Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Δρίτσας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Η μεταφορά από τον Πειραιά, ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών στον Σκαραμαγκά
  • [02] Την πεποίθηση ότι «βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης» εξέφρασε ο Β. Ντομπρόβσκις
  • [03] Στους 54.062 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα
  • [04] Την πρώτη έκθεση αξιολόγησης της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας θα υιοθετήσει το Κολέγιο των Επιτρόπων
  • [05] Πανελλήνια ηλεκτρονική ψηφοφορία για την αλλαγή της προσκοπικής στολής
  • [06] Όλγα Γεροβασίλη: Στην τελική φάση για τη συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων
  • [07] Η Ελλάδα υπεραπέδωσε το 2015, δηλώνει ο Β. Ντομπρόφσκις
  • [08] «Στο χέρι μας η πρόκριση», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Κακαρούδης

  • [01] Θ. Δρίτσας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Η μεταφορά από τον Πειραιά, ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών στον Σκαραμαγκά

    Ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, θα συνεχιστεί η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά, τόνισε το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας και πρόσθεσε ότι η διαδικασία μετακίνησης και άλλων ατόμων προς τη συγκεκριμένη δομή θα επαναληφθεί πιθανότατα αύριο και την Πέμπτη.

    Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα στελέχη του λιμενικού με τη βοήθεια εθελοντών θα καταβάλουν σήμερα προσπάθεια να πείσουν τα 450 άτομα που διαμένουν στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-2 να μετακινηθούν προς το κτίριο της Πέτρινης Αποθήκης και τον σταθμό της Ε-1, ενώ αναφορικά με τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν στο λιμάνι του Πειραιά, ενόψει των εορτών του Πάσχα, είπε ότι αυτά θα αρχίζουν να εφαρμόζονται από Μεγάλη Δευτέρα.

    Σε ερώτηση για το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης και τις αντιδράσεις που υπάρχουν εκ μέρους εταιρειών, ανέφερε ότι αν και δεν είναι ένα θέμα το οποίο το διαχειρίζεται ο ίδιος, εκτίμησε ότι η αστυνομία θα καταβάλει εκ νέου προσπάθειες, προκειμένου να πείσει αυτούς τους ανθρώπους ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα η γραμμή θα απελευθερωθεί.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας σχολιάζοντας την παράσταση διαμαρτυρίας για περίπου 10 λεπτά που πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι μια ομάδα περίπου 25 αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο γεγονός μεμονωμένο και πρόσθεσε ότι τα στελέχη του λιμενικού αντιμετώπισαν το θέμα με απόλυτη ψυχραιμία. Στο λιμενικό σώμα και στο υπουργείο Ναυτιλίας προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα χωρίς να δημιουργούμε νέα, ανέφερε.

    Σημειώνεται ότι η ομάδα των αντιεξουσιαστών κρατώντας ένα πανό με σύνθημα υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών παρέμειναν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου για περίπου 10 λεπτά και αποχώρησαν. Κατά την απομάκρυνση τους πέταξαν μπογιά στο υπερυψωμένο φυλάκιο στην περίφραξη του υπουργείου.

    [02] Την πεποίθηση ότι «βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης» εξέφρασε ο Β. Ντομπρόβσκις

    Την πεποίθηση ότι «βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αν είναι εφικτό η αξιολόγηση να κλείσει πριν από το ορθόδοξο Πάσχα, ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι η Επιτροπή δε βάζει καμία προθεσμία, υπενθυμίζοντας ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει το φθινόπωρο. Προσέθεσε, όμως, ότι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μέσω του Μνημονίου.

    Αναφερόμενος στις συζητήσεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα που πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο Β. Ντομπρόβσκις επισήμανε ότι υπήρξε πρόοδος, η οποία εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί και στην Αθήνα, όπου έχουν μεταβεί οι επικεφαλής των θεσμών, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Ο Λετονός επίτροπος προσέθεσε ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στην Αθήνα βασίζονται στις εκτιμήσεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα εξετάζονται πιθανά «έκτακτα μέτρα», σε περίπτωση που οι περισσότερο «απαισιόδοξες» εκτιμήσεις του ΔΝΤ πραγματοποιηθούν.

