Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον προβληματισμό της για την προσφυγική πολιτική της ΕΕ εκφράζει η κίνηση 53+
  • [02] Β. Νούλαντ: Τεράστια η γενναιοδωρία του ελληνικού λαού
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Με σύνορα κλειστά η παραβίαση του διεθνούς προσφυγικού Δικαίου θα είναι πραγματικότητα
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Σε συμπληγάδες ανάμεσα στα κλειστά σύνορα και τη λιτότητα βρίσκεται η Ευρώπη
  • [05] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς
  • [06] Μελέτη για 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών θα καταθέσει το υπ. Παιδείας στους θεσμούς
  • [07] Ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην αραβική γλώσσα, για τους πρόσφυγες και μετανάστες
  • [08] Δεν άντεξε στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός

  • [01] Τον προβληματισμό της για την προσφυγική πολιτική της ΕΕ εκφράζει η κίνηση 53+

    Τον έντονο προβληματισμό της για τις αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με το προσφυγικό εκφράζει η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ 53+.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «το κλείσιμο της Βαλκανικής οδού και η προοπτική υιοθέτησης θέσεων που συνιστούν κατάργηση στην πράξη του προσφυγικού δικαίου, των ευρωπαϊκών συμβάσεων και της συνθήκης της Γενεύης, όπως για παράδειγμα , η ανταλλαγή προσφύγων με το «για κάθε Σύρο πρόσφυγα που θα επιστρέφεται στην Τουρκία από την Ελλάδα, ένας άλλος Σύρος θα εγκαθίσταται στην Ευρωπαϊκή Ένωση», παρουσιάζει σοβαρά πολιτικά και νομικά προβλήματα». Ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με το πρωτόκολλο της επανεισδοχής που επικαιροποιείται προκειμένου επισήμως να δοθεί μήνυμα στους διακινητές αλλά ουσιαστικά να αποθαρρύνει τους μετανάστες και να αποτρέψει την διαδρομή τους προς την Ευρώπη.

    Η κίνηση επισημαίνει ότι την αντίθεσή τους στην επικείμενη συμφωνία έχουν ήδη δηλώσει Διεθνείς οργανώσεις, πλήθος ανθρωπιστικών, προοδευτικών φορέων και ανθρώπων, ενώ, την βαθιά ανησυχία τους έχουν εκφράσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η Διεθνής Αμνηστία. Εκτιμά ακόμη ότι η γενικότερη πρόβλεψη για "επαναπροώθηση" (απέλαση-επιστροφή-επανεισδοχή), ατομική ή συλλογική στην Τουρκία, ανθρώπων που ζητούν άσυλο, πριν καν εξεταστεί το αίτημά τους, προσβάλλει τη συνταγματική τάξη της Ελλάδας και τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις.

    Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν οι 53+ «μια τέτοια πρόβλεψη αντιτίθεται στις καταστατικές του αρχές και στις επανειλημμένες συλλογικές του αποφάσεις. Αντιτίθεται επομένως στις πάγιες θέσεις του αλλά και στην μέχρι σήμερα ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης που ενθάρρυνε και στήριξε, ενάντια στην ξενοφοβία και την μισαλλοδοξία, τον ανθρωπισμό και την φιλοξενία, που μπόρεσε να εμπνεύσει την κοινωνία και να υποχρεώσει τα κόμματα τη συντηρητικής αντιπολίτευσης (Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-Ε.Κ.) να τροποποιήσουν υποκριτικά την ρητορική τους».

    [02] Β. Νούλαντ: Τεράστια η γενναιοδωρία του ελληνικού λαού

    «Ήρθα αυτή τη χρονική στιγμή, για να εκφράσω την αμερικανική αλληλεγγύη στην Ελλάδα, σ' αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές με τη μεταναστευτική κρίση, καθώς έκλεισαν τα σύνορά σας από τον βορρά, για να κατανοήσω καλύτερα τι συμβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα, με την κρίση αυτή και να δω πώς μπορούν οι ΗΠΑ να βοηθήσουν», είπε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, στις δηλώσεις που έκανε κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές τον εντυπωσιασμό της από την «τεράστια γενναιοδωρία» του ελληνικού λαού για την ανακούφιση των προσφύγων. Παράλληλα, τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά τις διαβουλεύσεις που γίνονται, ενόψει της συμφωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας όσο και μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Θέλουμε να βοηθήσουμε η συμφωνία αυτή να γίνει με δίκαιο, καθαρό και διαφανή τρόπο, προσέθεσε, αναφερόμενη ιδιαίτερα στη διαδικασία μετεγκατάστασης.

