Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Α. Τσίπρα με την πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Α. Τζολί
  • [02] Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»
  • [03] Σύσκεψη στη ΝΔ για το προσφυγικό
  • [04] Η κυβέρνηση θεωρεί εφικτή τη συμφωνία με τους θεσμούς έως τις 25 Μαρτίου
  • [05] Παράταση μέχρι τις 3/5 για ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών
  • [06] Ξεκινά αύριο η υποβολή αιτήσεων για τη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ
  • [07] Πτώση 1,31% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [08] Συνομίλησε με πρόσφυγες στον Ελαιώνα η Αντζελίνα Τζολί
  • [09] Στους 43.407 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα - Ολοκληρώνονται 8.500 νέες θέσεις φιλοξενίας
  • [10] Ντ. Τουσκ: Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν για μια συμφωνία με την Τουρκία
  • [11] Γ. Μουζάλας: Η κρίση που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα είναι και κρίση της Ευρώπης
  • [12] Αναμόρφωση των κανόνων του Δουβλίνου ζητούν οι ευρωβουλευτές με ψήφισμα που θα εγκριθεί στην ολομέλεια του ΕΚ 13 Απριλίου
  • [13] Βίντεο ΕΚ: Αναζητώντας άσυλο στην ΕΕ
  • [14] Την αναμόρφωση των κανόνων του Δουβλίνου ζητά η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου
  • [15] Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση και της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη του Θεάτρου Τέχνης
  • [16] 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Πολλαπλές αφηγήσεις για το προσφυγικό
  • [17] Ομαδική έκθεση-εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη εγκαινιάζεται στις 21/3
  • [18] Γ. Μουζάλας: Η κρίση που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα είναι και κρίση της Ευρώπης
  • [19] Τζόρτζεβιτς: «Κίνητρο οι τρεις ήττες... »

  • [01] Συνάντηση του Α. Τσίπρα με την πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Α. Τζολί

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την πρέσβειρα καλής θέλησης τηςΎπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί η οποία βρίσκεται από το πρωί στην Αθήνα. Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος την Α. Τζολί στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση και υπογράμμισε την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ειδικά στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

    «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ειδικά στα βόρεια σύνορα. Γνωρίζω ότι επισκεφθήκατε τα κέντρα υποδοχής στον Πειραιά. Η κατάσταση εκεί είναι καλύτερη. Έχουμε 30.000 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στην ελληνική ενδοχώρα λόγω ενεργειών χωρών της βαλκανικής οδού», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

    [02] Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»

    Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας της ΝΔ Χρήστο Κέλλα, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά και γενικότερα στο χώρο της Υγείας.

    «Ενημερώθηκα από τον εκτελούντα χρέη διοικητή, καθώς και από στελέχη του Νοσοκομείου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα οποία συνδέονται τόσο με την απουσία διοικητή όσο και από την έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού», δήλωσε μετά την επίσκεψή του ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θυμίζω, ότι, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τη διετία 2015 - 2016 είχα δρομολογήσει προσλήψεις, που θα κάλυπταν σε σημαντικό βαθμό τα κενά στον κρίσιμο χώρο της Υγείας, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν από την παρούσα Κυβέρνηση».

    [03] Σύσκεψη στη ΝΔ για το προσφυγικό

    Η κυβέρνηση έχει διαλέξει στραβή ρότα στο προσφυγικό, τόνισε ο συντονιστής για θέματα μετανάστευσης της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλα, λέγοντας πως "τέτοια λάθη δεν γίνονται".

    Ο κ. Κικίλιας πήρε μέρος σε σύσκεψη που έγινε στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή δημάρχων και εκλεγμένων της αυτοδιοίκησης από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    "Υπάρχουν δεδομένα προβλήματα τα οποία θέλω να τα συζητήσουμε, θέλω να έχω την πραγματική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία και γενικά στη Βόρεια Ελλάδα. Νομίζω ότι έχει διαλέξει στραβή ρότα η κυβέρνηση και πρέπει σύντομα να δούμε πως θα ξαναβάλουμε τα πράγματα στη σειρά", δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

