Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα του Π. Παυλόπουλου για τη συμπλήρωση 49 ετών από το πραξικόπημα
  • [02] Αλ Τσίπρας: Μην ποντάρετε στην αποτυχία, η αξιολόγηση θα κλείσει
  • [03] Ο ESM ανακοίνωσε ότι ξετάζει εναλλακτικές επιλογές για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
  • [04] Έως 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στη Μεσόγειο, λέει η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
  • [05] Ογδόντα μοντέρνες τοιχογραφίες στις όχθες του Τίβερη από τον Νοτιοαφρικανό Ου. Κέντριτζ
  • [06] Η ανάδειξη της νέας καλλιτεχνικής δημιουργίας, στο επίκεντρο του σχεδιασμού της καινούργιας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020
  • [07] Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βόγλης
  • [08] Κ. Μητσοτάκης: Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα
  • [09] Μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας, χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας την πρωτολογία Μητσοτάκη
  • [10] Συμφωνία για το «πακέτο» έμμεσης φορολογίας ύψους 1,8 δισ. ευρώ
  • [11] Στα χέρια του Πεδουλάκη και πάλι ο Παναθηναϊκός
  • [12] Με Μανωλά υπηρεσιακό προπονητή η ΑΕΚ

  • [01] Μήνυμα του Π. Παυλόπουλου για τη συμπλήρωση 49 ετών από το πραξικόπημα

    «Μια τραγική εμπειρία, η οποία μας διδάσκει στο διηνεκές» χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 στο μήνυμά του με αφορμή τη συμπλήρωση 49 ετών από την κατάλυση της Δημοκρατίας.

    Όπως τονίζει ο Πρόεδρος «η κατάλυση και ο απροκάλυπτος βιασμός της Δημοκρατίας, που συντελέσθηκαν με το και εθνικώς εγκληματικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, συνθέτουν πάντα μια τραγική εμπειρία η οποία μας διδάσκει στο διηνεκές. Ιδίως δε μας διδάσκει:

    Πρώτον, ότι η υπεράσπιση όλων, ανεξαιρέτως, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κυρίως δε των κοινωνικών σ' αυτή την συγκυρία που εγκυμονεί κινδύνους ρήξης του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής, αποτελεί χρέος καθενός, πρωτίστως όμως της Πολιτείας. Κάθε ολιγωρία προς αυτή την κατεύθυνση επιφέρει ευθύ πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου.

    Δεύτερον, τα ιδανικά του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης, συστατικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού κατά την αρχαιοελληνική καταγωγή τους, επιβάλλουν τη διαχείριση του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος με ανάλογες συμπεριφορές. Φοβικά σύνδρομα, που μάλιστα αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, δεν ταιριάζουν ιδίως στους Λαούς της Ευρώπης.

    Τρίτον, τα νεοναζιστικά μορφώματα και η τρομοκρατία κάθε μορφής είναι, εκ φύσεως, εχθροί του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας. Και τούτο γιατί ουδεμία ?ιδεολογική? λεοντή μπορεί να κρύψει το αποκρουστικό πρόσωπό τους και τα στυγερά τους εγκλήματα. Το αίμα των αθώων θυμάτων τους πρέπει να εμπνέει την διαρκή εγρήγορσή μας και να προκαλεί την αυτονόητη συγγνώμη μας για κάθε ολιγωρία του παρελθόντος και αντίστοιχη υποτίμηση της αντιανθρωπιστικής και αντιδημοκρατικής ?τοξικότητάς? τους».

    [02] Αλ Τσίπρας: Μην ποντάρετε στην αποτυχία, η αξιολόγηση θα κλείσει

    «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια χώρα ασφαλής», είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή σημειώνοντας ότι η χώρα παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή, είναι μια χώρα ασφαλής, φιλειρηνική, φιλόξενη και υπερασπίζεται αξίες. «Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να πάρει και ο τελευταίος πολίτης στην Ευρώπη και τον κόσμο που σκέφτεται σήμερα να έρθει στην Ελλάδα για να κάνει τις διακοπές του», είπε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας, αν και χαιρέτησε τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει μια ασφαλής χώρα, είπε ότι η σπουδή του για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, δεν συνάδει με το μήνυμα που έχει ανάγκη η χώρα να εκπέμψει.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πορεία της διαπραγμάτευσης λέγοντας ότι η αξιολόγηση θα κλείσει και άρα η ΝΔ δεν θα πρέπει να βάλει όλα τα λεφτά της στην αποτυχία της κυβέρνησης. Ξεχωριστή στιγμή ήταν αυτή που ο πρωθυπουργός με δριμύτητα απάντησε σε όσους επιχειρούν να συνδέσουν την Αριστερά με την τρομοκρατία και προειδοποίησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν του επιτρέπει να συνδέει την Αριστερά με τη βία και τις βαριοπούλες, γιατί η Αριστερά είναι πάντα απέναντι στη βία και έδωσε τους αγώνες της χωρίς κουκούλες πάντοτε. Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε όμως και στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας πως σήμερα σε αυτή τη δύσκολη καμπή θα έπρεπε να ακούσουν τη γίνεται στην Ευρώπη και να βάλουν πλάτη γιατί "Κεντροαριστερά χωρίς Αριστερά δεν γίνεται".

