Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακυρώνονται την Τετάρτη 900 πτήσεις της Lufthansa λόγω απεργίας
  • [02] Βρετανία: Προβάδισμα 2% υπέρ του Brexit καταγράφει νέα δημοσκόπηση
  • [03] Διευκρινίσεις του υπ. Πολιτισμού για το θέμα αξιοποίησης της περιοχής Αφάντου Ρόδου
  • [04] «Όπερα και Μόδα» στην Λυρική Σκηνή
  • [05] Aπολίθωμα, ηλικίας 4.800 ετών, μητέρας να κρατά στην αγκαλιά βρέφος, ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Ταϊβάν
  • [06] Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-1
  • [07] Δεν κατεβαίνει στο "Γ. Καραϊσκάκης" για τον επαναληπτικό ημιτελικό ο ΠΑΟΚ

  • [01] Ακυρώνονται την Τετάρτη 900 πτήσεις της Lufthansa λόγω απεργίας

    Περίπου 900 πτήσεις της Lufthansa θα ακυρωθούν αύριο, λόγω της απεργίας που κήρυξε το συνδικάτο Verdi για το προσωπικό στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Ντίσελντορφ, την Κολονίας-Βόνης, του Ντόρτμουντ και του Αννόβερου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας, θα ακυρωθούν 895 πτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στο 60% του κανονικού προγράμματος, ενώ αναμένεται να επηρεαστούν 87.000 επιβάτες.

    Από την πλευρά του, το συνδικάτο Verdi (που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς της Γερμανίας) ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα δικαιούνται αύξηση αποδοχών ύψους 6%. Η απεργία αφορά μηχανικούς, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προσωπικό εδάφους και διοικητικούς υπαλλήλους, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί από την συμμετοχή στην απεργία των πυροσβεστών των αεροδρομίων.

    [02] Βρετανία: Προβάδισμα 2% υπέρ του Brexit καταγράφει νέα δημοσκόπηση

    Το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμεί το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ή Brexit) καταγράφει ελαφρύ προβάδισμα 2% έναντι του ποσοστού όσων τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ICM που δημοσιεύτηκε σήμερα.

    Συγκεκριμένα, το 46% των ψηφοφόρων τάσσονται υπέρ ενός Brexit, έναντι του 44% των Βρετανών που επιθυμούν η χώρα να παραμείνει στην ΕΕ, χωρίς να υπολογίζεται το ποσοστό όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι, τόνισε η ICM.

    Η έρευνα διεξήχθη μέσω διαδικτύου στο χρονικό διάστημα μεταξύ 22 και 24 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Βρετανία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος απηύθυνε θερμή έκκληση υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

    [03] Διευκρινίσεις του υπ. Πολιτισμού για το θέμα αξιοποίησης της περιοχής Αφάντου Ρόδου

    Η πρόσφατη αναοριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου της περιοχής Αφάντου στη Ρόδο, «σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στην ακύρωση του επενδυτικού προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ, αντιθέτως βελτιώνει το θεσμικό πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή» αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού και δίνει διευκρινίσεις για το θέμα «ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση» όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του.

    Ειδικότερα επισημαίνει ότι η πράξη της αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου ( δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 21Απριλίου στο Φ.Ε.Κ.) «ουδόλως θέτει σε αμφισβήτηση το σύνολο του εγχειρήματος για το οποίο η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση να υλοποιήσει και τούτο διότι η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου δεν συνεπάγεται την ταυτόχρονη απαγόρευση δόμησης, αλλά την παρακολούθηση των εργασιών από την αρχαιολογική υπηρεσία, όροι που ούτως ή άλλως είχαν τεθεί κατά την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ από αρχαιολογικής πλευράς».

    Όπως επίσης ότι «τα όρια της καθορίστηκαν με κριτήριο τις παλιότερες ανασκαφές, τις νεώτερες αρχαιολογικές έρευνες με αφορμή την παρακολούθηση έργων τρίτων φορέων και τις παραδόσεις αρχαιοτήτων στην περιοχή».

