Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Γαλλία και Βέλγιο ο πρωθυπουργός για συναντήσεις με Ολάντ και Σουλτς
  • [02] Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μπορεί να ολοκληρωθεί σύντομα, δήλωσε ο Κλ. Ρέγκλινγκ
  • [03] Ν. Παππάς: Κάθε ευρώ που θα δίνει ο Έλληνας φορολογούμενος για την ΕΡΤ του αντιγυρίζει με τη μορφή υπηρεσιών
  • [04] Έκπτωση 20% για τουρίστες από «4 τιμώμενες χώρες»
  • [05] «Προκηρύσσεται διαγωνισμός για ενοικίαση εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας προσφύγων»
  • [06] Μικρής έντασης επεισόδια στον καταυλισμό της Ειδομένης
  • [07] Παναμάς: Αιφνιδιαστική έρευνα εισαγγελέα στα γραφεία της Mossack Fonseca
  • [08] Προβλήματα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, λόγω κινητοποίησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
  • [09] «Θα μεταβώ στη Λέσβο για να εκφράσω αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλλά και στους κατοίκους του νησιού»
  • [10] «Δεν μπορούμε να βομβαρδίζουμε τη Συρία και να μη θέλουμε να δεχτούμε τους πρόσφυγες»
  • [11] Στους 53.661 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα
  • [12] Γ. Κυρίτσης: Θα συνεχιστεί ο έλεγχος των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων στην Ειδομένη
  • [13] ΔΝΤ: «Ουσιαστικής σημασίας» η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
  • [14] Bots "καταλαμβάνουν" το Facebook
  • [15] Επιστρέφει μετά από 50 χρόνια η Fiat 124 spider

  • [01] Σε Γαλλία και Βέλγιο ο πρωθυπουργός για συναντήσεις με Ολάντ και Σουλτς

    Στο Παρίσι, στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει επισκέψεις εργασίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σήμερα και αύριοΠέμπτη.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, σήμερα στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι.

    ΑύριοΠέμπτη, 14 Απριλίου, στις 12 μ.μ. ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

    Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος 'Αξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ολάντ είχε τοποθετηθεί για την Πέμπτη αλλά επισπεύδεται μετά από αίτημα της γαλλικής πλευράς για αύριο, Τετάρτη, διότι ο κ. Ολάντ θα απουσιάσει μετά το βράδυ της Τετάρτης από το Παρίσι.

    [02] Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μπορεί να ολοκληρωθεί σύντομα, δήλωσε ο Κλ. Ρέγκλινγκ

    Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος μπορούν να ολοκληρωθούν στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal. Ο επικεφαλής του ESM επεσήμανε ότι, αν η Ελλάδα εμμείνει στις προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις, θα μπορεί να δανείζεται το 2017 από τις διεθνείς αγορές.

    «Ασχολούμαστε με θέματα που είναι πολιτικά δύσκολα, όπως η μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του τραπεζικού τομέα. Με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, αυτά είναι, τεχνικά και πολιτικά, δύσκολα θέματα», σημείωσε ο Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας: «Θεωρώ, όμως, ότι δεν είναι εξωπραγματικό να αναμένουμε ότι αυτό θα ολοκληρωθεί στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες».

    Ερωτηθείς, αν η όποια συμφωνία για το ελληνικό χρέος, αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, θα συνδέεται με όρους εφαρμογής περαιτέρω μεταρρυθμίσεων από τη χώρα, ο επικεφαλής του ESM απάντησε ότι είναι πιθανή μία τέτοια επιλογή, αλλά σημείωσε ότι «καθώς δεν γνωρίζουμε σήμερα αν ή πόση ελάφρυνση χρέους χρειάζεται , είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε τώρα μία ξεκάθαρη ένδειξη για το ποια θα είναι τότε η απόφαση». Ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι οι πιθανές επιλογές για την ελάφρυνση θα εστιάσουν στον ανασχεδιασμό του (reprofiling), μεταθέτοντας την αποπληρωμή του χρέους και των τόκων στο μέλλον και επιμηκύνοντας τις περιόδους χάριτος.

