Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η αξιολόγηση δεν μπορεί να κλείσει με μέτρα που θα φορτώνουν την κοινωνία με δυσανάλογα βάρη»
  • [02] «Μικρό παράδεισο» χαρακτηρίζουν πρόσφυγες το Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας στην Ημαθία
  • [03] Το Ισλαμικό Κράτος "εξαπλώνεται σαν καρκίνος" προειδοποίησε ο Μπαν Γκι Μουν
  • [04] Ζαν Μαρκ Ερό: Η λύση του Κυπριακού θα είναι ιστορικής σημασίας μήνυμα για την Ευρώπη
  • [05] «Ερχόμαστε στην Ελλάδα με συμβολικό και λειτουργικό μήνυμα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o Σάντρο Γκότζι
  • [06] Στο Πεκίνο τον Ιούνιο ο Αλ. Τσίπρας έπειτα από πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του
  • [07] Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που λήστευε οδηγούς αυτοκινήτων και πρατήρια υγρών καυσίμων
  • [08] Μπεργκ: «Θέλουμε την πρώτη θέση στα play offs»
  • [09] Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Opel
  • [10] Με Λυμπανοβνό αντί Κοσμίδη στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο
  • [11] Ανταλλαγή «πυρών» ΕΠΟ και Υπουργείου με μπαράζ ανακοινώσεων
  • [12] Το όνειρο του ΝΒΑ «κολλάει» την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Ουίλιαμς

  • [01] «Η αξιολόγηση δεν μπορεί να κλείσει με μέτρα που θα φορτώνουν την κοινωνία με δυσανάλογα βάρη»

    Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι η αξιολόγηση δεν μπορεί να κλείσει με μέτρα τα οποία θα ακυρώσουν τις δυνατότητες της οικονομίας και με μέτρα με τα οποία η κοινωνία θα επωμιστεί δυσανάλογα βάρη, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Star.

    Η κ. Σβίγκου δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν δύσκολα μέτρα, όπως αυτά της έμμεσης φορολογίας, επισήμανε όμως ότι με τη συμφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα που είχε κάνει η ΝΔ, θα είχαμε περισσότερα μέτρα ύψους 20 δισ.

    «Εγώ δεν μπορώ να μπω στη λογική ότι εμείς έχουμε καλύτερο μνημόνιο από το δικό σας. Αλλά πρέπει να δούμε ποια πράγματα απερρίφθησαν, όπως και στις ιδιωτικοποιήσεις όπου η ΝΔ είχε δεσμευτεί για 23 ιδιωτικοποιήσεις. Όχι για 9 που έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν εξαιτίας της συμφωνίας, η οποία υπογράφτηκε τον Ιούλιο», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πάντως ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτελούν πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις η κυβέρνηση προσπαθεί να διασφαλίσει και το δημόσιο συμφέρον αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις.

    Αναφερόμενη στην πορεία των διαπραγματεύσεων, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «αυτό που διαφαίνεται και με βάση και τις δηλώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς είναι ότι είμαστε στη φάση ολοκλήρωσης μιας πολύ δύσκολης αξιολόγησης». Η κ. Σβίγκου είπε ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι η πλήρης προστασία των κύριων συντάξεων και προσέθεσε ότι παράλογες απαιτήσεις που θέτει το ΔΝΤ δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την κυβέρνηση. «Δεν γίνεται αυτά που απερρίφθησαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, πράγματα που είχε δεχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά, να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε και χαρακτήρισε θετικό ότι αυτή τη στιγμή μπαίνουν στο «ψυγείο» τα σχέδια από την πλευρά των ακραίων κύκλων του ΔΝΤ για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

    [02] «Μικρό παράδεισο» χαρακτηρίζουν πρόσφυγες το Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας στην Ημαθία

    «Στα μάτια μου, το κέντρο στη Βέροια είναι ένας μικρός παράδεισος σε σχέση με την Ειδομένη» λέει ο Ουάλαα Ζμπάρα, ένας από τους περίπου 400 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων (πρώην στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου»), στην Ημαθία.

    «Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη κι επικίνδυνη στην Ειδομένη κι όταν φτάσαμε εδώ χαρήκαμε γιατί για πρώτη φορά μπήκαμε σε κτίριο. Εκεί, οι σκηνές μάς δημιουργούσαν πολλά προβλήματα, τόσο με τη βροχή όσο και με την πολλή ζέστη» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 24χρονος Σύρος.

