Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οκτώ λεωφορεία αναχώρησαν από την Ειδομένη, για Πιερία και Ημαθία
  • [02] Σχεδόν μηδενικές οι ροές προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο 24ωρο, στο βορειανατολικό Αιγαίο
  • [03] Καταδικάζει ο Πάπας Φραγκίσκος τo κλείσιμο των συνόρων, σε πρόσφυγες και μετανάστες
  • [04] Η Μαράια Κάρεϊ, ματαίωσε συναυλία στις Βρυξέλλες, για λόγους ασφαλείας
  • [05] Ιστορική συναυλία των Rolling Stones, στην Αβάνα
  • [06] Ποίημα Πάφιου ποιητή μελοποίησε ο Μ. Πλέσσας

  • [01] Οκτώ λεωφορεία αναχώρησαν από την Ειδομένη, για Πιερία και Ημαθία

    Συνολικά οκτώ λεωφορεία αναχώρησαν τελικά χθες από την Ειδομένη, με τα έξι να έχουν προορισμό την Ημαθία και τα δύο την Πιερία.

    Από το πρωί, μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ενημέρωναν πρόσφυγες και μετανάστες για το πώς μπορούν να μεταβούν σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης κι έως το βράδυ περισσότερα από 600 άτομα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και είχαν καταγραφεί στις σχετικές λίστες.

    Αναμένεται πως και σήμερα θα συνεχιστεί η μεταφορά όσων το επιθυμούν, αφού αρκετοί είναι αυτοί -κυρίως οικογένειες με παιδιά- που δηλώνουν πως δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να ζουν υπό αυτές τις «πολύ κακές», όπως τονίζουν, συνθήκες στην Ειδομένη. Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και να κλείνουν τη σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν έως ότου ανοίξουν τα σύνορα.

    [02] Σχεδόν μηδενικές οι ροές προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο 24ωρο, στο βορειανατολικό Αιγαίο

    Σχεδόν μηδενικές είναι οι ροές προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο 24ωρο και μέχρι σήμερα νωρίς το πρωί στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου. Συνολικά στα νησιά αποβιβάσθηκαν 163 άτομα, κυρίως Πακιστανοί.

    Στη Λέσβο από χθες και μέχρι σήμερα στις 9 το πρωί αποβιβάσθηκαν 149 άτομα. Στη Χίο για τρίτη συνεχή μέρα δεν αποβιβάσθηκε κανείς, ενώ στη Σάμο αποβιβάσθηκαν μόλις 14 άτομα.Εναπομείναντες -με το παλιό καθεστώς καταγραφής- οι οποίοι αναμένεται σταδιακά να αναχωρήσουν για την υπόλοιπη Ελλάδα είναι 1.222 στη Μυτιλήνη, 32 στη Χίο και 371 στη Σάμο.

    Υπό περιορισμό στα hot spots των τριών νησιών, καθώς μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 20 Μαρτίου, πρώτη μέρα εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης? Τουρκίας για τον περιορισμό των προσφυγικών? μεταναστευτικών ροών, παραμένουν: Στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο 1.493, στη Χίο 1.245 και στη Σάμο 125.

    [03] Καταδικάζει ο Πάπας Φραγκίσκος τo κλείσιμο των συνόρων, σε πρόσφυγες και μετανάστες

    Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε χθες, Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, την αναισθητοποίηση της συνείδησης της Ευρώπης, απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η Μεσόγειος και το Αιγαίο "έχουν μετατραπεί σε ένα ακόρεστο κοιμητήριο, απεικονίζοντας την αναίσθητη και αναισθητοποιημένη συνείδησή μας", σημείωσε ο Ποντίφικας μετά την ακολουθία για την Μεγάλη Παρασκευή.

    Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επέκρινε το κλείσιμο των συνόρων, απέναντι στο κύμα αυτό των προσφύγων και των μεταναστών και επανέλαβε την έκκλησή του προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υποδέχονται με αξιοπρέπεια τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν άσυλο."Τίμιε Σταυρέ του Χριστού σε βλέπουμε σήμερα στα πρόσωπα των παιδιών, των γυναικών και των ανθρώπων που εξαντλημένοι και τρομοκρατημένοι φεύγουν για να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη βία και βρίσκουν συχνά μόνον τον θάνατο και τόσους Πιλάτους που νίπτουν τας χείρας τους", σημείωσε.

    Ο Ποντίφικας καταδίκασε επίσης "τον φονταμενταλισμό και την τρομοκρατία" αυτών που "βεβηλώνουν το όνομα του Θεού και το χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν την ανήκουστη βία που ασκούν", ενώ εμφανίστηκε έντονα επικριτικός και για την παιδεραστία στον κλήρο.

