Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] O. Γεροβασίλη: Οι λαοί Ελλάδας και Ρωσίας συνδέονται με άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς
  • [03] Επιστολή πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου στον Πάπα Φραγκίσκο
  • [04] Κρ. Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα
  • [05] Άνοιξε το Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
  • [06] Θ. Δρίτσας: Αποσυμφόρηση του λιμανιού έως το Πάσχα
  • [07] Αχμέτ Νταβούτογλου: «78 Σύροι πρόσφυγες εστάλησαν στη Γερμανία»
  • [08] Εβ. Νοβότνι: Το ΔΝΤ δεν είναι πλέον αναγκαίο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας

  • [01] ΝΔ: Να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του ο Αλ. Τσίπρας

    Η ΝΔ με ανακοίνωσή της κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τις δηλώσεις της περιουσιακής του κατάστασης το 2009 και το 2010.

    «Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα ο Αλέξης Τσίπρας έχει την αυτονόητη υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα επίσημα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2009 και 2010, προκειμένου να φανεί πραγματικά αν είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρία "ΑΓΝΑΝΤΙ Ο.Ε.", καθώς και το αντίτιμο της μεταβίβασης», αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει ο Κ. Μητσοτάκης το δικό του πόθεν έσχες στη δημοσιότητα

    "Ζητήσαμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απολύσει από λογογράφο του, τον κ. Ψυχάρη, αλλά αυτός φαίνεται ότι τον προσέλαβε να γράφει τις ανακοινώσεις του κ. Κουμουτσάκου. Με την ουσία του αστείου σημερινού δημοσιεύματος των «Νέων» δε θα ξαναασχοληθούμε. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού είναι καθαρές, δημόσιες και έχουν εγκριθεί από ορκωτούς λογιστές. Όποιος θέλει να τις ερευνήσει δεν έχει παρά να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία" αναφέρει απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο Τύπου της ΝΔ.

    "Η ΝΔ όμως, που καταπίνει αμάσητες τις εξωχώριες δραστηριότητες Παπασταύρου, αλλά διυλίζει τα στημένα δημοσιεύματα πανικόβλητων εκδοτών μας προκαλεί. Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα το δικό του πόθεν έσχες, προκειμένου να διαπιστώσει το πανελλήνιο εάν οι εταιρείες στις οποίες συμμετείχε η σύζυγός του με τον κ. Παπασταύρου (του Παναμά, βεβαίως - βεβαίως) είναι και αυτές δηλωμένες" καταλήγει η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ.

    [02] O. Γεροβασίλη: Οι λαοί Ελλάδας και Ρωσίας συνδέονται με άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς

    «Οι λαοί της Ελλάδας και της Ρωσίας συνδέονται με σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς, που έχουν εδραιωθεί στο βάθος της ιστορίας», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους τομείς με σημαντικές προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων με τις δύο επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία το περασμένο έτος, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Ελλάδα.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στο ρωσικό τουρισμό, είπε ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πιο ασφαλή και φιλικό προορισμό στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και διακρίνεται για τη φιλοξενία της.

    Αναφερόμενη στο σκοπό της επίσκεψής της στη Ρωσία, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι το 2015 αποτέλεσε χρονιά σύσφιξης και πολυεπίπεδης αναβάθμισης των ελληνορωσικών σχέσεων. Υπενθύμισε παράλληλα ότι το 2016, αφιερωματικό έτος Ελλάδα στη Ρωσία και Ρωσία στην Ελλάδα, αποτελεί μια ακόμα εξαιρετική ευκαιρία για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών, σε όλους τους τομείς.

