Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η οικονομία γύρω από τον άνθρωπο, όχι ο άνθρωπος γύρω από την οικονομία
  • [02] Φ. Γεννηματά: Δεν θα μας βρείτε συνένοχους στην αδιέξοδη πολιτική σας
  • [03] Π. Λαφαζάνης: Η δικτατορία του ευρώ και των τραπεζών και η κατοχή της χώρας γρήγορα θα γκρεμιστούν
  • [04] Γ. Χουλιαράκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αποκατάσταση της σταθερότητας με κοινωνική δικαιοσύνη
  • [05] Γ.Σταθάκης: Δεν υπάρχουν αλλαγές στο υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών
  • [06] Στους δρόμους τα συνδικάτα ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο
  • [07] Επέστρεψαν στη Μαδρίτη, οι τρεις δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στη Συρία
  • [08] Πρ. Παυλόπουλος: "Δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο" το ελληνικό βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όσο επιμένουν στην παραχάραξη
  • [09] Τροπολογία για την αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας
  • [10] Το «σήκωσε» η Λέστερ
  • [11] Η Μπάγερν (1-2) έγραψε ιστορία. Γκουαρντιόλα:"Πετύχαμε κάτι ιδιαίτερο, θέλω να μοιραστώ τον τίτλο με τον Χάινκες"
  • [12] ΕΠΟ: Με τους ίδιους όρους ο τελικός στις 15 Μαϊου

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η οικονομία γύρω από τον άνθρωπο, όχι ο άνθρωπος γύρω από την οικονομία

    «Η ευρωπαϊκή ιδιότητα συνεπάγεται όχι μόνον δικαιώματα αλλά και αντίστοιχες υποχρεώσεις, κυρίως σ? ό,τι αφορά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης κατά την υπεράσπιση του κοινού ευρωπαϊκού οράματος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη σε μήνυμά του με την ευκαιρία του Εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης.

    Σημείωσε δε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, που «αφορούν πρωτίστως την συνοχή της αλλά και την εν γένει πορεία της οικονομικής της ενοποίησης», τόνισε τη συμβολή της Ελλάδας στην οικοδόμηση της ΕΕ και χρησιμοποιώντας τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ιστορική ομιλία του της 28ης Μαΐου 1979, ημέρα υπογραφής των Συμφωνιών για την είσοδο της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, επισήμανε πως «θεμελιώδης για την επιβίωση της Ευρώπης είναι η σταδιακή οικονομική της ενοποίηση, που θα εξασφαλίσει την αξιοποίηση ενός τεράστιου δυναμικού φυσικών και ανθρώπινων πόρων. Θα οργανώσει την οικονομία γύρω από τον άνθρωπο, αντί τον άνθρωπο γύρω από την οικονομία».

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτός ο βασικός πυλώνας υπεράσπισης ιδίως της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης στον Πλανήτη, βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, τις οποίες πρέπει ν? αντιμετωπίσει επιτυχώς σύμφωνα με την ιστορία της και την προοπτική της. Πολλώ μάλλον όταν οι προαναφερόμενες προκλήσεις αφορούν πρωτίστως την συνοχή της αλλά και την εν γένει πορεία της οικονομικής της ενοποίησης», ανέφερε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επισήμανε πως η Ελλάδα, ως αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, και με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της και των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεών της να ενστερνίζεται πλέον συνειδητά αυτόν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, «είναι αποφασισμένη να συμβάλλει ενεργώς, στο μέτρο που της αναλογεί με βάση και τη δική της ιστορία και συμμετοχή στην οικοδόμηση της Ενωμένης Ευρώπης, στον κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση των ως άνω προκλήσεων» και υπογράμμισε: «Ελπίζουμε πως όλοι οι εταίροι μας θα υιοθετήσουν την ίδια πορεία, με πλήρη συναίσθηση ότι η ευρωπαϊκή ιδιότητα συνεπάγεται όχι μόνον δικαιώματα αλλά και αντίστοιχες υποχρεώσεις, κυρίως σ? ό,τι αφορά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης κατά την υπεράσπιση του κοινού ευρωπαϊκού οράματος».

