Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στην Ο. Γεροβασίλη
  • [02] Ειδομένη: Εικοσιτετράχρονη Σύρια γέννησε σε σκηνή
  • [03] Βέλγιο: Αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας η "πορεία ενάντια στον φόβο"
  • [04] Βρυξέλλες: Οι αρχές ζητούν να αναβληθεί η πορεία της Κυριακής

  • [01] Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στην Ο. Γεροβασίλη

    «Τα νοσηρά σχέδια της παρέας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κυβερνά τη χώρα δεν θα περάσουν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος, δίνοντας απάντηση στην Όλγα Γεροβασίλη.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσει αγωγή κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου.

    "Στην εποχή της κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, τρέχουσες συνομιλίες εκλεγμένου βουλευτή - εκπροσώπου τύπου κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την κυβερνητική εκπρόσωπο", δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

    Παράλληλα μίλησε για γκεμπελικής έμπνευσης χονδροειδή απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων που "αποδεικνύει ότι με τρόπο βορβορώδη στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης".

    Είπε επίσης ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος και εκείνοι που εκπροσωπεί είναι ηθικά και πολιτικά αδίστακτοι.

    "Αντί να απολογηθούν για τη δημοκρατική εκτροπή, έχουν το θράσος να ζητούν εξηγήσεις. Ο πανικός της κατάρρευσης, τους μεταλλάσσει κάθε μέρα σε μηχανισμό κατασυκοφάντησης και σπίλωσης κάθε πολιτικού τους αντιπάλου. Αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

    [02] Ειδομένη: Εικοσιτετράχρονη Σύρια γέννησε σε σκηνή

    Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε σήμερα στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, σκορπώντας χαμόγελα στην οικογένειά της.

    Η 24χρονη μητέρα, η Φουλ -όνομα λουλουδιού, όπως εξηγούσαν συγγενείς της λίγο μετά τον τοκετό- γέννησε εύκολα το τρίτο της παιδί, κορίτσι όπως και τα άλλα δύο παιδιά της.

    "Ούτε μισή ώρα δεν κράτησε όλη η διαδικασία. Ώσπου να έρθουν οι γιατροί, το μωρό είχε ήδη αρχίσει να βγαίνει" δήλωσε περιχαρής μια ηλικιωμένη κυρία από τη διπλανή σκηνή.

    Το μακρύ ταξίδι της οικογένειας με προορισμό τη βόρεια Ευρώπη ξεκίνησε από το Κομπάνι της Συρίας.

    Του περιστατικού επιλήφθηκαν οι Γιατροί του Κόσμου, ενώ μητέρα και βρέφος διακομίστηκαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

    Λίγη ώρα αργότερα σήμανε και πάλι "συναγερμός", σε άλλη σκηνή, όπου μια 20χρονη από τη Συρία φάνηκε προς στιγμήν πως θα γεννήσει αλλά τελικά θα διακομιστεί στο νοσοκομείο για να γεννήσει σε πιο ασφαλές περιβάλλον.

    [03] Βέλγιο: Αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας η "πορεία ενάντια στον φόβο"

    Η "πορεία ενάντια στον φόβο" που επρόκειτο να γίνει αύριο Κυριακή στις Βρυξέλλες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους στη βελγική πρωτεύουσα, αναβάλεται για λόγους "ασφαλείας", κατόπιν αιτήματος των αρχών, ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές της.

    "Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Ως εκ τούτου, συντασσόμαστε πλήρως με την πρόταση των αρχών για τη μετάθεση (της κινητοποίησης) σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ζητούμε επομένως κι εμείς με τη σειρά μας από τους πολίτες να μην έρθουν αυτήν την Κυριακή στις Βρυξέλλες" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

    Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος των Βρυξελλών Ιβάν Μαγιέρ και ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Γιαν Γιαμπόν είχαν ζητήσει από τους πολίτες να μην συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αυτή, επικαλούμενοι "λόγους ασφαλείας".

    Η "πορεία ενάντια στον φόβο" θα ξεκινούσε αύριο το απόγευμα από την πλατεία του Χρηματιστηρίου, στην καρδιά των Βρυξελλών. Στόχος της, κατά τους οργανωτές της, ήταν να προάγει την αλληλεγγύη και την ιδέα ότι όλοι μπορούν να ζουν μαζί αρμονικά αλλά και να "να δείξει σε αυτούς που θέλουν να μας γονατίσουν ότι παραμένουμε όρθιοι".

    [04] Βρυξέλλες: Οι αρχές ζητούν να αναβληθεί η πορεία της Κυριακής

    Οι βελγικές αρχές κάλεσαν σήμερα τον λαό να μην λάβει μέρος για λόγους ασφαλείας στην "πορεία ενάντια στο φόβο" αύριο στις Βρυξέλλες, η οποία οργανώθηκε μετά τις επίθεσης της Τρίτης.

    "Δεδομένου ότι διατηρείται πλέον το επίπεδο απειλής 3, δεδομένου ότι διεξάγονται έρευνες (...) και δεδομένης της κινητοποίησης και της παρουσίας της αστυνομίας στην περιοχή (...) καλούμε τους πολίτες να μην διαδηλώσουν αύριο", δήλωσε ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Ιβάν Μαγέρ, ζητώντας "η διαδήλωση να αναβληθεί για μερικές εβδομάδες".

    Ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών, Γιαν Γιάμπον, υποστήριξε το αίτημα αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 March 2016 - 16:32:27 UTC