Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρά της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό
  • [02] Ν. Κοτζιάς: Το διεθνές δίκαιο και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, τα κριτήρια επίλυσης των θεμάτων Ελλάδας-Αλβανίας
  • [03] Ανακοίνωση ΝΔ για την ομολογία της οργάνωσης «Ρουβίκωνας»
  • [04] Γ. Σταθάκης: Στόχος μας η ενίσχυση της εξωστρέφειας σε όλους τους παραγωγικούς τομείς
  • [05] Ομπάμα-Κάστρο: Να αποδεχτούμε τις διαφορές μας και να εργαστούμε προς όφελος των δύο λαών
  • [06] Ο Πανιώνιος 1-1 με τον ΠΑΣ και διατήρησε το πλεονέκτημα
  • [07] Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, 97-59 την Κηφισιά

  • [01] Πυρά της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό

    Έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος άσκησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση στην Βουλή επίκαιρης επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    "Ο βαλκανικός δρόμος είναι οριστικά σφραγισμένος, η Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε καταυλισμό εγκλωβισμένων, οι οποίοι διαβούν κάτω από άθλιες συνθήκες που προσβάλλουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και δημόσιας υγείας" ανέφερε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι "μπλοκαρισμένη ιδεολογικά και ανήμπορη πολιτικά δεν μπορεί να ασκήσει αποτρεπτική πολιτική".

    Ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε κατ? αρχήν "θετική" την συμφωνία που υπήρξε στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό υποστήριξε όμως ότι είναι "πολύπλοκη, δύσκολη, ασαφής και προβληματική". Συνεχίζοντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας θα εκτοξευθεί ο αριθμός των προσώπων που θα αιτηθούν πολιτικό άσυλο, προκειμένου να αποφύγουν την απέλαση τη στιγμή, που όπως είπε, οι υπηρεσίες ασύλου δε μπορούν να ανταποκριθούν σε τόσο μεγάλο αριθμό αιτήσεων και οι δευτεροβάθμιες επιτροπές δεν λειτουργούν.

    Αναφέρθηκε επίσης στις ΜΚΟ, λέγοντας ότι δρουν "διάσπαρτες, χωρίς έλεγχο και δεν ξέρουμε τι κάνουνε πως το κάνουνε και γιατί το κάνουνε", ενώ εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για το ρόλο των Τούρκων αξιωματούχων και κυρίως "για τον τρόπο με τον οποία θα ενταχθούν στην ελληνική νομιμότητα".

    Έθεσε, τέλος, θέμα λειτουργίας του Κοινοβουλίου, λόγω της καθυστέρησης η οποία υπήρξε από την κατάθεση έως την συζήτηση της επερώτησης.

    [02] Ν. Κοτζιάς: Το διεθνές δίκαιο και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, τα κριτήρια επίλυσης των θεμάτων Ελλάδας-Αλβανίας

    Τη βούλησήτους για την επίλυση των ελληνοαλβανικών προβλημάτων, με βάση το διεθνές δίκαιο και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, προς όφελος των δύο χωρών, εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και της Αλβανίας Ντίτμιρ Μπουσάτι.

    «Βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο για αναζήτηση λύσεων σ'αυτά που αποτελούν κοινά μας συμφέροντα και για την προώθηση λύσεων σ' αυτά που αποτελούν αντικείμενο διαφωνίας» τόνισε ο κ. Κοτζιάς και προσέθεσε πως «έχουμε βρει κοινούς κώδικες συζήτησης-κριτήρια για την επίλυση των προβλημάτων». «Τα κριτήρια είναι το διεθνές δίκαιο, ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και οι ανάγκες των λαών μας και των χωρών μας», αποσαφήνισε ο υπουργός Εξωτερικών. Σε αυτό το πνεύμα, επισήμανε πως «πρέπει να ανανεώσουμε και να αναβαθμίσουμε το Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ των δύο χωρών».

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο υπουργοί συζήτησαν, επίσης, για τη σημασία και τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, καθώς επίσης και για τη σημασία των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα και αποτελούν, όπως σημείωσε ο κ. Κοτζιάς, μια γέφυρα φιλίας και κατανόησης ανάμεσα στις δύο χώρες.

    [03] Ανακοίνωση ΝΔ για την ομολογία της οργάνωσης «Ρουβίκωνας»

    «Ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να συλλάβει τους κατ'ομολογία τους τρομοκράτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την ομολογία της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» ότι διοργάνωσε ένοπλη διαδήλωση, τελώντας σωρεία κακουργημάτων.