    Τονίζοντας ότι σήμερα η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας είναι αυτονόητη, είπε πως «οφείλουμε να θυμόμαστε την καθοριστική συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην είσοδο της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, κατά κύριο λόγο προκειμένου να εμπνεόμαστε και από το δικό του όραμα για την επιτέλεση του δικού μας ευρωπαϊκού καθήκοντος, όπως το όραμα τούτο είχε συμπυκνωθεί στην ιστορική ομιλία του της 28ης Μαΐου 1979, ημέρα υπογραφής των σχετικών Συμφωνιών» και στη συνέχεια επέλεξε από την ομιλία αυτή «δύο σημεία του όλου ευρωπαϊκού οραματισμού του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τα οποία θεωρώ άκρως αντιπροσωπευτικά της σημερινής κρίσιμης συγκυρίας»:

    «Ως προς μεν την αποστολή της μελλοντικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε τονίσει: "Η ενοποίηση της Ευρώπης πιστεύω ότι θα είναι το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός στην ιστορία της Ηπείρου μας. Ένα γεγονός, που θα επηρεάσει όχι μόνο την μοίρα της Ευρώπης, αλλά και την πορεία της ανθρωπότητος. Γιατί θα εξισορροπήσει τον συσχετισμό δυνάμεων στον κόσμο, θα κατοχυρώσει την ανεξαρτησία της Ευρώπης και θα συμβάλει στην εμπέδωση της παγκόσμιας τάξεως και ειρήνης. Η Ελλάς προσέρχεται στην Ευρώπη με την βεβαιότητα, ότι στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης εμπεδώνεται για όλα τα μέρη η εθνική ανεξαρτησία, κατοχυρώνονται οι δημοκρατικές ελευθερίες, επιτυγχάνεται η οικονομική ανάπτυξη και γίνεται με την συνεργασία όλων κοινός καρπός η κοινωνική και οικονομική πρόοδος".

    Ως προς δε την οικονομική ενοποίηση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε επισημάνει: "Αλλά εξ ίσου θεμελιώδης για την επιβίωση της Ευρώπης είναι η σταδιακή οικονομική της ενοποίηση, που θα εξασφαλίσει την αξιοποίηση ενός τεράστιου δυναμικού φυσικών και ανθρώπινων πόρων. Θα οργανώσει την οικονομία γύρω από τον άνθρωπο, αντί τον άνθρωπο γύρω από την οικονομία"».

    Διαβάστε επίσης:

    Πρ. Παυλόπουλος:Είμαστε αποφασισμένοι, χωρίς οιονδήποτε συμβιβασμό, να υπερασπισθούμε με το αίμα μας την ακεραιότητα της Πατρίδας και την κυριαρχία της

    Πρ. Παυλόπουλος:"Δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο" το ελληνικό βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όσο επιμένουν στην παραχάραξη της ιστορίας

    [02] Φ. Γεννηματά: Δεν θα μας βρείτε συνένοχους στην αδιέξοδη πολιτική σας

    «Έκτρωμα» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι κοινωνικό κράτος δεν υπήρχε πριν από το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ελπίδα και την μετέτρεψε σε απόγνωση.

    «Όσο και αν ψάχνετε σε εμάς να βρείτε συνενόχους στην πολιτική σας εξαπάτηση δεν θα βρείτε. Γονατίστε όσο θέλετε εσείς, δεν θα γονατίσετε τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

    «Είναι ένα νομοσχέδιο που δεν αποτελεί "ριζοσπαστική μεταρρύθμιση", αλλά "ριζική εκθεμελίωση και αποδόμηση" με βάση τη βαθιά συντηρητική, κοντόφθαλμη και ιδεοληπτική λογική σας. Με πρωταγωνιστές μάλιστα ανθρώπους που έταζαν τα πάντα στις πλατείες των αγανακτισμένων και τώρα δεν τολμούν να βγουν από το γραφείο τους, και δικαίως, από ντροπή βέβαια», τόνισε στην ομιλία της κατά τη συζήτηση τού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής

    [03] Π. Λαφαζάνης: Η δικτατορία του ευρώ και των τραπεζών και η κατοχή της χώρας γρήγορα θα γκρεμιστούν

    «Η δικτατορία του ευρώ, της γερμανικής ΕΕ και των τραπεζιτών που έχει επιβάλλει κατοχή σε αυτή τη χώρα, γρήγορα θα γκρεμιστεί από τον ελληνικό λαό», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έδωσε το "παρών" στο μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, το οποίο πορεύτηκε σήμερα με συνθήματα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα μέχρι το Σύνταγμα και από κει στα Προπύλαια.

    Ο επικεφαλής της ΛΑΕ σημείωσε ότι υπάρχει γενικευμένη αγανάκτηση, οργή και μίσος μέσα στο λαό απέναντι σε μια κυβέρνηση «του ψεύδους, της υποτέλειας και της απάτης» και τόνισε:

    «Οι κυβερνητικοί υπαλληλίσκοι και η ηγεσία του μνημονιακού πολιτικού κόσμου θα έχουν πολύ γρήγορα κακό, πολύ κακό, τέλος και θα φύγουν κακήν κακώς, διωγμένοι νύχτα, από τη χώρα. Θα πληρώσουν και θα πληρώσουν παραδειγματικά για τα εγκλήματα που έχουν κάνει και τα ερείπια που έχουν συσσωρεύσει στον τόπο».