    Σε ερώτηση για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον κ. Μουζάλα, απάντησε: "Δεν είμαι καθόλου σίγουρος τι θα γίνει στο τέλος. Εγώ να επισημάνω ότι δεν είναι μόνο οι δηλώσεις του κ. Μουζάλα. Είναι μια σειρά δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών. Από που να ξεκινήσω; Από τον υπουργό Πολιτισμού που έλεγε ότι περιποιεί τιμή για την Ελλάδα η Ειδομένη; Για τον υφυπουργό Εξωτερικών που μίλησε για πόλεμο με την Τουρκία ή για τις δηλώσεις του κ. Μουζάλα χθες το βράδυ; Για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, δεν ξέρουν όλοι; Και το τελευταίο παιδί του δημοτικού ξέρει πόσο σημαντικό είναι για μας το θέμα της Μακεδονίας. Στη Μακεδονία βρίσκομαι τώρα. Τι αγώνες έχουν δοθεί από κραταιούς, από μεγάλους πολιτικούς, όλοι θυμούνται την αντίδραση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εντάξει, τέτοια λάθη δεν γίνονται".

    [04] Η κυβέρνηση θεωρεί εφικτή τη συμφωνία με τους θεσμούς έως τις 25 Μαρτίου

    Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μέχρι τις 25 Μαρτίου, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

    Όπως σημείωσε, «βασική εκτίμησή μας είναι ότι η αξιολόγηση θα επιτευχθεί χωρίς μεγάλες αλλαγές στις προτάσεις που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και οι οποίες κινούνται απολύτως μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας του καλοκαιριού». Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να κάνει δεκτές προτάσεις που κινούνται έξω από πλαίσιο της συμφωνίας και θα κινηθεί απολύτως εντός της εντολής που έχει λάβει από τον ελληνικό λαό.

    Η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός, για μηδενικές περικοπές στις κύριες συντάξεις, για το αφορολόγητο όριο, όπως και το αφορολόγητο των αγροτών, θα τηρηθούν στο ακέραιο. «Βασικός στόχος μας εξακολουθεί να είναι το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και η προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Η Ευρώπη, με δεδομένη τη διπλή κρίση που σοβεί στο εσωτερικό της, γνωρίζει ότι αυτή είναι η μοναδική της επιλογή» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [05] Παράταση μέχρι τις 3/5 για ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών

    Παρατείνεται μέχρι τις 3 Μαΐου 2016 (αντί της 31ης Μαρτίου που ισχύει σήμερα), η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών για υπαγωγή στον «νόμο Δένδια». Η παράταση δίνεται προκειμένου να μην υπάρξει ρυθμιστικό κενό έως ότου καθοριστεί το νέο νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς χρηματοδοτικούς φορείς.

    Ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης θα υποστηρίξει την σχετική τροπολογία αύριο στη Βουλή στις 11.00 π.μ.

    [06] Ξεκινά αύριο η υποβολή αιτήσεων για τη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ

    Ξεκινάει αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, 12 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας η περίοδος υποβολής διαρκεί από 17 Μαρτίου 2016 έως 27 Απριλίου 2016. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα) www.ependyseis.gr και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Ο τρόπος αξιολόγησης που έχει οριστεί καθιστά την υποβολή προτάσεων αδιάβλητη, απλή και ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

    Σημειώνεται ότι για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου και δικαιολογητικών. Οι προτάσεις που θα αξιολογηθούν θετικά στη δράση θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο και τόπο αποστολής/παραλαβής του φυσικού φακέλου που θα περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά.

    Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες μόνο εφόσον πραγματοποιηθούν μετά τις 17 Μαρτίου 2016 ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

    [07] Πτώση 1,31% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Με απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση μέρους των υψηλών κερδών που κατέγραψαν οι μετοχές, στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ανοδικών εβδομάδων (+24,63%), με την προσοχή τους να είναι στραμμένη στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 571,73 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,31%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 564,65 μονάδες (-2,53%).

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 79,097 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 124.607.847 τεμάχια.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,32%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,85%.

    [08] Συνομίλησε με πρόσφυγες στον Ελαιώνα η Αντζελίνα Τζολί

    Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα επισκέφτηκε πριν από λίγο η γνωστή ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ, Ατζελίνα Τζολί. Η κ. Τζολί, αφού ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κέντρου, βρέθηκε στον παιδότοπο για να γνωρίσει μερικά από τα παιδιά που διαμένουν εκεί. Στη συνέχεια, είχε κατ'ιδίαν συνάντηση με τέσσερις γυναίκες-πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Πρόκειται για τρεις οικογένειες από τη Συρία και μια από το Ιράν, που έχουν έρθει προσωρινά στην Ελλάδα, έχοντας ως τελικό τους προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ζουν ήδη οι σύζυγοί τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τζολί τούς ρώτησε για το ταξίδι τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, και η ίδια τους είπε ότι καταλαβαίνει τον πόνο τους και ότι θα ήθελε και εκείνη να είναι τα σύνορα ανοιχτά γιααυτούς.