    Στο Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας της Ημαθίας, σε ένα καταπράσινο τοπίο πλάι στο φράγμα του Αλιάκμονα, οι περίπου 400 πρόσφυγες ζουν σε κτίσματα (και όχι σε υπαίθριους μη στεγασμένους χώρους) και από χθες, με μέριμνα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι χώροι εξοπλίστηκαν με κρεβάτια (κουκέτες), στη μεταφορά των οποίων έσπευσαν να βοηθήσουν με χαρά και οι ίδιοι.

    Καθημερινά λειτουργεί ιατρείο με στρατιωτικό γιατρό, αλλά και εθελοντές γιατρούς, ενώ τα περιστατικά που χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης διακομίζονται, με το ΕΚΑΒ, στα νοσοκομεία της Βέροιας και της Έδεσσας.

    Την ευθύνη για τη σίτιση έχει ο στρατός, ενώ πολύτιμη είναι η βοήθεια του δικτύου αλληλεγγύης εθελοντών της Βέροιας, οι οποίοι έχουν καθημερινή πολύωρη παρουσία και καλύπτουν -μεταξύ άλλων- γενικές ανάγκες (είδη προσωπικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης) αλλά και κάποιες ιδιαίτερες ανάγκες των βρεφών (παιδικά γάλατα και τροφές, μπιμπερό, καρότσια, βραστήρες νερού κ.ά.).

    «Οι άνθρωποι εδώ μας βοηθούν πολύ. Από τη Βέροια, τη Βεργίνα αλλά κι απ' αυτό το χωριό (Αγία Βαρβάρα) έρχονται κάθε μέρα, μας ρωτούν πώς είμαστε και τι χρειαζόμαστε» λέει ο Ουάλαα, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή των ντόπιων.

    Στα 24 του χρόνια, ο νεαρός Σύρος ξεκίνησε το ταξίδι του με προορισμό «μια ασφαλή χώρα», όπως λέει, και παρ' όλο που είναι πολύ ευχαριστημένος για το γεγονός ότι κατόρθωσε να φτάσει σώος στην Ελλάδα, «που βοηθάει τους πρόσφυγες», θα ήθελε το καλύτερο για τον εαυτό του. «Το καλύτερο αυτή τη στιγμή για τους πρόσφυγες είναι η Γερμανία. Τις καλύτερες συνθήκες έχει βέβαια η Σουηδία, αλλά η χώρα αυτή έχει κλείσει για εμάς» επισημαίνει.

    Ικανοποιημένη από τη νέα της ζωή στο κέντρο της Βέροιας, δηλώνει και η Μανάρ Μοχάμεντ, από τη Ράκα της Συρίας. «Εδώ οι συνθήκες είναι καλές και τα παιδιά παίζουν όλη μέρα, είναι χαρούμενα» λέει. Ωστόσο, το φαγητό δεν της αρέσει και όπως προσθέτει:«δεν υπάρχει ζεστό νερό για μπάνιο και δυσκολεύει την καθημερινότητά μας».

    Η έλλειψη ζεστού νερού και wifi, για να μπορούν να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους στην πατρίδα τους ή αλλού, καθώς και το φαγητό φαίνεται πως είναι τα βασικά προβλήματα για τους πρόσφυγες στο κέντρο της Ημαθίας. «Σε αρκετούς δεν αρέσει το φαγητό, ενώ άλλοι θα ήθελαν περισσότερο» εξηγεί εθελοντής.

    Άλλοι πάλι, όπως η 24χρονη Χανά, από το Χαλέπι της Συρίας, αν και είναι ευχαριστημένη από τις συνθήκες της νέας της ζωής στο κέντρο της Ημαθίας, σε σύγκριση με την Ειδομένη, θέλει να μάθει πώς μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι της. Ταξιδεύει μόνη, με τα τέσσερα παιδιά της και το μόνο που ονειρεύεται είναι να φτάσει γρήγορα στον σύζυγό της, στη Γερμανία. «Εδώ είναι ήσυχα και τα παιδιά μπορούν να παίζουν ανέμελα. Δεν έχω παράπονο, αλλά θα ήθελα να ξέρω πότε θα μπορέσω να πάω στη Γερμανία» λέει η νεαρή, την ώρα που ο δίχρονος γιος της κάθεται στην πλαστική καρέκλα του ...υπαίθριου κομμωτηρίου του κέντρου και ανακατεύει τα μαλλιά του σαν να προσπαθεί να ξεφύγει από το ψαλίδι του κουρέα.