    «Η Ελλάδα χρειάζεται αυτές τις ώρες ένα μεγάλο προοδευτικό σοκ με την έξοδο από την ευρωζώνη, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, τη σεισάχθεια και τη γενναία ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, την εθνικοποίηση των τραπεζών και ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού που θα ενισχύσει μισθούς, συντάξεις και θέσεις εργασίας», κατέληξε ο Παν. Λαφαζάνης.

    [04] Γ. Χουλιαράκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αποκατάσταση της σταθερότητας με κοινωνική δικαιοσύνη

    «Προτεραιότητά μας είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας με τρόπο κοινωνικά δίκαιο», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

    Αναφερόμενος στις φορολογικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ο κ. Χουλιαράκης τόνισε ότι η μεγάλη πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσει πολύ λιγότερο φόρο απ' ό,τι πλήρωναν, η μεγάλη πλειονότητα του αγροτικού πληθυσμού δεν θα πληρώνουν φόρο σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα τα ελάχιστα ή λιγότερα από όσα πληρώνουν τώρα.

    Συνεχίζοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που επιχειρείται θα είναι ιδιαίτερα ήπια, καθώς έχει ορίζοντα τριετίας και τα μέτρα που νομοθετούνται τώρα θα εφαρμοσθούν σταδιακά, με αποτέλεσμα η επιβάρυνση των νοικοκυριών να είναι πολύ μικρότερη από την επιβάρυνση που έχει δεχθεί η ελληνική κοινωνία την τελευταία τριετία.

    Ο κ. Χουλιαράκης άσκησε έντονη κριτική στο βασικό επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το 2014 υπήρχαν σημαντικοί ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης οι οποίοι εν συνεχεία ανακόπηκαν, σημειώνοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν αναιμικός και θα οδηγούσε σε βάθεμα της ύφεσης.

    Συνεχίζοντας είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 ήταν 0,7% και ο στόχος για το 2015 ήταν η επίτευξη πλεονάσματος 3%.

    [05] Γ.Σταθάκης: Δεν υπάρχουν αλλαγές στο υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών

    Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, εξέφρασε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ασφαλιστικού, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

    "Στα θέματα της προστασίας των δανειοληπτών δεν αλλάζει στο ελάχιστο ότι ισχύει και για το σημερινό προστατευτικό πλαίσιο, καθώς εξασφαλίζει τη προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν συνδέσει τα δάνειά τους με αυτή και αυτό θα φανεί όταν έλθει η συμφωνία" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

    Ο υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε "τομή" τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και υποστήριξε ότι "εισάγει ενιαίους κανόνες, λειτουργεί αναδιανεμιτικά και δίνει έμφαση στην εξισορρόπηση των εισφορών και των παροχών με δίκαιο τρόπο δίκαιο τρόπο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες".

    Για τις φορολογικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, είπε ότι οδηγούν σε αύξηση εσόδων από τα πλέον ευκατάστατα κοινωνικά στρώματα, προστατεύουν απόλυτα τα χαμηλά στρώματα ενώ για τα μεσαία, υπάρχει, όπως είπε, οριακή αύξηση ή οριακή μείωση των επιβαρύνσεων.

    Ο κ. Σταθάκης, άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα στις κατηγορίες που απευθύνει στην κυβέρνηση, ότι με την πολιτική της το 2015, προκάλεσε στη χώρα ζημιά 12,7 δισ ευρώ και ότι δεν έχει σχέδιο, σημειώνοντας ότι, αν υπήρχε ζημιά τέτοιας έκτασης, θα αποτυπωνόταν στην πορεία του ΑΕΠ το 2015, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

    Αντίθετα, είπε ο κ. Σταθάκης, ενώ το 2015, ήταν μια δύσκολη χρονιά όχι μόνο για την Ελλάδα, η ύφεση ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη και κινήθηκε στο -0,2%, οι εξαγωγές αυξήθηκαν, η βιομηχανική παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του έτους αυξήθηκε κατά 4,6%, η ανεργία είχε μικρή μείωση, αλλά μείωση όχι αύξηση, και η εκτέλεση του προϋπολογισμού πήγε εξαιρετικά".

    "Άρα δεν μπορούν να ισχύουν όλα αυτά μαζί. Δεν είμαστε μια κυβέρνηση έτοιμη να παραιτηθεί, ή που κοιτάζει τι εκλογές, ή που δεν ξέρει τι θέλει», κατέληξε.

