Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο προσφυγικό ρεύμα από μόνη της
  • [02] Κυριάκος Μητσοτάκης: Να κάνουμε ως λαός ένα νέο ξεκίνημα με οδηγό την αλήθεια και την ενότητα
  • [03] Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο, αν σήμερα γίνονταν εκλογές
  • [04] Όλγα Γεροβασίλη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Η ελληνική κοινωνία μεταδίδει μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας
  • [05] Π. Σκουρλέτης: Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η λήψη προληπτικών μέτρων
  • [06] Υπ. Οικονομίας: Προστατεύεται το 94% των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας
  • [07] Έγιναν κομμάτια χιλιάδες «μπότηδες» στην Κέρκυρα που γιορτάζει την Πρώτη Ανάσταση του Κυρίου
  • [08] Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το φετινό Πάσχα να γίνει έξοδος από τον φόβο και την απόγνωση, προς την ελπίδα
  • [09] Αναχαίτιση αμερικανικού μαχητικού, από ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος στη Βαλτική Θάλασσα
  • [10] Ιράκ: Τουλάχιστον 17 νεκροί από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον σιιτών προσκυνητών
  • [11] Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Σαν Φρανσίσκο
  • [12] Στη φρεγάτα «Αδρίας» ο πρωθυπουργός την Κυριακή του Πάσχα

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο προσφυγικό ρεύμα από μόνη της

    Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο ρεύμα των προσφύγων από μόνη της και είναι σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται ευρωπαϊκή συνδρομή, σημειώνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

    Ο επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ εκφράζει την ανησυχία του για την απροθυμία κρατών - μελών να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, καθώς και για το γεγονός ότι κερδίζουν έδαφος ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός, "που παρασύρουν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας σε μία στάση αμφισβήτησης των αρχών της Ευρώπης".

    "Με αυτή την έννοια, ναι, υπάρχει έντονη ανησυχία και ως έναν βαθμό κίνδυνος. Και οι ευθύνες των ηγεσιών αλλά και των πολιτικών συστημάτων είναι μεγάλες και εκθέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα", προσθέτει.

    Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση αναφέρει ότι περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της "κινδυνεύει να πάρει χαρακτηριστικά αδιεξόδου και το σημαντικό ερώτημα που τίθεται, εν προκειμένω, είναι αν κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο, κάτι που προβληματίζει πολύ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή". Συμπληρώνει λέγοντας ότι "η τελευταία εξέλιξη στη διαπραγμάτευση προκαλεί νέο πεδίο αγωνίας για το κρίσιμο θέμα της εκταμίευσης και της αναδιάρθρωσης του χρέους, από το οποίο εξαρτάται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης".

    [02] Κυριάκος Μητσοτάκης: Να κάνουμε ως λαός ένα νέο ξεκίνημα με οδηγό την αλήθεια και την ενότητα

    «Οι ευχές έχουν περισσότερη αξία όταν συνοδεύονται από πράξεις», επισημαίνει στο μήνυμά του για την Ανάσταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζει την ευχή να κάνουμε «ως λαός ένα νέο ξεκίνημα με στέρεες προσδοκίες, πραγματικές ελπίδες και με οδηγό την αλήθεια και την ενότητα», ευχόμενος σε όλους υγεία, δύναμη, αγάπη, όμορφες οικογενειακές στιγμές. «Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση σε όλες και σε όλους. Καλή Ανάσταση στην Ελλάδα μας», καταλήγει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    [03] Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο, αν σήμερα γίνονταν εκλογές

    Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο, αν σήμερα γίνονταν εκλογές, καθώς "αισθάνεται αρκετά δυνατό αλλά και έντιμο, ώστε να μην αναζητά ευκαιριακές σανίδες σωτηρίας, αριστερά ή δεξιά", τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

