Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Είναι ανάγκη να γιγαντωθεί το κίνημα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, λέει ο πρόεδρος της Βουλής
  • [02] Γ.Δραγασάκης: Σήμερα ο αγώνας για την ελευθερία, είναι αγώνας ενάντια στις ανισότητες και τις αδικίες
  • [03] Επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα, δήλωσε από τη Λευκωσία, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Μεροληπτούν τα γερμανικά ΜΜΕ για την Ελλάδα, λέει έρευνα του γερμανικού ιδρύματος Χανς-Μπέκλερ
  • [05] Ε.Τσακαλώτος: «Το ΔΝΤ να βάλει νερό στο κρασί του»
  • [06] Γ. Σταθάκης: Ελπίζουμε ότι μέχρι τις 22 Απριλίου θα έχουμε συμφωνία
  • [07] Α. Χαρίτσης: Μέσω ΕΣΠΑ θα αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου
  • [08] Κ.Μητσοτάκης: Απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ, η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους
  • [09] Π.Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα και τη Δημοκρατία»
  • [10] Η Ελλάδα είναι ασφαλής, δηλώνει ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας
  • [11] Η Βουλγαρία θα κλείσει τα σύνορά της, εάν χρειαστεί, λέει ο Μπορίσοφ
  • [12] «Είμαι Βρυξελλιώτης», δηλώνει ο Τζον Κέρι
  • [13] Νεκρός ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
  • [14] Συναγερμός στις Βρυξέλλες
  • [15] «Η Ε.Ε οφείλει να σεβασθεί τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της, στο προσφυγικό»
  • [16] Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» έχασε την μάχη με τον καρκίνο

  • [01] Είναι ανάγκη να γιγαντωθεί το κίνημα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, λέει ο πρόεδρος της Βουλής

    «Με την εξαιρετική παρέλαση σήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων και με την παρουσία του λαού μας σε όλη τη χώρα τιμώνται, όπως και κάθε μέρα, οι διαχρονικοί αγώνες του λαού για ανεξαρτησία, ελευθερία, ειρήνη.

    Αυτοί οι αγώνες σήμερα συναντώνται με την ανάγκη, έτσι ώστε σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, να γιγαντωθεί το κίνημα του ανθρωπισμού, το κίνημα της αλληλεγγύης, το κίνημα για ειρήνη σε όλον τον κόσμο, και βέβαια, για κοινωνική δικαιοσύνη στην χώρα μας.

    Τιμάμε αυτούς, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα εδώ» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου..

    [02] Γ.Δραγασάκης: Σήμερα ο αγώνας για την ελευθερία, είναι αγώνας ενάντια στις ανισότητες και τις αδικίες

    «Ο αγώνας για την ελευθερία διαχρονικά είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

    Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε στο μήνυμά του: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για ειρήνη με όσους αγωνίζονται στη Συρία, στη Μ. Ανατολή και παντού για να μην δημιουργούνται νέες προσφυγικές ροές και νέοι πρόσφυγες. Σήμερα ο αγώνας για την ελευθερία είναι αγώνας για την αλληλεγγύη για την ελευθερία από την φτώχεια, την ανέχεια, ενάντια στις ανισότητες και τις αδικίες είναι διαρκής αγώνας για τη δικαιοσύνη, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο».

    [03] Επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα, δήλωσε από τη Λευκωσία, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    «Τα νιάτα του Ελληνισμού μας κάνουν αισιόδοξους και υπερήφανους», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από τη Λευκωσία μετά την παρέλαση.

    Ο Ελληνισμός από την Κύπρο, την Κρήτη, τη νησιωτική, την ηπειρωτική Ελλάδα, πρόσθεσε, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εμπνευσμένος από τις αξίες και τις αρχές του Διαφωτισμού: την ισότητα, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη.

    Επισήμανε ότι αυτές τις αρχές καλούμαστε σήμερα να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα και εγρήγορση απέναντι στην τρομοκρατία, τον φανατισμό και τη βία. Με την επισήμανση ότι οι Έλληνες έχουμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα την προσφυγική κρίση, την οικονομική κρίση, χαρακτήρισε «επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα, όχι μόνο των πολιτικών δυνάμεων, αλλά του Ελληνισμού, γιατί έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε καλύτερες μέρες για τις νέες γενιές της πατρίδας μας».

