Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με κάθε επισημότητα τελέστηκε σήμερα το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Βενιζέλων
  • [02] Επίθεση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ
  • [03] Τη γέφυρα του Αξιού απέκλεισε η αστυνομία
  • [04] Πάπας Φραγκίσκος: Μόνον ένα απεριόριστο έλεος μπορεί να μας σώσει
  • [05] Διάσκεψη κατά της τρομοκρατίας προαναγγέλλει ο υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας
  • [06] Ηρεμία αυτή την ώρα στην Ειδομένη

  • [01] Με κάθε επισημότητα τελέστηκε σήμερα το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Βενιζέλων

    Το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, που συνέπεσε με την επέτειο των 80 χρόνων από το θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, τελέστηκε σήμερα στο Ακρωτήρι Χανίων.

    Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ενώ στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, εκ μέρους του προέδρου της βουλής των Ελλήνων η βουλευτής Βάγια Βαγιωνάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

    Αντί στεφάνου, το Ποτάμι το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής του, Σταύρο Θεοδωράκη, κατατέθηκε χρηματικό ποσό σε ίδρυμα των Χανίων.Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν όλοι οι εκπρόσωποι των Αρχών της Κρήτης, απεύθυνε ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Αθήνα τονίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς και τους αγώνες της Κύπρου και της Κρήτης.

    Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρώην βουλευτής, συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης. Μεταρρυθμιστή και οραματιστή που αγωνίστηκε για μια ισχυρή και σύγχρονη Ελλάδα, χαρακτήρισαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο, με δηλώσεις τους ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    [02] Επίθεση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ

    Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του συστήνει στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο «μαζί με την αγωγή που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει κατά της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η οποία έπραξε το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις, να προσκομίσει και όλα τα τιμολόγια - τόσο αυτά που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτά που δεν έχουν δημοσιευθεί - και αφορούν τις έμμισθες σχέσεις της ΝΔ με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των εκβιαστών».

    Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «εδώ και ένα περίπου μήνα η ηγεσία της ΝΔ παριστάνει τον «κινέζο» στο μπαράζ των δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν την έμμισθη σχέση του κόμματος με τους κατηγορούμενους για εκβιασμούς κ.κ. Μουσά και Μαυρίκο» και καταλήγει:

    «Τα τιμολόγια των 18.000 μηνιαίως από το λογιστήριο της ΝΔ, έχουν

    δημοσιευθεί. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν».

    Διαβάστε επίσης:Ο. Γεροβασίλη: Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις

    Διαβάστε επίσης:Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στην Ο. Γεροβασίλη

    [03] Τη γέφυρα του Αξιού απέκλεισε η αστυνομία

    Ακινητοποιημένα στη γέφυρα του Αξιού, σε μικρή απόσταση από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης, βρίσκονται εδώ και αρκετή ώρα λεωφορεία και βανάκια με αλληλέγγυους που επιθυμούν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση των προσφύγων και μεταναστών πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

    Δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αποκλείσει τη γέφυρα, εμποδίζοντας όσους επιθυμούν να φθάσουν οδικώς στον καταυλισμό της Ειδομένης, όπου είναι σε εξέλιξη από νωρίς συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα, ύστερα από τις φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο 24ωρο περί ανοίγματός τους.

    [04] Πάπας Φραγκίσκος: Μόνον ένα απεριόριστο έλεος μπορεί να μας σώσει

    Μόνον ένα απεριόριστο έλεος μπορεί να μας σώσει, την ώρα που ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ηθικό βάραθρο της ανθρωπότητας, με τα κενά που ανοίγονται στις καρδιές και οι οποίες προκαλούν μίσος και θάνατο» είπε ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την ημέρα του καθολικού Πάσχα.

    Ο ποντίφηκας ευχήθηκε «ο Ιησούς, που με την Ανάστασή του κέρδισε το κακό και την αμαρτία, να ευνοήσει την εγγύτητά μας προς τα θύματα της τρομοκρατίας, η οποία είναι μια μορφή τυφλής και απάνθρωπης βίας που δεν σταματά να σκορπά αίμα αθώων σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως συνέβη στις πρόσφατες επιθέσεις στο Βέλγιο, στην Τουρκία, στη Νιγηρία, στο Καμερούν και στην Ακτή Ελεφαντοστού».Παράλληλα, ευχήθηκε «να υπάρξουν δρόμοι ελπίδας για την αγαπητή Συρία, μια χώρα η οποία σπαράσσεται από μακρά ένοπλη σύγκρουση, με τη λυπηρή πομπή καταστροφών, θανάτου, περιφρόνηση του ανθρωπιστικού δικαίου και αποσύνθεση της πολιτισμένης συνύπαρξης».