    Απαντώντας στα σενάρια περί εκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, ο επικεφαλής του κόμματος σημειώνει ότι "το Ποτάμι δεν θα πάει ούτε στη ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να ανατρέψουμε το παλιό σύστημα, όχι να γίνουμε τσόντα του. Η Ελλάδα, όμως,για να βγει από την κρίση, θα χρειαστεί μεγάλες συμμαχίες.Συμμαχίες για μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμισεις. Στο Δημόσιο, στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη και στο Σύνταγμα". "Αυτός είναι ο λόγος που το Ποτάμι συζητά με τον κ. Μητσοτάκη και πρωταγωνιστεί και στον διάλογο των κεντρώων δυνάμεων", διευκρινίζει, καλώντας μάλιστα τη Φώφη Γεννηματά να αφήσει τις συστάσεις προς το Ποτάμι από τη στιγμή που υπήρξε υπουργός του Αντώνη Σαμαρά.

    Για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή έχουν μεγάλο ρίσκο και καλεί τον πρωθυπουργό "αν δεν μπορεί να κάνει ούτε τα επείγοντα, τότε να έρθει στη Βουλή και να το πει. Και θα βρεθεί λύση. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε".

    [04] Όλγα Γεροβασίλη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Η ελληνική κοινωνία μεταδίδει μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας

    "Ο λαός μας έχει περάσει πολλές δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια. Καταφέραμε, όμως, να σταθούμε όρθιοι, παρά τις εξαιρετικά αντίξοοες συνθήκες και τις οικονομικές πιέσεις.Ταυτόχρονα, παρά τις δυσκολίες, ο ελληνικός λαός στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στους πιο αδύναμους, στους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη χώρα μας, αναζητώντας έναν δρόμο ελπίδας μακριά από τον πόλεμο. Αυτό είναι το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας που μεταδίδει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Μήνυμα που συνάδει με τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας". Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα σημαντική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. "Έχουμε την τιμή", είπε, "να βρισκόμαστε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου μας υποδέχτηκε ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κκ Θεόφιλος Γ'. Με σεβασμό στη θρησκευτική παράδοση του Ελληνισμού, εκπροσωπούμε την ελληνική Πολιτεία προκειμένου να παραλάβουμε το Άγιο φως και να το μεταφέρουμε στην Αθήνα και από εκεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

    Σημειώνεται ότι η ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Αθήνα για να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα και εν συνεχεία να το μεταφέρει στην Ελλάδα. Στην αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, συμμετέχουν επίσης ο Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής - Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής -Υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγος, και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός. Η άφιξη της στο Διεθνή Αερολιμένα «Ελ.Βενιζέλος» στην Αθήνα αναμένεται στις 18.00 το απόγευμα και στο Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη στις 21.00 το βράδυ.

    [05] Π. Σκουρλέτης: Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η λήψη προληπτικών μέτρων

    Μια ενδεχόμενη υιοθέτηση των θέσεων του ΔΝΤ για τη λήψη των προληπτικών μέτρων θα ισοδυναμούσε με καταστρατήγηση εκ μέρους των δανειστών της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού, τονίζει ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

    «Θα ακύρωνε τις θετικές επιπτώσεις στην ίδια την οικονομία από την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, μιας και θα αμφισβητούσε την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία του εφαρμοζόμενου προγράμματος. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», προσθέτει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Για τις εσωκομματικές τάσεις με αφορμή τους «53», ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι η ύπαρξη τάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι θεμιτή, υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι οι τάσεις και τα ρεύματα εντός του κόμματος για να συμβάλουν σε έναν γόνιμο και προωθητικό προβληματισμό πρέπει να δομούνται στη βάση των πραγματικών προβλημάτων και αναλύσεων. «Ομαδοποιήσεις, οι οποίες συγκροτήθηκαν στην προηγούμενη φάση και δυσκολεύονται να επικαιροποιήσουν τις αναλύσεις τους ουσιαστικά μετατρέπονται σε απλούς και στείρους μηχανισμούς. Από αυτή την επισήμανση δεν εξαιρείται κανείς», επισημαίνει ο υπουργός.

