Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό
  • [02] Στα χρηματοδοτικά εργαλεία για στήριξη της γεωργίας αναφέρθηκε ο Β. Αποστόλου στο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας
  • [03] Εκατοντάδες πρόσφυγες μπήκαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ
  • [04] Η ΑΕΚ χόρεψε στη βροχή για 20 λεπτά και ήταν αρκετό
  • [05] Άνετο πέρασμα από τα Τρίκαλα για Παναθηναϊκό

  • [01] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό

    Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, καθώς επίσης και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού

    [02] Στα χρηματοδοτικά εργαλεία για στήριξη της γεωργίας αναφέρθηκε ο Β. Αποστόλου στο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας

    Στα χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξη του γεωργικού τομέα αναφέρθηκε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, παρεμβαίνοντας σημερα στο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξελλες.

    Ο υπουργός σημείωσε τις δυνατότητες τους και τις προσπάθειες που γίνονται στην Ελλαδα για την εκμετάλλευσή τους, με στόχο την εξασφάλιση της απαραίτητης ρευστότητας και καλύτερης αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων. Τόνισε τους περιορισμούς που διαπιστώνονται στην πράξη λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και το τραπεζικό σύστημα. Σημείωσε ότι, παρά ταύτα, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τη διαμόρφωση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων στην αγροτική ανάπτυξη, ενώ αναφέρθηκε στην ειδική ομάδα εργασίας που εξετάζει το θέμα. Επεσήμανε δε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μελλοντικής υποκατάστασης των ενισχύσεων στην γεωργία από τη χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων.

    Στη συνέχεια ο κ. Αποστόλου, με αφορμή την συζήτηση για την κατάσταση της αγοράς, τόνισε τη σημασία του κτηνοτροφικού τομέα για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην ελληνική ύπαιθρο. Για το λόγο αυτό, ανέφερε, ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στήριξης των κτηνοτρόφων. Επεσήμανε την ανάγκη αύξησης των κοινοτικών πόρων αποκλείοντας την επαναφορά των κρατικών ενισχύσεων. Αναφέρθηκε επίσης σε μεσοπρόθεσμα μέτρα, όπως στον ευρωπαϊκό μηχανισμό εποπτείας της γαλακτοπαραγωγής, στη καθιέρωση κώδικα δεοντολογίας στις εμπορικές σχέσεις, στις συλλογικές δράσεις των παραγωγών και στην υποχρεωτική επισήμανση της προέλευσης των γαλακτοκομικών προϊόντων και προϊόντων κρέατος, μέτρα που αναμένεται να συμβάλουν στη διαφάνεια και στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Επιπλέον, σημείωσε, η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων και η ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού εργαλείου εξαγωγικών πιστώσεων, θα βοηθήσουν στην τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές.

    [03] Εκατοντάδες πρόσφυγες μπήκαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ

    Δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν εντοπίσει και κρατούν στο ακριτικό χωριό Μόιν (κοντά στην κωμόπολη Γευγελή), τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν το απόγευμα στο έδαφος της χώρας.

    Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πάνω από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν το απόγευμα στο έδαφος της ΠΓΔΜ, με ιδιαίτερα περιπετειώδη τρόπο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτοί που εισήλθαν παράνομα στη χώρα θα επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα.

    Οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτοί έφυγαν το πρωϊ από τον καταυλισμό της Ειδομένης και αφού περπάτησαν μερικά χιλιόμετρα εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από αφύλαχτο σημείο.

    Κάτοικοι του μικρού ακριτικού χωριού Μόιν αντίκρυσαν με μεγάλη έκπληξη την μαζική αυτή είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο χωριό.

    Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε και αδιευκρίνιστο για την ώρα αριθμό Ελλήνων και ξένων φωτορεπόρτερ, καθώς και ακτιβιστές που ακολουθούσαν τους πρόσφυγες την ώρα που εισέρχονταν στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αυτοί ανέρχονται στους περίπου 30, εκ των οποίων επτά με οχτώ είναι Έλληνες φωτορεπόρτερ.

    Οι συλληφθέντες φωτορεπόρτερ και ακτιβιστές έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές της ΠΓΔΜ επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ στον καθένα για παράνομη είσοδο στη χώρα. Μετά την καταβολή του προστίμου, η αστυνομία της ΠΓΔΜ θα κινήσει τις διαδικασίες απέλασής τους.

    [04] Η ΑΕΚ χόρεψε στη βροχή για 20 λεπτά και ήταν αρκετό

    Μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά η ΑΕΚ «καθάρισε» 3-0 το ματς με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ και αύξησε στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό, μετά την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής της Super League. Δύο γκολ πέτυχε ο Χρήστος Αραβίδης (11΄,17΄) και ένα ο Ντιέγκο Μπουονανότε (4΄).

    [05] Άνετο πέρασμα από τα Τρίκαλα για Παναθηναϊκό

    Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα με 98-81 από τα Τρίκαλα, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 22ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, και «έπιασε» και πάλι τον Ολυμπιακό στην κορυφή της κατάταξης (υστερούν στην ισοβαθμία οι «πράσινοι»). Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι συμπλήρωσαν τις 15 ήττες στο πρωτάθλημα και συνεχίζουν την προσπάθεια για να διατηρηθούν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

    Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των «πράσινων» με 19 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Μαρκίζ Χέινς (15), Τζέιμς Γκιστ (12π., 9ρ.) και Βινς Χάντερ (10π., 7ρ.), με τον τελευταίο πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην Α1 Ανδρών. Από τα Τρίκαλα ξεχώρισαν οι Όβι Σόκο (25π.) και Μπράντον Μπράουν (20π.).

    Μετά το 10ο «διπλό» τους στην Α1 Ανδρών οι «πράσινοι» επικεντρώνουν την προσοχή τους στη φάση των «16» της Euroleague και στη «μάχη» της Πέμπτης με την Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου θα επιχειρήσουν να «αρπάξουν» την πρώτη εφετινή νίκη τους απέναντι στην ρωσική ομάδα του Έλληνα τεχνικού, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, που θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης και του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ.

    Τα δεκάλεπτα: 21-31, 43-55, 60-79, 81-98


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 March 2016 - 20:32:29 UTC