Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αμέσως μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ»
  • [02] Π. Μοσκοβισί: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης κοντά στο Πάσχα
  • [03] Αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του ελληνικού χρέους για προσέλκυση επενδύσεων
  • [04] Συμφωνία με τους θεσμούς για τα ενεργειακά
  • [05] Στους 53.381 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα
  • [06] Μ. Σουλτς στη FAZ: Κίνδυνος κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • [07] Τουρκία: Ένας νεκρός και 47 τραυματίες από έκρηξη στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ
  • [08] Σε θέση άμυνας ο Ντόναλντ Τραμπ
  • [09] Λύσεις για την πτώση των γεωργικών τιμών και το ρωσικό εμπάργκο συζητούν οι ευρωβουλευτές με τον Επίτροπο Χόγκαν
  • [10] Εσωτερική συνοχή και αλληλεγγύη των Ευρωπαίων είναι η απάντηση στους τρομοκράτες, δήλωσε ο Μ. Σουλτς
  • [11] Πρακτική Άσκηση στο ΕΚ: οι αιτήσεις λήγουν στις 15 Μαΐου
  • [12] Επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στον γνωστό νεοελληνιστή Μάριο Βίττι
  • [13] Comicdom Con Athens 2016: ΄Ενα τριήμερο αφιερωμένο στην 'Ενατη Τέχνη, στους δρόμους της Αθήνας
  • [14] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτίθεται στη φορολογική αδιαφάνεια
  • [15] Μικρομεσαίο όχημα με ισχυρό βενζινοκινητήρα 1.4
  • [16] «Τέλος» από τη Μίλαν ο Μιχάιλοβιτς, αναλαμβάνει ο Μπρόκι
  • [17] ΝΒΑ: Εξαιρετικός ο Κουφός
  • [18] Ο Λιονέλ Μέσι πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο
  • [19] Έως το 2020 στην Μπενφίκα ο Μήτρογλου

  • [01] «Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αμέσως μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ»

    Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αμέσως μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό καθώς η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει πλήρεις προτάσεις που καλύπτουν το στόχο της συμφωνίας του Ιουλίου, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνία του Ιουλίου και πως το ίδιο οφείλουν να κάνουν όσοι εμπλέκονται στη συμφωνία.

    Μίλησε για σενάρια εσκεμμένης κωλυσιεργίας στο κλείσιμο της αξιολόγησης που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, τα οποία η διευθύντρια του ΔΝΤ χαρακτήρισε ανοησίες και τάχθηκε υπέρ της γρήγορης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, κάτι που, όπως παρατήρησε η κ. Γεροβασίλη, δεν έχει επαληθευτεί. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα, είπε.

    Αναφορικά με την τακτική της ΝΔ για μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης στα δικαστήρια, όπως είπε, τόνισε, ότι αντικατοπτρίζει την αντίληψη της ΝΔ για τον δημόσιο διάλογο. Είπε ότι η κυβέρνηση ζητά απαντήσεις και η ΝΔ απαντά με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις. Οφείλονται αυτές οι απαντήσεις δημοσίως στον ελληνικό λαό, τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν ζητήθηκαν από κάποιον προσωπικά.

    Έως την Παρασκευή θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, ανακοίνωσε.

    [02] Π. Μοσκοβισί: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης κοντά στο Πάσχα

    «Αναπόφευκτη η σύνδεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, με την δέσμευση μας για το χρέος» είπε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο όσον αφορά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

    «Με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις. Αλλά το να ζητάμε περισσότερα από την Ελλάδα, θα έκανε ζημιά στην ανάπτυξη τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος για να συμπληρώσει ότι στόχος είναι η συμφωνία, να επιτευχθεί πριν την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ ή ως το τέλος της εβδομάδας. «Η ολοκλήρωση να γίνει γύρω από το Πάσχα» είπε ο κ. Μοσκοβισί.

    [03] Αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του ελληνικού χρέους για προσέλκυση επενδύσεων

    Ο διευθυντής Ερευνών του έγκριτου «Γερμανικού Iνστιτούτου Οικονομίας» (DIW) Αλέξανδρος Κρητικός δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα S?ddeutsche Zeitung ότι απουσιάζουν κάθε είδους κίνητρα για τους επενδυτές, ώστε να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και αυτό φράσσει το δρόμο της Αθήνας προς την οικονομική ανεξαρτησία.