    [06] Υπ. Οικονομίας: Προστατεύεται το 94% των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας

    Συμφωνία για το ενδιάμεσο καθεστώς προστασίας των «κόκκινων» δανείων, η οποία καλύπτει το 94% του συνόλου στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, έχει επιτευχθεί με τους θεσμούς, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομίας.

    Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στο σκέλος που αφορά στα «κόκκινα» δάνεια έχει καταλήξει στους εξής άξονες:

    -ανεξαρτήτως κατηγορίας, δηλαδή όχι μόνο τα στεγαστικά δάνεια αλλά και τα καταναλωτικά δάνεια, τα επισκευαστικά δάνεια, τα δάνεια ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, αγροτών, καθώς και τα δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν διασφάλιση σε πρώτη κατοικία,

    -με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ (και χωρίς κάποιο εισοδηματικό κριτήριο, που θα απέκλειε σημαντικό αριθμό δανειοληπτών),

    -μέχρι το 2018.

    Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το όριο των 140.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας, και καθώς δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, καλύπτει το 94% του συνόλου στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας (στοιχεία 2013 - τα τελευταία διαθέσιμα). Σε αυτά προστίθενται επισκευαστικά, καταναλωτικά και επαγγελματικά δάνεια, καθώς και δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που συνδέονται με πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας μέχρι 140.000 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι με την πρόσφατη αναμόρφωση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος «Κατσέλη»), έχει εξασφαλιστεί η ένταξη στις προστατευτικές ρυθμίσεις του νόμου για περίπου 2 στους 3 δανειολήπτες. Μάλιστα, για το 25% που αντιστοιχεί στους πιο αδύναμους, προβλέπεται η ενίσχυσή τους από το κράτος, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις. Η προστασία παραμένει η ίδια και δεν επηρεάζεται καθόλου από ενδεχόμενη μεταβίβαση του δανείου σε μη τραπεζική εταιρεία.

    [07] Έγιναν κομμάτια χιλιάδες «μπότηδες» στην Κέρκυρα που γιορτάζει την Πρώτη Ανάσταση του Κυρίου

    Στα κόκκινα ντύθηκε η πριγκίπισσα του Ιονίου που γιορτάζει την πρώτη Ανάσταση του Κυρίου. Μέσα σε ένα θορυβώδες κλίμα χιλιάδες «μπότηδες», όπως θέλει το μοναδικό αυτό έθιμο της Κέρκυρας, πετάχτηκαν από τα μικρά μπαλκόνια των Κερκυραίων στην πλατεία Σπιανάδα, που δε θυμίζει τίποτα πλέον από την χθεσινή θλιμμένη κατανυκτική της ατμόσφαιρα.

    Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης, οι κάτοικοι της Κέρκυρας, έβγαλαν στα μπαλκόνια τους τα κόκκινα εμβλήματα, απομεινάρια της ενετοκρατίας και πέταξαν τα τεράστια κόκκινα κανάτια, γεμάτα από νερό, με τις κορδέλες τους να χορεύουν στην πτώση τους κάτω από τους ήχους των φιλαρμονικών σε έντονους εορταστικούς ρυθμούς, και τους βροντερούς κανονιοβολισμούς που ακούγονταν από το Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας.

    Επιφωνήματα και ζητωκραυγές ενθουσιασμού και χαράς, από τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, πλημμύρισαν τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων την πλατεία Σπιανάδα της Κέρκυρας, ενώ δόθηκε μάχη από τους παραβρισκόμενους που έσπευσαν να πάρουν ένα μικρό κομματάκι από τους σπασμένους «μπότηδες», προκειμένου να το βάλουν στο εικονοστάσι τους για να τους φέρει τύχη και ευημερία.

