Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλ. Τσίπρα
  • [02] O. Γεροβασίλη: Δεσμευτήκαμε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και το τηρούμε
  • [03] Β. Αποστόλου: Πάνω από το 95% των αγροτών δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ
  • [04] Συμφωνία στο πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ - Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τον μηχανισμό εφεδρικών μέτρων
  • [05] Γ. Στουρνάρας: Εφόσον έχουμε συμφωνία στις 24 Μαΐου τότε θα φύγουν τα capital controls
  • [06] Την Κυριακή τρεις συνεντεύξεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [07] To τελευταίο 24ωρο διασώθηκαν 998 πρόσφυγες και μετανάστες νότια της Σικελίας
  • [08] Κυβερνητικές πηγές: «Ο κ. Μητσοτάκης κρυπτόμενος δεν πείθει ούτε τον εαυτό του
  • [09] Κυρ. Μητσοτάκης: Η πολιτική της κυβέρνησης θα βουλιάξει την οικονομία πιο βαθιά στην ύφεση
  • [10] Είπαν το «αντίο» Ουσέρο και Ατρόμητος
  • [11] Γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο με 160 ίππους
  • [12] Φιλικό με την Ολλανδία για την Εθνική

  • [01] Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλ. Τσίπρα

    Υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει αυτήν την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

    [02] O. Γεροβασίλη: Δεσμευτήκαμε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και το τηρούμε

    Η αξιολόγηση θα κλείσει στις 24 Μαΐου, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό της Ζακύνθου STIGMA RADIO 97,6. Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμη πως η δέσμευση που ανέλαβε η κυβέρνηση τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν να κρατήσει όρθια την κοινωνία και να τηρήσει κόκκινες γραμμές στην προστασία των πιο αδύναμων και μεσαίων κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων και αυτή τη δέσμευση της την τηρεί. Η κ. Γεροβασίλη επέμεινε ότι δεν θα χρειαστεί ενεργοποίηση του μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης, σημειώνοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση έδωσε μάχη στις διαπραγματεύσεις του περασμένου καλοκαιριού για να μειωθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων τα οποία είχε αποδεχθεί η ΝΔ.

    Ερωτηθείσα για το κλίμα στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα και την προοπτική για το Eurogroup της 24ης Μαΐου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση έχει λόγους να πιστεύει ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup. «Αυτά τα οποία έχουμε, όχι μόνο ως αίσθηση, όχι μόνο ως άποψη, αλλά και ως δεδομένα, με βάση τις δηλώσεις των συμμετεχόντων αξιωματούχων, είναι ότι στις 24 του μηνός θα κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει συζήτηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έχει να κάνει με το χρέος. Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, δεν είναι μια απλή συζήτηση. Όμως, έχουμε όλους τους λόγους να πιστεύουμε, από το κλίμα που υπάρχει, αλλά και από τα δεδομένα -όπως σας είπα-, ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup στις 24 του Μάη», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι ο οδικός χάρτης για τις ενέργειες και τη συζήτηση για το χρέος έχει αποτυπωθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Eurogroup, και αυτές τις ημέρες υπάρχει μια συζήτηση για τους άμεσους και μακροπρόθεσμους στόχους, για τις δράσεις και τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν σε σχέση με τη διαχείριση και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι έχει αποτυπωθεί ήδη ένας τέτοιος χάρτης ως μια απόφαση, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ έως σήμερα. Το να αναγνωρίζεται από όλους πια ότι πρέπει να υπάρξει διαχείριση του χρέους, είναι ένα βήμα το οποίο δεν το είχαμε, ανεξάρτητα αν είχαν διατυπωθεί κάποιες γενικές αρχές ή ευχολόγια, παλαιότερα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Αναφερόμενη στα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης του προγράμματος, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι αυτά τα οποία εφαρμόζονται και ψηφίζονται σήμερα είναι τα συμφωνηθέντα του περασμένου Ιουλίου, «χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον».

    [03] Β. Αποστόλου: Πάνω από το 95% των αγροτών δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ

    Δεν επιβαρύνεται από τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού-φορολογικού η συντριπτική πλειονότητα των αγροτών, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «πάνω από το 95% δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ».

    Ο κ. Αποστόλου σημειώνει, επίσης, ότι ο πρωτογενής τομέας τυγχάνει μιας μεταχείρισης, η οποία στηρίζει την ιδιαιτερότητά του, καθώς, στο επόμενο μεγάλο βήμα που είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, πρέπει να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο.

