Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γεροβασίλη προς Σαμαρά και ΝΔ: Ζητάμε απαντήσεις και απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις
  • [02] Η ΝΔ φέρνει στη Βουλή τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης
  • [03] ΚΚΕ: Κυβερνητική κοροϊδία ότι υπάρχει το «καλό» μνημόνιο της ΕΕ και το «κακό» του ΔΝΤ
  • [04] Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία δεν αντέχουν άλλους πειραματισμούς
  • [05] Συνέντευξη Τύπου στις 18:00 για την πορεία των διαπραγματεύσεων
  • [06] Διάκριση της Τράπεζας Πειραιώς στα ευρωπαϊκά βραβεία επιχειρήσεων για το περιβάλλον
  • [07] Υπ. Εργασίας: Kαμία μείωση επικουρικής σύνταξης για μεσαία ή μικρά εισοδήματα
  • [08] ΔΝΤ: Μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη στην Ελλάδα
  • [09] Δεκαπέντε προσαγωγές αλληλέγγυων στην Ειδομένη
  • [10] Κομισιόν: Πρόοδος αλλά και ανάγκη βελτιώσεων στο ελληνικό σχέδιο δράσης για το προσφυγικό
  • [11] «Εκφράζουμε το θαυμασμό μας για τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το προσφυγικό»
  • [12] «Η τυπογραφία ως καλλιτεχνική πράξη» - Έκθεση και συνέδριο στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
  • [13] Στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για άδεια τηλεοπτικού καναλιού
  • [14] Έκθεση ΔΝΤ: Σε ύφεση η ελληνική οικονομία το 2016 - Ανάκαμψη από το 2017
  • [15] Deutsche Bank: Απίθανη η επιστροφή του φόβου για Grexit τις επόμενες εβδομάδες

  • [01] Γεροβασίλη προς Σαμαρά και ΝΔ: Ζητάμε απαντήσεις και απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις

    «Ζητάμε απαντήσεις και απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας ουσιαστικά, την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να απαντήσει με μηνύσεις και αγωγές κατά της κ. Γεροβασίλη και κατά ΜΜΕ.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού αφενός προς ΜΜΕ για δημοσιεύματα τις προηγούμενες ημέρες περί εμπλοκής ανθρώπων από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, και, αφετέρου, προς την κ. Γεροβασίλη, η οποία -με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα- με δήλωση της καλούσε τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ να τοποθετηθούν.

    Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε ότι «η τακτική της μεταφοράς της πολιτικής αντιπαράθεσης στα δικαστήρια αντικατοπτρίζει την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για τον δημόσιο διάλογο».

    «Προφανώς», σημείωσε, «δεν ανέχονται την υποβολή εύλογων ερωτημάτων που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα» και τόνισε: «Ζητάμε απαντήσεις και απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις». Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι

    «οι απαντήσεις αυτές, προφανώς, δεν οφείλονται σε εμένα προσωπικά και δεν ζητήθηκαν από κάποιον προσωπικά», για να τονίσει πως «οι απαντήσεις οφείλονται στον ελληνικό λαό».

    «Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αμέσως μετά την εαρινή περίοδο»

    Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αμέσως μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό καθώς η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει πλήρεις προτάσεις που καλύπτουν το στόχο της συμφωνίας του Ιουλίου, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνία του Ιουλίου και πως το ίδιο οφείλουν να κάνουν όσοι εμπλέκονται στη συμφωνία.

    Μίλησε για σενάρια εσκεμμένης κωλυσιεργίας στο κλείσιμο της αξιολόγησης που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, τα οποία η διευθύντρια του ΔΝΤ χαρακτήρισε ανοησίες και τάχθηκε υπέρ της γρήγορης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, κάτι που, όπως παρατήρησε η κ. Γεροβασίλη, δεν έχει επαληθευτεί. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα, είπε.