    Ο διακεκριμένος οικονομολόγος τάσσεται υπέρ σημαντικών ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Τουλάχιστον το 30% του συνολικού χρέους θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί, κατά τον Αλέξανδρο Κρητικό, και ο χρόνος αποπληρωμής πρέπει να επιμηκυνθεί σε 50 χρόνια.

    Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του γερμανικού Ινστιτούτου, εάν η εξυπηρέτηση του χρέους ανασταλεί για ένα τέτοιο χρονικό διάστημα, οι επενδυτές δεν θα φοβούνται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αυξήσει σε μερικά χρόνια ξανά τους φόρους και τις εισφορές.

    Μεταξύ των διεθνών πιστωτών αυξάνεται η ανησυχία ότι, χωρίς επενδύσεις, κάθε προσπάθεια της Ελλάδας θα είναι άνευ αποτελέσματος και ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οικονομολόγοι πιέζουν να ελαφρυνθεί σαφώς το βάρος του χρέους, οι Ευρωπαίοι πιστωτές σκέφτονται άλλα μέτρα, συνεχίζει η ίδια εφημερίδα. «Για να ξαναμπεί μπροστά η ελληνική οικονομία πρέπει να χαλαρώσουν και τα capital controls. Mόνο τότε το τραπεζικό σύστημα θα αποκτήσει μια σχετική σταθερότητα και θα υπάρξει ξανά η πιθανότητα να γίνουν οι επείγουσες αναγκαίες επενδύσεις», είπε στην S?ddeutsche Zeitung υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ε.Ε.

    Σύμφωνα με την ανάλυση του «Γερμανικού Iνστιτούτου Οικονομίας» (DIW), στους κλάδους της οικονομίας οι οποίοι δεινοπαθούν, συμπεριλαμβάνονται η υγεία και οι κατασκευές, οι οποίες έχουν καταρρεύσει κατά 95% σε σχέση με την προ κρίσεως περίοδο. Δεν αγοράζονται ούτε πωλούνται κατοικίες. Επισημαίνει δε ότι, ναι μεν η ελληνική αγορά εργασίας είναι εν τω μεταξύ μια από τις πιο ευέλικτες στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν έχει κανένα νόημα αφού κανείς δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας.

    [04] Συμφωνία με τους θεσμούς για τα ενεργειακά

    Σε συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ και τις δημοπρασίες ενέργειας από τη ΔΕΗ, με στόχο την απελευθέρωση της αγοράς ρεύματος, κατέληξε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των δανειστών, στην οποία δεν συζητήθηκαν θέματα ιδιωτικοποιήσεων και φορολογίας καυσίμων.

    Ειδικότερα όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σκουρλέτης:

    - Η συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ προβλέπει τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών (51%) στο Δημόσιο από τη ΔΕΗ η οποία θα αποζημιωθεί. Το υπόλοιπο 49% θα διατεθεί σε επενδυτή (που θα είναι διαχειριστής δικτύου και θα μπορεί να αποκτήσει ποσοστό τουλάχιστον 20% των μετοχών) και στο ευρύ επενδυτικό κοινό. Το Δημόσιο θα ελέγχει την πλειοψηφία του ΔΣ και θα ορίζει τον διευθύνοντα σύμβουλο με τη σύμφωνη γνώμη του μετόχου μειοψηφίας. Η διαδικασία για την πώληση του 20% τουλάχιστον αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

    - Για τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ) θα εκπονηθεί Κανονισμός με βάση τα στοιχεία του Λειτουργού της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ) και εισήγηση της ΡΑΕ προς το υπουργείο από τον οποίο θα προκύπτουν οι ποσότητες της ενέργειας που θα δημοπρατείται καθώς και η τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών. Οι πρώτες δημοπρασίες αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και δεν θα υπάρχει περιορισμός ως προς τον τρόπο διάθεσης της ενέργειας από τους αγοραστές που θα συμμετάσχουν στις δημοπρασίες.

    Τόσο για τον ΑΔΜΗΕ όσο και για τα ΝΟΜΕ θα ακολουθήσουν εντός της ημέρας τεχνικές συναντήσεις με τα κλιμάκια των δανειστών.

    Στη συνάντηση δεν έγινε συζήτηση για ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες θα συζητηθούν συνολικά και όχι μόνο για τον τομέα της ενέργειας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το νέο ταμείο.

    Η θέση της κυβέρνησης παραμένει ότι οι μετοχές των ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ που έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ θα παραμείνουν στο σκέλος της αξιοποίησης και όχι ιδιωτικοποίησης.