    [04] Συμφωνία στο πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ - Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τον μηχανισμό εφεδρικών μέτρων

    Στη νομοθέτηση 17 προαπαιτούμενων δράσεων, καθώς και του μηχανισμού αυτόματης ενεργοποίησης μέτρων σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους, πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση πριν από την εκταμίευση της δόσης, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

    Ο εν λόγω αξιωματούχος, ο οποίος ενημέρωσε σήμερα τον Τύπο στις Βρυξέλλες, ανέφερε επίσης πως στόχος όλων όσοι εργάζονται για το ελληνικό πρόγραμμα είναι να υπάρχει συνολική συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 24ης Μαΐου σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, δηλαδή στην αξιολόγηση, το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

    Σε ό,τι αφορά το ύψος της δόσης, εκτιμάται πως θα κυμαίνεται μεταξύ 9 και 11 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται πως η Ελλάδα θα χρειαστεί 7 δισ. περίπου για αποπληρωμή του χρέους της και 3,5 δισ. για αποπλρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου (700-800 εκατ. ανά μήνα μέχρι την ολοκλήρωση της επόμενης αξιολόγησης).

    Ειδικότερα, στο πακέτο των 17 μέτρων, ύψους 5,4 δισ., το οποίο, όπως είπε, έχει και την ευρεία στήριξη του ΔΝΤ, περιλαμβάνονται -εκτός από τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που έχουν ήδη ψηφιστεί- το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, παρεμβάσεις στον ΦΠΑ και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η ανεξαρτητοποίηση της Γ.Γ. Εσόδων κ.ά.

    Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε «γιγαντιαία» και «σκληρή» τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση των δημοσιονομικών δαπανών 1,2% του ΑΕΠ το 2018 και το λιγότερο 2,5% ως το 2030.

    Όσο αφορά το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ανέφερε πως η Ελλάδα έχει «μεγάλη προοπτική» στον τομέα της εκμετάλλευσης των ακινήτων της, ενώ μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις και άλλες παρεμβάσεις μπορεί να φτάσει σε έσοδα μέχρι 6 δισ. ως το 2018. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου θα διοριστούν δύο αξιωματούχοι από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι οποίοι όμως δε θα έχουν εκτελεστικές εξουσίες.

    Επίσης, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε πως το σύνολο του πακέτου αφορά «παραμετρικά μέτρα» και πως για πρώτη φορά ζητήθηκε από χώρα να νομοθετήσει με ορίζοντα τριετίας και όχι «απλά για το επόμενο έτος».

    [05] Γ. Στουρνάρας: Εφόσον έχουμε συμφωνία στις 24 Μαΐου τότε θα φύγουν τα capital controls

    Την πεποίθηση ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ πρόσθεσε ότι "εφόσον έχουμε τη συμφωνία στις 24 Μαΐου κι όλα εξελιχθούν κατ' ευχήν, τότε θα φύγουν και τα capital controls".

    Κληθείς ωστόσο να προσδιορίσει πότε θα μπορούσαν να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, δήλωσε: "αυτό είναι συνάρτηση της προόδου της ελληνικής οικονομίας. Θα αρθούν όταν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Το πότε δεν μπορώ να το πω σήμερα και δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιες προβλέψεις. Πάντως εφόσον έχουμε τη συμφωνία, τα πράγματα θα αρχίσουν να εξελίσσονται".

    Οι δηλώσεις του κ.Στουρνάρα έγιναν πριν από το γεύμα που διοργάνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο. "Οι εξελίξεις είναι θετικές. Η διαφαινόμενη συμφωνία θέτει τέρμα σε μια πολύμηνη περίοδο αβεβαιότητας και πιστεύω ότι αν κατόπιν υλοποιήσουμε όσα προβλέπει η συμφωνία σύντομα, θα ξαναμπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης".

    [06] Την Κυριακή τρεις συνεντεύξεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τρεις σημαντικές συνεντεύξεις, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, δημοσιεύει την Κυριακή 15 Μαΐου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Όσο θα είναι η κυβέρνηση αυτή, και όσο θα είμαι εγώ στο μέτρο της αρμοδιότητας μου, μειώσεις μισθών δεν πρόκειται να γίνουν», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, επισημαίνοντας ότι κάθε ευρώ που χάνεται από τον μισθό δημοσίων υπαλλήλων στερείται από την οικονομία από την κατανάλωση.

    Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλάει για την επομένη του Eurogroup που «βρίσκει τη χώρα μας σε σχέση με το πώς την αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι, σε μια πολύ καλύτερη θέση», και τονίζει ότι δημιουργείται πλέον το κατάλληλα κλίμα και οι προϋποθέσεις για εμφανή αναπτυξιακά δείγματα από τα μέσα και προς το τέλος του 2016. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογραμμίζει ότι για την κυβέρνηση είναι καλοδεχούμενες οι επενδύσεις πάντοτε όμως μέσα από το πρίσμα του τρίπτυχου: προστασία του περιβάλλοντος, τήρηση της νομοθεσίας, υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, ενώ ως προς το θέμα των Σκουριών αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετά κεφάλαια ενόψει και τονίζει προς «όσους με μεγάλη ευκολία αναγνωρίζουν μια στροφή της κυβέρνησης», ότι «βιάζονται».

    «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης που μπορεί να προκαλέσει την αναπτυξιακή ώθηση που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», λέει ο νέος γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, ο οποίος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση υπογράφει 4ο Μνημόνιο, καθώς «για να κλείσει η αξιολόγηση, θα πρέπει να ψηφιστούν ακόμα πρόσθετοι έμμεσοι φόροι 1,8 δισ. ευρώ», κάνει λόγο για «βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό τώρα, αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον» και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «ανίκανη και επικίνδυνη». Η ΝΔ ζητάει εκλογές, για να μπει «ένα τέλος στο διασυρμό της πατρίδας μας», σημειώνει ο Λευτέρης Αυγενάκης, λέγοντας πως «το κόστος παραμονής τους στην εξουσία είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής τους».

    [07] To τελευταίο 24ωρο διασώθηκαν 998 πρόσφυγες και μετανάστες νότια της Σικελίας

    To τελευταίο 24ωρο διασώθηκαν νότια της Σικελίας 998 πρόσφυγες και μετανάστες, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι διασώσεις πραγματοποιήθηκαν στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λιβύη και την Λαμπεντούζα από την ιταλική ακτοφυλακή, εμπορικά πλοία και μονάδες της Frontex. Oι περισσότεροι μετανάστες φέρονται να επιβιβάσθηκαν στις ακτές της Αιγύπτου.

    Στο μεταξύ, στο λιμάνι της Αουγκούστα στη Σικελία έφτασε πριν λίγο το πλοίο Πελούζο της ιταλικής ακτοφυλακής, το οποίο διέσωσε 342 άτομα. Αρχικά ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο κυρίως για Σύρους, ωστόσο πριν από λίγο αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από διάφορες χώρες, τη Συρία, το Ιράκ, αλλά και την Αίγυπτο, τη Σομαλία και την Ερυθραία.

    Γύρω στις 4 το απόγευμα, ώρα Ιταλίας, πρόκειται να αποβιβασθούν στο λιμάνι του Παλέρμο άλλοι 173 μετανάστες που περισυνελέγησαν από το πλοίο της Frontex Rio Segura.

    [08] Κυβερνητικές πηγές: «Ο κ. Μητσοτάκης κρυπτόμενος δεν πείθει ούτε τον εαυτό του

    Να διατυπώσει ξεκάθαρα τις θέσεις του για το ασφαλιστικό, την αναλογικότητα στη φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις και τη διαπλοκή, καλεί η κυβέρνηση τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί «κρυπτόμενος δεν πείθει κανένα».

    Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ ότι οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο σήμερα, κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι «από το "υπογράψτε να τελειώνουμε" και το "δανειστές, κρατάτε γερά", η Νέα Δημοκρατία περνάει τώρα στην γραμμή του "υπερασπιστή των αδύναμων στρωμάτων"».

    «Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να είναι ειλικρινής απέναντι στους αδύναμους, οφείλει να διατυπώσει ξεκάθαρα τις δικές του θέσεις για το ασφαλιστικό, την αναλογικότητα στην φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις, την διαπλοκή. Κρυπτόμενος δεν πείθει ούτε τον εαυτό του», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

    [09] Κυρ. Μητσοτάκης: Η πολιτική της κυβέρνησης θα βουλιάξει την οικονομία πιο βαθιά στην ύφεση

    Περιοδεία στη Δυτική Αθήνα, στον δήμο Περιστερίου, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους, ανθρώπους του μόχθου και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις επιπτώσεις, όπως είπε, μίας αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής.

