Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ
  • [02] Η ΝΔ επένδυσε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και της χώρας, και έχασε, σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι
  • [03] Στ. Θεοδωράκης: Οι δεξιοί ήθελαν κόφτη, οι αριστεροί έφεραν δρεπάνι για να κόψει ό,τι εξέχει
  • [04] Στο Άγιον Όρος το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [05] Γιώργος Σταθάκης: «Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ορίζοντα, είναι το 2017 και 2018»
  • [06] Την εκ νέου αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση στις πράξεις αναχρηματόδοτησης των τραπεζών αναμένεται να αποφασίσει η ΕΚΤ στις 2/6
  • [07] Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών
  • [08] ΚΕΔΕ: Να συνεχίσουν την λειτουργία τους και να ενταχθούν στους δήμους οι δομές κατά της φτώχειας
  • [09] Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπλοκάρει τη διαδικασία κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς
  • [10] Δ. Αβραμόπουλος:Η Europol μπορεί να αποτελέσει «κόμβο» πληροφοριών κατά του διεθνούς εγκλήματος
  • [11] Δημ. Παπαδημούλης: Στο Eurogroup έγινε ένα σημαντικό βήμα.
  • [12] Γ. Δραγασάκης: Στις 24 Μαΐου θα έχουμε συμφωνία, καλύτερη από αυτή που περιμέναμε
  • [13] Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι των «Δικεφάλων»
  • [14] Επιβλητική ανατροπή και νίκη (56-50) για τον Αρη επί του Παναθηναϊκού στον 4ο ημιτελικό των πλέι οφ

  • [01] Κ.Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

    Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στην οικονομία αλλά και στους άλλους τομείς άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας και πάλι εκλογές και εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε πως λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ τόνισε πως το βασικό του πρόβλημα είναι το μίγμα των μέτρων της κυβέρνησης, που, όπως είπε, θα επιβαρύνουν κάθε νοικοκυριό. Φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, την αύξηση της φορολογίας στη βενζίνη, και την μονιμοποίηση των έκτακτων φόρων όπως η έκτακτη εισφορά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για σημαντικό «τίμημα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου» το οποίο το πληρώνει ο ελληνικός λαός. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προχωρήσει σε μείωση φόρων καθώς είχε συμμαζέψει τις σπατάλες και τις δαπάνες του Δημοσίου, επισημαίνοντας πως στο τέλος του 2016, το ΑΕΠ επί ΝΔ θα ήταν στα 196 δισ., ενώ τώρα αναμένεται να είναι στα 175 δις ευρώ. «5 χιλιάδες ευρώ απώλεια πλούτου για κάθε νοικοκυριό. Και για αυτό χρειάζεται να πάρουμε αυτά τα νέα μέτρα. Επιμένουμε πως η κυβέρνηση είναι ανίκανη και πρέπει να φύγει. Το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, μπας και γλιτώσουμε τα μέτρα που έρχονται» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολιτών» ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε πως λέει ψέματα: «Ο κ.Τσίπρας λέει ψέματα γιατί το κόστος της αυταπάτης ήταν τεράστιο. Δεν μπορεί να λέει «ήμουν θύμα πλάνης», όταν γνώριζε πολύ καλά και συνειδητά πως οδηγούσε τη χώρα στο γκρεμό. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε με ένταση εκλογές» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ δεν θα περιοριστεί μόνο στο να ζητά εκλογές, αλλά και «θα προσπαθήσουμε να συγκροτήσουμε μια πολύ πλατειά συμμαχία, που θα πειστεί ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Κάθε μέρα που θα περνά, θα γινόμαστε καλύτεροι. Το κόστος για τη χώρα είναι μεγάλο από την παραμονή στην εξουσία της κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι εταίροι ζητούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα γιατί κανείς δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση, και όπως είπε σε αυτή τη λογική ήρθε και ο «συμπληρωματικός κόφτης».