    Αναφορικά με την τακτική της ΝΔ για μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης στα δικαστήρια, όπως είπε, τόνισε, ότι αντικατοπτρίζει την αντίληψη της ΝΔ για τον δημόσιο διάλογο. Είπε ότι η κυβέρνηση ζητά απαντήσεις και η ΝΔ απαντά με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις. Οφείλονται αυτές οι απαντήσεις δημοσίως στον ελληνικό λαό, τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν ζητήθηκαν από κάποιον προσωπικά.

    Έως την Παρασκευή θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, ανακοίνωσε.

    [02] Η ΝΔ φέρνει στη Βουλή τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης

    Στη Βουλή φέρνει το θέμα του πολυήμερου αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης η ΝΔ, με ερώτηση του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

    Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει το πολλαπλό κόστος που προκαλεί στην ελληνική οικονομία ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής -για δεύτερη φορά-, καθώς δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη μεταφορά εμπορευμάτων, αυξάνοντας τον χρόνο και το κόστος μεταφοράς. Σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Χατζηδάκη αυτό έχει ως συνέπεια:

    - Να βρίσκεται στον αέρα το εμπορευματικό έργο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να πλήττεται η ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αποκρατικοποίησή της.

    - Να δίνεται καίριο χτύπημα σε πολλές ελληνικές εξαγωγικές εταιρίες, οι οποίες έχουν υποστεί τον τελευταίο χρόνο απανωτά πλήγματα από τα capital controls και την παρατεταμένη περίοδο αστάθειας.

    -Να υπονομεύεται η παρουσία πελατών-κολοσσών όπως η HP και η Sony, οι οποίοι έγινε μεγάλη προσπάθεια για να έρθουν στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια.

    - Να δημιουργείται ένα περιβάλλον αποτρεπτικό για την προσέλκυση νέων επενδυτών και να πλήττεται περαιτέρω η αξιοπιστία της Ελλάδας, καθώς προβάλλεται διεθνώς η γενικότερη εικόνα μιας αποδιοργανωμένης χώρας, στην οποία δεν λειτουργούν ούτε οι στοιχειώδεις δομές.

    [03] ΚΚΕ: Κυβερνητική κοροϊδία ότι υπάρχει το «καλό» μνημόνιο της ΕΕ και το «κακό» του ΔΝΤ

    «Η πορεία των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν είναι αγωνία του λαού, αφού αυτό θα σημάνει αυτόματα νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες του, νέα προνόμια για το κεφάλαιο» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο. «Πολύ περισσότερο», προστίθεται στο σχόλιο «δεν πρέπει να περάσει η προκλητική κυβερνητική κοροϊδία ότι υπάρχει το "καλό" μνημόνιο της ΕΕ και το "κακό" του ΔΝΤ, τη στιγμή που από κοινού ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνηση σχεδιάζουν το νέο σκληρό πακέτο μέτρων».

    «Αντίθετα, αυτό που χρειάζεται είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με την πάλη τους να καθυστερήσουν και να βάλουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται στο ασφαλιστικό, το φορολογικό, παντού, ανοίγοντας το δρόμο για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    [04] Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία δεν αντέχουν άλλους πειραματισμούς

    «Το ?αύριο κλείνουμε τη συμφωνία? έχει γίνει πια το πιο σύντομο ανέκδοτο. Η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία δεν αντέχουν άλλους πειραματισμούς και ακροβασίες στο κενό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και την αξιολόγηση.

    Η Δημοκρατική Συμπαράταξη προσθέτει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν διδάχθηκε ως φαίνεται από την καταστροφική εμπειρία του περασμένου καλοκαιριού. «Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του προγράμματος, χωρίς στρατηγική, χωρίς σχέδιο.

