Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση της κυβέρνησης στους πρόσφυγες να εμπιστευτούν τις ελληνικές αρχές
  • [02] Κάλεσμα προς τους φορείς για συμμετοχή στη διαβούλευση επί του σ/ν για τις δημόσιες συμβάσεις
  • [03] Μειώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, υπό την πίεση της υπερπροσφοράς
  • [04] Οι Έλληνες καταναλωτές δεν γνωρίζουν και δεν διεκδικούν τα δικαιώματά τους
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ομπάμα για τη Συρία
  • [06] Στην Κύπρο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
  • [07] Νεκρός ο «υπουργός πολέμου» του Ισλαμικού Κράτους
  • [08] Yπουργός Εξωτερικών του Ιράν: Οι βαλλιστικοί πύραυλοι εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας, δεν θα χρησιμοποιηθούν επιθετικά
  • [09] Εκατοντάδες πρόσφυγες μπήκαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ
  • [10] Η Κίνα ζητάει ενίσχυση της συμεργασίας με το FBI, για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

  • [01] Έκκληση της κυβέρνησης στους πρόσφυγες να εμπιστευτούν τις ελληνικές αρχές

    Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου για την προσφυγική κρίση υπό τον προεδρία του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε την Κυριάκη.

    Με αφορμή και τα γεγονότα στην Ειδομέμνη η κυβέρνηση έχει καλέσει τους πρόσφυγες να εμπιστευτούν το ελληνικό κράτος και να μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας. Επίσης, καλεί εθελοντικές οργανώσεις και αλληλέγγυους να συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές για την έγκυρη πληροφόρηση προσφύγων και μεταναστών, ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από επιτήδειους.

    Στη σύσκεψη υπήρξε ενημέρωση και προγραμματισμός και συζητήθηκε και η σημερινή εξέλιξη στην Ειδομένη.

    Επ' αυτού του θέματος, σε δήλωση του κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Γιώργος Κυρίτσης μετέφερε έκκληση της κυβέρνησης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μην εμπιστεύονται ψέματα που διανέμονται π.χ. μέσω φυλλαδίων (όπως έγινε σήμερα) από «επιτήδειους» και που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, αλλά, αντίθετα, να εμπιστευτούν τις ελληνικές αρχές και να μεταφερθούν στους χώρους φιλοξενίας και να αντιληφθούν ότι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι απολύτως αδιέξοδη. Η έκκληση απευθύνεται επιπλέον και στις εθελοντικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους «να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές στην έγκυρη και σωστή πληροφόρηση των προσφύγων και των μεταναστών ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από επιτήδειους».

    Ειδικότερα, ο κ. Κυρίτσης δήλωσε σχετικά με το σημερινή εξέλιξη στην Ειδομένη ότι «υπάρχει ένα θέμα παραπληροφόρησης των προσφύγων και των μεταναστών, το οποίο διαπιστώσαμε με την κίνηση ομάδας ατόμων που πέρασαν τη συνοριακή γραμμή». Είπε ότι «έχουμε στα χέρια μας φυλλάδια που δείχνουν ότι αυτή ήταν μια οργανωμένη κίνηση πάρα πολύ επικίνδυνη, έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων που πέρασαν μέσα από χείμαρους και ποτάμια». «Γνωρίζουμε», πρόσθεσε, «ότι υπάρχουν κι άλλα φυλλάδα που διανέμονται, με ψέματα, τα οποία λένε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μην μπαίνουν στα πούλμαν τα οποία διαθέτει το ελληνικό κράτος, διότι δήθεν θα συλληφθούν και θα απελαθούν στην Τουρκία».

    «Όλα αυτά είναι ψέματα», υπογράμμισε ο κ. Κυρίτσης και τόνισε: «Καλούμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να εμπιστευτούν τις ελληνικές αρχές και να μεταφερθούν στους χώρους φιλοξενίας, τους καλούμε να καταλάβουν ότι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι απολύτως αδιέξοδη». «Καλούμε επίσης», συνέχισε, «τις εθελοντικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές στην έγκυρη και σωστή πληροφόρηση των προσφύγων και των μεταναστών ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από επιτήδειους».

    [02] Κάλεσμα προς τους φορείς για συμμετοχή στη διαβούλευση επί του σ/ν για τις δημόσιες συμβάσεις

    Να πάρουν μέρος στη διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου δημοσίων συμβάσεων καλεί όλους τους φορείς του τεχνικού κλάδου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός απευθύνεται στους τεχνικούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς όλων των κλάδων και ειδικοτήτων (ΤΕΕ, εργοληπτικές οργανώσεις, τεχνικούς και επιστημονικούς συλλόγους, ενώσεις και συλλογικότητες), όπως και το σύνολο του τεχνικού επιστημονικού κόσμου, ιδιώτες μηχανικούς και στελέχη των δημόσιων τεχνικών υπηρεσιών, και ζητά να συμμετάσχουν ενεργά και να καταθέσουν τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους στη διαβούλευση επί του νομοσχεδίου.

    Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού έθεσαν από την Παρασκευή 11-3-2016 σε δημόσια διαβούλευση το πρώτο μέρος του νέου σχεδίου νόμου για τις Δημόσιες Συμβάσεις για την προσαρμογή στην οδηγία 2014/24/ΕΕ, που αφορά στις διαδικασίες ανάθεσης, σύναψης και εκτέλεσης συμβάσεων έργων, μελετών, παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών και προμηθειών.

    Το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου προς διαβούλευση είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypoian/?p=6339. Η διαβούλευση επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου 2016.Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες το Μέρος ΙΙ (προσαρμογή στην Οδηγία 2014/25/ΕΕ) του παραπάνω νομοσχεδίου, και εν συνεχεία το Μέρος ΙΙΙ (ηλεκτρονική διακυβέρνηση) και Μέρος ΙV (έννομη προστασία).

    [03] Μειώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, υπό την πίεση της υπερπροσφοράς

    Μείωση κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, διερύνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η ανάκαμψη των τιμών που παρατηρήθηκε τις τελευταίες έξι εβδομάδες, θα εξανεμιστεί σταδιακά. Στο επίκεντρο της ανησυχίας αυτής, βρίσκεται το γεγονός της υπερπροσφοράς του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

    Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, που έχουν ηγετική θέση στις παγκόσμιες εξαγωγές πετρελαίου, μαζί με το Κατάρ και τη Βενεζουέλα δήλωσαν τον προηγούμενο μήνα ότι θα προχωρήσουν σε πάγωμα της παραγωγής τους, προκειμένου να δημιουργήσουν θετική δυναμική για την αύξηση των τιμών. Η εξέλιξη αυτή, θα δρομολογηθεί με την προϋπόθεση συμμετοχής όλων των χωρών που παράγουν πετρέλαιο, προκειμένου να υπογραφεί η πρώτη πετρελαϊκή συμφωνία των τελευταίων 15 ετών.

    Ωστόσο, με τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ ν' αυξάνονται και το Ιράν να δείχνει ελάχιστο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του στη συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου, οι τιμές του πετρελαίου φέρονται ν' αυξήθηκαν υπερβολικά και γρήγορα τις προηγούμενες εβδομάδες.

    ?Με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για το πάγωμα της παραγωγής, οι αγορές πετρελαίου παραμένουν επιφυλακτικές καθώς οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο καθυστερούν τη μείωση της παραγωγής τους,? σημειώνει η τράπεζα ANZ Bank.

    Οι τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια μελλοντικής εκτέλεσης καταγράφηκε στα 37,04 δολ το βαρέλι, μειωμένη κατά 14 σεντς, καθώς χθες σημείωσε διόρθωση με μείωση 3,4% στα 37,18 δολ το βαρέλι.

    Τα συμβόλαια μελλονικής εκτέλεσης του πετρελαίου τύπου Brent κατέγραψαν μείωση κατά 20 σεντς στα 39,33 δολ το βαρέλι, μετά το χθεσινό κλείσιμο στα 39,53 δολ το βαρέλι.

    Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση ρεκόρ για πέμπτη συνεχή εβδομάδα, την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατ βαρέλια. Η Σαουδική Αραβία κράτησε σταθερή την παραγωγή της, το Φεβρουάριο, λίγο πιο πάνω από το επίπεδο των 10 εκατ βαρελιών ημερησίως, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τηρεί την προκαταρτική συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής της. Από την πλευρά του το Ιράν, μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων, ενδιαφέρεται άμεσα για αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής του, στα επίπεδα που ήταν πριν από την επιβολή του εμπάργκο. Η σημερινή ιρανική παραγωγή πετρελαίου φτάνει γύρω στα 3,1 εκατ βαρέλια ημερησίως.

    [04] Οι Έλληνες καταναλωτές δεν γνωρίζουν και δεν διεκδικούν τα δικαιώματά τους

    «Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό καταναλωτών που, ενώ αντιμετώπισαν ένα μη αμελητέο πρόβλημα στις συναλλαγές τους, εντούτοις δεν επιδίωξαν την επίλυσή του». Αυτό επισήμανε η αναπληρώτρια Συνήγορος Καταναλωτή και διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας Αθηνά Κοντογιάννη, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου και με βάση τον πίνακα αποτελεσμάτων της ΕΕ για τα θέματα προστασίας του καταναλωτή.

