Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τα αίτια των Capital Controls
  • [02] Την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει ο Ι. Μουζάλας, αναφορικά με το ν/σ για το Προσφυγικό
  • [03] Γ. Σταθάκης: Η οικονομία θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους
  • [04] Λ. Κατσέλη: Έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας η Εθνική Τράπεζα
  • [05] Η BlackRock προγραμματίζει περίπου 400 απολύσεις
  • [06] Στο Τζάνειο οι οκτώ τραυματίες από τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά
  • [07] Επεισόδια μεταξύ προσφύγων στον Πειραιά
  • [08] Αργεντινή: Η Γερουσία ενέκρινε τη συμφωνία αποπληρωμής του εξωτερικού χρέους
  • [09] Συνάντηση Ομπάμα - Ολάντ, στις ΗΠΑ
  • [10] Χορευτικός μινιμαλισμός από τον Τάο Γιε, για 1η φορά στην Ελλάδα
  • [11] «Πολιτισμοί του Διαδικτύου», μελέτες για των Ελλήνων τις ψηφιακές κοινότητες
  • [12] Παράσταση του Εθνικού Θεάτρου για τη στήριξη των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά
  • [13] «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ προσφέρουν κάλυψη στους κατηγορούμενους για εκβιασμό»
  • [14] Επικοινωνία Γ. Παπανδρέου και Β. Λεβέντη για ένταξη της Ένωσης Κεντρώων στη Σοσιαλιστική Διεθνή
  • [15] Γ. Φαμπρ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν μπορείς να είσαι αβαν γκαρντ χωρίς παράδοση

  • [01] Πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τα αίτια των Capital Controls

    Πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση των αιτιών του κλεισίματος των τραπεζών, της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών, της υπογραφής του 3ου Μνημονίου και της ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, κατέθεσε την Τετάρτη η Νέα Δημοκρατία στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

    Η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως είναι γνωστό ότι τα capital controls επιβλήθηκαν στη χώρα ως προσπάθεια να χειραγωγηθεί το δημοψήφισμα kαι πως η κυβερνητική πολιτική έχει εγκριθεί με εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο

    Σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ, την οποία υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει την ύπαρξη «σχεδίου» εξόδου της χώρας από το ευρώ, έκδοσης παραλλήλου νομίσματος, «κουρέματος» των ομολόγων που διακρατούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εισβολής στο Νομισματοκοπείο.

    Επίσης, θα διερευνήσει αν το «σχέδιο» αυτό, που δήλωσαν ότι προετοίμαζαν υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, ή αν ενεργούσαν άνευ εντολής του.

    Επιπλέον, η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει εάν υπήρχαν προπαρασκευαστικές ενέργειες ή και αρχή εκτέλεσης των σχεδίων αυτών. Τέλος, αν η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα προέκυπτε «κλείσιμο» των τραπεζών και με τις ενέργειες ή παραλείψεις της επέφερε τη συνέπεια αυτή, δηλαδή την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

    [02] Την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει ο Ι. Μουζάλας, αναφορικά με το ν/σ για το Προσφυγικό

    Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερώσει, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας αναφορικά με το περιεχόμενο των διατάξεων του νομοσχεδίου για το προσφυγικό.

    Η ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προσδιορίστηκε για σήμερα το μεσημέρι ενόψει της έναρξης της επεξεργασίας και συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

    Διαβάστε επίσης: Εισάγεται στη Βουλή το ν/σ που κυρώνει τη συμφωνία για το Προσφυγικό

    [03] Γ. Σταθάκης: Η οικονομία θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους

    Την εκτίμηση ότι η οικονομία θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το δεύτερο μάλιστα εξάμηνο του έτους έκανε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης στην Επιτροπή Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία τον επισκέφθηκε την Τετάρτη στο γραφείο του και υπογράμμισε ότι «απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η οικονομία να βρεθεί σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατό, στη βάση μιας βιώσιμης συμφωνίας, που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και θα προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη».