    [05] Στους 53.381 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα

    Σε 53.381 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης. Από αυτούς μόλις οι 80 είναι νέες αφίξεις. Στα νησιά παραμένουν 7.055 πρόσφυγες, οι περισσότεροι (4.041) στη Λέσβο.

    Στην Αττική φιλοξενούνται 14.405 πρόσφυγες. Αισθητά μειωμένος είναι ο αριθμός όσων βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά (3.806) μετά την έναρξη λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, όπου έχουν μεταφερθεί 795 άτομα.

    Στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Λάρισα βρίσκονται 2.376 άτομα και στον δήμο Ανδραβίδας στη νότια Ελλάδα 340. Η βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να φιλοξενεί την πλειονότητα των προσφύγων (29.205), από τους οποίους οι 11.194 είναι στο camp της Ειδομένης και οι 1.237 στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου. Επίσης, 298 πρόσφυγες φιλοξενούνται πλέον σε νέο κέντρο φιλοξενίας στο Χαλκερό του δήμου Καβάλας, χωρητικότητας 350 ατόμων.

    [06] Μ. Σουλτς στη FAZ: Κίνδυνος κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    «Bρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό στην Ευρώπη σε κατηφορικό δρόμο. Η εμπιστοσύνη πολλών ανθρώπων στους θεσμούς συνολικά, είτε πρόκειται εθνικούς είτε για ευρωπαϊκούς, έχει χαθεί», δηλώνει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μάλιστα βλέπει κίνδυνο «κατάρρευσης» της Ε.Ε, αφού «εάν οι Βρετανοί εγκαταλείψουν την Ε.Ε., θα υπάρξει απαίτηση και για άλλα δημοψηφίσματα για αποχώρηση».

    Ο Μάρτιν Σουλτς δεν αποκλείει την άνοδο στην εξουσία και σε άλλες χώρες μέλη δεξιών ή αριστερών λαϊκιστών. Βέβαια οι ευρωφοβικοί είναι ακόμα μειοψηφία και η σιωπηρή πλειοψηφία βασίζεται στην πλάνη ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά, επισημαίνει ο Σούλτς. Το αποτέλεσμα όμως του δημοψηφίσματος στην Ολλανδία για τη συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία αποδεικνύει ότι δεν μπορεί κανείς να βασίζεται σε μια τέτοια πλάνη.

    Ο Σουλτς καθιστά στη συνέντευξή του του αρχηγούς των κρατών μελών της Ε.Ε. συνυπεύθυνους για την απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτήν: «Κανένας αρχηγός κράτους δεν αγωνίζεται πραγματικά για να κατακτήσει την καρδιά των πολιτών», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως στις απλουστευτικές απαντήσεις τις οποίες δίνουν οι εχθροί της Ευρώπης θα έπρεπε οι κυβερνώντες να απαντήσουν με μια καθαρή ομολογία πίστης προς την Ε.Ε. «Σε εποχές πόλωσης πρέπει να έχει κανείς το θάρρος να αποστασιοποιείται με σαφήνεια . Χρειαζόμαστε καθαρά μηνύματα, δεν επιτρέπεται να χανόμαστε σε λεπτομέρειες», δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη γερμανική εφημερίδα.

    Ο Σουλτς ζητά επίσης στη συνέτνευξή του μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών θεσμών ώστε να καταστήσουν την Ε.Ε. πιο λειτουργική. «Η Ε.Ε. δημιουργήθηκε ως εργαλείο για την επίλυση προβλημάτων, αλλά πολλοί έχουν την εντύπωση ότι είναι μάλλον μέρος του προβλήματος». Τέλος ασκεί κριτική στους αρχηγούς των κρατών μελών, ότι μεταθέτουν σοβαρά θέματα σε διακυβερνητικό επίπεδο όπου υπάρχει η αρχή της ομοφωνίας, αλλά συχνά οι αρχηγοί δεν συμφωνούν. Γι αυτό και εγκλωβίζεται κανείς από σύνοδο κορυφής σε σύνοδο κορυφής.

    [07] Τουρκία: Ένας νεκρός και 47 τραυματίες από έκρηξη στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ

    Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά σε στρατιωτικό φυλάκιο στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, δήλωσε σήμερα στρατιωτική πηγή.

