Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικουμενική ή σύντομα εκλογές, προέβλεψε ο Β. Λεβέντης
  • [02] Τα δημοσιονομικά στη συνάντηση των Ε. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη με τους θεσμούς
  • [03] Με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε η πορεία Πάτρας - Αθήνας κατά της ανεργίας
  • [04] Το υπουργείο Πολιτισμού για την ευρωπαϊκή διάκριση που απέσπασε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας

  • [01] Οικουμενική ή σύντομα εκλογές, προέβλεψε ο Β. Λεβέντης

    Την εκτίμησή του ότι σε ένα με ενάμιση μήνα θα έχουμε οικουμενική κυβέρνηση ή θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές τον Ιούλιο ή το αργότερο το Σεπτέμβριο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, από το Πάπαρι Αρκαδίας, όπου παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις, για την συγκρότηση του πρώτου στρατοπέδου των επαναστατημένων ελλήνων.

    Ανέφερε μάλιστα, ότι σε λίγες ημέρες θα έχουμε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκεί «θα τα ψάλλει σκληρά σε όλους», γιατί «κοιτάνε μόνο λογιστικά να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των ευρωπαίων».

    Ο κ. Λεβέντης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι οι στιγμές είναι δύσκολες για την χώρα και «μπορεί τώρα να μην είναι οι στρατοί των Τούρκων που μας επιτίθενται, αλλά είναι τα δικά μας λάθη που πτωχεύσαμε. Οι κυβερνήσεις του παρελθόντος πτώχευσαν την Ελλάδα και δεν λένε την αλήθεια ακόμα στο κόσμο, παρά ο ένας ρίχνει τα βάρη στον άλλο».

    Πρόσθεσε ότι, «το ζήτημα είναι να ξεπεράσουμε εγωισμούς και να ενωθούμε σαν λαός και χάρηκα που έστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προ ημερών και έμαθα σήμερα, ότι θα γίνει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκεί θα τους τα ψάλλω πολύ σκληρά όλων, γιατί πάνε να κόψουν συντάξεις, μισθούς και δεν παίρνουν για την ανεργία κανένα μέτρο. Κοιτάνε μόνο λογιστικά να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των ευρωπαίων, χωρίς καθόλου μίγμα ανάπτυξης εις όλα όσα συμβαίνουν, δηλαδή πάλι σε λίγους μήνες θα θέλουμε νέα δάνεια και νέα μνημόνια. Επιτέλους θέλουμε ένα τέλος σ' αυτόν τον εφιάλτη και αυτό θα προσπαθήσω για την μνήμη του Κολοκοτρώνη».

    [02] Τα δημοσιονομικά στη συνάντηση των Ε. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη με τους θεσμούς

    Τα δημοσιονομικά μεγέθη συζητούνται τώρα στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως ανέφεραν παράγοντες του οικονομικού επιτελείου.

    Θα ακολουθήσουν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

    Στη συνέχεια, θα συζητηθούν τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

    [03] Με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε η πορεία Πάτρας - Αθήνας κατά της ανεργίας

    "Πάτρα - Αθήνα είναι μόνο η αρχή". Αυτό φώναξαν οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι της πλατείας Συντάγματος, που έφτασαν από νωρίς το απόγευμα στην Αθήνα έπειτα από οκτώ ημέρες και 220 χιλιόμετρα περπάτημα.

    Αίτημά τους να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία, δήμους, σχολεία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης «ολοκληρώθηκε σήμερα μια μορφή αγώνα, μια απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας να κάνουμε πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα για το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, το θέμα της ανεργίας. Θέλουμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων. Δεν τερματίσαμε όμως εδώ, διότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» είπε και τόνισε ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για επερχόμενες απεργίες έως ότου «υλοποιηθούν αυτά που ζητάμε. Παραδώσαμε στην αντιπρόεδρο της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας με την απαίτηση να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους, στην υγεία, την παιδεία και σε όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και να ληφθούν μέτρα που θα προστατεύουν τους εργαζομένους».

    Ο κ. Πελετίδης επεσήμανε ότι «μόνο το ΚΚΕ έχει αποδεχτεί τις θέσεις μας και τις καταθέτει ως πρόταση στο Κοινοβούλιο για να γίνει νόμος», ενώ στην ομιλία του ξεκαθάρισε πολλές φορές ότι «περπατήσαμε τόσα χιλιόμετρα για να ακουστεί η φωνή της νεολαίας. Αποδείξαμε ότι η Πάτρα μπήκε μπροστά γιατί αυτή η κινητοποίηση δεν την αγκάλιασε μόνο τους πολίτες της Πάτρας, αλλά όλους τους Έλληνες. Από όπου περάσαμε η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια. Είναι δεκάδες τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς που ενώθηκαν μαζί μας. Μας δεσμεύει αυτή η ανταπόκριση. Οι άνεργοι δεν χρειάζονται αισθήματα συμπάθειας, αλλά έργα. Δεν θεωρούμε λύση προγράμματα του ΟΑΕΔ ή τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας» συμπλήρωσε θίγοντας το ζήτημα της ανεργίας.

    Στην συγκέντρωση παρών ήταν κι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συνοδευόταν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, και υπογράμμισε ότι «αυτή η συγκέντρωση εδώ στο Σύνταγμα δεν είναι το τέλος της μεγάλης πορείας που είχε αρχή την Πάτρα. Είναι το ξεκίνημα νέων μεγάλων δυναμικών αγώνων από δω και μπρος ενάντια στην ανεργία για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για δουλειά με δικαιώματα για προστασία των ανέργων, για ανατροπή συνολικά όλης της αντιλαϊκής πολιτικής».

    Περισσότερο αποφασισμένοι παρά κουρασμένοι δήλωναν οι περισσότεροι διαδηλωτές που η πορεία των 220 χιλιομέτρων τους πείσμωσε, όπως έλεγαν.

    [04] Το υπουργείο Πολιτισμού για την ευρωπαϊκή διάκριση που απέσπασε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας

    Τους συντελεστές για τη σημαντική διάκριση που απέσπασε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας στην Αρκαδία στο San Sebasti?n / Donostia της Ισπανίας, συγχαίρει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «το Σάββατο 9 Απριλίου, η Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum στο San Sebasti?n / Donostia της Ισπανίας, βράβευσε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας στην Αρκαδία ?με την ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα'».

    Στο κείμενο της βράβευσης αναφέρεται: «Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από το Μουσείο, το οποίο προβάλλει ως κεντρική ιδέα τη γένεση και εξέλιξη της Πόλεως (πόλις - κράτος), εξερευνώντας τη σημασία της Τεγέας και του εξέχοντος Αρχαιολογικού χώρου του ιερού της Αλέας Αθηνάς. Το Μουσείο, στην καρδιά της αρχαίας Αρκαδίας, μυεί τον επισκέπτη στο επίκεντρο της μουσειολογικής του προσέγγισης, ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες υψηλής αισθητικής. Εισάγει με αυτόν τον τρόπο μια συνεκτική ερμηνευτική στρατηγική. Η δε αφήγηση χαρακτηρίζεται από τη σαφήνεια της δομής της».

    Το βραβείο παρέλαβαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδιας, Δρ. 'Αννα Βασιλική Καραπαναγιώτου - Οικονομοπούλου και ο υπεύθυνος αρχαιολόγος του έργου της Επανέκθεσης, Γρηγόρης Θ. Γρηγορακάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 April 2016 - 20:32:22 UTC