    [06] Στους δρόμους τα συνδικάτα ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο

    Στους δρόμους βρίσκονται σήμερα από νωρίς συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, με επίκεντρο την πλατεία Κλαυθμώνος και τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, και το Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή αγροτών απ' όλη την Ελλάδα, ενώ το απόγευμα πρόκειται επίσης να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο-συναυλία.

    Στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, που έγινε παράλληλα με το προγραμματισμένη για σήμερα απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, συνταξιούχοι, το ΕΚΑ, η ΟΙΥΕ, η ΟΤΟΕ εργαζόμενοι στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά, οι ενώσεις των εμπόρων, η Λαϊκή Ενότητα κ.ά.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, ενώ ο αναπληρωτής γγ της ΓΣΣΕ Θανάσης Διαννούσης, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το νομοσχέδιο καταδικάζει όλους τους συνταξιούχους σε ανέχεια και σε εξαθλίωση και τόνισε ότι ακόμα κι αν ψηφιστεί οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν.

    Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία προς τη Βουλή.

    Τη δική τους κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι οι οποίοι αρχικά συγκεντρώθηκαν μπροστά πό τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ ενώ ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

    Για τις 6.00 το απόγευμα, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει Συλλαλητήριο-Συναυλία στην πλατεία Συντάγματος, «ημέρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά».

    Σε νέα κινητοποίηση το απόγευμα, επίσης στο Σύνταγμα, καλεί και το ΠΑΜΕ, με τρεις προσυγκεντρώσεις στις 7.00 μμ, στην Ομόνοια, στην Παλιά Βουλή και στους Στύλους Ολυμπίου Διός. Στο πλαίσιο της απογευματινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».

    Διαβάστε επίσης:

    Δ. Κουτσούμπας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ: Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν πίσω τις κατακτήσεις που πότισαν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι

    Π. Λαφαζάνης:Η δικτατορία του ευρώ και των τραπεζών και η κατοχή της χώρας γρήγορα θα γκρεμιστούν

    [07] Επέστρεψαν στη Μαδρίτη, οι τρεις δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στη Συρία

    Οι τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στη Συρία το 2015, επέστρεψαν σήμερα στη Μαδρίτη. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, παρά τη δεκάμηνη αιχμαλωσία τους.

    Οι τρεις δημοσιογράφοι, Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ, Ειντζελ Σαστρε και Αντόνιο Παμπλιέγκα αιχμαλωτίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο, λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους στη Συρία, από την Τουρκία. Προορισμός τους, ήταν το Χαλέπι, προκειμένου να καλύψουν τις συγκρούσεις στην αναφερόμενη πόλη.

    Οι οικογένειες τους, τους υποδέχτηκαν κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, ενώ η πτήση τους, απογειώθηκε από τα νότια της Τουρκίας, μετά τα νέα για την απελευθέρωσή τους, χθες.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα ?El Pais? οι δημοσιογράφοι είχαν αιχμαλωτιστεί από την οργάνωση Μέτωπο αλ-Νούσρα, η οποία διασυνδέεται με την αλ- Κάιντα και δραστηριοποιείται στη Συρία, ενώ χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ.

    Την απελευθέρωση των τριών δημοσιογράφων δε σχολίασαν τόσο το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας, όσο και το γραφείο του πρωθυπουργού.

    Το πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ ανέφερε χθες ότι η κυβέρνηση του εμιράτου, βοήθησε στην απελευθέρωσή τους.

    [08] Πρ. Παυλόπουλος: "Δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο" το ελληνικό βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όσο επιμένουν στην παραχάραξη της ιστορίας

    Μήνυμα προς την ΠΓΔΜ ότι με αντιλήψεις που παραχαράσσουν την ιστορία για τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν μπορούν να γίνουν μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και το "βέτο" από την πλευρά της Ελλάδας είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο, έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψη του στους Μακεδονικούς Τάφους έξω από τη Νάουσα.