    Καταλήγοντας, ο Β. Ντομπρόβσκις εκτίμησε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές και τόνισε ότι «πράγματι είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης», εφόσον όλες οι πλευρές κάνουν μια τελευταία προσπάθεια.

    [03] Στους 54.062 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα

    Σε 54.062 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σήμερα, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

    Στα νησιά παραμένουν 7.515 άτομα, από τους οποίους οι 150 αφίχθησαν το τελευταίο 24ωρο. Στην Αττική φιλοξενούνται 14.906 πρόσφυγες. Μετά τη μετακίνηση μεγάλου αριθμού προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά, τα άτομα που παραμένουν στις προβλήτες υπολογίζονται σε 3.286, ενώ 1.650 άτομα βρίσκονται, πλέον, στη δομή φιλοξενίας του Σκαραμαγκά. Στην κεντρική Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 2.019 και στη νότια Ελλάδα σε 338.

    Στο camp της Ειδομένης οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 10.257 και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου σε 1.201. Συνολικά στη βόρεια Ελλάδα φιλοξενούνται 29.284 άτομα.

    [04] Την πρώτη έκθεση αξιολόγησης της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας θα υιοθετήσει το Κολέγιο των Επιτρόπων

    Την πρώτη έκθεση αξιολόγησης της εφαρμογής της ευρωτουρκικής συμφωνίας θα υιοθετήσει αύριο το Κολέγιο των Επιτρόπων, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Η Επιτροπή, ανέφερε, θα δημοσιεύσει αύριο μια ανάλυση «σημείο προς σημείο» σχετικά με την πορεία εφαρμογής των επιμέρους δράσεων που προκύπτουν από την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου, επισημαίνοντας επίσης τις δράσεις που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.

    Στην εφαρμογή της ευρωτουρκικής συμφωνίας επικεντρώθηκε, σύμφωνα με το Μ. Σχοινά και η σημερινή συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου στο Στρασβούργο. «Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν το κοινό τους συμφέρον να προχωρήσουν στη βελτίωση των ευρωτουρκικών σχέσεων και να σεβαστούν τη συμφωνία για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 20 Μαρτίου. Οι δύο πλευρές κάνουν ό,τι είναι δυνατό για την επιτυχία αυτής της συμφωνίας», σημείωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

    [05] Πανελλήνια ηλεκτρονική ψηφοφορία για την αλλαγή της προσκοπικής στολής

    Αποδεικνύοντας πως αποτελούν "Κίνηση σε κίνηση", χιλιάδες ενήλικα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π) αποφασίζουν με την ψήφο τους να αλλάξουν την παραδοσιακή προσκοπική στολή και με ότι αυτή συνδέεται 106 χρόνια τώρα. Σε περίπτωση που οι προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου γίνουν δεκτές για τα μέλη της παλιότερης εθελοντικής οργάνωσης νέων στην Ελλάδα, θα αποτελέσουν παρελθόν τα μπεζ πουκάμισα με τις επωμίδες, τα κοντά παντελόνια, οι κάλτσες, ακόμα και αυτά τα προαιρετικά σήμερα πλατύγυρα καπέλα.

    Η πανελλήνια ηλεκτρονική ψηφοφορία, θα ξεκινήσει τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου, θα διαρκέσει 15 ημέρες και το αποτέλεσμά της θα ληφθεί καθοριστικά υπόψη για τις επόμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Ο σχεδιασμός της νέας προσκοπικής στολής περιλαμβάνει:

    Πουκάμισο με ιδιαίτερη σχεδίαση, χωρίς επωμίδες, με μια εσωτερική τσέπη και θυλάκια για συγκράτηση των μανικιών.

    Καπέλο τύπου τζόκεϊ μόνο για τα Λυκόπουλα, από ελαφρύ υλικό αντί του σημερινού από τσόχα.

    Σήματα που θα επανασχεδιασθούν με σύγχρονη αισθητική και συμβατότητα με τα χαρακτηριστικά της νέας εμφάνισης.