    Η Κέρκυρα που σήμερα ξύπνησε νωρίς με την αναπαράσταση του σεισμού που έγινε στις 6.00 το πρωί, στην Παναγία των Ξένων, ακολούθησε πιστά την παράδοση με τη μεγαλειώδη λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα , που καθιερώθηκε το 1550, και λίγες ώρες αργότερα, ο θρήνος έδωσε τη θέση του στη χαρά, με την Πρώτη Ανάσταση. Κι ενώ η φασαρία των «μπότηδων» τελειώνει, οι φιλαρμονικές συνεχίζουν τη χαρμόσυνη μουσική τους με το εμβατήριο «Μη φοβάστε, Γραικοί?» να κυριαρχεί στον αέρα.

    Την ίδια ώρα, στην γειτονιά της Πίνιας, λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Σπιανάδα, έχει στηθεί ένα μεγάλο ανοιχτό βαρέλι, η Μαστέλα. Σύμφωνα με το έθιμο, οι περαστικοί πετούν νομίσματα μέσα κάνοντας ευχές. Με το άκουσμα της Πρώτη Ανάστασης κάποιος τρέχει να βουτήξει μέσα, παίρνει τα χρήματα και παρότι γίνεται μούσκεμα, είναι και ο τυχερός.

    Το ενδιαφέρον όλων τώρα στρέφεται στη βραδινή Αναστάσιμη ακολουθία που λαμβάνει χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Κάποτε ερχόντουσαν όλοι οι Κερκυραίοι με τα πόδια από τα χωριά τους, προκειμένου να ζήσουν το μεγαλείο της Αναστάσεως όλοι μαζί, στην πλατεία Σπιανάδα. Σήμερα, πολλοί κρατάνε θέση από νωρίς το πρωί, καθώς οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού δίνουν πιστά κάθε χρόνο το ραντεβού τους στις 11.00 το βράδυ, με την αποκορύφωση στις 12 τα μεσάνυχτα, όπου με το "Χριστός Ανέστη", εκατοντάδες βεγγαλικά εκτοξεύονται στον ουρανό, κάνοντας τη νύχτα μέρα, κάτω από τον ήχο των φιλαρμονικών της πόλης που στέλνουν το μήνυμα της Ανάστασης σε όλο το Ιόνιο Πέλαγος.

    [08] Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το φετινό Πάσχα να γίνει έξοδος από τον φόβο και την απόγνωση, προς την ελπίδα

    «Το φετινό Πάσχα ας γίνει έξοδος από το φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητική δημιουργικότητα, από την υποκρισία στην αλήθεια», προέτρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε χθες την ακολουθία του Επιταφίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να είναι αισιόδοξοι και επισήμανε πως «απόψε θα ακούσουμε και θα πούμε πολλές φορές την ευχή καλό Πάσχα. Πάσχα είναι μια παλαιοδιαθηκική λέξη που σημαίνει έξοδος, διάβαση, πέρασμα. Το πέρασμα, δηλαδή, του ισραηλιτικού λαού από την Αίγυπτο προς τη γη της Χαναάν. Με άλλα λόγια, από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκοτάδι στο φως, από το ψέμα στην αλήθεια, από τον θάνατο στη ζωή». Ευχήθηκε, μάλιστα, «ας γίνει με την λαμπροφόρο ανάσταση του Χριστού μας, το φετινό Πάσχα για όλους μας μια έξοδος από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, από το "εγώ"στο "εμείς", από τις ποικίλες φανερώσεις του θανάτου στην εμπειρία της αναστημένης ζωής». Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιπλέον, έκανε λόγο για τις δυσκολίες και τα προβλήματα της εποχής και υπογράμμισε:

