Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Η βασική αιτία της διαφθοράς πρέπει να αναζητηθεί στο ίδιο το σύστημα
  • [02] Ν. Παρασκευόπουλος: Θα παραδώσουμε στη χώρα μια Δικαιοσύνη σε πολύ υψηλότερο επίπεδο

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Η βασική αιτία της διαφθοράς πρέπει να αναζητηθεί στο ίδιο το σύστημα

    "Όποια πολιτική δύναμη δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου στην οικονομία, οποιαδήποτε πολιτική δύναμη αποδέχεται ως αιώνιο τον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, στηρίζει αντικειμενικά το πλαίσιο στο οποίο γιγαντώνονται αυτά τα φαινόμενα και γίνεται αναπόφευκτα μέρος της διαπλοκής" υπογράμμισε στην ομιλία του στην Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που πρέπει να εξάγει ο ελληνικός λαός που παρακολουθεί αυτήν την συζήτηση, κι ενώ "έχει μπροστά του τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και τις μεγαλύτερες αδικίες που έρχονται με μορφή καταιγίδας, ως συνέχεια των προηγούμενων, και αφορούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια, το σύνολο δηλαδή των αντιλαϊκών μέτρων που βάζουν ταφόπλακα σε δικαιώματα, το ήδη εξαφανισμένο λαϊκό εισόδημα, στην ίδια τη ζωή του λαού μας".

    "Η βασική αιτία της διαφθοράς και της σήψης πρέπει να αναζητηθεί στο ίδιο το σύστημα που αποθεώνει το κυνήγι του κέρδους και οξύνει τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα διάφορα μονοπώλια και ξεχωριστά επιχειρηματικά συμφέροντα, όπου «ο θάνατός σου η ζωή μου», επιβάλλεται ως υπέρτατος νόμος" τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

    Στην αρχή της ομιλίας του επισήμανε ότι η συζήτηση έπρεπε να αφορά τις επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς προσφυγικού δικαίου, την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού και της πατρίδας μας από δήθεν συμμάχους και το πως πρέπει να σταματήσουν να προετοιμάζονται νέα μέτρα σε βάρος του λαού, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, οι νέοι νόμοι- λαιμητόμοι.

    Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι κάθε φορά που τα κόμματα του ευρωατλαντισμού συνέκλιναν σε θέσεις και προτάσεις διαχείρισης, ανέσυραν την σκανδαλολογία, την πάταξη της διαφθοράς και τα "καθαρά χέρια" της Δικαιοσύνης.

    Δευτερολογία Δ. Κουτσούμπα

    "Δικομματικό καυγά για τα κανάλια και για το στενό κομματικό ακροατήριο" χαρακτήρισε την συζήτηση στην Βουλή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην δευτερολογία του.

    Είπε ότι αυτός ο καυγάς βολεύει και τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ "για να κρύψουν αυτό που διακυβεύεται αυτές τις μέρες σε σχέση με την αξιολόγηση, τα νέα μέτρα και το προσφυγικό".

    "Επειδή είχατε καλλιεργήσει προσδοκίες για δήθεν μεγάλες αποκαλύψεις, το μόνο που αποκαλύπτεται τελικά, είναι ότι και οι δυό υπηρετείτε την ίδια πολιτική, την ίδια κατεύθυνση, το ίδιο αντιδραστικό πλαίσιο συνολικά και στην Δικαιοσύνη πιο συγκεκριμένα, το ίδιο σάπιο σύστημα, σε τελευταία ανάλυση, που γεννά και αναπαράγει την διαφθορά" πρόσθεσε.

    Είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν μαζί τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που μεταξύ άλλων προσαρμόζει το Δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης πλειστηριασμών υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων, χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ των επιχειρηματιών, διευθέτηση φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων και την διατήρηση και ενίσχυση του πλαισίου ποινικοποίησης των λαϊκών κινητοποιήσεων.