    Επίσης, μια γυναίκα-πρόσφυγας την πλησίασε κλαίγοντας και της διηγήθηκε ότι προσπάθησε να περάσει τα σύνορα χωρίς αποτέλεσμα. Πολλοί πρόσφυγες, και κυρίως παιδιά, την πλησίασαν θέλοντας να τραβήξουν φωτογραφίες από την επίσκεψή της. Την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως τους ΟΗΕ, συνόδευε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος.

    [09] Στους 43.407 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα - Ολοκληρώνονται 8.500 νέες θέσεις φιλοξενίας

    Οκτώμισι χιλιάδες νέες θέσεις φιλοξενίας θα είναι τις επόμενες ημέρες διαθέσιμες για τους πρόσφυγες, καθώς εννιά νέοι χώροι βρίσκονται σε φάση άμεσης ολοκλήρωσης.

    Πρόκειται για ένα ακόμα ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες, για την πρώτη επέκταση του κέντρου φιλοξενίας στον Ελαιώνα, για κατασκήνωση του υπουργείου Γεωργίας στο Λαύριο, για το στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου στο Κουτσόχερο Θεσσαλίας, για τα παλαιά Σφαγεία Γιαννιτσών, για χώρους στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, καθώς και για τρεις χώρους στην Ήπειρο (Δολιανά, Φιλιππιάδα, Κατσικάς).

    Σήμερα σε όλη τη χώρα οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 43.407, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης. Από αυτούς οι 8.648 βρίσκονται στα νησιά, με τις νέες αφίξεις να ανέρχονται σε μόλις 111. Στην Αττική φιλοξενούνται 11.936 πρόσφυγες στο Σχιστό, τον Ελαιώνα, τους χώρους του Ελληνικού, τον Άγιο Ανδρέα, τη Μαλακάσα, το Λαύριο και το λιμάνι του Πειραιά.

    Στην Λάρισα βρίσκονται 398 πρόσφυγες, στα Τρίκαλα 200, στις Θερμοπύλες 300 και στη Ριτσώνα 350.

    Στην Βόρεια Ελλάδα παραμένουν 21.575 πρόσφυγες. Από αυτούς οι 10.500 βρίσκονται στο camp της Ειδομένης και οι υπόλοιποι φιλοξενούνται στα Διαβατά, στο Χέρσο Κιλκίς, τη Νέα Καβάλα Κιλκίς, τη Δράμα, τη Νέα Καρβάλη, την Ελευθερούπολη, την Κοζάνη και την Κόνιτσα.

    [10] Ντ. Τουσκ: Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν για μια συμφωνία με την Τουρκία

    «Ο στόχος είναι σαφής: μια συμφωνία αποδεκτή από όλα τα 28 κράτη-μέλη, καθώς και από τους Τούρκους εταίρους μας. Οι εργασίες προχωρούν, αλλά μένουν ακόμα πολλά να γίνουν» αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην πρόσκληση που απέστειλε στους 28 ηγέτες για την αυριανή κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

    Ο ίδιος αναφέρει πως ο κατάλογος των θεμάτων που πρέπει να επιλυθούν πριν να γίνει εφικτή μια συμφωνία είναι «μακρύς», ενώ ως προτεραιότητα θέτει «να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις θα σέβονται τόσο το ευρωπαϊκό όσο και το διεθνές δίκαιο». Επίσης, σημειώνει πως πρέπει να εξεταστεί το πως θα αποτραπεί η εμφάνιση νέων μεταναστευτικών διαδρομών, χερσαίων και θαλάσσιων από την Τουρκία στην Ευρώπη καθώς και οι τρόποι με τους οποίους θα στηριχθεί η Ελλάδα στην «πρακτική εφαρμογή» του νέου μηχανισμού επιστροφών, «μέσω της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για το Άσυλο και εάν είναι απαραίτητο μέσω βοήθειας απευθείας από τα κράτη μέλη».

    Μια άλλη προτεραιότητα, αναφέρει, είναι η επιτάχυνση της εκταμίευσης των αρχικών 3 δισ. ευρώ για τους Σύρους υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας στην Τουρκία, καθώς και οι δυνατότητες εθελοντικής επανεγκατάστασης προσφύγων.

