Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Βαρβιτσιώτη: Να καταδικάσει η ΝΔ ανεύθυνες προτάσεις στελεχών της
  • [02] Ντ. Μπακογιάννη: Φαιδρό να ζητήσουμε εκλογές αλλά ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι
  • [03] Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη για τη βιώσιμη ανάπτυξη
  • [04] Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στην Ειδομένη
  • [05] Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Δεκατρείς τραυματίες προσήλθαν χθες το βράδυ στο ιατρείο των ΓΧΣ στην Ειδομένη
  • [07] Στην Yamaha μέχρι και το 2018 ο Βαλεντίνο Ρόσι
  • [08] Αήττητος από τα Πηγάδια έφυγε ο Λεβαδειακός
  • [09] Σιμόες: «Η ανανέωση του συμβολαίου ήταν εύκολη απόφαση»
  • [10] Ο Μπρομέλ νίκησε τον Ασάφα Πάουελ
  • [11] Ο Χάμιλτον την πρώτη pole position της σεζόν

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Βαρβιτσιώτη: Να καταδικάσει η ΝΔ ανεύθυνες προτάσεις στελεχών της

    «Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βαρβιτσιώτης τάσσεται με δηλώσεις του υπέρ της βίαιης εκκένωσης της Ειδομένης», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Τονίζει ότι «η ΝΔ πρέπει επίσημα να τοποθετηθεί για το αν συμφωνεί με την αντιμετώπιση του δράματος χιλιάδων προσφύγων με μέσα βίας και καταστολής» και σημειώνει ότι «αλλιώς οφείλει να καταδικάσει ανεύθυνες προτάσεις στελεχών της που διατυπώνονται για εσωτερική, ακροδεξιά κατανάλωση».

    Ο βουλευτής της ΝΔ, ΜιλτιάδηςΒαρβιτσιώτης δήλωσε στονραδιοφωνικό σταθμό Real πως δεν είναι αρνητικός στην ιδέα της βίας για να αδειάσει η Ειδομένη.

    [02] Ντ. Μπακογιάννη: Φαιδρό να ζητήσουμε εκλογές αλλά ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι

    «Θα ήταν τουλάχιστον φαιδρό για το υπεύθυνο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επτά μήνες μετά να ζητά ξανά εκλογές. Παρ' όλα αυτά, πιστεύω ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η ανεπάρκεια και η έλλειψη σχεδιασμού της παρούσας κυβέρνησης δεν έχουν προηγούμενο». Αυτό τονίζει σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Επένδυση», η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ.

    Παράλληλα, χαρακτηρίζει «καταστροφική» την κυβέρνηση. «Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα σε αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος», δηλώνει και εκφράζει την ανησυχία της για το αποτέλεσμα των διπλών διαπραγματεύσεων: «Πολύ φοβάμαι ότι η σύνδεση του προσφυγικού με τη διαπραγμάτευση θα σημαίνει ήττα και στα δύο μέτωπα. Χωρίς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η χώρα θα βρεθεί σε παρατεταμένη αστάθεια, η οποία αν συνδυαστεί με ένα δυσανάλογο προσφυγικό βάρος, θα καταστήσει την Ελλάδα τόπο ακατάλληλο για κάθε μορφής επένδυση».

    Εξάλλου, χαρακτηρίζει «προβληματική» και «ανύπαρκτη» τη συνοχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κάτι που, όπως αναφέρει, καταδεικνύεται και από την «κρίση» που προέκυψε από το «αναμφισβήτητο ατόπημα» του Γ. Μουζάλα.

    Για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει ότι στόχος είναι «να εκφράσει ταυτόχρονα και τον πατριώτη -αλλά όχι τον πατριδοκάπηλο- και τον μεταρρυθμιστή του ευρύτερου δημοκρατικού κέντρου» και τους «δημιουργικούς Έλληνες που δεν το βάζουν κάτω».

