Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με τον Π. Σάδερλαντ
  • [02] #synelthete_apo_aftapates ανταπαντά η ΝΔ στην κυβερνητική εκπρόσωπο
  • [03] Εκκαθάριση στην τουρκική μεθόριο με τη Συρία ετοιμάζει ο Ερντογάν
  • [04] Ανανεώνονται οι θητείες του καλλιτεχνικού διευθυντή και του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου
  • [05] Στην τελική ευθεία για το Παγκόσμιο Συνέδριο "Αριστοτέλης 2400 Χρόνια"
  • [06] «Διάλογοι στο λυκόφως», ένας τόμος πάθους με συνεντεύξεις του Μίκη Θεοδωράκη
  • [07] Δεν τίθεται προς το παρόν θέμα Σαμπάολι στην ΑΕΚ

  • [01] Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με τον Π. Σάδερλαντ

    «Εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Ελλάδα για όλη τη δουλειά που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει έως τώρα για να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση», ανέφερε κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Μετανάστευση Πίτερ Σάδερλαντ. Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Σάδερλαντ ανέφερε επίσης ότι «η κατάρρευση της Συνθήκης Σέγκεν είναι μια οικονομική καταστροφή αλλά και καταστροφή από πλευράς ΕΕ, οπότε τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι χρειάζεται να υπάρξει μεγαλύτερη δέσμευση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για να μοιραστεί η ευθύνη».

    «Έρχεστε σε μια κρίσιμη περίοδο αλλά βέβαια βρισκόμαστε σε μια καλύτερη θέση από πριν δύο μήνες», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και αναφερόμενος στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας προσέθεσε ότι «το θετικό είναι πως υπάρχει μια συμφωνία που η κυβέρνηση ελπίζει να παραμείνει».

    «Ακόμα έχουμε ανάγκη από τη βοήθεια και τη συνεργασία σας. Έχουμε σχεδόν 56.000 πρόσφυγες παγιδευμένους στην Ελλάδα και θέλουμε να τους παρέχουμε βοήθεια, παροχές και την προοπτική ότι κάποια στιγμή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους», είπε ο πρωθυπουργός.

    [02] #synelthete_apo_aftapates ανταπαντά η ΝΔ στην κυβερνητική εκπρόσωπο

    «Πράγματι, είναι ανάγκη να συνέλθουν οι μόνοι ξένοι προς την πραγματικότητα: Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, που βαφτίζουν τα ψέματά τους αυταπάτες», απάντησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας πως όποιοι κυβερνούν με ψέματα και αυταπάτες είναι επικίνδυνοι για τη χώρα, την οικονομία, την κοινωνία.

    «Τώρα "κόφτης" στα ψέματά τους», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και με το hashtag "#synelthete_apo_aftapates" ανταπαντά στο hashtag "synelthete" της κυβερνητικής εκπροσώπου.

    [03] Εκκαθάριση στην τουρκική μεθόριο με τη Συρία ετοιμάζει ο Ερντογάν

    Η Τουρκία ετοιμάζεται να "εκκαθαρίσει" τη συριακή πλευρά της μεθορίου της με τη Συρία από τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), οι επιθέσεις των οποίων εναντίον μιας τουρκικής μεθοριακής πόλης αυξάνονται, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    "Διεξάγουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να εκκαθαρίσουμε την άλλη πλευρά των (συριακών) συνόρων λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το Κιλίς", η τουρκική μεθοριακή πόλη η οποία πλήττεται τακτικά από ομοβροντίες ρουκετών την ευθύνη για τις οποίες επιρρίπτει η Άγκυρα στο ΙΚ, ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

    Από τις αρχές του έτους, από τέτοια πυρά έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 21 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

    Έπειτα από κάθε ομοβροντία, το τουρκικό πυροβολικό απαντά βομβαρδίζοντας τις θέσεις του ΙΚ στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στρατού. Τις τελευταίες εβδομάδες ο στρατός έχει ενισχύσει την παρουσία του στην επαρχία Κιλίς.

    Κατηγορώντας για άλλη μια φορά τα μέλη του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών, του οποίου ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ότι έχουν "αφήσει μόνη" της την Τουρκία, ο Ερντογάν πρόσθεσε: "Δεν έχουμε λάβει την υποστήριξη που επιθυμούμε από τους συμμάχους μας, ιδίως από τις χώρες που διαθέτουν ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή".

    "Πόσο καιρό θα περιμένουμε τους συμμάχους μας ενώ οι συμπολίτες μας πέφτουν ως μάρτυρες κάθε μέρα στους δρόμους του Κιλίς εξαιτίας των ρουκετών που εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά των συνόρων;" συνέχισε ο Ερντογάν.

    [04] Ανανεώνονται οι θητείες του καλλιτεχνικού διευθυντή και του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

    Με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, ανανεώνονται οι θητείες του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινού και του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή, Θοδωρή Αμπαζή.

    Η διάρκεια της θητείας τους είναι τριετής.

    [05] Στην τελική ευθεία για το Παγκόσμιο Συνέδριο "Αριστοτέλης 2400 Χρόνια"

    Δύο ανοικτές στο κοινό συζητήσεις, για τον Αριστοτέλη σε σχέση με την πολιτική, το δίκαιο, την ηθική και τις επιστήμες και ομιλία τού διεθνώς αναγνωρισμένου καθηγητή Εξελικτικής Βιολογίας στο Imperial College, Αρμάν Μαρί Λερουά, προστέθηκαν στο τελικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Συνεδρίου "Αριστοτέλης 2400 Χρόνια", που διοργανώνει 23-28 Μαΐου -στη Θεσσαλονίκη, τα αρχαία Στάγειρα και την αρχαία Μίεζα- το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Ερευνών (ΔΙΚΑΜ) του Ιδρύματος.