    Η αξιολόγηση

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να μην ποντάρει όλα τα λεφτά του στην αποτυχία της κυβέρνησης, γιατί η αξιολόγηση θα κλείσει και υπογράμμισε ότι αύριο που δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας για τα οικονομικά, θα πρέπει η ΝΔ να εξηγήσει τη βασιμότητα τού ισχυρισμού της ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την οικονομία. Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι δεν χρειάζονται έκτακτα μέτρα και κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει ποια θέσει παίρνει σε αυτή τη δύσκολη καμπή. Το ίδιο ερώτημα απηύθυνε και στη Φ. Γεννηματά και τον Στ. Θεοδωράκη, λέγοντας τους πως θα έπρεπε να αναλογιστούν τι γίνεται σήμερα στην Ευρώπη και να βάλουν πλάτη αντί να επιχειρούν τη συγκρότηση κεντροδεξιού μετώπου.

    Μην ποντάρετε στην αποτυχία γιατί η αξιολόγηση θα κλείσει

    «Θα σας συνιστούσα κύριοι της αντιπολίτευσης να μην βάλετε τα λεφτά σας όλα στην πιθανότητα αποτυχίας της κυβέρνησης γιατί η αξιολόγηση θα κλείσει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε: «Κατανοώ βεβαίως γιατί σας πιέζουν διακαώς για να το κάνετε αυτό. Ξεκινήσατε με την πρώτη σας συνέντευξη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας δεν βιάζομαι, και τώρα σας βλέπω να βιάζεστε και να αγκομαχάτε. Γιατί; Κάποιοι σας πιέζουν. Αυτοί έχουν λόγο βεβαίως. Έχουν χρέη, πιθανώς έχουν διώξεις, θέλουν να κρατάνε μέσα ενημέρωσης χωρίς να πληρώνουν φόρους, κάποιοι άλλοι βλέπουν δικούς τους συνεργάτες σε κάποιες λίστες, έχουν λόγους να θέλουν, αδιαφορώντας για την πορεία αυτής της χώρας, αυτή η κυβέρνηση να φύγει. Εσείς όμως κάνετε λάθος αν παίζετε σε μια ζαριά τα πάντα, για τον απλό λόγο ότι θα διαψευστείτε. Και αμέσως μετά τι θα κάνετε; Θα βάλετε τα λεφτά σας στη δεύτερη αξιολόγηση. Και αν διαψευστείτε και εκεί; Το ξέρετε το παραμύθι με τον ψεύτη βοσκό. Στο τέλος δεν θα σας πιστεύει ούτε ο λύκος».

    «Δεκτή η κριτική σας αλλά ποια θέση παίρνετε;»

    Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έφτιαξε τον μύθο της καταστροφής από την διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε όμως τον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας: «Θα μου απαντήσετε αύριο μόλις βγουν τα στοιχεία της Eurostat φαντάζομαι. Περιμένω να βγουν τα στοιχεία να μας πείτε για την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ».

    Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή, είναι η πιο σύνθετη και κρίσιμη διαπραγμάτευση, διότι είναι ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές απόψεις και γιατί για πρώτη φορά είναι τόσο έντονες οι διαφορές και αφορούν τόσο την εκτίμηση για το μέλλον όσο και την εκτίμηση για τα δεδομένα, για τον απολογισμό του 2015, για το χρέος. «Δεκτή η κριτική σας αλλά θα μας πείτε ποια θέση παίρνετε;», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρθηκε στις θέσεις του Ζ-Κ Γιούνκερ, όπως αυτές διατυπώθηκαν σε σημερινή συνέντευξή του με την οποία δηλώνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για έκτακτα μέτρα και ότι δεν είναι αυτοσκοπός να ικανοποιηθούν πάση θυσία οι θέσεις του ΔΝΤ. «Αν τα έλεγα εγώ αυτά, η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ θα μιλούσε για μονομερείς ενέργειες και για διαπραγμάτευση Βαρουφάκη. Τα είπε ο Γιούνκερ τώρα. Και ένα πράγμα σας ρωτώ. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτές τις θέσεις;», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν από το 2010 έως το 2014 ήταν ύψους 62,92 δισ. ευρώ και με μείωση του ΑΕΠ σε 25%.