    [04] Μεροληπτούν τα γερμανικά ΜΜΕ για την Ελλάδα, λέει έρευνα του γερμανικού ιδρύματος Χανς-Μπέκλερ

    Η ενημέρωση των γερμανικών ΜΜΕ, για την ελληνική οικονομική κρίση, συχνά δεν ήταν αντικειμενική και υπήρξε επιφανειακή, ενώ τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης παρουσιάστηκαν κυρίως με αρνητικό τρόπο, σύμφωνα με έρευνα του -προσκείμενου στα γερμανικά συνδικάτα- ιδρύματος Χανς-Μπέκλερ.

    Όπως γράφει η σημερινή εφημερίδα του Βερολίνου «Tagespiegel», επιστήμονες του πανεπιστημίου του Βίρτσμπουργκ εξέτασαν συνολικά 1.142 δημοσιεύματα διαφόρων γερμανικών εφημερίδων («Die Welt», «Bild», «Frankfurter Allgemeine Zeitung», «S?ddeutsche Zeitung» και της «Tageszeitung», και της ηλεκτρονικής σελίδας «Spiegel Online») του πρώτου εξαμήνου του 2015 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το θέμα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων δεν αναλύθηκε ικανοποιητικά.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι αρθρογράφοι ασχολήθηκαν πρωτίστως γενικά με το πρόγραμμα βοήθειας καθώς επίσης και με το παρεπόμενο θέμα της διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε πολλά άρθρα τα προς ανάλυσιν θέματα, δεν κατονομάζονταν σαφώς, ενώ αντιθέτως γινόταν λόγος πολύ συχνά για ενδεχόμενο Grexit ως πιθανή συνέπειά τους. Μια σε βάθος ανάλυση περιείχαν μόνο λίγα άρθρα, κατά τους συντάκτες της έρευνας.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, σε ποσοστό 26% τα άρθρα περιείχαν γνώμες και οι αξιολογήσεις των ίδιων των συντακτών και στο 45% των περιπτώσεων οι δημοσιογράφοι τοποθετούνταν αρνητικά απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Μόνο 16% εκφράστηκε θετικά και 39% ουδέτερα.

    Στη εφημερίδα «Bild» δεν βρέθηκε ούτε ένα άρθρο το οποίο να περιέχει κάποια θετική τοποθέτηση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Στην εφημερίδα «Die Welt» τα αρνητικά άρθρα ανέρχονταν σε 60%, στη «S?ddeutsche Zeitung» σε 49%, στο «Spiegel Online» 35%, και στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» σε 33%. Η αριστερή-εναλλακτική «Tageszeitung» ήταν η μοναδική εφημερίδα της έρευνας στην οποία τα αρνητικά και θετικά άρθρα για την ελληνική κυβέρνηση ανέρχονταν στο ίδιο ποσοστό (23,9%). Στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» υπερίσχυαν τα ουδέτερα άρθρα.Ποιοτικά δημοσιογραφικά κριτήρια όπως η ισορροπημένη προσέγγιση και η ουδετερότητα δεν ελήφθησαν ιδιαίτερα υπόψη, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

    [05] Ε.Τσακαλώτος: «Το ΔΝΤ να βάλει νερό στο κρασί του»

    Να σεβαστούν τα κοινωνικά κεκτημένα μιας ευρωπαϊκής χώρας συστήνει στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τονίζοντας ότι στο Eurogroup της 22ας Απριλίου πρέπει να συζητηθεί το συνολικό πακέτο: αξιολόγηση και χρέος.

    Άλλωστε, την ενημέρωση αυτήν, ότι δηλαδή θα συζητηθεί τον Απρίλη το χρέος, σημειώνει ο υπουργός, έκανε προς τους υπουργούς Οικονομικών ο ίδιος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Εκτιμά ότι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα διότι έχει αλλάξει το κλίμα «σε σχέση με το καλοκαίρι και πιο πολλοί παίκτες ψάχνουν να βρεθούν λύσεις παρά να βάλουν εμπόδια».