    Το Παγκόσμιο Συνέδριο αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων, που διοργανώνει φέτος το ΑΠΘ, στο πλαίσιο του ανακηρυγμένου από την Unesco επετειακού έτους Αριστοτέλη, για να τιμήσει τον μεγάλο αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, του οποίου το όνομα φέρει.

    «Το ΑΠΘ με χαρά υποδέχεται μία πλειάδα εξαίρετων Αριστοτελιστών, μελετητών του Αριστοτέλη από όλον τον κόσμο, οι οποίοι για μια εβδομάδα θα συζητήσουν για την επιρροή της διδασκαλίας του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου σε μεγάλο εύρος Επιστημών και Τεχνών. Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Ερευνών, που ίδρυσε το ΑΠΘ πριν από λίγα χρόνια, καταφέρνει έτσι να εδραιώσει το Πανεπιστήμιό μας στη συνείδηση της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας ως ένα πανεπιστήμιο που περιποιεί τιμή στο όνομα που φέρει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας.

    [06] «Διάλογοι στο λυκόφως», ένας τόμος πάθους με συνεντεύξεις του Μίκη Θεοδωράκη

    «Διάλογοι στο λυκόφως» επιγράφει ο Μίκης Θεοδωράκης το βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιανός και περιλαμβάνει 90 συνεντεύξεις στο γραπτό ελληνικό και ξένο Τύπο καθώς και σε ερευνητές-φοιτητές της περιόδου 2003-2015. Η επιλογή έγινε από τον ίδιο τον μεγάλο συνθέτη, ο οποίος έβαλε και τους τίτλους γι' αυτήν την έκδοση.

    Τον πρόλογο έχει γράψει ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος τον χαρακτηρίζει «Εσταυρωμένο Διόνυσο» και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Έχω βιώσει σε διαφορετικές εποχές την αμηχανία και το άγχος των κομματικών για το μέγεθος και την εκρηκτικότητά του. Δεν αναφέρομαι στον φόβο των κλειδοκρατόρων γραφειοκρατών, των «επαναστατών» με ωράριο. Ο Χαρίλαος, μια γνήσια μορφή λαϊκού αγωνιστή, στον οποίο ο Μίκης αναφέρεται με τρυφερότητα, με παρότρυνε «εξήγησέ του ότι παραείναι μεγάλος για το σημερινό κόμμα. Αυτός που συνομιλεί με την αιωνιότητα θα κάθεται στο πολιτικό γραφείο να χρονοτριβεί με τις ώρες, με την...με τον...Θα το μπατάρει το όργανο, θα το καπακιάσει, δεν χωρά».

    Στην δική του εισαγωγή ο Μίκης Θεοδωράκης μιλάει για τον «μαγικό σπάγκο». Όταν ζούσε στο Αργοστόλι, όπου υπηρετούσε ο υπάλληλος της Νομαρχίας πατέρας του, κατέβηκε μια μέρα στην προκυμαία να παίξει με τους συμμαθητές του κρατώντας ένα αεροπλανάκι. Καθώς τους παρατηρούσε που έπιαναν μεγάλα ψάρια, ρώτησε πώς το καταφέρνουν. «Με αυτόν τον μαγικό σπάγκο» του απάντησαν. Και τότε δεν δίστασε να ανταλλάξει το αγαπημένο του αεροπλανάκι με τον μαγικό σπάγκο, προς μεγάλη λύπη του πατέρα και της μητέρας του. «Μονάχα εγώ παρέμεινα μέχρι σήμερα αμετανόητος και περήφανος, χωρίς να έχω αντιληφθεί ακόμα τη γενική θυμηδία που προκαλεί στους γύρω μου η ταύτισή μου με τον μαγικό σπάγκο...»

    [07] Δεν τίθεται προς το παρόν θέμα Σαμπάολι στην ΑΕΚ

    «Όλα για όλα» τα παίζει η ΑΕΚ στους τελευταίους έξι αγώνες της σεζόν, πέντε για τα play off και τον τελικό κυπέλλου. Αυτό σημαίνει ότι το κλίμα που διαμορφώνεται μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ οδηγεί σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού. Τα έξι ματς που απομένουν μπορεί να μετατρέψουν τη σεζόν από φουλ αποτυχημένη έως φουλ επιτυχημένη ή ενδιάμεσα να υπάρχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο. Αυτή τη στιγμή άπαντες στην ΑΕΚ ασχολούνται με τον τρόπο με τον οποίο θα βγει αυτό το δύσκολο πρόγραμμα, με πολλά προβλήματα που έχουν ανακύψει, αλλά και θα ανακύψουν και στη συνέχεια, όταν δίνεις ματς ανά τρεις μέρες. Συνεπώς, το αρμόδιο επιτελείο (Μιλοβάνοβιτς, Ντε Μπαρτόλο) κινείται στο θέμα νέου προπονητή και παικτών, όμως στη δεδομένη στιγμή το θέμα αυτό δεν είναι μείζον. Άλλωστε, κι ο νέος προπονητής το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζει είναι πότε ξεκινά επισήμως η νέα σεζόν, δηλαδή πότε θα παίξει η ΑΕΚ το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της κι αυτό θα είναι αποτέλεσμα της πορείας της στα play off και το κύπελλο. Συνεπώς διαψεύδονται -προς το παρόν- όλα τα σενάρια που έχουν να κάνουν με πιθανή άφιξη ή προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Χόρχε Σαμπάολι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 May 2016 - 14:32:24 UTC