    «Στα χρόνια της διακυβέρνησης μας, πράγματι το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,3%, όχι 25% όμως. Και εμείς μετά από μια διαπραγμάτευση στην οποία δεν πετύχαμε το στόχο μας, φέραμε μια ήπια προσαρμογή, όχι 63 δισ. αλλά 5,4 δισ. Και τι κάναμε μετά; Πήγαμε στον ελληνικό λαό. Δεν το κρύψαμε κάτω από το τραπέζι και με "τα λεφτά υπάρχουν" και με τα Ζάππεια, που κοροϊδεύατε τον ελληνικό λαό και δεν τον καλούσατε να επικυρώσει την πολιτική σας! Αυτή είναι η διαφορά μας κύριε Μητσοτάκη», είπε ο πρωθυπουργός.

    Τα στοιχεία της Eurostat

    Ο πρωθυπουργός είπε πως αύριο που βγαίνουν τα στοιχεία της Eurostat, η ΝΔ θα κληθεί να εξηγήσει πως έχει βάση ο ισχυρισμός της ότι η διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης κατέστρεψε την οικονομία και διέλυσε τη χώρα. Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής την έκθεση του ΔΝΤ για την 5η αξιολόγηση στην οποία γινόταν λόγος για απροσδιόριστα μέτρα για το 2015 και για το 2016, με σύνολο μέτρων 5,7 δισ., συν η απόκλιση για πρωτογενές πλεόνασμα για το 2014 που με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία της Eurostat είναι 2 δισ. και ίσως μεγαλώσει αύριο με τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα. «Με το καλημέρα λοιπόν εσείς θα παίρνατε μέτρα 7,7 δισ. ευρώ και μας λέτε εμάς ότι καταστρέψαμε τη χώρα επειδή φέραμε μια προσαρμογή 5,4 δισ. Για να μην υπολογίσω και το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 20 δισ. σε σχέση με αυτά που είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς», είπε ο πρωθυπουργός και ζήτησε να σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η υποκρισία.

    «Κεντροαριστερά χωρίς Αριστερά δεν γίνεται»

    «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή. Θα την ξεπεράσουμε αυτή την καμπή παρά τις δυσκολίες, παρά τις αντιξοότητες. Θα ήταν ευχής έργον αν σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή η αντιπολίτευση αναλογιζόταν τις ευθύνες της», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν την αναλογίζονται δυστυχώς και οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην κ. Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη για να υπογραμμίσει ότι θα έπρεπε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να βάλουν πλάτη αντί να είναι απέναντι.

    «Και αν θέλετε να μιλάτε για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, θα έπρεπε να καταλάβετε ότι η Κεντροαριστερά χωρίς Αριστερά δεν υπάρχει. Αυτό είναι Κεντροδεξιά! Ο τόπος χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση. Χρειάζεται αλήθειες και τόλμη για να βγούμε από την κρίση και θα το καταφέρουμε», είπε ο Α. Τσίπρας.

    "Η αριστερά έδωσε αγώνες χωρίς κουκούλες! Δεν σας το επιτρέπω!"

    Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, θέμα που συζητήθηκε με πρωτοβουλία της ΝΔ, είπε ότι στόχος είναι η εκμετάλλευση των φοβικών αντανακλαστικών και η προσπάθεια συσπείρωσης της ακραίας δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ. Επέκρινε με δριμύτητα την τακτική της ΝΔ να επιχειρεί να συνδέσει την Αριστερά με την τρομοκρατία.