    Ωστόσο αντικρούει την άποψη ότι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το αίσιο τέλος της αξιολόγησης, «όταν την ίδια στιγμή εξελίσσονται συγκρούσεις που αφορούν την μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων». Αποδέχεται ως μέρος του προβλήματος τη μάχη ενάντια στη λιτότητα και τις ανισότητες προσθέτοντας ότι «η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την ειρήνη, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη».

    Ο κ. Τσακαλώτος, καταλογίζει σε ορισμένα μέλη του ΔΝΤ απουσία «μέριμνας για κοινωνική δικαιοσύνη και κατανόησης για τη διπλή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα όταν ζητούν μεγάλο μέρος της αναπροσαρμογής του φόρου εισοδήματος να έρθει μέσα από τη μείωση του αφορολόγητου». Αναγνωρίζει την έλλειψη ταυτόσημης άποψης στο ΔΝΤ «όπως και σε άλλους θεσμούς», όπως σημειώνει και απορρίπτει την πιθανότητα ρήξης με το ΔΝΤ. Αναφορικά με την ανατροπή των κεκτημένων που επιχειρείται, ο υπουργός συνιστά στο ΔΝΤ να «βάλει νερό στο κρασί του», επισημαίνοντας ότι «οι εργασιακές σχέσεις είναι μια από αυτές τις κατακτήσεις και δεν είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να στοχεύει στο χειρότερο καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων».

    Αναφέρεται στη σθεναρή στάση της κυβέρνησης να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις και στην αναγκαιότητα επίσπευσης του κλεισίματος της αξιολόγησης και δηλώνει: «Η πρόταση μας που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι άκρως προοδευτική. Δεν επιβαρύνει καθόλου τους φτωχούς και τα μεσαία στρώματα θα έχουν ελαφρύνσεις».

    [06] Γ. Σταθάκης: Ελπίζουμε ότι μέχρι τις 22 Απριλίου θα έχουμε συμφωνία

    Στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές αναφέρθηκε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ. Σταθάκης δήλωσε:«Μόλις τελειώσει το καθολικό Πάσχα συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις, ελπίζουμε ότι στο ορόσημο που έχουμε θέσει -22 Απριλίου- θα έχουμε και τη συμφωνία».Ο υπουργός Οικονομίας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821 και το πρωί παρέστη στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων.

    Αναφερόμενος στο μήνυμα της σημερινής επετείου δήλωσε:

    «Σήμερα εορτάζουμε την εθνική επέτειο που συμβολίζει τις αξεπέραστες αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας.

    Ταυτόχρονα γιορτάζουμε τις μεγάλες αξίες που έχει κάθε σύγχρονο κράτος το οποίο κατακτήσαμε με την επανάσταση του 1821, τις άξιες της δημοκρατίας της ισότητας και της αλληλεγγύης. Αυτές είναι οι κοινές αξίες στο μεγάλο ευρωπαϊκό μας σπίτι.

    Σήμερα, σε μια περίοδο κρίσης, αυτές οι αξίες αποτελούν την αξεπέραστη κληρονομιά πάνω στην οποία πρέπει να προσκολληθούμε».

    [07] Α. Χαρίτσης: Μέσω ΕΣΠΑ θα αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου

    «Το υπουργείο Οικονομίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,θέλει να δώσει τη δυνατότητα, σε υφιστάμενους και νέους επιχειρηματίες, που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της αγροδιατροφής, να το πράξουν με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».Αυτό δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, σε σημερινό άρθρο του, στο ΑγροBusiness, συμπληρώνοντας ότι η αγροδιατροφή/βιομηχανία τροφίμων είναι από τους κομβικούς στρατηγικούς τομείς, που ενισχύονται μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

    Όπως αναφέρει ο υφυπουργός: «Η στήριξη των τομέων και κλάδων της οικονομίας που στηρίζονται και αξιοποιούν περαιτέρω τα προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής με υποδομές και κίνητρα τα οποία ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, αποτελούν για μας ενέργειες προτεραιότητας. Στόχος μας είναι η αύξηση της πραγματικής απασχόλησης με την ενίσχυση της παραγωγικής και καλά αμειβόμενης εργασίας στο πλαίσιο της εμβάθυνσης του παραγωγικού συστήματος».

    Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι ο αγροτοδιατροφικός τομέας, συνιστά μια αλυσίδα αξίας, δηλαδή ένα ευρύτερο σύνολο κλάδων και συνεργαζόμενων επιχειρήσεων που έχουν ως αποτέλεσμα ένα πιο ποιοτικό, πιο καινοτόμο, με περισσότερη προστιθέμενη αξία, τελικό προϊόν. «Μόνον έτσι η εξωστρέφεια της οικονομίας θα είναι βιώσιμη και αποδοτικότερη σε όρους ανταγωνιστικότητας και ισοζυγίου πληρωμών» συμπλήρωσε.

    [08] Κ.Μητσοτάκης: Απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ, η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους

    Στη σημασία της ομοψυχίας του έθνους απέναντι στις δυσκολίες που διανύει, εστίασε το μήνυμα του για τη σημερινή εθνική επέτειο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Έθνους, για την ελευθερία, για τη δικαιοσύνη, για την οικονομική προκοπή.

    Σήμερα, επίσης, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μια μέρα σπουδαία για την Ορθοδοξία, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

    Στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, είναι απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις.

    Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, μακριά από τις διχαστικές γραμμές του παρελθόντος», τόνισε ο πρόεδρος τη ΝΔ.

    [09] Π.Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα και τη Δημοκρατία»

    Τη διαβεβαίωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα και τη Δημοκρατία και θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινωνικό έργο γιατί αυτή είναι η μοίρα του Έθνους να προσφέρει, παρείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

    «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση να διασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας αλλά και σε καιρό ειρήνης οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να προσφέρουν στο κοινωνικό έργο που το Έθνος έχει υποχρέωση και κατά παράδοση προσφέρει» επισήμανε.

    Εξάλλου, διαβεβαίωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας όχι απλώς είναι έτοιμες αλλά και διασφαλίζουν πέραν της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και τη Δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό έργο θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον ανθρώπινο πόνο. Αυτή εξάλλου είναι η μοίρα αυτού του Έθνους. Σε δύσκολες στιγμές να προσφέρει γιατί η Ελλάδα δίδαξε και τον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία αλλά δίδαξε παράλληλα και τις ανθρώπινες αξίες», κατέληξε.

    [10] Η Ελλάδα είναι ασφαλής, δηλώνει ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας

    Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ενεργοποιημένοι πυρήνες του ISIS, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά», επισημαίνοντας: «Μπορεί να πέρασαν τέτοια άτομα από τη χώρα μας, αλλά οι μουσουλμανικές κοινότητες στην ελληνική επικράτειααποτελούνται από φιλήσυχους ανθρώπους, που καταδικάζουν αυτές τις ενέργειες».

    Ο κ. Τόσκας τονίζει ότι η Ελλάδα είναι πολύ ασφαλής διότι δεν έχει ιστορία αποικιοκρατική ή ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Άλλοι προκαλούν τους πολέμους και εμείς δεχόμαστε τις συνέπειες. Ωστόσο, σημειώνει, παίρνουμε μέτρα πρόληψης, συνεργαζόμενοι με τις χώρες στις οποίες έγιναν οι βομβιστικές επιθέσεις.

    Ως προς τις προσφυγικές ροές ο κ. Τόσκας, σχολιάζοντας τη στάση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο, τονίζει ότι θα έπρεπε να έχει περισσότερο ενεργή δράση ως προς την επιτήρηση. Εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα γίνει έτσι, διαφορετικά θα «είναι η πρώτη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση που δεν ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την προβλεπόμενη εντολή που της δόθηκε».