    Όπως δήλωσε η κ. Κοντογιάννη: «Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή συμπίπτει φέτος με μια μεγάλη πρόκληση: Σύμφωνα με τον πίνακα αποτελεσμάτων της ΕΕ για τα θέματα προστασίας του καταναλωτή, οι Έλληνες καταναλωτές βρίσκονται στην τελευταία θέση των 28 κρατών-μελών, τόσο ως προς τη γνώση των δικαιωμάτων τους, όσο και ως προς τη διεκδίκησή τους. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό καταναλωτών που, ενώ αντιμετώπισαν ένα μη αμελητέο πρόβλημα στις συναλλαγές τους, εντούτοις δεν επιδίωξαν την επίλυσή του. Αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στο να μην εμπιστεύονται επαρκώς τους εμπόρους και τους παρόχους υπηρεσιών. Είναι ενδεικτικό ότι οι Έλληνες καταναλωτές καταλαμβάνουν την τελευταία θέση στην Ευρώπη των 28 σε ό,τι αφορά το αίσθημα εμπιστοσύνης τους στους αντισυμβαλλομένους τους.

    Όλα αυτά τα στατιστικά ευρήματα μας οδηγούν στην εντατική προώθηση δράσεων ενημέρωσης των καταναλωτών με έμφαση στα σχολεία, ώστε να διαμορφώσουμε σήμερα τους υπεύθυνους καταναλωτές του αύριο. Εκτός από τους ανήλικους, ειδική μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για άλλες κατηγορίες πιο ευάλωτων σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές καταναλωτών, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, τα άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένοι, ή καταναλωτές οι οποίοι συναλλάσσονται σε γλώσσα διαφορετική από τη μητρική τους, άτομα που ζουν σε γεωγραφικά απομονωμένες περιοχές ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για την αναζήτηση πληροφοριών».

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας εξέδωσαν ενημερωτικό φυλλάδιο με 10 βασικά δικαιώματα που κάθε καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας με κεντρικό τίτλο «Είσαι καταναλωτής; Έχεις δύναμη! Αρκεί να γνωρίζεις και να διεκδικείς».

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ομπάμα για τη Συρία

    Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι Πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Μπαράκ Ομπάμα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας πολιτικής διευθέτησης του πολέμου στη Συρία.Ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να αποσύρονται από τη Συρία, αφού εκπλήρωσαν τους «βασικούς τους στόχους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

    «Οι Πρόεδροι τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας για την πολιτική διευθέτηση της συριακής σύρραξης και διατύπωσαν την υποστήριξή τους προς τις συνομιλίες που αρχίζουν στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι οι Πρόεδροι Ομπάμα και Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα την συριακή κρίση.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε τη μείωση της πολεμικής βίας από την έναρξη της εφαρμογής της εκεχειρίας στη Συρία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος προσθέτοντας ότι Ομπάμα και Πούτιν συζήτησαν και το θέμα της Ουκρανίας και ο αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός ανάμεσα στις ρωσικές και τις αυτονομισιτκές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία για την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.

    [06] Στην Κύπρο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται,στη σημερινή συνάντησήτου στηΛευκωσία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ, να υπογραμμίσει ότι η θέση της κυπριακής κυβέρνησης παραμένει αμετάβλητη,ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν νοείται άνοιγμα τουρκικών ενταξιακών κεφαλαίων ως αντάλλαγμα για συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - 'Αγκυρας επί του προσφυγικού, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

    Ο Κύπριος υπουργός, ο οποίος άρχισε από χθεςεπαφές με ομολόγους του σε Βιέννη, Βρυξέλλες και Βερολίνο έκανε σαφές ότι θα θέσει ενώπιον τους τις σαφείς θέσεις της Λευκωσίας, με συγκεκριμένα ερωτήματα, για τη στάση τόσο της Τουρκίας, όσο και των ιδίων.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο Ιωάννης Κασουλίδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες ότι «η επίλυση του Κυπριακού βρίσκεται πολύ κοντά». Ο κ. Κασουλίδης διερωτήθηκε, γιατί οι Τούρκοι αξιωματούχοι ζητούν εκ των προτέρων ξεπάγωμα των πέντε κεφαλαίων, που έχει μπλοκάρει η Λευκωσία, αφού πιστεύουν ότι η λύση είναι πολύ κοντά. Το δεύτερο μεγάλο ερώτημα είναι, είπε ο κ. Κασουλίδης, «γιατί μερικοί εταίροι προσπαθούν να ικανοποιήσουν την Τουρκία» και διερωτήθηκε, αν έχουν ξεχάσει τις θέσεις αρχών για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της 'Αγκυρας.