    [11] Γ. Μουζάλας: Η κρίση που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα είναι και κρίση της Ευρώπης

    Τις ευθύνες της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας για την έως τώρα αποτυχημένη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, επισήμανε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    «Είμαστε σήμερα εδώ γιατί η Ευρώπη δεν έδρασε ενωμένα σαν Ευρώπη», δήλωσε ο Γ. Μουζάλας, επισημαίνοντας ότι η κρίση που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι και κρίση της Ευρώπης -ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Ο Γ. Μουζάλας εξήγησε ότι από τη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου, ως σήμερα, οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που πήραν τότε.

    Συνεχίζοντας, ο Γ. Μουζάλας τόνισε ότι ο δρόμος των Βαλκανίων έκλεισε μονομερώς, χωρίς ενημέρωση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μείζον ανθρωπιστικό πρόβλημα που θα μπορούσε να μεταβληθεί σε ανθρωπιστική κρίση. Ανέφερε, επίσης, ότι μετά το κλείσιμο του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων, και λόγω έλλειψης άλλων νόμιμων οδών, στην Ελλάδα εγκλωβίστηκαν 50.000 άνθρωποι σε λιγότερο από 10 ημέρες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκεται στην Ειδομένη, «κάτω από συνθήκες που αποτελούν ντροπή για την Ελλάδα και για την Ευρώπη». «H Ειδομένη είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα», δήλωσε ο Γ. Μουζάλας, τονίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα μονομερών ενεργειών, χωρίς συνεννόηση.

    Ο Γ. Μουζάλας τόνισε ότι μέσα σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα η Ελλάδα προσπάθησε να βοηθήσει αυτήν την κατάσταση, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται η βοήθεια της Ευρώπης, όχι μόνο με οικονομικούς πόρους, αλλά και με υλικούς και τεχνικούς. Επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα χτίζει περίπου 10.000 θέσεις υποδοχής την εβδομάδα, ενώ έχουν ήδη δημιουργηθεί 30.000 θέσεις.

    [12] Αναμόρφωση των κανόνων του Δουβλίνου ζητούν οι ευρωβουλευτές με ψήφισμα που θα εγκριθεί στην ολομέλεια του ΕΚ 13 Απριλίου

    Nα υπάρξει ριζική αναμόρφωση των κανόνων του Δουβλίνου, με τη θέσπιση ενός κεντρικού συστήματος για τη συλλογή και την κατανομή των αιτήσεων ασύλου, υποστήριξαν την Τετάρτη με ψήφισμά τους οι ευρωβουλευτές, στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ. Το σύστημα προτείνεται να περιλαμβάνει ποσόστωση για κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ και να λειτουργεί με βάση τα "hotpots", από τα οποία θα γίνεται η διανομή των προσφύγων.

    Στο κείμενο του ψηφίσματος, οι ευρωβουλευτές καλούν τα κράτη μέλη να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά τα επείγοντα μέτρα μετεγκατάστασης των προσφύγων, τονίζοντας ότι ως τις 3 Μαρτίου 2016 μόνο 660 από τους 106.000 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι περιμένουν τη μεταφορά τους από την Ιταλία και την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ, έχουν στην πραγματικότητα μετεγκατασταθεί.

    Σε ό,τι αφορά την επανεγκατάσταση, οι ευρωβουλευτές επιμένουν ότι "η Ένωση έχει ανάγκη μιας δεσμευτικής και υποχρεωτικής νομοθετικής προσέγγισης" στο ζήτημα αυτό.

    Σχετικά με τη λειτουργία των "hotpots", η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών ζητά να δοθεί η απαραίτητη τεχνική και οικονομική βοήθεια στα κράτη μέλη πρώτης άφιξης, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν να καταχωρήσουν όλους τους μετανάστες, και ζητά από τα κράτη αυτά να αποδεχθούν τη βοήθεια.

    Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για την απόφαση ορισμένων κρατών μελών να κλείσουν τα σύνορά τους ή να επιβάλλουν προσωρινούς ελέγχους, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ορθή λειτουργία του χώρου Σένγκεν.

    Ζητούν επίσης να δίνεται προτεραιότητα στις νέες συμφωνίες "επανεισδοχής" σε ευρωπαϊκό επίπεδο έναντι των διμερών μεταξύ κρατών μελών και τρίτων χωρών, ενώ επιμένουν ότι οι μετανάστες πρέπει να επιστρέφονται μόνο εάν η χώρα επιστροφής είναι γι' αυτούς ασφαλής.