    Οι συνεχιζόμενες ανασκαφές στην παράκτια θέση του Αφάντου, αποκαλύπτουν αρχαιότητες που δείχνουν ότι η περιοχή απετέλεσε το πεδίο ανάπτυξης μιας ακμάζουσας κοινωνίας κατά τα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια έως και την πρώιμη βυζαντινή περίοδο με έντονη εμπορευματική και εξαγωγική δραστηριότητα, που σύμφωνα με την αρχαιολογική επιστήμη σχετίζεται με τον αρχαίο δήμο των Βρυγινδαρίων και τις πόλεις της ροδιακής Περαίας.

    Οι πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή έχουν φέρει στο φως ταφές των προϊστορικών, κλασικών, ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων, αρχαίες βιοτεχνικές εγκαταστάσεις με κτιριακές υποδομές και κλιβάνους που χρονολογούνται από την ελληνιστική περίοδο έως και την ύστερη αρχαιότητα.

    Όσο για τον αρχαιολογικό χαρακτήρα της περιοχής αυτός αποτυπώνεται στον χαρακτηρισμό του αρχαιολογικού χώρου του Ερημοκάστρου το 1999 για την προστασία των μέχρι τότε αρχαιοτήτων (παλαιοντολογικά ευρήματα, τοιχισμένη ακρόπολη, ταφές, οικιστικά κατάλοιπα) και στον καθορισμό Ζωνών Προστασίας το 2000.

    Η γνωμοδότηση για την αναοριοθέτηση ήταν ομόφωνη από το ΚΑΣ , και καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο «απαρτίζεται από έγκριτους επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων της Υπηρεσίας, αλλά και καθηγητές πανεπιστημίων δεν μπορούσε να μην υιοθετηθεί από τον υπουργό σε ένα κράτος νομιμότητας και σκοπίμως να αποκρυβεί από τους επενδυτές αλλά και το ΣτΕ, πρακτική που εφαρμοζόταν στο παρελθόν» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού .

    Σχετικά με το θέμα των επενδύσεων στο Αφάντου, η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ αναφέρει ότι « έχει αναπτυχθεί συνεχής και γόνιμη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πλευρών - ΤΑΙΠΕΔ, συναρμόδια υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών μεταξύ των οποίων υπάρχει ομοφωνία ότι η αναοριοθέτηση δεν θέτει σε αμφισβήτηση την πραγματοποίηση της επένδυσης».

    [04] «Όπερα και Μόδα» στην Λυρική Σκηνή

    «Damni i colori» (Δωσ? μου τα χρώματα) είναι ο τίτλος της φετινής παραγωγής του κύκλου «Όπερα και Μόδα» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια, στις 19 Μαΐου. Πρόκειται για τον στίχο από την διάσημη άρια "Recondita armonia", που ερμηνεύει ο ζωγράφος Μάριο Καβαραντόσι στην Τόσκα του Πουτσίνι.

    Η νέα παραγωγή του κύκλου "Όπερα και Μόδα", για πρώτη φορά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΣ, «εστιάζει στο μακιγιάζ δια χειρός του «γκουρού» του χώρου Αχιλλέα Χαρίτου, δίνοντάς στο στοιχείο αυτό την θέση του ενδύματος...»

    Παράλληλα, η φετινή παραγωγή σχεδιάστηκε προκειμένου να αποτελέσει φόρο τιμής στην ίδια την ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στους σπουδαίους ενδυματολόγους που συνεργάστηκαν με αυτήν στην διάρκεια της μακράς ιστορίας της. Κοστούμια από το βεστιάριο της ΕΛΣ «παντρεύονται» με ειδικές για την παράσταση κατασκευές, εμπνευσμένες από τις σύγχρονες τάσεις της μόδας, επιχειρώντας να δείξουν πώς ένα ιστορικό θεατρικό κοστούμι θα μπορούσε να αποτελέσει και δημιουργία υψηλής ραπτικής. Μέσα από αυτό το πρίσμα η βραδιά αποτελεί παράλληλα κι ένα διαφορετικό αφιέρωμα στους κύριους σταθμούς της Μόδας του 20ου και 21ου αιώνα...