    Η νέα προσκοπική στολή που θα διακρίνεται για τα έντονα χρώματά της και τα σύγχρονα υλικά από τα οποία θα είναι φτιαγμένη, θα είναι πρακτική:

    Στα Λυκόπουλα, το πουκάμισο αντικαθίσταται από μακρυμάνικη μπλούζα, με τρία πάνω κουμπιά, ώστε να διευκολύνει τα παιδιά στο φόρεμα.

    Το παντελόνι είναι zip off διαιρούμενο, με αποσπώμενα μπατζάκια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σαν κοντό όσο και σαν μακρύ (δύο σε ένα).

    Η ζώνη γίνεται ελαφριά συνθετική και δεν εμποδίζει σε έντονες δραστηριότητες (πεζοπορία, παιχνίδια κ.α.). Η πόρπη έχει ανάγλυφο το λογότυπο του Σ.Ε.Π.

    Και οικονομική

    Ιδιαίτερα σημειώνεται ότι η τιμή διάθεσης της προτεινόμενης προσκοπικής εμφάνισης θα είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη σημερινή.

    Η πρόταση

    Η πρόταση παρουσιάζεται σε τρεις εκδοχές, και τα ενήλικα στελέχη της προσκοπικής Κίνησης θα εκφράσουν την άποψη τους για όλες τις κύριες και διακριτές απόψεις, οι οποίες έχουν διατυπωθεί κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα διαδικασίας.

    Έτσι και εφόσον οι ενήλικες αποφασίσουν να αλλάξει η προσκοπική Στολή (αυτή θα είναι η πρώτη ερώτηση στην οποία καλούνται να απαντήσουν) θα επιλέξουν ανάμεσα στις παρακάτω τρεις εκδοχές:

    Εκδοχή Α

    - Τα Λυκόπουλα φορούν κίτρινη μακρυμάνικη μπλούζα με τρία πάνω κουμπιά, στο χρώμα του σημερινού πουκάμισου.

    - Τα υπόλοιπα μέλη των Τμημάτων (Πρόσκοποι - Ανιχνευτές και μέλη Προσκοπικού Δικτύου) και όλα τα ενήλικα στελέχη φορούν πουκάμισο, σε χρώμα μπλε, ενιαίο για όλους.

    - Το προσκοπικό μαντήλι και ο κρίκος παραμένουν ως έχουν.

    - Όλοι φορούν παντελόνι zip off διαιρούμενο με αποσπώμενα μπατζάκια που μετατρέπεται σε κοντό και μακρύ, σε χρώμα σκούρο γκρι ανθρακί, με συνθετική ελαφριά ζώνη, που έχει ανάγλυφο το λογότυπο του Σ.Ε.Π.

    - Δεν προβλέπονται κάλτσες.

    - Το καπέλο του Λυκόπουλου γίνεται τύπου τζόκεϊ. Για τα μέλη των υπολοίπων τμημάτων και για τα ενήλικα στελέχη δεν προβλέπεται καπέλο.

    Εκδοχή Β

    - Τα Λυκόπουλα φορούν κίτρινη μακρυμάνικη μπλούζα με τρία πάνω κουμπιά, στο χρώμα του σημερινού πουκάμισου.

    - Οι Πρόσκοποι φορούν πουκάμισο, σε χρώμα πράσινο.

    - Οι Ανιχνευτές φορούν πουκάμισο, σε χρώμα κόκκινο.

    - Τα μέλη Προσκοπικού Δικτύου και όλα τα ενήλικα στελέχη φορούν πουκάμισο, σε χρώμα μπλε.

    - Το προσκοπικό μαντήλι και ο κρίκος παραμένουν ως έχουν.

    - Όλοι φορούν παντελόνι zip off διαιρούμενο με αποσπώμενα μπατζάκια που μετατρέπεται σε κοντό και μακρύ, σε χρώμα σκούρο γκρι ανθρακί, με συνθετική ελαφριά ζώνη, που έχει ανάγλυφο το λογότυπο του Σ.Ε.Π.

    - Δεν προβλέπονται κάλτσες.