    Κάνουν δε, ιδιαίτερη μνεία της προστασίας που πρέπει να απολαμβάνουν τα παιδιά , η οποία θα προλαμβάνει τα φαινόμενα κακοποίησης και εκμετάλλευσης τους.

    Η προτεινόμενη αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου III (βάσει του οποίου καθορίζεται ποιο κράτος μέλος είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία της κάθε αίτησης για άσυλο) υιοθετήθηκε από την επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών με 44 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 1 αποχή. Εισηγήτριες του κειμένου είναι οι Roberta Metsola (ΕΛΚ, Μάλτα) και Kashetu Kyenge (Σοσιαλιστές, Ιταλία).

    ''Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Πέρυσι 3.771 άνθρωποι πνίγηκαν στις θάλασσές μας. Φέτος ήδη περισσότερα από 450 άτομα, μεταξύ των οποίων τα 77 είναι παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχει έρθει η ώρα να δράσουμε και αυτό επιδιώκουμε με αυτή την έκθεση", δήλωσε η Roberta Metsola.

    "Η Ευρώπη πρέπει να εφαρμόσει μια σφαιρική προσέγγιση για τη μετανάστευση με βάση την αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών", πρόσθεσε η Kashetu Kyenge.

    Το 2015, σημειώνει το ψήφισμα, 1,83 εκατομμύρια άτομα εντοπίστηκαν να προσπαθούν να διασχίσουν παράνομα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ (από 282.500 που ήταν το 2014), ενώ υποβλήθηκαν στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ελβετία 1,4 εκατομμύρια αιτήσεις για διεθνή προστασία. Οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται σταθερά από τον Απρίλιο.

    Η έκθεση θα τεθεί σε ψηφοφορία στην επόμενη σύνοδο ολομέλειας στις 13 Απριλίου στο Στρασβούργο.

    [13] Βίντεο ΕΚ: Αναζητώντας άσυλο στην ΕΕ

    [14] Την αναμόρφωση των κανόνων του Δουβλίνου ζητά η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου

    Τη ριζική αναμόρφωση των κανόνων του Δουβλίνου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δίκαιη και από κοινού ανάληψη της ευθύνης, αλλά και η ταχεία επεξεργασία των αιτήσεων για άσυλο, ζητούν με ψήφισμά τους σήμερα οι ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε σήμερα με 44 ψήφους υπέρ, 11 κατά και μία αποχή, προτείνει τη θέσπιση ενός κεντρικού συστήματος για τη συλλογή και την κατανομή των αιτήσεων ασύλου. Το σύστημα, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει και μια ποσόστωση για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, θα λειτουργούσε με βάση τα «hot pots» από τα οποία θα γινόταν η διανομή των προσφύγων.

    «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Πέρυσι 3.771 άνθρωποι πνίγηκαν στις θάλασσές μας. Φέτος ήδη περισσότερα από 450 άτομα, μεταξύ των οποίων τα 77 είναι παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους. Ως πολιτικοί έχουμε καθήκον να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι αριθμοί δεν αποτελούν ανώνυμα στατιστικά στοιχεία. Πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους, με πραγματικές ζωές. Πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι καλύτερο, η αδιαφορία δεν αποτελεί επιλογή. Έχει έρθει η ώρα να δράσουμε και αυτό επιδιώκουμε με αυτή την έκθεση», δήλωσε η εισηγήτρια του κειμένου, Ρομπέρτα Μετσόλα (ΕΛΚ, Μάλτα).

    «Η Ευρώπη πρέπει να εφαρμόσει μια σφαιρική προσέγγιση για τη μετανάστευση με βάση την αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών. Είναι απαραίτητο να υπάρξει μία κοινή διαχείριση που θα εφαρμόζει την αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών, θα κατανέμει ισότιμα τις ευθύνες και θα τοποθετεί την αξία της ζωής και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στο επίκεντρο των διεργασιών», προσέθεσε η έτερη εισηγήτρια της έκθεσης, Κασέτου Κιέντζε (Σοσιαλιστές, Ιταλία).