    Η επίθεση αυτή αργά χθες, την ευθύνη για την οποία αποδίδουν οι αρχές στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), είχε στόχο ένα προχωρημένο φυλάκιο στον τομέα Χανίν, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ.

    Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και στους 47 τραυματίες περιλαμβάνονται οκτώ άμαχοι, διευκρίνισε η πηγή αυτή, προσθέτοντας πως ο στρατός ξεκίνησε σαρωτική επιχείρηση έπειτα από τη νέα φονική επίθεση.

    Η Τουρκία ζει εδώ και πολλούς μήνες σε κατάσταση συναγερμού λόγω του κύματος επιθέσεων που συνδέονται με την κουρδική σύγκρουση ή αποδίδονται στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (IK).

    Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα προκάλεσαν, αντίστοιχα, τον θάνατο 29 και 35 ανθρώπων, καθώς και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, στο κέντρο της Άγκυρας. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε μια ριζοσπαστική οργάνωση που έχει αποσχιστεί από το PKK, τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK).

    Η Άγκυρα εξαπέλυσε μεγάλη επιχείρηση εναντίον του PKK μετά την κατάρρευση, το περασμένο καλοκαίρι, μιας εκεχειρίας που διήρκεσε δύο χρόνια σε μια εξέγερση που ξέσπασε το 1984 και έχει προκαλέσει ήδη περισσότερους από 40.000 θανάτους.

    [08] Σε θέση άμυνας ο Ντόναλντ Τραμπ

    Οι ?στημένοι,? όπως τους αποκάλεσε, κανόνες εκλογής των συνέδρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος βρέθηκαν στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής του Ντόναλντ Τραμπ, υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος. Η οργή του Τραμπ εκφράστηκε με τη συλλογή από τον συνυποψήφιό του Τεντ Κρουζ του συνόλου των 34 εκλεκτόρων του Κολοράντο το σαββατοκύριακο.

    Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος βλέποντας πλέον τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η υποψηφιότητά του από τον Κρουζ επιτίθεται ανοιχτά κατά του ηγετικού πυρήνα των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και της εκλογικής διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένη, ώστε να εξυπηρετεί τους υποψηφίους που έχουν εσωτερική πολιτική στήριξη, ενώ από την άλλη μεριά, απομονώνει τους αντισυστημικούς υποψηφίους.

    ?Η διαδικασία είναι στημένη. Πρόκειται για απάτη,? δήλωσε χθες ο Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, αναφερόμενος στ' αποτελέσματα της διάσκεψης του κόμματος στο Κολοράντο. ?Δεν υπήρξε ψηφοφορία. Δεν πήγα εκεί να εκφωνήσω κάποιο λόγο ή να κάνω προεκλογική εκστρατεία. Δεν υπήρξε ψηφοφορία. Αυτό που συνέβη είναι τρελό, καθώς στις περιοχές του Ντένβερ και του Κολοράντο, δε δόθηκε το δικαίωμα ψήφου στους ψηφοφόρους. Δόθηκε στους πολιτικούς. Πρόκειται για μια στημένη διαδικασία,? τόνισε.

    Ο Τραμπ έχει συγκεντρώσει 743 εκλέκτορες έναντι 545 του Κρουζ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Associated Press, στην εκλογική μάχη για την εξασφάλιση των 1.234 εκλεκτόρων, που μπορούν να εξασφαλίσουν το προεδρικό χρίσμα σ' έναν από τους υποψηφίους, πριν από την εθνική διάσκεψη του κόμματος. Η διάσκεψη αυτή, θα πραγματοποιηθεί στις 18-21 Ιουλίου και αν δεν έχει συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των εκλεκτόρων μπορεί να εξελιχθεί σε σφοδρή εσωκομματική αντιπαράθεση.

    [09] Λύσεις για την πτώση των γεωργικών τιμών και το ρωσικό εμπάργκο συζητούν οι ευρωβουλευτές με τον Επίτροπο Χόγκαν

    Ερωτήματαθα θέσουν οι ευρωβουλευτές την Τρίτηστον Επίτροπο Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, σχετικά με τις λεπτομέρειες του πρόσφατου πακέτου βοήθειας προς τους ευρωπαίους γεωργούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σωρευτικές επιπτώσεις της πτώσης των τιμών και του ρωσικού εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από την ΕΕ.

    Οι ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα του πακέτου του 2015 και θα συζητήσουν τους τρόπους για την καλύτερη προστασία των εισοδημάτων των αγροτών και την έγκαιρη προσαρμογή τους στις αλλαγές της αγοράς.

    Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε στις 14 Μαρτίου 2016 δέσμη έκτακτων μέτρων, με σκοπό τη στήριξη των γεωργών της ΕΕ, συμπληρώνοντας μέτρα ύψους 500 εκατ. Ευρώ, σ' αυτάπου έλαβε τον Σεπτέμβριο του 2015, με τα οποία «καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της Επιτροπής να διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο της για τη στήριξη των Ευρωπαίων γεωργών», όπως δήλωσε ο Επίτροπος Χόγκαν.

    [10] Εσωτερική συνοχή και αλληλεγγύη των Ευρωπαίων είναι η απάντηση στους τρομοκράτες, δήλωσε ο Μ. Σουλτς

    Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής άρχισε τις εργασίες της η σύνοδος της ολομέλειας στο Στρασβούργο, για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου, όπου 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 340 τραυματίστηκαν. Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς υπογράμμισε ότι "ήταν μία κυνική προσπάθεια των τρομοκρατών να μολύνουν τους Ευρωπαίους με αισθήματα φόβου και μίσους."

    Η 22α Μαρτίου ήταν μία μαύρη μέρα για την Ευρώπη ολόκληρη. Οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στόχευσαν την καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, που αποτελούν μία πολύγλωσση, κοσμοπολίτικη και ανεκτική πόλη, η οποία φιλοξενεί τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς. Στόχευσαν αθώους ανθρώπους σε δημόσιους χώρους ? το αεροδρόμιο και το μετρό ? προκειμένου να καλλιεργήσουν ένα κλίμα φόβου και μίσους στις Βρυξέλλες, το Βέλγιο και την Ευρώπη ολόκληρη, υπογράμμισε ο κ. Σουλτς.

    Ο μόνος τρόπος για να ανατραπούν οι κυνικοί υπολογισμοί των δολοφόνων, επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΚ, είναι να διατηρήσουμε ως Ευρωπαίοι την εσωτερική μας συνοχή και αλληλεγγύη ενάντια στο φόβο. Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μίσος με μίσος και τη βία με περισσότερη βία, πρόσθεσε.

    [11] Πρακτική Άσκηση στο ΕΚ: οι αιτήσεις λήγουν στις 15 Μαΐου

    Η πρακτική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτελεί ευκαιρία για να αποκτήσει κανείς επαγγελματική εμπειρία σε ένα διεθνές και πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Δείτε πώς μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας και κάντε αίτηση μέχρι τις 15 Μαΐου.

    Ως ασκούμενοι θα συμβάλετε στις καθημερινές εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα γνωρίζετε καλύτερα τις διαδικασίες και τις πολιτικές ενός θεσμικού οργάνου που εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες. Το ΕΚ προσφέρει πολλών ειδών πρακτικές ασκήσεις, σε διαφορετικές πόλεις, όπως είναι οι Βρυξέλλες, και το Στρασβούργο.

    Εκτός από τη γενική κατηγορία πρακτικής άσκησης στο ΕΚ, υπάρχουν και οι πιο εξειδικευμένες όπως αυτές που αφορούν τη δημοσιογραφία, την επικοινωνία, την έρευνα και τη μετάφραση. Οι αμειβόμενες περίοδοι πρακτικής άσκησης Robert Schuman, είναι ανοιχτές σε όλους τους αποφοίτους και διαρκούν πέντε μήνες.

    Πώς να κάνετε αίτηση

    Σεαυτή την ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις διαφορετικές πρακτικές ασκήσεις και τις περιόδους κατά τις οποίες μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας.

    Οι αιτήσεις για πρακτική άσκηση για την περίοδο που ξεκινά 1 Οκτωβρίου, είναι ανοιχτές. Αν ενδιαφέρεστε, συμπληρώστε τηνφόρμα και υποβάλετε την αίτηση μέχρι τις 15 Μαΐου.

    [12] Επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στον γνωστό νεοελληνιστή Μάριο Βίττι

    Επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στον γνωστό νεοελληνιστή Μάριο Βίττι, οργάνωσε το πανεπιστήμιο της Ρώμης Σαπιέντσα, με πρωτοβουλία της έδρας νεοελληνικών σπουδών.