    Πέρα από τα ακραία μέτρα που διαχρονικά προτείνουν οι δανειστές, η ίδια η κυβέρνηση αντί να προτείνει διαρθρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, προτείνει παρεμβάσεις εξοντωτικές για πολλές κοινωνικές τάξεις, και μέτρα που υπονομεύουν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη», επισημαίνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

    [05] Συνέντευξη Τύπου στις 18:00 για την πορεία των διαπραγματεύσεων

    Συνέντευξη Τύπου για την πορεία των διαπραγματεύσεων, θα δώσουν στις 18.00, στο υπουργείο Οικονομίας, οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

    [06] Διάκριση της Τράπεζας Πειραιώς στα ευρωπαϊκά βραβεία επιχειρήσεων για το περιβάλλον

    Διάκριση στα ευρωπαϊκά βραβεία επιχειρήσεων για το περιβάλλον πήρε η Τράπεζα Πειραιώς.

    Ειδικότερα, η συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς "The Expandability of aRobust Certified EMS-the Case of Piraeus Bank" διακρίθηκε ως μία από τις τρεις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία της σε εθνικό επίπεδο στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» στην κατηγορία "Management".

    Η εν λόγω συμμετοχή αφορά το πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζει η τράπεζα και, που, στη συνέχεια, θα διαγωνισθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διάκριση έλαβε και το πρόγραμμα LIFE-Stymfalia στην υποκατηγορία «Business&Biodiversity».

    Τα βραβεία αυτά απονέμονται κάθε δύο χρόνια σε όσες επιχειρήσεις των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υποψηφίων προς ένταξη χωρών διακρίθηκαν για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά σημαντικό ευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος έχει ως στόχο να παρακινήσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην υιοθέτηση πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας. Στην Ελλάδα, τα βραβεία συντονίζονται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (ΠΑΣΕΠΠΕ). Η τελετή απονομής θα γίνει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2016.

    [07] Υπ. Εργασίας: Kαμία μείωση επικουρικής σύνταξης για μεσαία ή μικρά εισοδήματα

    Σε διευκρινίσεις για τη διαπραγμάτευση προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, διαβεβαιώνοντας ότι καμία επικουρική σύνταξη συνταξιούχου με μεσαία ή μικρά εισοδήματα δεν πρόκειται να μειωθεί. Το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει απολύτως αναληθή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περικοπές από το πρώτο ευρώ.

    Συγκεκριμένα, το υπουργείο επισημαίνει ότι, «μετά την ολοκλήρωση και αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης, υπήρξε συμφωνία ή σημαντική προσέγγιση σε όλα τα ανοικτά θέματα, στη βάση του προσχεδίου νόμου και των κυβερνητικών προτάσεων και σε αρκετές περιπτώσεις σε ακόμη πιο θετική κατεύθυνση, ιδίως σε ό,τι αφορά τις μεταβατικές του διατάξεις».

    Ειδικότερα, όπως σημειώνει, διασφαλίσθηκε η απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων. «Εξασφαλίσθηκε, επίσης, εθνική σύνταξη 384 ευρώ και ποσοστά αναπλήρωσης κοντά σε αυτά της αρχικής κυβερνητικής πρότασης που προστατεύουν τους πιο αδύναμους και, ταυτόχρονα, δίνουν κίνητρα παραμονής στην εργασία για όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα».

    «Εξίσου ανακριβείς είναι και οι πληροφορίες ότι θα κοπεί τo ΕΚΑΣ, -για να κλείσει η συμφωνία. Επισημαίνεται ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, μέχρι το 2019, αποτελεί πρόβλεψη του ν. 4336/2015 (μνημονίου) ψηφισμένη και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ακριβώς, για την προστασία των φτωχών συνταξιούχων, η μεταρρύθμιση προέβλεψε την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης», εξηγεί το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.

    «Ενόψει όλων των παραπάνω», προσθέτει, «αποτελεί απολύτως εφικτό στόχο το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, μέχρι το Eurogroup και η ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που αποτελεί σημαντική θεσμική τομή ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

    [08] ΔΝΤ: Μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη στην Ελλάδα

    «Μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη στην Ελλάδα» πρότεινε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Όμπσφελντ, παρουσιάζοντας την Έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

    Όπως ανέφερε ο ίδιος πρέπει «η Ελλάδα να τύχει μεγαλύτερης ευελιξίας και οικονομικής στήριξης για το προσφυγικό, λέγοντας πως αυτό είναι ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο πρόβλημα».