    Τα παιδιά, όπως και στην Ειδομένη, κλέβουν την παράσταση και στο κέντρο της Ημαθίας. Και είναι και εδώ πολλά, καθώς από τους 400 φιλοξενούμενους στο κέντρο, περίπου 160 είναι παιδιά και βρέφη. Μάλιστα, σύμφωνα με εθελοντή, περί τα 40 είναι γεννημένα μεταξύ 2014-2016.

    Κι επειδή τα παιδικά χαμόγελα είναι η βασική έγνοια όλων όσοι ασχολούνται με το δαιδαλώδες Προσφυγικό, οι αλληλέγγυοι εθελοντές της Βέροιας έχουν φροντίσει ώστε με δράσεις και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία ευελπιστούν να αυξήσουν το επόμενο διάστημα, να τους προσφέρουν στιγμές ξεγνοιασιάς.

    Μία εκ των εθελοντών, μάλιστα, συνταξιούχος δασκάλα η ίδια, έχει οργανώσει ένα είδος υπαίθριου σχολείου, όπου με τη βοήθεια μιας Σύριας νηπιαγωγού, της Λίνας, προσπαθεί να μάθει στα μικρά προσφυγόπουλα βασικές λέξεις κι εκφράσεις στα ελληνικά.

    Μπορεί η υποδοχή των προσφύγων στη Βέροια να ήταν επεισοδιακή, ωστόσο, το καθημερινό «παρών» δεκάδων εθελοντών στο Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας δείχνει, όπως λένε οι ίδιοι, το αληθινό πρόσωπο της περιοχής, αυτό του πολιτισμού και της αλληλεγγύης.

    Εκατοντάδες πολίτες της Βέροιας, με την προσφορά τους είτε σε είδη πρώτης ανάγκης, είτε με χορηγίες, είτε με την προσφορά εθελοντικής εργασίας έχουν στείλει μήνυμα ανθρωπιάς, επισημαίνουν οι εθελοντές.

    Την ίδια ώρα, ένας κάτοικος Βέροιας, κρατώντας μια μικρή προσφυγοπούλα από το χέρι, περπατάει ανάμεσα στα κτίρια, και πολλοί είναι αυτοί που τον γνωρίζουν με το μικρό του όνομα (είναι ο κύριος Ευάγγελος, εξηγεί νεαρή πρόσφυγας). Από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας του κέντρου βρέθηκε πλάι στους πρόσφυγες. «Βλέποντας τις εικόνες των προσφύγων, είπα να βοηθήσω, όπως μπορώ. Έρχομαι στο κέντρο, παίρνω δυο-τρία άτομα μαζί μου στο σπίτι, κάνουν μπάνιο, τους προσφέρουμε ένα πιάτο ζεστό φαγητό και μετά τους φέρνω και πάλι πίσω» λέει, στέλνοντας κι αυτός, με τον δικό του τρόπο, το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

    [03] Το Ισλαμικό Κράτος "εξαπλώνεται σαν καρκίνος" προειδοποίησε ο Μπαν Γκι Μουν

    H τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις «εξαπλώνονται σαν ένας καρκίνος» παντού σε ολόκληρο τον κόσμο, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν, απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα να λάβει προληπτικά μέτρα και οι χώρες να συνεργαστούν περισσότερο για να πολεμήσουν τη «μάστιγα» της τρομοκρατίας.

    «Το ISIL (σ.σ αγγλικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και όλοι οι άλλοι εξτρεμιστές εξαπλώνονται αυτή τη στιγμή σαν ένας καρκίνος παντού σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σε δημοσιογράφους, με την ευκαιρία μιας διεθνούς συνόδου στη Γενεύη για την πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού.

    Όμως, όπως τόνισε ο ίδιος, «πρέπει να θέσουμε το ζήτημα της πρόληψης σε πρώτο πλάνο στις προσπάθειες μας. Διαθέτουμε αποδείξεις που δείχνουν ότι η αντεπίθεση στον τομέα της ασφάλειας και σε στρατιωτικό επίπεδο δεν μπορεί από μόνη της να καταπολεμήσει αυτή τη μάστιγα».

    Κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου, όπου συμμετέχουν περίπου 30 υπουργοί και υφυπουργοί, ο Μπαν Γκι Μουν απηύθυνε έκκληση στα κράτη να εφαρμόσουν εθνικές πολιτικές που θα βασίζονται στις 70 συστάσεις του σχεδίου δράσης εναντίον της εξτρεμιστικής βίας, που παρουσίασε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών τον Ιανουάριο.

    Ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού πρόσθεσε ότι θα υλοποιήσει «μια σειρά δράσεις σε ανώτερο επίπεδο κινητοποιώντας όλο το σύστημα των ΗΕ» ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι «προσπάθειες» που ζητούνται από το σχέδιο δράσης απευθύνοντας έκκληση στα Κράτη μέλη για «μία αυξημένη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο».

    [04] Ζαν Μαρκ Ερό: Η λύση του Κυπριακού θα είναι ιστορικής σημασίας μήνυμα για την Ευρώπη

    «Η επανένωση της Κύπρου είναι ένα μήνυμα ελπίδας... και εφόσον επιτευχθεί, θα είναι ιστορικό γεγονός για την Ευρώπη, για την ευρύτερη περιφέρεια και τον κόσμο», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, σήμερα το πρωί στο Παρίσι.

    Νωρίτερα, οι δύο υπουργοί, παρακάθισαν σε πρόγευμα εργασίας, κατά το οποίο συζήτησαν για την εξέλιξη των διμερών σχέσεων, αλλά και για τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας, όπως το προσφυγικό, τη συριακή κρίση, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, καθώς και την εξέλιξη των ενδοκοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό.

    «Εφόσον υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες, η Κύπρος θα δείξει στον κόσμο ότι μια χώρα είναι ικανή, ειρηνικά μέσω της διαπραγμάτευσης, να δώσει λύση σ' ένα πρόβλημα που υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια», υπογράμμισε ο Ζ.Μ. Ερό και προσέθεσε: «Είναι σημαντικό, σε μια δύσκολη περίοδο σαν την τωρινή, να δίνονται τέτοια σημεία ελπίδας στους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι φαίνεται να έχουν αμφιβολίες για το μέλλον της Ευρώπης. Αυτό που γίνεται στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο».

    Απευθυνόμενος προς τον Κύπριο ομόλογό του τόνισε: «Αγαπητέ Γιάννη, έχετε την πλήρη υποστήριξή μου και την ισχυρή υποστήριξη της Γαλλίας, για μια λύση που να συνάδει με τις ευρωπαϊκές αρχές και συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

    Από την πλευρά του, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για «τις ειλικρινείς και υποσχόμενες ενδοκοινοτικές προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόοδο των συνομιλιών των δύο πλευρών με στόχο την επανένωση.

    [05] «Ερχόμαστε στην Ελλάδα με συμβολικό και λειτουργικό μήνυμα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o Σάντρο Γκότζι

    Στη σημερινή επίσκεψη του στην Ελλάδα, μαζί με πέντες Ευρωπαίους ομολόγους του αναφέρθηκε ο Ιταλός υφυπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Σάντρο Γκότζι, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Οι προτεραιότητες είναι να δούμε πως η συμφωνία ΕΕ Τουρκίας αλλά και η απόφαση για στήριξη της Ελλάδας για το προσφυγικό -προς το κοινό μας συμφέρον- άρχισαν να εφαρμόζονται. Θέλουμε να καταλάβουμε, με τις συναντήσεις μας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, πώς προχωρεί η όλη εφαρμογή και αν χρειάζεται επιπλέον στήριξη και δράση και σε ποιους τομείς», τόνισε ο Σάντρο Γκότζι.

    «Είμαι πεπεισμένος, άλλωστε, ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης είναι κοινά, άρα πρόκειται και για δικά μου σύνορα. Κατά συνέπεια, πρέπει να αποδείξουμε κοινή ενδιαφέρον, αλλά και αλληλεγγύη. Η επίσκεψη αυτή, πέντε υπουργών ευρωπαϊκών θεμάτων (Γαλλίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Σλοβακίας και Μάλτας ?σ.σ. στην αντιπροσωπεία συμμετέχει επίσης και ο Μπερτ Κούντερς, υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ) έχει, συγχρόνως, λειτουργική και συμβολική σημασία, για μια Ευρώπη, η οποία επιτέλους αντιμετωπίζει μαζί, κοινά προβλήματα», προσέθεσε ο στενός αυτός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι.

    Σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης της Βιέννης και τις προβλέψεις της για πιθανή, μεγάλη μεταναστευτική πίεση στα ιταλοαυστριακά σύνορα, ο Σάντρο Γκότζι δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

    «Όλοι θα έπρεπε να δείξουν μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης. Δεν μας προκύπτουν ούτε οι μεγάλοι αριθμοί, αλλά ούτε και η πιθανή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στα σύνορα με την Ιταλία, στις οποίες αναφέρθηκαν μέλη της αυστριακής κυβέρνησης.