    «Η λογική του κόφτη είναι σαν να προεξοφλείς την αποτυχία του προγράμματος. Υπήρχε κόφτης και καλώς υπήρχε. Ο συμπληρωματικός γιατί ήρθε;» διερωτήθηκε. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως «είναι θετικό να υπάρχει ένας μηχανισμός συγκράτησης», διατύπωσε όμως επιφυλάξεις για το αν θα μπαίνει αυτόματα και τί μέτρα θα λαμβάνονται. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη πως ο «κόφτης» μπήκε μετά τη διαρροή των συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ: «Ξέρω ότι με φθηνά επικοινωνιακά τερτίπια δεν κάνεις πολιτική. Τα πρόσθετα μέτρα μπήκαν τον τελευταίο μήνα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Όσον αφορά τη συζήτηση για το χρέος , ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η δέσμευση υπήρχε ήδη από τον Νοέμβριο του ?12 και πως η κυβέρνηση δεν πέτυχε κάτι το συγκεκριμένο. «Το ίδιο ανακοινωθέν του Γιούρογκρουπ έχει επιφυλάξεις. Υπό όρους θα γίνει η συζήτηση. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι πολύ βαρύ. Ρητή δέσμευση για το χρέος δεν έχουμε πάρει» είπε ενώ εξέφρασε αντιρρήσεις και για το κατά πόσο είναι εφικτά τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

    «Αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα, τόσο υψηλά για τόσα χρόνια δεν είναι εφικτά. Θεωρώ ότι είναι κάτι που θα μας καταδικάσει μόνιμα σε πολιτικές λιτότητας και θα μας καταδικάσει σε ένα συνεχές μνημόνιο. Το μίγμα που προτείνει η κυβέρνηση είναι αδιέξοδο. Δίνει έμφαση σε φόρους και καθόλου έμφαση σε μείωση δαπανών» είπε ενώ χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση Ρέγκλιγκ για το χρέος, τονίζοντας πως αυτή η συζήτηση αποτέλεσε για τον Πρωθυπουργό άλλοθι για να περάσει σκληρά μέτρα.

    Πάντως άσκησε κριτική και κατά των εταίρων τονίζοντας πως υπάρχει ευρωπαϊκή ευθύνη για το γεγονός ότι δέχονται το συγκεκριμένο μίγμα πολιτικής αλλά και ευθύνες γιατί δεν έχει ξεκινήσει ουσιαστική συζήτηση για το χρέος.

    Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε αρκετές φορές την κυβέρνηση πως κινείται στη λογική των φόρων χωρίς να προχωρά σε μείωση της σπατάλης, ξεκαθαρίζοντας πάντως, πως η ΝΔ δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο:

    «Υπάρχουν δυνατότητες για σημαντικές περικοπές. Ως ΝΔ δεν συζητάμε για απολύσεις στο δημόσιο. Μιλάμε όμως για καλύτερη διαχείριση του προσωπικού. Η κυβέρνηση στο δημόσιο δεν έχει κάνει τίποτα. Θέλει με το δικό της τρόπο να κλείσει το μάτι στους δημόσιους υπαλλήλους. Σύμβουλοι υπουργών πληρώνονται με αστρονομικά ποσά» είπε χαρακτηριστικά ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του για αξιολόγηση στο δημόσιο.

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης και για τα θέματα της παιδείας, επισημαίνοντας πως η επίσκεψή του στο 1ο Ολοήμερο Σχολείο Αργυρούπολης, είχε ως στόχο να αναδείξει τον έντονο προβληματισμό του τις αποφάσεις του υπουργείου που υποβαθμίζουν τα σχολεία.

    «Έχει ταξικό πρόσημο η πολιτική της κυβέρνησης, από τη στιγμή που άνεργοι και οι πιο αδύναμοι δεν μπορούν να πάνε στο ολοήμερο. Η πολιτική της κυβέρνησης χτυπά τους πιο αδύναμους» δήλωσε και τόνισε πως στόχος της ΝΔ είναι να επενδύσει στην Παιδεία.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την αντίδρασή του στα όσα είχε πει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος για το νόμισμα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως πιστεύει πως ο κ. Παυλόπουλος είναι φιλοευρωπαίος και πως δεν αμφισβητεί τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό. «Η συγκεκριμένη δήλωση έδωσε λαβή για παρερμηνείες. Οποιαδήποτε αναφορά στο νόμισμα μπορεί στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία να παρερμηνευθεί. Θεωρώ ότι στην κρίση του περασμένου Ιουλίου, η παρέμβαση του ΠτΔ ήταν σε θετική κατεύθυνση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Όσον αφορά τον αγωγό ΤΑΠ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως είναι ένα θετικό έργο που συνεχίζει την πολιτική που είχε ακολουθήσει η ΝΔ, ενώ για την αυξανόμενη ένταση στο Αιγαίο, έκανε λόγο για «τουρκική προκλητικότητα» και για «σύνθετο παζλ» ζητώντας να υπάρχει σοβαρότητα και όχι επικοινωνιακοί χειρισμοί.

    Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος θα συνεχίσει τις περιοδείες και τις επαφές του σε όλη τη χώρα, τόνισε πως ο ίδιος μπορεί να κυκλοφορεί στην κοινωνία, καθώς θεωρεί χρέος του να είναι κοντά στους πολίτες, να μαθαίνει και να εμπλουτίζει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

    «Επιμένουμε στην αλήθεια και λέμε το αυτονόητο. Ο πολιτικός πρέπει να λέει την αλήθεια. Εγώ δεν θα πω πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε δεν είναι εύκολος, αλλά βγάζει τη χώρα από το αδιέξοδο» είπε, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο πλέον ο κ. Τσίπρας μπορεί να κινηθεί στην κοινωνία.

    ---Ο κ. Μητσοτάκης ενοχλημένος που δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως κόφτης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εμφανίστηκε σήμερα στην ΕΡΤ ως κόφτης οποιασδήποτε επαφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την πραγματικότητα, σχολίασαν κυβερνητικές πηγές

    Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης σχετικά με τη σημερινή τηλεοπτική εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δημόσια Τηλεόραση, την οποία -όπως επισημαίνουν- "το κόμμα του έκλεισε".

    Ειδικότερα, τονίζουν ότι "ο κ. Μητσοτάκης, ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως κόφτης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εμφανίστηκε σήμερα στην ΕΡΤ ως κόφτης οποιασδήποτε επαφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την πραγματικότητα". "Εκτιμούμε την ειλικρινή παραδοχή του ότι η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα", συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, "αλλά η προσπάθεια να αποκρύπτει πειστικά την θέση του για απολύσεις στο δημόσιο και μειώσεις συντάξεων, χρειάζεται ακόμα δουλειά".

    [02] Η ΝΔ επένδυσε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και της χώρας, και έχασε, σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι

    «Είναι προφανές ότι μετά τη συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η ΝΔ προσπαθεί απεγνωσμένα να απεγκλωβιστεί από το αίτημά της για εκλογές. Αποδεικνύεται ότι το αίτημα αυτό βασιζόταν αποκλειστικά στην προσδοκία της ΝΔ να μην υπάρξει συμφωνία, και κυρίως στο να επιβληθούν στην Ελλάδα πρόσθετα προληπτικά μέτρα», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

    «Το ότι η ΝΔ επένδυσε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και στην επιβολή πρόσθετων προληπτικών μέτρων επιβεβαιώνεται, τόσο από την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, όσο και από την τελευταία ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή. Η ΝΔ επιδίωξε την αποτυχία της διαπραγμάτευσης για να αποκομίσει πολιτικά κέρδη, αδιαφορώντας για το τι συνέπειες θα είχε αυτό για τον ελληνικό λαό και αποφεύγοντας να πει ποια ήταν η δική της πολιτική πρόταση» επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι και προσθέτουν: «Σήμερα, η ΝΔ με ανώνυμες δηλώσεις στελεχών της σε ιστοσελίδες, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική αυτή απέτυχε».

    [03] Στ. Θεοδωράκης: Οι δεξιοί ήθελαν κόφτη, οι αριστεροί έφεραν δρεπάνι για να κόψει ό,τι εξέχει

    Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τους χειρισμούς του στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, άσκησε το πρωί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

    Ο κ. Θεοδωράκης, δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι «οι δεξιοί ήθελαν κόφτη, οι αριστεροί έφεραν δρεπάνι για να κόψει ό,τι εξέχει» και υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας ξέμεινε από χρήματα και ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει ό,τι του δώσουν. Το ίδιο θα συμβεί και την άλλη εβδομάδα (σσ. στο Eurogroup στις 24 Μαΐου)».

    Επίσης, σχολίασε δηκτικά παλαιότερη δήλωση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Ο κ. Καμμένος είχε πει "θα φύγω αν δεν τελειώσουν τα μνημόνια", η Ελλάδα υπογράφει νέα μνημόνια και κατρακυλάει» είπε χαρακτηριστικά.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού στράφηκε και εναντίον των βουλετών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σημειώνοντας: «Οι "153" είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι τους λένε και ό,τι τους επιβάλουν από το εξωτερικό... Είμαστε στη φάση του "ψηφίζουμε ό,τι μας φέρνουνε", θα δώσουν μέχρι τέλους τη μάχη».

    Με αφορμή τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, ανέφερε ότι φεύγουν οι επιχειρηματίες από την Ελλάδα και χαίρονται οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι, οι Κύπριοι» και πρόσθεσε ότι για να προχωρήσει η χώρα χρειάζεται μία ριζική επαναστατική πολιτική, με μέτρα-τομές, όπως η απλούστευση του φορολογικού συστήματος.