    «Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η απελπισία και η απόγνωση έγιναν οι κυρίαρχες γεύσεις της καθημερινότητάς μας. Η αγαπημένη μας πατρίδα δοκιμάζεται παντοιοτρόπως. Γύρω μας μαίνονται πόλεμοι και καταστροφές. Τα νησιωτικά μας παράλια έγιναν υγροί τάφοι ψυχών, κατατρεγμένων από τον πόλεμο και την δυστυχία. Η χώρα μας κατακλύστηκε από πρόσφυγες και μετανάστες που βιώνουν την εξαθλίωση και τα αδιέξοδα που συνεπάγονται οι πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητας των ισχυρών της γης. Και ο λαός μας, ζώντας ο ίδιος τις δικές του δοκιμασίες, τις δικές του δυσκολίες, την ολοένα και πιο επώδυνη οικονομική κρίση, την ανεργία, τη συνεχή μετανάστευση των παιδιών μας, την αβεβαιότητα για το αύριο, την αίσθηση ότι κάποιοι κλέβουν, υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών και του τόπου μας, δείχνει έμπρακτα το μεγαλείο της ψυχής του και την ανωτερότητα της πολιτικής του καταγωγής. Υπομένει αγωνιζόμενος. Δίνει με αξιοπρέπεια τις μάχες του, προβάλλοντας μεγαλόπρεπα την ψυχική και υλική του γενναιοδωρία, μοιραζόμενος το υστέρημά του και πολεμώντας να διατηρήσει την ελπίδα και την αξιοπρέπεια του».

    [09] Αναχαίτιση αμερικανικού μαχητικού, από ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος στη Βαλτική Θάλασσα

    Η Ρωσία προχώρησε σήμερα σε άμεση απογείωση μαχητικού της αεροσκάφους, προκειμένου ν' αναχαιτιστεί αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο προσέγγιζε στη συνοριακή γραμμή της στη Θάλασσα της Βαλτικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στη Μόσχα.

    Απαντώντας στις καταγγελίες της αμερικανικής πλευράς ότι η αναχαίτιση του αμερικανικού μαχητικού ήταν επικίνδυνη, το ρωσικό ΥΠΑΜ υποστηρίζει ότι όλες οι πτήσεις των μαχητικών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, γίνονται σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

    Τέλος, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα αμερικανικά μαχητικά είτε θα πρέπει να σταματήσουν τις πτήσεις τους κοντά στα ρωσικά σύνορα, είτε θα πρέπει να φέρουν ειδικές συσκευές για την αναγνώρισή τους.

    [10] Ιράκ: Τουλάχιστον 17 νεκροί από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον σιιτών προσκυνητών

    Τουλάχιστον 17 είναι οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που οδηγούσε βομβιστής σε προάστιο της νοτιοανατολικής Βαγδάτης.

    Οι τραυματίες από την έκρηξη είναι περισσότεροι από 40, ενώ η επίθεση έγινε κοντά σε ομάδα σιϊτών προσκυνητών.

    Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή.

    [11] Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Σαν Φρανσίσκο

    Επεισόδια σημειώθηκαν στη διαδήλωση που έγινε χθες το βράδυ στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας κατά του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και 5 άνθρωποι συνελήφθησαν, μία ημέρα μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε μια παρόμοια διαδήλωση.

    "Έγιναν πέντε συλλήψεις με την κατηγορία της παρεμπόδισης και της αντίστασης στις δυνάμεις της τάξης", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κέβιν Κασιουαχάρα.

    Χθες περίπου 1.000 άνθρωποι, σύμφωνα με υπολογισμό ενός φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, διαδήλωσαν μπροστά από το ξενοδοχείο Hyatt Regency του Μπέρλινγκεϊμ, κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όπου γινόταν μια σύνοδος των Ρεπουμπλικάνων της Καλιφόρνιας και ο Τραμπ εκφώνησε μια ομιλία.

    [12] Στη φρεγάτα «Αδρίας» ο πρωθυπουργός την Κυριακή του Πάσχα

    Τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας» θα επισκεφθεί την Κυριακή του Πάσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Ο πρωθυπουργός θα ανταλλάξει ευχές με τους αξιωματικούς και το πλήρωμα. Τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 April 2016 - 10:32:31 UTC