια πέρασαν από την καταστροφή (...) περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό και το τσουνάμι (...), είναι κάτι που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε", δήλωσε ο αυτοκράτορας Ακιχίτο, έχοντας δίπλα του την αυτοκράτειρα.

    Την ομιλία του αυτή εκφώνησε όρθιος μπροστά σε ένα τεράστιο παρτέρι από λευκά και κίτρινα λουλούδια που είχαν τοποθετηθεί γύρω από μια στήλη στη μνήμη "των θυμάτων της μεγάλης καταστροφής του Τοχόκου", στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

    "Η Ιαπωνία είναι προικισμένη με μια όμορφη φύση, αλλά μερικές φορές αυτή μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη", σημείωσε ο Ακιχίτο. "Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεχάσουμε τις εικόνες της τηλεόρασης που έδειχναν ένα τείχος από μαύρο νερό" να σαρώνει τα χωριά που καταστράφηκαν από το τσουνάμι, σημείωσε ο Ιάπωνας αυτοκράτορας.

    Απευθυνόμενος στους εκατοντάδες προσκεκλημένους που ήταν ντυμένοι στα μαύρα και τα γκρι στην επίσημη αυτή τελετή για τα θύματα της καταστροφής της 11ης Μαρτίου, ο αυτοκράτορας ευχαρίστησε τους στρατιώτες, τους πυροσβέστες και τους άλλους ανθρώπους που συνέβαλαν στο έργο των οργανώσεων παροχής βοήθειας στις οικογένειες των θυμάτων και των πληγέντων.

    [10] «Κανείς δεν μας θέλει αν και προστατεύουμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, την Ελλάδα, η οποία ελέγχει πλημμελώς τους πρόσφυγες»

    O πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα BILD ξιφουλκεί κατά πάντων : της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Κατηγορεί την Γερμανία ότι αρνείται τη συνεργασία με την ΠΓΔΜ σε θέματα ασφαλείας και θεωρεί ότι απέτυχε στο θέμα της ασφάλειας και την Ελλάδα ότι επιτρέπει σε τζιχαντιστές να περνούν από το έδαφός. Προσθέτει δε, πως αν η χώρα του είχε βασιστεί στις Βρυξέλλες και δεν είχε αντιδράσει, η Ευρώπη θα είχε κατακλυστεί από τζιχαντιστές. Θεωρεί ότι η ΠΓΔΜ είναι εγκαταλελειμμένη από την Ε.Ε. στο προσφυγικό αν και προστατεύει ένα κράτος μέλος της, την Ελλάδα.

    Ο Ιβάνοφ λέει, επίσης, ότι η χώρα του ήταν πάντα θύμα των θεσμών της Ε.Ε., και ότι επί 25 χρόνια της λένε ψέμματα. Μέμφεται την Ελλάδα ότι μπλοκάρει την ένταξή της στην Ε.Ε. , και προσθέτει πως κανένας δεν τα πάει καλά με τους Έλληνες, αλλά η χώρα του πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της στην διαμάχη μαζί της, ενώ παραπονείται, ότι παρά τις αμέτρητα θετικές εκθέσεις η ΠΓΔΜ είναι εγκλωβισμένη σε ένα ασανσέρ, χωρίς να έχει καμμιά ευρωπαϊκή προοπτική.

    «Δεν είναι η πρώτη φορά που η "Μακεδονία" αφήνεται στο έλεος του Θεού. Στην προσφυγική κρίση πληρώνουμε τα λάθη της Ε.Ε., ήδη έπρεπε να ξοδέψουμε 25 εκατομμύρια ευρώ των φορολογουμένων, κηρύξαμε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Και τι πήραμε από την Ευρώπη; Τίποτα, ούτε ένα λεπτό! Αντ΄αυτού πρέπει τώρα να προστατέψουμε ως μη κράτος μέλος της Ε.Ε. μια ευρωπαϊκή χώρα, δηλαδή την Ελλάδα», λέει ο Γκιόργκι Ιβάνοφ.