    Με τους ευρωβουλευτές έγινε ενημερωτική συζήτηση για το σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, για τη στρατηγική ενίσχυσης κοινωνικά ευαίσθητων τομέων, όπως η Υγεία και η Παιδεία, για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες καταπολέμησης της διαφθοράς, εξυγίανσης και απλοποίησης του συστήματος δημόσιων προμηθειών και για την αξιοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ και τη σταδιακή άρση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής ατζέντας. Ο πρώτος άξονας, αφορά στην αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία, όπως εξήγησε ο κ. Σταθάκης, δεν βασίζεται στο χαμηλό κόστος εργασίας και στη μείωση φόρων αλλά πρωτίστως στην αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου και στη στροφή σε ένα παραγωγικό υπόδειγμα το οποίο στηρίζεται στην καινοτομία, την υψηλή προστιθέμενη αξία και την εξωστρέφεια. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ήδη το 2015 οι εξαγωγές κινήθηκαν ανοδικά. Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας, όπως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, η δραστηριοποίηση Διεθνών Χρηματοοικονομικών Οργανισμών στην Ελλάδα, καθώς και μια σειρά εξειδικευμένων εργαλείων που συνδέονται με τα προγράμματα ΕΣΠΑ

    Με Τσακαλώτο και Χουλιαράκη

    Μια έγκαιρη συμφωνία για το χρέος ανοίγει τον δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

    Η συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, επικεντρώθηκε στα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

    [04] Λ. Κατσέλη: Έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας η Εθνική Τράπεζα

    Σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 175 χρόνων από την ίδρυση της, προγραμματίζει η Εθνική Τράπεζα, με δεδομένο ότι στις 30 Μαρτίου του 1841, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος «περί συστάσεως της Εθνικής Τραπέζης».

    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κυκλοφόρησε από τα ΕΛΤΑ αναμνηστική σειρά τεσσάρων γραμματοσήμων «175 χρόνια από την ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας».

    Στην πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της σειράς και ημέρα της επετείου, σήμερα, στα κεντρικά ταχυδρομικά καταστήματα 8 πόλεων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο και Ερμούπολη Σύρου) οι φιλοτελιστές είχαν την ευκαιρία να σφραγίσουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με αναμνηστικές σφραγίδες οι οποίες μάλιστα ήταν και διαφορετικές για κάθε πόλη.

    Σε εκδήλωση, στο Μέγαρο Μελά, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, αναφέρθηκε στην ίδρυση της Εθνικής τονίζοντας ότι «από τα πρώτα της βήματα η Τράπεζα ήταν μια εξωστρεφής, παγκοσμιοποιημένη τράπεζα, καθώς άλλωστε το 42% των μετοχών της ανήκε σε 113 ομογενείς από 12 ευρωπαϊκές χώρες ενώ από το 1926 ξεκινά να δραστηριοποιείται στην Αμερική».

    « Η πορεία της Εθνικής Τράπεζας, μέσα από τους αιώνες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία και την ιστορία του Ελληνικού κράτους. Μία παράλληλη διαδρομή, μία συμπόρευση, που μέσα από καίριες δραστηριότητες και παρεμβάσεις της Εθνικής Τράπεζας, την έχουν καθιερώσει, όχι ως μια ακόμη Τράπεζα, αλλά ως έναν θεσμό του τόπου μας: Ως την «Εθνική Τράπεζα» όλων των Ελλήνων. Η διαχρονική παρουσία και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Εθνικής στην αναπτυξιακή, κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή της χώρας, είναι αυτό που προσδίδει και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Τράπεζας», ανέφερε η κ.Κατσέλη.

    [05] Η BlackRock προγραμματίζει περίπου 400 απολύσεις

    H εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock Inc σχεδιάζει την περικοπή περίπου 400 θέσεων εργασίας ή ποσοστού 3% των εργαζομένων της, καθώς αναπροσαρμόζει τις δραστηριότητες της, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση για το ζήτημα αυτό.Η εταιρία σχεδιάζει ν' ανακοινώσει τις αποφάσεις της μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία δεν είχε εξουσιοδότηση για να συζητήσει δημοσίως το θέμα, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμη.

    Ωστόσο, η ίδια πηγή τόνισε ότι η εταιρία κάνει προσλήψεις και αναμένεται ότι στο τέλος του 2016, θα έχει περισσότερους εργαζόμενους, από αυτούς που απασχολεί σήμερα.Ο εκπρόσωπος της BlackRock αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Η εταιρία έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 απασχολούσε 13.000 εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ την ίδια χρονιά έκανε 800 προσλήψεις.

    [06] Στο Τζάνειο οι οκτώ τραυματίες από τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά

    Στο Τζάνειο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί, από χθες βράδυ, οι οκτώ μετανάστες και πρόσφυγες που τραυματίστηκαν στα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών στο λιμάνι του Πειραιά.Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα πάρουν εξιτήριο.

