Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλοίωση της σύνθεσης του συνεδρίου της ΝΔ καταγγέλλουν δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής
  • [02] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό ζήτημα
  • [03] Δ.Βίτσας: Στην Ειδομένη, είναι πολιτική απόφαση να μην υπάρχει οργανωμένο κέντρο
  • [04] Ανοχιτή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων
  • [05] Περίπου 30 μαχητές και στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία
  • [06] Οι δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ΠΓΔΜ υποσκάπτουν την εθνική γραμμή, αναφέρει η ΝΔ
  • [07] Ειδομένη:Κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων στο ρεύμα προς Ευζώνους
  • [08] ΠΓΔΜ: Μέχρι το τέλος του έτους η κατάσταση κρίσης στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Σερβία
  • [09] «Έχουμε ισχυρό κίνητρο ως το τέλος της σεζόν», λέει ο Μάρκοβιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • [01] Αλλοίωση της σύνθεσης του συνεδρίου της ΝΔ καταγγέλλουν δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής

    Αντικαταστατικές διαδικασίες που αλλοιώνουν τη σύνθεση και τη φιλοσοφία του συνεδρίου της ΝΔ, καταγγέλλουν, με επιστολή τους στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

    Ειδικότερα, στην επιστολή τους αναφέρουν ότι με τις διαδικασίες ανάδειξης συνέδρων υπάρχει αλλοίωση της σύνθεσης του συνεδρίου και εξηγούν: «...με την παράνομη - αυθαίρετη ερμηνεία του καταστατικού, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης, θα εκλεγούν παραπάνω 803 σύνεδροι, αλλοιώνοντας τη σύνθεση του Συνεδρίου, άρα και τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα του 10ου Συνεδρίου μας». Με τη διαδικασία που ακολουθείται πενταπλασιάζονται οι σύνεδροι που προέρχονται από το Λεκανοπέδιο Αττικής και δημιουργούν ανισότητα σε βάρος της περιφέρειας. Στην επιστολή τους εξηγούν ότι επιπλέον υπήρξε παράνομη διαγραφή μελών, αποκλεισμός νέων μελών και διαχωρισμός νέων και παλαιών μελών, καθώς και απαγόρευση ενστάσεων και εν τέλει καθυστέρηση των θεσμικών διαδικασιών.

    Η σχετική εγκύκλιος στην οποία βασίστηκε η διαδικασία, την οποία αμφισβητούν τα δέκα μελη της Πολιτικής Επιτροπής, εκδόθηκε από τον γραμματέα Οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη. Για την εγκύκλιο ζητήθηκε η γνωμοδότηση του γραμματέα εκλογών της ΝΔ, που έχει και ρόλο νομικού συμβούλου, Επαμεινώνδα Λεκκέα, ο οποίος θεωρεί ότι είναι βάσιμη η αμφισβήτηση της διαδικασίας. Παρομοίως και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

    Απότελεσμα είναι ότι έχει προκληθεί αναταραχή στις κομματικές οργανώσεις -κυρίως της περιφέρειας- και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών των συνέδρων.

    Την επιστολή υπογράφουν οι Νικολαΐδης Νίκος, Ζωντανός Κώστας, Αγαλοπούλου-Πετράκου Ευαγγελία, Ινιωτάκης Πολυχρόνης, Μάταλας Θεόδωρος, Πάνου Ευάγγελος, Παρράς Χρήστος, Σαρούκου Παναγιώτα, Χονδρογιάννος Ιωάννης, Κόκκαλης Αλέκος.

    Διαβάστε επίσης

    Αντιδημοκρατικές και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης καταγγέλει η ΝΔ

    Το απάνθρωπο και ανήθικο πρόσωπο της κυβέρνησης δείχνουν οι απίθανες δηλώσεις του κ. Μάρδα, αναφέρει η ΝΔ

    Οι δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ΠΓΔΜ υποσκάπτουν την εθνική γραμμή, αναφέρει η ΝΔ

    [02] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό ζήτημα

    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με υπουργούς και συνεργάτες του στο γραφείο του στην Βουλή που είχε ως αντικείμενο το προσφυγικό ζήτημα.

    [03] Δ.Βίτσας: Στην Ειδομένη, είναι πολιτική απόφαση να μην υπάρχει οργανωμένο κέντρο

    «Δεν υπάρχει απουσία της οργανωμένης Πολιτείας, ίσα-ίσα που υπάρχει έντονη παρουσία σε όλα τα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, και συμπλήρωσε: «Στην Ειδομένη, είναι πολιτική απόφαση να μην υπάρχει ένα οργανωμένο κέντρο, εκτός από το κέντρο που έχουν η Ύπατη Αρμοστεία και άλλες ΜΚΟ. Το λέω αυτό, διότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πάνω στην ελπίδα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι να περάσουν τα σύνορα, εάν εμείς χτίζαμε ένα οργανωμένο camp σε αυτό το χώρο, στην ουσία θα τονώναμε αυτή την ελπίδα, ενώ εμείς θέλουμε να τους μεταφέρουμε σε κέντρα φιλοξενίας που υπάρχουν πιο πίσω... Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή ήταν σωστή».