    «Τα προβλήματα θέλουν σύνθετες λύσεις, μελετημένες. Η κυβέρνηση προχειρογραφεί. Είδατε τι πήγε να γίνει στο Φάληρο. Πήγαν να δώσουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης την αμμουδιά, ένα σημείο που μπορεί να αξιοποιηθεί το παραλιακό μας μέτωπο... Αυτό καθρεπτίζει την αδυναμία τους να βρουν λύσεις» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

    [04] Στο Άγιον Όρος το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Το Άγιον Όρος θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και είναι η πρώτη του επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγίας, μετά την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα.

    Στις 10 το πρωί ο Προκόπης Παυλόπουλος θα φτάσει στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές, όπου η Ιερά Κοινότητα θα τον υποδεχθεί με όλες τις προβλεπόμενες τιμές, θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Πρωτάτου, θα ακολουθήσει δεξίωση στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας, ξενάγηση και γεύμα.

    Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Ιερές Μονές Ιβήρων και Μεγίστης Λαύρας και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

    Το Σάββατο 28 Μαΐου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μεταβεί και πάλι στον Άγιον Όρος, αυτή τη φορά μαζί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Εκεί θα βρίσκεται από την προηγουμένη (Παρασκευή 27 Μαΐου) και ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

    Το πρωτόκολλο του Αγίου Όρους ορίζει πως πρέπει να προηγηθεί υποδοχή και ευλογία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην μοναστική πολιτεία από την Ιερά Κοινότητα (η αυριανή) πριν την επίσκεψη μαζί με κάποιον ξένο ηγέτη.

    [05] Γιώργος Σταθάκης: «Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ορίζοντα, είναι το 2017 και 2018»

    «Ο "κόφτης", η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ορίζοντα, είναι το 2017 και 2018. Αυτή είναι η συμφωνία, έχει ημερομηνία λήξης». Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και συνέχισε: «Ο μηχανισμός δεν διαφέρει ούτε στο ελάχιστο από τον καθιερωμένο μηχανισμό που υπάρχει σε όλες τις χώρες της ΕΕ που έχουν συμφωνήσει το δημοσιονομικό σύμφωνο, μέχρι το 2020. Δεν έχει καμία διαφορά από αυτόν, τον έχει η Γερμανία, η Σουηδία, υπάρχει συζήτηση με την απόκλιση που υπάρχει στην Πορτογαλία».

    «Άρα», προσέθεσε ο υπουργός, «δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ούτε τέταρτο μνημόνιο ούτε μακροχρόνιες δεσμεύσεις, ούτε μακροχρόνιος μηχανισμός προσαρμογής. Τίποτε από αυτά δεν αποτελεί μέρος της συζήτησης. Το αντίθετο».

    Θα υπάρξουν διορθώσεις στα φορολογικά δεδομένα

    Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι και άλλα μέτρα, όπως ο ΕΝΦΙΑ, είχαν ημερομηνία λήξης, όταν θεσπίστηκαν και, στη συνέχεια, έγιναν μόνιμα, ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε κάθε βήμα θετικό που θα γίνεται στην οικονομία και θα ξανακοιτάζει θέματα φορολογικής πολιτικής που πρέπει να υπάρξουν ελαφρύνσεις.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης ανέφερε τα εξής: «Η κυβέρνηση θεωρεί και θα συνεχίσει να θεωρεί ότι διορθώσεις στα φορολογικά δεδομένα οφείλουν και θα συνεχίσουν να γίνονται. Στον ΕΝΦΙΑ κάναμε διόρθωση με τις αντικειμενικές αξίες. Αν η οικονομία πάει πολύ καλά, η αυτόματη αύξηση εσόδων -δεν την έχουμε προεγγράψει αυτήν τη στιγμή- θα είναι σημαντική».

    «Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε κάθε βήμα θετικό που θα γίνεται στην οικονομία, προφανώς θα ξανακοιτάζει θέματα φορολογικής πολιτικής, που είναι κοινός τόπος ότι πρέπει να υπάρξουν ελαφρύνσεις, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ και πολλές άλλες κατηγορίες φόρων που σταδιακά θεωρούμε ότι πρέπει να έρθουν σε ένα μέτρο», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας

    [06] Την εκ νέου αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση στις πράξεις αναχρηματόδοτησης των τραπεζών αναμένεται να αποφασίσει η ΕΚΤ στις 2/6

    Η επαναφορά της κατ? εξαίρεση αποδοχής των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση στις πράξεις αναχρηματόδοτησης των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αποφασιστεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ στις 2 Ιουνίου στη Βιέννη.

    Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, η επιτυχής κατάληξη του Eurogroup της 24ης Μαΐου σε συμφωνία με τους δανειστές, θα κινητοποιήσει τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να αρχίσει εκ νέου να αποδέχεται κατ? εξαίρεση τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση στις πράξεις αναχρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών.

    Μία τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μέρος -το οποίο σε πρώτη φάση υπολογίζεται στα 5-6 δισ. ευρω- από τη ρευστότητα που εξασφαλίζουν μέχρι σήμερα οι ελληνικές τράπεζες από τον μηχανισμό ELA, να υποκατασταθεί με ρευστότητα που θα προσφέρει η ΕΚΤ απευθείας με πολύ χαμηλότερο κόστος.

    Σε κάθε περίπτωση ωστόσο η εξέλιξη αυτή δεν αναμένεται να ανοίξει το δρόμο συμμετοχής της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) που εφαρμόζει η ΕΚΤ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ΕΚΤ προκειμένου να συμπεριλάβει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγορών, θα πρέπει προηγουμένως εκτός από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, να έχει προχωρήσει και η εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους κάτι που λογικά αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του καλοκαιριού.

    [07] Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών

    Δόθηκαν στη δημοσιότητα και αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του οικονομικού έτους 2013 (για χρήση του 2012) των πολιτικών προσώπων.

    Κατά τον χρόνο που υποβλήθηκαν τα «πόθεν έσχες» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής δεν είχαν εκλεγεί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, και ως εκ τούτου οι δηλώσεις του περιουσιακής κατάστασης δεν συμπεριλαμβάνονται στο «πακέτο» που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα. Μολονότι, το 2012 ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν ήταν μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας, η δήλωση περιουσιακής του κατάστασης έχει περιληφθεί στα δημοσιοποιούμενα «πόθεν έσχες», ως γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δηλώνει, από κοινού με την σύζυγό του, συνολικά εισοδήματα 85.000 ευρώ. Ο ίδιος δηλώνει καταθέσεις 17,30 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και η σύζυγός του 7.819 ευρώ σε τρεις τράπεζες. Κατέχουν τέσσερα ακίνητα (δύο οικίες, ένα διαμέρισμα και ένα βοσκοτόπι). Κατέχει δυο ΙΧ αυτοκίνητα: 2.000 κυβικών και 3.500 κυβικών.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δηλώνει εισόδημα 69.324 ευρώ (τα 66.700 από την βουλευτική του αποζημίωση και 2.460 από λοιπά έσοδα). Δεν εμφανίζει αλλαγές στην ακίνητη περιουσία του και κατέχει ένα διαμέρισμα 114 τ.μ., στην Κυψέλη. Διαθέτει καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα 7.099 ευρώ. Κατέχει μηχανή BMW 652 κυβικών. Σύμφωνα με την δήλωσή του, με ημερομηνία 30.9.2013, ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία συμμετοχή σε οποιαδήποτε επιχείρηση.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης -ο οποίος κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσής του ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δηλώνει συνολικό εισόδημα 81.601 ευρώ (70.397 από την βουλευτική του αποζημίωση και 11.203 ευρώ από άλλα έσοδα). Έχει 21 εγγραφές σε ακίνητα, τα οποία είτε του ανήκουν εξ ολοκλήρου, είτε κατέχει ποσοστό συνιδιοκτησίας (μεταξύ των οποίων μια κατοικία 570 τ.μ) Το 2012, πούλησε ένα οικόπεδο στα Χανιά από γονική παροχή έναντι τιμήματος 342.000 ευρώ. Το 2013, εμφανίζεται να έχει αγοράσει μετοχές Samsung Electronics, αξίας 10.912 δολαρίων. Συμμετέχει στην επιχείρηση Κήρυκας Χανίων με το ποσό των 307.150 ευρώ. Οι καταθέσεις του στην Εθνική Τράπεζα και την HSBC φτάνουν στο ποσό των 162.256 ευρώ. Έχει στην ιδιοκτησία του ένα αυτοκίνητο, 1390 κυβικά, το οποίο απέκτησε το 2011.

    Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δηλώνει, μαζί με την σύζυγό του, Ελένη Ζαρούλια, εισοδήματα 271.050 ευρώ (τα 41.000 ευρώ ο ίδιος και 46.179 ευρώ η σύζυγός από τις βουλευτικές αποζημιώσεις τους και τα υπόλοιπα από άλλα έσοδα). Έχουν καταθέσεις 183.372 ευρώ. Ο ίδιος είναι κάτοχος ατομικής επιχείρησης και η σύζυγός του είναι μέτοχος ανώνυμης εταιρίας που κληρονόμησε το 2002. Έχουν εγγραφές 10 ακινήτων (μεταξύ αυτών τεσσάρων καταστημάτων και δύο διαμερισμάτων).

    Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά δηλώνει, μαζί με τον σύζυγό της, εισοδήματα 70.804 ευρώ. Έχουν εγγραφές 29 ακινήτων. Η ίδια είναι ιδιοκτήτρια δύο οικιών, 258 τ.μ. και 62 τ.μ.. Κατέχει 219 τίτλους μετόχων της Εθνικής τράπεζας και του Αστέρα Βουλιαγμένης, συνολικής αξίας 400 ευρώ και έχει καταθέσεις 5.200 ευρώ. Ο σύζυγός της κατέχει αυτοκίνητο αξίας 24.561 ευρώ.

    Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εμφανίζει εισοδήματα από κοινού με την σύζυγο του περίπου 44.000 ευρώ. Έχουν έξι εγγραφές ακινήτων (εκ των οποίων ένα διαμέρισμα 105 τετραγωνικών). Διαθέτουν καταθέσεις περίπου 12.500 ευρώ.

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δηλώνει συνολικό εισόδημα, από κοινού με την σύζυγό του, 179.493 ευρώ (72.231 ευρώ από την βουλευτική του αποζημίωση και 72.000 ευρώ από ενοίκια και η σύζυγός του 32.967 ευρώ εισόδημα και 2.100 από ενοίκια). Έχει 21 εγγραφές ακινήτων (μεταξύ αυτών 11 γραφεία, διαμέρισμα σε ποσοστό 50%, 509 τ.μ.). Οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 44.439 ευρώ, 16 λίρες Αγγλίας και 80 δολάρια. Ο ίδιος κατέχει αυτοκίνητο 6.000 κυβικών και ένα ακόμη 5.000 κυβικών (που βρίσκεται σε ακινησία, λόγω αδυναμίας πώλησής του) και η σύζυγός του αυτοκίνητο 2.000 κυβικών. Έχουν ένα φουσκωτό ανοιχτού τύπου σκάφος 8,3 m.

    [08] ΚΕΔΕ: Να συνεχίσουν την λειτουργία τους και να ενταχθούν στους δήμους οι δομές κατά της φτώχειας

    Την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας όλων των δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, η χρηματοδότηση των οποίων λήγει στις 30 Ιουνίου, ζητεί εκ νέου, με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΔΕ.

    Οι δομές αυτές (κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία, δημοτικοί λαχανόκηποι κ.α.), ανέρχονται σε 256 σήμερα και λειτουργούν σε 40 δήμους, απασχολώντας 1.112 εργαζομένους και παρέχοντας υπηρεσίες σε 118.000 ωφελούμενους (άπορους, ανασφάλιστους, άστεγους κ.α.)

    Η ΚΕΔΕ ζητεί τη συνέχιση της λειτουργίας τους και τη μεταφορά τους στον κυρίως οργανισμό των δήμων ή των κοινωφελών δημοτικών επιχειρήσεων με το ίδιο προσωπικό.

    [09] Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπλοκάρει τη διαδικασία κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς

    «Αποφάσισα να σταματήσω τη διαδικασία για το θέμα της κατάργησης των ταξιδιωτικών θεωρήσεων στους Τούρκους πολίτες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, παρουσία του Τούρκου υπουργούΕυρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ, με την ευκαιρία κοινής συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο, ύστερα από 45λεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο πολιτικών.

    Ο κ. Σουλτς εξήγησε ότι δεν έστειλε το απαραίτητο έγγραφο για τις βίζες στην αρμόδια επιτροπή για την εκκίνηση της διαδικασίας κατάργησης, διότι η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει και τα 72 κριτήρια που αποτελούν προϋπόθεση για την απελευθέρωση.

    Ο Τούρκος υπουργός επέμεινε στις θέσεις της Άγκυρας ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, και υποστήριξε ότι με δεδομένη την κατάσταση στη χώρα δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε αλλαγή στη νομοθεσία για την τρομοκρατία.

    [10] Δ. Αβραμόπουλος:Η Europol μπορεί να αποτελέσει «κόμβο» πληροφοριών κατά του διεθνούς εγκλήματος

    Βελτιωμένο νομικό πλαίσιο για την Europol ενέκριναν σήμερα οι ευρωβουλευτές, με βάση την πρόταση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που εισηγήθηκε ο ευρωβουλευτής Αγκουστίν Ντιάζ ντε Μέρα.

    Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, παίρνοντας τον λόγο ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης ενός «κόμβου» συγκέντρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών για την αντιμετώπιση «των ειδεχθών εγκλημάτων διεθνούς χαρακτήρα και την τρομοκρατία, που δεν γνωρίζουν σύνορα». Ο «κόμβος» αυτός, με πλήρη λειτουργική και αναλυτική υποστήριξη, θα μπορούσε να είναι η Europol στη βάση του βελτιωμένου πλαισίου που ψηφίσθηκε σήμερα και που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, υποστήριξε ο Έλληνας επίτροπος.

    Οι νέοι κανόνες διασφαλίζουν τη λογοδοσία της Europol προς τα εθνικά Κοινοβούλια σχετικά με τις δραστηριότητες της, ενώ βελτιώνεται και ο δημοκρατικός έλεγχος από το ΕΚ, προσέθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Έτσι η Europol θα είναι σε θέση να παρέχει στα κράτη-μέλη τη στήριξη που χρειάζονται, «να συνδέει τα σημεία» και τα δεδομένα, ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

    «Παράλληλα θα λογοδοτεί και θα εργάζεται με πλήρη σεβασμό των κανόνων για την προστασία των δεδομένων των πολιτών (...), καθότι η νομική βάση της Europol έχει ευθυγραμμισθεί με τη Συνθήκη της Λισαβόνας», επισήμανε, επίσης, ο Δ. Αβραμόπουλος.

    [11] Δημ. Παπαδημούλης: Στο Eurogroup έγινε ένα σημαντικό βήμα.

    Στο Eurogroup «δόθηκε σήμα σταθερότητας και προοπτική ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, και επιπλέον άνοιξε η συζήτηση για να καταστεί το ελληνικό δημόσιο χρέος βιώσιμο», δήλωσε στο EU Reporter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, προσθέτοντας πως αυτή η εξέλιξη είναι απαραίτητη τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωζώνη συνολικά. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το Eurogroup αποφάσισε την εφαρμογή δημοσιονομικών μέτρων ύψους 3% του ΑΕΠ, ενώ δεν δέχθηκε την πρόταση του ΔΝΤ για πρόσθετα, υφεσιακά μέτρα 2% του ΑΕΠ». Για τον μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής που αντιπρότεινε η ελληνική κυβέρνηση σημείωσε πως «η πλειοψηφία των θεσμών πιστεύει ότι αυτός ο μηχανισμός δεν θα είναι απαραίτητος», ενώ, συμπλήρωσε, ανάλογη στάση έχουν πάρει και ο Επίτροπος Μοσκοβισί, η ΕΚΤ, και ο ΕSM. Ο μηχανισμός «ήταν ένα βήμα, μια κίνηση της ελληνικής πλευράς προκειμένου να πείσει το ΔΝΤ να μείνει στο πρόγραμμα. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως η βελτίωση των φορολογικών εσόδων και της απόδοσης της πραγματικής οικονομίας θα καταστήσουν ακόμα και ανενεργά κάποια φορολογικά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί σε νομοθετικό επίπεδο», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Στο διάστημα των επόμενων δύο εβδομάδων, πρέπει όλα τα συμβαλλόμενα μέρη να επιταχύνουν τους ρυθμούς τους με στόχο την τελική ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup της 24ης Μαΐου. Αν το ΔΝΤ θέλει να επιμείνει σε κάτι, αυτό πρέπει να είναι η ελάφρυνση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο. Η δέσμευση για το χρέος είναι μέρος της συμφωνίας και η εφαρμογή αυτής δεν είναι υποχρέωση μόνο της Ελλάδας, αλλά και των δανειστών», δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης.

