Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Σαββατοκύριακο η συζήτηση για το ασφαλιστικό στην Ολομέλεια της Βουλής
  • [02] Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία από αύριο
  • [04] «Κυνήγι τρούφας» από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών
  • [05] Ο Νταβούτογλου αρνήθηκε ότι βρίσκεται σε σύγκρουση με τον Ερντογάν
  • [06] Ό. Γεροβασίλη: Η Νέα Δημοκρατία πολιτεύεται με παραποιημένα στοιχεία και κιτρινισμό
  • [07] Ν. Βούτσης: Η ψήφιση του ασφαλιστικού δεν αποτελεί προαπαιτούμενο αλλά εργαλείο που ενισχύει τη θέση της κυβέρνησης ενόψει Eurogroup
  • [08] Επίθεση με πυροβολισμούς σε διευθυντή του νοσοκομείου Νίκαιας
  • [09] Ο Γ. Μουζάλας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Ειδομένη πρέπει να διαλυθεί και θα διαλυθεί

  • [01] Το Σαββατοκύριακο η συζήτηση για το ασφαλιστικό στην Ολομέλεια της Βουλής

    Την πρόταση της κυβέρνησης να διεξαχθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η συζήτηση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, επικύρωσε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

    Με την κυβερνητική πρόταση διαφώνησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

    [02] Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή, στις 15:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

    Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

    [03] ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία από αύριο

    Σε 48ωρη γενική απεργία την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 προχωράει η ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί παράλληλα προς ψήφιση στη Βουλή.

    Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

    Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 48ωρη γενική απεργία για αύριο Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου ενάντια «στον οδοστρωτήρα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού», ενώ κάνει λόγο και για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, καθώς «μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενώ με διαδικασίες fast track επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο».

    Τετραήμερη πανελλαδική απεργία από την ΠΝΟ

    Προβλήματα στην επιστροφή πολλών εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται να προκαλέσει η τετραήμερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας από αύριο στις 6.00 το πρωί (Παρασκευή, 6 Μαΐου) έως στις 6.00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

    Η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει για αύριο συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 12.00 το μεσημέρι απέναντι από τον Αγ. Διονύσιο και καλεί τους Έλληνες ναυτικούς μαζικά και δυναμικά να διατρανώσουν τη θέλησή τους και να υψώσουν το ανάστημά του ενάντια στο εν λόγω νομοσχέδιο.

    «Το κοινωνιοκτόνο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πλαισιωμένο και εμπλουτισμένο και με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που φτωχοποιούν ολοκληρωτικά τον Έλληνα εργαζόμενο δεν πρέπει να περάσει και να ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΝΟ.

    Σε 48ωρη απεργία προχωρά και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

    Σε 48ωρη απεργία προχωρά από τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ (Παρασκευή και Σάββατο), ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

    [04] «Κυνήγι τρούφας» από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών

    «Κυνήγι τρούφας», διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη, για τους ξενοδόχους και διευθυντές των ξενοδοχείων της περιοχής, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων νομού Τρικάλων.

    Στόχος αυτής της διοργάνωσης, όπως δηλώνει ο διευθυντής του Μουσείου Νίκος Πάλλας, είναι να παρουσιαστεί μια εναλλακτική τουριστική δραστηριότητα, σε εκείνους οι οποίοι υποδέχονται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες και να τους κάνει άμεσους κοινωνούς μιας νέας δυνατότητας, που η περιοχή παρέχει στους φιλοξενούμενούς της.

    Να σημειώσουμε πως το κυνήγι τρούφας, επομένως και η τρουφομακαρονάδα στο δάσος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, σε συνδυασμό με τη γευστική εμπειρία με μανιτάρια που παρέχεται στο Μουσείο, αποτελούν μια νέα, μοναδική στην Ελλάδα, δυνατότητα γνωριμίας των επισκεπτών με έναν παλιό μεν, αλλά εν πολλοίς άγνωστο κόσμο: το μαγικό κόσμο των μανιταριών και της τρούφας.

    [05] Ο Νταβούτογλου αρνήθηκε ότι βρίσκεται σε σύγκρουση με τον Ερντογάν

    Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου αρνήθηκε σήμερα ότι βρίσκεται σε οποιαδήποτε σύγκρουση με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο έχουν εμφανιστεί πρόσφατα διαφωνίες, δηλώνοντας ότι "δεν θα επιτρέψει ποτέ να υπάρξουν φημολογίες".

    "Ούτε μία αρνητική λέξη για τον πρόεδρό μας δεν έχει βγει από το στόμα μου και ποτέ δεν θα βγει", δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.

    [06] Ό. Γεροβασίλη: Η Νέα Δημοκρατία πολιτεύεται με παραποιημένα στοιχεία και κιτρινισμό

    «Η Νέα Δημοκρατία πολιτεύεται με παραποιημένα στοιχεία και κιτρινισμό», δήλωσε νωρίτερα σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «επιθυμεί το ναυάγιο της αξιολόγησης» και συμπεριφέρεται ως «δεκανίκι του ΔΝΤ» και ως «υπερασπιστής της διαπλοκής».