    Κλείνοντας ο αναπληρωτής υπουργός εκθειάζει τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την τεράστια προσφορά και γνώση στο ζήτημα αυτό. Χαρακτηρίζει τη βοήθεια του πολύτιμη και εξαιρετική στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί το υπουργείο του με τους κατάλληλους μηχανισμούς ώστε να υποστηριχθεί η προσπάθειά του σε ατομικό και κυβερνητικό επίπεδο.

    [11] Η Βουλγαρία θα κλείσει τα σύνορά της, εάν χρειαστεί, λέει ο Μπορίσοφ

    Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορά της με την Ελλάδα, ώστε να εμποδίσει τη διέλευση μεταναστών, φοβούμενη πως θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς τη χώρα, μετά το κλείσιμο της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, ανέφερε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ.

    Το βουλγαρικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον περασμένο μήνα την υποστήριξη της αστυνομίας από τον βουλγαρικό στρατό στη φύλαξη των συνόρων της χώρας, ώστε να αποτραπεί η εισροή προσφύγων από την οποία πιέζονται κάποιες από τις γειτονικές της χώρες.«Η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από τα ελληνικά σύνορα», είπε ο κ. Μπορίσοφ σήμερα στο Κοινοβούλιο.

    «Είναι πολύ μεγάλα και δεν φυλάσσονται, και μας ανησυχεί το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα τους τελευταίους μήνες. Είμαστε έτοιμοι να υψώσουμε φράχτη, εάν χρειαστεί», σημείωσε.

    [12] «Είμαι Βρυξελλιώτης», δηλώνει ο Τζον Κέρι

    "Είμαι Βρυξελλιώτης", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στη γαλλική και στη φλαμανδική γλώσσα κατά την επίσκεψή του σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα.

    "Je suis Bruxellois"... "Ik ben Brussel", ανέφερε ο κ. Κέρι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ. Ο κ. Κέρι εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και προσέφερε την βοήθεια των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες.

    Διαβάστε επίσης:Δυο Αμερικανοί υπήκοοι, μεταξύ των νεκρών, από το χτύπημα στις Βρυξέλλες

    [13] Νεκρός ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

    Ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Συρία χθες, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο.

    Ο ανώτερος διοικητής του Ισλαμικού Κράτους θεωρείται πως σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επίθεσης, μετέδωσε το NBC News.

    [14] Συναγερμός στις Βρυξέλλες

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Σκαρμπέκ των Βρυξελλων.

    Έχουν ακουστεί τρεις εκρήξεις και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συλληφθεί ένας άνδρας. Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν οτι η επιχείρηση πραγματοποιείται μετά από πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές που χθες συνέλαβαν στη Γαλλία έναν ύποπτο και σχετίζεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

    Σε ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής του Σκαρμπέκ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων και προσώπων, ενώ ακούγονται συνεχώς σειρήνες. Προ ολίγου ένας άνδρας της βελγικής αστυνομίας εξήλθε απο ένα κτίριο με μια μεγάλη τσάντα, αναφέρουν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

    [15] «Η Ε.Ε οφείλει να σεβασθεί τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της, στο προσφυγικό»

    Η Ε.Ε οποία «οφείλει να σεβασθεί στο ακέραιο τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της και να συμπεριφερθεί ως προς το προσφυγικό ζήτημα, σύμφωνα με τον πνευματικό, πολιτικό και νομικό της πολιτισμό, απομονώνοντας, εν ανάγκη και με την επιβολή κυρώσεων, τις ακραίες εκείνες επιλογές εταίρων που διακατέχονται από αντιανθρωπιστικά και αντιδημοκρατικά φοβικά σύνδρομα, τα οποία ουδόλως συμβιβάζονται με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, δήλωσε ο ΠτΔ, μεταξύ άλλων στο μήνυμα του για την επέτειο της εθνεγερσίας.

    Αρραγές μέτωπο συνευθύνης να ορθώσουμε όλοι οι Έλληνες προκειμένου ν? αντισταθούμε επιτυχώς στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τις νεότερες γενιές, στις οποίες έχουμε χρέος να κληροδοτήσουμε προοπτική ελπίδας και δημιουργίας, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, με την ολοκλήρωση της παρέλασης των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Η Ελλάδα, πρόσθεσε ο ΠτΔ, πέραν των δραματικών επιπτώσεων του οξύτατου οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος, υφίσταται σήμερα τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης προσφυγικής ροής, εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι τα δικά της σύνορα φυλασσόμενα κυριάρχως απ? αυτήν.