    Θεωρούμε ότι πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις που εντείνουν την ανησυχία, ενώ συγχρόνως, πρέπει να επικεντρώσουμε την προσπάθειά μας στα εξωτερικά σύνορα. Η απάντηση στην κρίση, δεν είναι η δημιουργία εσωτερικών συνόρων ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ένωσης, αλλά η καταβολή προσπάθειας για την επιτάχυνση της διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει σε ένα ευρωπαϊκό αστυνομικό σώμα των εξωτερικών συνόρων. Πρέπει να επικεντρωθούμε και στην εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η πολυσύνθετη, όσο και αναγκαία αυτή συμφωνία, να αποδειχθεί αποτελεσματική. Το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης δεν δημιουργείται, σίγουρα, προβάλλοντας -κάθε δυο ημέρες- όλο και νέες απαιτήσεις».

    [06] Στο Πεκίνο τον Ιούνιο ο Αλ. Τσίπρας έπειτα από πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του

    Μέσα στον Ιούνιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να επισκεφθεί το Πεκίνο αποδεχόμενος πρόσκληση από τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ.

    Στο πλαίσιο της υπογραφής συμφωνιών για το λιμάνι του Πειραιά, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δέχθηκε μήνυμα του Κινέζου ομολόγου του, Λι Κετσιάνγκ, με το οποίο υπογραμμίζεται η σημασία των ελληνοκινεζικών σχέσεων και η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Κίνας.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός δέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί το Πεκίνο, την οποία και αποδέχθηκε. Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Πεκίνο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

    [07] Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που λήστευε οδηγούς αυτοκινήτων και πρατήρια υγρών καυσίμων

    Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων, καθώς και σε πρατήρια υγρών καυσίμων, αλλά και περίπτερα, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

    Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, μέσα σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πέντε άτομα, ηλικίας 17, 20, 20 23 και 27 ετών. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο συνεργοί τους ηλικίας 22 και 25 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ' επάγγελμα καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

    Οι δράστες εδώ και τρεις μήνες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με στόχο την διάπραξη ένοπλων ληστειών, μη διστάζοντας να χρησιμοποιούν βία. Τα μέλη της σπείρας, με «ορμητήριο» τον καταυλισμό Ρομά της περιοχής Νέα Ζωή Ασπροπύργου, στον οποίο διαμένουν, εκδήλωναν την εγκληματική τους δράση, πρώτες πρωινές ώρες, σε διάφορες περιοχές γύρω από τον οδικό άξονα της Αττικής Οδού, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση και η διαφυγή τους.

    [08] Μπεργκ: «Θέλουμε την πρώτη θέση στα play offs»

    Υψηλές προσδοκίες έχειο Παναθηναϊκός στα play offs, σύμφωνα με τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός παρέλαβε το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 27ης αγωνιστικής και στο περιθώριο της εκδήλωσης τόνισε ότι η ομάδα του θέλει να πάρει την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει, ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι το 2Χ2 μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

    «Έχουμε υψηλές προσδοκίες. Και εγώ και η ομάδα. Θέλουμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση. Αυτός είναι ο στόχος μας. Πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Τώρα πρέπει να τελειώσουμε καλά τη σεζόν με τα δύο παιχνίδια που απομένουν και να αρχίσουμε καλά στα play offs», τόνισε μεταξύ άλλων.

    [09] Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Opel

    Τα νέα μοντέλα και η διαφορετική προσέγγιση σε θέματα τεχνολογίας είναι οι βασικότεροι παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση των πωλήσεων της Opel, το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της General Motors, είδε τις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων της να αυξάνονται κατά 8%. Αυτή η πρόοδος σημειώθηκε στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2016.

    Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι η Opel πούλησε πάνω από 300.000 αυτοκίνητα διάφορων τύπων, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση της από το 2011.

    Ειδικότερα, η εταιρεία πούλησε περίπου 303.000 οχήματα σε όλη την Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο, αύξηση σχεδόν 24.000 οχημάτων ή 8% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2015. Κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 300.000 νέων οχημάτων για πρώτη φορά μέσα σε μία πενταετία χάρη στη επιτυχημένη, συνεχιζόμενη προϊοντική της επέλαση.