    «Ξαναπαίξατε σήμερα το χιλιοπαιγμένο ρεπερτόριο για τις δήθεν σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Και κάνατε και ένα βήμα παραπέρα. Μιλήσατε για την τρομοκρατία και τη βία στην Ελλάδα που έχει σαφές αριστερό πρόσημο. Λυπάμαι για αυτή τη στάση. Γιατί πιστεύω ότι ανήκουμε σε μια γενιά που θα έπρεπε να ξεπεράσουμε τις διχαστικές πολιτικές του παρελθόντος. Και έρχεστε να πείτε εδώ σήμερα ότι η τρομοκρατία και βία έχει αριστερό πρόσημο», είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Η Αριστερά, κύριε Μητσοτάκη, σε αυτόν τον τόπο έχει μια ιστορία. Και οι αριστεροί και οι αριστερές. Μια ιστορία αγώνων, μια ιστορία διωγμών, έχει υπάρξει θύμα της βίας η αριστερά. Οι αριστεροί και οι αριστερές ήταν στους διωκόμενους και όχι στους διώκτες. Και ήταν θύματα μιας βίας που οργάνωνε ένα παρακράτος πολλές φορές. Το παρακράτος των εθνικοφρόνων. Δεν ανήκει λοιπόν η αριστερά στους θιασώτες της βίας. Οι αριστεροί, και όχι μόνο οι αριστεροί, και οι δεξιοί και οι πατριώτες δημοκράτες έδωσαν τη ζωή τους για αξίες, την δημοκρατία, την ελευθερία, η ιστορία. Η παράδοση και οι αξίες της Αριστεράς δεν έχουν καμία σχέση και δεν σας επιτρέπω να το επαναλαμβάνετε. Να συνδέετε την Αριστερά με τους δήθεν αντιεξουσιαστές που έχουν την πιο εξουσιαστική αντίληψη, διότι η αντίληψη που διεκδικεί το δικαίωμα να ασκήσει την υπέρτατη βία και να αφαιρέσει ζωή αυτή είναι μια εξουσιαστική λογική», είπε ο Α. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είναι διχαστικό να μιλάει ο πρόεδρος της ΝΔ για τρομοκρατία τις αριστερής ιδεολογίας και να ταυτίζει την Αριστερά που γέννησε την εθνική αντίσταση, τους Λαμπράκηδες, το κίνημα του 1-1-4, τους αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. «Η Αριστερά έδωσε αγώνες πάντα χωρίς κουκούλες, κύριε Μητσοτάκη! Πάντοτε και χωρίς τσεκούρια και χωρίς βαριοπούλες. Τους οπαδούς της βαριοπούλας και των τσεκουριών, η Αριστερά τους έχει απέναντι, αλλά κάποιες φορές η δική σας παράταξη δεν τους έχει απέναντι», είπε ο πρωθυπουργός.

    [03] Ο ESM ανακοίνωσε ότι ξετάζει εναλλακτικές επιλογές για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

    Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει να εξετάζει τρόπους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς. Όπως αναφέρει ο ESM στην ανακοίνωσή του, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ήταν έτοιμοι πέρυσι τον Αύγουστο να εξετάσουν, εάν χρειαζόταν, πιθανά πρόσθετα μέτρα για να καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος, προσθέτοντας ότι αυτό θα γινόταν μόνο αν η Ελλάδα συμμορφωνόταν με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρόγραμμα του ESM και αποκλείοντας το ονομαστικό κούρεμα του επίσημου χρέους.

    «Υπό το φως της δέσμευσης αυτής, ο ESM έχει αρχίσει να εξετάζει πιθανές εναλλακτικές επιλογές σε καθαρά τεχνοκρατικό επίπεδο», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Οργανισμός, προσθέτοντας: «Οι εναλλακτικές αυτές επιλογές δεν έχουν συζητηθεί σε πολιτικό επίπεδο. Η όποια δυνητική απόφαση για περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μπορεί να ληφθεί μόνο με ομοφωνία όλων των κρατών - μελών της Ευρωζώνης».

    Ο ESM δεν ανέφερε λεπτομέρειες αναφορικά με τις εναλλακτικές επιλογές. Στο τηλεγράφημα του Ρόιτερς σημειώνεται ότι ενδέχεται να αφορούν στο «κλείδωμα» των επιτοκίων στα σημερινά χαμηλά τους επίπεδα ή στην περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

    [04] Έως 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στη Μεσόγειο, λέει η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

    Μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο και αποβιβάστηκαν στην Καλαμάτα δήλωσαν ότι είδαν ένα ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή σε έως και 500 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

    Σαράντα ένας άνθρωποι από τη Σομαλία, το Σουδάν και την Αιθιοπία ?37 άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα παιδί τριών ετών που ταξίδευε με την οικογένειά του? περιγράφουν "ένα μεγάλο ναυάγιο στη Μεσόγειο, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους περίπου 500 άνθρωποι", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της UNHCR για τη νότια Ευρώπη με έδρα τη Ρώμη.

    Οι μετανάστες ναυάγησαν και το Σάββατο διασώθηκαν, ενώ την Κυριακή αποβιβάστηκαν στην Καλαμάτα, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως δεν είναι σαφές πότε έγινε το ναυάγιο.

    Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει το θαλάσσιο ταξίδι τους από μια περιοχή κοντά στην Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη, με ένα σαπιοκάραβο που μετέφερε 100 έως 200 ανθρώπους.

    Μεσοπέλαγα συνάντησαν ένα άλλο σκάφος γεμάτο μετανάστες πάνω στο οποίο οι διακινητές επιχείρησαν να τους κάνουν να ανέβουν. Αλλά λόγω της υπερφόρτωσης και της θαλασσοταραχής, αυτό το μεγαλύτερο σκάφος ανατράπηκε.