    «Ας σταματήσει η ηγεσία της ΝΔ να παριστάνει ότι έπεσε μόλις εχθές από τον ουρανό. Ο λαός την γνωρίζει και την θυμάται πολύ καλά», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε ότι ο ελληνικός λαός «θυμάται τον ρόλο της στην λεηλασία του 25% του ΑΕΠ τα προηγούμενα χρόνια. Θυμάται τον ρόλο της στην οικοδόμηση ενός παρακράτους που έλεγχε πλήρως την πολιτική ζωή: Στις συμβάσεις του δημοσίου, στην Υγεία, στην φορολογία, στα ΜΜΕ. Θυμάται πολύ καλά την σχέση της με την διαπλοκή. Τα μαύρα ταμεία, τα δώρα, την συγκάλυψη των φοροφυγάδων, τα τιμολόγια στους εκβιαστές. Θυμάται την δέσμευσή στους δανειστές για απελευθέρωση των πλειστηριασμών, μειώσεις στις συντάξεις, κατάργηση της κοινωνικής προστασίας, διάλυση των εργασιακών σχέσεων».

    «Σήμερα η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ούτε μια πρόταση να καταθέσει», ανέφερε επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι η ΝΔ «περιφέρει μόνο παραποιημένα στοιχεία και κιτρινισμό, καθώς και την ελπίδα της να ναυαγήσει η αξιολόγηση. Και κάνει ότι μπορεί για να επιβεβαιώνει ότι μόνο ως δεκανίκι του ΔΝΤ και ως υπερασπιστής της διαπλοκής είναι σε θέση να λειτουργήσει πολιτικά».

    [07] Ν. Βούτσης: Η ψήφιση του ασφαλιστικού δεν αποτελεί προαπαιτούμενο αλλά εργαλείο που ενισχύει τη θέση της κυβέρνησης ενόψει Eurogroup

    «Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό μέσα στις παρούσες συνθήκες», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ανακοινώνοντας την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την εισαγωγή και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι η ψήφιση του νόμου δεν αποτελεί "προαπαιτούμενο", αλλά "εργαλείο" το οποίο ενισχύει τη θέση των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogrοup της Δευτέρας.

    «Πρόκειται για πρωτοβουλία της κυβέρνησης η οποία υποστηρίζει την ουσία του σχεδίου νόμου», είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι για πρώτη φορά μπαίνει στην ατζέντα το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, για το οποίο, όπως είπε, υπήρχε αναφορά στη συμφωνία του καλοκαιριού, η διαφορά όμως τώρα είναι ότι το ζήτημα αυτό ανοίγει με τους καλύτερους όρους.

    Προσέθεσε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και πνεύμα αλληλοκατανόησης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε, ότι "το εμπόδιο στη χημεία δεν είμαστε εμείς, αλλά η διαφωνία του ΔΝΤ με τους θεσμούς"

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Βούτσης, διαβεβαίωσε ότι δεν απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για την ψήφιση του συνολικού πακέτου της συμφωνίας, και τόνισε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί να έρθει προς ψήφιση πακέτο προληπτικών μέτρων έως το 2018.

    [08] Επίθεση με πυροβολισμούς σε διευθυντή του νοσοκομείου Νίκαιας

    Θύμα επίθεσης από δύο άγνωστους δράστες, έπεσε στις 14:50 ο 51χρονος διευθυντής του Νεφρολογικού τμήματος του νοσοκομείου της Νίκαιας, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή των οδών Κηφισού και Πέτρου Ράλλη. Οι δράστες, που επέβαιναν σε μηχανή, πλησίασαν το αυτοκίνητο και τον πυροβόλησαν τρεις φορές στα πόδια. Το θύμα διακομίστηκε στο Τζάνειο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

    Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [09] Ο Γ. Μουζάλας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Ειδομένη πρέπει να διαλυθεί και θα διαλυθεί

    «Η Ειδομένη πρέπει να διαλυθεί και θα διαλυθεί» επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, και κάνει λόγο για πύκνωση των παρεμβάσεων στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να θέτει, όπως διευκρινίζει, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

    Σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο κ. Μουζάλας τη χαρακτηρίζει «σύσκεψη εργασίας», επισημαίνει ότι έγινε «μέσα στη συνεχή προσπάθειά μας να απελευθερωθεί η Ειδομένη και να λυθεί το πρόβλημα και με τη σιδηροδρομική γραμμή και με τους πρόσφυγες» και διευκρινίζει ότι έχουν προηγηθεί και άλλες επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη για το θέμα αυτό. «Είναι συσκέψεις εργασίας που αποσκοπούν στο να τελειώσει αυτή η φρίκη της Ειδομένης», υπογραμμίζει.

    Ο κ. Μουζάλας χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ειδομένη «προσβολή», που «πρέπει να σταματήσει». Τις επόμενες ημέρες, τονίζει, «θα πυκνώσουν οι παρεμβάσεις στην περιοχή, θα πυκνώσει η προσπάθεια διαλόγου, θα πυκνώσει η προσπάθεια δημιουργίας καινούριων θέσεων, θα πυκνώσει η προσπάθεια ελέγχου για το ποιος μπαίνει και τι κάνει μέσα στην Ειδομένη».

    Σε ερώτηση εάν έχει θέσει χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του καταυλισμού, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά ότι «δεν βάζω χρονοδιαγράμματα». «Η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό, δημιουργούμε θέσεις και συνθήκες, ώστε χωρίς χρήση βίας να μπορέσουμε να αδειάσουμε την Ειδομένη. Από εκεί και πέρα όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο καλύτερα είναι», συμπληρώνει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 May 2016 - 14:32:30 UTC