    Η ιδέα και η γενική επιμέλεια είναι της δημοσιογράφου Ίσμας Τουλάτου, την σκηνοθεσία - χορογραφία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, την μουσική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Γιάκας, ενώ την ενδυματολογική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

    [05] Aπολίθωμα, ηλικίας 4.800 ετών, μητέρας να κρατά στην αγκαλιά βρέφος, ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Ταϊβάν

    Ένα ανθρώπινο απολίθωμα ηλικίας 4.800 ετών μιας μητέρας να κρατά στην αγκαλιά το βρέφος της, ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Ταϊβάν, ανέφεραν αξιωματούχοι του μουσείου σήμερα.

    Τα 48 λείψανα, η εκταφή των οποίων έγινε σε τάφους στην περιοχή Ταϊτσουνγκ, αποτελεί το αρχαιότερο ίχνος ανθρώπινης ύπαρξης στην κεντρική Ταϊβάν. Ανάμεσα στα ευρήματα, η πιο εντυπωσιακή ανακάλυψη ήταν ο σκελετός μιας νεαρής μητέρας που κοιτάζει προς τα κάτω το βρέφος που κρατούσε στα χέρια της.

    «Όταν έγινε η εκταφή, όλοι οι αρχαιολόγοι και τα μέλη του προσωπικού έμειναν στο στόμα ανοιχτό. Ο λόγος; Η μητέρα κοίταζε προς το μωρό που κρατούσε στα χέρια της», δήλωσε ο Τσου Γούει Λι, έφορος στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Επιστήμης της Ταϊβάν.

    Η ανασκαφή ξεκίνησε τον Μάιο του 2014 και χρειάστηκε ένας χρόνος για την ολοκλήρωση της. Η παλαιομέτρηση με άνθρακα χρησιμοποιήθηκε για να προσδιοριστεί η χρονολογία των απολιθωμάτων, που περιελάμβαναν πέντε παιδιά.

    [06] Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-1

    Το γκολ του Ράφικ Τζιμπούρ στο 88΄ έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (7 Μαΐου). Στη ρεβάνς του ημιτελικού με τον Ατρόμητο που έγινε στο Περιστέρι η Ένωση απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τους γηπεδούχους, που είχαν προηγηθεί στο 68΄ με το πέναλτι του Μπρίτο, και, μετά το 1-0 της περασμένης Τετάρτης στο ΟΑΚΑ, εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης.

    [07] Δεν κατεβαίνει στο "Γ. Καραϊσκάκης" για τον επαναληπτικό ημιτελικό ο ΠΑΟΚ

    Δεν θα παραταχθεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ο ΠΑΟΚ για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό, όπως κατέστησε σαφές η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η πρόθεση του μεγαλομετόχου Ιβάν Σαββίδη να μην αγωνιστεί η ομάδα του με τον Ολυμπιακό κατέστη επίσημη θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με οποιοδήποτε αγωνιστικό, βαθμολογικό και οικονομικό κόστος.

    Στην απόφη αυτή οδηγήθηκε ο μεγαλομέτοχος μετά από σύσκεψη, στην οποία, αν και δεν παρέστη, είχε άμεση ενημέρωση και στην οποία περέστησαν όλο το δ.σ. της ΠΑΕ, ο προπονητής Βλάνταν Ιβιτς, και οι δυο βετεράνοι ποδοσφαιριστές Γιώργος Κούδας και Κούλης Αποστολίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΑΟΚ οδηγείται στην απόφαση του αυτή, διότι ακόμα δεν έχει υιοθετηθεί ο κώδικας δεοντολογίας της FIFA από την ΕΠΟ, δεν τιμωρήθηκε ο Παππάς για τα σφυρίγματα του στην Τούμπα κατά τον πρώτο αγώνα, δεν ορίστηκε ξένος διαιτητής αλλά ο κ. Καλογερόπουλος, γεγονός που επιβεβαιώνει κατά την ΠΑΕ ότι ο τρόπος λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δεν άλλαξε στο ελάχιστο, άρα δεν υπάρχουν λόγοι να αλλάξει και η αρχική απόφαση του Ιβάν Σαββίδη, που οραματίζεται την διαφορετική λειτουργία και διαχείριση θεμάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    "Ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να αποτελέσει μέρος κανενός παιχνιδιού, πολύ δε μάλιστα ενός συστήματος που καταρρέει και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις" αναφέρουν κύκλοι της Μακεδονικής ΠΑΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 April 2016 - 18:32:33 UTC