    "Μεταξύ των 41 επιζώντων βρίσκονται άνθρωποι που δεν είχαν ακόμη επιβιβαστεί στο μεγαλύτερο σκάφος καθώς και άνθρωποι που κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι το πιο μικρό σκάφος μετά το ναυάγιο", εξήγησε η Σάμι.

    [05] Ογδόντα μοντέρνες τοιχογραφίες στις όχθες του Τίβερη από τον Νοτιοαφρικανό Ου. Κέντριτζ

    Ογδόντα έργα, ως μοντέρνες τοιχογραφίες, οι οποίες, μεταξύ των άλλων, παρουσιάζουν τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και την Ανίτα Έκμπεργκ σε μια σκηνή από το έργο «Γλυκιά Ζωή», τον πρώτο στρατιώτη που μπήκε στην Ρώμη το 1870, όταν η πόλη ανήκε στον πάπα, αλλά και τη λύκαινα, σύμβολο, σύμφωνα με τον μύθο, της «Αιώνιας Πόλης», παρουσιάζονται από την Πέμπτη 21/4 στη Ρώμη.

    Πρόκειται για εντυπωσιακές «Μurales», τοιχογραφίες στις όχθες του Τίβερη, που δημιούργησε ο διεθνούς φήμης Νοτιοαφρικανός καλλιτέχνη Ουίλιαμ Κέντριτζ.

    Για τα εγκαίνια, επ' ευκαιρία των 2.767 ετών από την ίδρυση της Ρώμης, περιβαλλοντικοί σύνδεσμοι και αθλητικού όμιλοι οργάνωσαν μια ιδιαίτερη παρουσίαση του όλου αυτού έργου: Μια «πλωτή» επίσκεψη, με φουσκωτές βάρκες, για ντόπιους και τουρίστες.

    Το έργο του 61χρονου Κέντριτζ φέρει τον τίτλο «Θρίαμβοι και θρήνοι: μια μελέτη για την Ρώμη» και μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία του δήμου της ιταλικής πρωτεύουσας με το σύνδεσμο για την προβολή και φροντίδα του Τίβερη «Τevereterno». Συνολικά, τα «μουράλες» αυτά εκτείνονται για πεντακόσια μέτρα ενώ η τελετή εγκαινίων, θα πλαισιωθεί από τη μουσική των Νοτιοαφρικανών καλλιτεχνών Φίλιπ Μίλερ και Τουτούκα Σιμπίσι.

    [06] Η ανάδειξη της νέας καλλιτεχνικής δημιουργίας, στο επίκεντρο του σχεδιασμού της καινούργιας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020

    Η χρηματοδότηση δράσεων που αφορούν όχι μόνο την προστασία, συντήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, αλλά κι εκείνων που σχετίζονται με τη στήριξη, ανάδειξη και ενίσχυση της νέας καλλιτεχνικής δημιουργίας, ήταν το κεντρικό μήνυμα της ημερίδας με θέμα «Η μετάβαση από το ΕΣΠΑ 2007-2013 στο ΕΣΠΑ 2014-2020: Απολογισμός δράσεων, επιτεύγματα, προβλήματα και σχεδιασμός νέου προγράμματος», που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Τομέα Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σήμερα στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

    «Μεγάλη καινοτομία που θέλουμε να εγκαινιάσουμε με το νέο ΕΣΠΑ είναι θέματα που αφορούν τον σύγχρονο πολιτισμό και τις σύγχρονες πολιτιστικές δημιουργίες», ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, τονίζοντας ότι «υπάρχει ένα ερώτημα, θεσμικό, οικονομικό και ουσιαστικό, πώς δηλαδή μπορούν να βοηθηθούν οι νέοι δημιουργοί στο έργο που παράγουν και δεν βρίσκουν, ως τώρα τουλάχιστον, ουσιαστική ανταπόκριση από ένα υπουργείο Πολιτισμού». Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν δράσεις που θα μπορούν να «ενεργοποιηθούν» μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, οι τίτλοι των οποίων δεν παραπέμπουν ευθέως σε θέματα πολιτισμού, αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από νέους δημιουργούς, φέρνοντας, μεταξύ άλλων, το παράδειγμα του Acropole Palace.

    [07] Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βόγλης

    Η ατάκα «στάσου μύγδαλα» που φωνάζει ο βοσκός στην Άναμπελ του «Κορίτσια στον ήλιο» έμελλε να μείνει από τις πιο θρυλικές του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και η πιο διάσημη του Γιάννη Βόγλη, ο οποίος άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου και νοσηλευόταν. Αιτία θανάτου η πολυοργανική ανεπάρκεια, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς.