    - Το καπέλο του Λυκόπουλου γίνεται τύπου τζόκεϊ. Για τα μέλη των υπολοίπων Τμημάτων και για τα ενήλικα στελέχη δεν προβλέπεται καπέλο.

    Εκδοχή Γ

    - Τα Λυκόπουλα φορούν κίτρινη μακρυμάνικη μπλούζα με τρία πάνω κουμπιά και εναλλακτικά κίτρινη κοντομάνικη μπλούζα. Το χρώμα είναι το χρώμα του σημερινού πουκάμισου.

    - Οι Πρόσκοποι φορούν πουκάμισο και εναλλακτικά κοντομάνικη μπλούζα. Και τα δύο είδη είναι σε χρώμα πράσινο.

    - Οι Ανιχνευτές φορούν πουκάμισο και εναλλακτικά κοντομάνικη μπλούζα. Και τα δύο είδη είναι σε χρώμα κόκκινο.

    - Τα Μέλη Προσκοπικού Δικτύου και όλα τα Ενήλικα Στελέχη φορούν πουκάμισο και εναλλακτικά κοντομάνικη μπλούζα. Και τα δύο είδη είναι σε χρώμα μπλε.

    - Το προσκοπικό μαντήλι και ο κρίκος παραμένουν ως έχουν.

    - Δεν προβλέπεται παντελόνι. Στις δράσεις πόλης, φοράμε ένα μπλε τζην παντελόνι. Στις δράσεις υπαίθρου και σε γενικά σε δράσεις που απαιτούν σωματική κίνηση, φοράμε ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες της δράσης.

    - Το καπέλο του Λυκόπουλου γίνεται τύπου τζόκεϊ. Για τα μέλη των υπολοίπων Τμημάτων και για τα Ενήλικα Στελέχη δεν προβλέπεται καπέλο.

    Οι αλλαγές στην προσκοπική στολή που σηματοδότησε εκατομμύρια νέους που υπήρξαν μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από την ίδρυση του το 1910 μέχρι σήμερα, εφόσον εγκριθεί θα αρχίσει να υλοποιείται από τον επόμενο Σεπτέμβριο και θα έχει ολοκληρωθεί σε βάθος δυο χρόνων.

    [06] Όλγα Γεροβασίλη: Στην τελική φάση για τη συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων

    Εκ των προτέρων ανακοίνωση μέτρων δεν χρειάζεται, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με τα σενάρια για πρόσθετα μέτρα, στο ενδεχόμενο αποκλίσεων στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2018.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι σήμερα επιστρέφουν στην Αθήνα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και αύριο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι βρίσκεται σε τελική φάση η συζήτηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενόψει του eurogroup. Όπως ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, η συμφωνία αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος ερωτηθείσα αν τυχόν πρόσθετα προληπτικά μέτρα αποτελούν πολιτικό πρόβλημα, είπε ότι το πρόβλημα σε μια τέτοια προοπτική θα είναι οικονομικό. Τόνισε δε ότι τα συμφωνημένα βήματα είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και στη συνέχεια να γίνει η συζήτηση για το χρέος. Τότε μόνο, είπε η κ. Γεροβασίλη, θα μπορούσαμε, να δούμε το ενδεχόμενο μέτρων σε περίπτωση αποκλίσεων.

    Οτιδήποτε άλλο δεν συνιστά στάση σεβασμού έναντι της συμφωνίας, επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Αυτοί οι οποίοι με λαχτάρα περιμένουν ή προσπαθούν, με στόχο να επιβληθούν δυσάρεστα μέτρα για να αποδυναμώσουν την κυβέρνηση καλό θα ήταν να συνταχθούν με την εθνική προσπάθεια προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις ούτε για εκλογές ούτε και για δημοψήφισμα.

    Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε στο σημείο αυτό ότι τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι πως πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να υπάρχει σταθερότητα, για να υπογραμμίσει πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή για το δικό της πολιτικό κόστος, αλλά για το κόστος της χώρας και του ελληνικού λαού. Και αυτό είναι το μόνο που την ενδιαφέρει και μόνο αυτόν τον γνώμονα πορεύεται.