    [04] Η Μαράια Κάρεϊ, ματαίωσε συναυλία στις Βρυξέλλες, για λόγους ασφαλείας

    Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μαράια Κάρεϊ, ματαίωσε προγραμματισμένη για αύριο Κυριακή συναυλία της στις Βρυξέλλες, επικαλούμενη τις ανησυχίες που υπάρχουν, για λόγους ασφαλείας, τέσσερις ημέρες μετά τις επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 31 ανθρώπων στη βελγική πρωτεύουσα.Η ντίβα της ποπ θα έδινε την Κυριακή συναυλία στην αίθουσα συναυλιών Forest National στα προάστια των Βρυξελλών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας της.

    "Αγαπώ τους θαυμαστές μου στις Βρυξέλλες", αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η σταρ, αλλά "τώρα με συμβουλεύουν να ακυρώσω την συναυλία μου για την ασφάλεια των θαυμαστών μου, των μουσικών μου και της ομάδας μου και όλων των ανθρώπων που μετέχουν σε αυτήν την περιοδεία". "Ελπίζω να σας δω σύντομα και προσεύχομαι και στέλνω την αιώνια αγάπη μου" στους θαυμαστές μου, προσθέτει στο μήνυμά της.

    Η συναυλία της Κάρεϊ ακυρώθηκε παρά την ανακοίνωση του Forest National με την οποία οι υπεύθυνοι διαβεβαίωναν ότι όλες οι συναυλίες θα γίνουν μετά τη λήψη ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας.

    [05] Ιστορική συναυλία των Rolling Stones, στην Αβάνα

    Δεκάδες χιλιάδες Κουβανοί και ξένοι χόρεψαν χθες το βράδυ στους ρυθμούς των Rolling Stones, στην πρώτη συναυλία που έδωσε το θρυλικό ροκ συγκρότημα στην Κούβα και μάλιστα δωρεάν. Το πρώτο τραγούδι που έπαιξαν ήταν το "Jumpin' Jack Flash", το οποίο είχε ηχογραφηθεί για πρώτη φορά το 1968, όταν οι Κουβανοί θαυμαστές της ροκ αντήλλασσαν υπό συνθήκες μυστικότητας πειρατικούς δίσκους βινυλίου, με τον κίνδυνο να σταλούν σε μπριγάδες αγροτικής εργασίας για να γιατρευτούν από την "ιδεολογική παρέκκλιση".

    Οι θαυμαστές του ροκ συγκροτήματος άρχισαν να συγκεντρώνονται 18 ώρες πριν από την ώρα, που θα άρχιζε η συναυλία, ενώ υπολογίζεται ότι αυτοί που την παρακολούθησαν ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

    Οι Rolling Stones σχηματίστηκαν το 1962 στο Λονδίνο, μόλις τρία χρόνια μετά την ανατροπή από τους αντάρτες του Φιντέλ Κάστρο της φιλοαμερικανικής κυβέρνησης της Κούβας.Ωστόσο η επαναστατική κυβέρνηση του Κάστρο θεώρησε συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Beatles, ως επικίνδυνα ανατρεπτικά και απαγόρευσε την μουσική τους στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο."Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα", δήλωσε ο 72χρονος σήμερα Μικ Τζάγκερ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αβάνας την Πέμπτη.

    [06] Ποίημα Πάφιου ποιητή μελοποίησε ο Μ. Πλέσσας

    Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας, μελοποίησε ποίημα του Πάφιου ποιητή Βαγγέλη Μαυρονικόλα. Ο συνθέτης αποδέχτηκε σχετική πρόταση από τον δήμαρχο Πάφου, Φάιδωνα Φαίδωνος, να μελοποιήσει ένα ποίημα ως Ύμνο για την πόλη, η οποία το 2017 θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

    Μεταξύ τεσσάρων ποιημάτων, που ήταν τα επικρατέστερα, ο συνθέτης επέλεξε το ποίημα του Βαγγέλη Μαυρονικόλα με προσωρινό τίτλο «Καλωσόρισμα στην Πάφο- το 1183 πΧ» και το τέλος της επωδού το ονόμασε «Χρυσοφιλούσα Πάφος». Ο Μίμης Πλέσσας σε επιστολή του προς τον δήμαρχο αναφέρει πως μελοποίησε το ποίημα και θα δοκιμάσει να το ενορχηστρώσει και ζήτησε να ενημερωθεί, αν ο Ύμνος θα είναι για συμφωνική ορχήστρα και χορωδία ή για μπάντα και αντρική χορωδία.

    Ο Βαγγέλης Μαυρονικόλας είπε πως το ποίημά του είναι εμπνευσμένο από την υποδοχή των Αχαιών στις ακτές της Πάφου, μετά τη θαλασσοθύελλα, κατά την επιστροφή τους από τον Πόλεμο της Τροίας. Επισήμανε δε ότι ο πολιτισμός που διατηρείται και χαρακτηρίζει την Πάφο του σήμερα είναι ο ελληνικός, όπως τον μετέφεραν οι Αχαιοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 March 2016 - 8:32:32 UTC