    «Για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ήταν ο αγαπημένος καλλιτεχνικός διευθυντής, που με την καλοσύνη, την ευγένεια και το ήθος του φώτισε το θέατρό μας. Τον ευχαριστούμε!». Αυτό έχει αναρτήσει στο facebook το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, του οποίου ο σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, είχε διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής (2008).

    Ο Γιάννης Βόγλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937, από οικογένεια με καταγωγή μικρασιατική και ανδριώτικη. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε στη θεατρική παράσταση «Η άνοδος του Αρτούρο» το 1961, υπό τη σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία «Οι Υπερήφανοι» (1962). Έγινε γνωστός από την ταινία «Κορίτσια στον ήλιο» το 1968 του Βασίλη Γεωργιάδη, ενώ σημαντική ήταν η ερμηνεία του στην ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» (1966) επίσης του Β. Γεωργιάδη.

    Εργάστηκε κυρίως στο θέατρο, όπου και συνεργάστηκε με πρωταγωνιστές όπως ο Μάνος Κατράκης, η Έλλη Λαμπέτη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης κ.ά. Υπήρξε βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ.

    Την δεκαετία του ?80 ήταν μέλος του θιάσου «Ανατολή». Σημαντικές παραγωγές του ήταν οι «Καπετάν Μιχάλης», «Αλέξης Ζορμπάς», «Ελλάδα-Ρίτσος Μακρυά Πορεία» (Πολυθέαμα), «Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ», «Αγαπημένε μου Παππού», «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου και περιόδευσε στην Ελλάδα, την Κύπρο, τον Καναδά με μεγάλη επιτυχία. Είχε πάρει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις ως αφηγητής, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης και με τη σκηνοθεσία.

    Συνεργάστηκε με το Θέατρο «Πράξη» της Μπέτυς Αρβανίτη. Κάποια έργα στα οποία έπαιξε είναι: «Ο Φερνάντο Κραπ μου Έγραψε ένα Γράμμα», «Η Κυρία από τη Θάλασσα» σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη, «Μια Πιθανή Συνάντηση», «Η Επιστροφή» του Χ. Πίντερ κ.ά.

    Στον κινηματογράφο είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες. Ανάμεσα τους οι: «Ερόικα» (1960), «Οι υπερήφανοι» (1962), «Η παγίδα» (1962), «Πετώντας με τον άνεμο» (1963), «Σταυραετοί» (1963), «Ο κράχτης» (1964), «Βρώμικη πόλις» (1965), «Καταιγίδα» (1965), «Κατηγορώ τους ανθρώπους» (1965), «Το φυλαχτό της μάνας» (1965), «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» (1965), «Ξεχασμένοι ήρωες» (1966), «Πετώντας με τον άνεμο» (1966), «Επιχείρησις Δούρειος Ίππος» (1966), «Έρωτες στη Λέσβο» (1967), «Ο 13ος» (1967), «Κορίτσια στον ήλιο» (1968), «Οι άνδρες δεν λυγίζουν ποτέ» (1968), «Ραντεβού με μια άγνωστη» (1968), «Ένας μάγκας στα σαλόνια» (1969), «Beautiful people» (2001) κ.ά.

    Επίσης είχε συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως: «Της Αγάπης Μαχαιριά» (2006-2007), «Ακροβατώντας» (2003), «Η αγάπη ήρθε από μακριά» (2002), «Κάτω απ' την Ακρόπολη» (2001), «Έρωτας κλέφτης» (2000), «Σύνορα αγάπης» (1999), «Άγγιγμα ψυχής» (1998), «Ψίθυροι καρδιάς» (1997), «Ανατομία ενός εγκλήματος» (1992-1995, επεισόδια Νύχτα τρόμου, Σόνια Κρίλοβιτς), «Μια ζωή για την Έλσα» (1995), «Μοιραίο πάθος» (1995), «Τμήμα Ηθών» (1992), «Άφρικα» (1992), «Η δίψα» (1990) κ.ά.

    Ο Γιάννης Βόγλης είχε τιμηθεί από διάφορες πόλεις Ελλάδας και Κύπρου.

    Την περίοδο 2000-2005 πήγε στην Κύπρο όπου διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στους Οργανισμούς ΕΘΑΛ της Λεμεσού και του Θεάτρου Σκάλα της Λάρνακας. Σκηνοθέτησε μεταξύ άλλων τις παραγωγές «Βασίλης Τσιτσάνης», «Φονιάς», «Αδελφοί Καραμαζόφ» κ.ά.

    [08] Κ. Μητσοτάκης: Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα

    «Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερα θα είναι για την χώρα", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητστοτάκης στην δευτερολογία του στη Βουλή.

