Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, «ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο»
  • [02] Επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για το θέμα των προσφυγικών ροών

  • [01] Αλ. Τσίπρας στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, «ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο»

    Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνοντας απόψε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, «ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο» , όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς, καθώς και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

    Ενημερώνοντας την ΠΓ για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην συμφωνία της Συνόδου Κορυφής και υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών είναι μια θετική εξέλιξη. Ωστόσο, πρόσθεσε, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα.

    [02] Επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για το θέμα των προσφυγικών ροών

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός μετέφερε στο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ δεν έχει επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με τις προσφυγικές ροές να συνεχίζονται αμείωτες από την Τουρκία.

    Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να τηρήσει η γειτονική χώρα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ αλλά και τους όρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 March 2016 - 22:32:25 UTC