    [12] Γ. Δραγασάκης: Στις 24 Μαΐου θα έχουμε συμφωνία, καλύτερη από αυτή που περιμέναμε

    Στις 24 Μαΐου θα έχουμε συμφωνία, ίσως καλύτερη από αυτή που περιμέναμε. Η χώρα, η κοινωνία, οι πολίτες θα μπορούν να δουν το μέλλον και να το σχεδιάσουν ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Αlpha υπογραμμίζοντας πως μετά την αξιολόγηση θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη και την επάνοδο σε τροχιά ανάπτυξης . «Μετά την αξιολόγηση, αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία και θέτουμε προτεραιότητες, δουλεύοντας για ανάπτυξη, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας . Έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε σε μια κατάσταση που θα μπορέσουμε να ξαναβλέπουμε το μέλλον, να κάνουμε σχέδια για το μέλλον και να βάλουμε τις καινούργιες προτεραιότητες. Επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

    Η Ελλάδα θα πάρει κονδύλια ύψους 4-5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ άλλα 6,2 δισ. ευρώ ή και περισσότερα θα δοθούν από το ΕΣΠΑ. Άρα στο δεύτερο εξάμηνο θα πέσουν 9-12 δισ. ευρώ στην οικονομία που είναι επαρκή για να διασφαλίσουν την ανάκαμψη της οικονομίας, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους. Στόχος να μειώσουμε τις συνολικές επιβαρύνσεις όσο θ αναπτύσσεται η οικονομία, ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

    Το να ψηφίζαμε "προληπτικά" μέτρα δεν θα ήταν δυνατό. Το αποτρέψαμε. Ρεαλιστικοί στόχοι και δημοσιονομική διαχείριση θα καταστήσουν απόλυτα μη αναγκαία την ενεργοποίηση του "μηχανισμού διόρθωσης" , ανέφερε επισημαίνοντας πως υπήρξαν δυνάμεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που επένδυσαν στην καταστροφή, προσδοκώντας εκλογές και διαψεύστηκαν.

    Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει σε τρεις φάσεις, σε τρεις χρόνους, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Eurogroup , τόνισε αναφέροντας πως αόριστη τοποθέτηση για το χρέος υπήρξε το 2012. «Εμάς κάτι τέτοιο δεν μας ενδιέφερε. Πλέον πάμε σε δεσμευτικό "οδικό χάρτη"».

    Εάν η ρύθμιση για το χρέος είναι καλή, θα δημιουργηθεί ένα θετικό σχετικό προηγούμενο και για άλλες χώρες στην Ευρώπη ανέφερε ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζοντας πως στην Ελλάδα χρειαζόμαστε μια ευρεία συμμαχία για την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος.

    [13] Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι των «Δικεφάλων»

    Το ματς πρωταθλήματος στις 23 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στην Τούμπα επαναλήφθηκε με πρωτοφανή ακρίβεια απόψε, στην πρεμιέρα των play off της Superleague. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-1 καθώς ανέτρεψε το προβάδισμα της Ενωσης (Γιόχανσον 44΄) και με σκόρερ τους Ροντρίγκες (61΄), Μυστακίδη (83΄) ανέβηκε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας.

    Η ομοιότητα με το αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος είναι... ανατριχιαστική, αφού η ΑΕΚ είχε προηγηθεί στο 44΄ και ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει στην ανατροπή με γκολ στο 62΄ (Ροντρίγκες και τότε!) και 84΄.

    [14] Επιβλητική ανατροπή και νίκη (56-50) για τον Αρη επί του Παναθηναϊκού στον 4ο ημιτελικό των πλέι οφ

    Με ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και εκτελεστές τους Τζερέλ ΜακΝίλ, Ντόμινικ Γουότερς, ο Αρης επικράτησε απόψε στο Αλεξάνδρειο, στον τέταρτο ημιτελικό για τα πλέι οφ της Α1, επί του Παναθηναϊκού με 56-50. Αποτέλεσμα με το οποίο ισοφάρισε σε 2-2 τις νίκες κόντρα στους «πράσινους» και πλέον οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους τελικούς του πρωταθλήματος το Σάββατο (14/5, 18.00), στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς στο ΟΑΚΑ. Ο ΜακΝίλ είχε 16 πόντους (από 4 στο ημίχρονο), 8 ριμπάουντ, ο Γουότερς 12 πόντους (από 5 στο ημίχρονο) και 5 ασίστ. Για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Ελιοτ Ουίλιαμς, με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ.

    Εκτός αποστολής για τον Παναθηναϊκό (δεν ήταν καν στο γήπεδο), οι Τζέιμς Γκιστ, Τζέιμς Φελντέιν, Μαρκ Χέινς, «πληρώνοντας» έτσι το τίμημα της νυχτερινής εξόδου τους στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας (9/5), με το τέλος του τρίτου ημιτελικού. Επιστρατεύτηκε, μάλιστα, από την Αθήνα, ο Μιχάλης Λούντζης, προκειμένου να συμπληρωθεί 10αδα από τους «πράσινους»

    Τα δεκάλεπτα: 8-12, 19-29, 38-34, 56-50


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 May 2016 - 20:32:26 UTC