    [15] Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση και της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη του Θεάτρου Τέχνης

    Σε μία «κίνηση αγάπης και προσφοράς» για το Θέατρο Τέχνης προχωρά το πρόγραμμα συμμετοχικής χρηματοδότησης ACT4GREECE της Εθνικής Τράπεζας μέσω του οποίου φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν να συνδράμουν για το έργο της επισκευής και του εκσυγχρονισμού των υποδομών και των δύο σκηνών που διαθέτει (του ιστορικού Υπογείου στην οδό Πεσμαζόγλου 5 στην Αθήνα και της νεότερης σκηνής, της οδού Φρυνίχου 14, στην Πλάκα), κόστους 108.000 ευρώ. Το Ίδρυμα Ωνάση, κάνει το πρώτο βήμα, στηρίζοντας τη συγκεκριμένη δράση και καλύπτοντας το 50% του ποσού «ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του θεάτρου στα επόμενα χρόνια».

    «Το Θέατρο Τέχνης μάς χρειάζεται όλους. Χρειάζεται το "μαζί"» ανέφερε σήμερα στην παρουσίαση της δράσης, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη και τόνισε την ανάγκη «να αναζητηθούν και να εξευρεθούν επιπλέον οικονομικοί πόροι ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος».

    Πεντακόσια έργα, τρεις χιλιάδες ηθοποιούς και πενήντα χιλιάδες παραστάσεις μετράει στα 74 χρόνια από την ίδρυσή του το Θέατρο Τέχνης, που -όπως είπε- η κ. Κάλμπαρη δημιουργήθηκε από τον Κάρολο Κουν με όραμα «τη δύναμη της συλλογικότητας, το πάθος για δημιουργία και την ανάγκη του "μαζί"». «Ο ρόλος μας είναι να πλάθουμε όνειρα, να αφηγούμαστε ιστορίες και να δίνουμε πίστη και ελπίδα. Αυτό το όραμα ο κόσμος το έχει ανάγκη. Απόδειξη οι ουρές που σχηματίστηκαν στην αρχή της σεζόν έξω από τα ταμεία και των δύο θεάτρων για την προπώληση των εισιτηρίων στην τιμή των 3 ευρώ για όλες τις παραστάσεις της χρονιάς», προσέθεσε.

    Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και διευθύντρια επικοινωνίας & marketing της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση Αφροδίτη Παναγιωτάκου, μίλησε για την προσφορά του Θεάτρου Τέχνης στην κοινωνία σημειώνοντας πως «εκφράζει το πρόσωπο του πολιτισμού που πρέπει να στηρίζεται». Ακόμη, όπως ενημέρωσε η ίδια στην προσπάθεια στήριξης της πρωτοβουλίας ACT4GREECE, θα δίνεται η δυνατότητα στους θεατές που αγοράζουν εισιτήρια για τις εκδηλώσεις από το site της Στέγης να προσφέρουν από 1 έως 10 ευρώ και για το Θέατρο Τέχνης.

    Το ACT4GREECE (https://www.nbg.gr/act4greece/el/) είναι η πρώτη μεγάλη πλατφόρμα άντλησης πόρων από το κοινό (crowd funding) με κοινωφελή χαρακτήρα στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας ενώ σε αυτό συμμετέχει ως Στρατηγικός Εταίρος και το Ίδρυμα Ωνάση.

    Μπορεί κανείς να δει το βίντεο για την προώθηση της καμπάνιας του ACT4GREECE για το Θέατρο Τέχνης στη διεύθυνσηhttps://www.youtube.com/watch?v=rl_p--oRxKc&feature=youtu.be&app=desktop

    [16] 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Πολλαπλές αφηγήσεις για το προσφυγικό

    Γίνεται στην Λέσβο και την Ειδομένη "δημοσιογραφικός - αλληλέγγυος τουρισμός";

    - Είναι ...άκρως προσοδοφόρα "μπίζνα"το προσφυγικό;

    - Είναι οι εικόνες του ζόφου των προσφύγων που κατακλύζουν το διαδίκτυο μια ευκαιρία για να σοκάρουμε κι έτσι να ευαισθητοποιήσουμε, ή μήπως έτσι "συνηθίζουμε στο θάνατο";

    - Είναι τελικά πολιτική πράξη η όποια ενασχόληση -και ο τρόπος που αυτή γίνεται- με το προσφυγικό ζήτημα;

    Τις πολλαπλές αφηγήσεις του προσφυγικού ζητήματος, μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις καταγραφής και δημοσιοποίησής του, τις πολιτικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις του, καθώς και τα ζητήματα ηθικής που συχνά εγείρονται -ειδικά τελευταία με την καταιγιστική και αμφιλεγόμενη "υπερπληροφόρηση"- επιχείρησαν να προσεγγίσουν σειρά "εμπλεκομένων"στο ζήτημα εισηγητές, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη.