    Αναφερόμενος στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ότι ως η ομάδα του ΔΝΤ στην Αθήνα είχε εποικοδομητικές συζητήσεις, οι οποίες διακόπηκαν εξαιτίας των εργασιών της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

    Σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως «στόχος είναι ένα πρόγραμμα τα νούμερα του οποίου θα βγαίνουν». Ερωτηθείς ειδικά για το χρέος είπε πως δεν γνωρίζει πόση ελάφρυνση χρέους απαιτείται, ωστόσο αρκέσθηκε να επισημάνει πως θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και το χρέος προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει βιώσιμα οικονομικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Έκθεση ΔΝΤ: Σε ύφεση η ελληνική οικονομία το 2016 - Ανάκαμψη από το 2017

    [09] Δεκαπέντε προσαγωγές αλληλέγγυων στην Ειδομένη

    Δεκαπέντε προσαγωγές έγιναν σήμερα από τις αστυνομικές δυνάμεις κοντά στην Ειδομένη, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που έχουν αρχίσει από την ΕΛΑΣ, ιδιαίτερα μετά και τα τελευταία επεισόδια και τα όσα έχουν αναφερθεί για συγκεκριμένα άτομα που φέρονται ότι παρακινούν τους πρόσφυγες και μετανάστες.

    Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι προσαγωγές έγιναν στην γέφυρα του Αξιού, απ' όπου περνούν αναγκαστικά όσοι εισέρχονται στη χώρα από την ΠΓΔΜ, καθώς κινούνται μέσα στο ελληνικό έδαφος προς τα σύνορα.

    Προσαχθέντες είναι 5 Γερμανοί υπήκοοι, 2 Βρετανοί, ένας Ολλανδός, ένας Αυστριακός, ένας Πορτογάλος, 2 Σουηδοί, ένας Τσέχος και δύο Έλληνες πολίτες.

    Οι προσαχθέντες δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι είναι αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες, αλλά, σύμφωνα με τις αρχές, κανείς δεν ανήκει σε κάποια από τις ΜΚΟ που βρίσκονται στην περιοχή.

    Όλοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για εξακρίβωση στοιχείων.

    Από τους δεκαπέντε προσαχθέντες κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για οπλοφορία, μόνο ένας, Γερμανός υπήκοος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

    [10] Κομισιόν: Πρόοδος αλλά και ανάγκη βελτιώσεων στο ελληνικό σχέδιο δράσης για το προσφυγικό

    «Σημαντική πρόοδο» από την Ελλάδα στην αντιμετώπιση των ελλείψεων στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων διαπιστώνει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύεται σήμερα. Ωστόσο, η ίδια έκθεση, η οποία αξιολογεί το σχέδιο δράσης που υπέβαλε η Ελλάδα σε συνέχεια των συστάσεων του Συμβουλίου, σημειώνει ότι χρειάζονται «περαιτέρω βελτιώσεις» στο σχέδιο δράσης και την εφαρμογή του προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στο σύνολό τους.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή, η σημερινή αξιολόγηση αποτελεί ένα ακόμα στάδιο στο πλαίσιο του οδικού χάρτη «Επιστροφή στη Σένγκεν», με στόχο την άρση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα και την ομαλή λειτουργία της Σένγκεν πριν το τέλος του έτους. Ο εν λόγω οδικός χάρτης κάνει σαφές πως εφόσον οι μεταναστευτικές πιέσεις και οι καταγεγραμμένες ελλείψεις στα εξωτερικά σύνορα συνεχιστούν μέχρι τις 12 Μαΐου, η Επιτροπή θα προτείνει την ενεργοποίηση του άρθρου 26 του Κώδικα Σένγκεν έτσι ώστε να επιτραπεί η διατήρηση των ελέγχων σε «συγκεκριμένα σύνορα» και «για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα».