    Διαβάστε επίσης: Επεισόδια μεταξύ προσφύγων στον Πειραιά

    [07] Επεισόδια μεταξύ προσφύγων στον Πειραιά

    Τουλάχιστον οκτώ ελαφρά τραυματίες είναι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα, ο χθεσινός απολογισμός της συμπλοκής μεταξύ νεαρών Αφγανών και Σύρων μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά.Η περιοχή από τις 10:30 περίπου το βράδυ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με πετροπόλεμο μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πύλη Ε-2 και επεκτάθηκαν στην Ε-1.

    Από τις πέτρες έγινε θραύση υαλοπινάκων στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1, ενώ η περιοχή στον προαύλιο χώρο γέμισε από πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους. Το πρωί η περιοχή καθαρίστηκε από συνεργεία του ΟΛΠ, ενώ στο σημείο καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν για προληπτικούς λόγους δυνάμεις των ΜΑΤ, στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμακίου των ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος.

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 1" με 7 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη ενώ αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" από τα Δωδεκάνησα με 1 πρόσφυγα μόνο.Στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση οι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει τα 5.800 άτομα

    [08] Αργεντινή: Η Γερουσία ενέκρινε τη συμφωνία αποπληρωμής του εξωτερικού χρέους

    Ο Πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι εξασφάλισε την υποστήριξη της Γερουσίας για επδιωκόμενο διακανονισμό με τους διεθνείς δανειστές της χώρας, που έχουν στα χέρια τους κρατικά ομόλογα της Αργεντινής, σύμφωνα με τηλεοπτικές μεταδόσεις που σηματοδοτούν τον τερματισμό της 14χρονης διαμάχης με τους δανειστές της.Οι Γερουσιαστές με πλειοψηφία 54 έναντι 16 και μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκησε περισσότερο από 12 ώρες, ψήφισαν υπέρ της προτεινόμενης συμφωνίας.Η Κάτω Βουλή της Γερουσίας είχε εγκρίνει τη συμφωνία στις αρχές του μήνα.

    Ο Πρόεδρος Μάκρι επιδιώκει την ομαλοποίηση των σχέσεων με τους διεθνείς δανειστές, προκειμένου να δρομολογηθεί η εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα, ενώ είχε επισημάνει τους κινδύνους του υπερπληθωρισμού και της δραστικής μείωσης των δαπανών, στην περίπτωση που η Γερουσία δεν ενέκρινε τη συμφωνία.

    [09] Συνάντηση Ομπάμα - Ολάντ, στις ΗΠΑ

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο ομόλογός του της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον σήμερα στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής για τα πυρηνικά, ανακοίνωσεο Λευκός Οίκος χθες.Οι δύο ηγέτες θα διεξαγάγουν μια «σύντομη διμερή συνάντηση»ανέφερεσε δήλωσή του το γραφείο του Αμερικανού Προέδρου.

    Ο Ομπάμα έχει καλέσει στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ ηγέτες από πάνω από 50 χώρες, για την τέταρτη και τελική Σύνοδο Κορυφής για Πυρηνική Ασφάλεια.

    [10] Χορευτικός μινιμαλισμός από τον Τάο Γιε, για 1η φορά στην Ελλάδα

    Σπάνια έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σύγχρονα δείγματα πολιτισμού από την μακρινή Κίνα, πόσο μάλλον σύγχρονο χορό. Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας δίνει αυτή την ευκαιρία προσκαλώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον διεθνώς αναγνωρισμένο χορογράφο Τάο Γιε, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τις σκηνές του κόσμου με τις μινιμαλιστικές του χορογραφίες.

    Στις 9 και 10 Απριλίου, δύο παραστάσεις σύγχρονου χορού του Κινέζου δημιουργού θα καταλάβουν την κεντρική σκηνή της Στέγης. Η μία τιτλοφορείται «6» και η άλλη «7» και έχουν να κάνουν με τον αριθμό χορευτών που υπάρχουν επί σκηνής.Ο Γιε δημιουργεί ένα ελκυστικό σύμπαν όπου κυριαρχούν οι μονοχρωματικές κινούμενες εικόνες. Η πρόθεσή του σαφής εξαρχής: ο χορός πρέπει να «καθαριστεί» από όλα τα φανταχτερά, πληθωρικά στοιχεία και να επιστρέψει στις ρίζες του.