    Την συζήτηση που διοργάνωσε το φεστιβάλ - ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο "Γκαίτε"συντόνισε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, ενώ σ'αυτή συμμετείχαν οι: Ανέστης Αζάς, σκηνοθέτης - καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής (-1) του Εθνικού Θεάτρου, Γιώργος Μουτάφης, φωτορεπόρτερ, Μάρθα Μπουζιούρη, κοινωνική ανθρωπολόγος -σκηνοθέτρια cross-media projects και Μαριάννα Οικονόμου, σκηνοθέτης.

    Στο προσφυγικό εξάλλου "ζουμάρει"το σύνολο σχεδόν των ταινιών του φεστιβάλ, ενώ ειδικό αφιέρωμα με τίτλο "Πρόσφυγες: Απόδραση προς την ελευθερία" περιλαμβάνει αποκλειστικά ταινίες με θέμα τους πρόσφυγες.

    - Με ποιούς τρόπους, όμως προσεγγίζουμε και νοηματοδοτούμε ένα πολυσύνθετο, πολιτικό και ανθρωπιστικό ζήτημα, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μεταβάσεις της σύγχρονης ιστορίας;

    - Πώς στεκόμαστε απέναντι σε αυτό και ποιες διαστάσεις του επιλέγουμε να αναδείξουμε; (με τις φωτογραφίες, τα κείμενα των ανταποκριτών, τα κείμενα που διαχέονται στο διαδίκτυο, τις πρόσφατες performances και άλλες εικαστικές, θεατρικές κ.α. δράσεις;)

    - Ποιά εργαλεία επιστρατεύουμε και με ποιες προκλήσεις καλούμαστε να αναμετρηθούμε;

    - Πού τελειώνουν τα όρια της ηθικής και πού ξεκινάει η ανάγκη για ευαισθητοποίηση και ανάληψη ευθύνης και δράσης;

    - Υπάρχει χώρος για διαφορετικές φόρμες έκφρασης οι οποίες αποκλίνουν από την κυρίαρχη αφήγηση;

    Τα ερωτήματα τέθηκαν όχι μόνο από το πολυπληθές κοινό, αλλά και από τους ίδιους του εισηγητές ως επωδός των συχνά ιδιαίτερα φορτισμένων τοποθετήσεων τους.

    [17] Ομαδική έκθεση-εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη εγκαινιάζεται στις 21/3

    Η ομαδική έκθεση «Με τον τρόπο του Γ.Σ.», ένα εικαστικό αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα ποιητή Γιώργο Σεφέρη, εγκαινιάζεται, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 21 Μαρτίου, στις 21.00, στην αίθουσα τέχνης «Ιανός».

    Τοπία της ζωής και της έμπνευσης, απόπειρες προσωπογραφίας-πορτρέτου του ιδίου, σκηνές από την Ελλάδα των δύο μεγάλων πολέμων και της ταραχώδους πολιτικής και κοινωνικής καθημερινότητας που τους ακολούθησε, έμπνευση από συγκεκριμένα ποιήματα και εικονογραφήσεις στίχων, αλλά και αξιόλογες συνεργασίες του καλλιτέχνη, προβάλλουν ένα ικανό πλέγμα εικόνων που «σκιαγραφεί» την προσωπικότητα του σημαντικού Έλληνα ποιητή.

    Στην έκθεση συμμετέχουν: Νεκτάριος Αποσπόρης, Σίσσυ Βαμβακά, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Δημήτρης Γιαννέλος, Δικαία Δεσποτάκη, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Λένα Ζευγαρίδου, Ανδρέας Μαράτος, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Στέλλα Μελετοπούλου, Τίμος Μπατινάκης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Άννα Μπίλη, Μάρκος Μπλάτσιος, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Μαίρη Παππά, Μαρία Πάστρα, Στέλιος Πετρουλάκης, Άντζελα Πετροχείλου, Νίκη Πρόκου, Γιώργος Σαλταφέρος, Βασίλης Σούλης, Πηγή Σπυράτου, Μαρίνα Στελλάτου, Γιώργος Ταξίδης, Ελευθερία Τσέικο, Κατερίνα Τσεμπελή, Βιργινία Φιλιππούση, Στεφανία Χαρσούλα, Αθηνά Χατζή, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

    [18] Γ. Μουζάλας: Η κρίση που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα είναι και κρίση της Ευρώπης

    Τις ευθύνες της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας για την έως τώρα αποτυχημένη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, επισήμανε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    «Είμαστε σήμερα εδώ γιατί η Ευρώπη δεν έδρασε ενωμένα σαν Ευρώπη», δήλωσε ο Γ. Μουζάλας, επισημαίνοντας ότι η κρίση που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι και κρίση της Ευρώπης -ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Ο Γ. Μουζάλας εξήγησε ότι από τη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου, ως σήμερα, οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που πήραν τότε.