    [07] Νεκρός ο «υπουργός πολέμου» του Ισλαμικού Κράτους

    Το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) Ομάρ αλ-Σισάνι, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά σε αμερικανική αεροπορική επίθεση την περασμένη εβδομάδα στη Συρία, πέθανε, σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι ειδήσεων CNN, επικαλούμενο δύο αμερικανούς αξιωματούχους που διατήρησαν την ανωνυμία τους.

    Ο Σισάνι, επίσης γνωστός και ως Ομάρ ο Τσετσένος, κατείχε σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο τη θέση "υπουργού πολέμου" στο ΙΚ. Στοχοποιήθηκε κοντά στο χωριό αλ-Σαντάντι στη Συρία, είπαν στο Ρόιτερς αμερικανοί αξιωματούχοι την περασμένη εβδομάδα.Ο Σισάνι τραυματίστηκε βαριά αλλά δεν σκοτώθηκε και είχε μεταφερθεί στη βάση επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα για περίθαλψη, είπε την περασμένη εβδομάδα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

    [08] Yπουργός Εξωτερικών του Ιράν: Οι βαλλιστικοί πύραυλοι εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας, δεν θα χρησιμοποιηθούν επιθετικά

    Ο Ιρανός υπουργός των Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, τόνισε ότι το οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, είναι για την άμυνα της χώρας του.Παράλληλα, δήλωσε ότι οι πρόσφατες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις τις οποίες καταδίκασαν οι ΗΠΑ, δεν παραβιάζουν τη συμφωνία που υπέγραψε το Ιράν με τις έξι χώρες, για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του.

    Μιλώντας στην Αυστραλία, ο Ζαρίφ τόνισε ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν δοκιμαστικά την προηγούμενη εβδομάδα δε θα χρησιμοποιηθούν ποτέ, σε επιθετική ενέργεια.Οι δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις προκάλεσαν ανησυχία στη διεθνή κοινότητα, ενώ χθες συνεδρίασε το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    [09] Εκατοντάδες πρόσφυγες μπήκαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ

    Δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν εντοπίσει και κρατούν στο ακριτικό χωριό Μόιν (κοντά στην κωμόπολη Γευγελή), τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν το απόγευμα τηςΔευτέραςστο έδαφος της χώρας.

    Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πάνω από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν το απόγευμα στο έδαφος της ΠΓΔΜ, με ιδιαίτερα περιπετειώδη τρόπο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτοί που εισήλθαν παράνομα στη χώρα θα επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα.

    Οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτοί έφυγαν το πρωϊ από τον καταυλισμό της Ειδομένης και αφού περπάτησαν μερικά χιλιόμετρα εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από αφύλαχτο σημείο.

    Κάτοικοι του μικρού ακριτικού χωριού Μόιν αντίκρυσαν με μεγάλη έκπληξη την μαζική αυτή είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο χωριό.

    Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε και αδιευκρίνιστο για την ώρα αριθμό Ελλήνων και ξένων φωτορεπόρτερ, καθώς και ακτιβιστές που ακολουθούσαν τους πρόσφυγες την ώρα που εισέρχονταν στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αυτοί ανέρχονται στους περίπου 30, εκ των οποίων επτά με οχτώ είναι Έλληνες φωτορεπόρτερ.

    Ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιάννης Κολεσίδης αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές της ΠΓΔΜ στις 01:21το πρωί της Τρίτης, και βρίσκεται καθ' οδόν στην Αθήνα.

    Οι συλληφθέντες φωτορεπόρτερ και ακτιβιστές έχουνμεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές της ΠΓΔΜ επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ στον καθένα για παράνομη είσοδο στη χώρα. Μετά την καταβολή του προστίμου, η αστυνομία της ΠΓΔΜ θα κινήσει τις διαδικασίες απέλασής τους.

    [10] Η Κίνα ζητάει ενίσχυση της συμεργασίας με το FBI, για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

    Η Κίνα ζητάει την ενίσχυση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, αλλά και την αντιμετώπιιση τρομοκρατικών απειλών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κινέζος υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, στο διευθυντή του FBI, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Πεκίνο.

    Στη συνάντηση που είχαν στην κινεζική πρωτεύουσα, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Γκούο Σενγκούν, είπε στο διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ ότι η Κίνα ενδιαφέρεται ν' αναπτύξει πλαίσιο αμοιβαίας στρατηγικής εμπιστοσύνης με τις ΗΠΑ, βασισμένο στον κοινό σεβασμό των πιο σημαντικών συμφερόντων της κάθε χώρας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua.Οι δύο χώρες πρέπει «να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στους τομείς της ασφάλειας στο διαδίκτυο, αλλά και της αντιμετώπισης τρομοκρατικών απειλών»φέρεται να είπε ο Γκούο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 March 2016 - 6:32:34 UTC