    Πιστοί στο αρχαιοελληνικό παράδειγμα της συμπεριφοράς των προγόνων μας απέναντι στους ικέτες αλλά και στις χριστιανικές αρχές της αγάπης και της αλληλεγγύης, οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες υπό όρους ανθρωπισμού. Ενώ τους αδίστακτους τρομοκράτες, ύστερα μάλιστα και από το τελευταίο αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, τους αντιμετωπίζουμε ως στυγνούς εγκληματίες εχθρούς της ανθρωπότητας και αποκρουστικούς υπηρέτες της νέας βαρβαρότητας που επιχειρεί να πλήξει τον πυρήνα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

    [16] Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» έχασε την μάχη με τον καρκίνο

    Φτωχότερο είναι από χθες το παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Γιόχαν Κρόιφ, έφυγε από τη ζωή. Ο αποκαλούμενος και «ιπτάμενος Ολλανδός» έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 68 ετών. Μόλις πριν απόλίγες εβδομάδες δήλωνε ότι ...προηγείται στο ημίχρονο με 2-0 του καρκίνου και εξέφραζε την πεποίθηση ότι θα βγει νικητής. Είχε διαγνωστεί ότι έπασχε απόκαρκίνο στους πνεύμονες μόλις στις 22 Οκτωβρίου 2015.

    «Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Γιόχαν Κρόιφ, έφυγε από τη ζωή στις 24 Μαρτίου στη Βαρκελώνηέχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες», ανέφεραν οι οικείοι του σε λιτή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του θρυλικού ποδοσφαιριστή.

    Ο Κρόιφ έκανε μεγάλη καριέρα στον Άγιαξ και την Μπαρτσελόνα ενώ ήταν κάτοχος της Χρυσής Μπάλας την οποία κατέκτησε τρεις φορές.

    Ένας από τους Έλληνες παίκτες και αναμφίβολα από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο θρυλικός «στρατηγός», Μίμης Δομάζος, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον Γιόχαν Κρόιφ.

    «Ο Κρόιφ γεννήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο. Ήταν εξαιρετικός και ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Εκείνη την εποχή (αρχές δεκαετίας του '70), η μισή εθνική Ελλάδας αποτελείτο από παίκτες του Παναθηναϊκού. Θυμάμαι θέλαμε να ξεπλύνουμε την ήττα με 2-0 από τον Αγιαξ στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Και είπαμε πάμε να τους κερδίσουμε. Όμως ήταν αδύνατον. Χάσαμε 5-0 μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης». Προεξάρχοντος του Κρόιφ, αυτή η εθνική Ολλανδίας δεν παιζόταν. Όλοι οι παίκτες έπαιζαν σε όλες τις θέσεις. Ο Κρόϊφ ξεχώριζε... Αν όχι ο κορυφαίος, ήταν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι στο ημίχρονο του αγώνα κάπνιζε... Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. δεν γνωρίζω την οικογένεια του, αλλά θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου»...

    «Ηταν ο καλύτερος όλων των εποχών», δήλωσε ο Πλατινί

    Μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου που ταλαιπωρεί τις τάξεις του ποδοσφαίρου σε διοικητικό επίπεδο, αλλά στον αμιγώς ποδοσφαιρικό τομέα, ο Μισέλ Πλατινί, υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες που ανέδειξε η Ευρώπη.

    Πληροφορούμενος με θλίψη τον θάνατο του Γιόχαν Κρόϊφ, ο Γάλλος παλαίμαχος, δήλωσε: «Ηταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Εχασα έναν φίλο, ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο κύριο. Τον λάτρευα, ήταν ένας εκπληκτικός παίκτης που αποτελούσε εξαίρεση»...


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 March 2016 - 14:32:30 UTC