    Μία άλλη επιλογή, σημείωσε, μπορεί να είναι η σύνδεση των αποπληρωμών χρέους με το ελληνικό ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν), ώστε η χώρα να αποπληρώνει περισσότερο χρέος, αν η οικονομία της πηγαίνει καλά και να αποπληρώνει λιγότερο στην αντίθετη περίπτωση. Το μέγεθος της ελάφρυνσης χρέους, πρόσθεσε, θα εξαρτηθεί από τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως θα εκτιμηθούν στο τέλος των συζητήσεων και οι οποίες θα επηρεασθούν τόσο από παράγοντες που ελέγχονται από την κυβέρνηση - όπως ο προϋπολογισμός - όσο και από άλλους παράγοντες που δεν είναι στον έλεγχό της, όπως ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

    [03] Ν. Παππάς: Κάθε ευρώ που θα δίνει ο Έλληνας φορολογούμενος για την ΕΡΤ του αντιγυρίζει με τη μορφή υπηρεσιών

    «Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα στην τροπολογία που κατατέθηκε, και η ΕΡΤ δεν πρόκειται να γίνει η πίσω πόρτα για προσλήψεις στο δημόσιο. Έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει προσωπικό το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί αλλού, σε άλλες υπηρεσίες πιο ευαίσθητες για τις ανάγκες των πολιτών», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, για την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού της ΕΡΤ σε άλλες υπηρεσίες.

    «Σεβόμαστε τα χρήματα του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Παππάς και τόνισε ότι «κάθε ευρώ που θα δίνει ο Έλληνας φορολογούμενος για την ΕΡΤ του αντιγυρίζει με τη μορφή υπηρεσιών».

    Απαντώντας ειδικότερα σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σίμου Κεδίκογλου σχετικά με το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ, τον αριθμό των προσλήψεων και την καταβολή αποζημιώσεων, ο κ. Παππάς είπε ότι, κατά το παρελθόν και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, είχε καταθέσει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η ΝΕΡΙΤ είχε το ίδιο μισθολογικό κόστος με την ΕΡΤ.

    «Η δική μας η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε ενέργειες βίου κλεισίματος, αλλά επιδιώκει τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

    Για το θέμα των αποζημιώσεων, είπε ότι οι αποζημιώσεις έχουν δοθεί και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία συμψηφισμού.

    [04] Έκπτωση 20% για τουρίστες από «4 τιμώμενες χώρες»

    Έκπτωση 20% θα δίνουν τα εμπορικά καταστήματα κάθε χρόνο για τους τουρίστες από «4 τιμώμενες χώρες». Για το 2016 οι 4 τιμώμενες χώρες θα είναι: το Ισραήλ, η Ρωσία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ.

    Η πρωτοβουλία «Τιμώμενη Χώρα» είναι του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, "την οποία αποδέχθηκε η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα θέλοντας να αναδείξει την εμπορική δραστηριότητα στην τουριστική περίοδο και να ανταμείψει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι ξένοι τουρίστες", σημείωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης στην κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

    Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε, επίσης, η AEGEAN AIRLINES διαμέσου της κυρίας Σταυρούλας Σαλούτση, υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου - καθώς το σχετικό φυλλάδιο θα διανέμεται στις πτήσεις της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας - και της κυρίας Καλίτση που εκπροσώπησε το υπουργείο Τουρισμού.

    Ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην αγορά ενώ o κ. Κορκίδης σημείωσε ότι οι τουρίστες των συγκεκριμένων χωρών, ως πολίτες τρίτων χωρών λαμβάνουν ήδη απαλλαγή φόρου για τις αγορές που κάνουν εντός Ελλάδος (taxfree) ενώ η έκπτωση του 20% δεν σχετίζεται με το taxfree καθώς η έκπτωση γίνεται άμεσα στο μαγαζί.

    Εκτός από τους τουρίστες, κερδισμένοι θα είναι και οι έμποροι όπως είπε ο κ. Κορκίδης και αυτό γιατί αν οι χρεώσεις γίνονται στο νόμισμα του πελάτη τότε η προμήθεια των τραπεζών από τη χρήση POS χρεώνεται στον πελάτη και όχι στην επιχείρηση.

    [05] «Προκηρύσσεται διαγωνισμός για ενοικίαση εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας προσφύγων»

    «Προκηρύσσεται διαγωνισμός για την ενοικίαση βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως χώροι προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Οι χώροι θα χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με ήδη υπάρχουσες δομές φιλοξενίας, στις οποίες μεταφέρονται πρόσφυγες και από την Ειδομένη».

    Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης. Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια και το Βαγιοχώρι, στον νομό Θεσσαλονίκης.

    Προς το παρόν, κατά τις ίδιες πηγές, ο χώρος δίπλα στο αεροδρόμιο που προτάθηκε από τον Δήμο Θέρμης δεν θεωρείται χώρος προτεραιότητας για την κατασκευή κέντρου φιλοξενίας.

    [06] Μικρής έντασης επεισόδια στον καταυλισμό της Ειδομένης

    Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης «απάντησαν» οι αρχές της ΠΓΔΜ στην προσπάθεια μικρής ομάδας προσφύγων να ανοίξουν ένα σημείο του φράχτη που εκτείνεται στον καταυλισμό της Ειδομένης.

    Αυτή την ώρα γύρω στα εκατό άτομα είναι συγκεντρωμένα δίπλα στο φράχτη και φωνάζουν συνθήματα για το άνοιγμα των συνόρων.

    [07] Παναμάς: Αιφνιδιαστική έρευνα εισαγγελέα στα γραφεία της Mossack Fonseca

    Ο γενικός εισαγγελέας διενήργησε αιφνιδιαστική έρευνα αργά χθες στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca στην Πόλη του Παναμά, είπαν σε δήλωσή τους οι αρχές.

    Η εταιρεία, που εδρεύει στον Παναμά, βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των "εγγράφων του Παναμά" (Panama Papers), το οποίο έχει φέρει σε δύσκολη θέση αρκετούς ηγέτες κρατών στον κόσμο και έχει ρίξει φως στον σκοτεινό κόσμο των υπεράκτιων εταιρειών.

    [08] Προβλήματα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, λόγω κινητοποίησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

    Προβλήματα αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιβάτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο ξαναλειτούργησε μόλις αυτόν τον μήνα μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του τον Μάρτιο, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συνεχίζουν μια κινητοποίησή τους.Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ευρώπη, ξανάνοιξε στις 3 Απριλίου έχοντας περιορισμένες δυνατότητες, λόγω κάποιων προσωρινών δομών που έχουν στηθεί για τη λειτουργία του και των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί μετά την καταστροφή στην αίθουσα αναχωρήσεων από την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου.

    Οι επικεφαλής των συνδικάτων ζήτησαν από το προσωπικό να δηλώσει ασθένεια χθες, Τρίτη, λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν όσον αφορά ένα προτεινόμενο σχέδιο διακανονισμού, στο οποίο περιλαμβάνεται η αύξηση του κατώτερου ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου των Βρυξελλών δήλωσε ότι περίπου 50 πτήσεις έχουν ματαιωθεί στο αεροδρόμιο μέχρι στιγμής σήμερα από τις περίπου 400 προγραμματισμένες πτήσεις. Ωστόσο από την κινητοποίηση αυτή δεν έχουν επηρεαστεί οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Σαρλερουά.

    [09] «Θα μεταβώ στη Λέσβο για να εκφράσω αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλλά και στους κατοίκους του νησιού»

    «Θα μεταβώ στη Λέσβο για να εκφράσω αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλλά και στους κατοίκους του νησιού και σε όλον τον ελληνικό λαό» τόνισε, σήμερα, απευθυνόμενος στους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος.

    «Το Σάββατο θα μεταβώ στο νησί της Λέσβου, από το οποίο, τους περασμένους μήνες, πέρασε πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων. Θα μεταβώ εκεί με τους αδελφούς μου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, για να εκφράσω αλληλεγγύη τόσο στους πρόσφυγες, όσο και στους πολίτες της Λέσβου και σε όλον τον ελληνικό λαό, που ήταν τόσο γενναιόδωρος με την υποδοχή που επιφύλαξε. Ζητώ να με συνοδεύσετε με την προσευχή, επικαλούμενοι τη δύναμη και το φως του Αγίου Πνεύματος και τη μητρική διαμεσολάβηση της Παρθένου Μαρίας» δήλωσε ο ποντίφικας.

    [10] «Δεν μπορούμε να βομβαρδίζουμε τη Συρία και να μη θέλουμε να δεχτούμε τους πρόσφυγες»

    Πριν από τέσσερα χρόνια προκάλεσαν αίσθηση με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους τα «17 Κορίτσια», η οποία ξεκίνησε την «καριέρα» της από τις Κάννες. Στο νέο τους φιλμ «Γυρίζοντας τον Κόσμο» («Voir du Pays»),που έχει γυριστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, και αναμένεται να βγει στις αίθουσες στα τέλη της χρονιάς, οιαδελφές Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν καταπιάνονται με ένα ενδιαφέρον φεμινιστικό-πολιτικό θέμα.