    Κατά την ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η καθηγήτρια νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας της Σαπιέντσα, Πάολα Μαρία Μινούτσι, θέλησε να αναφερθεί στην άκρως σημαντική μορφή του Μάριο Βίττι, σημείο αναφοράς χιλιάδων ερευνητών, φοιτητών και πανεπιστημιακών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    «Κατάφερε να ανανεώσει τον τρόπο με τον οποίο συνηθίζουμε να προσεγγίζουμε την νεοελληνική λογοτεχνία. Θέλησενα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην γλώσσα και τις εκφραστικές οδούς του λαού. Με μια αντιδογματική και διαλεκτική σκέψη, και με καταγωγή -βεβαίως- απότην πολυπολιτισμική πραγματικότητα της Κωνσταντινούπολης» τόνισε η κ. Μινούτσι.

    Παράλληλα, η καθηγήτρια της Σαπιέντσα θέλησε να υπογραμμίσει την καθοριστικής σημασίας έκδοση της Storia della letteratura neogreca (Iστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας), το 1971 στην Ιταλία και το 1977 στην Ελλάδα.

    Ένα έργο, με το οποίο ο Βίττι «έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας νέας λογοτεχνικής κριτικής στην Ελλάδα, βάζοντας σε άμεση επικοινωνία τους ανθρώπους των γραμμάτων με την πραγματικότητα, τα χαρακτηριστικά της εποχής τους».

    Σε μια σύντομη αναφορά στην επιστημονική του δράση, μεταξύ των άλλων, ο Μάριο Βίττι θύμισε τη σημαντική στήριξη που το ελληνικό κράτος παρείχε και παρέχει στους ανά τον κόσμο νεοελληνιστές, ενώ αποκάλυψε πως όταν αποφάσισε να γράψει την Ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας, δεν είχε βρεθεί, ακόμη, κάποιος εκδότης που να είχε εκφράσει ουσιαστικό ενδιαφέρον.

    [13] Comicdom Con Athens 2016: ΄Ενα τριήμερο αφιερωμένο στην 'Ενατη Τέχνη, στους δρόμους της Αθήνας

    Στη δεύτερη δεκαετία του μπαίνει δυναμικά φέτος το Comicdom Con Athens, το διεθνές φεστιβάλ κόμικ στην Ελλάδα. Εχοντας προσελκύσει στην περσινή του διοργάνωση περισσότερους από 12.000 επισκέπτες, το φεστιβάλ ανανεώνει το ραντεβού του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και επεκτείνεται σε δυο νέους χώρους: το Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), μεταμορφώνοντας, από τις 15 έως τις 17 Απριλίου, τη γειτονιά της Νεάπολης, με δράσεις, εκδηλώσεις, αλλά και street events.

    Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να γνωρίσουν δημιουργούς από όλες τις γεωγραφικές και καλλιτεχνικές σχολές της Ένατης Τέχνης.

    Ανάμεσά τους, ο Βρετανός Charlie Adlard, επί 12 χρόνια σχεδιαστής του The Walking Dead, της σειράς κόμικ που ενέπνευσε ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα της σύγχρονης pop κουλτούρας και πυροδότησε την παγκόσμια zombie-mania. Αλλά και η ελληνικής καταγωγής Xριστίνα Πλάκα, η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνηςmanga της Γερμανίας, και κάτοχος του πρώτου παγκοσμίως master στις "Σπουδές Manga". Η Χριστίνα το Σάββατο, το μεσημέρι θα μιλήσει για τιςmangaka και τη σκηνή manga εκτός Ιαπωνίας, ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας, σε εργαστήρι που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε θα διδάξει στους συμμετέχοντες τα πρώτα βήματα για να σχεδιάσουν τις παράξενες και αστείες manga φιγούρες, και να γράψουν κείμενα μιας ιστορίας.

    Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2016 και συνεχείς ενημερώσεις, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, comicdom-con.gr και στο αντίστοιχο Facebook Event.

    [14] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτίθεται στη φορολογική αδιαφάνεια

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει σήμερα στο Στρασβούργο δέσμη νέων μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των πολυεθνικών εταιρειών τη στιγμή που το σκάνδαλο των Panama Papers εντείνει την πίεση προς τις μεγάλες χώρες για την αντιμετώπιση της μάστιγας.

    Η παρουσίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του σχεδίου το οποίο εκπονήθηκε από τους ευρωπαίους επιτρόπους Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Τζόναθαν Χιλ ήταν προγραμματισμένη προ πολλού και πραγματοποιείται έπειτα από δημόσια διαβούλευση και εκτίμηση αποτελεσμάτων.