    "Αν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα φτιάξε μια Εξεταστική Επιτροπή" είπε, χαρακτηριστικά, σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

    Είπε ότι παρά την συζήτηση περί διαφθοράς, "κρύβετε τον μεγάλο διαφθορέα που είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το κεφάλαιο", ενώ επικαλούμενος στοιχεία έρευνας του ΟΟΣΑ το 2014 είπε ότι αυτή μετά από μελέτη 427 μεγάλων υποθέσεων διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων σε 41 κράτη "επιβεβαίωσε ότι αυτοί που δωροδοκούν είναι οι μεγάλοι όμιλοι για να αυξήσουν τα κέρδη τους και τα μερίδια τους στην αγορά".

    [02] Ν. Παρασκευόπουλος: Θα παραδώσουμε στη χώρα μια Δικαιοσύνη σε πολύ υψηλότερο επίπεδο

    «Ουδέποτε πήρα τηλέφωνο οιονδήποτε δικαστή, οποιονδήποτε εισαγγελέα για να του πω οτιδήποτε για οποιαδήποτε υπόθεση. Και ουδέποτε δέχθηκα να απαντήσω σε τηλεφωνήματα προσώπων, των οποίων τα ονόματα ακούστηκαν εδώ απόψε», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την συζήτηση για την Δικαιοσύνη.

    Ο κ. Παρασκευόπουλος, κατηγόρησε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ότι δεν απάντησαν στην μνεία του πρωθυπουργού σε 13 σημαντικές περιπτώσεις διαφθοράς επισημαίνοντας πως σαν αντεπιχείρημα υπήρξε αναφορά σε γάτες, κι ένας λόγος που γενικεύει την διαφθορά και τελικώς - όπως είπε ο υπουργός - δια της γενικεύσεως ξεχνάμε και τι σημαίνει «διαφθορά» και τι σημαίνει «λίστα».

    Επίσης σχολίασε ότι οι αναφορές στη διαφθορά και οι αναφορές στις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την πλευρά πλείστων ομιλητών της Αντιπολίτευσης υπήρξαν απολύτως εκλεκτικές. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, η Αντιπολίτευση δεν θεώρησε τις περιπτώσεις που ανέφερε ο πρωθυπουργός ως τέτοιες, ενώ η «φιλολογία περί παρέμβασης» στηρίχθηκε στη μήνυση μιας εισαγγελέως χωρίς να προσεχθεί το γεγονός ότι μία εισαγγελέας, χειριζόμενη μια δικογραφία, επισκέφθηκε έναν υπουργό για να μιλήσει φιλικά μαζί του. «Πότε ξανάγινε αυτό; Και αυτό σας φάνηκε για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη; Μου φαίνεται ότι ο λόγος περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη σε αυτήν εδώ την αίθουσα μέχρι στιγμής είναι απολύτως εκλεκτικός» παρατήρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος προς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

    Όπως δε, ανέφερε «η κυβέρνηση βλέπει ως κύριο πρόβλημα την ανάγκη της δίκαιης αντιμετώπισης της διαφθοράς, η αντιπολίτευση βλέπει τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

    Δευτερολογία Ν. Παρασκευόπουλου

    «Είμαι απών από οποιαδήποτε πράξη παρέμβασης στη Δικαιοσύνη και οποιαδήποτε κατάσταση ανοχής της διαφθοράς», δήλωσε και κατά την δευτερολογία του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σχολιάζοντας σχετική αναφορά της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά.

    Ο κ. Παρασκευόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο του, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι παρέλαβε τρία μεγάλα προβλήματα που επί δεκαετίες ταλανίζουν την κοινωνία, όπως το απυρόβλητο της διαφθοράς, η βραδύτητα της απονομής της Δικαιοσύνης και η συμφόρηση των φυλακών , για να σημειώσει ότι και στα τρία έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Όπως είπε: «Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει οφθαλμοφανή βήματα που τα γνωρίζει η κοινωνία παρακολουθώντας διώξεις που γίνονται πρώτη φορά και καταβολές σημαντικών ποσών ως εγγυήσεων ή αποζημιώσεων, ως προς την καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης οι δείκτες άλλαξαν φορά ενώ για πρώτη φορά απολύθηκαν από τις φυλακές 2.000 άτομα με την μεταρρύθμιση που έγινε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 March 2016 - 16:43:35 UTC