    Η κ. Νούλαντ χτες, πρώτη ημέρα της επίσκεψής της στην Ελλάδα, μετέβη στο κέντρο προσφύγων στα Διαβατά, για το οποίο είπε ότι πρόκειται για υπόδειγμα, πολύ καλά οργανωμένο, όπου οι πρόσφυγες έχουν καλή υποστήριξη και είναι ένα κέντρο το οποίο πρέπει να γίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο της διαδικασίας μετεγκατάστασης, κατ' εφαρμογήν της συμφωνίας με την ΕΕ και την Τουρκία.

    Για την επίσκεψή της στην Ειδομένη, σημείωσε τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, τονίζοντας παράλληλα «τις προσπάθειες της ελληνικής αστυνομίας, των ΜΚΟ, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα καθώς και την τεράστια γενναιοδωρία της τοπικής κοινωνίας για την ανακούφιση των ανθρώπων αυτών», σημειώνοντας ότι είναι καιρός να βρουν καλύτερο κατάλυμα, κι αυτό ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε με την ελληνική πλευρά, δηλαδή να δημιουργηθούν περισσότερα κέντρα όπως αυτό στα Διαβατά. Θέλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα βοηθώντας να εφαρμόσει τις συμφωνίες με την ΕΕ και μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, υπογράμμισε.

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Με σύνορα κλειστά η παραβίαση του διεθνούς προσφυγικού Δικαίου θα είναι πραγματικότητα

    «Με σύνορα κλειστά και με ροές να συνεχίζονται, ο μαζικός εγκλωβισμός θα είναι μια πραγματικότητα, κάτι που, όπως ξέρετε, εμείς το λέγαμε από την πρώτη στιγμή» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον ρ/σ Σκάι.

    Επισήμανε ότι ο μαζικός εγκλωβισμός συνοδεύεται από καταστολή και παραβίαση του διεθνούς προσφυγικού Δικαίου και από την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι «οι ροές θα συνεχιστούν, δεν θα τηρηθεί η συμφωνία της περασμένης Τρίτης».

    Εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί επανεισδοχή προσφύγων και θα συνεχίσει να υπονομεύει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενώ, ταυτόχρονα, όλα τα ζητήματα θα είναι ανοιχτά, αφού η αιτία κυρίως των προσφυγικών ροών δεν θα σταματήσει, «δηλαδή, ούτε οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις θα εκλείψουν ούτε οι ανταγωνισμοί και οι μεγάλες αντιθέσεις ισχυρών δυνάμεων στην περιοχή θα σταματήσουν».

    Είπε ότι, παρά τα λεγόμενα από τον πρωθυπουργό, οι τελευταίες συμφωνίες συνιστούν επικίνδυνη εξέλιξη με την λύση να βρίσκεται «σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση», δηλαδή στην αλλαγή των ειλημμένων και με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, αποφάσεων.

    Ο κ. Κουτσούμπας τάχθηκε υπέρ της παρέμβασης της ΕΕ και του ΟΗΕ κατόπιν πίεσης της ελληνικής κυβέρνησης και άλλων που έχουν αυτή την θέση, για απευθείας μεταφορά των προσφύγων με κάθε μέσο για τις χώρες προορισμού τους, με ταυτόχρονη τήρηση του προσφυγικού Δικαίου.