    Στο καθιερωμένο μήνυμά του «προς την Πόλη και τον Κόσμο», Urbi et Orbi, ο ποντίφικας προσευχήθηκε «υπέρ των συνομιλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη», ώστε με την καλή θέληση και τη συνεργασία όλων «να μπορέσει να δρέψει, κανείς, καρπούς ειρήνης» και να οικοδομηθεί μια «κοινωνία της αδελφοσύνης». «Χριστός Ανέστη! Η αγάπη κέρδισε το μίσος, η ζωή κέρδισε τον θάνατο, το φως νίκησε το σκοτάδι», έγραψε ο πάπας Φραγκίσκος στον λογαριασμό του στο Twitter.

    [05] Διάσκεψη κατά της τρομοκρατίας προαναγγέλλει ο υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας

    Μια διάσκεψη που θα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα διεξαχθεί αργότερα φέτος στο Βερολίνο, ανακοίνωσεο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ. Τις δηλώσεις του επικαλούνται γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

    Η διάσκεψη, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα του 2016, θα επικεντρωθεί στην πρόληψη της διάδοσης των εξτρεμιστικών ιδεών μεταξύ των νεότερων γενεών, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός υπουργός σε δημοσιογράφους του Funke Mediengruppe, τις οποίες επικαλέστηκε ο δημόσιος ραδισταθμός Deutschlandfunk.

    Την περασμένη Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την οποία δήλωσε, ότι οι ανταλλαγές πληροφοριών θα μπορούσαν να διευκολύνουν τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και θα πρέπει να ενισχυθούν. Η συνάντηση αυτή έγινε μία μόλις ημέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

    [06] Ηρεμία αυτή την ώρα στην Ειδομένη

    Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, όπου νωρίτερα είχε προκληθεί ένταση ύστερα από φήμες ότι επρόκειτο να ανοίξουν τα σύνορα.Ομάδα προσφύγων και μεταναστών συγκεντρώθηκε πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, με σκοπό να περάσει τα σύνορα. Ωστόσο, μια άλλη ομάδα προσπάθησε να τους μεταπείσει, λέγοντάς τους ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν.Ύστερα από έντονες συζητήσεις μεταξύ τους και κάποιες στιγμές έντασης, τελικά επικράτησε ηρεμία.

    Ενισχυμένη ήταν από νωρίς η αστυνομική παρουσία, ενώ είχανπαραταχθεί ισχυρές δυνάμεις και πίσω από τον φράχτη, από την πλευρά της ΠΓΔΜ. Η αστυνομία προσπάθησε , με ανακοινώσεις μέσω μεγαφώνων, στα αραβικά και τα φαρσί, να αποτρέψει τον κόσμο, προειδοποιώντας ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν και πως υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους, αν το επιχειρήσουν.

    Μεταξύ αυτών που ήθελαν να περάσουν τα σύνορα, όπως λένε, είναι άτομα σε αναπηρικά καροτσάκια. Νωρίτερα σχεδόν όλοι κρατούσαν στα χέρια κι ανέμιζαν λευκές χαρτοπετσέτες και χαρτομάντηλα σε ένδειξη των ειρηνικών τους -όπως τόνιζαν- προθέσεων. Ακόμη κρατούσαν χαρτόνια και κομμάτια ύφασμα, όπου αναγράφονται συνθήματα, όπως: «Μην μας χτυπήσετε», «Η ελεύθερη μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων», «Καμιά βία, θέλουμε μόνο να περάσουμε» και «Ανοίξτε τα σύνορα». Επίσης τραγουδούσαν σκοπούς της πατρίδας τους.

    Πάνω στις γραμμές άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί, όχι μόνο πρόσφυγες από τον καταυλισμό, αλλά και από κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης, όπως αυτά της Νέας Καβάλας και των Γιαννιτσών. «Ακούσαμε ότι σήμερα θα ανοίξουν τα σύνορα και ήρθαμε να περάσουμε. Μας είπαν ότι θα είναι μαζί μας ο Ερυθρός Σταυρός και 500 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο» είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ νεαρός Σύρος που έφτασε στην Ειδομένη, νωρίτερα σήμερα, από τα Γιαννιτσά, μαζί με συμπατριώτες του

    Στο μεταξύ, αποστάσεις από τις φήμες που τους ήθελαν να είναι μεταξύ αυτών που φέρονται να παρακίνησαν τους πρόσφυγες να επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα πήραν οι Ιταλοί ακτιβιστές, που έφτασαν χθες στην Ειδομένη, μέσω Ηγουμενίτσας.

    Διαβάστε επίσης: Τη γέφυρα του Αξιού απέκλεισε η αστυνομία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 March 2016 - 12:32:26 UTC