    [11] «Πολιτισμοί του Διαδικτύου», μελέτες για των Ελλήνων τις ψηφιακές κοινότητες

    Μια πρωτότυπη μελέτη 17 Ελλήνων και ξένων ερευνητών, που εξετάζουν το ρόλο του κυβερνοχώρου στα λαϊκά δρώμενα, είναι το βιβλίο «Πολιτισμοί του Διαδικτύου», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πεδίο με επιστημονική επιμέλεια του Ευάγγελου Αυδίκου, καθηγητή της Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

    Ο καθηγητής, έχοντας ως ερευνητικά ενδιαφέροντα τις τελετουργίες, το υπερφυσικό, τον αστικό χώρο και τις πολιτισμικές ταυτότητες, στο δικό του κεφάλαιο με τίτλο «Like it. Συλλογικότητες στο διαδικτυακό χωριό του Facebook» αναφέρεται στην πρώτη του γνωριμία με το επικοινωνιακό παγκόσμιο χώρο ( όταν άρχισε να καταγράφει ανέκδοτα ) και θέτει τα εξής ερωτήματα: Έχει σχέση ο ψηφιακός πολιτισμός με αυτό που ορίζεται ως λαϊκός πολιτισμός; Ανταποκρίνεται ο κυβερνοχώρος στα όσα γνωρίζουμε για τη διαπροσωπική σχέση στο επικοινωνιακό γεγονός της παραγωγής και μετάδοσης του λαϊκού πολιτισμού; Έχει θέση η λαογραφία στο νέο πεδίο;

    Το Facebook- υπογραμμίζει o πανεπιστημιακός- ανασυγκροτεί τον συμβολικό τόπο των συμβολικών σχέσεων, λειτουργεί ως αχαρτογράφητος και αναδιατυπώνει τον φαντασιακό χώρο των εθνικοτοπικών συλλόγων που για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσαν τις τοπικές εφημερίδες για να επικοινωνήσουν για τους συντοπίτες τους. Θεωρώντας αυτόν τον χώρο κοινωνικής δικτύωσης διατράνωση της νεωτερικής κοινωνίας, σημειώνει ότι ναι μεν είναι αφετηρία ενός λαϊκού προβληματισμού αλλά έχει ως βασικό στόχο την προβολή του εαυτού. Ενός εαυτού ο οποίος είναι «τμηματικός» στον αχανή χώρο των ψηφιακών εταίρων.

    [12] Παράσταση του Εθνικού Θεάτρου για τη στήριξη των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά

    Στο θέατρο «Σχολείον» (Πειραιώς 52), και μόνο για τέσσερις παραστάσεις, το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει από σήμερα 31/3 «Το ρολόι», την επιτυχημένη παράσταση του περυσινού θεσμού της «Ανοιχτής πλατφόρμας», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα».

    Η είσοδος για το κοινό στον πολυχώρο του «Σχολείου» θα είναι ελεύθερη, ωστόσο οι θεατές καλούνται να προσφέρουν φάρμακα, υλικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας (εκτός χοιρινού κρέατος).Τα είδη που θα συγκεντρώσει το Εθνικό Θέατρο θα τα προσφέρει, με τη συνεργασία του δήμου Πειραιά στους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στην πύλη Ε στο λιμάνι του Πειραιά.

    Οι παραστάσεις και τις τέσσερις ημερομηνίες 31/3, 1/4, 2/4 και 3/4 ξεκινούν στις 8.00 μ.μ.

    [13] «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ προσφέρουν κάλυψη στους κατηγορούμενους για εκβιασμό»

    O πύραυλος λάσπης - συκοφαντίας που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, ήταν απολύτως ευθυγραμμισμένος με την υπερασπιστική γραμμή κάποιων από τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα των εκβιαστών, είναι το σχόλιο αρμόδιων κυβερνητικών πηγών που υπογραμμίζουν ότι «τα όσα απίθανα δημοσιεύονται τις τελευταίες ώρες σε ιστοσελίδες, εξηγούν την κάλυψη που προσφέρει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ στους κατηγορούμενους για εκβιασμό, και επιβεβαιώνουν την στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς και την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

    «Εν τω μεταξύ, για τα τιμολόγια που συνδέουν τόσο γενναιόδωρα το λογιστήριο τής (πλουσιοπάροχα δανειοδοτημένης) ΝΔ με το συγκεκριμένο κύκλωμα, ακόμα δεν έχει δοθεί η παραμικρή εξήγηση» υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

    [14] Επικοινωνία Γ. Παπανδρέου και Β. Λεβέντη για ένταξη της Ένωσης Κεντρώων στη Σοσιαλιστική Διεθνή

    Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, είχαν την Τετάρτητηλεφωνική συνομιλία με αντικείμενο το αίτημα της Ένωσης Κεντρώων για ένταξη στην Σοσιαλιστική Διεθνή.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Λεβέντη να συναντηθούν αμέσως μετά την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου από την σύνοδο των σοσιαλιστικών κομμάτων στη Λατινική Αμερική. Αναμένεται συνεπώς, εντός της επόμενης εβδομάδας, να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, η οποία δεν θα περιοριστεί μόνο στο ζήτημα του αιτήματος της Ένωσης Κεντρώων για ένταξη στην Σοσιαλιστική Διεθνή, αλλά θα επεκταθεί και σε μια γενικότερη θεώρηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα - προσθέτει το ίδιο κείμενο.

    [15] Γ. Φαμπρ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν μπορείς να είσαι αβαν γκαρντ χωρίς παράδοση

    Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο φέτος στο Βέλγιο, τον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες του, και με μεγαλύτερο διεθνή προσανατολισμό τα επόμενα τρία χρόνια, είναι η φιλοσοφία του προγράμματος του Γιαν Φαμπρ για το Ελληνικό Φεστιβάλ.

    Ετοιμάζεται να σηκώσει την αυλαία του στις 15 Ιουνίου με την έκθεση «Stigmata» στο Μουσείο Μπενάκη, που θα μυήσει το ελληνικό κοινό στο καλλιτεχνικό σύμπαν του νέου διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιαν Φαμπρ, του πολυσχιδούς καλλιτέχνη από την Αμβέρσα.

    Η παρουσία των Ελλήνων καλλιτεχνών, περιορίζεται φέτος στους κρατικούς φορείς -Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, κρατικές ορχήστρες κ.λπ.- που αυτοδικαίως εντάσσονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ. Με ενδιαφέρον αναμένεται η δράση της «Ακαδημίας Νέων Καλλιτεχνών» (ΑΥΑ), μια νέα δομή του φεστιβάλ, όπου 50 νέοι Έλληνες καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων, θα επιλεγούν μετά από αίτηση να παρακολουθήσουν με δωρεάν είσοδο, παραστάσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια της επιλογής τους, που θα διοργανώσει η ΑΥΑ.

    Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί προς το παρόν κατά 80%, δήλωσε ο Γιαν Φαμπρ και θα διαρκέσει οκτώ εβδομάδες. Με δυο λόγια, το Ελληνικό Φεστιβάλ μετονομάζεται σε «Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου», όπως αναφέρει ο ενημερωτικός φάκελος των δημοσιογράφων, στους οποίους σήμερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής.

    Ο νέος, διεθνούς φήμης διευθυντής, ξεκινά το πρόγραμμα του φεστιβάλ συστηνόμενος στο ευρύτερο ελληνικό κοινό με έκθεση του στο Μουσείο Μπενάκη, αλλά και με τις παραστάσεις του «Preparatio Mortis» (30/6) και την γνωστή στην Ελλάδα «Mount Olympus» (9 και 10/7). Γιατί αυτή η επιλογή; ρωτά το ΑΠΕ-ΜΠΕ τον Γιαν Φαμπρ: «Το Ελληνικό Φεστιβάλ χρειάζεται να γίνει διεθνές, γι'αυτό και επέλεξα για την πρώτη χρονιά το Βέλγιο, επειδή γνωρίζω τη χώρα μου καλύτερα. Βλέπω το Φεστιβάλ ως πεταλούδα που έχει σώμα και φτερά. Το σώμα είναι το κομμάτι των περφόρμανς. Το ένα φτερό είναι η μουσική, το θέατρο, ο χορός και το άλλο τα εικαστικά» απαντά ο Γιαν Φαμπρ, ενώ στην ερώτηση εάν συμμερίζεται την άποψη ότι το ενδιαφέρον των δυτικών καλλιτεχνών για την Ελλάδα, εμπεριέχει και σήμερα μια διάθεση οριανταλισμού απαντά: «Για μένα οι Έλληνες αποτελούν τη βάση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και κοινωνίας», δηλώνει ο Γιαν Φαμπρ. Πώς μπορεί το Ελληνικό Φεστιβάλ να συνδέσει το ελληνικό παρελθόν και παρόν; «Δεν μπορείς να είσαι avant garde χωρίς να έχεις παράδοση. Και η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση. Και της επιτρέπει να κάνει ανοίγματα στην avant garde και σε οτιδήποτε νέο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 March 2016 - 6:32:29 UTC