    Ανέφερε ότι το ΚΚΕ στηρίζει το κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, έχοντας δώσει ως κατεύθυνση τη συμβολή στην αλληλεγγύη στις κομματικές του οργανώσεις, αλλά και στο μαζικό κίνημα.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Σε συμπληγάδες ανάμεσα στα κλειστά σύνορα και τη λιτότητα βρίσκεται η Ευρώπη

    «Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε συμπληγάδες. Συντρίβεται ανάμεσα στη λιτότητα και στα κλειστά σύνορα.Κρατά κλειστά τα σύνορα στους κατατρεγμένους και ανοιχτές τις πόρτες της σε πολιτικές ακραίας λιτότητας. Θα πρέπει να επαναβεβαιώσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής μας και να συνομολογήσουμε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο».

    Με τα λόγια αυτά ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε την παρέμβασή του στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε με την ευκαιρία της διεθνούς συνάντησης στο Παρίσι που οργάνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιέρ Λοράν, με θέμα : «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει».

    «Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα ενώπιον των συνεπειών των επιλογών της» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις συρράξεις στις οποίες συμμετείχαν ευρωπαϊκές χώρες όπως στο Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, ενώ εδώ και σαράντα χρόνια έχει αποδειχθεί ανίκανη να λύσει το Παλαιστινιακό.

    «Σήμερα, η Ευρώπη έντρομη ανακαλύπτει ότι το πρόβλημα φθάνει στην αυλή της. Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αντιδρούν με νευρικό κλονισμό (...) όχι γιατί δεν θα μπορούσαν να απορροφήσουν στον κοινωνικό τους ιστό 1-2 εκατ. προσφύγων, αλλά γιατί οι πολιτικές λιτότητας έχουν θρέψει στο υπογάστριο της Ευρώπης το τέρας του φασισμού (...) στο οποίο δίνουν τροφή με το να αντιδρούν σπασμωδικά. Για παράδειγμα το αποτέλεσμα των εκλογών στη Σλοβακία» τόνισε.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε στη συνέχεια την υποκρισία που γίνεται με το θέμα της εθνικής κυριαρχίας.

    Έχουμε να κάνουμε με «δύο μέτρα και σταθμά» είπε συγκρίνοντας τις αντιδράσεις των χωρών που μονομερώς κλείνουν τα σύνορα διότι κατά τη γνώμη τους υπερτερεί η εθνική κυριαρχία, με τις αντιδράσεις τους για την Ελλάδα μετά τις εκλογές που έφερε το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Τότε σύσσωμοι οι 27 θέλησαν να επιβάλουν ως μονόδρομο τη λιτότητα σε μια χώρα που δημοκρατικά είχε εκλέξει μια κυβέρνηση με διαφορετικό πρόγραμμα. Οδηγηθήκαμε σε ένα θρίλερ που το αποτέλεσμα ήταν « take it or leave » ή το παίρνετε ή βγαίνετε εκτός ευρώ και θα σας δώσουμε βοήθεια σαν να επρόκειτο για χώρα του τρίτου κόσμου.

    Αυτές οι αντιφάσεις και η αδυναμία της Ευρώπης την οδηγεί σε μεγάλο αδιέξοδο, ανέφερε.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η αγωνία και προσπάθεια είναι το πως θα μπορέσει η Ευρώπη να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής.

    Παρά το ότι είμαστε απογοητευμένοι από την πορεία της επιμένουμε να παλέψουμε στο πλαίσιό της και όχι έξω από αυτό.

    Εντούτοις οφείλουμε σήμερα περισσότερο παρά ποτέ να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον και την πορεία της, κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

    [05] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς

    Το ζήτημα της πλήρους ανεξαρτητοποίησης της φορολογικής διοίκησης, αποτέλεσε το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων κατά τη σημερινή τελευταία συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχουν πλέον ανοιχτά ζητήματα με τους πιστωτές. Ωστόσο, ερωτηθείς για την πρόταση των εκπροσώπων των δανειστών για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, ανέφερε ότι αύριο η κυβέρνηση θα καταθέσει αντιπρόταση.Στην συγκεκριμένη συνάντηση μετείχε και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

    Συνάντηση Σταθάκη-θεσμών για τα «κόκκινα δάνεια»

    Έως την ερχόμενη Τρίτη, θα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών μία σειρά βελτιωτικών παρεμβάσεων που αφορούν στο φορολογικό καθεστώς των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Ωστόσο, τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν ποια από τα "κόκκινα" δανείων θα επιτρέπεται να πωλούνται σε μη τραπεζικά ιδρύματα, θα ξανασυζητηθεί μεταξύ των δύο πλευρών στο νέο ραντεβού τους που έχει οριστεί για την προσεχή Τρίτη.