    Στο ερώτημα αν αποτελεί κόκκινη γραμμή το ενδεχόμενο να συμφωνήσει σε νέα μέτρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η υφιστάμενη συμφωνία προβλέπει πως αν οι στόχοι δεν εκπληρώνονται τότε πρέπει να λαμβάνονται μέτρα. Αλλά να συζητήσουμε σήμερα μέτρα για την περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος το 2018, δεν είναι μια λογική συζήτηση και δεν κάνει καλό στην οικονομία και αποσταθεροποιεί οικονομικό κλίμα, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος

    «Η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει στην τελική φάση για τη συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Επιδίωξη μας είναι η συμφωνία αυτή να αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και επισήμανε ότι με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

    «Τις τελευταίες ημέρες έχει βγει στη δημοσιότητα ένα σενάριο που αφορά την πιθανότητα να συμφωνηθεί από τώρα η υλοποίηση επιπλέον μέτρων για το 2018. Μια τέτοια προοπτική αφορά μόνο την περίπτωση που θα υπάρχουν αποκλίσεις από τον στόχο, δηλαδή από το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Τα σενάρια αυτά επιβεβαιώνουν το μέγεθος των διαφορών ανάμεσα στους θεσμούς, καθώς και το πόσο δύσκολη και σύνθετη είναι η προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία με όλους τους θεσμούς ταυτόχρονα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και τόνισε: «Η ελληνική κυβέρνηση διαμορφώνει τη θέση της αποκλειστικά με βάση τις επιπτώσεις στην οικονομία. Είναι προφανές ότι εκ προτέρων ανακοίνωση μέτρων που αφορούν μελλοντική φάση, μέτρων που δεν προβλέπεται να ληφθούν στο σύνολό τους, μέτρων που το ενδεχόμενο εφαρμογής τους αφορά ειδική περίπτωση και που με βάση τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας δεν χρειάζονται, τότε μια τέτοια προοπτική λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προεξοφλώντας την αδυναμία υλοποίησης των στόχων».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ακόμη πως η κυβέρνηση εκτιμά ότι βάση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα αποτελέσουν και οι θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, διότι τα στοιχεία υπερβαίνουν τις σχετικές προβλέψεις. «Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η θετική αυτή εικόνα αποτυπώνεται και στην έκθεση της Eurostat», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και σημείωσε ότι «η έκθεση αυτή που δίνεται στη δημοσιότητα την προσεχή Πέμπτη αποτυπώνει μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα σε σχέση με αυτό που αρχικά έχει προβλεφθεί». Είπε επίσης ότι θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και η κίνηση της ΕΚΤ να εντάξει τις ελληνικές τράπεζες στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

    Η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ως ιδιαίτερα θετική την επίσκεψη των τριών θρησκευτικών ηγετών στη Λέσβο που πήρε διάσταση παγκοσμίου γεγονότος, είπε η κυβερνητική εκπρόσωποςκαι υπογράμμισε ότι το μήνυμα αλληλεγγύης παρέχει στήριξη στην Ελλάδα και το λαό της, που δίνει διαρκή αγώνα μέσα σε πολύ δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

    «Υπερασπιζόμαστε τις αξίες του ανθρωπισμού απέναντι στις πολιτικές του ακροδεξιού λαϊκισμού και τις μονομερείς ενέργειες των κλειστών συνόρων», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και επισήμανε ότι αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας μήνας από την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό για να προσθέσει ότι οι ροές έχουν μειωθεί και η εξέταση ασύλου προχωρά με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Από τον Πειραιά έχουν μετακινηθεί 1.650 πρόσφυγες προς τα κέντρα φιλοξενίας και αναμένονται άμεσα και νέες μετακινήσεις. Η δημιουργία νέων θέσεων φιλοξενίας προχωρά σύμφωνα με το σχεδιασμό, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε ότι πρέπει να προχωρήσει η επανεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία προς χώρες της ΕΕ.