    Συνεχίζοντας, ο Γ. Μουζάλας τόνισε ότι ο δρόμος των Βαλκανίων έκλεισε μονομερώς, χωρίς ενημέρωση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μείζον ανθρωπιστικό πρόβλημα που θα μπορούσε να μεταβληθεί σε ανθρωπιστική κρίση. Ανέφερε, επίσης, ότι μετά το κλείσιμο του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων, και λόγω έλλειψης άλλων νόμιμων οδών, στην Ελλάδα εγκλωβίστηκαν 50.000 άνθρωποι σε λιγότερο από 10 ημέρες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκεται στην Ειδομένη, «κάτω από συνθήκες που αποτελούν ντροπή για την Ελλάδα και για την Ευρώπη». «H Ειδομένη είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα», δήλωσε ο Γ. Μουζάλας, τονίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα μονομερών ενεργειών, χωρίς συνεννόηση.

    Ο Γ. Μουζάλας τόνισε ότι μέσα σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα η Ελλάδα προσπάθησε να βοηθήσει αυτήν την κατάσταση, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται η βοήθεια της Ευρώπης, όχι μόνο με οικονομικούς πόρους, αλλά και με υλικούς και τεχνικούς. Επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα χτίζει περίπου 10.000 θέσεις υποδοχής την εβδομάδα, ενώ έχουν ήδη δημιουργηθεί 30.000 θέσεις.

    [19] Τζόρτζεβιτς: «Κίνητρο οι τρεις ήττες... »

    Οι τρεις ήττες του Παναθηναϊκού σε ισάριθμες εφετινές αναμετρήσεις με την Λοκομοτίβ Κούμπαν θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο κίνητρο για τους «πράσινους», όπως δήλωσε ο τεχνικός των Κυπελλούχων Ελλάδας, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, στη συνέντευξη Τύπου, παραμονή του αγώνα με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, για την 11η ημέρα της φάσης των «16» της Euroleague.

    «Η νίκη είναι το πιο σημαντικό για εμάς», είπε αρχικά ο Σέρβος και συνέχισε: «Σκεφτόμαστε μόνο να κερδίσουμε το παιχνίδι. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό στη Λοκομοτίβ. Μας έχει κερδίσει τρεις φορές φέτος, παίζει πολύ καλό μπάσκετ, πλέον έχει και τον Τζάνινγκ, στην αρχή δεν είχε και τον Ράντολφ. Είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες. Έχει τον Ντιλέινι που παίζει εξαιρετικό μπάσκετ στις θέσεις ?1? και ?2?, αλλά και τον Ντρέιπερ ο οποίος μας είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στο ματς του πρώτου γύρου. Ο στόχος μας θα είναι να αμυνθούμε καλά απέναντι σε όλους τους παίκτες της Λοκομοτίβ».

    Αναφερόμενες στις τρεις διαδοχικές εφετινές ήττες της ομάδας του από την Λοκομοτίβ, είπε: «Το μεγαλύτερο κίνητρο θα είναι ακριβώς αυτές οι τρεις ήττες. Παρά τις τρεις ήττες θέλω να πω ότι σε κάποια μέρη των παιχνιδιών παίξαμε καλά, ενώ σε κάποια άλλα όχι. Αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε. Πλέον έχουμε περισσότερο βάθος με αυτές τις προσθήκες και μας βοηθάνε να μοιράζουμε την ενέργειά μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Έχουν έρθει κάποια διαφορετικά πόδια που έχουν προσθέσει μεγαλύτερη αθλητικότητα κι αυτό το ξέραμε από την αρχή. Ίσως αργήσαμε κάπως να τις κάνουμε. Ο Ουίλιαμς είχε κάποιο πρόβλημαδύο εβδομάδες τώρα και δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος να μας βοηθήσει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 March 2016 - 18:32:35 UTC