    Επισήμανε δε πως «τις τελευταίες 15 ημέρες έχουμε κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες να πείσουμε τους πρόσφυγες να έρθουν σε κέντρα φιλοξενίας» και προσέθεσε:

    «Υπάρχουν τριών ειδών συμφέροντα με τα οποία είμαστε σε διαρκή σύγκρουση και η ελληνική Πολιτεία παίρνει μέτρα. Πρώτον, είναι το συμφέρον των διακινητών: αυτοί οι άνθρωποι με διάφορους τρόπους θέλουν να κρατούν ζωντανή μια απέλπιδα ελπίδα. Δεύτερον, υπάρχουν τα ιδεολογικοπολιτικά συμφέροντα ορισμένων ομάδων, οι οποίες, επειδή έχουν στην ιδεολογία τους την πολιτική ανοιχτών συνόρων, νομίζουν ότι με πολιτικές πράξεις τέτοιου χαρακτήρα, ενώ από την άλλη πλευρά η FYROM έχει κλείσει τα σύνορά της, μπορούν να την επιτύχουν... Τρίτον, είναι μια δυναμική που αναπτύσσεται στη βάση της απελπισίας, ότι κάποια στιγμή τα σύνορα μπορεί να ανοίξουν. Αυτό μπορεί να γίνει μετά από ένα χρόνο...».

    Ο κ. Βίτσας αναγνώρισε πως έγιναν προσπάθειες που δεν ήταν επιτυχείς με τους πρόσφυγες, λέγοντας «... Στην προσπάθεια μας να τους πείσουμε να φύγουν από αυτό το χώρο και να πάνε σε ένα χώρο φιλοξενίας, που τους παρέχουμε σίτιση, διαμονή, ζεστό νερό και υγειονομική περίθαλψη..., αναβαθμίζουμε κι αυτή την παρουσία μας στις αμέσως επόμενες ώρες... Προσπαθούμε να ελέγξουμε με τον πληρέστερο τρόπο την παρουσία μη πιστοποιημένων ΜΚΟ και εθελοντών στην Ειδομένη. Μαζί με τα ξερά δεν πρέπει να καούν και τα χλωρά... Βρισκόμαστε σε πολύ καλή συνεργασία με όλες τις ΜΚΟ και ακόμα και σε δυσκολίες βρίσκουμε λύσεις. Δεν λέω ότι κάναμε ό,τι θα μπορούσε να γίνει. Υπάρχουν προβλήματα».

    [04] Ανοχιτή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων

    Άνοιξε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης ? Ευζώνων καθώς έληξε η διαμαρτυρία των προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο ρεύμα προς Ευζώνους και λίγο πριν τη στροφή για Ευζώνους, με αίτημα το άνοιγμα των συνόρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί.

    [05] Περίπου 30 μαχητές και στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία

    Τοπικός αιρετός αξιωματούχος σκοτώθηκε σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο βίας κατά το οποίο σκοτώθηκαν επίσης σχεδόν 30 μαχητές και στρατιώτες, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

    Ο Ιμπραχίμ Ίντζο, κοινοτάρχης του χωριού Σαριόρεν στην επαρχία Σανιλούρφα, πυροβολήθηκε όταν ένοπλοι που φέρεται να ήταν μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) επιτέθηκαν στο αυτοκίνητό του, δήλωσαν οι πηγές.

    Οι ένοπλοι διέφευγαν αφού είχαν πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό με στόχο στρατιωτικό όχημα. Τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν από την έκρηξη, είπαν οι πηγές.

    Ο στρατός ανέφερε ότι 25 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν στις πόλεις Νουσαϊμπίν, Σιρνάκ και Γιουκσέκοβα σε συγκρούσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

    Την Κυριακή, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν στη Νουσαϊμπίν, μια πόλη στη συριακή μεθόριο, όταν μαχητές πυροδότησαν εκρηκτικά σε ένα κτίριο το οποίο ερευνούσαν δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσαν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

    Σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο στη Νουσαϊμπίν, στην οποία ισχύει 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 14 Μαρτίου, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή και ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση.

    [06] Οι δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ΠΓΔΜ υποσκάπτουν την εθνική γραμμή, αναφέρει η ΝΔ

    Η ΝΔ, με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρα ότι δεν απορρίπτει την ονομασία «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ, καλεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση.

    «Έτσι υποσκάπτεται η εθνική γραμμή», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει ότι η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα.

    «Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες», προσθέτει η Συγγρού.

    [07] Ειδομένη:Κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων στο ρεύμα προς Ευζώνους

    Κλειστή είναι εδώ και λίγη ώρα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο ρεύμα προς Ευζώνους και λίγο πριν τη στροφή για Ευζώνους.

    Ομάδα προσφύγων και μεταναστών που ξεκίνησε από το ύψος ξενοδοχείου στην περιοχή των Ευζώνων, μετέβη στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ με τα πόδια και πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα. Όπως έγινε γνωστό, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ζητούν το άνοιγμα των συνόρων.