    Συγκεκριμένα, εξερχόμενος από τη σημερινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τα κόκκινα δάνεια. Δηλαδή, τις προτάσεις που έχουμε κάνει για τις τρεις κατηγορίες δανείων που επιθυμούμε να παραμείνουν στις τράπεζες, την αναθεώρηση του νόμου Δένδια και το πρόβλημα των χρεών μεγάλων επιχειρήσεων, που έχουν παράλληλα χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες, καθώς και το πώς θα βελτιωθεί ο νόμος για τη λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης ώστε να γίνει πιο λειτουργικός, οι οποίες πάντως θα είναι συμβατές με την πράξη της Τραπέζης της Ελλάδος.

    Θέλει αποσαφήνιση και το φορολογικό καθεστώς, η διαγραφή οφειλών από τις τράπεζες, που σήμερα φορολογείται ως εισόδημα. Αυτό θέλει συμπλήρωση και ξεκαθάρισμα. Το ίδιο ισχύει και για την φορολόγηση των εταιρειών αυτών. Μέχρι την επόμενη συνάντηση, που θα γίνει την Τρίτη 15 Μαρτίου, θα έχουν λυθεί αυτά τα ζητήματα. Καθώς υπάρχουν ήδη προχωρημένες διαβουλεύσεις, δεν τίθεται ζήτημα διαφωνίας, απλώς χρειάζεται τεχνική επεξεργασία.

    Σε αυτό το στάδιο θα λυθεί επίσης το θέμα των τριών κατηγοριών δανείων για τις οποίες επιθυμούμε εξαιρέσεις. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα καταναλωτικά δάνεια συζητάμε τα όρια που προτείναμε. Τέλος, στόχος είναι να υπάρξει πλήρης εξαίρεση για τρία χρόνια από την πώληση όλων των κατηγοριών μη εξυπηρετούμενων δανείων που συνδέονται με υποθήκη ή προσημείωση πρώτης κατοικίας».

    Στη συνέχεια ο υπουργός εξήγησε ότι τα όρια που ανέφερε για τη διατήρηση της προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δανείων είναι τα 500.000 ευρώ των επαγγελματικών δανείων τα 250.000 ευρώ και για τα καταναλωτικά δάνεια με όριο είναι τα 20.000 ευρώ.

    [06] Μελέτη για 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών θα καταθέσει το υπ. Παιδείας στους θεσμούς

    Μελέτη για την ανάγκη να υπάρξουν 20.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία, «μετά έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αδιοριστίας» θα καταθέσει άμεσα στους θεσμούς το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Νίκος Φίλης τα διοικητικά συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

    Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας και είχε αντικείμενο «το σύστημα μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών», ο κ. Φίλης ζήτησε επίσης από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών «λαμβάνοντας υπόψη τη νομολογία του ΣτΕ, να κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα οι νομικά τεκμηριωμένες απόψεις των Ομοσπονδιών, προκειμένου να τις μελετήσει και το ταχύτερο δυνατόν να κατατεθεί μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για τους διορισμούς και τις προσλήψεις της σχολικής χρονιάς 2016-17». Αναφορικά με το μονιμότερο σύστημα διορισμών, ο υπουργός εξήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών.

    «Υπεκφυγή» χαρακτήρισε το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν παρουσίασε κατά τη συνάντηση δική του πρόταση για το συγκεκριμένο θέμα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΟΕ , Θανάσης Κικκινής. «Δεν υπήρξαμε ποτέ κλειστοί στο διάλογο αλλά κάποιοι πρέπει να αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη και συγκεκριμένα αυτοί που κυβερνούν» σημείωσε.