    «Δυστυχώς, και εδώ, στο Περιστέρι, επιβεβαιώνεται, για άλλη μία φορά, ότι το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η αδυναμία της να επιστρέψει σε μία αναπτυξιακή δυναμική. Η πολιτική της κυβέρνησης, όπως δρομολογείται με τα πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα ψηφιστούν στη Βουλή, θα έχει τελικά ακριβώς το ανάποδο αποτέλεσμα. Θα βουλιάξει την οικονομία πιο βαθιά στην ύφεση και θα υπονομεύσει κάθε ουσιαστική προσπάθεια για την ανάκαμψή της», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι χρέος του κόμματός του είναι να βρίσκεται πιο κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, «οι οποίοι βάλλονται περισσότερο από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, και να αποδείξουμε στην πράξη ότι η δήθεν κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες είναι απλά ένας μύθος».

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που πρώτοι «πλήττονται από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, από τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων, τις οποίες η Βουλή θα ψηφίσει το επόμενο Σαββατοκύριακο».

    [10] Είπαν το «αντίο» Ουσέρο και Ατρόμητος

    Τη λύση της συνεργασίας της με τον Φερνάντο Ουσέρο ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ατρόμητος. Παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός μέσος είχε μία «γεμάτη» σεζόν (36 παιχνίδια, 2 γκολ), εντούτοις δεν θα βρίσκεται και την επόμενη χρονιά στο Περιστέρι. Από τα όσα έχουν διαρρεύσει ο παίκτης εκδήλωσε την επιθυμία να επιστρέψει στην πατρίδα του.

    «Η ΠΑΕ Ατρόμητος τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του. Για την συμβολή του στην πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση στην ιστορία της ομάδας μας και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

    Από την πλευρά του ο έμπειρος παίκτης δήλωσε: «Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους αυτού του υπέροχου συλλόγου για τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Περιστέρι. Ειδικότερα τον πρόεδρο κύριο Γ. Σπανό και τον τεχνικό διευθυντή κ. Γιάννη Αγγελόπουλο, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή με έκαναν να νιώσω μέλος της ομάδας και να προσαρμοστώ άμεσα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε και να ευχηθώ σε αυτόν τον υπέροχο σύλλογο να έχει πολλές και μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον».

    [11] Γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο με 160 ίππους

    Η ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας των αυτοκινήτων έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ειδικών εκδόσεων που διακρίνονται για την υψηλή απόδοσή τους. Ένα ακόμη κέρδος από την εφαρμογή της τελευταίας τεχνολογίας είναι η δραστική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των ρύπων στις εκδόσεις υψηλής ισχύος.

    Η Opel συμπλήρωσε τη γκάμα του Astra με την έκδοση 1.6 BiTurbo CDTI που προσφέρει 160 ίππους. Η κατανάλωση στο μικτό κύκλο είναι μόλις 4,1 λίτρα/100χλμ. και οι εκπομπές CO2 περιορίστηκαν στα 106 γραμ./χλμ.

    Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ελαστικότητα του αναβαθμισμένου πετρελαιοκινητήρα. Η μέγιστη ροπή των 35,2 χλγμ. είναι διαθέσιμη από τις 1.500 σ.α.λ. Σε συνεργασία με ένα εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο, ο τετρακύλινδρος κινητήρας με σειριακή, υπερσυμπίεση δύο σταδίων ανεβάζει στροφές ομαλά και προοδευτικά αποδίδοντας μέγιστη ισχύ στις 4.000 σ.α.λ.

    Το Astra 1.6 BiTurbo CDTI επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,6΄΄ και από 80 στα 120 χλμ./ώρα σε 7,5΄΄. Τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. Σύμμαχος στη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων, καθώς και στην επίτευξη υψηλών επιδόσεων είναι και το χαμηλότερο κατά 200 κιλά βάρος, σε σχέση με την απερχόμενη ανάλογη έκδοση.

    Οι τιμές για το νέο 5θυρο Astra 1.6 BiTurbo CDTI ξεκινούν από 25.500 ευρώ.

    Σπύρος Ρέκκας

    [12] Φιλικό με την Ολλανδία για την Εθνική

    Την Ολλανδία θα αντιμετωπίσει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών την 1η Σεπτεμβρίου, σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Αϊντχόφεν με ώρα έναρξης 21:45 Ελλάδας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίχαελ Σκίμπε, έχει ζητήσει από την ΕΠΟ τη διεξαγωγή δυνατών φιλικών παιχνιδιών για την καλύτερη προετοιμασία της εθνικής, ενόψει των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 May 2016 - 14:32:31 UTC