    «Η συνεπής υλοποίηση της συμφωνίας από όλα τα μέρη είναι η βάση ώστε η συμφωνία να γίνεται διαρκώς αποτελεσματικότερη», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [07] Η Ελλάδα υπεραπέδωσε το 2015, δηλώνει ο Β. Ντομπρόφσκις

    Η δημοσιονομική και μακροοικονομική επίδοση της Ελλάδας το 2015 ήταν καλύτερη του αναμενόμενου και τα στοιχεία της Eurostat, που θα δημοσιοποιηθούν στις 21 Απριλίου, αναμένεται να δείξουν πως «η Ελλάδα υπεραπέδωσε» πέρυσι, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο MNI και το Euro2day.gr, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας, o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Euro2day.gr, στη συνέντευξή του, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ντομπρόβσκις υποστήριξε πως «είναι εμφανές τώρα πως η Ελλάδα έχει πάει σημαντικά καλύτερα απ? όσο όταν συμφωνήθηκε το Μνημόνιο τον Αύγουστο», τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε μακροοικονομικό επίπεδο.

    Η εξέλιξη αυτή, όπως σημείωσε, θα βοηθήσει στη συζήτηση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με το ύψος των μέτρων που χρειάζεται να λάβει η Ελλάδα, προκειμένου να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να πετύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

    «Με βάση τα στοιχεία από τη Eurostat, θα επικαιροποιήσουμε το βασικό σενάριο», σχολίασε, προσθέτοντας πως τα δεδομένα «θα βοηθήσουν ώστε να ευθυγραμμίσουμε τη θέση μας με το ΔΝΤ».

    Δεδομένου ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ βασίζονται σε πολύ απαισιόδοξα σενάρια, αν τα στοιχεία του 2015 για την Ελλάδα είναι καλύτερα του αναμενόμενου, εκτιμάται ότι η ΕΕ θα έχει αρκετά «πυρομαχικά», ώστε να πιέσει για αναθεώρηση των προβλέψεων του Ταμείου, με τρόπο που η όποια διαφορά τυχόν προκύψει δεν θα είναι τόσο σημαντική.

    [08] «Στο χέρι μας η πρόκριση», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Κακαρούδης

    Η...μπάλα είναι στα χέρια του, «καυτή», όσο και άλλες φορές στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Εντούτοις, υπάρχει μια διαφορά: η ισχυρότερη επιθυμία για επιτυχία. Προσδοκία είναι η αυλαία της χρονιάς να κλείσει με θετικό πρόσημο, αφήνοντας «γλυκιά» γεύση σε όλους στις τάξεις του και δημιουργώντας υψηλότερες προσδοκίες για το άμεσο μέλλον. Όλα τα προαναφερόμενα αφορούν τον ΠΑΟΚ, που έκανε το μπρέικ στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην ΑΕΚ και ετοιμάζεται αποφασιστικά να τελειώσει τη σειρά των προημιτελικών των πλέι οφ της Α1 με την Ένωση στο «σπίτι» του. Να κερδίσει για δεύτερη φορά και να εξασφαλίσει παρουσία στα ημιτελικά της τελικής φάσης του πρωταθλήματος. Τη «γραμμή» που έχουν οι «ασπρόμαυροι» για το δεύτερο αγωνιστικό ραντεβού με την ΑΕΚ, κατέθεσε εμφατικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Πρακτορείο 104,9, ο Κώστας Κακαρούδης.

    «Στην καλή μας μέρα, με συγκέντρωση, μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Η πρόκριση είναι στο δικό μας χέρι», τόνισε, αρχικά, ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ του «Δικεφάλου». Και πρόσθεσε: «Το δεύτερο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα είναι πιο δύσκολο από το πρώτο, είναι δεδομένο πως δεν εφησυχάζουμε. Επιδίωξή μας είναι να παίξουμε με πάθος, δύναμη και να μη δώσουμε το περιθώριο στην ΑΕΚ να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει. Χρειάζεται να φανούμε ακόμη πιο δυνατοί, σε σχέση με την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, για να φτάσουμε στη νίκη. Έχουμε, πλέον, το πλεονέκτημα έδρας, το άγχος υφίσταται περισσότερο στον γηπεδούχο, η ΑΕΚ είναι καλή και έμπειρη ομάδα. Νομίζω πως έχουμε να περιμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 April 2016 - 12:32:27 UTC