Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ως κατεπείγον εισάγεται την Πέμπτη στην Βουλή το Ν/Σ που κυρώνει την συμφωνία για το προσφυγικό
  • [02] Γ Σταθάκης: Η οικονομία θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους
  • [03] Έκκληση του Π. Κουρουμπλή να συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι στη διαχείριση του προσφυγικού
  • [04] Την Τετάρτη, η Επιτροπή Οικονομικών κι Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ συναντήθηκε με Τσίπρα και Μητσοτάκη, την Πέμπτη με Στουρνάρα

  • [01] Ως κατεπείγον εισάγεται την Πέμπτη στην Βουλή το Ν/Σ που κυρώνει την συμφωνία για το προσφυγικό

    Κατατέθηκε στην Βουλή και εισάγεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο «Οργάνωση και Λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου Αρχής Προσφύγων, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Σύσταση γενικής γραμματείας Υποδοχής, προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της οδηγίας 2013/32/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ?σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για την χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας (αναδιατύπωση)? (L 180/29-6-2013), διατάξεις για την εργασία δικαιούχων διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις».

    Το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η συμφωνία των Βρυξελλών για το προσφυγικό, χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση ως κατεπείγον και εισάγεται στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την Πέμπτη στις 17:30, ώστε την Παρασκευή να εισαχθεί και να ψηφισθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

    [02] Γ Σταθάκης: Η οικονομία θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους

    Την εκτίμηση ότι η οικονομία θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το δεύτερο μάλιστα εξάμηνο του έτους έκανε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης στην Επιτροπή Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία τον επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του και υπογράμμισε ότι «απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η οικονομία να βρεθεί σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατό, στη βάση μιας βιώσιμης συμφωνίας, που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και θα προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη».

    Με τους ευρωβουλευτές έγινε ενημερωτική συζήτηση για το σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, για τη στρατηγική ενίσχυσης κοινωνικά ευαίσθητων τομέων, όπως η Υγεία και η Παιδεία, για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες καταπολέμησης της διαφθοράς, εξυγίανσης και απλοποίησης του συστήματος δημόσιων προμηθειών και για την αξιοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ και τη σταδιακή άρση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής ατζέντας. Ο πρώτος άξονας, αφορά στην αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία, όπως εξήγησε ο κ. Σταθάκης, δεν βασίζεται στο χαμηλό κόστος εργασίας και στη μείωση φόρων αλλά πρωτίστως στην αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου και στη στροφή σε ένα παραγωγικό υπόδειγμα το οποίο στηρίζεται στην καινοτομία, την υψηλή προστιθέμενη αξία και την εξωστρέφεια. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ήδη το 2015 οι εξαγωγές κινήθηκαν ανοδικά. Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας, όπως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, η δραστηριοποίηση Διεθνών Χρηματοοικονομικών Οργανισμών στην Ελλάδα, καθώς και μια σειρά εξειδικευμένων εργαλείων που συνδέονται με τα προγράμματα ΕΣΠΑ

    Με Τσακαλώτο και Χουλιαράκη

    Μια έγκαιρη συμφωνία για το χρέος ανοίγει τον δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

    Η συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, επικεντρώθηκε στα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

    [03] Έκκληση του Π. Κουρουμπλή να συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι στη διαχείριση του προσφυγικού

    Έκκληση να συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι της χώρας στη διαχείριση των προσφυγικών ροών και στη φιλοξενία των προσφύγων μεταναστών, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει δίκαιη κατανομή και όχι ορισμένοι δήμοι να σηκώνουν το βάρος, όπως γίνεται μέχρι τώρα. Ο υπουργός Εσωτερικών, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση, ως έμπρακτη αναγνώριση της σημαντικής συμβολής που έχει η Αυτοδιοίκηση, προχωρά στην ενίσχυση των δήμων που σήκωσαν μέχρι τώρα το μεγαλύτερο βάρος, με 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

    Σε ότι αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν σε δράσεις και ενέργειες των δήμων για το προσφυγικό, ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ότι όλα τα εκκρεμή θέματα, όπως διάθεση προσωπικού, υπηρεσιών, δαπανών κλπ, θα καλυφθούν νομοθετικά με το νομοσχέδιο-«σκούπα», το οποίο εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση με την ΚΕΔΕ, τις ΠΕΔ, την ΕΝΠΕ, επαναλαμβάνοντας ότι τίποτε δεν θα γίνει αιφνιδιαστικά.

    Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του να έρθει και να ζητήσει ευθέως τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα - γεγονός που, όπως είπε, φανερώνει ότι η κυβέρνηση έχει πλέον συνειδητοποιήσει, πως για την αντιμετώπισή του η συμβολή των δήμων είναι καθοριστικής σημασίας. Υπενθύμισε δε, παράλληλα, πως η ΚΕΔΕ το έχει ζητήσει από πέρυσι, χωρίς ωστόσο να ληφθεί υπόψη το αίτημά της.

    [04] Την Τετάρτη, η Επιτροπή Οικονομικών κι Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ συναντήθηκε με Τσίπρα και Μητσοτάκη, την Πέμπτη με Στουρνάρα

    Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπό τον Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα στις 30 και 31 Μαρτίου, είχε συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αρμόδιους Υπουργούς ενώ συμμετείχε και σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

    Αύριο θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρα και άλλους αξιωματούχους.

    Η επίσκεψη εργασίας της αντιπροσωπείας, εγγράφεται στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, για την παρακολούθηση και τον δημοκρατικό-κοινοβουλευτικό έλεγχο από πλευράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 March 2016 - 22:32:24 UTC