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος χαιρέτισε «τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ελληνικών αρχών να βελτιώσουν την κατάσταση», τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει «όλες τις συστάσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής» για να αντιμετωπίσει την «άνευ προηγουμένου πίεση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης». «Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών είναι να διασφαλίσουν και να ενισχύσουν τη Σένγκεν. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να προσφέρει την υποστήριξή της προς την Ελλάδα, και υπολογίζει στα κράτη μέλη έτσι ώστε να κάνουν το ίδιο», κατέληξε ο Έλληνας επίτροπος.

    Ειδικότερα, η αξιολόγηση της Επιτροπής διαπιστώνει ότι το σχέδιο δράσης που υπέβαλε η Ελλάδα περιγράφει λεπτομερώς πώς η Ελλάδα θα ενισχύσει το προσωπικό για την καταγραφή των μεταναστών, πως θα αυξήσει τις εγκαταστάσεις υποδοχής και πως θα αναβαθμίσει τα συστήματα πληροφορικής και θα δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα παράκτιας επιτήρησης. Ωστόσο, η Επιτροπή θεωρεί ότι, για διάφορες δράσεις, περισσότερες διευκρινίσεις είναι αναγκαίες προκειμένου να αξιολογηθούν σωστά και να είναι δυνατή η παρακολούθηση της υλοποίησής τους. Η Ελλάδα πρέπει να αποστείλει αυτές τις πληροφορίες μέχρι τις 26 Απριλίου.

    [11] «Εκφράζουμε το θαυμασμό μας για τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το προσφυγικό»

    «Θέλουμε να εκφράσουμε το θαυμασμό μας για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα, οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το θέμα των προσφύγων» τονίζει σε αποκλειστική του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην έδρα της ΔΟΕ στη Λωζάννη.

    «Οφείλουμε ως Ολυμπιακό κίνημα ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα και τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη κρίση της εποχής μας-την προσφυγική κρίση», σημειώνει ο 59χρονος Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ και πρώην χρυσός ολυμπιονίκης στην ξιφασκία.

    Μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΔΟΕ τονίζει πώς θέλει να εκφράσει «την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, αλλά και την ευγνωμοσύνη του για το μεγάλο δώρο που χάρισε στην ανθρωπότητα -τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

    Ο κ. Μπαχ εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην έδρα της ΔΟΕ και τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι την επόμενη εβδομάδα θα έλθει στην Ελλάδα για να παραστεί στην τελετή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Ολυμπία.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρ. Παυλόπουλος: Στους πρόσφυγες πρέπει να συμπεριφερθούμε υπό όρους ανθρωπισμού

    [12] «Η τυπογραφία ως καλλιτεχνική πράξη» - Έκθεση και συνέδριο στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

    H τυπογραφία ως "τέχνη της αποτύπωσης γραπτού λόγου και εικόνων σε χαρτί, ύφασμα, μέταλλο ή άλλο υλικό με τη βοήθεια τεχνικών μέσων και συνήθως σε μαζική κλίμακα"μάλλον περνά τη δική της "κρίση"στην εποχή της εικόνας και των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας , το βιβλίο επίσης , η τέχνη όμως που γεννάται απ αυτή και με αφορμή αυτή συνεχίζεται...

    Απ τον 2ο π.Χ αιώνα στην Κίνα και την δυναστεία των Χαν στην Ασία ως το 15ο αιώνα και το Γουτεμβέργιο στην κεντρική Ευρώπη κύλησε πολύ... μελάνι στα μεταλλικά στοιχεία των τυπογράφων ανα τον κόσμο και τα εντυπα -εκτός απο αναπαραγωγές κειμένων μετατράπηκαν και σε καλλιτεχνικά "προιόντα".