    [03] Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη για τη βιώσιμη ανάπτυξη

    "Θεωρούμε ότι η πρόοδος που υπάρχει στις συζητήσεις ανάμεσα στους θεσμούς και την Ελληνική κυβέρνηση θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Οι εμμονές, όμως, του IMF παραμένουν, ωστόσο, μοιάζουν όλοι να έχουν αντιληφθεί την ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης μέχρι το τέλος Απριλίου", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, ανοίγοντας το πρωί, στο Παλαί ντε Σπορ, τις εργασίες ημερίδας με θέμα "Στρατηγικό Σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Β' Θεσσαλονίκης".

    Αναλύοντας την κυβερνητική πολιτική για το επόμενο διάστημα σημείωσε ότι "το 2016 σηματοδοτεί ως έτος τη δεύτερη φάση του στρατηγικού σχεδίου της κυβέρνησης της Αριστεράς για την έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη, αναδιανομή και κοινωνική δικαιοσύνη".

    Την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, προκειμένου ο πρωτογενής τομέας παραγωγής να περάσει στη βιώσιμη ανάπτυξη ανέδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης.

    Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη ενός συνεργατικού σχηματισμού, μέσα στον οποίο θα ενθαρρύνεται η επιχειρηματική και επιστημονική ώσμωση και προώθηση καινοτόμων δράσεων από την Ελλάδα προς την Ομογένεια και αντίστροφα, προανήγγειλε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Αμανατίδης.

    "Το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο αναπτυξιακός νόμος, σταθερό φορολογικό σύστημα, σταθερό πολιτικό περιβάλλον είναι οι προϋποθέσεις, οι οποίες σε οποιαδήποτε περιοχή -συνολικά στη χώρα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη- μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη", είπε ο κ.Αμανατίδης, σημειώνοντας ότι αυτά είναι τα ?εργαλεία?, τα οποία περιμένουν και οι ομογενείς, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στη χώρα και στην περιοχή.

    Τρεις επενδυτές, προερχόμενοι από τη Ρωσία και την Τουρκία, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, όπως γνωστοποίησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.

    Σε ό,τι αφορά τη Βιομηχανία Ζάχαρης είπε ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρο "ιδίως από τη ρωσική πλευρά, να έλθουν κάποια κεφάλαια, να ορθοποδήσει και να πατήσει γερά".

    Σχετικά με την ανάπτυξη των μεταφορών στην βόρεια Ελλάδα ο υφυπουργός επισήμανε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αν αναπτυχθεί ανταγωνιστικά και σε σχέση με το λιμάνι του Πειραιά μπορεί να εξασφαλίσει πάρα πολλά χρήματα και πλούτο στη Θεσσαλονίκη. "Με πρωτοβουλία μας διασυνδέθηκε η Θεσσαλονίκη με το λιμάνι της Σμύρνης και έτσι θα έχουμε μία αξιοποίηση, όχι μόνο του χώρου του λιμανιού, αλλά και ενός μέρους της Εγνατίας Οδού που οδηγεί στην Ηγουμενίτσα", είπε, προσθέτοντας ότι "ανοίξαμε τον φάκελο τη σιδηροδρομικής σύνδεσης Κωνσταντινούπολης- Θεσσαλονίκης με υπερταχεία", ενώ "έχουμε συμφωνήσει να διερευνήσουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα".

    Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας παρουσίασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος.

    [04] Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στην Ειδομένη

    Εφόδους σε καταστήματα στην Ειδομένη, μετά απο δημοσιεύματα και καταγγελίες για διάθεση προϊόντων σε πρόσφυγες χωρίς αποδείξεις και άλλες φορολογικές παραβάσεις, πραγματοιποίησε η Οικονομική Αστυνομία, σε συνεργασία με υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.).

    Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

    ? Σε κυλικείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 10 αποδείξεων καθώς και να απασχολείται ένας εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

    ? Σε κινητή μονάδα εστίασης διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων καθώς και να απασχολείται ένας εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

    ? Σε ψητοπωλείο - ουζερί, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 18 αποδείξεων καθώς και να απασχολούνται τρεις εργαζόμενες για τις οποίες δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού.