    «Στις εκδηλώσεις του Έτους 2016, Ελλάδα και Ρωσία θελήσαμε να εκπροσωπείται όλο το εύρος των τομέων συνεργασίας μας, περιλαμβάνοντας δράσεις που αφορούν και την Οικονομία, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Τέχνη, την Έρευνα και Τεχνολογία, και την Επιστήμη», είπε ακόμη η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Η κ. Γεροβασίλη, αναφερόμενη στις πολιτιστικές δράσεις του Αφιερωματικού Έτους, είπε ότι προγραμματίζεται αξιόλογη σειρά εκθέσεων και εκδηλώσεων για το ελληνικό Πρόγραμμα στη Ρωσία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εμβληματική έκθεση κλασσικών αρχαιοτήτων στο Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας, τη μεγάλη έκθεση για το Βυζάντιο στο Μουσείο Ερμιτάζ, την έκθεση σημαντικών Ελλήνων δημιουργών στο εκθεσιακό κέντρο Μανιέζ της Πετρούπολης και τη νομισματική έκθεση στο Μουσείο Πούσκιν της Μόσχας. Είπε ακόμη ότι στο τέλος της εβδομάδας εγκαινιάζεται ως Πρόδρομο Έκθεμα στο Ερμιτάζ η παρουσίαση ενός σημαντικού αγάλματος «Κόρης» από το Μουσείο της Ακρόπολης της Αθήνας, που ταξιδεύει για πρώτη φορά στο εξωτερικό.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Ό. Γεροβασίλη σε συνέδριο για τον ελληνικό πολιτισμό στη Μόσχα

    [03] Επιστολή πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου στον Πάπα Φραγκίσκο

    Επιστολή πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο εστάλη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο η οποία επιδόθηκεχθες το βράδυ από τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Βατικανό, Αλέξανδρο Κουγιού.

    Ακολουθεί η επιστολή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας προς τον Ποντίφικα

    «Αγιώτατε,

    Πολλές χιλιάδες ανθρώπων, οι οποίοι αναγκάζονται στις ημέρες μας να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω πολέμου, τρόμου και φτώχειας, βρίσκονται πλέον σε κατάσταση ακραίας περιθωριοποίησης. Αναζητώντας ένα μέλλον ασφάλειας και ειρήνης, μακριά από τις ερειπωμένες εστίες τους, αντιμετωπίζουν πολύ συχνά αδιαφορία και κλειστές πόρτες.

    Το δράμα των προσφύγων δοκιμάζει τον ανθρωπισμό και τα αισθήματα αλληλεγγύης όλων όσων ενστερνίζονται τις ηθικές αξίες του πολιτισμού μας και θέτει κάθε άνθρωπο προ των ευθυνών του.

    Γνωρίζοντας την μεγάλη ευαισθησία Σας για τις βασανιστικές κακουχίες των προσφύγων και έχοντας παρακολουθήσει τις συνεχείς εκκλήσεις Σας για την παροχή ουσιαστικής βοήθειας προς αυτούς τους συνανθρώπους μας, συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία Σας για την τύχη τους καθώς και την πεποίθησή Σας ότι η επίλυση του προβλήματος αποτελεί κοινή ευθύνη όλων μας.

    Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, υποδέχεται καθημερινά εξαιρετικά μεγάλο αριθμό προσφύγων που αναζητούν τον δρόμο τους προς την Ευρώπη, αλλά συναντούν στην συνέχεια ανυπέρβλητα εμπόδια στην πορεία τους. Η απογοήτευση των ανθρώπων αυτών τους οδηγεί από την ελπίδα στην απελπισία, καθώς αντιλαμβάνονται ότι τελικά δεν μπορούν να επιτύχουν τον στόχο τους.

    Έχω την πεποίθηση, Αγιώτατε, ότι απαιτείται η ευαισθητοποίηση όλων των Λαών και των Κυβερνήσεων της Ευρώπης, για την αντιμετώπιση αυτής της δραματικής κατάστασης και είμαι βέβαιος ότι η δική Σας συμβολή μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική.