    Αυτό το ταξίδι στα σημαντικότερα εικαστικά κινήματα του 20ού αιώνα, που αρχίζει από τα χρόνια και τους καλλιτέχνες της ρωσικής πρωτοπορίας, διανύει σταθμούς του ευρωπαϊκού και αμερικανού μοντερνισμού και καταλήγει σε σύγχρονους Έλληνες και ξένους εικαστικούς - ένα ταξίδι στην αποτύπωση του λόγου σε εικόνα, μέσα και από ειδική ενότητα για τα βιβλία-καλλιτεχνήματα ή artist books ή livres d'astistes, επιχειρεί να παρουσιάσει διεξοδικά η μεγάλη εκθεση με τίτλο "Η τυπογραφία ως καλλιτεχνική πράξη"που αναπτύσσεται απο σήμερα ως και τις 9 Ιουλίου στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών.

    Η έκθεση που ξεκινά σήμερα συνδέεται οργανικά με το «6ο Συνέδριο για την Τυπογραφία και την οπτική επικοινωνία» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, 5 - 9 Ιουλίου. Συνδιοργανωτές: Ινστιτούτο Μελέτης & Έρευνας της Τυπογραφίας & Οπτικής Επικοινωνίας, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τμήμα Σχεδιασμού & Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

    Στην έκθεση θα γίνονται ξεναγήσεις ανοιχτές για το κοινό με το εισιτήριο εισόδου, από τους επιμελητές-ιστορικούς τέχνης του ΚΜΣΤ, κάθε Σάββατο στις 12:00, από τις 23.04 και μέχρι το τέλος της έκθεσης. Παράλληλα πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικά προγράμματα .

    Η έκθεση συνδέεται οργανικά με το «6ο Συνέδριο για την Τυπογραφία και την οπτική επικοινωνία» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, 5 - 9 Ιουλίου. Συνδιοργανωτές: Ινστιτούτο Μελέτης & Έρευνας της Τυπογραφίας & Οπτικής Επικοινωνίας, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τμήμα Σχεδιασμού & Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

    [13] Στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για άδεια τηλεοπτικού καναλιού

    Στα 3 εκατομμύρια ευρώ ορίζεται η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες ιδιωτικών καναλιών, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, αναφορικά με τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας για τις τέσσερις άδειες ιδιωτικών καναλιών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), ορίζεται στο ύψος των τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.000.000 ευρώ).

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεδομένου ότι πρόκειται περί εξειδικευμένου αντικειμένου, το οποίο αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διενέργεια του διαγωνισμού, ανέθεσε στη διεθνή εταιρεία Deloitte μελέτη για τον καθορισμό του εύρους της τιμής εκκίνησης. Η Deloitte έλαβε υπόψη της τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και διεθνώς, τα χαρακτηριστικά, τις προοπτικές και τις ιδιαιτερότητες του διεθνούς και ελληνικού διαφημιστικού, αλλά και του τηλεοπτικού κλάδου, καθώς και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Πλέον των ελληνικών, συγκεντρώθηκαν στοιχεία από γαλλικές, γερμανικές, ισπανικές, βρετανικές, βουλγαρικές, ιταλικές, τσέχικες, πορτογαλικές και κυπριακές πηγές.

    Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τιμή εκκίνησης είναι η τελευταία από τις τρεις υπουργικές αποφάσεις που προβλέπει ο ν.4339/15 πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού. Έχουν προηγηθεί άλλες δύο υπουργικές αποφάσεις, η πρώτη αφορά στην απόφαση του υπουργού Επικρατείας για τη μεταφορά της αρμοδιότητας διενέργειας του διαγωνισμού στη ΓΓΕΕ και η δεύτερη, είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Επικρατείας, Νίκου Παππά, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, για τον καθορισμό του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων ανά ειδικότητα που θα οφείλουν να απασχολούν τα κανάλια, τα οποία θα αδειοδοτηθούν.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επόμενο βήμα είναι η -εντός των ημερών- δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού προς δημόσια διαβούλευση.

