Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να αφήσει τους τακτικισμούς κάλεσε την κυβέρνηση ο Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Νεκροί 37χρονη μητέρα και ο 4χρονος γιος της από πυρκαγιά στον Άγιο Δημήτριο
  • [03] Πρωτομαγιά: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους πολλών ευρωπαϊκών πόλεων
  • [04] Σχεδόν 100 πρόσφυγες αγνοούνται από την Παρασκευή έπειτα από δύο ναυάγια ανοιχτά της Λιβύης

  • [01] Να αφήσει τους τακτικισμούς κάλεσε την κυβέρνηση ο Στ. Θεοδωράκης

    Την κυβέρνηση να αφήσει τους τακτικισμούς και να πάρει αποφάσεις προς όφελος όλων κόντρα στα συμφέροντα και τις συντεχνίες, κάλεσε από τα Χανιά, όπου βρέθηκε για το Πάσχα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    Ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε τους χώρους του φιλανθρωπικού ιδρύματος Αγίου Νεκταρίου όπου και παρέμεινε μέχρι το απόγευμα.

    Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Χρόνια Πολλά σε όλους και ελπίζω ότι αυτό το μήνα, τον τελευταίο της άνοιξης, δε θα προστεθούν καινούρια προβλήματα στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι μπορούμε να φύγουμε μπροστά. Η Ελλάδα έχει τεράστια περιθώρια. Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση τους τακτικισμούς, τα επικοινωνιακά κόλπα και ας πάρει αποφάσεις προς όφελος των πολλών, κόντρα στα συμφέροντα, κόντρα στις συντεχνίες, με τη σκέψη ότι αυτή η κοινωνία είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι στην παρούσα φάση ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές, επισημαίνοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. «Κανείς Έλληνας δεν είναι ευχαριστημένος αυτή τη στιγμή από την πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλά να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη. Οι εκλογές αυτή τη στιγμή δεν θα προσφέρουν τίποτα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κλείσει η αξιολόγηση, να πάρουμε τα λεφτά που έχουμε συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους και αμέσως μετά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αν βέβαια αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, να έρθει ο κ. Τσίπρας να μας το πει και θα βρούμε λύση. Αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να μη συνεχίζεται η αβεβαιότητα, να μη συνεχιστεί η ανησυχία του κόσμου, να τελειώσουμε με τις εκκρεμότητες όσον αφορά τη συμφωνία που έχουμε κάνει με τους εταίρους μας και να κάνουμε το επόμενο βήμα» τόνισε ο κ Θεοδωράκης.

    [02] Νεκροί 37χρονη μητέρα και ο 4χρονος γιος της από πυρκαγιά στον Άγιο Δημήτριο

    Τραγωδία στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, όπου 37χρονη γυναίκα και ο 4χρονος γιος της έχασαν τη ζωή τους έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στο σπίτι που διέμεναν, στη συμβολή των οδών Ξάνθης και Κοραή.

    Άμεσα έφτασαν στο σημείο άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι απεγκλώβισαν τη μητέρα με το παιδί της. Η 37χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και ο γιος της στο «Παίδων», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό τους.

    Η πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.

    [03] Πρωτομαγιά: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους πολλών ευρωπαϊκών πόλεων

    «Κατά της μισθολογικής και κοινωνικής φτώχειας» ήταν το κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα με αφορμή την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και στην Τουρκία, ενώ στην Κωνσταντινούπολη ξέσπασαν ταραχές και στο Παρίσι το κλίμα ήταν τεταμένο και σημειώθηκαν και εκεί επεισόδια.

    Στην Κωνσταντινούπολη η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που είχαν κατακλείσει τους δρόμους πολλών συνοικιών, ιδίως περιμετρικά της πλατείας Ταξίμ.

    Στο περιθώριο των ταραχών, ένας άνδρας σκοτώθηκε καθώς όπως όλα δείχνουν παρασύρθηκε από ατύχημα από ένα όχημα των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της τουρκικής αστυνομίας, καθώς διέσχιζε ένα δρόμο στο κέντρο της πόλης σύμφωνα με την αστυνομία.

    Περίπου 30 άνθρωποι συνελήφθησαν, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Επιπλέον, οι δυνάμεις επιβολής της τάξεις απώθησαν ακτιβιστές του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

    Στη Ρωσία, σχεδόν 100.000 άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν στη Μόσχα σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που οργανώθηκε στην Κόκκινη Πλατεία, οι οποίοι κρατούσαν σημαίες και μπαλόνια. Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές άλλωστε αναμενόταν να ξεχυθούν στους δρόμους ολόκληρης της χώρας για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά.

    [04] Σχεδόν 100 πρόσφυγες αγνοούνται από την Παρασκευή έπειτα από δύο ναυάγια ανοιχτά της Λιβύης

    Περίπου 100 πρόσφυγες αγνοούνται από τη Μεγάλη Παρασκευή έπειτα από δύο ναυάγια στα ανοιχτά της Λιβύης, δύο νέες ναυτικές τραγωδίες στη Μεσόγειο όπου περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τις αρχές του έτους.

    Ένα πλεούμενο που μετέφερε 120 ανθρώπους βυθίστηκε την Παρασκευή λίγο αφότου απέπλευσε από τις ακτές της Λιβύης και τουλάχιστον 15 άνθρωποι αγνοούνται έκτοτε, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (HCR) στην Ιταλία.

    Από τους αγνοούμενους, τέσσερις είναι υπήκοοι Νιγηρίας, τρεις Γουινέας, δύο Ακτής Ελεφαντοστού, δύο από το Σουδάν και ένας από το Μάλι, διευκρίνισε η ίδια βασιζόμενη σε πληροφορίες που έλαβε από τους επιζώντες.

    Οκτώ επιβάτες του πλοιαρίου διακομίστηκαν χθες το βράδυ επειγόντως στο Ποτσάλο στη Σικελία (νότια) προκειμένου να νοσηλευτούν.

    Σε ένα άλλο ναυάγιο που έγινε την Παρασκευή, 84 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (OIM), τον Φλάβιο ντι Τζάκομο.

    Όπως και στα άλλα ναυάγια, οι διασωθέντες, 26 στο σύνολο, μεταξύ αυτών 4 γυναίκες και 5 ασυνόδευτοι ανήλικοι ηλικίας 16 και 17 ετών ενημέρωσαν τις αρχές για την τραγωδία.

    Η Σάμι από την πλευρά της κάνει λόγο για 27 διασωθέντες, αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 May 2016 - 18:32:31 UTC