Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Μουζάλας: Το νομοσχέδιο δεν είναι η λύση αλλά το εργαλείο για τη λύση
  • [02] ΝΔ: Τα δέκα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα
  • [03] Εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο χυδαιότητας οι δηλώσεις Φωτήλα
  • [05] Αρνούνται να μετακινηθούν από το λιμάνι του Πειραιά μετανάστες και πρόσφυγες
  • [06] Πανελλαδικές 2016: 103.366 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 69.985 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ
  • [07] Δ. Αβραμόπουλος: Το προσφυγικό αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα
  • [08] Πέθανε ο Χανς Ντίντριχ Γκένσερ
  • [09] Συνδιάσκεψη για το προσφυγικό με τις όμορες χώρες, εξήγγειλε ο Ν. Κοτζιάς
  • [10] Πυρά του Ποταμιού κατα του υπουργού Πολιτισμού για τον καλλιτεχνικό διευθυντή και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών
  • [11] Αποθέωση για τον Αλβάρο Ρεκόμπα

  • [01] Γ. Μουζάλας: Το νομοσχέδιο δεν είναι η λύση αλλά το εργαλείο για τη λύση

    «Το νομοσχέδιο που συζητείται δεν είναι η λύση, αλλά το εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τη λύση. Η χρήση του θα κρίνει εάν είναι το εργαλείο που θέλουμε. Εμείς πιστεύουμε πως είναι» υποστήριξε στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

    Αναφερόμενος στη διαδικασία του κατεπείγοντος, η οποία επελέγη για τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι η ίδια η κατάσταση είναι επείγουσα, από τη στιγμή που βρίσκονται παγιδευμένοι στη χώρα μας 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

    Για τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, είπε ότι «είναι μία δύσκολη συμφωνία με πολλούς παίκτες, αλλά είναι μία καλή συμφωνία» τονίζοντας ότι «τηρούνται οι διεθνείς συνθήκες και δημιουργείται -για πρώτη φορά- ένας μικρός νόμιμος δρόμος αλλά δρόμος». Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα «ο νόμιμος δρόμος λειτουργεί και ως μήνυμα αποτροπής για τους παράνομους δρόμους» δεδομένου ότι «κανείς δεν θέλει την ένταση, μεγιστοποίηση παράνομων δρόμων, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών».

    Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι την Τουρκία την κατέστησαν παράγοντα η ιστορία και η γεωγραφία, και συμπλήρωσε ότι η αξιοπιστία της κρίνεται καθημερινά από την τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [02] ΝΔ: Τα δέκα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα

    Για 10 ψέματα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που όμως, όπως αναφέρει, δεν ειπώθηκαν Πρωταπριλιά, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή το έθιμο της σημερινής ημέρας. Συγκεκριμένα αναφέρει τις εξής φράσεις του κ. Τσίπρα:

    1. «Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ»

    2. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

    3. «Θα δώσουμε 13η Σύνταξη»

    4. «Θα επαναφέρουμε το βασικό μισθό στα 751 ευρώ»

    5. «Καμία αύξηση στον Φ.Π.Α.. Δεν πειράζουμε την έκπτωση Φ.Π.Α. στα νησιά»

    6. «Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων»

    7. «Θα δώσουμε 2 δισ.ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση»

    8. «Θα διαγράψουμε περισσότερο από 50% του χρέους»

    9. «Καταργούμε το Μνημόνιο με ένα Νόμο και ένα 'Αρθρο. Αυτή η Βουλή δεν υπογράφει νέο Μνημόνιο».

    10. «Με ΣΥΡΙΖΑ έρχονται καλύτερες μέρες για όλους τους Έλληνες»

    [03] Εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

    Εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς, από τον πολιτικό μέχρι τον εμπορικό, πολιτιστικό και τουριστικό, συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Νίκος Κοτζιάς και Ιγκόρ Τσρνάντακ κατά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Μία συνάντηση ανταποδοτική του κ. Τσρναντάκ στην Αθήνα, μετά από την επίσκεψη του κ. Κοτζιά στο Σαράγεβο τον περασμένο Ιούλιο, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και επισφραγίζει και βαθαίνει τις ήδη καλές σχέσεις των δύο χωρών, όπως τόνισαν οι δύο υπουργοί, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Με την Ελλάδα να είναι βασικός σύμμαχος του Σαράγεβο στην ευρωπαϊκή του ολοκλήρωση, ιδιαίτερα σημαντική είναι η πολιτική συνεργασία των δύο χωρών καθώς διαπιστώθηκαν, όπως τόνισε ο κ. Κοτζιάς, δυνατότητες να υπάρξει και θεσμική στήριξη της χώρας στην ευρωπαϊκή πορεία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όπως επίσης και τεχνογνωσία με σεμινάρια σε διαφόρους τομείς και περαιτέρω συγκεκριμένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