    «Είναι μία ταινία για το τέλος των ψευδαισθήσεων. Μια σκέψη πάνω σε όλους τους πολέμους στους οποίους ενεπλάκησαν οι δυτικές χώρες» δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δυο κυρίεςπου βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, καθώς μοιράζονται τη θέση της προέδρου της Κριτικής Επιτροπής του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

    Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο, πέμπτο μυθιστόρημα της Ντελφίν Κουλέν («Αποκάλυψη της χρονιάς» για το 2013, διάκριση από το περιοδικό «Lire»). Οι ηρωίδες του, οι 25χρονες Ορόρ και Μαρίν, είναι δυο Γαλλίδες στρατιωτίνες (τις υποδύονται οι Αριάν Λαμπέντ και Στεφανί Σοκολίνσκι) που επιστρέφουν από το Αφγανιστάν και περνούν τρεις μέρες «αποσυμπίεσης» σ' ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Κύπρο, ανάμεσα σε ανέμελους τουρίστες. Εκεί θα προσπαθήσουν να «ξεχάσουν τον πόλεμο», μέσα από μαθήματα χαλάρωσης, ομαδικές συνεδρίες και ομιλίες για την «παλιά» Ευρώπη που είχαν πάει να υπερασπιστούν.

    «Ο τίτλοςτης ταινίας κρύβει μία δόση ειρωνείας» λέει η Μιριέλ Κουλέν. Όταν οι νέοι άνθρωποι στρατολογούνται, τους λένε ότι θα έχετε μία σταθερή δουλειά, θα κερδίζετε χρήματα, θα ταξιδέψετε, θα δείτε τον κόσμο. Στο τέλος, όμως, είναι ξεκάθαρο. Συνειδητοποιούν ότι όσα βίωσαν είναι τελείως διαφορετικά από αυτό που τους υπόσχονται οι διαφημιστικές εκστρατείες του στρατού, ότι στον πόλεμο επικρατεί μοναχά η βία. Κάποια στιγμή στην ταινία ρωτούν τις δύο πρωταγωνίστριες «και λοιπόν, τι είδατε;», κι εκείνες απαντούν «Τίποτα. Δεν είδαμε τίποτα. Μπήκαμε σε ένα αεροπλάνο, κάναμε τον πόλεμο και επιστρέψαμε».Όπως συμβαίνει και με τιςηρωίδες,αυτό που ζούμε σήμερα είναι η διάψευση μιας υπόσχεσης. Θέλαμε κάτι μεγάλο, η Ευρώπη ήθελε κάτι μεγάλο και στο τέλος τι βλέπουμε; Δεν βλέπουμε τίποτα, οδηγούμε τον πόλεμο σπίτι μας. Βιώνουμε το τέλος των ψευδαισθήσεων» συμπληρώνει.

    Για την Ντελφίν Κουλέν, η ταινία είναι μία ευκαιρία να εμβαθύνει στους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν τις γυναίκες στο στρατό. «Κάθε φορά που έβλεπα γυναίκες στρατιωτικούς, τόσο στην πατρίδα μου, τη Βρετάνη, που βγάζει πολλούς, όσο και στο Παρίσι, πάντα αναρωτιόμουνα: "Γιατί άραγε να επιλέξει κάποιααυτό το επάγγελμα;". Συγχρόνως, όμως, επειδή είμαι ένθερμη υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων, προβληματιζόμουν και προσπαθούσα να με πείσω ότι οι άνδρες δεν έχουν το μονοπώλιο της βίας και ότι οι γυναίκες μπορούν να γίνουν εξίσου βίαιες».

    [11] Στους 53.661 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα

    Σε 53.661 ανέρχονται οι πρόσφυγες σήμερα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

    Στα νησιά βρίσκονται 7.150 άτομα, εκ των οποίων οι 101 εισήλθαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Στην Αττική φιλοξενούνται 14.963 πρόσφυγες, από τους οποίους 3.805 παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ 1.050 βρίσκονται στη νέα δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά. Στα κέντρα φιλοξενίας στη Ριτσώνα και τη Λάρισα και στο ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες βρίσκονται 1.958 πρόσφυγες και στο δήμο Ανδραβίδας 340.