    Για τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

    Από την Αστυνομία σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

    [05] Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

    Στον χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης όπου από προχθές Πέμπτη, φιλοξενούνται προσωρινά πρόσφυγές από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν ολοκληρώθηκε γυρω στις 15:30, το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, το οποίο οργάνωσε η Κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" (ΚΕΕΡΦΑ) με αίτημα «να πέσουν οι φράχτες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξουν τα σύνορα, να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες».

    Το συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν και προσφυγές που μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από τα Διαβατά, όπου φιλοξενούνται, έγινε στο πλαίσιο της σημερινής διεθνούς κινητοποίησης για «αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ενάντια στην Ευρώπη του ρατσισμού, των φραχτών και της ξενοφοβίας» που οργανώθηκε σε πολλές πόλεις, σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και της Μέσης Ανατολής.

    [06] Δεκατρείς τραυματίες προσήλθαν χθες το βράδυ στο ιατρείο των ΓΧΣ στην Ειδομένη

    Δεκατρείς πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, με τραύματα από ξυλοδαρμό, φρόντισε χθες το βράδυ η ιατρική ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ειδομένη.

    Όπως είπαν οι ίδιοι στους γιατρούς, ξυλοκοπήθηκαν από τις αρχές της ΠΓΔΜ, μέσω της οποίας προσπάθησαν χθες να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη, εξήγησε ο Γιόχαν Χάνγκενσεν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

    Τρεις από τους τραυματίες, οι οποίοι προσήλθαν στο ιατρείο που βρίσκεται εντός του καταυλισμού της Ειδομένης, διακομίστηκαν -σύμφωνα με τον ίδιο- στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

    [07] Στην Yamaha μέχρι και το 2018 ο Βαλεντίνο Ρόσι

    Με τα «χρώματα» της Yamaha θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι και το 2018, ο Βαλεντίνο Ρόσι. Ο 37χρονος Ιταλός κορυφαίος αναβάτης, υπέγραψε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ιαπωνικό «κολοσσό» και λίγο μετά την υπογραφή των συμβολαίων, δήλωσε:

    «Είμαι πολύ χαρούμενος που επεκτείναμε την συνεργασία μας και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί τα επόμενα δύο χρόνια. Είμαι ικανοποιημένος από αυτήν την απόφαση, γιατί πάντα ήθελα να συμμετέχω στους αγώνες για όσο θα μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός και να το απολαμβάνω ταυτόχρονα».

    [08] Αήττητος από τα Πηγάδια έφυγε ο Λεβαδειακός

    Σε παιχνίδι βγαλμένο από... Αγγλία, Ξάνθη και Λεβαδειακός αναδείχθηκαν στα Πηγάδια ισόπαλοι 2-2, στην «αυλαία» της 27ης αγωνιστικής της Super League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Καρυπίδη στο 18΄, οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» με δύο γκολ από τους Μπεν (63΄) και Μάντζιο (64΄), αλλά στο 83΄ ο Λουσέρο με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    Από το 50΄ ο Λεβαδειακός έπαιζε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ουόν με 2η κίτρινη κάρτα.

    [09] Σιμόες: «Η ανανέωση του συμβολαίου ήταν εύκολη απόφαση»

    Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, λέει ο ελληνικός λαός. Κι από τη στιγμή που η νύφη (ΑΕΚ) και ο γαμπρός (Αντρέ Σιμόες) δεν έκρυψαν ποτέ την επιθυμία τους, η αναπροσαρμογή της συνεργασίας με ευνοϊκότερους όρους έως το καλοκαίρι του 2019, ήταν διαδικαστικό ζήτημα.