    «Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι ένα θετικό παράδειγμα στην περιοχή μας και πρέπει όλοι να στηρίξουμε τον δρόμο της προς τις ευρωπαϊκές δομές», είπε ο κ. Κοτζιάς και σημείωσε χαριτολογώντας ότι «είναι τόσο πολύπλοκη η δομή της που θυμίζει την ΕΕ, και μόνο γι αυτό θα έπρεπε να γίνει μέλος της».

    Ως εξαιρετική χαρακτήρισε ο Βόσνιος υπουργός Εξωτερικών τη στήριξη της Ελλάδας σε αυτή την πορεία, από τη στιγμή που υπέβαλε την αίτηση ένταξης η χώρα του στην ΕΕ, και κυρίως τώρα που ελπίζει να γίνει το 2017 υποψήφια προς ένταξη χώρα, επισημαίνοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες τόσο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και της σταθεροποίησης, όσο και στην πάταξη της διαφθοράς. «Η στήριξη της Ελλάδας ανανεώθηκε και αισθάνθηκα ότι εντός της ΕΕ έχουμε έναν καλό φίλο που λέγεται Ελλάδα», είπε και τόνισε: «Σήμερα διαπιστώσαμε ότι οι σχέσεις μας είναι στην ουσία καλές και όχι φαινομενικά».

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο χυδαιότητας οι δηλώσεις Φωτήλα

    «Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή Ι. Φωτήλα αποτελούν μνημείο χυδαιότητας, το οποίο παραπέμπει, αν δεν ξεπερνά, στο ύφος και τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν κύκλοι της λούμπεν ακροδεξιάς», είναι το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις στη Βουλή του βουλευτή του Ποταμιού, ο οποίος χαρακτήρισε επικίνδυνη την κυβέρνηση και κάλεσε όλα τα κόμματα «να κηρύξουν νέο ανένδοτο κατά των δήθεν δημοκρατών που λυμαίνονται τον τόπο μας».

    «Ο βουλευτής του Ποταμιού ανέδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το "ήθος" του ως "ευρωπαϊστής" και "αντί-λαϊκιστής", όπως ο ίδιος παρουσιάζει τον εαυτό του. Μετά από αυτά, οι αναφορές του κ. Φωτήλα περί "δήθεν δημοκρατών" συνιστούν ακραία πρόκληση», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, «να αποδοκιμάσει τις αθλιότητες του βουλευτή του κόμματος του».

    [05] Αρνούνται να μετακινηθούν από το λιμάνι του Πειραιά μετανάστες και πρόσφυγες

    Αρνούνται να μετακινηθούν από το λιμάνι του Πειραιά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, καθώς, παρά το γεγονός ότι το πρωί κατέφθασαν δύο λεωφορεία με προορισμό το κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων, μόνο 72 άτομα έχουν επιβιβασθεί σε αυτά.

    Μεταφραστές καταβάλλουν προσπάθειες από το πρωί να πείσουν τον περισσότερο κόσμο να μετακινηθεί προς τα κέντρα φιλοξενίας, αλλά δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον.

    Ακόμη ένα πούλμαν, το οποίο βρίσκεται στην Πέτρινη Αποθήκη με προορισμό και αυτό τον Κατσικά, παραμένει άδειο, ενώ βρίσκεται στο σημείο για περισσότερο από τρεις ώρες.

    Πολλοί μετανάστες που έφθασαν χθες στον Κατσικά Ιωαννίνων προτρέπουν τους ομοεθνείς τους, μέσω κινητών τηλεφώνων, να μη μετακινηθούν από το λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο, σύμφωνα με την πρωινή καταμέτρηση, βρίσκονται 5.350 άτομα.

    [06] Πανελλαδικές 2016: 103.366 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 69.985 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

    Στους 103.366 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των μαθητών που θα διεκδικήσουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν στις 16 Μαΐου, τις 69.985 διαθέσιμες θέσεις των ΑΕΙ.

    Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι περισσότεροι από τους υποψηφίους, είναι μαθητές των γενικών λυκείων, που έχουν επιλέξει να εξεταστούν με το νέο σύστημα, σε τέσσερα μαθήματα. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι που επέλεξαν το παλαιό σύστημα είναι 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ.

    Όσον αφορά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) ήταν 2457, αποτελώντας το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ. Επίσης, υπήρχαν και 56 υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με την Ομάδα Β των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

    Αναλυτικότερα, ο πίνακας με τα αριθμητικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο έχει ως εξής:

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΔΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ

    ΓΕΛ ΝΕΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ 1004

    ΓΕΛ ΝΕΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ 79923

    ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ 90

    ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ 3395

    ΕΠΑΛΒ ΠΑΛΑΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ 343

    ΕΠΑΛΒ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ 56

    ΕΠΑΛΑ ΠΑΛΑΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ 744

    ΕΠΑΛΑ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ 2457

    ΕΠΑΛ ΝΕΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ 15354

    ΣΥΝΟΛΟ 103366

    [07] Δ. Αβραμόπουλος: Το προσφυγικό αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα

    Την ανάγκη τα κράτη-μέλη να αυξήσουν τις προσπάθειες τους έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, διεμήνυσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την επανεγκαταστάση προς την Τουρκία.

    Μιλώντας την Πέμπτη, στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας σημείωσε ότι αν και οι συμφωνίες που έχουν γίνει έχουν οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης, υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος. Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο η ΕΕ έχει θέσει σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο το σύστημα «επανεγκατάστασης», προκειμένου να επαναγκαταστήσουμε από τρίτες χώρες, που σήμερα φιλοξενούν ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων, στα κράτη-μέλη της ΕΕ πάνω από 22.000 πρόσφυγες. Από το Σεπτέμβριο του 2015 περισσότεροι από 4.500 έχουν επανεγκατασταθεί και -όπως είπε- έχει ζητήσει από την Ύπατη Αρμοστεία στη Γενεύη να βελτιωθεί η κατάσταση.

    Σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο 54.000 πρόσφυγες από τη Συρία πρόκειται να επανεγκατασταθούν από τα κράτη-μέλη της ΕΕ στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας το επόμενο διάστημα. «Τα κράτη-μέλη πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους. Πρέπει να μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα και την Ιταλία κατά μέσο όρο 6.000 πρόσφυγες τον μήνα, προκειμένου να επιτύχουμε το συμφωνημένο στόχο», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ για τα hot spots υπογράμμισε πως όλα πρέπει να γίνουν πλήρως λειτουργικά το δυνατόν συντομότερο.

    Στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως η προσφυγική κρίση αμφισβητεί το βασικό θεμέλιο της Ένωσης, που είναι η αλληλεγγύη ενώ έστειλε μήνυμα πως πολλές ευρωπαϊκές, αλλά και άλλες χώρες στη διεθνή κοινότητα, δεν αντιλαμβάνονται ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό αποτελεί ένα παγκόσμιο ζήτημα, και ότι μόνο μαζί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

    [08] Πέθανε ο Χανς Ντίντριχ Γκένσερ

    Ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επανένωση της χώρας του το 1990, πέθανε χθες βράδυ σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.

    Ο πρώην επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (FDP), υπουργός Εξωτερικών επί σχεδόν 20 χρόνια, υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέληξε, "έχοντας δίπλα του την οικογένειά του", στο σπίτι του στο Βάχτμπεργκ-Πεχ της δυτικής Γερμανίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

    Η είδηση του θανάτου του Γκένσερ, αρχιτέκτονα της επανένωσης της Γερμανίας, έγινε γνωστή την ώρα που ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας έδινε συνέντευξη Τύπου. Ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι είναι "πολύ μικρός" για να αποχαιρετήσει αυτόν τον "μέγα Ευρωπαίο και μέγα Γερμανό" ο οποίος "επηρέασε όσο λίγοι την ιστορία της Γερμανίας".

    Κατά τη διάρκεια της 18χρονης θητείας του (1974-1992) στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ο Γκένσερ έθεσε σε εφαρμογή την "Ostpolitik", την πολιτική της προσέγγισης με την κομμουνιστική Ανατολική Ευρώπη, αρνούμενος να δαιμονοποιήσει τον σοβιετικό εχθρό, διεξάγοντας διαπραγματεύσεις εκεί όπου ήταν δυνατόν, με στόχο την εκτόνωση του Ψυχρού Πολέμου και της κούρσας των εξοπλισμών, όπου οι δύο Γερμανίες ήταν στην πρώτη γραμμή.