    Ο αριθμός των προσφύγων που παραμένουν στο camp της Ειδομένης εμφανίζεται μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες (10.680), ενώ στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου οι πρόσφυγες ανέρχονται σταθερά στους 1.237. Συνολικά στη βόρεια Ελλάδα βρίσκονται 29.250 άτομα.

    [12] Γ. Κυρίτσης: Θα συνεχιστεί ο έλεγχος των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων στην Ειδομένη

    Θα συνεχιστεί ο έλεγχος των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων στην Ειδομένη, τόνισε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.Ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τις χθεσινές προσαγωγές, πρόσθεσε ότι ο έλεγχος είναι χρήσιμος για τον κόσμο που δραστηριοποιείται στην αλληλεγγύη αλλά και για την αποφυγή περιστατικών, όπως τα επεισόδια της Κυριακής. Υπογράμμισε πως από την Ειδομένη μετακινούνται 500 ατόμα την ημέρα, ενώ αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για βιομηχανικούς και εμπορικούς χώρους στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, όπου θα μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές.

    Σχετικά με την αποχώρηση των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά τόνισε ότι «θα ολοκληρωθεί με ορίζοντα την αρχή της τουριστικής περιόδου του Πάσχα», έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.Εκτίμησε πως όσο φτιάχονται οι υποδομές στον Σκαραμαγκά τόσο θα αποχωρούν οι πρόσφυγες από τον Πειραιά. Ο Σκαραμαγκάς λειτουργεί ως "κράχτης" είπε ο κ. Κυρίτσης, καθώς εκ των πραγμάτων οι συνθήκες εκεί είναι καλύτερες.

    [13] ΔΝΤ: «Ουσιαστικής σημασίας» η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να δώσουν στην Αθήνα ουσιαστική ελάφρυνση χρέους, το οποίο θεωρεί ότι παραμένει «εξαιρετικά μη βιώσιμο», σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου του ΔΝΤ, στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

    «Παρά τη γενναιόδωρη, υπό ευνοϊκούς όρους, επίσημη χρηματοδότηση και τα σχέδια για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις? η δυναμική του χρέους προβλέπεται να παραμείνει εξαιρετικά μη βιώσιμη», αναφέρει το προσχέδιο του ΔΝΤ. «Για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους, επιπροσθέτως των μεταρρυθμιστικών μας προσπαθειών, θα είναι ουσιαστικής σημασίας η αποφασιστική δράση από τους ευρωπαίους εταίρους μας για την χορήγηση περαιτέρω ελάφρυνσης του επίσημου χρέους», αναφέρει το ΔΝΤ.

    Tο προσχέδιο του Μνημονίου Χρηματοπιστωτικών και Οικονομικών Πολιτικών του ΔΝΤ (Memorandum of Financial and Economic Policies - MFEP), που συντάχθηκε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, προβλέπει πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 0,5% φέτος, πλεόνασμα της τάξης του 0,25% το 2017 και πρωτογενές πλεόνασμα μόλις 1,5% το 2018.

    Αναφέρει ότι αυτά τα στοιχεία αντανακλούν την μεταρρυθμιστική κόπωση ύστερα από πέντε χρόνια προσαρμογής και κοινωνικών πιέσεων στην Ελλάδα λόγω της υψηλής ανεργίας, το ποσοστό της οποίας ανήλθε στο 24,4% τον Ιανουάριο. Το προσχέδιο προβλέπει μέσο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης 1,25% μακροπρόθεσμα, το οποίο είναι χαμηλότερο από την προηγούμενη πρόβλεψη.

    [14] Bots "καταλαμβάνουν" το Facebook

    Το Facebook φαίνεται πως βαρέθηκε τους ανθρώπινους χρήστες του και πλέον κορτάρει με ένα διαφορετικό είδος χρήστη, τα bots.

    Tα bots είναι προγράμματα που επιτελούν ένα συγκεκριμένο έργο με αυτοματοποιημένο τρόπο χωρίς να είναι απαραίτητη η ανθρώπινη επέμβαση.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, στο εγγύς μέλλον οι άνθρωποι θα συνομιλούν με bots σαν να είναι φίλοι τους. Παραδείγματος χάριν, ένας χρήστης θα μπορούσε να ζητήσει από το bot της τράπεζάς του να φέρει εις πέρας μια χρηματική συναλλαγή χωρίς αυτός να χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε άλλο.