    [14] Έκθεση ΔΝΤ: Σε ύφεση η ελληνική οικονομία το 2016 - Ανάκαμψη από το 2017

    Σε ύφεση θα παραμείνει η ελληνική οικονομία το 2016 εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις εαρινές του προβλέψεις, προβλέποντας ότι η οικονομία θα αρχίσει ν΄ ανακάμπτει από το 2017.

    Ειδικότερα, το ΔΝΤ εκτιμά πως το ΑΕΠ στην Ελλάδα υποχώρησε κατά 0,2% το 2015, προβλέπει πως η ύφεση θα ανέλθει στο 0,6% του ΑΕΠ το 2016 και ότι το 2017 η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,7%. Το ΔΝΤ αναμένει πως από αποπληθωρισμό 1,1% το 2015, το 2016 οι τιμές θα σταθεροποιηθούν (0% πληθωρισμός) και το 2017 θα αυξηθεί κατά 0,6%.

    Όπως τονίζεται στην Έκθεση, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μορίς Όμπσφελντ στην Ουάσιγκτον, τα στοιχεία του 2015 για την Ελλάδα είναι προκαταρκτικά, καθώς και οι τελικές δημοσιονομικές προβολές δεν είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι είναι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους σε ένα δυναμικό νέο πρόγραμμα προσαρμογής.

    Όσον αφορά στις προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία το ΔΝΤ προχώρησε σε μία επί τα χείρω αναθεώρηση προβλέποντας αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ 3,2% για εφέτος και 3,5% για το 2017, όταν τον περασμένο Ιανουάριο εκτιμούσε ανάπτυξη 3,4% το 2016 και 3,6% το 2017.

    [15] Deutsche Bank: Απίθανη η επιστροφή του φόβου για Grexit τις επόμενες εβδομάδες

    Ως απίθανο αξιολογεί τον κίνδυνο επιστροφής του φόβου της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για τις επόμενες εβδομάδες η Deutsche Bank, εκτιμά ωστόσο ότι, λόγω των διαφορών μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών, θα χρειαστεί ακόμη χρόνος για τη συμφωνία με τους Θεσμούς.

    «H EKT δεν μπορεί να χαλαρώσει. Κρίνουμε ως απίθανη την επιστροφή του φόβου για Grexit τις επόμενες εβδομάδες. Οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν πιθανότατα διάθεση να ανοίξουν εκ νέου το Κουτί της Πανδώρας του Grexit, δεδομένης της συνεχιζόμενης προσφυγικής κρίσης και του επικείμενου δημοψηφίσματος για το Brexit», αναφέρει σε εκθεσή της η γερμανική τράπεζα, ενώ επισημαίνει ότι «οι συνεχιζόμενες διαφωνίες μεταξύ της Ελλάδας, του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων πιστωτών υποδεικνύουν ότι απομένει ακόμη δρόμος μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία».

    Στην ίδια έκθεση, η DB αναφέρεται στα προβλήματα π.χ. της Ισπανίας, τα οποία αποδίδει σε πολιτικό αδιέξοδο και της Ιταλίας, όπου εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία για το τραπεζικό σύστημα. «Η ΕΚΤ δεν είναι αδύναμη, αλλά δεν μπορεί να επιλύσει δομικά ζητήματα», τονίζεται και επισημαίνεται ότι τα υψηλά ποσοστά νεανικής ανεργίας στη ζώνη του ευρώ δεν αποτελούν καλό οιωνό για την μελλοντική παραγωγικότητα. «Η απάντηση θα έπρεπε να είναι διαρθρωτικές αλλαγές και περισσότερη συνοχή, αλλά δεν αναμένουμε αξιοσημείωτη πρόοδο σε κανέναν από τους δύο τομείς», προειδοποιεί η τράπεζα και εξηγεί ότι αυτό συνεπάγεται ότι η Ευρωζώνη θα είναι πιο ευάλωτη σε σοκ και εξαρτημένη από τη νομισματική πολιτική».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 April 2016 - 14:32:29 UTC