    Αναγνωρίζοντας από πολύ νωρίς την ευκαιρία που αποτελούσε η περεστρόικα στην ΕΣΣΔ, ο Γκένσερ είχε ανακοινώσει στις 30 Σεπτεμβρίου 1989 στην Πράγα, μπροστά σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε, ότι οι τσεχικές αρχές θα άφηναν εκατοντάδες πρόσφυγες που είχαν διαφύγει από την κομμουνιστική Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία να μεταβούν στη Δυτική Γερμανία, σηματοδοτώντας έτσι ένα πρώτο ρήγμα στο σιδηρούν παραπέτασμα.

    Το αποκορύφωμα της καριέρας του ήρθε έναν χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1990, με τη συνθήκη "Δύο συν Τέσσερα", η οποία απελευθέρωνε τη χώρα του από την κηδεμονία των Αμερικανών, των Ρώσων, των Γάλλων και των Βρετανών που είχε επιβληθεί μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Δεκαπέντε ημέρες έπειτα από αυτή τη Συνθήκη της Μόσχας, η Γερμανία επανενώθηκε.

    Ο Γκένσερ ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες της χώρας του, ενσαρκώνοντας τη φωνή της λογικής, υποστηρίζοντας διαρκώς στις συζητήσεις με τους δυτικούς ομολόγους του μια πολιτική "ενεργής χαλάρωσης" απέναντι στη Μόσχα.

    [09] Συνδιάσκεψη για το προσφυγικό με τις όμορες χώρες, εξήγγειλε ο Ν. Κοτζιάς

    Μία σημαντική διπλωματική πρωτοβουλία αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών για το προσφυγικό, βάζοντας στο ίδιο τραπέζι την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία.

    Ήδη, βρίσκεται υπό διοργάνωση μία συνδιάσκεψη, η οποία θα λάβει χώρα, στα τέλη Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των όμορων χωρών και θα προετοιμάσει μία ευρύτερη διεθνή συνάντηση για την περιοχή. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βόσνιο ομόλογό του, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

    [10] Πυρά του Ποταμιού κατα του υπουργού Πολιτισμού για τον καλλιτεχνικό διευθυντή και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών

    Έντονα επικρίνει το Ποτάμι την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Αρ. Μπαλτά, να αναθέσει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου στον Βέλγο καλλιτέχνη Γιαν Φαμπρ, απαξιώνοντας τους Έλληνες καλλιτέχνες.

    Το Ποτάμι υπερασπίζεται το έργο του πρώην διευθυντή και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μετά από μία δεκαετία πρωτόγνωρης ακμής, χάρη στις άοκνες και στρατηγικά καλοσχεδιασμένες προσπάθειες του Γιώργου Λούκου, που έφεραν εκατοντάδες χιλιάδες νέους στα ακροατήριά του και εκατοντάδες νέους καλλιτέχνες στις σκηνές του (σε πείσμα των πιέσεων του παλαιού καλλιτεχνικού κατεστημένου), αποκτά τώρα έναν "Καλλιτεχνικό Διευθυντή" που δικαίως δεν αποδέχεται καν τον τίτλο και δικαίως δεν ομολογεί την αμοιβή του».

    [11] Αποθέωση για τον Αλβάρο Ρεκόμπα

    Ο Αλβάρο Ρεκόμπα αποχαιρέτισε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 40 ετών και περισσότεροι από 25 χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο Μοντεβιδέο για να τον αποθεώσουν για τη σπουδαία καριέρα του. Ο «κινέζος», όπως είναι το παρατσούκλι του, πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί και διοργανώθηκε φιλικό παιχνίδι μεταξύ της αγαπημένης του Νασιονάλ και μιας ομάδας φίλων του Ουρουγουανού σούπερ σταρ, γνωστού στην Ελλάδα από τη θητεία του με τη φανέλα του Πανιωνίου.

    Ο Ρεκόμπα έκανε σπουδαία καριέρα στο καμπιονάτο με την Ιντερ, με την οποία είχε 248 συμμετοχές και 72 γκολ, ενώ φόρεσε 69 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας και σημείωσε 11 τέρματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 April 2016 - 12:32:22 UTC