    «Η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθώς να οργανώνεται ενόπλως το παρακράτος της άκρας Αριστεράς και να δηλώνει την πρόθεσή του να υποκαταστήσει την έννομη τάξη», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Συγγρού.

    [04] Γ. Σταθάκης: Στόχος μας η ενίσχυση της εξωστρέφειας σε όλους τους παραγωγικούς τομείς

    Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας οριζόντια σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, είπε ο υπουργός Οικονομίας - Ανάπτυξης - Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου.

    Για την επίτευξη του στόχου αυτού, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, είναι απαραίτητη η μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα που θα εξασφαλίσει την σταθεροποίηση της οικονομίας. Επίσης, ο υπουργός χαρακτήρισε τον κλάδο αλουμινίου ως έναν από τους δυναμικότερους και πιο εξωστρεφείς της ελληνικής οικονομίας.

    Ο υπουργός, περιέγραψε τον «οδικό χάρτη» που ακολουθεί η κυβέρνηση μετά τη συμφωνία του Ιουλίου, ο οποίος περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των δύο φάσεων των διαπραγματεύσεων για τα προαπαιτούμενα, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -δράσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί- την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, και την έναρξη της συζήτησης για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο και μετά το 2022.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα της χώρας, το οποίο θα δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, στα μικρά και μεσαία έργα υποδομών, στις θεσμικές παρεμβάσεις με έντονο κοινωνικό και οικολογικό αποτύπωμα και σε μια νέα επιχειρηματικότητα που θα προάγει την προστιθέμενη αξία προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

    Η μετάβαση σε αυτό το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα, περιλαμβάνει:

    - Την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μεγιστοποιείται το αποτέλεσμά του για την οικονομία και την κοινωνία.

    - Τον νέο αναπτυξιακό νόμο, που θα είναι πιο φιλικός στη μεσαία και καινοτόμα επιχειρηματικότητα.

    - Τον νομοθετικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις που θα θέτει κανόνες στο πώς θα διενεργούνται οι συμβάσεις και οι προμήθειες του Δημοσίου.

    - Την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα.

    [05] Ομπάμα-Κάστρο: Να αποδεχτούμε τις διαφορές μας και να εργαστούμε προς όφελος των δύο λαών

    Η Κούβα και οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να έχουν "διαφορές" μεταξύ τους, ιδίως όσο η Ουάσινγκτον συνεχίζει τη διγλωσσία σε ό,τι αφορά το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε σήμερα ο Κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο, υποδεχόμενος τoν Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα.

    Ο τελευταίος χαιρέτισε τη "νέα ημέρα" που ξημερώνει για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και το "πνεύμα ανοίγματος" που επιδεικνύει ο Κάστρο.

    Το μέλλον της Κούβας "θα αποφασιστεί από τους Κουβανούς", υπογράμμισε ο Ομπάμα, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να θέτει τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών.

    "Οι δύο χώρες έχουν βαθιές διαφορές που ποτέ δεν θα εξαφανιστούν", είπε από την πλευρά του ο Κάστρο κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τις επαφές που είχαν στην Αβάνα. Ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι υπάρχουν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι είχαν μια "ειλικρινή και απροκατάληπτη" συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.

    [06] Ο Πανιώνιος 1-1 με τον ΠΑΣ και διατήρησε το πλεονέκτημα

    Το πλεονέκτημα που έχει έναντι των υπολοίπων διεκδικητών για την κατάκτηση της 5ης θέσης που δίνει το «εισιτήριο» για τα play offs διατήρησε ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες με το γκολ του Καραμάνου στο 84΄ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είχε προηγηθεί με τον Μπράνα Ίλιτς στο 23΄, στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 27ης αγωνιστικής της Super League.

    Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι δύο ομάδες, μετά τις αποβολές των Μανιά (76΄) και Ρισβάνη (78΄) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    [07] Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, 97-59 την Κηφισιά

    Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του την 23η αγωνιστική της Α1 ανδρών ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά κυριάρχησε στο ΣΕΦ, νίκησε με 97-59 την Κηφισιά και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Χαρακτηριστικό της εξαιρετικής άμυνας που έπαιξανοι «ερυθρόλευκοι», ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο, είναι το ότιδεν επέτρεψαν στην αντίπαλό τους να σκοράρει σε όλο το 3ο δεκάλεπτο!

    Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 20 πόντους, ενώ για την Κηφισιά ξεχώρισε ο Χογκ είχε 15 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 28-21, 50-38, 71-38, 97-59


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 March 2016 - 20:32:29 UTC