    «Εμείς δεν είμαστε τίποτα, ούτε μέλος της Ε.Ε. ούτε της Σένγκεν, ούτε του ΝΑΤΟ. Κανείς δεν μας θέλει. Και μολαταύτα προστατεύουμε την Ευρώπη μπροστά από μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία ελέγχει πλημμελώς τους πρόσφυγες ή μάλλον απλώς τους έχει αφήσει να φύγουν. Το θέμα της ασφάλειας στην προσφυγική κρίση ξεχάστηκε εντελώς. Αν είχαμε βασιστεί στις Βρυξέλλες και δεν είχαμε αντιδράσει οι ίδιοι, θα είχαμε κατακλυστεί από τζιχαντιστές».

    [11] Τζίντι Ματζά: Η ποίησή μου αποκτά ένα καινούργιο νόημα στην Ελλάδα

    «Τρέφω ιδιαίτερο σεβασμό για την αρχαία Ελλάδα και με συγκινεί η ιδέα πως θα διαβάσω απόψε μπροστά σε ελληνικό κοινό. Τα ποιήματά μου θα φωτιστούν έτσι με ένα διαφορετικό φως και θα αποκτήσουν ένα καινούργιο νόημα. Η Ελλάδα δεν έχει πάψει να είναι σημαντική για τον κόσμο και η ποίηση είναι ένας δρόμος προκειμένου να συναντηθούν δύο τόσο διαφορετικοί πολιτισμοί όπως ο ελληνικός και ο σινικός. Στην Κίνα έχουμε διαβάσει εξαντλητικά τους έλληνες ποιητές και συγγραφείς και σκέφτομαι με την ευκαιρία πως ο Όμηρος μας υποδεικνύει έναν τρόπο για να κατανοήσουμε τον οικουμενικό χαρακτήρα της ποίησης». Έτσι συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ο Κινέζος ποιητής Τζίντι Ματζά (Jidi Majia) στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το Megaron Plus στις 10/3, σε συνεργασία με το πολιτιστικό σωματείο Κύκλος Ποιητών και την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

    Μιλώντας για το έργο του Τζίντι Ματζά (από τις εκδόσεις Κοινωνία των [δε] κάτων κυκλοφορεί το βιβλίο του «Λόγια της φωτιάς»), ο ποιητής και μεταφραστής Γιώργος Μπλάνας θύμισε τον τόπο της καταγωγής του ο οποίος βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα όπου ζουν εδώ και αιώνες τα μέλη της εθνότητας Γι: μια πολυπληθής εθνότητα (φτάνει τα επτά εκατομμύρια σήμερα) η οποία έχει μια περίπλοκη θρησκευτική ταυτότητα, συναποτελείται από πολλές φυλές και συνδυάζει τις πιο διαφορετικές παραδόσεις: «Οι Γι έζησαν ανέκαθεν στο περιθώριο του σινικού πολιτισμού και δεν εντάχθηκαν ποτέ στη σφαίρα της επιρροής του. Νιώθουν πως συνδέονται μέσω προαιώνιων δεσμών με τη φύση, αλλά στις ημέρες μας συνειδητοποιούν πως απειλούνται σοβαρά από τη ρυμοτομία, που έχει αρχίσει να καταστρέφει το περιβάλλον τους».

    [12] Με τον επίτροπο, αρμόδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια συναντάται ο πρωθυπουργός

    Με τον επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, συναντάται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [13] Χρηματοπιστωτικός τομέας και «κόκκινα» δάνεια στη συνάντηση κυβέρνησης - θεσμών

    Συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών πραγματοποιείταιμε αντικείμενο τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

    Θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τα κλειστά επαγγέλματα (14.30) και για τη σύσταση του νέου φορέα Δημοσίων Εσόδων (18.00).

    Διαβάστε επίσης:Μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους ζήτησαν οι θεσμοί

    [14] Μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

    Σε νέα μείωση των επιτοκίων προχώρησε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων από τις τράπεζες μειώνεται στο -0,40%, ενώ το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης μειώνεται στο 0,25%.

    Παράλληλα, η ΕΚΤ αποφάσισε να αυξήσει κατά 80 δισ. ευρώ το μηνιαίο όριο εξαγορών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά (ποσοτική χαλάρωση) καθώς και να διευρύνει το εύρος των ομολόγων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 March 2016 - 9:32:36 UTC