    Είμαι πεπεισμένος ότι η παρουσία Σας, στο πλευρό των προσφύγων όχι μόνο θα τους παρηγορήσει, αλλά και θα στρέψει τα βλέμματα όλων στην δραματική τους κατάσταση, αγγίζοντας τις καρδιές των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Με τη σκέψη αυτή, επιθυμώ να Σας απευθύνω πρόσκληση να επισκεφθείτε ένα από τα σημεία πρώτης εισόδου των προσφύγων, τη νήσο Λέσβο του Ανατολικού Αιγαίου, και να βρεθείτε, μαζί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, δίπλα στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

    Η επίσκεψή Σας στη Λέσβο, θα ενισχύσει ουσιαστικά την προσπάθεια για συνειδητοποίηση του προσφυγικού δράματος και θα αναδείξει τις ανθρωπιστικές αξίες του κοινού μας Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

    Παρακαλώ δεχθείτε, Αγιώτατε, την έκφραση των πλέον διακεκριμένων αισθημάτων μου».

    [04] Κρ. Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα

    To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι «αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά» την Ελλάδα, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με την καγκελάριο της Γερμανίας, 'Αγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

    «Είμαστε δεσμευμένοι, συνεργαζόμαστε, είχαμε μία πραγματικά καλή συζήτηση νωρίτερα με την καγκελάριο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε», δήλωσε η Λαγκάρντ.

    Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι «μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και η βιωσιμότητα του χρέους έχει σημασία για τους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα».

    «Σαφώς, δεν είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε και ιδιαίτερα εκεί που πρέπει να είναι η Ελλάδα για να είναι σταθερή, ώστε να ευημερεί και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ελλήνων», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

    Μέρκελ: Να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

    Ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν είναι δυνατό στην Ευρωζώνη, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγγελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι επιθυμεί μία γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

    «Δεν είναι απαίτηση της ομοσπονδιακής (γερμανικής) κυβέρνησης να μην υπάρξει κούρεμα, αλλά κατά την άποψή μας αυτό δεν είναι νομικά δυνατό στην Ευρωζώνη», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, και τους επικεφαλής άλλων διεθνών οικονομικών Οργανισμών.

    «Η γερμανική θέση είναι να συμμετέχει το ΔΝΤ σε μία συμφωνία,θέλουμε γρήγορη ολοκλήρωση των συζητήσεων», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ.

    [05] Άνοιξε το Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

    Άνοιξε χθες βράδυ η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

    [06] Θ. Δρίτσας: Αποσυμφόρηση του λιμανιού έως το Πάσχα

    Ευρεία σύσκεψη, με στόχο να βελτιωθεί η διαδικασία ενημέρωσης στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να πειστούν και να μπορέσουν να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, πραγματοποιήθηκε χθες στο υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Σταμάτιος Ράπτης, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλειος Παπαδόπουλος, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, Άμυνας Γιάννης Ταφύλης, εκπρόσωποι της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Πειραιά και μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

    Ο κ.Δρίτσας είπε ότι εκπρόσωποι των μεταναστών εξέφρασαν τη θέληση οι άνθρωποι που βρίσκονται και διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά να πάνε σε ποιο οργανωμένες δομές φιλοξενίας, ενώ εκτίμησε ότι η αποσυμφόρηση του λιμανιού θα έχει ολοκληρωθεί έως το Πάσχα στο μεγαλύτερο βαθμό και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται το λιμάνι να γίνει μόνιμη δομή φιλοξενίας.

    Στόχος μας είπε είναι να κλείσει πρώτα ο επιβατικός σταθμός στην πύλη Ε-3 και σιγά σιγά όλοι οι υπόλοιποι επιβατικοί σταθμοί στους οποίους φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες.

    Ο υπουργός κληθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσει τη διανομή φυλλαδίου σε τρεις γλώσσες που έγινε σήμερα από αλληλέγγυους σε μετανάστες και πρόσφυγες στην πύλη Ε-3 είπε ότι δεν έχει δει ακόμα το συγκεκριμένο έγγραφο, ωστόσο εκτίμησε ότι πιθανόν είναι μία πολιτική κίνηση από κάποιους που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα. Ανέφερε πάντως ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εθελοντών που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά προτρέπουν τους μετανάστες και πρόσφυγες να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές.