    Ξεπέρασε το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς, που περιορίστηκε σε αύξηση 5% από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο. Το μερίδιο αγοράς της Opel αυξήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες, στο 6%. Η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία και το Βέλγιο αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα της συνεχιζόμενης ανοδικής πορείας της Opel. Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν σε 17 αγορές, και το μερίδιό της αντίστοιχα σε 15 αγορές. Η ανάπτυξη στην Ισπανία ήταν σημαντική αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στην αγορά επιβατικών οχημάτων το πρώτο τρίμηνο.

    Το νέο Opel Astra υπήρξε βασικός συντελεστής της πρόσφατης επιτυχίας της Opel. Η πεντάθυρη έκδοση πουλήθηκε σε 37.000 μονάδες το πρώτο τρίμηνο ? αύξηση περίπου 40% συγκριτικά με τον προκάτοχό του πέρσι. Έχει ήδη λάβει περίπου 150.000 παραγγελίες για το Astra σε όλη την Ευρώπη.

    Στην Ελλάδα, το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Opel βελτίωσε ελαφρώς το μερίδιο της στις πωλήσεις προς ιδιώτες στο 9,3%.

    Σπύρος Ρέκκας

    [10] Με Λυμπανοβνό αντί Κοσμίδη στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο

    Με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής θα αγωνιστεί η ελληνική ομάδα της ενόργανης γυμναστικής στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 18 Απριλίου. Εκεί η Ελλάδα θα προσπαθήσει να κερδίσει άλλα δύο «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα στους άνδρες και ένα στις γυναίκες, μόνο που στη θέση του Λευτέρη Κοσμίδη, ο οποίος προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και κρίνεται ανέτοιμος, θα αγωνιστεί ο έμπειρος Χρήστος Λυμπανοβνός.

    Στην κατηγορία των ανδρών θα διεκδικήσουν την πρόκριση μέσω του σύνθετου ατομικού ο Βλάσης Μάρας και ο Χρήστος Λυμπανοβνός, ενώ στην κατηγορία γυναικών η Βασιλική Μιλλούση και η Αργυρώ Αφράτη. Στο προ-ολυμπιακό τουρνουά έχει προσκληθεί να συμμετάσχει, εκτός συναγωνισμού, και ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος ήδη έχει προκριθεί.

    [11] Ανταλλαγή «πυρών» ΕΠΟ και Υπουργείου με μπαράζ ανακοινώσεων

    Με μπαράζ ανακοινώσεων συνεχίστηκε η «ανταλλαγή πυρών» ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία με ανακοίνωσή της προχώρησε σε μετωπική επίθεση κατά του υφυπουργού, προσθέτοντας στο τέλος ότι «το έργο αυτό δυστυχώς τελειώνει με την καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου».

    Από τη δική του μεριά το υφυπουργείο Αθλητισμού με ανακοίνωση του χαρακτήρισε «ψευδείς και συκοφαντικές» τις αναφορές του προέδρου της ΕΠΟ για επισκέψεις κλιμακίων κρατικών υπηρεσιών στην ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ώστε να ασκήσουν πίεση στα μέλη της. Μάλιστα τονίζεται ότι στόχος της αναφοράς αυτής από τον κ. Γκιρτζίκη, είναι να αποτρέψει ενδεχόμενους μελλοντικούς ελέγχους της Πολιτείας στην ΕΠΟ.

    Για τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, που αναμένονται ραγδαίες, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την Τρίτη 12 Απριλίου (12:00), με μοναδικό θέμα συζήτησης τον αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από το διεθνές στερέωμα. Στο Δ.Σ. θα παραστεί και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

    [12] Το όνειρο του ΝΒΑ «κολλάει» την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Ουίλιαμς

    Με μεγάλο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων τον όρο για αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που υπάρξει σοβαρή πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των «πράσινων» με την πλευρά του Έλιοτ Ουίλιαμς. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας «παλεύουν» εδώ και μέρες να «δέσουν» μέχρι το 2017 τον Αμερικανό, ο οποίος κατάφερε από την ημέρα της έλευσης του στον σύλλογο να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα του τριφυλλιού και να βάλει ψηλά τον πήχη, αλλά οριστική συμφωνία δεν υπάρχει ακόμα.

    Η «πράσινη» διοίκηση έχει καταφέρει, πάντως, να τα βρει με τον Ουίλιαμς στο οικονομικό. Η πλευρά του Αμερικανού είχε ζητήσει 2 εκατομμύρια τον χρόνο από τους «πράσινους», οι οποίοι του προσέφεραν αρχικά 1,5εκ., αλλά τελικά βρέθηκε η «χρυσή τομή» μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Ουίλιαμς να έχει σε περίπτωση παραμονής ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 April 2016 - 14:32:27 UTC