    «Αυτός ο ιερός τόπος για το Έθνος των Ελλήνων αποδεικνύει, με αμάχητα ιστορικώς τεκμήρια, τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι κυνικοί παραχαράκτες της Ιστορίας, δυστυχώς κληρονόμοι και συνεχιστές της νοοτροπίας ολοκληρωτικών καθεστώτων όπως τεκμηριώνει και η πρόσφατη βάρβαρη συμπεριφορά τους εναντίον των προσφύγων, δεν δικαιούνται να υποκρίνονται ανεξόδως τους φίλους της Ελλάδας και, πολύ περισσότερο, δεν είναι νοητό να βαυκαλίζονται ότι με τέτοιες αντιλήψεις μπορούν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Το ελληνικό βέτο είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

    [09] Τροπολογία για την αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας

    Την αναλογική καταβολή των τελών κυκλοφορίας, προβλέπει ρύθμιση η οποία περιλαμβάνεται σε τροπολογία, την οποία κατέθεσαν στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

    Με την τροπολογία, δίνεται στους ιδιοκτήτες επιβατικών οχημάτων ή μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης που είναι σε ακινησία και αδυνατούν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, να μπορούν να κάνουν άρση της ακινησίας ανάλογα με τη χρήση και για όσο διάστημα επιθυμούν καταβάλλοντας τα τέλη που αναλογούν.

    Συγκεκριμένα η διάταξη προβλέπει:

    - για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα δυο δωδέκατα του ποσού των ετησίων τελών κυκλοφορίας τα οποία αναλογούν στο όχημα.

    - για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα

    - για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και έως το τέλος του έτους, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31-12-2016, συν δύο δωδέκατα ετησίων τελών κυκλοφορίας.

    [10] Το «σήκωσε» η Λέστερ

    Την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Premier League πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου η Λέστερ, με ένα εντυπωσιακό πάρτι που κράτησε πάνω από δύο ώρες. Καλεσμένος-έκπληξη ο παγκοσμίου φήμης Ιταλός τενόρος, Αντρέα Μποτσέλι, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενος από τον Κλαούντιο Ρανιέρι και χειροκροτήθηκε από τους 40.000 φιλάθλους στο King Power Stadium. Το θέαμα ήταν αντίστοιχο της μεγάλης στιγμής, με τις «Αλεπούδες» να επικρατούν 3-1 της Εβερτον και τον Τζέιμι Βάρντι να σημειώνει δυο γκολ.

    [11] Η Μπάγερν (1-2) έγραψε ιστορία. Γκουαρντιόλα:"Πετύχαμε κάτι ιδιαίτερο, θέλω να μοιραστώ τον τίτλο με τον Χάινκες"

    Με τον 26ο τίτλο της στην Γερμανία, 25ο από τότε που υπάρχει η Bundesliga. Από το 1995 μέχρι σήμερα, σε 18 από τις 21 περιπτώσεις, η Μπάγερν έφτασε στην πρώτη ήδέυτερη θέση. Είναι το δέκατο πρωτάθλημα στην σειρά, από το 2000 και μετά που πανηγύρισε μακριά από το σπίτι της. Την περασμένη σεζόν, το έκανε μπροστά από την τηλεόραση, βλέποντας την Βόλφσμπουργκ να χάνει,τις οκτώ προηγούμενες φορές σαν επισκέπτρια, όπςω συνέβη χθες. Είναι ο τίτλος ρεκόρ: ποτέ πριν καμία ομάδα δεν είχε κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα στηνμ σειρά. Οι Βαυαροί είχαν σταματήσει στα τρία στα χρόνια του 70 (από το 1972 έως το 1974),του 80 (από το 1985 έως το 1987) και τη νέα χιλιετία (από το 1999 έως 2001). Αυτός χθες, ήταν ο 101ος αγώνας του Πεπ Γκουαρντιόλα στην Bundesliga (81 νίκες, 11 ισοπαλίες και 9 ήττες). Ηταν ο τρίτος στην σειρά τίτλος για τον Καταλανός προπονητής,τα τρία χρόνια παρουσίας του στο Μόναχο. Διαδρομή που θα ολοκληρώσει στις 21 Μαίου, με τον τελικό στο γερμανικό Κύπελο, απέναντι στην Ντόρτμουντ, στο Βερολίνο. «Θα έδινα και τη ζωή μου για αυτούς τους παίκτες,» είχε πει ο Πεπ Γκουαρντιόλα, μετά τον αποκλεισμό από το Champions League.

    [12] ΕΠΟ: Με τους ίδιους όρους ο τελικός στις 15 Μαϊου

    Την Κυριακή στις 21:00 στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου Ελλάδας, ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Το ματς που ήταν προγραμματισμένο για χθες αλλά αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας, ορίστηκε για την επόμενη Κυριακή από την ΕΠΟ. Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αφού δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση σχετικά με τον ορισμό βοηθών του διαιτητή Σιδηρόπουλου, που πυροδότησε ένταση ανάμεσα στην ΕΠΟ και την Πολιτεία, αλλά και μεταξύ των δύο συλλόγων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 May 2016 - 14:32:31 UTC