    [07] Αχμέτ Νταβούτογλου: «78 Σύροι πρόσφυγες εστάλησαν στη Γερμανία»

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε χθες ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου ότι 78 Σύροι πρόσφυγες εστάλησαν στη Γερμανία στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

    Δύο Σύροι περιλαμβάνονται στους δεκάδες πακιστανούς κυρίως μετανάστες που επαναπροωθήθηκαν χθες από τη Λέσβο στην τουρκική πόλη Δικέλι, σύμφωνα με τον Νταβούτογλου.

    Νωρίτερα, κυβερνητικός αξιωματούχος στην Άγκυρα δήλωσε ότι η Τουρκία θα δεχθεί αύριο στο έδαφός της 200 «παράτυπους» μετανάστες από τα ελληνικά νησιά.

    Στην Ολλανδία οι πρώτοι Σύροι από την Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ- Άγκυρας

    Τριάντα ένας Σύροι πρόσφυγες έφθασαν σήμερα στην Ολλανδία προερχόμενοι από την Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το υπουργείο Δικαιοσύνης, που διαχειρίζεται τη διεκπεραίωση των θεμάτων πολιτικής ασύλου.

    «Έφθασαν το πρωί αεροπορικώς» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, η Γιάνετ Τάκενς:

    «Οδηγήθηκαν σε ένα κέντρο υποδοχής για αιτούντες άσυλο, απ'όπου αναμένεται να μεταφερθούν προς τους χώρους φιλοξενίας τους.»

    Πρόκειται για 31 ανθρώπους, που προέρχονται από πολλούς καταυλισμούς προσφύγων στην Τουρκία, πρόσθεσε η ίδια, ωστόσο αρνήθηκε να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες προκειμένου να προστατεύσει την προσωπική ζωή των προσφύγων.

    «Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι πρόκειται για ευάλωτους ανθρώπους, ιδίως λόγω των προβλημάτων υγείας» που αντιμετωπίζουν, πρόσθεσε η Τάκενς, ενώ δήλωσε άγνοια στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν νέες αφίξεις προσφύγων σε βραχυπρόθεσμο διάστημα.

    [08] Εβ. Νοβότνι: Το ΔΝΤ δεν είναι πλέον αναγκαίο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας

    Αρνητικός στην συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα εμφανίζεται ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, λέγοντας ότι το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας πρέπει να το χειριστούν μόνοι τους οι Ευρωπαίοι. Η δήλωση του Αυστριακού Κεντρικού τραπεζίτη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την θέση που εξέφρασε χθες ο διοικητής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν ο οποίος είπε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένα απαραίτητο κομμάτι των προγραμμάτων διάσωσης.

    Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Die Presse ο κ. Νοβότνι κλήθηκε να σχολιάσει την αντιπαράθεση για τις συνομιλίες του Πολ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέσκου που διέρρευσαν τα Wikileaks. Ο πρόεδρος της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο αμφισβητώντας μάλιστα και την γνησιότητα της συνομιλίας.

    Ωστόσο έσπευσε να αναφερθεί στις εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα δηλώνοντας ότι «το ΔΝΤ δεν είναι πλέον απαραίτητο για την σταθεροποίηση της Ελληνικής οικονομίας.» Ο κ. Νοβότνι είπε ακόμη ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορούν να το λύσουν μόνοι τους οι Ευρωπαίοι και αναφερόμενος στο χρέος είπε ότι το κούρεμα δεν θα προσφέρει περισσότερα στην χώρα. «Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο» είπε ο αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης και σχολίασε ότι οι τελευταίες εξελίξεις αντίκεινται σε μια θετική εξέλιξη για την Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 April 2016 - 22:32:28 UTC