    [07] Ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην αραβική γλώσσα, για τους πρόσφυγες και μετανάστες

    Ιστοσελίδα στην αραβική γλώσσα, με χρηστικές πληροφορίες αλλά και ειδήσεις που ενδιαφέρουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διεύθυνσηhttp://www.ana.gr/arabic.

    Ειδικότερα στην ιστοσελίδα θα δημοσιεύονται:

    - Χρήσιμες πληροφορίες, σύνδεσμοι, οδηγίες και ανακοινώσεις του Συντονιστικού Οργάνου για τους αραβόφωνους προσφυγικούς πληθυσμούς που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.

    Οι πληροφορίες, οδηγίες, ανακοινώσεις θα συνοδεύονται από το σχετικό ενημερωτικό πολυμεσικό υλικό, χάρτες κλ.π.

    - Αναλυτικά οι ειδήσεις από την Ελλάδα για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, και οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα, με έμφαση σε εκείνες που αφορούν στον αραβικό κόσμο. Όλες οι ειδήσεις θα εμπλουτίζονται από σχετικές φωτογραφίες.

    - Επιπλέον, θα δημοσιεύονται στην αγγλική γλώσσα τίτλοι ειδήσεων από την ελληνική επικαιρότητα.

    Η ιστοσελίδα θα ειναι προσαρμόσιμη για απεικόνιση σε ταμπλέτες και έξυπνα κινητά, ενώ θα υπάρχουν σύνδεσμοι για τις άλλες ιστοσελίδες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ελληνική, αγγλική και τουρκική γλώσσα.

    [08] Δεν άντεξε στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός

    Ο Έλιοτ Ουίλιαμς προσπάθησε να τραβήξει τον Παναθηναϊκό από τον επιθετικό «βάλτο» που είχε κολλήσει απόψε, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να «κατρακυλήσουν» στην τέταρτη θέση του 5ου ομίλου στη φάση των «16» της Euroleague και να απομακρυνθούν από τη δεύτερη θέση και το στόχο του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ηττήθηκαν (69-67) από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, για την 10η αγωνιστική της διοργάνωσης, είδαν το αήττητο σερί τους να σταματάει στις 5 νίκες, ενώ πλέον με ρεκόρ 6-4 βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους Σέρβους, που έχουν το ίδιο ρεκόρ αλλά υπερτερούν στην ισοβαθμία.

    Ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού σημείωσε τους 14 από τους 17 πόντους του στην τελευταία περίοδο, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 55-55 στο 35΄ και μειώνοντας σε 64-63 στη συνέχεια (στα 31΄΄ για τη λήξη), για να αποβληθεί στα 26΄΄ με 5 φάουλ, αφήνοντας τους «πράσινους» χωρίς «εκτελεστή»... Μακριά από τον καλό τους επιθετικά εαυτό οι συμπαίκτες του, με εξαίρεση τον έτερο διψήφιο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (11π.). Στο απόλυτο μηδέν έμειναν απόψε οι Φώτσης, Γιάνκοβιτς, Διαμαντίδης (συμπλήρωσε τις 271 ευρωπαϊκές συμμετοχές, ξεπερνώντας τον Αλβέρτη), ενώ ο Καλάθης είχε το «φτωχό» απολογισμό: 5 πόντοι, 3 ασίστ. Ο Βινς Χάντερ τελείωσε την αναμέτρηση με 4 πόντους και 2 ριμπάουντ στα 10 λεπτά που αγωνίστηκε στο ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα.

    Λάθη (17) και αστοχία, κυρίως από τα 6.75 (4/22), συνέθεσαν την αποψινή εικόνα του Παναθηναϊκού, απέναντι σε έναν Ερυθρό Αστέρα που είχε σε εξαιρετική βραδιά τους Κίνσεϊ (19π.) και Μίλερ (16π.)

    Τα δεκάλεπτα: 10-18, 28-31, 53-42, 69-67


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 March 2016 - 21:32:30 UTC