    Ο κ. Μητσοτάκης άφησε υπονοούμενα για «σκοτεινά σχέδια της κυβέρνησης» λέγοντας: «Αναρωτιέμαι αν αντέχετε να κλείσετε τη διαπραγμάτευση ή αναζητάτε μία ηρωική έξοδο για να επαναφέρετε τον διχασμό μνημόνιο- αντιμημόνιο. Όποια κι αν είναι τα σχέδιά σας η ΝΔ είναι εδώ για να τα αποτρέψει».

    Αναφερόμενος στην οικονομία είπε: «Οι πολίτες σήμερα αισθάνονται ανασφαλείς, γιατί πιστεύουν ακράδαντα ότι η χώρα επιστρέφει στην τραγική πραγματικότητα του πρώτου εξαμήνου του 2015. Δεν τα πάτε καλά με τις προθεσμίες, είχατε πει ότι η αξιολόγηση θα έχει κλείσει μέχρι τις 22 Απριλίου, αλλά ήδη είναι 20 Απριλίου και δεν θα έχει κλείσει σε δύο ημέρες. Μαζί με την υπομονή των πολιτών εξαντλούνται και τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους».

    Συνεχίζοντας ανέφερε ότι από πέρυσι το μόνο που άλλαξε είναι ότι στη θέση του κ. Βαρουφάκη είναι τώρα ο κ. Τσακαλώτος και ότι η κυβέρνηση παίζει ξανά το ίδιο έργο της σκληρής διαπραγμάτευσης. Γυρίσατε από την Ουάσιγκτον φέρατε κι άλλα μέτρα, είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι το συνολικό πακέτο των μέτρων θα φθάσουν στα 12 δισ. ευρώ. Σημείωσε ότι οι δανειστές ζητούν να ψηφίσει η κυβέρνηση προληπτικά μέτρα γιατί δεν εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό. «Δεν έχετε σχέδιο και δεν έχετε αποφασιστικότητα να υλοποιήσετε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα». «Δεν τις πιστεύετε τις μεταρρυθμίσεις, κ. Τσίπρα και γι αυτό αποτύχατε» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Τα μέτρα που θα ψηφίσετε δεν θα έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, προσέθεσε.

    Μιλώντας για το κύριο θέμα της σημερινής συζήτησης, την ασφάλεια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διακατέχεται από αριστερές ιδεοληψίες όταν μιλάμε για θέματα ασφάλειας.

    Κάνοντας προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Δεν μάθατε τίποτα, δεν ξεχάσατε τίποτα, ζείτε στον δικό σας ψεύτικο κόσμο. Είστε χαμένος σε έναν κόσμο φαντασίας, σε έναν αλλόκοτο κόσμο».

    Απάντησε στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την τρομοκρατία: «Μιλήσατε για τις σχέσεις της Αριστεράς με την τρομοκρατία. Δεν είπα ότι όλοι οι αριστεροί είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την μήτρα της άκρας Αριστεράς".

    Διευκρίνισε ότι δεν εξισώνει τις συμπεριφορές των τρομοκρατών με τους αγώνες της Αριστεράς, τους οποίους σέβεται και τιμά και προσέθεσε: «Αναρωτιέμαι αν αυτοί που έδωσαν αγώνες για την Αριστερά, θα αναγνώριζαν εσάς κ. Τσίπρα ως υπερασπιστή των αγώνων της Αριστεράς».

    Απάντησε στην κατηγορία του κ. Τσίπρα ότι απευθύνεται στα θολά νερά της ακροδεξιάς λέγοντας ότι «δεν απευθύνομαι στα θολά νερά της ακροδεξιάς, απευθύνομαι στα καθαρά νερά του μετριοπαθούς κέντρου, ο ιδεολογικός προσανατολισμός της ΝΔ είναι σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη».

    Θύμισε την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ότι "μέχρι το Πάσχα η Ειδομένη θα έχει αδειάσει όμορφα και ωραία" για να προσθέσει ότι «δεν τα πάτε καλά με τις προθεσμίες». Επισήμανε προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν απάντησε στο ερώτημά του για την σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης που παραμένει κλειστή για 33 ημέρες. Αν είμαστε στην θέση σας δεν θα υπήρχαν Ειδομένες και δεν θα υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε αυτές τις συνθήκες, είπε.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυρ. Μητσοτάκης: Απευθύνομαι στα καθαρά νερά του μετριοπαθούς Κέντρου

    Δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    [09] Μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας, χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας την πρωτολογία Μητσοτάκη

    «Μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρωτολογία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να «ψαρέψει» στα θολά νερά της ακροδεξιάς.