    Ο Σιμόες δήλωσε ικανοποιημένος γιατί «... ήθελα να παραμείνω στην ΑΕΚ και να συνεχίσω να προσφέρω φορώντας τη φανέλα της. Η απόφαση της επέκτασης του συμβολαίου μου ήταν για μένα πάρα πολύ εύκολη και δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη σκέψη, ακριβώς γιατί μου αρέσει πολύ που βρίσκομαι εδώ και αγωνίζομαι για αυτή την ομάδα και το ίδιο θέλω να συνεχίσω να κάνω. Μπορεί να μην περίμενα τόσο γρήγορα, μετά τη μεταγραφή μου στην ΑΕΚ, ότι θα κληθώ να υπογράψω νέο συμβόλαιο, αλλά πιστεύω ότι σε αυτούς τους μήνες έχω κάνει καλή δουλειά και ευχαριστώ τους ανθρώπους της ομάδας μου για την εμπιστοσύνη τους».

    [10] Ο Μπρομέλ νίκησε τον Ασάφα Πάουελ

    Ο Αμερικανός Τρέιβον Μπρομέλ έκανε την έκπληξη στον τελικό των 60μ. του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ και νίκησε τον Ασάφα Πάουελ, που ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Ο Μπρομέλ τερμάτισε σε 6.47 αφήνοντας δεύτερο τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ (6.50) και τρίτο τον Ραμόν Γκίτενς από τα νησιά Μπαρμπέϊντος (6.51).

    Αμερικανική υπόθεση που κρίθηκε ακριβώς στο νήμα, ήταν ο τελικός των 60μ. με εμπόδια γυναικών. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νία Άλι με επίδοση 7.81, ενώ ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πίσω της, τερμάτισε η συμπατριώτισσα της Μπριάνα Ρόλινς και τρίτη η Βρετανίδα Τίφανι Πόρτερ (7.90).

    Συγκλονιστική εξέλιξη είχε ο τελικός του μήκους γυναικών, καθώς η Αμερικανίδα Μπρίτνεϊ Ριζ πήρε το χρυσό μετάλλιο στο τελευταίο της άλμα με επίδοση 7.22. Μέχρι εκείνη την στιγμή, προηγείτο η Ιβάνα Σπάνοβιτς από την Σερβία με 7.07, ενώ το χάλκινο κατέκτησε η Βρετανίδα Λορέν Ούγκεν με 6.96.

    Το πρώτο χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νέα Ζηλανδία, καθώς ο σφαιροβόλος Τόμας Ουόλς σημείωσε την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο με 21.78 και δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρουμάνος Αντρέι Γκαγκ με 20.89 και το χάλκινο ο Κροάτης Φίλιπ Μιχάλιεβιτς με 20.87.

    Εντυπωσιακή εξέλιξη με τα τρία μετάλλια να κρίνονται σε διαφορά 111 βαθμών(!), είχε το πένταθλο. Μετά από έντονο συναγωνισμό και στα πέντε αγωνίσματα, νικήτρια αναδείχθηκε η Καναδέζα Μπριάν Τεϊσεν Ιτον με 4.881 βαθμούς, που αποτελεί και καλύτερη εφετινή επίδοση. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Αναστασία Μόκνιουκ από την Ουκρανία με 4.847 βαθμούς και το χάλκινο η συμπατριώτισσα της Αλίνα Φοντόροβα με 4.770 βαθμούς.

    [11] Ο Χάμιλτον την πρώτη pole position της σεζόν

    Ο Λιούις Χάμιλτον θα βρίσκεται στην πρώτη σειρά εκκίνησης για το γκραν πρι της Αυστραλίας, με το οποίο θα ανοίξει στην Μελβούρνη η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ενα. Ο Βρετανός κάτοχος του τίτλου και πιλότος της Μερτσέντες έκανε τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά, ενώ τον ακολούθησαν ο Γερμανός Νίκο Ρόζμπεργκ, επίσης της Μερτσέντες και ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ με Φεράρι.

    Αυτή η pole position είναι η 50η (!) στην καριέρα του 31χρονου παγκόσμιου πρωταθλητή και 5η στη Μελβούρνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 March 2016 - 16:32:30 UTC