    Συμπίπτει όμως με το σοκ που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις των Panama Papers για την φοροδιαφυγή σε μεγάλη και παγκόσμια κλίμακα.

    «Είμαι οργισμένος με ό,τι αποκαλύφθηκε...η απάτη, η φοροδιαφυγή και η επιθετική φορολογική βελτιστοποίηση αποτελούν μάστιγα», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

    Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει σήμερα μία νέα οδηγία η οποία προβλέπει τη δημοσιοποίηση - χώρα προς χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης- των λογιστικών και φορολογικών στοιχείων των πολυεθνικών εταιρειών, δηλαδή τα στοιχεία του κύκλου εργασιών, της κερδοφορίας, καθώς και της φορολογικής τους βάσης και των φόρων που έχουν καταβληθεί στα διάφορα κράτη μέλη της Ένωσης.

    «Από τη στιγμή που διαθέτουν θυγατρική στην ΕΕ και έχουν κύκλο εργασιών τουλάχιστον 750 εκατομμυρίων ευρώ, οι εταιρείες, όποια και αν είναι η εθνικότητά τους- ευρωπαϊκή, αλλά επίσης αμερικανική, αυστραλιανή, κινεζική... - θα έχουν την υποχρέωση να δημοσιοποιούν τα στοιχεία αυτά», εξήγησε ο Πιερ Μοσκοβισί στην εφημερίδα Le Parisien.

    «Για όσες δεν έχουν θυγατρικές στην ΕΕ, θα ζητούμε τις ίδιες πληροφορίες για τις συνολικές τους δραστηριότητές του ανά τον κόσμο απαιτώντας περισσότερες λεπτομέρειες για τις δραστηριότητές τους στις χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο των φορολογικών παραδείσων», διευκρίνισε ο ευρωπαίος επίτροπος.

    Η πρόταση αυτή δεν είναι αρκετή για πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις που ζητούν περισσότερη διαφάνεια. Όπως η μκο One που επικρίνει το γεγονός ότι μόνο οι μεγάλες εταιρείες καλούνται να δημοσιοποιούν αυτά τα στοιχεία για τις δραστηριότητές τους.

    [15] Μικρομεσαίο όχημα με ισχυρό βενζινοκινητήρα 1.4

    Η Hyundai αυξάνει συνεχώς το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Η πρότασή της στη μικρομεσαία κατηγορία είναι το ανανεωμένο i30. Το σημαντικότερα στοιχεία του ανανεωμένου i30: Παρεμβάσεις στον μπροστινό πρόβολο που τονίζουν τη νέα εξαγωνική μάσκα της Hyundai. Αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων και νέο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που αυξάνει την απόδοση και την οδηγική άνεση. Νέος Kappa κινητήρας 1.4 για αυξημένη απόδοση. Χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, όπως το σύστημα Lane Departure Warning (LDWS), οι προβολείς Bi-Xenon Smart, το ενισχυμένο σύστημα Smart Parking Assist κ.α. Αεριζόμενα καθίσματα που παρέχουν αυξημένη άνεση.

    Σε δύο τύπους αμαξώματος, πεντάθυρο και στέισον βαγκον. Στην εξέλιξή του συνέβαλε και το ευρωπαϊκό τεχνολογικό κέντρο της Hyundai, στη Γερμανία. Παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην No?ovice της Τσεχικής Δημοκρατίας.

    Η λίστα του εξοπλισμού περιλαμβάνει: Πολλαπλές ρυθμίσεις στο κάθισμα του οδηγού, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ηλεκτρικό χειρόφρενο, Smart Key με μπουτόν start/stop, υπολογιστή ταξιδίου με περιοριστή ταχύτητας, σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 7 ιντσών, κλιματισμός διπλής ζώνης, RDS ραδιοCD με MP3, iPod, Aux και USB, ηχοσύστημα έξι ηχείων, σύστημα εξαερισμού για τους πίσω επιβάτες και πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή κ.α.

    Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και άνεσης χαρακτηριστικά από το Genesis και το i40: Σύστημα Lane Departure Warning ειδοποιεί τον οδηγό εάν το αυτοκίνητο αρχίζει να αποκλίνει από τη λωρίδα του χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το φλας. Νέοι προβολείς Bi-Xenon. Smart Parking Assist System (SPAS), που προσφέρει βοήθεια στον οδηγό στο χώρο στάθμευσης.

    Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ν. Κορέας εξοπλίζει το ανανεωμένο i30, με τρία μοτέρ: Βενζίνη 1.4 100 ίππων, με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, μέση κατανάλωση 5,6 λίτρα/100χλμ., εκπομπές CO2 129 γραμ./χλμ. Έχει βάρος μόλις 87 κιλά.

    Ντίζελ 1.4 ισχύος 90 ίππων και 1.6 σε δυο εκδόσεις ισχύος με 110 είτε 136 ίππους. Ο 1.6 ντίζελ 136 ίππων συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (εκπομπές CO2 μόλις 94γραμ./χλμ.) είτε με 7-ταχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7-DCT. Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 13.890 ευρώ.

    Σπύρος Ρέκκας

    [16] «Τέλος» από τη Μίλαν ο Μιχάιλοβιτς, αναλαμβάνει ο Μπρόκι

    Και επίσημα παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Μίλαν αποτελεί ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς. Ο ιταλικός σύλλογος γνωστοποίησε το «διαζύγιο» με τον Σέρβο προπονητή, τον οποίο θα διαδεχθεί στο «τιμόνι» των «ροσονέρι» ο προπονητής της ομάδας νέων, Κριστιάν Μπρόκι. Η σχετική ανακοίνωση για τον 47χρονο τεχνικό αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ως προπονητής της Μίλαν. Ο Κριστιάν Μπρόκι θα αναλάβει τα «ηνία» της πρώτης ομάδας έως το τέλος της σεζόν».

    Η Μίλαν δεν έχει πάρει νίκη στους τελευταίους πέντε αγώνες της για το πρωτάθλημα, ενώ ηττήθηκε 2-1 στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της απέναντι στην -πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο- Γιουβέντους, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας στη Serie A.

    [17] ΝΒΑ: Εξαιρετικός ο Κουφός

    Ο Κώστας Κουφός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η απουσία του ΝτεΜάρκους Κάζινς του έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ο διεθνής σέντερ τον αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο. Οι Σακραμέντο Κινγκς πέρασαν με 105-101 από την έδρα των Φοίνιξ Σανς στο προτελευταίο φετινό παιχνίδι τους και ο Κουφός είχε πολύ καλή παρουσία με 19 πόντους (3/7 βολές, 8/14 δίποντα), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα και 2 λάθη σε 34:46 λεπτά συμμετοχής.

    Στο μεταξύ, οι Μιλγουόκι Μπακς γνώρισαν ακόμη μια ήττα στην εφετινή σεζόν, αυτή τη φορά με 107-98 από τους Ορλάντο Μάτζικ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει άλλη μια καλή εμφάνιση. Ο Έλληνας σταρ είχε 11 πόντους, 9 ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα κλέψιμο, τρία κοψίματα και πέντε λάθη σε 36:52 λεπτά συμμετοχής.

    [18] Ο Λιονέλ Μέσι πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο

    Ο Λιονέλ Μέσι δεν «σαρώνει» μόνο κάθε ρεκόρ σε επίπεδο αγωνιστικό και ατομικής διάκρισης, αλλά μπορεί να υπερηφανεύεται ότι παραμένει και ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα κερδίζει το αστρονομικό ποσό των 74 εκατ. ευρώ το χρόνο (!), όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «France Football».

    Τον ακολουθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος κερδίζει το χρόνο ...μόλις 67,5 εκατ. ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας είναι ο Βραζιλιάνος σταρ της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ, με 43,5 εκατ. ευρώ να μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό του το 2015. Το συνολικό κέρδος βγαίνει από τους μισθούς μαζί με τους φόρους, τα μπόνους και τα διαφημιστικά συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

    [19] Έως το 2020 στην Μπενφίκα ο Μήτρογλου

    Η διοίκηση της Μπενφίκα θα πληρώσει τη ρήτρα στη Φούλαμ για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου. Ο Έλληνας φορ έχει σημειώσει 22 γκολ φέτος με τους «αετούς», αγωνιζόμενος ως δανεικός από την αγγλική ομάδα, και η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς, ύψους επτά εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της «A Bola», οι «αετοί» δέχτηκαν να αυξήσουν τις αμοιβές του Έλληνα άσου, για να υπογράψει το νέο συμβόλαιο συνεργασίας έως το καλοκαίρι του 2020. Ο Μήτρογλου, που αμείβεται με 1.3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, συμφώνησε να μείνει στην πορτογαλική ομάδα με 1.5 εκατ. ευρώ ετησίως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 April 2016 - 10:32:36 UTC