    Χαρακτηριστικά, η Σεϊμά από τη Μοσούλη του Ιράκ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Βρισκόμαστε εδώ περίπου ενάμιση μήνα και δεν ξέρουμε από τότε που έκλεισαν τα σύνορα τι θα συμβεί. Θέλουμε κάποιος να μας δώσει κάποια ελπίδα ότι θα μπορέσουμε, με κάποιο τρόπο, να συνεχίσουμε το ταξίδι μας».

    [08] ΠΓΔΜ: Μέχρι το τέλος του έτους η κατάσταση κρίσης στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Σερβία

    Η Βουλή της ΠΓΔΜ αποφάσισε σήμερα την παράταση του μέτρου της κήρυξης κατάστασης κρίσης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

    Ο υπουργός 'Αμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Γιόλεφσκι, αιτιολογώντας την πρόταση για την παράταση του μέτρου, σημείωσε ότι αυτό κρίνεται απαραίτητο λόγω των αυξημένων προσπαθειών από μετανάστες να εισέλθουν και να διασχίσουν το έδαφος της χώρας.

    Σημειώνεται ότι το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ είχε αποφασίσει την κήρυξη κατάστασης κρίσης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία τον περασμένο Αύγουστο. Η κήρυξη κατάστασης κρίσης θεωρήθηκε από τις αρχές της ΠΓΔΜ απαραίτητη για την αποτελεσματική συμμετοχή του στρατού και της αστυνομίας στη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Η κήρυξη κατάστασης κρίσης στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και την Σερβία είχε παραταθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου και τώρα, με τη νέα απόφαση της Βουλής, επεκτείνεται μέχρι τα τέλη του έτους.

    Κατά της παράτασης του μέτρου κήρυξης κατάστασης κρίσης στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και τη Σερβία μέχρι τα τέλη του έτους τάχθηκε το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, με το επιχείρημα ότι ο νόμος για τη διαχείριση κρίσεων δεν προβλέπει αυτή τη δυνατότητα και ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου υπάρχει επαρκής χρόνος προκειμένου να φανεί πως θα λειτουργήσει στην πράξη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

    [09] «Έχουμε ισχυρό κίνητρο ως το τέλος της σεζόν», λέει ο Μάρκοβιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Τρίτη και φαρμακερή», λένε συνήθως. Στην προκειμένη, το ρητό παραφράζεται στο «Τρίτη και το ίδιο αποτελεσματική». Ο Νίκολα Μάρκοβιτς έβαλε καταλυτικά το... χέρι του (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 3 μπλοκ), για να φύγει ο ΠΑΟΚ με το ροζ φύλλο αγώνα από το κλειστό γήπεδο των Τρικάλων απέναντι στην τοπική ομάδα (79-88, 24η αγωνιστική), όπως το έκανε, στον ίδιο χώρο, εξαιρετικά, στις 3 Μαϊου 2014, για τη σεζόν 2013-2014, φορώντας τότε τη φανέλα του ΚΑΟΔ. Ουσιαστική ήταν και η συμβολή του, μερικούς μήνες αργότερα, στις 15 Νοεμβρίου 2014, για την περίοδο 2014-2015, στη νίκη του Πανελευσινιακού, όπου ανήκε, επί των Θεσσαλών (65-70).

    Γι? αυτό και «δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω από τα Τρίκαλα ηττημένος», όπως τόνισε εμφατικά ο 26χρονος Σέρβος φόργουορντ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την επιτυχημένη αποστολή του «Δικεφάλου» απέναντι στο σύνολο του Κώστα Φλεβαράκη.

    «Εχω... παράδοση σε αυτό το γήπεδο, δεν ήθελα να τη χαλάσω», πρόσθεσε ο Μάρκοβιτς, εξηγώντας, στη συνέχεια, για την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη θεσσαλική ομάδα. «Μετά την ντροπιαστική ήττα την περασμένη εβδομάδα (σ.σ. στη Θεσσαλονίκη από το Λαύριο), μαζευτήκαμε, προπονηθήκαμε περισσότερο δυνατά, προσεγγίσαμε το παιχνίδι με τα Τρίκαλα με μεγαλύτερη συγκέντρωση, ξέροντας πως ο αντίπαλος διαθέτει καλή ομάδα. Θεωρώ ότι καταβάλλαμε μεγαλύτερη προσπάθεια, είχαμε περισσότερη ενέργεια και μαχητικό πνεύμα, σε σχέση με τον αγώνα με το Λαύριο και γι? αυτό νικήσαμε. Μας ενόχλησε όλους το αρνητικό αποτέλεσμα με το Λαύριο και θέλαμε να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε σχέση με την ομάδα που έχασε την περασμένη εβδομάδα. Το βήμα με τα Τρίκαλα, ήταν το ένα από τα τρία που χρειάζεται να κάνουμε μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν, για να τερματίσουμε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Μετά έχουμε χρόνο για να δούμε τα πλέι οφ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 March 2016 - 14:32:30 UTC