    Απαντώντας επίσης σε θέσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ελευθερία και η ασφάλεια είναι διαλεκτικά συνδεόμενες, γιατί ελευθερία χωρίς ασφάλεια σημαίνει μια κατάσταση ζούγκλας και ασφάλεια χωρίς ελευθερία, είναι ολοκληρωτισμός.

    Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το κλείσιμο της πρωτολογίας του κ. Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ασφαλής χώρα και αυτό, προσέθεσε, είναι το μήνυμα της συνεδρίασης που πρέπει να πάρουν όλοι οι πολίτες του κόσμου που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

    Απαντώντας σε τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για τις σχέσεις Αριστεράς-τρομοκρατίας, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας ότι η Αριστερά έχει ιστορία αγώνων, διωγμών, έχει υπάρξει θύμα της βίας, οι αριστεροί ήταν διωκόμενοι και όχι διώκτες μιας βίας που οργάνωνε το κράτος, αλλά και το παρακράτος των εθνικοφρόνων. Οι αριστεροί, και όχι μόνο, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, έδωσαν τη ζωή τους για τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης της δημοκρατίας. Επίσης προσέθεσε οι αριστεροί δεν είχαν και δεν έχουν σχέση με αντιεξουσιαστές και άλλους που δεν σέβονται την αξία της ανθρώπινης ζωής λέγοντας χαρακτηριστικά στον κ. Μητσοτάκη: «Δεν σας επιτρέπω να το επαναλαμβάνετε, γιατί είναι διχαστικό να μιλάτε για ιδεολογία αριστερής τρομοκρατίας».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Η ΝΔ ψαρεύει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου

    [10] Συμφωνία για το «πακέτο» έμμεσης φορολογίας ύψους 1,8 δισ. ευρώ

    Σε συμφωνία κατέληξαν η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των θεσμών για το «πακέτο» της έμμεσης φορολογίας ύψους 1,8 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το «πακέτο» αυτό περιλαμβάνει την αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, ενώ δεν θα αυξηθεί ο μειωμένος συντελεστής από το 13% στο 14%.

    Αντίθετα, στις διαπραγματεύσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, δεν έχει υπάρξει συμφωνία για τη φορολογία εισοδήματος.

    Όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος παράγοντας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιμένει για αφορολόγητο όριο στις 9.091 ευρώ, ενώ από την πλευρά του ΔΝΤ ζητείται η άμεση μείωσή του στις 8.182 ευρώ και από την ευρωπαϊκή πλευρά τίθεται να μειώνεται σταδιακά στο συγκεκριμένο ύψος.

    Στις 3 μετά το μεσημέρι είναιπρογραμματισμένο να συζητηθεί το ζήτημα των «κόκκινων»δανείων και στις 5 μ.μ. το ασφαλιστικό.

    [11] Στα χέρια του Πεδουλάκη και πάλι ο Παναθηναϊκός

    H Λαμποράλ Κούτσα τον ώθησε εκτός Παναθηναϊκού το Μάρτιο του 2014, οι Βάσκοι τον επανέφεραν στην τεχνική ηγεσία των «πράσινων» μέχρι το τέλος της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο λόγος για τον Αργύρη Πεδουλάκη, η συμφωνία του οποίου με το «τριφύλλι» ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΚΑΕ, μία ημέρα μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από το φάιναλ φορ της Euroleague και την απομάκρυνση του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς. Ο Έλληνας τεχνικός επιστρέφει στον πάγκο των Κυπελλούχων Ελλάδας με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας.

    Υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη οι «πράσινοι» κατέκτησαν ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Ελλάδας.

    [12] Με Μανωλά υπηρεσιακό προπονητή η ΑΕΚ

    Σε μία...γνώριμη λύση που έχει δοκιμασθεί στο παρελθόν, κατέληξαν οι διοικούντες την ΑΕΚ, αναφορικά με τον αντικαταστάτη του Γκουστάβο Πογέτ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Χρέη προπονητή αναλαμβάνει μέχρι και το τέλος των πλέι οφ ο Στέλιος Μανωλάς, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με την σύγχρονη Ιστορία της Ένωσης κι έχει ξανακαθήσει σε ανάλογες περιπτώσεις στον πάγκο της ομάδας.

    Ο Μανωλάς θα καθοδηγήσει τους παίκτες της ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, καθώς επίσης και σε όλους τους αγώνες της ομάδας μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

    Η σχετική ανακοίνωση, έχει ως εξής: «Μετά την απομάκρυνση του Γουστάβο Πογιέτ, την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας μέχρι το τέλος της σεζόν αναλαμβάνει ο Στέλιος Μανωλάς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 April 2016 - 14:32:36 UTC