    Σε πρώτη φάση οι συνομιλίες με τα bots μέσω του Facebook θα είναι περιορισμένες, αφού το μόνο που θα κάνουν αρχικά θα είναι να προτείνουν φράσεις στον χρήστη που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στις συνομιλίες του στο Messenger. Ωστόσο, απώτερος στόχος της εταιρείας είναι τα bots να είναι σε θέση να έχουν «φυσικές» συνομιλίες με τους χρήστες.

    Όπως αναφέρει το BBC, εάν αυτά που παρουσίασε και υποσχέθηκε το Facebook κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών F8 υλοποιηθούν, αυτό θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook Ντέβιντ Μάρκους, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει την επιστροφή μας σε πιο προσωπικές αλληλεπιδράσεις.

    [15] Επιστρέφει μετά από 50 χρόνια η Fiat 124 spider

    Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δημιουργήσει ξεχωριστά μοντέλα, τα οποία συνέβαλαν στην εξέλιξη και ανάπτυξη της αυτοκίνησης. Η Fiat ενδυναμώνει τη γκάμα της με ένα καινούργιο μοντέλο που έχει βαθιές ρίζες. Η νέα γενιά του Fiat 124 spider αποτίνει φόρο τιμής στο πρώτο 124 spider που εμφανίστηκε στην αγορά πριν από σχεδόν 50 χρόνια. Το ιταλικό roadster εξοπλίζεται με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.4 turbo MultiAir 140 ίππων. Η μέγιστη ροπή του ανέρχεται στα 24,2 χλγμ. Συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Οι επιδόσεις του, τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,5΄΄. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

    Ο χειρισμός της οροφής έχει βελτιστοποιηθεί, ώστε να χρειάζεται την ελάχιστη δύναμη για να χρησιμοποιηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τη φυσική διαδρομή που ακολουθεί το χέρι του οδηγού, όταν ανοίγει και κλείνει την οροφή. Ένα βοηθητικό ελατήριο υποβοηθάει την ανύψωση της οροφής στην πλήρως ανοιχτή θέση, καθιστώντας ελάχιστη τη δύναμη που απαιτείται από τον οδηγό. Αυτή η βελτιστοποίηση εξοικονομεί βάρος, καθώς εξαλείφει την ανάγκη ηλεκτρικού συστήματος υποβοήθησης.

    Όταν χρησιμοποιούνται οι μοχλοί κλειδώματος για το άνοιγμα ή κλείσιμο της οροφής, τα παράθυρα χαμηλώνουν αυτόματα 140 χιλ. από την πλήρη όρθια θέση τους και έτσι το άνοιγμα της οροφής γίνεται ακόμα πιο εύκολα.

    Οι διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού είναι δύο. Η βασική περιλαμβάνει τέσσερις αερόσακους, χειροκίνητο κλιματισμό, ραδιόφωνο MP3 τεσσάρων ηχείων με θύρα, δερμάτινο τιμόνι, cruise control, 16΄΄ ζάντες αλουμινίου και λειτουργία Keyless Go. Η αναβαθμισμένη έκδοση Lusso επιπλέον παρέχει ζάντες 17΄΄, δερμάτινα καθίσματα, διακοσμητικές ραφές στο ταμπλό, roll-bars σε ασημί Premium, επιχρωμιωμένη διπλή απόληξη εξάτμισης, φώτα ομίχλης και αυτόματο κλιματισμό.

    Επίσης, προαιρετικά και στις δύο εκδόσεις, διατίθεται το σύστημα infotainment με οθόνη αφής 7΄΄, ραδιόφωνο AM/FM, Ράδιο HD, MP3 player, δύο θύρες USB, βοηθητική είσοδο, έξι ηχεία, έλεγχο πολυμέσων, συνδεσιμότητα Bluetooth, πίσω κάμερα και 3D σύστημα πλοήγησης, αναγνώριση φωνής και λειτουργία voice-text reply για την απάντηση σε μηνύματα κειμένου χρησιμοποιώντας προκαθορισμένες φράσεις. Οι πωλήσεις ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 April 2016 - 10:32:35 UTC